FAO

Tuesday, 16 July, 15:31

Nyheter om FAO

NRK - 20 okt 23 kl. 07:33

FN: El Nino vil fortsette minst til neste sommer

Værfenomenet El Nino vil fortsette frem til minst sommeren 2024. Det går frem av en rapport fra Verdens matvareprogram FAO, melder Reuters. FAO skriver at de er bekymret for landbruk og fiske i Sør-Amerika på grunn av El Nino.

NRK - 05 jan 24 kl. 14:13

FAO: Globale matvarepriser ned 13,7 prosent i 2023

Globale matvarepriser i 2023 sank med 13,7 prosent, med en betydelig nedgang for korn og matoljer, opplyser FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO). Mens bekymringen avtok for forsyningen av hvete og mais, var det motsatte tilfellet for ris på grunn av værfenomenet El Niño og Indias eksportrestriksjoner. Risprisene steg med hele 21 prosent i fjoråret.

NRK - 08 dec 23 kl. 09:10

FN: Husdyr står for 12 prosent av verdens klimagasser

Utslipp av klimagasser fra husdyr, særlig fra kveg, står for 12 prosent av verdens totale utslipp av klimagasser. Det sier FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) i en ny rapport som er offentliggjort i forbindelse med det pågående klimatoppmøtet. 62 prosent av utslippene fra husdyr er knyttet til kveg, 14 prosent fra svin, 9 prosent fra fjærkre, 8 prosent fra bøffel og 7 prosent fra sau og geit.

NRK - 03 feb 24 kl. 03:53

Verdens matpriser på laveste nivå på tre år

En indeks fra FN viser at matprisene i verden er lavere enn på tre år, men de er fortsatt betydelig høyere enn før pandemien. – Konkurranse mellom eksportørene og nylig innhøstede forsyninger fra den sørlige halvkule bidro til å drive prisen på eksporthvete ned i januar, skriver FAO i sin månedlige rapport. De sier at også prisen på mais falt markant, blant annet som følge av bedre avlinger og starten på innhøstingen i Argentina, samt større forsyninger i USA.

NRK - 03 nov 23 kl. 11:57

FN: Verdens matpriser falt i oktober

De globale matvareprisene har falt til sitt laveste nivå på over to år, ifølge FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO). FAO's prisindeks hadde i oktober et gjennomsnitt på 120,6 poeng, ned fra 121,3 måneden før. Det er det laveste nivået indeksen har ligget på siden mars 2021.

NRK - 05 jan 24 kl. 10:11

Matprisane globalt fall med 10 prosent i 2023

Sett under eitt fall matvareprisane i verda med 10 prosent i fjor. Det viser FN sin organisasjon ernæring og landbruk (FAO) sin årlege matprisindeks..

NRK - 07 jul 23 kl. 11:52

FN: Verdens matvarepriser falt i juni

Prisen på matvarer verden over falt til sitt laveste nivå på over to år i juni, særlig på grunn av et prisfall på blant annet sukker, melder FN-organet FAO. Prisindeksen utviklet av Mat- og landbruksorganisasjonen (FAO) landet på et gjennomsnitt på 122,3 poeng i juni. Det er en nedgang fra 124 i mai og 23,4 prosent under toppunktet som ble nådd i mars 2022 da Russland invaderte Ukraina.

NRK - 10 dec 23 kl. 07:36

Norge med i ny allianse for bedre matsystemer

Norge skal sammen med Brasil og Sierra Leone lede den nye gruppa Alliance for Champions for Food Systems Transformation (ACF), ble det kunngjort søndag. Målet med alliansen, som også inkluderer Kambodsja, er å få hele myndighetsapparatet med på å endre verdens matsystemer slik at de sikrer bedre mat- og næringssikkerhet og tilpassing mot klimaendringene, skriver landene i en pressemelding. Kunngjøringen kommer etter at FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) har kommet med flere dystre nyheter om verdens matsikkerhet.

NRK - 10 dec 23 kl. 07:02

Norge gir 1 milliard til fiskeriforvaltningsprogram

Norge går inn med 1 milliard kroner for å finansiere driften av det FN-styrte fiskeri- og havforvaltningsprogrammet EAF-Nansen de neste fem årene. – Store deler av verdens befolkning lever ved og av havet. For at det skal fortsette slik må vi forvalte det marine miljøet og livet i havet på en bærekraftig måte, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) i en pressemelding.

NRK - 17 sep 23 kl. 09:03

Høye rispriser øker faren for sult i verden

Indias restriksjoner på eksport av ris har ført til rekordhøye priser. Det gir en pekepinn om hvilke utfordringer klimaendringene gir verden. India står for rundt 40 prosent av den globale riseksporten.

NRK - 08 sep 23 kl. 17:16

FN: Prisen på ris har steget kraftig etter indisk eksportforbud

India innførte i juli eksportforbud av ris etter at kraftig monsunregn ødela store risavlinger. Forbudet gjelder hvit ris som ikke er basmati. India står for over 40 prosent av verdens riseksport, og flere land frykter at de ikke vil få tak i nok mat.

Klartale - 21 nov 22 kl. 07:02

Slik spiser du klimavennlig

Nærmere en tredjedel av utslippene i verden kommer fra produksjonen av mat. Det vi putter på tallerkenen spiller også en rolle for klimaet.Alle burde spise mer bærekraftig, mener FAO.

NRK - 02 jun 23 kl. 13:27

Globale matvarepriser på sitt laveste nivå på to år

Prisen på vegetabilske oljer, korn og meieriprodukter faller, mens prisen på sukker og kjøtt stiger. Samlet sett er prisene på sitt laveste nivå på to år. De globale prisene på matvarer falt i mai med 2,6 prosent fra måneden før, viser indeksen for verdensprisene fra FNs matvareorganisasjon FAO.

NRK - 05 maj 23 kl. 13:11

FN: Verdas matprisar stig igjen

For første gong på eitt år har verdas matprisar stige, ifølge FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO). Dei lagar ein prisindeks over dei matvarene det blir handla mest med på dei internasjonale marknadane. I april låg indeksen på 127,2 poeng, mot 126,5 månaden før.

Klartale - 02 maj 23 kl. 11:00

Mat er fortsatt dyrt for folk flest

Folk i Pakistan har blitt vegetarianere fordi de ikke har råd til kjøtt lenger. En kafé i Ungarn har fjernet hamburgere og pommes frites fra menyen. Prisen på både kjøtt og matolje har steget til værs.

E24 - 07 apr 23 kl. 10:28

Matvareprisene i verden fortsetter å falle

Matvareprisene i verden har falt i tolv måneder på rad, ifølge FNs matvarebyrå (FAO)..

NRK - 07 apr 23 kl. 10:17

Kraftig fall i matprisene – i verden

Denne vinteren har matprisene i Norge økt kraftig, men slik er ikke situasjonen på verdensbasis. For 12. måned på rad synker nemlig prisene globalt.

NRK - 30 mar 23 kl. 12:29

Gir 250 millioner for å forhindre matkriser

Norge gir 250 millioner kroner ekstra for å hjelpe folk i sårbare land med å holde matproduksjonen i gang i krisesituasjoner. Det kunngjorde utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) i dag. – Innsats innen landbruk og matsikkerhet redder liv.

NRK - 31 okt 22 kl. 18:29

Norge øker støtten til FAO

FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO) får ytterligere 100 millioner kroner av Norge for å styrke matsikkerhet i krisesituasjoner. – Vi vil styrke sammenhengen mellom vår humanitære innsats og langsiktig matsikkerhet. Støtten til FNs mat- og landbruksorganisasjon kan for eksempel bidra til at lokale produsenter får tilgang til såfrø eller gjødsel for å rekke en plantesesong, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim i en pressemelding..

Klartale - 10 jan 23 kl. 14:20

Frykter at flere skal dø av sult

345 millioner mennesker sliter med å skaffe mat. Det viser tall fra FNs matvare-program (WFP).Situasjonen har blitt verre gjennom pandemien.

NRK - 10 jan 23 kl. 06:54

Frykt for sultkatastrofe uten sidestykke: – Utsiktene ser ikke bra ut, sier ekspert

FN slår alarm om en kraftig forverring av sultkatastrofen, som særlig rammer barn. Utviklingsministeren advarer mot høsten vi står overfor. Det er 345 millioner mennesker som trues av akutt matmangel, ifølge FNs matvareprogram (WFP).

NRK - 07 okt 22 kl. 15:52

FN: Kornprisene stiger, mens matoljer og sukker er blitt billigere

Mens kornprisene steg i september som følge av tørke og krigen i Ukraina, har en rekke matvarer blitt billigere, viser en ny FN-rapport. Rapporten er laget av FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) og ble publisert fredag. Den viser ulike tendenser når det gjelder prisen på korn versus prisen på en rekke matvarer.

NRK - 02 sep 22 kl. 14:37

Prisene på matvarer fortsetter å falle

Matvareprisene falt i august for femte måned på rad, ifølge FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO). Avtalen om å gjenoppta eksport av korn fra Ukraina har ifølge FAO bidratt til at prisene fortsetter å falle. Pristoppen ble nådd i mars, få uker etter at russiske styrker invaderte Ukraina, men siden da har prisene falt jevn, viser FAOs indeks.

NRK - 05 aug 22 kl. 12:00

Verdas matvareprisar fall i juli

Prisen på matvarer globalt falt med 8,6 prosent frå juni til juli, melder AFP. Dette skjer blant anna på grunn av kornavtalen mellom Ukraina og Russland, seier FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO). Prisane er framleis 13,1 prosent høgare samanlikna med juli i fjor.

NRK - 01 jul 22 kl. 06:42

Ekstremtørke i Italia

Italia står overfor den verste tørken på 70 år. Rismarker ved italias største elv Po er i ferd med å tørke helt ut og ødelegge avlingene. I flere århundrer har risbønder i regionen Lomellina i Nord-Italia produsert den berømte Arborio-risen, som brukes i italienske risottoretter.

NRK - 11 jun 22 kl. 01:47

Dårlig hvetehøst i Argentina

Midt i den globale matkrisen som følge av krigen i Ukraina får Argentina, som er en av verdens største hveteeksportører, sin dårligste hvetehøst på tolv år. På grunn av en tre år lang tørke som følge av værfenomenet La Niña blir områdene der hvete dyrkes i Argentina, redusert med 700.000 hektar i kommende sesong.

NRK - 19 maj 22 kl. 04:13

FN: Sult er femdoblet siden 2016

FNs generalsekretær Antonio Guterres sier at over en halv million mennesker sulter i verden i dag, noe som er en femdobling siden 2016. Antallet som står i fare for å rammes av alvorlig matmangel har mer enn doblet seg de to siste årene, og er nå oppe i 276 millioner mennesker, ifølge Guterres. Han sier at han har «intense samtaler» med blant annet Russland, Ukraina, Tyrkia, USA og EU for å finne en løsning på matkrisen som har oppstått med Ukraina-krigen som har satt en stopper for Ukrainas korneksport.

NRK - 11 mar 22 kl. 14:38

FN: Krigen i Ukraina kan føre til hopp i matvareprisane

FN sin organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) anslår at krigen i Ukraina kan auke prisane på matvarer og drivstoff med 8 til 20 prosent..

NRK - 28 aug 21 kl. 12:18

FN: Afghanske bønder trenger hjelp

Afghanistans syv millioner bønder er hardt rammet av tørke og trenger akutt hjelp, melder FNs ernærings- og landbruksorganisasjon (FAO). Bøndene er blant 14 millioner afghanere – én av tre innbyggere – som anslås å være i akutt fare for å miste tilgangen på mat, og som trenger humanitær hjelp innen kort tid. Det er andre gang på tre år at Afghanistan blir rammet av alvorlig tørke.

NRK - 04 nov 21 kl. 17:54

Matvareprisane steig i oktober

Verdas matvareprisar steig i oktober til det høgaste nivået på ti år, ifølge FNs organisasjon for ernæring og landbruk, FAO. Det er tredje månad på rad at prisane stig. Samtidig er det venta at kornlagera i verda kjem til å krympe på grunn av folkeauke..

NRK - 08 aug 21 kl. 10:06

Peker ut 23 områder der sult truer

FN peker ut 23 områder i verden der sult truer de neste tre månedene. Tigray i Etiopia, Jemen og Madagaskar står øverst på listen. FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) og Verdens matvareprogram (WFP) skriver i en rapport som kom ut nylig, at situasjonen for matsikkerhet trolig blir langt verre framover.

NRK - 06 aug 21 kl. 13:47

Kaffepris ventes å skyte i været

Den verste frosten på tiår i den verdensledende kaffeprodusenten Brasil, kombinert med rekordhøye fraktkostnader på grunn av koronapandemien ventes å føre til en sterk økning i prisen for kaffe. Det skriver Reuters. Kaffe er ikke den eneste matvaren hvis pris skyter i været.

NRK - 24 jun 21 kl. 10:37

Vil ha McCain som FN-utsending

President Joe Biden har nominert Cindy McCain, enken til senatoren John McCain, til posten som USAs ambassadør for FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO). Nominasjonen må godkjennes av Senatet før den er gyldig..

NRK - 06 apr 21 kl. 19:15

27 millioner på randen av sult

En tredel av innbyggerne i Kongo er truet av akutt sult, advarer to FN-organisasjoner. Ikke i noe annet land i verden har så mange mennesker akutt behov for mathjelp, ifølge FNs matvareprogram WFP og FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO)..

NRK - 10 dec 20 kl. 12:49

Nobels fredspris delt ut til FAO

– Jeg har verdens beste jobb. Men det verste med den er å velge hvem som skal få leve og hvem som må dø, sier David Beasley, sjef for Verdens matvareprogram, da han mottok årets fredspris i Roma..

NRK - 20 okt 20 kl. 16:03

Verste gresshoppeplage på 25 år

Etiopia er plaget av den verste gresshoppeinvasjonen på 25 år, ifølge FN-organet FAO. Skadedyrene har ødelagt avlinger over 200.000 hektar i landet, melder Reuters.

NRK - 04 sep 20 kl. 17:11

Grashoppe-sverm spreier seg sørover

Store svermar med grashopper, som i heile år har truga avlingar og matforsyning i Aust-Afrika, har no også råka land i sørdelen av kontinentet. Problemet må bli raskt handtert, seier FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO) i eit utsegn ifølge AP..

NRK - 21 jul 20 kl. 18:53

FN: mest avskoging i Afrika

Afrika er det kontinentet der det er hogd mest skog det siste tiåret, ifølge FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO). Siden 2010 er det i gjennomsnitt hogd 3,9 millioner hektar med skog årlig i Afrika..

E24 - 21 mar 20 kl. 20:22

FN-økonom frykter hamstring vil gi global prisøkning på mat

FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) advarer mot panikk-kjøp, og frykter det kan ende i global leveransekrise..

NRK - 21 jan 20 kl. 07:40

Sjå Politisk kvarter

NRK - 05 maj 18 kl. 18:11

FN advarer mot mer jordforurensing

Forurensing av jord er en økende trussel mot miljøet, advarer FNs mat- og landbruksorganisasjon i en rapport, der de slår fast at det er liten bevissthet om hvor alvorlig problemet er. FAO er særlig bekymret over giftig avfall fra kjemisk produksjon..

Hegnar.no - 12 jan 18 kl. 11:43

Matvareprisene steg kraftig i fjor

De globale matvareprisene steg i fjor 8,2 prosent, den høyeste årlige oppgangen siden 2014, viser tall fra FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO..

NRK - 12 jan 18 kl. 11:17

Verdens matpriser steg 8,2 prosent

De globale matvareprisene steg 8,2 prosent i fjor. Det er den høyeste årlige oppgangen siden 2014, viser tall fra FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO..

NRK - 09 okt 17 kl. 18:12

Flere lider av sult

Etter flere år med nedgang, var det i fjor en økning i antall personer som sulter, ifølge FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO). I 2016 var 815 millioner mennesker kronisk underernærte. Det er 38 millioner flere enn året før, ifølge FAO..

NRK - 03 jul 17 kl. 21:10

Stadig flere går sultne i verden

Hvert niende menneske i verden har ikke nok mat, og utviklingen går nå i gal retning, konstaterer FNs matvareorganisasjon (FAO)..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com