Finnmark

Tuesday, 17 May, 04:10

Nyheter om Finnmark

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 maj 22 kl. 10:47

Alta vil forbli i Finnmark

Politikerne i Alta har enstemmig vedtatt at man ikke vil sende søknad om å få bli en del av fremtidige Troms fylke. Dermed vil Alta forbli i Finnmark, dersom dagens storfylke splittes. På tirsdag ble det avholdt en rådgivende folkeavstemning, og 50,06 prosent stemte for å bli i Finnmark..

NRK - 10 maj 22 kl. 22:03

Alta har stemt for å være en del av Finnmark

6470 personer av 17.100 stemmeberettigede avga sin stemme under folkeavstemningen om hvorvidt Alta skal være del av Finnmark eller Troms. – 50,06 prosent stemte for Finnmark, 48,16 for Troms, sier ordfører i Alta Monica Nielsen (Ap).

VG - 13 maj 22 kl. 10:45

Alta forblir en del av Finnmark

Fredag har kommunestyret bestemt at Alta kommune forblir i Finnmark..

VG - 13 maj 22 kl. 10:45

Kommunestyret i Alta har avgjort – forblir i Finnmark

Et enstemmig kommunestyre sa nei til grensejustering. Det betyr at Alta forblir en del av Finnmark når storfylket splittes..

NRK - 12 maj 22 kl. 14:24

Oppløysingskostnad for Viken, Troms og Finnmark: 600 millioner

Regjeringa foreslår i dag formelt at dei tre fylka Viken, Troms og Finnmark samt Vestold og Telemark blir oppløyste frå 2024. Det same gjeld Ålesund kommune der gamle Haram kommune blir utskilt frå storkommunen. I forslaget er kostnadane til oppløysing summert til minimum 617 millionar kroner.

NRK - 12 maj 22 kl. 11:06

Regjeringen foreslår å dele tre storfylker – sju fylker gjenoppstår

Elleve fylker blir trolig til 15 fra 1. januar 2024. Akershus, Buskerud, Østfold, Telemark, Vestfold, Troms og Finnmark gjør comeback som fylker.

VG - 10 maj 22 kl. 22:10

Knapt flertall for Finnmark i Alta: 123 stemmer skiller

Opprivende nabokrangler og sykehuskonflikt til tross: Et knapt flertall av befolkningen i Alta har stemt for at de vil forbli i Finnmark..

E24 - 10 maj 22 kl. 22:09

50,06 prosent i Alta vil bli værende i Finnmark fylke – men lav deltakelse i folkeavstemningen

Det ble et knapt flertall for å bli værende i Finnmark fylke i den rådgivende folkeavstemningen i Alta. Men under 4 av 10 avla stemme..

Aftenposten - 10 maj 22 kl. 22:14

50,06 prosent i Alta vil bli værende i Finnmark fylke

Det ble et knapt flertall for å bli værende i Finnmark fylke i den rådgivende folkeavstemningen i Alta..

Aftenposten - 10 maj 22 kl. 19:25

Fremtiden til Finnmark står på spill. En folkeavstemning kan få store konsekvenser.

Hvilket fylke skal Alta høre til i fremtiden? Nå stemmer flere taktisk for å beholde storfylket Troms og Finnmark..

NRK - 15 apr 22 kl. 05:14

Turgåer fant død person ved Gamvik

En død person ble skjærtorsdag funnet i fjæra sørøst for Gamvik i Finnmark, ikke langt fra stedet der sjarken til Reidar Nilsen forliste i starten av januar. – Personen bar preg av å ha ligget en stund og hadde klær på seg, sier operasjonsleder Tarjei Leinan-Mathisen i Finnmark politidistrikt til iFinnmark. Politiet fikk melding om funnet i 18.

NRK - 08 maj 22 kl. 08:14

To personer fløyet til sykehus etter utforkjøring i Finnmark

En mann og en kvinne har blitt fløyet til sykehus med helikopter etter en utforkjøring på E75 ved Mortensnes i Finnmark. Både mannen og kvinnen er i 20-årene. Politiet rykket ut i 07.

NRK - 02 maj 22 kl. 15:29

Svært tørr april

April var svært tørr, melder Meterologisk instiutt. I Rogaland, Agder ofg Telemark var måneden ekstremt tørr. På Østlandet og Sørlandet falt det fra 50 til 95 prosent mindre nedbør enn normalt.

NRK - 30 apr 22 kl. 09:18

Russer kan ha falle i vatn i Finnmark

Politiet i Finnmark fekk i natt melding om at ein person kan ha falle i vatnet ved demninga på Hestefoss i Pasvik. Russiske styresmakter har ikkje bedt om bistand frå norsk redningstjeneste, ifølge politiet som undersøkjer saka på norsk side av grensa..

NRK - 13 feb 22 kl. 12:53

Farevarsel for snøfokk i Salten, Saltfjellet, Lofoten og Finnmark

Meteorologene har sendt ut farevarsel for snøfokk på Saltfjellet, i Salten og Lofoten fra søndag. Det er også sendt ut varsel for Finnmark fra mandag. Fra søndag ettermiddag til mandag morgen ventes det i Lofoten lokalt snøfokk i forbindelse med nordvest kuling og snøbyger, skriver Yr på sine nettsider.

NRK - 23 apr 22 kl. 13:23

Makspris på 1,87 kroner per kWh for strøm søndag

Søndag blir det høyest strømpriser i Vest-, Sørvest- og Sørøst-Norge. Mellom klokken 20 og 21 vil strømprisen der ligge på 1,87 kroner per kilowattime (kWh). Det viser foreløpige tall fra nettsidene til strømbørsen Nord Pool.

NRK - Igår: 10:11

Økte forstyrrelser i nordnorsk luftrom

Av 15 registrerte forstyrrelser i norsk luftrom hittil i år, har 14 kommet i Finnmark og områdene nær den russiske grensen. Luftfartstilsynet er bekymret. Forstyrrelsene som er registrert er såkalte GNSS-forstyrrelser, skriver Avisa Nordland.

NRK - Igår: 04:53

Øke forstyrrelser i Nordnorsk luftrom

Av 15 registrerte forstyrrelser i norsk luftrom hittil i år, har 14 kommet i Finnmark og områdene nær den russiske grensen. Luftfartstilsynet er bekymret. Forstyrrelsene som er registrert er såkalte GNSS-forstyrrelser, skriver Avisa Nordland.

NRK - Igår: 04:53

Økte forstyrrelser i Nordnorsk luftrom

Av 15 registrerte forstyrrelser i norsk luftrom hittil i år, har 14 kommet i Finnmark og områdene nær den russiske grensen. Luftfartstilsynet er bekymret. Forstyrrelsene som er registrert er såkalte GNSS-forstyrrelser, skriver Avisa Nordland.

Klartale - 13 maj 22 kl. 16:30

Slik blir været på 17. mai

Charalampos Sarchosidis er meteorolog ved Meteorologisk institutt. Han gir svaret på hvordan været blir på 17. mai.

NRK - 13 maj 22 kl. 10:47

Sender ikke søknad

Politikerne i Alta har enstemmig vedtatt at man ikke vil sende søknad om å få bli en del av fremtidige Troms fylke. Dermed vil Alta forbli i Finnmark, dersom dagens storfylke splittes..

Dagbladet - 10 maj 22 kl. 16:16

- Må stoppe galskapen

Venstre-politiker Trine Noodt vil stanse oppdelingen av Troms og Finnmark. Derfor stemmer hun for at Alta skal bli en del av Troms i dagens folkeavstemning..

NRK - 10 maj 22 kl. 07:43

Forstår frustrasjonen i Alta

Folkeavstemningen i Alta er et signal på misnøye med gamle Finnmark, mener fylkespolitikerne Ronald Wærnes (Sp) og Jo Inge Hesjevik (H). I dag er Altas befolkning sin siste mulighet til å gi sin stemme for hvor de mener Alta bør tilhøre ved en eventuell fylkesoppløsning. 20,9 prosent har forhåndsstemt..

NRK - 21 mar 22 kl. 08:41

En styrke for Finnmark

– Det er en styrke for Finnmark at fiskeriministeren åpner for at Norge fortsatt skal ha et fiskerisamarbeid med Russland. Det sier Kristina Hansen, leder i Finnmark Arbeiderparti. – Det er viktig at torsken i Barentshavet blir forvaltet i samarbeid med Russland på tross av ukrainakonflikten sier hun..

NRK - 09 maj 22 kl. 14:51

Anmelder sextrakkasering

Fiskeridirektoratet har anmeldt et tilfelle av seksuell trakassering. To kvinnelige inspektører var på inspeksjon ved et mottaksanlegg i Troms og Finnmark i midten av mars. Ved lossing av fangst fra et fiskefartøy kom en av de ansatte ved mottaket blant annet med utsagn om at inspektørene burde gå om bord og ha sex med mannskapet for å øke fiskelykken – såkalt hall.

NRK - 09 maj 22 kl. 13:27

Har signert samarbeidsavtale

Sametinget og Troms og Finnmark fylkeskommune har inngått en samarbeidsavtale. Avtalen ble signert av sametingspresident Silje Karine Muotka og fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo i dag. Avtalen omhandler blant annet samiske språk, samfunns- og næringsutvikling og samisk kultur..

NRK - 07 maj 22 kl. 07:47

Meklingen i bussbransjen pågår fortsatt

Meklingen i bussbransjen fortsetter på overtid lørdag morgen etter at fristen gikk ut ved midnatt natt til lørdag, skriver NTB. – Ansatte skal dermed gå på jobb som normalt, inntil ny beskjed blir gitt, skriver Fellesforbundet i en oppdatering. Det er Fellesforbundet, Yrkestrafikkforbundet, Norsk Jernbaneforbund og Fagforbundet på den ene siden, og NHO Transport og Spekter på arbeidsgiversiden.

NRK - 02 maj 22 kl. 20:33

Mer snø i nord

Metereologer melder om mer snø i Nord-Norge de kommende ukene. Værforholdene gjør at det i store deler av både Troms, Finnmark og Nordland er også er betydelig snøskredfare, ifølge varsom.no.

NRK - 01 maj 22 kl. 02:27

Russebråk flere steder i landet

Politiet melder om russebråk mange steder i landet. I Granåsen i Trondheim måtte politiet gi pålegg om å dempe musikken fra en russebuss, i Lakselv i Finnmark var også naboer plaget av musikken, og i Mo i Rana måtte politiet avslutte en russefest i Klokkerhagen der det var mindreårige..

NRK - 30 apr 22 kl. 17:01

Mange trafikkdødsfall i april

Tolv mennesker mistet livet i trafikkulykker i april, nesten like mange som i de tre foregående månedene, opplyser Statens vegvesen. – Det har vært en tung måned for trafikksikkerheten. Apriltallene alene tilsvarer summen av omkomne de tre første månedene og er en utvikling vi ikke ønsker, sier Guro Ranes, leder for trafikksikkerhet i Statens vegvesen.

NRK - 27 feb 22 kl. 21:14

Orkanvarsel og stengte veier

Det er nå ikke mulig å kjøre mellom Troms og Finnmark på grunn av at E6 over Kvenangsfjellet er stengt på grunn av uvær. En rekke andre veier er nå også stengt i Troms og Finnmark. Uværet er ventet å øke på i styrke utover kvelden og natten.

NRK - 13 apr 22 kl. 07:51

Nordland brukte mest på vedlikehold av vei

Troms og Finnmark og Nordland fylker brukte mest per innbygger på veivedlikehold i 2021. I Nordland ble det brukt i snitt 4258 på vei. Totalt brukte fylkene 12,7 milliarder kroner på drift og vedlikehold av fylkesveiene i 2021.

NRK - 18 mar 22 kl. 10:13

Krisepakke til Øst-Finnmark

Krigen i Ukraina og sanksjonene mot Russland skaper usikkerhet for næringslivet i Øst-Finnmark. Regjeringen foreslår nå en krisepakke for å avhjelpe situasjonen..

E24 - 18 mar 22 kl. 10:04

Regjeringen gir en halv milliard til bedrifter i Øst-Finnmark

Samtidig vil ikke andre bedrifter motta samme hjelp. – Det er sikkerhetspolitiske grunner til vi lanserer tiltak for Øst-Finnmark, sier næringsministeren..

NRK - 18 mar 22 kl. 09:41

Ordfører i nord advarer: – Avfolking truer sikkerheten

Vardø-ordfører Ørjan Jensen (MDG) er sterkt bekymret for befolkningsnedgangen i Øst-Finnmark. – Jeg tror situasjonen og krigen som nå utspiller seg i Ukraina, har vist at livskraftige samfunn i Øst-Finnmark er den beste garantien vi har for nasjonal sikkerhet i fremtiden, sier Jensen til NRK. I et brev til statsministeren ber han om strakstiltak..

Klartale - 11 apr 22 kl. 16:30

Solfylt påske i Sør-Norge – husk solkrem!

Påsken er senere enn normalt i år. Det betyr at strålingen fra sola er ekstra sterk.– I sør står solen ganske høyt.

NRK - 11 apr 22 kl. 13:06

Betydelig skredfare flere steder i landet

Det er mandag betydelig skredfare flere steder i Norge. NVE sendte nylig ut et nytt farevarsel om betydelig snøskredfare i Hallingdal. – Unngå ferdsel i skredterreng!

NRK - 11 apr 22 kl. 05:46

Skaper store ringvirkninger

Havfisketurisme gir en verdiskapning på mer enn 1,4 milliarder kroner årlig. Det viser en fersk rapport utført av Menon på oppdrag fra NHO reiseliv. Ringvirkningene er størst i Troms og Finnmark.

NRK - 10 apr 22 kl. 12:28

Kirkenes er blitt en løsning for russere som vil til utlandet

Stadig flere russere bruker Kirkenes for å ta seg inn eller ut av landet nå som sanksjoner gjør at flyrutene mellom Russland og Vesten er stanset. VG skriver at det jevnt og trutt kommer folk fra Russland til Kirkenes for å fly videre, eller russere som tar veien via Kirkenes, for å komme inn i eget land. Aleksander Kotelnikov, som driver et taxiselskap som frakter folk mellom Kirkenes og Murmansk, sier at det kun er to logiske valg for folk som vil fly fra Russland til Vesten: Dra via Kirkenes eller Istanbul.

NRK - 10 apr 22 kl. 04:50

Kanin utløste innbruddsalarm i Alta

Politiet måtte ved 4-tiden natt til søndag bistå en vekter i forbindelse med en innbruddsalarm i Alta. «Tyven» viste seg å væte en kanin på rømmen. Patruljen pågrep kaninen og fikk satt den i buret, skriver politiet i Finnmark på Twitter..

NRK - 19 feb 22 kl. 13:09

Skuterulykke i Finnmark

Det har vært ei skuterulykke i Porsanger i Finnmark. Skadeomfanget er ukjent. Både politi, redningshelikopter og Røde Kors er på vei til ulykkesstedet, opplyser politiet i Finnmark..

NRK - 09 apr 22 kl. 08:42

Varsler om stor snøskredfare

Det er i helgen stor snøskredfare på Vestlandet og betydelig fare i flere andre regioner. – Unngå skredterreng, er oppfordringen fra snøskredvarslingen. Det har gått flere alvorlige snøskred den siste tiden, blant annet mistet tre franske menn livet i et snøskred i Lyngen i Troms tidligere denne uken.

VG - 09 apr 22 kl. 04:36

Sanksjoner rammer grenseby: – Kan ikke bosette Finnmark med kanoner

KIRKENES (VG) Når handelen med Russland stopper, forsvinner arbeidsplasser i nord. Det utfordrer Norges sikkerhet, mener Orinor, og støttes av sjefsforsker ved FFI..

NRK - 09 apr 22 kl. 02:06

Brann i dyretransport med 120 reinsdyr

I Finnmark har nødetatene rykket ut til brann i et kjøretøy for dyretransport ved Maze. Bilen hadde 120 reinsdyr som skal være reddet ut, melder politiet..

NRK - 08 apr 22 kl. 21:38

Snøskred over F888 i Lebesby

Fylkesvei F888 mellom Bekkarfjord og Hopseidet i Lebesby kommune er stengt på grunn av snøskredet. Dermed er Nordkinnhalvøya isolert fra resten av Finnmark på land. Statens vegvesen skal ta en ny vurdering av situasjonen lørdag kl.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt