Enger Mehl

Tuesday, 16 July, 14:09

Nyheter om Enger Mehl

Klartale - 25 maj 24 kl. 06:00

Hvordan kommer kokain til Europa?

Europa er truffet av en «bølge av kokain». Det sa Europol i 2022. Og det fortsetter.

NRK - 04 jul 24 kl. 15:40

Mehl: – Glad for å se at rettsstaten fungerer

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) veier sine ord nøye ettersom dommen ikke er rettskraftig, men synes det er bra at Matapour-rettssaken har fått en dom. – Terrorangrepet 25. juni er et vondt sår for mange, både berørte, skeive og andre.

NRK - 13 jun 24 kl. 15:44

Mehl om PST-aksjon: – Urovekkende

Denne uken gikk PST til aksjon mot et nettverk av blant annet tenåringer som har kommet med hatefulle og høyreekstreme ytringer på nett. Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier det er urovekkende at så unge barn finner slike fellesskap på nettet. På spørsmål om hva hun tenker om at barn i barneskolealder deler hatefulle ytringer på nett, svarer Mehl at hun synes det er forferdelig.

NRK - 12 jun 24 kl. 07:10

Justisminister Mehl: – Ikke klar for generell bevæpning

Sveinung Stensland, Høyres fremste justispolitiker vil nå ha generell bevæpning av norsk politi. Han får støtte fra Ida Lindtveit Røse, nestleder i KrF. I nyhetsmorgen onsdag sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) at dette er en viktig debatt, men at regjeringen ikke er klare for å gå inn for en generell bevæpning.

Klartale - 03 maj 24 kl. 11:01

Arfan Bhatti er på vei til Norge

– Arfan Qadeer Bhatti er nå på et fly til Norge. Det sa Emilie Enger Mehl til pressen fredag. Hun er justisminister.

Klartale - 25 jan 24 kl. 09:08

Ti personer er drept i januar

– Det er rystende at vi allerede har mistet så mange personer til drap, sier Emilie Enger Mehl. Justisministeren har snakket med nyhetsbyrået NTB.Mange er drept allerede i 2024.

NRK - 16 jan 24 kl. 10:08

Mehl: Fortsatt uavklarte forhold i NSM-saken

– Det er fortsatt mange spørsmål og uavklarte forhold, sa justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) da hun redegjorde om NSM-saken i Stortinget i dag. Hun fastholdt at Nasjonal sikkerhetsmyndighet har inngått det hun beskrev som ulovlige låneavtaler på til sammen 200 millioner kroner, med eiendomsselskapet Norwegian Property. – Avtalene innebærer brudd på gjeldene lover og regelverk, blant annet Grunnlovens bestemmelse om Stortinget som bevilgende myndighet, sa Mehl, som understreket at regjeringen ser på saken som alvorlig.

Klartale - 29 sep 23 kl. 14:01

Mehl vil stoppe de kriminelle

Kriminelle personer dreper hverandre i Sverige. Norges nabo. Noen av volden har allerede smittet over på Norge.

NRK - 14 maj 24 kl. 15:02

Vedum og Mehl tar gjenvalg til Stortinget

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Emilie Enger Mehl (Sp) stiller begge som kandidater til neste høsts stortingsvalg. Vedum bekrefter overfor Hamar Arbeiderblad at både han og Mehl stiller som representanter for Hedmark. – Vi går for to plasser i Hedmark.

Klartale - 26 jun 24 kl. 05:46

Basic Bitch

---Basic BitchJustisminister Emilie Enger Mehl ble forrige uke kalt for en «basic bitch». En journalist i ABC Nyheter kalte ministeren for dette i en kommentar.Statsminister Jonas Gahr Støre reagerer sterkt.

NRK - 14 jun 24 kl. 13:11

Mehl: Vil sikra moglegheita til å ta opp att erstatningskrav i straffesaker

Regjeringa la i dag fram eit lovforslag som kan gjera det mogleg å ta opp erstatningskrav i straffesaker. I straffesaker er det ingen frist for å atteropna ei sak. For sivile saker er det ein lengstefrist etter tvistelova på ti år, også for sivile krav frå straffesaker.

NRK - 16 jan 24 kl. 10:08

Mehl redegjør: Fortsatt uavklarte forhold

– Det er fortsatt mange spørsmål og uavklarte forhold, sa justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) da hun redegjorde om NSM-saken i Stortinget i dag. Hun fastholdt at Nasjonal sikkerhetsmyndighet har inngått det hun beskrev som ulovlige låneavtaler på til sammen 200 millioner kroner, med eiendomsselskapet Norwegian Property. Mehl viste også til at regjeringen har satt ned et granskingsutvalg under ledelse av tidligere sentralbanksjef Svein Gjedrem.

VG - 3 timer siden

Får kritikk: – Hva med å gjøre noe med saken selv?

Søstrene Emile og Cecilie Enger Mehl får ros fra studentene, men kraftig kritikk av Venstre etter høgskoleutspill..

VG - 12 jul 24 kl. 10:10

Cecilie (27) fikk to barn under studietiden – vil ha endring

Cecilie Enger Mehl synes det var krevende å fortsette som student under svangerskapet. Hun reagerer på manglende tilrettelegging fra studiestedet..

NRK - 05 jan 24 kl. 14:24

Mehl til Stortinget 16. januar

Stortingspresident Masud Gharahkhani sier det nå er satt dato for når justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) skal redegjøre for Stortinget om NSM-saken – Redegjørelsen holdes tirsdag 16. januar med umiddelbart etterfølgende debatt, skriver Gharahkhani i en tekstmelding til NRK Det var VG som først omtalte at datoen var klar. I går fortalte Mehl til NRK at hun hadde anmodet om å komme til Stortinget for å redegjøre.

NRK - 04 jan 24 kl. 16:56

Mehl ber om å få redegjøre for Stortinget

Justisminister Emilie Enger Mehl har sendt et brev til Stortinget der hun ber om å få komme for å holde en redegjørelse om NSM-saken. Det skjer etter at flere partier har bedt henne komme for å orientere om saken. Til nå har hun ønsket å avvente den eksterne granskingen av saken, som etter planen skal være klar innen 1.

Dagbladet - 15 maj 24 kl. 22:35

Mehl snur

Kontrollkomiteen på Stortinget dropper høring mot justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) etter at hun erkjenner ansvar for NSM, som inngikk et ulovlig lån..

Klartale - 28 jun 24 kl. 11:19

Mange nye regler fra 1. juli

Mandag 1. juli begynner flere nye lover og regler å gjelde. Her er noe av det som blir nytt:Strengere for strømselskapeneSelskaper som selger strøm, får flere nye regler å forholde seg til.

NRK - 15 feb 24 kl. 15:24

NRK beklager mangelfull informasjon om hurtigspor i domstolen

Tirsdag morgen publiserte NRK en sak i Nyhetsmorgen der det ble gitt inntrykk av at justisminister Emilie Enger Mehl stanser utredningen av en hurtigdomstol for unge lovbrytere. Det beklager NRK. Arbeidet med å få etablert et hurtigspor for unge lovbrytere fortsetter som planlagt.

NRK - 24 jun 24 kl. 10:26

Vil innføre kroppskamera for politiet

Det er på tide at politiet blir utstyrt med kroppskamera, som vil kunne beskytte både politi og borgere ved å dokumentere hendelser nøyaktig. Det sier stortingsrepresentant Tor André Johnsen fra Frp i Hedmark til avisa VG. Johnsen ble vitne til at politiet filmet en aktivist som hadde lenket seg fast til gjerdet utenfor Stortinget med mobiltelefon.

NRK - 22 mar 24 kl. 07:05

Mehl vil gjøre det lettere for politiet å ta penger fra kriminelle

Ved å gjøre det lettere å ta penger og verdier fra kriminelle nettverk, håper regjeringen å kneble gjengene som herjer i Norge. Fredag legger regjeringen fram en stortingsmelding om temaet. De vil lage et lovverk for sivilrettslig inndragning, opplyser justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) til VG.

NRK - 07 maj 24 kl. 15:12

Venstre krever at Mehl beklager etter 25. juni-terroren

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har i dag avgitt innstilling i saken om 25. juni-terroren. Venstres Grunde Almeland etterlyser fremdeles en beklagelse fra regjeringen og justisminister Emilie Enger Mehl (Sp).

NRK - 21 jun 24 kl. 13:03

Foreslår lov for hurtigspor for unge lovbrytere

Regjeringen har lagt fram et lovforslag om et hurtigspor for lovbrytere under 18 år. – Barn og unge som begår lovbrudd skal møtes med en rask og treffsikker reaksjon, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp). Regjeringen besluttet i oktober i fjor å utrede etablering av et hurtigspor for behandling av straffesaker mot unge lovbrytere.

NRK - 18 jun 24 kl. 12:36

Støre ut mot kommentator: – Bør skamme seg

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) reagerer på at justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) blir beskrevet som en «basic bitch» i en kommentar på nettstedet ABC Nyheter. – De som sier det, bør skamme seg, rett og slett. Jeg har en veldig dyktig, klok og hardtarbeidende justisminister, som har stått i stormer.

Dagbladet - 17 jun 24 kl. 21:51

«Basic bitch»-kampanje tar av

Gründer og mangfoldskonsulent Kimiya Sajjadi tok grep etter at justisminister Emilie Enger Mehl ble kalt «Basic Bitch»..

NRK - 30 apr 24 kl. 06:27

Orientering tirsdag om kriminalitet i Oslo-området

Oslo politidistrikt har lyst ut flere stillinger i etterforsknings- og patruljeseksjonen. I tillegg omprioriterer og samordner de ressursene sine. Det svarer justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) på spørsmål fra Frps stortingsrepresentant Helge André Njåstad.

Klartale - 11 dec 23 kl. 10:55

Nasjonal sikkerhets-myndighet tok opp ulovlig lån – sjefen måtte slutte

NSM er kort for Nasjonal sikkerhets-myndighet. Fredag ble det kjent at NSM hadde tatt opp ulovlig lån. Lånet var på 200 millioner kroner.

E24 - 14 jun 24 kl. 21:49

Omtale av justisministeren som «basic bitch» utløste et ras av reaksjoner

– Jeg frykter det kan skremme kvinner fra å ta plass i offentligheten, sier Kimiya Sajjadi, som startet kampanjen som tar justisminister Emilie Enger Mehl i forsvar..

Klartale - 12 jun 24 kl. 13:39

Vil la politiet få bære våpen

Norsk politi får ikke lov å bære våpen hele tiden, ifølge reglene. De ønsker Høyre og Kristelig Folkeparti å endre på.De vil la politiet få bære våpen hele tiden.

E24 - 12 jun 24 kl. 10:20

Regjeringen lanserer 47 tiltak mot økonomisk kriminalitet

Regjeringen har i en stortingsmelding lagt fram 47 nye tiltak i kampen mot økonomisk kriminalitet, opplyser justisminister Emilie Enger Mehl (Sp)..

VG - 12 jun 24 kl. 10:19

Regjeringen lanserer 47 tiltak mot økonomisk kriminalitet

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) lanserer tiltakene i kjølvannet av den danske Brennpunkt-dokumentaren «Den Sorte Svane»..

Klartale - 19 apr 24 kl. 13:33

Vil beskytte ukrainere lenger

Justisdepartementet kom med et nytt forslag i Stortinget fredag. De ønsker å endre utlendings-loven.Ukrainere som kommer til Norge, får midlertidig beskyttelse som en gruppe.

VG - 31 maj 24 kl. 11:58

Regjeringen vil ha sterkere kontroll på Svalbard

– Svalbard er en viktig del av Norge. I en tid med store endringer skal forvaltningen av Svalbard fortsette med forutsigbarhet og stø kurs. Vi vil styrke nasjonal kontroll og bygge opp under norsk tilstedeværelse på øygruppen, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl..

Klartale - 30 maj 24 kl. 11:00

Flere hundre ukrainere kan bli bedt om å reise hjem

Ukrainere har hatt beskyttelse som ei gruppe i Norge. Slik har det vært siden mars 2022. Ordningen gir ukrainere lov til å være i Norge.

NRK - 29 maj 24 kl. 06:42

Regjeringen skjerper beredskapskravene: Må klare oss selv i sju dager

Nå bør folk klare deg selv i en hel uke i tilfelle krise, er rådet fra myndighetene. Det er mer enn dobbelt så lenge som tidligere anbefalt. – Det er viktig at flest mulig klarer seg selv en god stund fordi myndighetene må kunne hjelpe de som ikke gjør det, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) til Nettavisen.

Klartale - 23 maj 24 kl. 11:00

Regjeringen stenger grensen for russiske turister

Regjeringen innfører nye regler. Fra 29. mai vil russiske turister ikke slippe inn i Norge.

VG - 23 maj 24 kl. 07:00

Stenger grensen for russiske turister til Norge

Bare russiske borgere med helt spesielle behov vil nå få slippe inn i Norge. Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) varsler en betydelig innstramning på grensen..

NRK - 23 maj 24 kl. 07:02

Grensen stenges for russiske turister

Regjeringen strammer inn reisemulighetene for russere. Nå skal kun russiske borgere med helt spesielle behov få slippe inn i Norge. Endringen innebærer at politiet kan bortvise russiske borgere som omfattes av reglene.

VG - 21 maj 24 kl. 18:12

Justisministeren med Stordalen-barna på Taylor Swift-konsert

Emilie Enger Mehl ble invitert med på Taylor Swift-konsert i Stockholm av hotell-arving Emilie Stordalen..

NRK - 13 feb 24 kl. 10:00

Justisministeren vil granske hvordan politiet bruker pengene sine

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) ber om en gjennomgang av budsjettsituasjonen og økonomistyringen i politiet etter merforbruket i fjor. – Regjeringen har gjentatte ganger bevilget store økninger til politiet, men likevel kommer det stadig på nye kostnader som spiser av penger som er ment for førstelinjen og drift ute i distrikter og særorgan, sier Mehl til Politiforum. Politietaten har et samlet budsjett på over 23 milliarder kroner, men før nyttår så Justisdepartementet seg nødt til å ta regningen på over 700 millioner kroner for å unngå at politiet gikk inn i det nye året med røde tall.

NRK - 16 nov 23 kl. 14:47

Mehl: Forberedt på å stenge Russland-grensa på kort varsel

Justisminister Emilie Enger Mehl sier at det så langt ikke har vært en økning i grensepasseringer fra Russland over Storskog på samme måte som Finland har sett. – Vi følger situasjonen tett, og det kan bli aktuelt for oss å stenge grensa på kort varsel ved behov, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) til NTB. Finland sa torsdag at de natt til lørdag vil stenge fire av ni grenseoverganger til Russland.

Klartale - 16 feb 24 kl. 15:30

Fjerner au pair-ordningen: Dette må du vite

Å være au pair innebærer å bo hos en familie, og lære om norsk kultur og norsk språk. Au pairene kan hjelpe til med litt husarbeid og barnepass. Nå har regjeringen bestemt å fjerne au pair-ordningen.

NRK - 20 mar 24 kl. 19:58

Regjeringen vurderer kollektiv sanksjonering i kampen mot barne- og ungdomskriminalitet

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) og barne- og familieminister Kjersti Toppe (Ap) ser til Sverige for tiltak mot barne- og ungdomskriminalitet. Onsdag deltok statsrådene på et møte i regi av Nordisk ministerråd i Stockholm om barne- og ungdomskriminalitet. – Sverige har hatt suksess med å jobbe strategisk mot voldelige nettverk med kollektive sanksjoner mot organiserte kriminelle.

Dagbladet - 03 maj 24 kl. 09:24

Hasteinnkaller til pressetreff

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) kaller inn pressen etter at utleveringen av Arfan Bhatti fra Pakistan til Norge ble gjort kjent..

NRK - 03 maj 24 kl. 09:09

Arfan Bhatti på vei til Norge

Etter hva NRK får opplyst, er terrorsiktede Arfan Bhatti på vei til Norge. TV 2 meldte først at pakistanske myndigheter har sagt ja til å utlevere Bhatti, og han skal være på vei til Gardermoen fredag morgen. TV 2 skriver at norske myndigheter har sendt et fly for å hente Bhatti.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com