Finnmark

Tuesday, 07 December, 23:19

Nyheter om Finnmark

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 05 nov 21 kl. 09:00

Frykter at folk flytter fra Finnmark

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen er redd for at folk forsvinner fra Finnmark de neste 80 årene..

NRK - 01 nov 21 kl. 11:20

Varsler kontraterrorøvelse

Politiet i Nordland, Troms og Finnmark holder sin årlige kontraterrorøvelse tirsdag og onsdag denne uken. – Øvelsen vil foregå flere steder i Nordland politidistrikt, og man vil kunne se uniformert politi og militære som er bevæpnet i områdene der det øves, sier øvingsleder Jan Eirik Holen Holen i Nordland politidistrikt i en pressemelding. Bare i Nordland politidistrikt er rundt 200 personer involvert i øvelsen.

NRK - 30 okt 21 kl. 12:13

Død hval i Tufjorden

Politiet melder om en død hval som flyter inn i Tufjorden på Rolvsøy i Finnmark. Saken vil bli fulgt opp av de rette myndigheter, opplyser Finnmark politidistrikt..

NRK - 29 okt 21 kl. 20:48

Vil ha hurtig fylkesoppdeling

Fylkestingsvalget i 2023 blir altfor lenge å vente på oppdelingen av Troms og Finnmark, mener SVs fylkeslag, som ønsker seg ekstraordinært fylkestingsvalg. – Vi har gått til valg på dette, og når saken kommer til Stortinget, er SV garantisten for å sikre at det blir flertall for at oppdelingen finner sted. Fokus nå må være på prosessen videre, og den må skje raskt, sier SV-fylkesleder Bjarne Rohde i en pressemelding.

VG - 29 okt 21 kl. 13:30

Vedum: Startet prosessen med oppløsning av Troms og Finnmark

MØTEROM EUROPA (VG) Finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold sier at regjeringen nå har startet prosessen med å oppløse Troms og Finnmark..

NRK - 29 sep 21 kl. 16:03

Koronatiltak fjernes i Finnmark

Finnmark politidistrikt har vedtatt å fjerne koronatiltaket som under pandemien nektet utenlandske sjøfolk å gå i land i regionen. – Landlovsnekten oppheves med utgangspunkt i at store deler av befolkningen nå er vaksinert. Samtidig er presset på helseberedskapen i distriktet betydelig redusert, sier avdelingsdirektør Lise Flø ved grense- og utlendingskontroll ved Finnmark politidistrikt Landslovsnekten for utenlandske sjøfolk ble innført 16.

NRK - 20 okt 21 kl. 17:54

FHI gir råd til kommuner i nord

Som eneste fylke i Norge beskrives smittetrenden i Troms og Finnmark som «sannsynlig økende» i ukesrapporten fra FHI. – Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) har flere pasienter enn tidligere i pandemien. Vi er i tett dialog med flere kommuner i Troms og Finnmark som rapporterer om økende smittetall, sier avdelingsdirektør Line Vold til NTB..

NRK - 20 okt 21 kl. 05:44

Sier ja til Finnmark, nei til Troms

Langt flere i Alta vil bli en del av Finnmark, enn å melde overgang til Troms ved en fylkesoppdeling. Det viser NRKs ferske meningsmåling. Dermed er folket uenig med politikerne i Alta som har tatt til orde for at kommunen må bli en del av Troms..

NRK - 08 nov 21 kl. 17:41

20-30 reinsdyr drukna

Rundt 20 til 30 reinsdyr har drukna utenfor Kautokeino i Troms og Finnmark, melder VG. – Reinsdyr som skulle krysse en elv datt i en råk i isen. Brannvesenet og reineiere har brukt båt i elven for å ta dem med til land.

NRK - 13 okt 21 kl. 14:06

Oppløser Troms og Finnmark

Den nye regjeringen skriver følgende i Hurdalsplattformen: «Den innsendte søknaden fra Troms og Finnmark om oppløsning skal innvilges, og det skal i løpet av 2021 settes i gang en prosess for å gjenopprette Akershus, Buskerud og Østfold basert på en søknad fra fylkestinget i Viken.».

NRK - 06 nov 21 kl. 09:49

Vil ha grenserestriksjoner

Statsforvalter i Troms og Finnmark, Elisabeth Vik Aspaker, vil ha strengere grensekontroll i forbindelse med økt koronasmitte i Nord-Norge. Vik Aspaker sier at dette er noe de har diskutert med nasjonale myndigheter..

VG - 05 nov 21 kl. 10:24

Frykter befolkningsdød i nord: – En sikkerhetspolitisk trussel

MAJORSTUEN (VG) Karl Eirik Schjøtt-Pedersen frykter at Øst-Finnmark kan tømmes fullstendig for folk de neste 80 årene - og etterlyser radikale grep..

NRK - 16 sep 21 kl. 15:11

Får eget dyrepoliti

Finnmark politidistrikt har fått et eget dyrepoliti. Fra og med 31. august tredde de to dyrevelferdspolitibetjenetene i Finnmark Martine Moore og Nicholas Aase inn i stillingene.

Dagbladet - 04 nov 21 kl. 22:33

Ikke oversikt over utenlandske folks vaksiner

Fylkeslegen i Troms og Finnmark mangler oversikt over vaksinasjonsstatusen til utenlandske arbeidere..

VG - 02 nov 21 kl. 15:25

Det gjenstår å vinne den viktigste kampen

KIRKENES/VADSØ/VARDØ (VG) Finnmark lyktes i å få tilbake fylkeskommunen, men vil de lykkes med å bevare fylket som et sted der folk vil bo?.

NRK - 07 okt 21 kl. 22:41

Kastet stein mot hus i Vadsø

Politiet i Finnmark fikk melding om at ungdommer kastet stein mot et privathus i Vadsø. Da politiet kom frem var ungdommene borte, og spor etter stein som hadde truffet vinduer og vegg. – Ungdommer Nok nu, skriver politiet i Finnmark på Twitter.

NRK - 07 okt 21 kl. 22:27

Forsøkte å frakte ut fisk fra Norge

Tollvesenet fikk stanset to biler ved Kivilompolo i Finnmark der det ble forsøkt å utføre fiske fra Norge. I den ene bilen var det fisk på til sammen 99 kilo. Personene i bilen må betale et forelegg på 42.

VG - 01 nov 21 kl. 06:50

Defensivt budskap til kommunene

Etter å ha lovet skilsmisse til Troms og Finnmark, kom finansminister Trygve Slagsvold Vedum med nok en nyhet til Kommune-Norge som bekrefter at mer reversering er det vi kan forvente..

NRK - 07 okt 21 kl. 12:34

Smittekart: Troms og Finnmark rødt

Troms og Finnmark har blitt rødt i ECDCs oppdaterte smittekart. Vestland har blitt grønt..

Aftenposten - 29 okt 21 kl. 16:55

Disse to blir ikke lenger samfylkinger

Trygve Slagsvold Vedum åpner regjeringslivet ved å splitte Troms og Finnmark og sende et sterkt signal til Nord-Norge..

NRK - 29 okt 21 kl. 13:39

Grønt lys for å fylkesoppløsning

Nå har regjeringen sendt brev med et klart budskap: Troms og Finnmark kan gå fra hverandre. – Vi skal starte prosessen nå. Og nå skal regjeringen spille på lag med lokalbefolkningen og lokalsamfunn, sa Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum fredag..

NRK - 28 okt 21 kl. 09:36

Farevarsel om sterk vind

Det er sendt ut gult farevarsel om vindkast på inntil 35 meter per sekund i Nord-Troms og kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark. – Torsdag kan det lokalt komme vindkast på 30–35 meter i sekundet og snøfokk som konsekvens av vinden, skriver Meteorologene på Twitter. De skriver at flere ferger allerede er innstilt.

NRK - 28 okt 21 kl. 07:24

– Ikke aktuelt med nasjonale tiltak

Det siste døgnet er det registrert 1.180 koronasmittede i Norge, og smittetrenden er stigende. FHI-direktør Camilla Stoltenberg sier til NRK torsdag morgen at det ikke er aktuelt med nasjonale tiltak nå.

NRK - 27 okt 21 kl. 09:25

Kraftig nedgang i antall konkurser

Det ble åpnet 660 konkurser i løpet av tredje kvartal. Det er en nedgang på 17,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Målt i antall var nedgangen på 140 konkurser, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

NRK - 27 okt 21 kl. 07:22

Kommuner møter FHI

I dag skal nordnorske kommuner møte FHI og helsedirektoratet for å diskutere smittesituasjonen i nord. Smitten har den siste tiden økt mye i Troms og Finnmark. Den siste uka har Tromsø fått mellom 30 til 50 nye smittetilfeller hver dag..

NRK - 26 okt 21 kl. 08:45

Pandemien: Færre sluttet på VGS

Andelen elever som slutter i videregående opplæring, har aldri vært lavere enn de to siste årene, ifølge Utdanningsdirektoratet. Andelen elever som slutter i videregående opplæring, har aldri vært lavere enn de to siste årene, ifølge Utdanningsdirektoratet. Størst er frafallet på yrkesfag, der 5,1 prosent av elevene sluttet i løpet av skoleåret.

VG - 24 okt 21 kl. 07:25

Fylkeskommunal stormannsgalskap

Troms og Finnmark har fått innvilget skilsmisse. Nå går diskusjonen høyt og lavt om Viken også skal oppløses..

Dagbladet - 23 okt 21 kl. 13:07

- Klart høyest blant uvaksinerte

Smitten øker flere steder i landet - og særlig i Troms og Finnmark. Assisterende helseminister Espen Rostrup Nakstad mener vi har nådd til et punkt der pandemien først og fremst rammer de uvaksinerte..

Dagbladet - 22 okt 21 kl. 06:58

- En advarsel til oss alle

Det registreres en økning i smittetall nasjonalt - og særlig i Troms og Finnmark. - Coronapandemien er dessverre ikke over, sier professor emeritus Steinar Westin..

NRK - 20 okt 21 kl. 23:52

Stengt fjellovergang pga uvær

I Finnmark er Fylkesveg 888 Bekkarfjord– Hopseidet stengt på grunn av uvær fram til klokka 6 torsdag morgen, melder Vegtrafikksentralen. Flere ferjesamband i Troms er også kansellert, melder Norled..

NRK - 31 aug 21 kl. 15:12

Diskusjoner om hjemmekontor

En ny NHO-undersøkelse viser at 23 prosent av bedriftene i Troms og Finnmark har diskusjoner om fremtidig bruk av hjemmekontor. Oslo er det fylket i landet der flest bedrifter diskuterer bruken av hjemmekontor. Her har 69 prosent av bedriftene hatt slike diskusjoner.

VG - 18 okt 21 kl. 11:51

Urett mot urfolket

En over 300 år gammel samisk tromme, som ble konfiskert av danskene i 1692, har sitt rettmessige hjem på den norske urbefolkningens museum i Vest-Finnmark..

Aftenposten - 18 okt 21 kl. 08:41

Da de i år endelig fikk oppreisning, var ingen lenger i live: – En skamplett i norsk krigshistorie

Halvparten av de norske partisanene som drev motstandskamp mot tyskerne i Troms og Finnmark, døde..

NRK - 21 sep 21 kl. 13:17

Kraftig vind fleire stader i landet

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for vind for Agder, Rogaland, Sunnhordland, Nord-Troms, Sør-Troms og Vest-Finnmark. Den kraftigaste vinden er venta i Nord-Troms og Vest-Finnmark tysdag. Her kan det kome lokalt kraftige vindkast på mellom 33 og 37 meter i sekundet..

NRK - 15 okt 21 kl. 16:19

Dødsulykke på Sennalandet

En person er bekreftet omkommet, etter en trafikkulykke på E6 over Sennalandet i Finnmark. I alt seks personer er involvert i ulykken mellom to biler. En annen person er alvorlig skadd, mens to er lettere skadd.

Dagbladet - 15 okt 21 kl. 11:11

Møkkavær i vente

Snøfokk og sterk vind på fjellet i Sør-Norge. Farevarsel på snø i både Nordland og Finnmark - og regn i vest. Bare Østlandet og noen til får se sola..

NRK - 14 okt 21 kl. 16:42

Ni valkrinsar utan statsråd

Det er ni valkrinsar som ikkje har statsråd i den nye regjeringa. Av dei 18 statsrådane har halvparten av dei sitt virke i Oslo, Akershus og Hedmark. Finnmark, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Oppland, Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder står alle utan statsrådar i den nye regjeringa.

NRK - 14 okt 21 kl. 07:27

Lanseres som lederkandidat i KrF

Fylkesleder i Finnmark KrF, Truls Olufsen-Mehus, lanseres som en av to toppkandidater til det øverste ledervervet i partiet, og kjemper mot Olaug Bollestad. Mehus er relativt fersk i politikken, og har de to siste årene vært fast medlem av kommunestyret i Hammerfest..

Klartale - 13 okt 21 kl. 16:47

En ny vei for Norge

Det nye samarbeidet og regjeringen startet med en slags skilsmisse. Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) sto igjen sammen uten Sosialistisk Venstreparti. De måtte finne en plan for hvordan parforholdet skulle være videre.

NRK - 13 okt 21 kl. 11:35

Tre dømt i kongekrabbesaken

Tre personer ble i forrige uke i Romerike og Glåmdal tingrett dømt til ubetinget fengsel for grovt heleri av ulovlig fangstet kongekrabbe. I en pressemelding opplyser Økokrim at de tre i tillegg til fengselsstraffer på henholdsvis to år, ett år og 120 dager er dømt til inndragning av til sammen i overkant av 1,3 millioner kroner. Dommen inngår i et større sakskompleks der Økokrim, sammen med Finnmark politidistrikt og flere andre politidistrikter, har etterforsket saker mot et nettverk som har fisket og videreformidlet ulovlig fangstet kongekrabbe..

NRK - 12 okt 21 kl. 10:25

15,3 mill. mot pukkellaksen

– Siden 2017 har det vært en urovekkende trend i vekst av antall pukkellaks i norske vassdrag, primært i Øst-Finnmark. Regjeringen er opptatt av å bekjempe spredningen av pukkellaks, og forslår å bevilge 15,3 millioner kroner til tiltak mot pukkellaksen, heter det i forslaget til neste års statsbudsjett..

NRK - 12 okt 21 kl. 09:40

Vil ha ny redningsbase i Tromsø

Solberg-regjeringen foreslår å bevilge til sammen 243 millioner kroner til etablering av ny redningshelikopterbase i Tromsø og en felles operasjon med Sysselmesterens helikoptertjeneste på Svalbard. Begrunnelsen er at det er er store avstander mellom helikopterbasene i Bodø og på Banak i Finnmark, og at vær, mørketid og økt cruisetrafikk og fjellturisme gir store utfordringer. Ny redningshelikopterbase i Tromsø blir basert på sivil innleie, og målet er oppstart i løpet av 2022..

NRK - 16 sep 21 kl. 20:46

Ber om fiskeriminister fra Finnmark

Flere lokallag fra Senterpartiet i Finnmark forventer at Geir Adelsten Iversen blir fiskeriminister. I en pressemelding skriver de at det er på tide at en Finnmarking får denne statsrådsposten..

NRK - 06 okt 21 kl. 10:27

Utbrudd av hepatitt A flere steder

Folkehelseinstituttet har oppdaget utbrudd av hepatitt A. Så langt har ti personer fått påvist smitte: Seks i Viken. To i Trøndelag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt