Enger Mehl

Saturday, 01 October, 19:22

Nyheter om Enger Mehl

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 30 jun 22 kl. 08:48

Advarer om at vi kan se flere dataangrep framover

– Alt tyder på at angrepet kom fra et russisk, og vil jeg si, kriminelt miljø. Det sa Emilie Enger Mehl til pressen onsdag kveld. Hun er justisminister.

Klartale - Igår: 11:57

– Vi vil stenge grensa raskt om det skulle bli nødvendig

– Vi vil stenge grensa raskt om det skulle bli nødvendig. Og endringer kan komme på kort varsler. Det sier Emilie Enger Mehl i en pressemelding.

Klartale - 27 jun 22 kl. 10:26

Mehl vil ha svar om jobben politet gjorde før angrepet

Emilie Enger Mehl har vært justisminister i under ett år. På den tiden har det skjedd to angrep der gjerningspersonen har vært psykisk syk. Nå vil hun ha svar på hva politiet gjør når de følger opp folk som kan være så syke at de er til fare for andre.

Klartale - 01 sep 22 kl. 14:46

Regjeringen vil styrke folks rett til å betale med kontanter

– Det er behov for å klargjøre reglene og styrke forbrukerens rett til kontant betaling, sier Emilie Enger Mehl i en pressemelding. Hun er justis- og beredskaps-minister.Mehl nevner kontantkrisen før 17.

Klartale - 25 jun 22 kl. 16:09

Dette hadde regjeringen å si om angrepet

– I natt har mine venner blitt skutt etter. Uskyldige mennesker er blitt drept. Vi var i gang med tidenes fest.

NRK - 01 maj 22 kl. 19:02

Justisministeren har tillit til PST-sjefen

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier hun har tillit til Hans Sverre Sjøvold som PST-sjef etter VGs saker om politiets håndtering av hans ulovlige våpen. – Jeg har tillit til Sjøvold som PST-sjef. Jeg er gjort kjent med at Sjøvold varslet departementet om saken under forrige regjering, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en uttalelse til NRK og NTB.

VG - Igår: 10:59

Mehl: – Vi vil stenge grensen mot Russland raskt om det skulle bli nødvendig

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier regjeringen er forberedt på å stenge grensen mot Russland raskt dersom det skulle bli nødvendig..

NRK - Igår: 10:49

Regjeringen styrker beredskapen og kontrollen på den norsk-russiske grensen

Mobiliseringen i Russland og en mulig utreisenekt for russiske borgere øker risikoen for ulovlig grensepassering på den norsk-russiske grensen utenfor grenseovergangen på Storskog, skriver regjeringen i en pressemelding. Fredag stasjoneres et politihelikopter med sensorer i Finnmark Politidistrikt for å øke kapasiteten til å avdekke eventuelle ulovlige grensepasseringer, melder regjeringen. – Vi vil stenge grensen raskt om det skulle bli nødvendig, og endringer kan komme på kort varsel.

NRK - 20 sep 22 kl. 13:37

Frp krever at justisminister Mehl forklarer seg om vold i Oslo

Fremskrittspartiet har formelt anmodet at justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) stiller på Stortinget og redegjør for voldsutviklingen i hovedstaden. Det er partileder Sylvi Listhaug (Frp) og partiets leder av justiskomiteen på Stortinget, Per-Willy Amundsen, som tirsdag sender anmodningen til Justisdepartementet. Der henvises det til en urovekkende utvikling med knivstikking, skyteepisoder og trusselhendelser i hovedstaden, og til at politiet flere ganger har advart mot økende og mer brutalisert vold.

Klartale - 02 maj 22 kl. 09:45

Mehl sier hun har tillit til sjefen for PST

– Jeg har tillit til Hans Sverre Sjøvold som sjef for PST, sier Emilie Enger Mehl til nyhetsbyrået NTB. Hun er justisminister. Mehl sier hun er kjent med at Sjøvold har sagt fra om saken til justisdepartementet før.

Klartale - 01 jul 22 kl. 13:26

Flere land godtar bruk av utgåtte norske pass

Passet må ha utløpt mindre enn tre år før innreise hvis du er over 16 år. For barn under 16 år må passet ha utløpt for mindre enn ett år siden.– Det er viktig å være klar over at det er en risiko forbundet med å reise til utlandet uten vanlig gyldig legitimasjon, sier Emilie Enger Mehl.

NRK - 29 jun 22 kl. 18:31

Mehl om dataangrep: – Alt tyder på angrep frå russisk, kriminelt miljø

Justisminister Emilie Enger Mehl har orientert om dataangrepet og trusselsituasjonen på ein pressekonferanse i kveld. – Alt tyder på at angrepet kom frå eit russisk, kriminelt mjiljø. Eit slikt angrep er heilt uakseptabelt.

NRK - 21 jun 22 kl. 21:01

Mehl får skattesmell på 50.000

Justisminister Emilie Enger Mehl får skattesmell på rundt 50.000, skriver VG. Den skal stamme fra ni måneder med skattefri pendlerbolig i 2017 og 2018, samtidig som Mehl var folkeregistrert på pikerommet og ikke hadde utgifter hjemme, skriver avisen..

NRK - 30 apr 22 kl. 22:15

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) vant «Kompani Lauritzen»

– Det var et rørende øyeblikk å komme i mål og se hele laget stå der, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) til NTB. Det var hun som gikk av med seieren i den tredje sesongen av realityprogrammet «Kompani Lauritzen». Lørdag feiret hun seieren sammen med de andre deltakerne på finalefesten på Mesh i Oslo.

NRK - 01 apr 22 kl. 12:47

Mehl om passproduksjonen: – Situasjonen er alvorleg

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl møtte i dag representantar for selskapet Thales og politidirektøren for å diskutera passituasjonen. I ei pressemelding frå departementet opplysar Mehl at leveringstida inn mot sommaren er usikker. – Møtet var konstruktivt, men situasjonen er alvorleg.

Klartale - 01 jun 22 kl. 09:32

Norge sier ja til å ta imot skadde soldater fra Ukraina

Tirsdag kveld ble det klart at regjeringen hadde bestemt seg.– Regjeringen vil nå også ta imot sårede soldater, sa Emilie Enger Mehl i en pressemelding. Hun er justisminister fra Senterpartiet.

NRK - 31 maj 22 kl. 09:04

Mehl hasteinnkalt til Stortinget

Høyre krever at justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) kommer til Stortinget i dag for å få svar på hvorfor Norge ennå ikke har maktet å hente ut skadde ukrainske soldater. Det er rom for en slik hasteinnkalling i Stortingets forretningsorden. Høyre bekrefter overfor NRK at presidentskapet har imøtekommet anmodningen fra partiet.

NRK - 1 time siden

Justisministeren besøker grensen mot Russland

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) besøker Kirkenes søndag. Der skal hun se den norske grensa til Russland. Ved Jarfjord grensestasjon vil hun få en oppdatering fra Forsvaret, som på vegne av politiet utfører grensekontrollen.

NRK - Igår: 11:07

Trafikken fra Russland fortsetter fredag

Etter en uke med mange unge russiske menn som krysset grensa til Norge – og rykter om at grensa skulle bli stengt – er det fortsatt trafikk fredag. Da NTB var på grensa ved Storskog fredag formiddag, kom det en jevn strøm av russiske biler og minibusser. Inntrykket var imidlertid at det var noe roligere trafikk enn tidligere i uka, da det kom over 400 russere hver dag.

NRK - 28 sep 22 kl. 17:34

Justisministeren: Hensikten fra en fremmed stat er å skape usikkerhet

Justisministeren om sabotasje på gassrørledningene i Østersjøen – Noe av hensikten med denne typen handlinger fra en fremmed stat er å skape usikkerhet i samfunnet vår, sier justisminister Emilie Enger Mehl..

Klartale - 25 mar 22 kl. 14:04

Støre sier at barn fra Ukraina skal kunne gå på skole og barnehage

– Vi skal snakke om et tema som kommer til å prege oss alle i årene som kommer. Slik startet Jonas Gahr Støre presse-konferansen om folk på flukt fra Ukraina. Støre er statsminister for Norge.

NRK - 10 jun 22 kl. 10:02

Justisministeren ber EU-land akseptere utgåtte pass

Justisminister Emilie Enger Mehl ber EU-land akseptere at nordmenn reiser med utgåtte pass, skriver TV 2. – Norge har sendt en henvendelse til alle landene i Schengen og bedt om at nordmenn kan reise med utgåtte pass. Vi har også tilbudt oss å finne løsninger fordi vi vet at en del andre land også sliter med passproduksjonen, sier Enger Mehl til kanalen..

Dagbladet - 21 sep 22 kl. 13:16

Vil endre volds-alarmen

Etter sterk kritikk for innsatsen for å beskytte voldsutsatte, vil justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl gjøre en rekke tiltak..

Klartale - 16 sep 22 kl. 15:10

PST vil vite mer fra helsevesenet

PST la fram en ny rapport fredag. Den handlet om ekstremisme og psykiske lidelser. De snakket om samarbeidet med helsetjenestene.

NRK - 30 mar 22 kl. 14:07

Flyktninger fra Moldova til Norge i neste uke

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier de første ukrainske flyktningene Norge har sagt ja til å hente, kommer i neste uke. – Jeg ser fram til at vi kan ta imot dem på en god måte i Norge, sier Mehl til TV 2. Det er nå to uker siden det ble kjent at Norge har sagt ja til å hente 2500 ukrainske flyktninger fra Moldova.

NRK - 14 maj 22 kl. 10:03

Nå skal politiet få varslingsombud

Flere varslingssaker i politiet har skapt debatt. Nå vil justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) at politiet oppretter et varslingsombud. Arbeidet er i gang med å rydde i politiets varslingsrutiner.

VG - 14 sep 22 kl. 21:42

Jonatan-saken: Vil ikke svare

Hverken justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) eller Kriminalomsorgsdirektoratet vil svare på spørsmål etter at Jonatan Krister Andersen (20) tok sitt eget liv i fengsel..

Dagbladet - 14 sep 22 kl. 13:09

Etterlyser grep:- Store problemer

Oslo-patriot Jan Bøhler mener at Oslo står overfor et stort voldsproblem. Nå slår han et slag for noe han foreslo for to år siden. Justisminister Emilie Enger Mehl bekrefter til Dagbladet at regjeringen vil imøtegå ett av tiltakene som Bøhler foreslår..

NRK - 13 sep 22 kl. 13:14

Ulovlige skytevåpen kan leveres anonymt fra nyttår

Fra nyttår kan du levere inn ulovlige våpen til politiet uten å risikere straff. Regjeringen innfører våpenamnesti fra 1. januar til 1.

NRK - 08 sep 22 kl. 18:19

Støre skal holde pride-appell

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) og justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) skal gå i pridetoget i Oslo lørdag. Støre skal holde en appell på solidaritetsarrangementet etter toget..

Dagbladet - 01 jul 22 kl. 22:19

Langer ut: - Holder ikke mål

Justisminister Emilie Enger Mehl blir sterkt kritisert for en vurdering hun gjorde fredag formiddag. Mehl sier til Dagbladet at hun ble lei seg da hun leste kritikken..

Klartale - 01 jul 22 kl. 07:00

Mister stemmeretten sin på Svalbard

Regjeringen har innført nye krav for å kunne stemme på Svalbard. Alle må ha bodd i en norsk kommune på fastlandet først. Det gjelder også for å være valgbar til lokalstyret.

VG - 29 jun 22 kl. 18:11

Mehl etter hackerangrep: – Alt tyder på at angrepet kommer fra et russisk kriminelt miljø

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), politidirektør Benedicte Bjørnland og direktør i Sofie Nystrøm i Nasjonal sikkerhetsmyndighet møter onsdag kveld pressen..

NRK - 29 jun 22 kl. 18:12

Mehl: Framleis høg terrortrussel

– Det er viktig å presisere at terrortrusselen framleis er høg. Derfor vil eg gjenta PST si oppfordring til folk om å vere litt ekstra aktsame. Sjølv om trusselnivået er justert, er vi framleis i en situasjon som er alvorleg, seier justisminister Emilie Enger Mehl på kveldens pressekonferanse om trusselvurderinga og dataangrepet..

NRK - 28 jun 22 kl. 21:50

Mehl sier hun forstår at politiets varierende råd om pride er frustrerende

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier hun forstår at det er frustrerende at det gis ulike råd om pridemarkeringer i forskjellige politidistrikt. Politidirektøren har gått ut med et nasjonalt råd om at alle pridearrangementer utsettes på grunn av terrortrusselen. Likevel åpner enkelte politidistrikt for lokale pridemarkeringer.

Klartale - 25 jun 22 kl. 13:30

Dette sier regjeringen om skytingen

Minst to personer er drept. 21 andre er skadd. En mann angrep og skjøt på utestedet Per På Hjørnet og puben London.

Dagbladet - 18 aug 22 kl. 19:32

- Gjør veldig inntrykk

Ansatte i Oslo fengsel blir hyppig utsatt for voldelige angrep og alvorlige trusler på jobb. Torsdag møtte justisminister Emilie Enger Mehl folka som står i det som er blant Norges farligste jobber..

Dagbladet - 18 aug 22 kl. 14:10

Justisministeren i fengsel-krisemøte

Justisminister Emilie Enger Mehl er torsdag på omvisning og krisemøte i Oslo fengsel..

NRK - 18 aug 22 kl. 06:31

Krever at justisministeren griper inn

Oslo-politiker og leder for Arbeiderpartiets homonettverk Jon Reidar Øyan reagerer kraftig på at evalueringen av politiets innsats i masseskytingen i juni er utsatt, og krever nå at justisministeren griper inn. Utvalget som skal gjøre jobben er fortsatt ikke besatt, og mandatet deres er heller ikke klart. Både Øyan og Senterpartiets gruppeleder i bystyret Morten Edvardsen sier til VG at de forventer at justisminister Emilie Enger Mehl griper inn og sørger for at arbeidet settes i gang..

VG - 30 apr 22 kl. 22:01

Justisminister Emilie Enger Mehl vant «Kompani Lauritzen»: – Hadde brukt det meste av kruttet

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (28) er glad for at TV-seerne fikk se en mer sårbar side av henne i «Kompani Lauritzen»..

Klartale - 13 jun 22 kl. 08:44

Skadde soldater fra Ukraina har kommet til Norge

De ukrainske soldatene skal få behandling ved norske sykehus. De kom med fly til Gardermoen nær Oslo og på Værnes i Trøndelag søndag.– Der sto norske ambulanser klare til å transportere dem videre til forskjellige sykehus, skriver Steinar Olsen i Helsedirektoratet til Adresseavisen.

NRK - 09 jun 22 kl. 23:16

Politiet vraker ny visjon

To dager etter at Politidirektoratet (POD) varslet at politiet skulle få en visjon, kommer kontrabeskjeden: Den nye visjonen – som politiets øverste ledelse, alle politimestrene og fagforeningene var enige om at de trengte – er avlyst. Det får Aftenposten bekreftet fra politisk ledelse i Justis- og beredskapsdepartementet. Justisminister Emilie Enger Mehl skriver i en SMS til avisen at departementet har hatt dialog med POD de siste dagene.

Klartale - 02 jun 22 kl. 15:13

Sjøvold slutter som sjef for PST

Hans Sverre Sjøvold slutter som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Det melder nyhetsbyrået NTB.Det har vært mye kritikk mot Sjøvold den siste tida.

NRK - 02 jun 22 kl. 14:58

Sjøvold går av som PST-sjef

Hans Sverre Sjøvold går av som sjef for PST, det skriver regjeringen i en pressemelding. - Tjenesten trenger en sjef som har sin fulle og hele oppmerksomhet rettet mot å løse et meget viktig samfunnsoppdrag og i så måte ha samfunnets tillit. Dette er viktigere enn noen gang i den sikkerhetssituasjonen vi nå befinner oss i.

NRK - 31 maj 22 kl. 22:03

Kontrollkomiteen ber Mehl undersøke PST-sjefens sikkerhetsklarering

En samlet kontrollkomité på Stortinget ber justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) redegjøre om PST-sjef Hans Sverre Sjøvolds sikkerhetsklarering. Det skjer etter at VG har skrevet om hvordan den daværende politimesteren oppbevarte våpen ulovlig i flere år. Oppbevaringen førte til en bot på 50.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com