FBI

Tuesday, 29 November, 22:31

Nyheter om FBI

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 04 okt 22 kl. 16:10

Spesialpoliti overvåket Aretha Franklin

Fra 1967 til 2007 ble artisten Aretha Franklin overvåket av spesialpoliti. De kaller seg for FBI.På den tiden samlet FBI informasjon om det meste hun gjorde.

NRK - 13 aug 22 kl. 13:57

FBI-agentar utsett for hets etter Mar-a-Lago-ransaking

Etter FBI ransaka tidlegare president Donald Trump sin eigedom Mar-a-Lago i Florida, har FBI starta etterforsking av rekordmange trugslar mot byrået, skriv avisa CNN. Trugslane er retta mot enkelte FBI-agentar og FBI sine eigedommar. Også FBI-agentar som var involvert i ransakinga av Trump sin eigedom har fått trugslar, ifølge ei kjelde til CNN.

Klartale - 05 sep 22 kl. 10:06

Prøvde Trump å hindre arbeidet til politiet?

Donald Trump blir etterforsket av spesialpoliti fra USA. De kaller seg FBI. For en måned siden fikk de ransake en av Trump sine hus.

NRK - 11 aug 22 kl. 18:14

FBI: Væpna person forsøkte å bryte inn i FBI-bygg

Ein væpna person forsøkte i dag tidleg å bryte seg forbi sikkerheitskontrollen ved inngangspartiet til FBI sin byggning i Cinciatti, i delstaten Ohio i USA, ifølge FBI melder Reuters. Etter at alarmen gjekk, og FBI sine spesialagentar reagerte, prøvde personen å flykta nordover, skreiv FBI sitt fagkontor i Cincinnati på Twitter..

NRK - 29 aug 22 kl. 08:04

Fox News: Trump kan snakke seg til straff

Donald Trumps tidligere favoritt-TV-kanal, Fox News, mener ekspresidenten kan snakke seg inn i problemer med sine anklager mot FBI. Trump etterforskes av FBI for å ha tatt med seg graderte dokumenter hjem etter at han gikk av som president. Tidligere i sommer ransaket FBI-agenter Trumps hjem i Florida.

NRK - 17 aug 22 kl. 17:37

Pence ber republikanere slutte å angripe FBI

Donald Trumps visepresident Mike Pence ber sine republikanske partifeller slutte å lange ut mot FBI og dets ansatte etter ransakingen av Trumps eiendom. På et arrangement der Pence talte i delstaten New Hampshire onsdag, fikk han spørsmål om hva han tenkte da han fikk høre om ransakingen av luksuseiendommen Mar-a-Lago. Den tidligere visepresidenten, som vurderer å stille som presidentkandidat i 2024, sier han er bekymret for det han mener er en politisering av FBI.

NRK - 13 okt 22 kl. 05:11

Avis: Vitne fortalte FBI at Trump beordret flytting av esker etter stevning

En person som jobbet for Donald Trump, har forklart til FBI at esker med dokumenter ble flyttet på ekspresidentens ordre etter at Trump ble stevnet for hemmelige dokumenter som kunne være i hans besittelse, skriver Washington Post. Folk med kjennskap til etterforskningen opplyser til avisa at Trump, etter å ha blitt stevnet i mai, ba folk om å flytte dokumenter på Mar-a-Lago til hans bolig på eiendommen. Denne beskrivelsen skal ifølge avisas kilder samsvare med overvåkingsbilder som viser folk som flytter eskene.

NRK - 04 nov 22 kl. 01:18

FBI advarer om trusler mot synagoger i New Jersey

FBI opplyser at de har fått informasjon om en «bred» trussel mot synagoger i New Jersey. Alle delstatens synagoger bes om å innføre sikkerhetstiltak. FBIs Newark-kontor oppfordrer i en uttalelse synagogene om å «ta alle sikkerhetsforanstaltninger for å beskytte deres lokale trossamfunn og fasiliteter».

NRK - 20 aug 22 kl. 04:51

Pence sier han ikke tok med seg graderte dokumenter fra Det hvite hus

Tidligere visepresident Mike Pence sier han ikke tok med seg graderte dokumenter da han forlot Det hvite hus i fjor. FBI tok med seg flere esker med slike dokumenter da de ransakte Donald Trumps eiendom. Trump, Pences sjef i Det hvite hus, har hevdet at alle dokumentene som ble hentet, var avgradert.

NRK - 25 nov 22 kl. 18:22

Fengslet svensk-russer anklages for bånd til russisk militær etterretning

Mannen i 60-årene som ble pågrepet i en stor Säpo-aksjon i Stockholm denne uka, er siktet for grov etterretningsvirksomhet mot Sverige og USA. Det kom fram da mannen ble varetektsfengslet i Stockholm tingrett fredag. Aktor Henrik Olin sier at mannen har forbindelser til den russiske militære etterretningstjenesten GRU.

Aftenposten - 24 nov 22 kl. 14:42

Trump klager på at FBI tok golftrøyer og Celine Dion-bilde. Kan få kilevink fra dommere han selv utnevnte.

Donald Trump risikerer et tilbakeslag i saken om hemmelige papirer som han tok med seg fra Det hvite hus..

NRK - 20 nov 22 kl. 10:59

Fem døde og 18 skadd etter skyting i Colorado

Fem døde og 18 er skadd etter skyting i Colorado Springs i USA, opplyser politiet på en pressekonferanse. – Antallet vil nok endre seg ettersom etterforskningen pågår, opplyser politiet. Politiet bekrefter at skytingen skjedde ved Club Q, en klubb for skeive.

NRK - 11 aug 22 kl. 18:14

FBI: Væpna person forsøkte å bryte inn i FBI-byggning

Ein væpna person forsøkte i dag tidleg å bryte seg inn i FBI sin byggning i Cinciatti, i delstaten Ohio i USA, ifølge FBI melder Reuters..

NRK - 11 aug 22 kl. 00:42

FBI-sjefen bekymret for trusler etter Trump-ransakelsen

FBI-direktør Christopher Wray advarer mot trusler fra sinte tilhengere av Donald Trump etter at ekspresidentens hjem ble ransaket denne uka. Utenfor Trumps eiendom i Mar-a-Lago i Florida har det samlet seg demonstranter daglig siden ransakelsen. På nettet har det kommet mange trusler mot FBI-agenter.

Klartale - 09 aug 22 kl. 10:01

Politiet FBI ransaket huset til Donald Trump

Donald Trump varslet selv om at spesialpolitiet FBI hadde ransaket huset hans. Det skrev han på nettstedet Truth Social. Ransakingen skjedde mandag.

NRK - 10 sep 22 kl. 03:27

Trumps søksmål mot Hillary Clinton avvist

En føderal dommer i Florida har avvist tidligere president Donald Trumps søksmål mot Hillary Clinton og flere FBI-topper. Dommer Donald Middlebrooks avviste fullstendig Trumps påstand om at Clinton og FBI-toppene, blant dem tidligere FBI-sjef James Comey, hadde kokt sammen granskingen av russisk innblanding i valget som overskygget hans presidentperiode. I skarpe ordelag skriver Middlebrooks at søksmålet er juridisk mangelfullt, og at mange av påstandene ikke står til troende.

VG - 10 nov 22 kl. 20:10

Alex Jones må betale nesten fem milliarder mer til Sandy Hook-etterlatte

I oktober ble han dømt til å betale over ti milliarder kroner til fem familier til ofre for skoleskytingen, samt en FBI-agent som kom til åstedet. Nå har en dommer bestemt at han må ut med nesten fem milliarder til..

NRK - 04 nov 22 kl. 06:06

Olav Gunnar Ballo vil at politiet skal etterforske Rettsmedisinsk institutt

Donald Trump knytter seg tettere til QAnon-bevegelsen. FBI har siden 2019 advart mot at konspirasjonsteoriene kan få ekstremister til å ty til vold. I september repostet Trump meldinger fra 75 kontoer på sitt eget nettverk Truth Social.

NRK - 29 sep 22 kl. 04:16

Trump nekter å bekrefte beslag

Advokatene til tidligere president Donald Trump nekter å bekrefte skriftlig at lister over beslaglagt materiale fra Trumps eiendom Mar-a-Lago i Florida er korrekte, melder Reuters. En føderal dommer har bedt advokatene bekrefte beslaget, men kravet er avvist av advokatene som mener at dommeren ikke har myndighet til å be om det. Ifølge FBI ble over 11.

Klartale - 27 okt 22 kl. 10:00

Slik jobber de russiske spionene

Norge har arrestert en russisk statsborger de mistenker er spion. Han mistenkes for å være en «illegalist». Han er den første oppdaget i Norge.

NRK - 27 okt 22 kl. 03:22

Planla å bortføre guvernør – dømt for terror

Tre medlemmer av en høyreradikal militsgruppe er funnet skyldig i terror for å ha støttet folk som planla å kidnappe Michigans guvernør Gretchen Whitmer. Det skjer to måneder etter at to menn ble dømt for å ha planlagt å bortføre Whitmer og deretter bruke en bombe til å sprenge en bru for å forsinke politiet under bortføringen. De to anså Whitmer for å være en «tyrann» fordi hun innførte strenge smittevernregler under koronapandemien.

NRK - 24 okt 22 kl. 19:33

USA sikter to kinesere for spionasje

De to kineserne skal være siktet for å ha prøvd å hindre etterforskningen av telekommunikasjonsselskapet Huawei. Det opplyste justisminister Merrick Garland på en pressekonferanse mandag. De to kineserne skal ha betalt en ansatt i det amerikanske justisvesenet tusenvis av dollar for informasjon om vitner og bevis i saken.

NRK - 24 okt 22 kl. 19:33

USA sikter kinesere for spionasje

Fire kineserne er siktet for å ha prøvd å hindre etterforskningen av telekommunikasjonsselskapet Huawei. Tre av de fire kineserne skal være etterretningsagenter. Det opplyste justisminister Merrick Garland på en pressekonferanse mandag.

NRK - 24 okt 22 kl. 17:04

USA varsler tiltak mot «utenlandsk aktør»

USA varsler tiltak mot «ondsinnet påvirkning og påstått kriminell aktivitet» fra «en annen stats aktør», men det er ennå ikke kjent hvilket land det siktes til. Det amerikanske justisdepartementet har varslet en pressekonferanse klokka 19.30 der blant andre justisminister Merrick Garland og FBI-sjef Christopher Wray deltar, ifølge Reuters.

NRK - 22 okt 22 kl. 04:00

- Velgere i Arizona skremmes av ekstremister

–Myndighetene i den amerikanske delstaten Arizona ber Justisdepartementet og FBI etterforske tilfeller der selvutnevnt «valg-politi» oppsøker og følger etter velgere som leverer stemmer i oppsatte stemmebokser i Maricopa fylke. – Velgere rapporterer at de føler seg skremt. Det dreier seg om ekstreme høyreorienterte personer, forteller Julie Gunnigle i organisasjonen Democracy Defenders til MSNBC..

NRK - 22 okt 22 kl. 04:00

– Velgere i Arizona skremmes av ekstremister

Myndighetene i den amerikanske delstaten Arizona ber Justisdepartementet og FBI etterforske tilfeller der selvutnevnt «valg-politi» oppsøker og følger etter velgere som leverer stemmer i oppsatte stemmebokser i Maricopa fylke. – Velgere rapporterer at de føler seg skremt. Det dreier seg om ekstreme høyreorienterte personer, forteller Julie Gunnigle i organisasjonen Democracy Defenders til MSNBC..

VG - 12 aug 22 kl. 17:03

Avis: FBI fant elleve graderte dokumenter hjemme hos Trump

FBI ransaket tidligere president Donald Trump sin eiendom i Florida, med mistanke om at han oppbevarte graderte dokumenter om atomvåpen i hjemmet sitt. FBI skal ha funnet elleve graderte dokumenter..

NRK - 12 aug 22 kl. 02:19

Avis: FBI lette etter dokumenter om atomvåpen

FBI-agentene som ransaket hjemmet til Donald Trump, så etter dokumenter om atomvåpen, skriver The Washington Post. Ifølge avisas kilder er det dyp bekymring blant amerikanske tjenestemenn for hvilke dokumenter som kunne være i Trumps besittelse på eiendommen i Mar-a-Lago. Avisa skriver at det ikke er klart om dokumentene FBI så etter dreide seg om amerikanske atomvåpen, eller om andre staters våpenarsenal.

NRK - 11 aug 22 kl. 20:43

Trump fikk begjæring om dokumenter før FBI-ransaking

Før FBI ransaket Donald Trumps eiendom Mar-a-Lago i Florida, hadde justisdepartementet bedt ham returnere graderte dokumenter de mente befant seg der. Trump mottok i våres en rettslig begjæring der det amerikanske justisdepartementet etterlyste dokumenter de mente han ikke hadde gitt fra seg tidligere i år, skriver New York Times torsdag. Avisen viser til tre kilder med kjennskap til saken.

NRK - 01 jun 22 kl. 03:05

Clinton-advokat frikjent for å ha løyet til FBI

En advokat som jobbet for Demokratene og varslet om mulige forbindelser mellom Donald Trump og Russland i 2016, er frikjent for anklagen om at han løy til FBI. Michael Sussmann jobbet i daværende presidentkandidat Hillary Clintons valgkampstab. Tirsdagens jurykjennelse er et nederlag for statsadvokat John Durham, som Trump-administrasjonen i 2019 utnevnte til å lede en separat gransking av Russland-etterforskningen.

NRK - 07 sep 22 kl. 03:39

Avis: Atomvåpen-info funnet i Trump-razzia

Et dokument som beskriver et annet lands atomarsenal er blant beslagene som FBI fant under razziaen mot Donald Trumps eiendom Mar-a-Lago i august, skriver Washington Post. Noen av dokumentene som handler om amerikanske militæroperasjoner, er gradert som så hemmelige at bare et fåtall høytstående personer i det nasjonale sikkerhetsapparatet får vite om dem. De skal oppbevares nedlåst og bare vært tilgjengelige i enkelte utvalgte offentlige bygg.

NRK - 02 sep 22 kl. 17:51

FBI-agentene fant tomme mapper hjemme hos Trump

FBI-agentene som gjennomsøkte Donald Trumps bolig i Florida, fant tomme mapper som ifølge merkingen hadde hatt hemmeligstemplet innhold. Fredag publiserte det amerikanske justisdepartementet en ny og mer detaljert oversikt over innholdet i de 33 kassene med dokumenter som ble beslaglagt hjemme hos Trump. Oversikten beskriver ikke innholdet i dokumentene ble beslaglagt, men viser hvilken gradering de hadde.

NRK - 05 okt 22 kl. 03:10

Angelina Jolie anklager Brad Pitt for vold mot henne og barna

Angelina Jolie (47) anklager Brad Pitt (58) for vold mot både henne og barna på en flytur i 2016, går det fram av rettsdokumenter. Påstandene kommer fram i forbindelse med et motsøksmål Jolie har reist i en disputt over skuespillerparets eiendeler, særlig en bolig og en vingård i Frankrike. Søksmålet er uavhengig av den pågående skilsmissen, som Jolie ba om ikke lenge etter den angivelige episoden.

NRK - 01 sep 22 kl. 04:24

Trumps advokater langer ut mot «uberettiget» FBI-razzia mot Mar-a-Lago

I USA sier tidligere president Donald Trumps advokater at FBI-aksjonen mot boligen hans i Florida ikke var berettiget. – Den angivelige begrunnelsen for åpningen av etterforskningen var angivelig funn av sensitiv informasjon i de 15 boksene med dokumenter, heter det i et skriv fra Trumps advokater. Man skriver videre at funnet av den sensitive informasjonen var helt ventet, gitt at de var tatt fra Det hvite hus.

Klartale - 31 aug 22 kl. 08:53

Mener Trumps folk kan ha gjemt dokumenter

Tidligere president Donald Trump sitt hus ble ransaket tidligere i august. Florida. Eiendommen hans kalles Mar-A-Lago og ligger i delstaten Florida i USA.

NRK - 31 aug 22 kl. 06:16

USAs justisdepartement: Trumps folk kan ha gjemt bort hemmeligstemplede dokumenter

USAs justisdepartement mener Trumps representanter kan ha gjemt eller flyttet hemmeligstemplede dokumenter for å forhindre at de ble funnet av FBI-agenter som ransaket Mar-a-Lago. En Trump-advokat hindret FBI-agenter fra å kikke i esker på et oppbevaringsrom på hans eiendom i Florida, Mar-a-Lago, da de gjennomsøkte eiendommen i juni, skriver departementet i et svar. Svaret er på den tidligere presidentens forespørsel om å utnevne en tredjepart for å gjennomgå dokumentene som ble beslaglagt på hans eiendom Mar-a-Lago 8.

NRK - 30 sep 22 kl. 05:34

Amerikansk militærlege tiltalt for spionasje

En amerikansk militærlege og hennes kone er tiltalt for spionasje til fordel for Russland, melder BBC. Jamie Lee Henry og Anna Gabrielian anklages for å ha villet dele opplysninger om pasienter på et militærhospital med en person de trodde representerte den russiske ambassaden, men som i virkeligheten var FBI-agent. Helseopplysningene gjaldt pasienter med tilknytning til regjeringen og forsvaret.

NRK - 23 aug 22 kl. 00:00

Trump krever rettslig gjennomgang

Ekspresident Donald Trump krever at FBI stanser gjennomgangen av bevismaterialet i saken mot ham. Trump har gått rettens vei for å kreve at det blir oppnevnt en rettslig tjenesteperson, en såkalt «special master», som kan gå gjennom bevisene på vegne av en dommer. Fram til da må FBI stanse sin gjennomgang av bevismaterialet, krever Trump.

Aftenposten - 23 sep 22 kl. 08:06

Flere tilbakeslag: Dommer krever svar på om Trump virkelig tror at FBI plantet papirer hjemme hos ham

ST. LOUIS (Aftenposten): Donald Trump opplever den ene juridiske smellen etter den andre..

NRK - 19 aug 22 kl. 00:23

Tre siktet for å ha drept amerikansk mafiaboss i fengsel

Tre menn er siktet for å ha drept mafiaboss og FBI-informant James «Whitey» Bulger i et fengsel i West Virginia, opplyser det amerikanske justisdepartementet. Det er Fotios «Freddy» Geas, Paul J. DeCologero og Sean McKinnon som siktes, melder departementet.

NRK - 16 aug 22 kl. 03:12

USAs justisdepartement sier nei til offentliggjøring av Trump-dokument

Justisdepartementet i USA motsetter seg anmodninger om å offentliggjøre begjæringen som forklarer hvorfor FBI ransaket Donald Trumps eiendom i forrige uke. Flere amerikanske medier og republikanske kongressmedlemmer har bedt en dommer i delstaten Florida om å offentliggjøre dokumentet som forklarer hvorfor ransakelsen av Trumps eiendom Mar-a-Lago skulle gjennomføres. Justisdepartementet viser i et rettsdokument til at ransakingsordren og en liste som viser hva som ble beslaglagt i Trumps bolig i forrige uke, allerede er offentliggjort.

NRK - 09 jun 22 kl. 17:26

Guvernørkandidat pågrepet av FBI i Michigan

Republikaneren Ryan Kelley, som kjemper om å bli partiets kandidat i guvernørvalget i Michigan, er pågrepet av FBI. Kelley er en av fem republikanere som kjemper om å få stille i guvernørvalget i høst. FBI bekrefter at han ble pågrepet ved sitt hjem i Grand Rapids torsdag.

NRK - 16 sep 22 kl. 02:02

Dommer skal gå gjennom dokumentene

En dommer med lang fartstid i New York skal opptre som en uavhengig ekspert og gå gjennom dokumentene FBI beslagla fra Donald Trumps eiendom Mar-a-Lago. Valget har falt på Raymond Dearie, som i flere år var justitiarius for den føderale domstolen i Brooklyn. Både justisdepartementet og ekspresidentens medarbeidere har sagt at de ville være fornøyde med ham.

NRK - 13 aug 22 kl. 20:54

FBI-rapport: Baldwin må ha trykket på avtrekkeren

Kamerakvinnen Halyna Hutchins døde da skuespiller og produsent Alec Baldwin holdt en Colt-revolver under øving til filmopptak i oktober i fjor. Den gikk av og drepte henne. Regissør Joel Souza ble truffet i skulderen.

VG - 13 aug 22 kl. 20:34

ABC News om FBI-rapport: Alec Baldwin må ha avfyrt skuddet i skyteulykke

I en rapport konkluderer FBI med at skuespiller Alec Baldwin må ha avfyrt våpenet som tok kamerakvinnen Halyna Hutchins liv, skriver ABC News..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com