Finnmark

Friday, 01 July, 15:58

Nyheter om Finnmark

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 08 jun 22 kl. 15:30

Alle får litt av alle typer vær denne uka

– Det er ingen værvinner, verken før helgen eller til helgen. Alle får litt av alt, sier Charalampos Sarchosidis til nyhetsbyrået NTB. Han er meteorolog ved Meteorologisk institutt,Enkelte steder blir det minst 20 grader varmt.

NRK - 6 timer siden

Styrtregnvarsel på Østlandet og i Nord-Norge

Det varsles styrtregn på Østlandet, samt i Finnmark og deler av Nord-Troms fredag. Et gult farevarsel er sendt ut. – Kraftige regnbyger ventes i østlandsområdet.

NRK - 26 jun 22 kl. 08:52

Person fløyet til sykehus etter ulykke i Finnmark

En person er fløyet til sykehus for behandling etter en ulykke med to personbiler involvert på E69 mellom Honningsvåg og Nordkapp. Politiet fikk melding om ulykken klokka 7.34 søndag morgen.

Klartale - 22 jun 22 kl. 16:00

Torsdag kan bli årets varmeste dag for én del av landet

– Det blir kjempefint å ta et bad på Østlandet. Sankthansaften ligger an til å bli årets varmeste dag, sier Unni Nilssen til nyhetsbyrået NTB. Hun er meteorolog ved Meteorologisk institutt.

NRK - 07 jun 22 kl. 14:59

Bjørneunge skutt i Finnmark

En bjørneunge er skutt i Pasvik i Finnmark, melder Statens naturoppsyn. Ifølge dem befant bjørnungen seg inne på et reinbeite da den ble skutt. Pasvik er blant områdene i Norge med tettest bestand av bjørn, ifølge Rovdata..

NRK - 07 jun 22 kl. 10:50

Norske strender lever ikke opp til EU-anbefaling

Norske strender tilfredsstiller ikke EUs anbefaling om marin forsøpling, viser en ny norsk studie. SALT og Hold Norge Rent har sjekket 296 ulike strender fra 2019 til 2022 i Indre Oslofjord, Agder, Møre og Romsdal og Troms og Finnmark. I prosjektets sluttrapport kommer det fram at ingen av regionene som ble undersøkt, tilfredsstilte EUs anbefaling om at minst 50 prosent av strender skal ha færre enn 20 gjenstander av marin forsøpling per 100 meter.

NRK - 13 maj 22 kl. 10:47

Alta vil forbli i Finnmark

Politikerne i Alta har enstemmig vedtatt at man ikke vil sende søknad om å få bli en del av fremtidige Troms fylke. Dermed vil Alta forbli i Finnmark, dersom dagens storfylke splittes. På tirsdag ble det avholdt en rådgivende folkeavstemning, og 50,06 prosent stemte for å bli i Finnmark..

NRK - 10 maj 22 kl. 22:03

Alta har stemt for å være en del av Finnmark

6470 personer av 17.100 stemmeberettigede avga sin stemme under folkeavstemningen om hvorvidt Alta skal være del av Finnmark eller Troms. – 50,06 prosent stemte for Finnmark, 48,16 for Troms, sier ordfører i Alta Monica Nielsen (Ap).

NRK - 27 jun 22 kl. 10:13

Begge tiltalte i Tana erkjente straffskyld

Begge de to tiltalte erkjente straffskyld på alle tiltalepunkter, da rettssaken i forbindelse med svindel mot Tana kommune starta i Østre Innlandet tingrett i Hamar i dag. De er tiltalt for grov korrupsjon og grov økonomisk utroskap. I løpet av ni år har de bidratt til å tappe Tana kommune i Finnmark for 21 millioner kroner..

NRK - 24 jun 22 kl. 12:58

Mye lyn ventes både i nord og sør

Fredag kveld kan det bli mye lyn i deler av Agder, Rogaland og Vestland. Dagen etter er det Nord-Norge sin tur. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel.

NRK - 24 jun 22 kl. 12:11

Gir 50 millioner til legevakter i små kommuner

Nesten 40 småkommuner får til sammen 50 millioner kroner til å organisere legevakt. Målet er å redusere belastningen for legevaktleger i distriktet. Alle kommunene som får tilskudd, har under 5.

NRK - 24 jun 22 kl. 06:03

Mann tiltalt for drapsforsøk

En mann i 50-årene er tiltalt for drapsforsøk og kroppsskade etter at han med kniv angrep to personer i Bjørnevatn i Sør-Varanger i januar i fjor. Det skriver NTB. En mann og en kvinne i 80-årene ble knivstukket.

NRK - 24 jun 22 kl. 05:17

Utenlandske turister strømmer til nord

Det er flere utenlandske turister som har tenkt seg lengst nord i sommer enn tidligere. En fersk rapport fra NHO viser at Troms og Finnmark får besøk av 27 prosent flere utenlandske turister i år, i forhold til et normalår før koronapandemien..

NRK - 24 jun 22 kl. 03:54

Mann pågrepet for mistenkt ulovlig grensepassering av Norsk-Russisk grense

En mann ble pågrepet av politiet i Norge for mistenkt ulovlig grensepassering fra den russiske Kolahalvøya, melder Thebarentsobserver. Mannen skal ha kommet via Korpfjell i den nordlige delen av den norsk-russiske grensen. Vedkommende ble pågrepet torsdag, melder politiet i Finnmark på Twitter..

NRK - 24 jun 22 kl. 03:54

Mann mistenkt ulovlig grensepassering av Norsk-Russisk grense

En mann ble pågrepet i terrenget av politiet i Norge for mistenkt ulovlig grensepassering fra den russiske Kolahalvøya, melder Thebarentsobserver. Mannen skal ha kommet via Korpfjell i den nordlige delen av den norsk-russiske grensen. Vedkommende ble pågrepet torsdag, melder politiet i Finnmark på Twitter.

NRK - 23 jun 22 kl. 13:04

Mattilsynet: Ikke ta på døde fugler

– Vi ber alle om å la syke eller døde fugler være i fred. Ikke ta på dem. Ikke ta med deg en syk fugl hjem for å stelle den eller gi den mat, sier Anne Marie Jahr, seksjonssjef for dyrehelse i Mattilsynet.

NRK - 21 jun 22 kl. 11:34

Telia utvider 5G-nettet: Disse stedene får mobilteknologien det neste halvåret

Mer enn to av tre nordmenn har nå tilgang på 5G-nett. Nå utvider Telia nettilgangen enda mer med 87 nye byer og kommuner over store deler av landet. – Neste halvår vil et stort antall byer og kommuner i blant annet Møre og Romsdal, Trøndelag, Vestfold og Telemark og Vestland få 5G fra Telia med høyere hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning, sier administrerende direktør Stein-Erik Vellan i en pressemelding.

NRK - 19 jun 22 kl. 22:54

Trafikkulykke på E69 ved Repvåk

En personbil har kjørt ut av veien på E69 ved Repvåg/Kåfjord. To personer er involvert i ulykken, melder politiet i Finnmark på Twitter. Skadeomfang er foreløpig ikke opplyst..

NRK - 26 maj 22 kl. 08:29

En person omkom i trafikkulykke i Tana

En person omkom da en bil gikk rundt på riksvei 98 i Tana i Finnmark natt til torsdag. En annen person er sendt til sykehus. Hendelsen skal ha skjedd rundt klokken 03:30 natt til torsdag.

Aftenposten - 18 jun 22 kl. 19:46

Krigen har sendt Øst-Finnmark ut i krise. - Kirkenes er på vei til å bli en fraflyttet utpost.

Da sønnen spurte om det kom til å bli krig, visste ikke Guro Brandshaug (41) hva hun skulle svare. Livet i Kirkenes er totalt forandret..

NRK - 14 jun 22 kl. 06:28

I dag avgjøres fylkesoppsplittinga

I dag skal Stortinget avgjøre om Troms og Finnmark skal deles opp til to fylker igjen. Det er ventet at det blir flertall for å dele opp fylkene. – Heldigvis er det ikke flertall i denne stortingsperioden for å sentralisere samfunnet, sa stortingsrepresentant fra Troms, Ivar B.

NRK - 13 jun 22 kl. 17:59

Ber om møte etter helikopter-nei

Fylkesrådet i Troms og Finnmark seier dei er uroa for beredskapen i nord etter at regjeringa har valt å terminere kontrakten for NH90-helikopter. Fylkesrådsleiar Bjørn Inge Mo (Ap) har bede om eit møte med forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp), skriv han i ei pressemelding. – Eg vil be om at ein hurtig skaffar nye helikopter for å sikre at totalberedskapen blir vareteke.

NRK - 13 jun 22 kl. 15:01

Fylke blir oppløyste

Stortinget behandla i dag saka om oppløysinga av dei samanslåtte fylka Viken, Troms og Finnmark og Vestfold og Telemark, som no går tilbake til dei gamle fylkesgrensene. Senterpartileiar og finansminister Trygve Slagsvold Vedum seier han er godt nøgd med utfallet, og at dette har vore ei viktig sak for dei. – Dette er ein viktig dag.

NRK - 13 jun 22 kl. 02:04

Skadd i Alta etter slagsmål

I Alta er en mann i 30-årene satt i arresten etter en voldshendelse søndag kveld. Politi og ambulanse ble tilkalt til et bolighus i 20-tida der det pågikk et slagsmål. En person får tilsyn av helsepersonell, opplyser politiet i Finnmark.

NRK - 13 jun 22 kl. 02:00

Knivstikking i Hammerfest

Politi, brannvesen og helsepersonell har rykket ut til en adresse i Hammerfest der en person er funnet knivstukket. En person er arrestert, opplyser politiet i Finnmark..

NRK - 11 jun 22 kl. 15:05

Kraftig brann på russisk side av grensen ved Pasvik

Det brenner kraftig på russisk side av grensen til Finnmark. Pasvik grensestasjon følger med på brannen. Det er uklart hva som brenner, skriver iFinnmark.

NRK - 18 maj 22 kl. 03:50

Vil ha Nato og EU med på Nord-Norgebanen

Et selskap som kaller seg Jernbane Nord AS er etablert i Tromsø for å få fortgang på ny jernbane mellom Fauske og Finnmark. Før sommeren skal selskapet ansette minst tre jernbaneeksperter, som i samarbeid med lokale og regionale myndigheter vil arbeide for raskest mulig byggestart på jernbane mellom Fauske og Finnmark, skriver Klassekampen. Målet er en startbevilgning i Nasjonal transportplan for 2025.

NRK - 11 jun 22 kl. 13:05

Guri Melby ber Erna Solberg bli med på å stanse oljefelt

I sin tale til landsstyret kom Venstre-leder Guri Melby med en direkte utfordring til sin gamle sjef om å skrote det omstridte Wisting-feltet. Våren 2020 innførte Stortinget gunstige skattebetingelser for oljenæringen. Tidligere statsminister Erna Solberg har sagt hun angrer.

Klartale - 08 jun 22 kl. 08:48

Nå slipper du å kjøre om Finland på E6

Brua i Kvænagen ble ødelagt av flom. Det skjedde tirsdag i forrige uke. Siden har Norge vært delt i to.

VG - 13 maj 22 kl. 10:45

Alta forblir en del av Finnmark

Fredag har kommunestyret bestemt at Alta kommune forblir i Finnmark..

VG - 13 maj 22 kl. 10:45

Kommunestyret i Alta har avgjort – forblir i Finnmark

Et enstemmig kommunestyre sa nei til grensejustering. Det betyr at Alta forblir en del av Finnmark når storfylket splittes..

NRK - 12 maj 22 kl. 14:24

Oppløysingskostnad for Viken, Troms og Finnmark: 600 millioner

Regjeringa foreslår i dag formelt at dei tre fylka Viken, Troms og Finnmark samt Vestold og Telemark blir oppløyste frå 2024. Det same gjeld Ålesund kommune der gamle Haram kommune blir utskilt frå storkommunen. I forslaget er kostnadane til oppløysing summert til minimum 617 millionar kroner.

NRK - 12 maj 22 kl. 11:06

Regjeringen foreslår å dele tre storfylker – sju fylker gjenoppstår

Elleve fylker blir trolig til 15 fra 1. januar 2024. Akershus, Buskerud, Østfold, Telemark, Vestfold, Troms og Finnmark gjør comeback som fylker.

NRK - 05 jun 22 kl. 12:05

Flomfaren på retur

Flomfaren i Troms og Finnmark er på retur, melder NVE. Fredag og lørdag var det oransje farevarsel i Målselvvassdraget og Reisavassdraget. Søndag ble faren nedjustert til gult nivå.

VG - 10 maj 22 kl. 22:10

Knapt flertall for Finnmark i Alta: 123 stemmer skiller

Opprivende nabokrangler og sykehuskonflikt til tross: Et knapt flertall av befolkningen i Alta har stemt for at de vil forbli i Finnmark..

E24 - 10 maj 22 kl. 22:09

50,06 prosent i Alta vil bli værende i Finnmark fylke – men lav deltakelse i folkeavstemningen

Det ble et knapt flertall for å bli værende i Finnmark fylke i den rådgivende folkeavstemningen i Alta. Men under 4 av 10 avla stemme..

Aftenposten - 10 maj 22 kl. 22:14

50,06 prosent i Alta vil bli værende i Finnmark fylke

Det ble et knapt flertall for å bli værende i Finnmark fylke i den rådgivende folkeavstemningen i Alta..

Aftenposten - 10 maj 22 kl. 19:25

Fremtiden til Finnmark står på spill. En folkeavstemning kan få store konsekvenser.

Hvilket fylke skal Alta høre til i fremtiden? Nå stemmer flere taktisk for å beholde storfylket Troms og Finnmark..

NRK - 15 apr 22 kl. 05:14

Turgåer fant død person ved Gamvik

En død person ble skjærtorsdag funnet i fjæra sørøst for Gamvik i Finnmark, ikke langt fra stedet der sjarken til Reidar Nilsen forliste i starten av januar. – Personen bar preg av å ha ligget en stund og hadde klær på seg, sier operasjonsleder Tarjei Leinan-Mathisen i Finnmark politidistrikt til iFinnmark. Politiet fikk melding om funnet i 18.

NRK - 02 jun 22 kl. 08:59

Økning over Storskog

Over 3.300 reiste over den norsk-russiske-grensen i mai, ifølge politiet i Finnmark. Det er en økning på over 260 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.

NRK - 08 maj 22 kl. 08:14

To personer fløyet til sykehus etter utforkjøring i Finnmark

En mann og en kvinne har blitt fløyet til sykehus med helikopter etter en utforkjøring på E75 ved Mortensnes i Finnmark. Både mannen og kvinnen er i 20-årene. Politiet rykket ut i 07.

Klartale - 01 jun 22 kl. 08:57

Det kan ta to uker før Norge er helt igjen

Ei bru går over Badderelva i Kvænangen i Nord-Troms. Den ble ødelagt av flom tirsdag. Brua er en del av E6 over Kvænagen i Troms og Finnmark.

VG - 31 maj 22 kl. 22:58

Håper å få satt opp midlertidig bro etter brosvikt på E6 i Troms

Statens vegvesen håper å få satt opp en midlertidig bro etter at den eksisterende broen i Kvænangen kommune i Troms og Finnmark fikk et «alvorlig søkk» og trafikken over ble stanset tirsdag..

VG - 31 maj 22 kl. 22:58

Vil sette opp midlertidig bro etter brosvikt på E6: – Kan ikke repareres

Statens vegvesen håper å få satt opp en midlertidig bro etter at den eksisterende broen i Kvænangen kommune i Troms og Finnmark fikk et «alvorlig søkk» og trafikken over ble stanset tirsdag..

VG - 31 maj 22 kl. 19:17

Bro svikter på E6 i Troms: – Norge er delt i to

Broen i Kvænangen kommune i Troms og Finnmark har fått et «alvorlig søkk»..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com