Etiopia

Tuesday, 16 July, 14:20

Nyheter om Etiopia

NRK - 13 apr 24 kl. 10:07

UD justerer reiseråd for Etiopia

Sikkerhetssituasjonen i store deler av Etiopia er uforutsigbar, og Utenriksdepartementet (UD) justerer derfor reiserådet. Endringene gjelder primært deler av Tigray-provinsen, opplyser UD lørdag. Alle reiser til bestridte områder i vestlige og sørlige Tigray frarådes.

NRK - 23 apr 24 kl. 15:12

Over 50.000 på flukt nord i Etiopia dei siste vekene

Over 50.000 mennesker er de siste ukene drevet på flukt fra kamphandlinger nord i Etiopia og lever ifølge hjelpearbeidere under svært vanskelige forhold. Kampene i Raya Alamata-området brøt ut i midten av måneden og har resultert i masseflukt av sivile.

NRK - 08 jul 24 kl. 06:39

Flyselskapet Boeing erkjenner skyld etter flystyrter

Flyprodusenten Boeing kommer til å erkjenne skyld i det amerikanske justisdepartementets gransking av to 737 Max-flystyrter. Det melder flere amerikanske medier mandag morgen. Forliket, som må godkjennes av en føderal dommer, innebærer at Boeing må betale en bot på 243,6 millioner dollar, ifølge kilden i justisdepartementet i Washington.

NRK - 03 jul 24 kl. 10:30

Harde kamper i Sudan - tusenvis har flyktet fra Singa

Den paramilitære opprørsmilitsen Rapid Support Forces (RSF) sa lørdag at de hadde tatt byen Singa, sørøst i Sudan. Fortsatt pågår det harde kamper mellom RSF og den sudanske hæren, skriver NTB. Over 55.

NRK - 02 jul 24 kl. 22:42

Harde kamper i Sudan – over 55.000 har flyktet fra én by

Over 55.000 mennesker har flyktet fra byen Sinja, sørøst i Sudan. Det pågår harde kamper mellom opprørsmilitsen RSF og den sudanske hæren.

Klartale - 17 jun 24 kl. 08:07

Det blir stadig mer krig i verden

Det var 59 væpnede konflikter i verden i 2023. Det kommer fram i en rapport fra instituttet PRIO.Det har ikke vært flere væpnede konflikter i verden siden 1946.

NRK - 23 apr 24 kl. 15:12

Over 50.000 på flukt nord i Etiopia

Over 50.000 mennesker er de siste ukene drevet på flukt fra kamphandlinger nord i Etiopia og lever ifølge hjelpearbeidere under svært vanskelige forhold. Kampene i Raya Alamata-området brøt ut i midten av måneden og har resultert i masseflukt av sivile.

VG - 23 apr 24 kl. 11:42

Kamper har drevet over 50.000 på flukt nord i Etiopia

Over 50.000 mennesker er drevet på flukt fra kamphandlinger i et omstridt område nord i Etiopia, og mange lever nå under svært vanskelige forhold, ifølge FN..

NRK - 16 apr 24 kl. 21:10

Giverland lover milliarder til Etiopia-nødhjelp

En internasjonal giverlandskonferanse for Etiopia resulterte tirsdag i løfter om 6,7 milliarder kroner øremerket nødhjelp. 21 millioner etiopiere trenger nå matvarehjelp utenfra, og FN har anslått at det trengs drøyt 35 milliarder kroner i inneværende år. FN håpet på forhånd at giverkonferansen skulle resultere i løfter om rundt 11 milliarder, som ville ha dekket behovet ut juni.

NRK - 26 feb 24 kl. 09:22

Fransk journalist arrestert i Etiopia

En fransk journalist har blitt arrestert og varetektsfengslet i Etiopia, det melder nyhetsbyrået AFP. Antoine Galindo ble arrestert 22. februar, mistenkt for å ha konspirert «for å skape kaos» i landet.

NRK - 29 feb 24 kl. 23:52

Fransk journalist løslatt i Etiopia

Den franske journalisten Antoine Galindo, som ble pågrepet i Etiopia i forrige uke, er ifølge arbeidsgiveren hans løslatt. Det skriver NTB. Galindo reiste til den etiopiske hovedstaden for å dekke toppmøtet i den afrikanske union tidligere i februar.

Klartale - 09 apr 24 kl. 14:39

Flere tusen dør av hepatitt hver dag

Helseorganisasjonen (WHO) la i dag frem en ny rapport om sykdommen hepatitt. Den viser at hepatitt er den andre viktigste årsaken til død forårsaket av virus i verden. Hver dag dør 3500 personer av sykdommene hepatitt B og hepatitt C.

NRK - 02 jan 24 kl. 11:15

Somalia henter hjem ambassadør fra Etiopia

Somalia henter hjem sin ambassadør i Etiopia i protest mot en omstridt havneavtale mellom utbryterregionen Somaliland og regimet i Addis Abeba. Avtalen med Somaliland sikrer Etiopia adgang til Rødehavet og ble undertegnet av Somalilands president Muse Bihi Abdi og Etiopias statsminister Abiy Ahmed mandag. Somalias statsminister Hamza Abdi Barre hevder avtalen en krenkelse av landets suverenitet og sier at regjeringen i Mogadishu vil ta alle juridiske midler i bruk for å få slått en strek over den.

NRK - 20 dec 23 kl. 19:05

UD nedjusterer reiseråd for Etiopia

Utenriksdepartementet nedjusterer reiserådet for byen Mekele i Tigray-provinsen i Etiopia. I tillegg frarådes alle reiser til grensen mot Sør-Sudan. – Sikkerhetssituasjonen generelt i Tigray-provinsen er fortsatt alvorlig og uforutsigbar, men er noe bedre i regionhovedstaden Mekele, skriver UD i reiserådet.

NRK - 13 feb 24 kl. 11:20

Minst 45 sivile drept i massakre i Etiopia

Etiopiske styrker drepte minst 45 sivile i en massakre i januar, opplyser en statlig menneskerettsorganisasjon. Det er Den etiopiske menneskerettighetskommisjonen (EHRC) som opplyser at massakren fant sted i delstaten Amhara i slutten av januar. EHRC sier de foreløpig har kunnet identifisere 45 sivile som er drept av sikkerhetsstyrkene, angivelig for å ha støttet militsen Fano i Amhara.

NRK - 06 okt 23 kl. 16:35

Amnesty: Beklager sterkt manglende handling overfor Etiopia

Amnesty International kritiserer at verdenssamfunnet ikke reagerer på angivelige overgrep fra etiopiske myndigheter. Granskingen foregår i regi av FN, men må være sluttført til uken. Så langt har landene i FNs menneskerettighetsråd ikke klart å samle seg om et forslag om forlengelse av mandatet.

NRK - 11 jan 24 kl. 18:02

– Utfordrende år for menneskerettigheter

2023 var et svært utfordrende år for menneskerettighetene, fastslår organisasjonen Human Rights Watch (HRW). I en ny rapport tar organisasjonen for seg menneskerettssituasjonen i hele verden i året som gikk. Blant landene og regionene som trekkes fram, er Israel og Gazastripen, Ukraina, Myanmar, Etiopia og Sahel.

NRK - 10 okt 23 kl. 15:54

FN gjenopptar mathjelp til Etiopia

Verdens matvarefond (WFP) har igjen begynt å levere mat til Etiopia etter å ha stanset leveransene i sommer fordi maten kom på avveie. FN understreker at maten kun er ment for de nesten 900.000 flyktningene som bor i leirer i landet.

NRK - 28 dec 23 kl. 15:52

Hevdar at fleire blei drepne i angrep mot kyrkje

Åtte personar er drepne og fem såra i eit luftangrep mot ei kyrkje i Etiopia, ifølgje vitne og eit opposisjonsparti. Regjeringa hevdar utsegnene er rein løgn. Dei drepne og såra vart angripne måndag medan dei sanka korn på området til ei kyrkje i regionen Oromia, rundt 200 kilometer nordvest for hovudstaden Addis Abeba, fortel vitna.

NRK - 22 dec 23 kl. 21:42

Wham! fikk endelig listetopp med «Last Christmas»

Popduoen Wham! har endelig klatret til topps på den britiske listen over mest spilte julelåter med «Last Christmas», 39 år etter at låten ble sluppet. George Michaels og Andrew Ridgeleys «Last Christmas» strømmet for første gang ut av radioapparatene i desember 1984, men nådde ikke til topps på hitlistene det året.

NRK - 20 dec 23 kl. 02:39

Samtaler om kjempedemning har kollapset

De siste samtalene om GERD, det gigantiske demningsprosjektet i Etiopia, har falt sammen, ifølge Egypt. Kairo sier videre at de vil følge fyllingen og driften av demningen tett. – Egypt reserverer seg retten til å, i tråd med internasjonale avtaler, forsvare sitt vann og sin nasjonale sikkerhet i tilfelle problemer, heter det i en uttalelse fra Egypts departement for vannressurser og vanning.

NRK - 08 aug 23 kl. 17:50

UD skjerper reiseråd for Etiopia

Utenriksdepartementet fraråder reiser til store deler av Etiopia, men med unntak for hovedstaden Addis Abeba. UD skjerper nå reiserådet for Amhara-regionen nordvest i Etiopia der det pågår en voldelig konflikt og fraråder alle reiser dit. Norske borgere frarådes også å reise til Tigray-regionen, samt til grenseområdet mellom Tigray og Afar-regionen.

NRK - 30 nov 23 kl. 16:14

23 døde av kolera i Etiopia

Totalt er det registrert 772 påviste koleratilfeller i løpet av de to siste ukene i Etiopias Somali-region øst i landet hvor det har falt mye nedbør den siste tiden, ifølge Redd Barna, skriver NTB. Hele Afrikas Horn er rammet av flom og oversvømmelser..

NRK - 30 nov 23 kl. 09:45

Over én million fordrevet av flom

Over én million mennesker har blitt tvunget til å forlate hjemmene sine i Somalia etter at landet ble rammet av flom som følge av styrtregn, ifølge president Hassan Sheikh Mohamud, skriver NTB. Store nedbørsmengder knyttet til værfenomenet El Nino har ført til voldsomme oversvømmelser i Somalia og nabolandene Kenya og Etiopia. Flommen har forverret den humanitære krisen i Afrikas Horn, der landene akkurat har kommet seg ut av den verste tørken på flere tiår.

NRK - 28 nov 23 kl. 19:58

Minst 120 døde i flom i Kenya

Dødstallet etter flommen i Kenya har nesten doblet seg til 120 døde, ifølge landets myndigheter. Tidligere ble det meldt at 76 mennesker hadde dødd i flommen. Kenya og nabolandene Somalia og Etiopia, som alle nettopp har vært gjennom den verste tørken på førti år, er nå rammet av en ødeleggende flom forårsaket av regn knyttet til værfenomenet El Nino.

NRK - 25 nov 23 kl. 13:48

70 personer omkommet i flom i Kenya

Minst 70 personer er omkommet i en omfattende flom i Kenya som også har drevet titusenvis fra hjemmene sine, sier landets president. – Dessverre har vi mistet 70 personer over hele Kenya på grunn av regnet, og rundt 36.160 husstander er evakuerte, sier president William Ruto lørdag.

NRK - 13 jul 23 kl. 15:48

Egypt og Etiopia tar sikte på å løse konflikt om demning

Egypt og Etiopia ble torsdag enige om å innlede forhandlinger for å løse konflikten om en demning i Nilen så raskt som mulig. Egypt og Etiopias har i mange år kranglet om kraftverket og den enorme demningen som Etiopia bygger i Den blå Nilen rett ovenfor grensa til Sudan. For Etiopia er demningen viktig på grunn av akutt behov for energi, men Egypt frykter mangel på vann i Nilen når dammen bak demningen blir fylt opp.

VG - 05 nov 23 kl. 12:00

Korea, Madagaskar og Etiopia ligg i Norge – ikkje alle likar det

Fleire ville fjerne Korea frå kartet. Men ikkje Frode Grepstad. Han bur i Korea 14..

NRK - 18 sep 23 kl. 15:22

FN: Fortsatt krigsforbrytelser i Etiopia

Det blir fortsatt begått krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i Etiopia til tross for at konflikten i landet er formelt avsluttet, ifølge en FN-rapport. Det er snart ett år siden regjeringen og regionale styrker fra Tigray ble enige om å avslutte kampene. Ifølge rapporten blir sivile fortsatt angrepet, og brudd på menneskerettighetene er alvorlige og pågående i Tigray..

Klartale - 25 okt 23 kl. 11:15

– Vi har en drøm

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 05 sep 23 kl. 16:17

Norge forlenger skogsamarbeidet med Etiopia

Norge annonserte i dag på Africa Climate Summit i Nairobi, at Norge skal gi 25 millioner dollar i finansiering for å støtte Etiopias ambisjoner om å redusere utslipp. Det skriver regjeringen i en pressemelding. – Jeg anerkjenner fremgangen Etiopia har gjort i skogsektoren.

NRK - 09 jun 23 kl. 13:10

EU stanser matleveranser til Etiopia inntil videre

FN følger i USAs fotspor og innfører midlertidig stans i matleveransene til Etiopia fordi maten ikke kommer fram til dem som trenger det mest. Kunngjøringen fra FNs matvareprogram (WFP) kom fredag, dagen etter at USAs sa at de stanser leveransene inntil videre. Mat som er levert som bistand, har blant annet havnet på lokale markeder.

NRK - 22 aug 23 kl. 14:58

Etiopia vil granske melding om saudiarabisk massedrap på migranter

Etiopia lover å innlede en gransking av meldingen om at saudiarabiske vakter har drept hundrevis av etiopiske migranter på grensen til Jemen. Ifølge utenriksdepartementet i Addis Abeba skal granskingen skje i samarbeid med Saudi-Arabia. – Etiopias regjering vil omgående granske hendelsen sammen med saudiske myndigheter, skriver departementet på X, tidligere Twitter.

NRK - 26 sep 23 kl. 10:07

Over 1300 døde av sult i Tigray

Ifølge en studie fra lokale helsemyndigheter og Mekele-universitetet er sult nå hovedårsaken til dødsfall i Tigray, og står for mer enn 68 prosent av dødsfallene forskere har undersøkt. Studien er basert på undersøkelser gjort av helsearbeidere fra 15. til 29.

NRK - 26 sep 23 kl. 00:21

Hundrevis skal ha dødd av denguefeber i Sudan

Utbrudd av denguefeber og akutt diaré har ført til at hundrevis har mistet livet i Sudan, melder Sudanese doctors' union. I en uttalelse advarer organisasjonen om at situasjonen er særlig ille i delstaten Gedaref, som ligger sørøst i landet på grensa mot Etiopia. Situasjonen «forverres med en forferdelig hastighet», og tusenvis er smittet av denguefeber, heter det i uttalelsen.

NRK - 14 aug 23 kl. 17:47

AP: Minst 26 drept i angrep på torg i Etiopia

Minst 26 mennesker er drept i et luftangrep mot et folksomt torg i den urolige Amhara-regionen i Etiopia, opplyser en høytstående kilde i helsevesenet til nyhetsbyrået AP. (NTB).

VG - 12 aug 23 kl. 09:23

FN gjenopptar matutdeling i Etiopia etter korntyveri

Nødhjelp til millioner av mennesker ble innstilt etter korntyveri i Etiopia. Etter flere måneders opphold gjenopptar FNs matvareprogram (WFP) matnødhjelpen..

Aftenposten - 06 sep 23 kl. 21:28

Salah ikke med i Egypt-troppen – dro til Legoland

Mohamed Salah (31) er kalt opp til landslagssamling med Egypt, men han er ikke med til kampen mot Etiopia..

VG - 06 sep 23 kl. 21:28

Salah ikke med i Egypt-troppen – dro til Legoland

Mohamed Salah (31) er kalt opp til landslagssamling med Egypt, men han er ikke med til kampen mot Etiopia. Liverpool-spilleren har brukt fritiden sin i Legoland..

Aftenposten - 05 sep 23 kl. 05:00

Dagens quiz: Tirsdag 5. september 2023

Hva kalles den afrikanske regionen som omfatter Etiopia, Eritrea, Djibouti og Somalia?.

Klartale - 04 sep 23 kl. 07:37

Derfor var det bråk i Bergen i helgen

Lørdag 2. september markerte eritreere. Landet ble frigjort fra Etiopia for 30 år siden.

NRK - 03 sep 23 kl. 00:16

Israel: 150 skadde i sammenstøt mellom eritreere og politi

Over 150 personer er skadd i sammenstøt mellom demonstranter og politi utenfor Eritreas ambassade i Tel Aviv. Ambassaden markerer 30-årsdagen for landets uavhengighet. Men landet er et av verdens mest autoritære.

NRK - 02 sep 23 kl. 18:26

Over 100 skadd i sammenstøt ved Eritreas ambassade i Israel

Over 100 personer er skadd i sammenstøt mellom demonstrerende eritreiske asylsøkere og politi utenfor Eritreas ambassade i Tel Aviv. Demonstrantene protesterte mot et arrangement ved ambassaden. De brøt seg gjennom sperringene til politiet og kastet stein og batterier og brøt opp deler av gaten.

NRK - 02 sep 23 kl. 13:52

Politiet: Situasjonen i Bergen er uavklart

Politiet i Bergen holdt 13.30 en kort situasjonsbrief som hendelsen i Kong Oscars gate forbindelse med de voldelige demonstrasjonen som brøt ut lørdag ettermiddag. Eritreisk forening i Hordaland skal markere begynnelsen av frigjøringskrigen mot Etiopia.

NRK - 02 sep 23 kl. 13:52

Politiet: – Situasjonen i Bergen er uavklart

Politiet i Bergen holdt 13.40 en kort situasjonsbrief som hendelsen i Kong Oscars gate i forbindelse med den voldelige demonstrasjonen som brøt ut lørdag ettermiddag. Eritreisk forening i Hordaland skal lørdag klokken 20 markere begynnelsen av frigjøringskrigen mot Etiopia.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com