Finnmark

Friday, 02 December, 08:28

Nyheter om Finnmark

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 23 nov 22 kl. 09:39

Fylkesrådet ber om sterkere beredskap i Finnmark

Fylkesrådet i Finnmark ønsker økt beredskap i Finnmark. På ønskelisten står politihelikoptre, større våpenkapasitet og styrket tilstedeværelse fra Hæren. Det kommer fram i et innspill fra Troms og Finnmark fylkeskommune til Forsvarskommisjonen og Totalberedskapskommisjonen.

NRK - 20 sep 22 kl. 04:42

Kvinnet funnet i god behold i Vest-Finnmark

En kvinne som ikke kom hjem som planlagt fra en kveldstur i Vest-Finnmark, er funnet i god behold, opplyser politiet. Redningshelikopter, politi og redningshunder deltok natt til tirsdag i søket etter en kvinne i 60-årene som var på kveldstur ved Skaidi i Vest-Finnmark mandag. – Kvinnen kom ikke tilbake som planlagt fra en perletur i går kveld, sier operasjonsleder Jørgen Haukland Hansen i Finnmark politidistrikt til NTB ved 2.

NRK - 05 okt 22 kl. 15:05

Statsbudsjettet: Gratis barnehage i nord

Regjeringa foreslår å gjere barnehage heilt gratis for alle som bur i Finnmark og Nord-Troms. Det kjem fram i forslaget til statsbudsjett som blir lagt fram i morgon. Det får NRK stadfesta av fleire kjelder.

NRK - 22 nov 22 kl. 07:15

Har tømt den siste tanken i den veltede tankbilen

Brannvesenet har nå tømt den siste tanken for drivstoff i tankbilen som veltet ved i Karasjok mandag kveld. – Nå gjenstår det å få fraktet vekk den andre tankbilen som har jobbet med å tømme den veltede tankbilen, forteller operasjonsleder hos politiet i Finnmark, Jørgen Haukland Hansen. Når det er gjort vil sikkerhetssonen opphøre.

NRK - 22 nov 22 kl. 03:56

Jobber fortsatt med å få tømt tankbil i Karasjok

Tankbilen som kjørte av veien i Karasjok mandag kveld har fått tilhengeren tømt for drivstoff. –Det jobbes nå med å få tømt selve tankbilen, forteller operasjonsleder John-Kåre Olsen i Finnmark politidistrikt til NRK. Det ble opprettet en sikkerhetssone på 100 meter fra ulykkesstedet på grunn av fare for eksplosjon.

NRK - 18 nov 22 kl. 14:20

Mann tiltalt for seksuelle overgrep mot mindreårige i Alta

En snart 40 år gammel mann er tiltalt for flere tilfeller av seksuelle overgrep mot barn under 16 år i Alta. Det melder NTB. Ifølge tiltalebeslutningen fra Troms og Finnmark statsadvokatembeter er mannen tiltalt for seksuell omgang med en 14 år gammel jente ved to tilfeller i 2019.

NRK - 18 okt 22 kl. 06:45

Gult farevarsel for snø

Det meldt gult farevarsel for snøbyger over 200-400 meters høyde i deler av Troms og Finnmark i dag. Dette gjelder hele Troms, Vest-Finnmark, Finnmarkskysten og deler av Øst-Finnmark. Det melder Yr.

Klartale - 09 nov 22 kl. 17:50

Unormalt varmt vær ventes til helgen

November er for de fleste preget av regn og mørke dager. Men selv om det kun er noen uker til advent, er det ikke hvite gater eller minusgrader på gradestokken. – Det er rimelig unormalt.

Klartale - 23 timer siden

Mange flere døde i trafikken

I 2022 er flere døde i trafikken. Så langt i år er 111 personer mistet livet i trafikken her i landet. I november døde 14 personer.

NRK - 14 okt 22 kl. 02:48

Hytte overtent ved Sirma i Finnmark

Nødetatene rykket ut til Sirma i Finnmark etter melding om en overtent hytte. Det skal ikke være spredningsfare til andre bygg på nåværende tidspunkt, melder politiet i Finnmark..

NRK - 06 nov 22 kl. 04:55

– Sjakal er uønsket i Nord-Norge

Reineiere i Nord-Norge er lite begeistret for at rovdyret sjakalen tar seg inn i norsk fauna. Men Statens Naturoppsyn sier nei til jakt på sjakalen, som er en slags liten ulv eller stor rev. Reindriftsnæringen mener de har nok med ørn, jerv, gaupe, ulv og bjørn og ønsker ikke at sjakalen skal etablere seg i Troms og Finnmark.

Klartale - 12 okt 22 kl. 16:00

Gjør deg klar for regnet!

– Det er verken veldig bra eller veldig dårlig vær ut uken. Det er mest «av og på» med nedbør, sier Julie Solsvik Vågane til nyhetsbyrået NTB. Hun er vakthavende meteorolog hos Meteorogisk institutt.

NRK - I førrgår: 11:46

TV 2: Russer dømt til 120 dager for droneflygning

Dommen gjelder mannen som ble stanset i kontroll på Storskog i Finnmark på vei til Russland 11. oktober. Han er dømt til 120 dagers fengsel for droneflygning, skriver TV 2.

NRK - I førrgår: 11:46

Russisk statsborger dømt til 120 dager for droneflygning

Dommen gjelder mannen som ble stanset i kontroll på Storskog i Finnmark på vei til Russland 11. oktober. I kontrollen fant politiet store mengder data på harddisker samt flere droner i bagasjen.

NRK - I førrgår: 11:46

Russer pågrepet med droner på Storskog dømt til 120 dagers fengsel

Dommen gjelder russiske Vitalij Aleksandrovitsj Rustanovitsj, som ble stanset i kontroll på Storskog grensestasjon i Finnmark på vei til Russland 11. oktober. I kontrollen fant politiet store mengder data på harddisker samt flere droner i bagasjen.

Klartale - 28 nov 22 kl. 14:21

Flere smittet etter utbrudd av salmonella

Folkehelse-instituttet (FHI) har oppdaget et nasjonalt utbrudd av salmonella. Det er forårsaket av mage-tarmbakterien Salmonella Agona. Så langt er det påvist smitte hos 31 personer bosatt i flere fylker.

NRK - 28 nov 22 kl. 13:13

Politiet avslutter søket i Hammerfest

Søket rundt idrettshallen i Hammerfest etter den savnende Abdullahi Dayib Mohamud har ikke ført fram, skriver politiet i Finnmark i en pressemelding..

NRK - 28 nov 22 kl. 09:50

Enova gir 38 millioner til Rå Biopark

Rå Biopark AS får 39 millioner kroner i støtte av Enova til bygging av verdens nordligste industrielle biogassanlegg i Skibotn. Anlegget, som skal stå ferdig i 2025, skal produsere biogass til veitransporten og CO₂ til næringsmiddelindustrien. – Biogass kan på kort og mellomlang sikt erstatte fossilt drivstoff der elektrisitet og andre fornybare energibærere er krevende.

Klartale - 02 nov 22 kl. 15:45

Ruskete vær og småvåt helg over hele landet

– Det blir perioder med regn. Både i sør og i nord gjennom helgen. Men fredagen ser det ut til å bli oppholdsvær i alle fall i Troms og Finnmark.

NRK - 26 nov 22 kl. 18:54

Reindriftsmillionær konkurs

Millionær Thor Aage Pedersen sitt selskap «Brunbjørn as» ble denne uken slått konkurs av eierne. Pedersen har bygget sin formue på slakt av rein i Finnmark. Pedersen har flere økonomiske utfordringer.

NRK - 26 nov 22 kl. 16:42

Rykker ut til ulykke i Honningsvågtunnelen

Politiet, brannvesenet og ambulansen rykker ut til en singelulykke i Honningsvågtunnelen. Det melder Finnmark politidistrikt på Twitter. Vegtrafikksentralen har sperret tunnelen..

NRK - 26 nov 22 kl. 15:10

Finsk politi bistår i søket etter savnede Abdullahi

Det finske politiet er på plass i Hammerfest for å hjelpe norske kolleger med søket etter Abdullahi Dayib Mohamud, som har vært savnet i snart to år. Med seg har finsk politi minst én søkshund. Fredag ettermiddag informerte Finnmark politidistrikt om at de skulle gjøre ytterligere søk og utvide søkeområdet i løpet av helga.

NRK - 25 nov 22 kl. 15:28

Politiet utvider søket i Hammerfest

Politiet får har forberedt nye søk etter den savnede Abdullahi Dayib Mohamud i området rundt idrettshallen i Hammerfest. De får flere hunder fra Finland. – Vi ønsker å gjøre ytterligere søk i området og utvide søksområdet.

NRK - 24 nov 22 kl. 14:32

Mann skadet etter påkjørsel i Alta

En mann har blitt skadet etter å ha blitt påkjørt av en buss i sentrum av Alta, opplyser politiet i Finnmark på Twitter. Han blir behandlet av helsepersonell..

NRK - 24 nov 22 kl. 07:32

Kompensasjon av koronautgifter

Regjeringen lover nå kommunene 7,3 milliarder kroner i kompensasjon for koronautgiftene som de selv måtte legge ut for på starten av året. Tromsø kommune skal få 70 millioner kroner, noe ordfører Gunnar Wilhelmsen er svært fornøyd med. I tillegg skal Statsforvalteren i Troms og Finnmark få 60 millioner kroner i skjønsmidler..

NRK - 24 nov 22 kl. 06:42

Rykket ut til brann på ungdomssenter

Nødetatene har rykket ut til røykutvikling på Alta ungdomssenter. Alle beboere og ansatte er ute av bygget, og ingen skal være skadet. Brannvesenet har nå slukket brannen og har kontroll på situasjonen, melder politiet i Finnmark på Twitter..

NRK - 23 nov 22 kl. 14:46

Skal søke etter savnet person i bakken

Politiet i Finnmark opplyser i en pressemelding at de skal søke etter en savnet person i bakken utenfor en nyoppført idrettshall i Hammerfest. Etterforskning har pågått etter at den savnede personene forsvant i desember 2020. Politiet skriver at deres hovedhypotese er at den savnede har vært utsatt for en kriminell handling som er forsøkt skjult..

E24 - 22 nov 22 kl. 19:45

Nordnorske kraftselskaper om vindskatt: – Katastrofe

Varanger Kraft og Finnmark Krafts vindkraftverk må få tilført mer kapital for å unngå konkurs etter regjeringens forslag til grunnrenteskatt, hevder selskapene. – For oss i nord er forslaget en katastrofe, sier økonomisjef..

NRK - 22 nov 22 kl. 12:06

Færre fødsler enn i fjor

Hittil i år er det født 44.425 barn i Norge. Det er 4.

Dagbladet - 21 nov 22 kl. 19:07

Reddet hval fra fiskeredskap

En knølhval viklet seg søndag inn i et stort drivanker på fjorden Kvænangen i Troms og Finnmark..

NRK - 19 nov 22 kl. 15:21

Ønsker tips om voldshendelse

Politiet ønsker tips fra vitner i forbindelse med en voldshendelse utenfor Joker i Storgata Tromsø, natt til lørdag i tidsrommet 03.30 til 05.00.

Klartale - 17 nov 22 kl. 13:06

– Gjør deg synlig når du går i mørket

– Det har vært en del stygge påkjørsler av fotgjengere dessverre, sier Christoffer Solstad Steen til Klar Tale. Han er pressesjef hos Trygg Trafikk.Totalt hadde 100 mennesker dødd i trafikken fra 1.

NRK - 15 nov 22 kl. 09:48

Avdekket svakheter etter hendelse med ambulansehelikopter

Statens havarikommisjon har konkludert med årsaken til en alvorlig hendelse med et ambulansehelikopter som skjedde lørdag 20. november 2021 i Tjeldsund kommune i Troms og Finnmark. Kommisjonen mener at motoren stoppet som følge av is i luftinntaket som kunne gå uhindret inn i motoren.

NRK - 14 nov 22 kl. 16:54

Færre anmeldes for ulovlig fiske

Statens naturoppsyn har levert færre anmeldelser for ulovlig fiske sammenlignet med tidligere år. Det på grunn av innføringen av overtredelsesgebyr i lakseoppsynet. Spesielt i Troms og Finnmark og Nordland ser Miljødirektoratet en markant nedgang.

NRK - 14 nov 22 kl. 15:43

Færre anmeldt for ulovlig fiske

Innføringen av overtredelsesgebyr i lakseoppsynet, har ført til færre anmeldelser for ulovlig fiske sammenlignet med tidligere år. – De siste fem årene har vi sett en tydelig nedgang i antall brudd på lakseloven, og dette er en trend som fortsetter. Spesielt i Troms og Finnmark og Nordland ser vi en markant nedgang, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet i en pressemelding.

NRK - 21 okt 22 kl. 05:51

Stort fylkeskommunalt underskudd

Troms og Finnmark fylkeskommune går med mer enn 214 millioner kroner i underskudd. 115 millioner i Troms og 99 millioner i Finnmark. Hoveddelen av underskuddet finner man på samferdsel, der blant annet drivstoffprisene har skutt til værs..

NRK - 13 nov 22 kl. 12:51

Brannvesenet har kontroll på garasjebrannen

Brannvesenet har nå kontroll på garasjebrannen i Nesseby melder 110-sentralen på Twitter. Brannårsaken er usikker, skriver Politiet i Finnmark. Det brant i en garasje i Nesseby.

NRK - 13 nov 22 kl. 08:18

Flere voldshendelser i natt

Politiet har rykket ut til et hotell i Alta etter melding om en voldshendelse mellom to personer rundt midnatt. På stedet gikk en person til fysisk angrep på politiet. To menn i 40-årene tatt med inn til arrest.

NRK - 19 okt 22 kl. 06:25

Femdobler hurtigbåttakster

Troms og Finnmark fylkeskommune fjerner subsidieringen som gjør at hurtigbåttransport av kjøretøy til veiløse samfunn kan gjennomføres med fergetakst. Det gjør at prisen på biltransport blir mangedoblet, fra omlag 300 kroner til nesten 2000 kroner for strekningen Havøysund og Ingøy i Måsøy kommune, en tur som tar 30 minutter. Nestleder i Ingøy grendelag, Harald Hansen, mener tiltaket kan være nådestøtet for småsamfunn langs kysten av Vest-Finnmark..

Aftenposten - 11 nov 22 kl. 01:00

Tyskervennlig? Det er det vanskelig å tro på.

A-magasinet hadde 4. november en fin artikkel om forholdene i Sør-Varanger i Finnmark de dramatiske årene 1941-1944, da….

Klartale - 10 nov 22 kl. 09:54

Mattis Hætta er død

Kanalen NRK skriver at Hætta skal ha dødd som følge av sykdom. De fikk vite om dødsfallet av familien.Mattis Hætta ble kjent i hele Norge da han var med å vinne den norske finalen i Melodi Grand Prix i 1980.

NRK - 09 nov 22 kl. 11:07

Oslo SV ber Kaski stille som lederkandidat

Fylkesleder i Oslo SV, Sunniva Holmås Eidsvoll, ber Kari Elisabeth Kaski stille som lederkandidat på partiets landsmøte til våren. – Det er et stort tap for SV at Audun gir seg, og jeg tror mange trenger litt tid til å venne seg til tanken. Nå blir det spennende å se hvem som ønsker å stille til leder.

NRK - 08 nov 22 kl. 11:28

Bosatt mest flyktninger

Tromsø og Alta er de kommunene i Troms og Finnmark som hittil har bosatt flest ukrainske flyktninger. Ifølge tall fra Integrerings og mangfoldsdirektoratet har disse to kommunene bosatt henholdsvis 326 of 165 flyktninger.

Aftenposten - 08 nov 22 kl. 03:00

Norges suverenitet svekkes i Øst-Finnmark

Regjeringen har varslet en offensiv politikk i nordområdene. Den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa setter helt….

Klartale - 14 okt 22 kl. 12:51

Politiet tror russer som fløy drone bare er turist

En russer har blitt siktet for å ha fløyet drone i Norge. Mannen i 50-årene ble stanset på grensa lengst øst i Finnmark tirsdag. Da ble det funnet to droner i bagasjen hans.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com