Finnmark

Saturday, 23 September, 14:13

Nyheter om Finnmark

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 aug 23 kl. 08:24

Arnstad: – Ingen grunn til å si at vi har løst alle konflikter

Regjeringen besluttet tirsdag at gassanlegget Melkøya skal elektrifiseres, i strid med Senterpartiets landsmøtevedtak. Senterpartiets fylkeslag i Nord-Norge anklager partileder Trygve Slagsvold Vedum for å overkjøre grasrota i partiet, i et internt brev TV 2 har omtalt. Til NRK sier de at det er illojalt og «en tupp i ræva».

NRK - 06 sep 23 kl. 13:34

Politiet i Finnmark advarer mot svindel på Facebook

Det har kommet inn flere meldinger om svindling gjennom lokale grupper og på marketplace på Facebook, melder Politiet i Finnmark på sosiale medier. – I det siste har politiet i Finnmark fått flere svindelsaker fra lokale kjøpe/selge/bytte grupper og marketplace på Facebook. Der sier svindleren at hen ønsker å kjøpe et produkt, og fikser frakt selv gjennom «helthjem», skriver Politiet i Finnmark på Facebook.

NRK - 11 aug 23 kl. 04:32

Én kommune kan stanse vindsatsing i Finnmark

Regjeringens planer om kraftløft i Finnmark kan stå og falle på valgresultatet i Lebesby kommune, med 1200 innbyggere. Regjeringen har lovet at det skal bygges ny kraftproduksjon tilsvarende det elektrifisering av Melkøya vil kreve, omtrent fire terawattimer, innen 2030. Men om løftene skal realiseres vil det avhenge av valgresultatet i Lebesby kommune i Finnmark der de største vindkraftprosjektene er under planlegging, skriver Klassekampen.

NRK - 07 aug 23 kl. 10:47

Meteorolog om morgendagens vær i Troms og Finnmark: – Kanskje opp mot 30 grader

I morgen kommer de høye temperaturene tilbake til nord. – Det blir mindre og mindre skyer, mer og mer sol og temperaturene skal øke ganske mye. Ser ut som om det blir 27, kanskje opp mot 30 grader på det varmeste i Troms..

NRK - 15 sep 23 kl. 20:27

Mann til sykehus etter jaktulykke – en siktet

En mann ble fraktet til sykehus etter en jaktulykke i Finnmark. En person er siktet etter hendelsen som politiet ser på som en ulykke. Ulykken skjedde torsdag ettermiddag.

NRK - 12 sep 23 kl. 19:34

Boligbrann i Vardø

Politiet i Finnmark melder på sosiale medier at nødetatene har rykket ut til en brann i en bolig i Nordre Langgate i Vardø kommune. To personer var i boligen som begynte å brenne, men alle har kommet seg ut av boligen. Ifølge operasjonsleder i Finnmark politidistrikt skal det ha vært en fullt utviklet brann i 2.

NRK - 08 sep 23 kl. 15:21

Mindre skatt i Finnmark

Folk i Finnmark og Nord Troms får økt det personrettet skattefradraget med 10.000 kroner. Fra før av får folk bosatt lengst nord i landet et skattefradrag på 20.

NRK - 07 sep 23 kl. 08:20

Finnmarkinger tar lappen med glans og vil ha manuelt gir

I Finnmark besto 93 prosent den praktiske førerprøven i august. Gjennomsnittet for landet er 79 prosent. Kommunikasjonsrådgiver Bjørn Lillevolden i Statens vegvesen opplyser at 58 prosent bestått teori\prøvene i Finnmark.

NRK - 02 sep 23 kl. 10:41

Her ligger den tørreste målestasjonen i landet

August er registrert som den fjerde våteste i Norge siden målingene startet i 1900. Aller våtest var det i 1951. Dette sto i sterk kontrast til flere varmerekorder i Nord-Norge og på Svalbard.

NRK - 08 aug 23 kl. 06:39

Opprør i Finnmark Senterparti etter Melkøya-planar

Senterpartiet i Finnmark reagerer kraftig på at regjeringa i dag legg fram planar om å elektrifisere gassanlegget på Melkøya. Landsmøte i Senterpartiet har gått mot elektrifiseringa av anlegget. Varaordførar Jan Martin Rishaug i Alta seier medlemskapen hans i Senterpartiet no heng i ein syltynn tråd: – Eg er så skuffa at mitt medlemskap i Senterpartiet er i ferd med å gå ut.

NRK - 07 aug 23 kl. 10:47

Meteorologen om morgendagens vær i Troms og Finnmark: – Kanskje opp mot 30 grader

I morgen kommer de høye temperaturene tilbake til nord. – Det blir mindre og mindre skyer og mer og mer sol. Temperaturene skal øke ganske mye.

NRK - 19 sep 23 kl. 10:31

Mangedobling av GPS-jamming mot Norge

– Siden 2022 har det vært en mangedobling av GPS-bortfall over Øst-Finnmark. Det forteller direktør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Pål Wien Espen, i forbindelse med oppstart av årets jammetest, som startet mandag, på Andøya i Nordland. Denne uken samles det 200 deltakere fra hele verden for å utsette egen teknologi for hacking.

NRK - 02 aug 23 kl. 13:10

Stor skogbrannfare i Troms og Finnmark

Det er stor skogbrannfare i nordlige Nordland, og ytre deler av Troms og Vest-Finnmark. Det melder Varsom.no.

NRK - 16 sep 23 kl. 08:58

Små skoler sliter mest med å få tak i lærere

Rundt 40 prosent av grunnskolene med under 100 elever melder om store rekrutteringsutfordringer, skriver Utdanningsnytt. Senter for økonomisk forskning (SØF) ved NTNU i Trondheim har laget rapporten «Rekruttering av lærere ved norske skoler» på oppdrag fra kommuneorganisasjonen KS. – Lærere ser ut til å foretrekke store skoler når de søker til læreryrket, og skoler som ligger i store kommuner og sentralt beliggende i kommunen, skriver de i rapporten.

VG - 15 sep 23 kl. 19:55

Jeger truffet av hagl under småviltjakt i Finnmark

Torsdag formiddag fant en jaktulykke sted i Finnmark..

NRK - 15 sep 23 kl. 15:38

Drapet i Tana: Forlenget varetektsfengsling med åtte uker

Mannen i 20-årene som er siktet for å ha drept 30 år gamle Marcus Unsal i Tana i Finnmark i sommer, varetektsfengsles i nye åtte uker. Det opplyser politiadvokat Ylva H. Kvikstad i Finnmark politidistrikt til NTB.

NRK - 15 sep 23 kl. 07:52

To tiltalt for svindel av kongekrabbe

To menn i Finnmark er tiltalt for å ha ulovlig fisket, fraktet og forsøkt å omsette 900 kilo kongekrabbeklør. Et tonn med kongekrabbeklør har en anslått verdi på 1,2 millioner kroner. – Dette anses som en grov overtredelse av havressursloven, forklarer aktor og politiadvokat i Finnmark politidistrikt, Lisa Sneve.

VG - 13 sep 23 kl. 15:46

Dette partiet fosser frem i Finnmark: – Et politisk jordskjelv

Nordkalottfolket har blitt en storaktør i Finnmark og er nå kun marginalt mindre enn Arbeiderpartiet..

NRK - 13 sep 23 kl. 15:52

Har tatt ut 365 pukkellaks i elvene i september

Pukkellaksinvasjonen nærmer seg slutten, men flere av fellene fangster fortsatt pukkellaks. I perioden 1. september til i dag er det tatt ut 365 pukkellaks i elvene.

VG - 11 sep 23 kl. 22:44

Kan bli nest største parti i Finnmark

Nordkalottfolket ligger an til å bli nest største parti i fylkestinget i Finnmark..

Klartale - 16 aug 23 kl. 14:41

Nå får de fleste fint vær

Torsdag og fredag i Sør-Norge ser spesielt lovende ut. Det sier vakthavende meteorolog Iselin Skjervagen ved Meteorologisk institutt.– Det er for øyeblikket noe nedbør, men de fleste i Sør-Norge får fint vær torsdag, sier Skjervagen.

NRK - 15 aug 23 kl. 14:13

Meteorologene har sendt ut et gult farevarsel for regn i Finnmark

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for mye nedbør i Øst-Finnmark og på Finnmarksvidda onsdag. – Nedbøren som ligger over Sør-Norge i dag, vil trekke nordover i løpet av morgendagen, skriver Meteorologisk institutt på X/Twitter. I den forbindelse er det sendt ut gult farevarsel for Øst-Finnmark og på Finnmarksvidda.

NRK - 07 sep 23 kl. 08:11

Økning i legemeldt sykefravær

Det legemeldte sykefraværet i andre kvartal 2023 var på 6,3 prosent i Troms og Finnmark. Nav skriver i ei pressemelding at det tilsvarende fraværet i andre kvartal 2022 var på 6,1 prosent. – Det høye sykefraværet får konsekvenser for ivaretakelsen av viktige funksjoner i fylket vårt, sier Kristin Røymo, fylkesdirektør i NAV Troms og Finnmark..

NRK - 06 sep 23 kl. 07:49

Har tatt ut over 242.000 pukkellaks i elvene

Pukkellaksinvasjonen nærmer seg slutten, men flere av fellene fangster fortsatt pukkellaks. Så langt i år er det totalt tatt ut 242.079 pukkellaks i elvene i Norge.

NRK - 13 aug 23 kl. 16:16

Lokallag vil ikke jobbe for Sp i valgkampen

Leder i Nesseby Sp, Øystein Birgitsen, melder i en pressemelding at lokallaget har gjort vedtak i styret etter innspill fra medlemmene på bakgrunn av Melkøya-saken. I vedtakene som er fattet vil ikke Nesseby Sp anbefale medlemmer om å melde seg ut av Senterpartiet, men lokallaget vil avvente til de ser hvordan Senterparti-ledelsen vil forholde seg til sine medlemmer og folkets avgjørelse om at Senterpartiet er imot elektrifiseringen. – Ledelsen og lederen skal ikke prøve å snakke medlemmene til «fornuft», slik vi forstår Vedums uttalelser, Ledelsen har å lytte til medlemmene og handle deretter, står det i pressemeldingen fra Nesseby Sp.

NRK - 02 sep 23 kl. 09:00

Mann dømt for grov narkotikaovertredelse

En mann i indre Finnmark er dømt til fengsel i syv år for å ha skaffet og oppbevart en stor mengde narkotika. I tillegg mener indre Finnmark tingrett at mannen skal ha tjent minst 900.000 kroner i forbindelse med narkotikavirksomhet.

NRK - 09 aug 23 kl. 08:51

Naturvernforbundet spår et nytt Fosen i Finnmark

Naturvernforbudet mener det er helt urealistisk å bygge ut ny kraft i Finnmark i det omfanget regjeringen ønsker seg. For å unngå at elektrifisering av Melkøya støvsuger Finnmark for kraft, mener regjeringen det skal bygges ut 3,6 terawattimer ny kraftproduksjon innen 2030. Det tilsvarer den årlige produksjonen i fem altakraftverk.

NRK - 01 sep 23 kl. 08:40

Færre rådyr blir felt

Det ble felt færre rådyr i jaktåret som har vært. 32.900 felte rådyr er en nedgang på 5,1 prosent fra jaktåret før.

NRK - 08 aug 23 kl. 22:21

Listhaug vil ha folkeavstemning om elektrifisering av Melkøya

Leder i FrP Sylvi Listhaug vil ha folkeavstemning om elektrifisering av naturgassanlegget på Melkøya. Hun frykter stigende strømpriser og kraftmangel og vil at folk i Finnmark skal si sin mening om regjeringens vedtak. – Innbyggerne i Finnmark som er de som blir hardest rammet, bør som et minimum få lov til å si ja eller nei til elektrifisering.

NRK - 08 aug 23 kl. 06:39

Varaordføraren i Alta om Melkøya: – Mitt medlemskap i Senterpartiet er i ferd med å gå ut

Senterpartiet i Finnmark reagerer kraftig på at regjeringa i dag legg fram planar om å elektrifisere gassanlegget på Melkøya. Senterpartiets landsmøte har gått mot elektrifiseringa av anlegget. Varaordførar Jan Martin Rishaug i Alta seier medlemskapen hans i Senterpartiet no heng i ein syltynn tråd: – Eg er så skuffa at mitt medlemskap i Senterpartiet er i ferd med å gå ut.

NRK - 8 timer siden

Skred stenger fylkesvei i Måsøy

Det har gått et steinskred på Saulineset i Bakfjorden på fylkesvei 889 i Måsøy i Finnmark. Veien er midlertidig stengt, ifølge Vegtrafikksentralen nord..

NRK - 15 timer siden

Mann siktet etter å ha forsøkt å krysse grensa til Russland

En mann i 20-årene ble fredag kveld pågrepet i Grense Jakobselv siktet for forsøk på å krysse grensen fra Norge til Russland. Det melder Politiet i Finnmark på X,.

VG - 29 aug 23 kl. 13:41

Vedums mann i nord: – Støre går til krig mot Finnmark

KJØLLEFJORD/BERGEN (VG) Stortingsrepresentant Geir Adelsten Iversen (Sp) er forbanna på statsministeren. Nå krever han at Jonas Gahr Støre holder fingrene sine unna Finnmark..

Klartale - I førrgår: 15:30

Vått vær for de fleste

– Sør-Norge får det veldig vått. Det sier Tone Christin Thaule til nyhetsbyrået NTB. Hun jobber for Meteorologisk institutt.

Aftenposten - 18 sep 23 kl. 17:33

VM-lege skutt under jakt - ligger på sykehus

Politiet i Finnmark ser på hendelsen som et uhell..

NRK - 17 sep 23 kl. 05:20

Polen sier også nei til russiske biler

Polen forbyr russisk-registrerte biler innreise i landet. Polen er siste land ut i rekken som sier nei til russiske biler etter at de baltiske landene gjorde det denne uka. Finland har også gjort det.

NRK - 14 sep 23 kl. 17:54

Krever strakstiltak for å forebygge ulykker

Teknisk- og miljøutvalget i Gamvik kommune krever at Troms og Finnmark fylkeskommune gjør strakstiltak på fylkesvei 888, Holmenveien/Lilleborgveien, som er hovedinnfartsåren til tettstedet Mehamn i Gamvik kommune. Strakstiltakene kreves etter at det har skjedd to ulykker på strekningen og veien er sterkt trafikkert av personbiler og tungtransport, samt et endret trafikkbildet etter åpningen av den nye lokale Coop butikken, heter det i saksframlegget. Tiltakene som foreslås er blant annet å sette ned hastigheten på strekningen og gjøre veien enveiskjørt..

NRK - 14 sep 23 kl. 06:23

Vedum: – Valgkampen hadde vært lettere uten Melkøya

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum innrømmer at timingen for Melkøya-vedtaket kan ha påvirket regjeringspartiene i valget. Det melder TV 2. Regjeringen kom med den omstridte avgjørelsen før valget om å elektrifisere Equinors gassanlegg på Melkøya med landstrøm.

NRK - 13 sep 23 kl. 21:31

Røykutvikling om bord på en fôrflåte

Brannvesenet i Alta rykket ut til røykutvikling om bord i en fôrflåte som ligger utenfor Mortensnes på Årøya i Alta kommune i kveld. Det melder iFinnmark. Regionleder hos SalMar Farming AS, Per Magne Bølgen, var selv på stedet sammen med brannvesenet.

NRK - 13 sep 23 kl. 15:15

Tenåring ble flydd til sykehus etter trafikkuhell

Politi og ambulanse rykket like etter klokken 13.00 ut til et trafikkuhell i nærheten av Saga i Alta kommune. Det var et uhell mellom en bil og en syklist.

NRK - 12 sep 23 kl. 06:45

Sp er største valgtaperen i 187 kommuner

Senterpartiet er det partiet som går mest tilbake i 187 av de 356 kommunene vi har i Norge. Lengst nord i landet har velgerne vendt Sp ryggen og partiet går voldsomt tilbake i Finnmark. I Karasjok stuper Sp med 21,4 prosentpoeng.

Aftenposten - 11 sep 23 kl. 21:59

Viktig vindkraftseier for regjeringen i Finnmark

Sjelden har så få hatt så mye å si: Et flertall av de 999 stemmeberettigede i Lebesby ga mandag regjeringen grønt lys….

NRK - 11 sep 23 kl. 10:34

Valgdirektoratet: Valgtabbe i Balsfjord er klaget inn til kommunen

Det er kommet inn en klage etter at stemmesedlene til lista Konservativt Balsfjord ikke ble lagt fram i Nordkjosbotn, opplyser Valgdirektoratet. Klagen skal behandles av valgstyret i kommunen. Nordkjosbotn er et tettsted i Balsfjord kommune i Troms og Finnmark.

Aftenposten - 18 aug 23 kl. 22:22

Vindkraftutbygger i Finnmark: – Vi er klare til å levere

Ny vindkraft i Finnmark innen 2030 krever lynrask saksbehandling, men er mulig, mener utbyggere..

E24 - 18 aug 23 kl. 22:22

Vindkraftutbygger i Finnmark: – Vi er klare til å levere

Ny vindkraft i Finnmark innen 2030 krever lynrask saksbehandling, men er mulig, mener utbyggere. – Må skje i høy fart, sier Harald Dirdal, som ønsker å bygge vindkraft i Lebesby..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com