Cape Town

Fredag, 25 Juni, 14:53

Nyheter om Cape Town

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 april 21 kl. 07:16

Storbrann vokser i Cape Town

Storbrannen i området ved universitetet i Cape Town har økt i omfang gjennom natten og spredd seg oppover fjellsiden på Table Mountain. Det melder lokale medier. Mange har måttet evakuere, fordi kraftig vind gjør at flammene truer nye områder..

NRK - 18 april 21 kl. 19:38

Ikke kontroll på brann i Cape Town

En brann i terrenget under landemerket Table Mountain i Cape Town er ennå ikke under kontroll. Flere hundre mennesker er evakuert, og universitetet i den sørafrikanske byen er sterkt skadet. Årsaken til brannen er ikke kjent..

VG - 18 april 21 kl. 18:43

Storbrann på Universitetet i Cape Town

Det nesten 200 år gamle Universitetet i Cape Town står i full fyr..

NRK - 18 april 21 kl. 18:11

Brann i Cape Town sprer seg

Brannen i universitetsbygninger i Cape Town i Sør-Afrika har spredt seg til terrenget rundt. Flere studenter er evakuert fra både universitetet og studentboliger i nærheten. De tradisjonsrike bygningene fra 1800-tallet er sterkt skadet..

NRK - 18 april 21 kl. 14:11

Brann på universitetet i Cape Town

Det brenner på Universitetet i Cape Town i Sør-Afrika. Brannen startet med en gasseksplosjon i en restaurant i nærheten, og har utviklet seg til en storbrann som søndag ettermiddag er ute av kontroll. Universitetet ansees som det beste i Afrika..

Aftenposten - 21 juni 21 kl. 05:00

Dagens quiz mandag 21. juni

Hva heter det karakteristiske fjellet som ligger like sør for Cape Town i Sør-Afrika?.

Klartale - 19 april 21 kl. 15:13

Skogbrann i Cape Town sprer seg raskt

Studentene flyktet til fots fra brannen på universitetet. Store deler av universitetet er ødelagt. Nå spres brannen seg mot sentrum..

NRK - 19 april 21 kl. 14:51

Brann nærmer seg sentrum

Storbrannen i Cape Town nærmer seg sentrumsområdene av byen, melder AFP. Brannen brøt ut på søndag, og har rasert deler av universitetet i den sørafrikanske byen. Brannvesenet har ikke kontroll, og sier at vinden er det største problemet..

Klartale - 19 april 21 kl. 12:39

Skogbrann i Cape Town har spredt seg til universitetet

Studentene flyktet til fots fra brannen på universitetet..

Dagbladet - 19 april 21 kl. 10:46

Skogbrann ute av kontroll

Studenter er evakuert fra universitetet i Cape Town, og brannen har allerede forårsaket store skader..

NRK - 18 april 21 kl. 23:10

Skogbrann spredt til universitet

En skogbrann som herjer ved Table Mountain i Cape Town i Sør-Afrika, har spredt seg til et universitet. Flere hundre studenter er evakuert. Studentene flyktet fra studentboligene sine til fots mens biblioteket brant, melder AFP..

Dagbladet - 18 april 21 kl. 21:36

Universitetet er rammet

En skogbrann som herjer ved Table Mountain i Cape Town i Sør-Afrika, har spredt seg til et universitet. Flere hundre studenter er evakuert..

Aftenposten - 05 april 21 kl. 22:49

Lei av å vente på vaksine? Her ble de så utålmodige at de lager sin egen variant.

Cape Town/PORT ELIZABETH (Aftenposten): Her venter sørafrikanske helsearbeidere på å få vaksinen..

Dagbladet - 31 jan. 21 kl. 19:30

Ranet i Cape Town og strøk på oppkjøring

Steinar Sagens «feighet» i møte med to ransmenn, og tanker om at kona egentlig ikke trenger ham til noe, er blitt til en TV-serie om en ensom og kuet maxitaxisjåfør. Rolleforberedelsene gikk heller ikke knirkefritt..

NRK - 20 nov. 20 kl. 19:47

Tåregass mot demonstranter

Politi i Sørafrika brukte tåregass, sjokkgranater og vannkanoner mot opposisjonelle aktivister som demonstrerer mot rasisme ved en skole i hovedstaden Cape Town, ifølge nyhetsbyrået AP. Demonstrantene hevder at de protesterte fredelig..

NRK - 21 mai 20 kl. 17:07

Cape Town hardt rammet av viruset

Cape Town er episenteret for covid-19 utbruddet i Sør-Afrika. Den populære turistdestinasjonen har nå mer enn 12.000 smittetilfeller.

VG - 30 mai 20 kl. 23:10

Corona-bølge treffer Sør-Afrika

Et sykehus i Cape Town melder at antallet corona-pasienter dobler seg hver femte dag. Og kapasiteten på intensivavdelingene er snart sprengt..

VG - 30 mai 20 kl. 23:10

6 millioner smittet i verden - nå treffer corona-bølgen Sør-Afrika

Et sykehus i Cape Town melder at antallet corona-pasienter dobler seg hver femte dag. Og kapasiteten på intensivavdelingene er snart sprengt..

Aftenposten - 07 feb. 20 kl. 22:31

Verdensrekord da tennisstjernene møttes i Cape Town

Nesten 52.000 tilskuere så Roger Federer slå Rafael Nadal..

Dagbladet - 28 jan. 19 kl. 07:12

«Armageddon-brann» la Cape Town under et svart teppe av røyk

«Armageddon»-flammer la Cape Town under et teppe av svart røyk søndag..

Aftenposten - 20 des. 18 kl. 16:11

Frihet episode 3: Vannkrigene

– Fremtidens kriger vil stå om vann. I Cape Town har folk slåss og stukket hverandre med kniv for å komme foran i vannkøene..

NRK - 12 okt. 18 kl. 13:00

Tutu ute av sykehus

Tidligere erkebiskop i Sør-Afrika Desmond Tutu er hjemme igjen etter over to uker på sykehus i Cape Town. 87 år gamle Tutu har blitt behandlet for prostatakreft i flere år. Han vant Nobels fredspris i 1984 for motstand mot apartheid-regimet..

NRK - 02 okt. 18 kl. 18:54

Frigir navn på omkommet UiB-student

Det var 25 år gamle Vilde Marie Aanderaa som mistet livet i en trafikkulykke i Sør-Afrika. Aanderaa er hjemmehørende i Bergen og var denne høsten på praksisopphold i Cape Town..

Dagbladet - 02 okt. 18 kl. 10:38

Norsk student mistet livet i ulykke i Sør-Afrika

Var i Cape Town i forbindelse med studier..

NRK - 02 okt. 18 kl. 10:34

Norsk student mistet livet i ulykke

En norsk student fra Universitetet i Bergen mistet livet i en bilulykke i Sør-Afrika natt til mandag. I alt var tre norske studenter, som i høst oppholdt seg i Cape Town i forbindelse med studier, involvert i ulykken, skriver UiB i en pressemelding..

Aftenposten - 03 sep. 18 kl. 23:43

Åtte omkom i eksplosjon på våpenfabrikk i Sør-Afrika

Minst åtte mennesker mistet livet i en eksplosjon på en våpenfabrikk i nærheten av Cape Town i Sør-Afrika, opplyser lokale myndigheter..

Dagbladet - 03 sep. 18 kl. 22:45

Åtte omkom i eksplosjon på våpenfabrikk i Sør-Afrika

Minst åtte mennesker mistet livet i en eksplosjon på en våpenfabrikk i nærheten av Cape Town i Sør-Afrika, opplyser lokale myndigheter..

NRK - 03 sep. 18 kl. 18:21

Omkom i eksplosjon på våpenfabrikk

Minst åtte mennesker mistet livet i en eksplosjon på en våpenfabrikk i Sør-Afrika, opplyser lokale myndigheter. Hendelsen fant sted på en Rheinmetall-Denel-fabrikk i Somerset West i nærheten av Cape Town mandag..

VG - 31 mars 18 kl. 11:26

Torbjørn (29) «feirer påske» i et MMA-bur i Cape Town

MMA-proff og psykologistudent Torbjørn Madsen (29) er i Sør-Afrika i forbindelse med studier. Lørdag kveld skal han i aksjon mot Bruno Mukulu på et stevne i Cape Town..

P4 - 07 mars 18 kl. 17:43

Cape Town avlyser vannkrisen

Tørkerammede Cape Town i Sør-Afrika kommer likevel ikke til å gå tom for vann i år. Det opplyser byens myndigheter. Den såkalte «Day Zero» – dagen der byen går tom for vann – vil nemlig først vinntreffe i slutten av august, viser nye prognoser.

NRK - 07 mars 18 kl. 16:30

Cape Town avlyser årets vannmangel

Tørkerammede Cape Town kommer likevel ikke til å gå tom for vann i år, opplyser byens myndigheter. Dermed er årets vannkrise avlyst. Nye prognoser viser at den såkalte «Day Zero» – dagen der byen går tom for vann – først vil inntreffe 27.

P4 - 20 feb. 18 kl. 15:25

Vannetstengingen i Cape Town utsettes

Vannstengingen i Cape Town utsettes med en måned fra juni til juli i år. Årsaken er at befolkningen har klart å bruke mindre vann enn antatt. Flere års tørke har ført til ekstrem vannmangel i den sørafrikanske storbyen, og innbyggerne får nå kun bruke 50 liter vann om dagen.

P4 - 20 feb. 18 kl. 15:25

Vannstengingen i Cape Town utsettes

Vannstengingen i Cape Town utsettes med en måned fra juni til juli i år. Årsaken er at befolkningen har klart å bruke mindre vann enn antatt. Flere års tørke har ført til ekstrem vannmangel i den sørafrikanske storbyen, og innbyggerne får nå kun bruke 50 liter vann om dagen.

NRK - 13 feb. 18 kl. 11:47

Sør-Afrika erklærer nasjonal krise

Sørafrikanske styresmakter erklærer situasjonen i Cape Town som ei nasjonal krise. Det kjem fram i ei utsegn tysdag, ifølgje AFP. Cape Town har i lang tid slite med tørke og låge vassreservoar, noko som trugar heile vassforsyninga til millionbyen..

NRK - 07 feb. 18 kl. 12:23

Stadig mindre vatn i Cape Town

Nye tal onsdag viser at vasstanden i demninga i Cape Town fell frå 24,5 til 23,7 prosent på éi veke, ifølgje Reuters. Den populære turistbyen i Sør-Afrika opplever ei enorm vasskrise og innbyggjarane må klare seg med maks 50 liter vatn per dag..

VG - 06 feb. 18 kl. 14:14

Cape Town i vannkrise: – Uvettig forbruk av vann er det de rike som står for

Det sørafrikanske byen Cape Town er snart tom for vann. Millioner av innbyggere prøver å spare på de siste ressursene..

NRK - 06 feb. 18 kl. 05:53

Vannkrisen i Cape Town utsatt

«Dag null», når vannforsyninger i Cape Town vil bli kuttet på grunn av tørke og ekstrem vannmangel, er utsatt fra 16. april til 11. mai.

Aftenposten - 06 feb. 18 kl. 05:33

Vannkrisen i Cape Town utsatt en måned

«Dag null», når vannforsyninger i Cape Town vil bli kuttet på grunn av tørke og ekstrem vannmangel, er utsatt fra 16. april til 11. mai.

NRK - 14 juni 18 kl. 08:24

To drept i knivangrep i moské

To personer er knivstukket og drept i en moské i Sør-Afrika, ifølge AP. Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet. I tillegg ble flere personer skadet i et annet angrep i byen Malmesbury nær Cape Town, ifølge lokalt politi..

VG - 03 feb. 18 kl. 21:09

Cape Town snart tom for vann: – Det er som et dommedag-scenario

Hva skjer når en millionby ikke har tilgang til vann? Nå nærmer den sørafrikanske byen Cape Town seg «dag null», hvor myndighetene vil kutte vannforsyningene..

NRK - 03 feb. 18 kl. 19:33

Cape Town nærmere full vannkrise

Cape Town nærmer seg «dag null», da vannforsyningen i den sørafrikanske byen kan bli kuttet på grunn av tørke og ekstrem vannmangel. De siste beregningene tyder på at dette kan skje 16. april, skriver avisa The Guardian..

NRK - 30 jan. 18 kl. 15:47

Frykter vannkrise i Cape Town

Fyllingsgraden i vannmagasinene i Cape Town i Sør-Afrika fortsetter å falle. Nivået er nå på under 25 prosent, mot 38 prosent for ett år siden, melder Reuters. Myndighetene frykter at magasinene blir tømt i løpet av april..

Aftenposten - 06 mai 18 kl. 08:33

Teresie Hommerstrand sykler fra Cape Town til Nordkapp

Hva gjør du når du står på sørspissen av Afrika og vil reise hjem mest mulig miljøvennlig? Teresie Hommerstrand tok sykkelen fatt..

Aftenposten - 06 mai 18 kl. 08:33

Teresie Hommersand sykler fra Cape Town til Nordkapp

Hva gjør du når du står på sørspissen av Afrika og vil reise hjem mest mulig miljøvennlig? Teresie Hommersand tok sykkelen fatt..

VG - 31 mars 18 kl. 20:01

Madsen med TKO-seier i Cape Town

Torbjørn Madsen (29) fikk en god debut i den sørafrikanske MMA-organisasjonen EFC da han overkjørte motstander Bruno Mukulu (25)..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt