Borgarting

Mandag, 02 August, 20:36

Nyheter om Borgarting

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 juni 21 kl. 22:46

Frifunnet for menneskehandel

En 70 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett frifunnet for menneskehandel i Lime-saken. Det er den første dommen etter lagmannsrettens behandling. 12 personer tilknyttet lavpriskjeden ble i Oslo tingrett dømt for menneskehandel i 2015, blant dem 70-åringen.

NRK - 09 juli 21 kl. 23:07

Vant mot Jehovas vitner i retten

Jehovas Vitner tapte saken mot Gry Helen Nygård. Nygård ble i 2018 ekskludert fra menigheten i Ski for seksuell umoral etter hun skal ha blitt utsatt for en sovevoldtekt. I tre år har hun forsøkt å få komme tilbake til trossamfunnet.

NRK - 30 juni 21 kl. 13:27

Noreg frikjent i dagpengesaker

Efta-domstolen gir Noreg medhald i at ein kan straffe dagpengemottakarar som reiser utanlands. Det skriv Rett24. Dei rådgjevande utsegna kjem onsdag i to saker der Trygderetten og Borgarting lagmannsrett har bedt Efta-domstolen om tolking av EØS-regelverket.

E24 - 29 juni 21 kl. 14:28

Seier for omsorgsarbeiderne i Stendi-saken

Velferdsselskapet Stendi tapte saken i Borgarting lagmannsrett der de ble saksøkt av miljøarbeidere som krevde fast jobb..

Aftenposten - 29 juni 21 kl. 14:08

Velferdskonsernet Stendi tapte i retten - 22 ansatte har krav på fast jobb

Velferdsselskapet Stendi tapte saken i Borgarting lagmannsrett der de ble saksøkt av miljøarbeidere som krevde fast jobb..

Dagbladet - 22 juni 21 kl. 13:46

Statsadvokaten: - Svært fornøyde

Påtalemyndigheten er svært fornøyde med Borgarting lagmannsretts kjennelse, som konkluderer med at Laila Anita Bertheussen er skyldig. Samtidig får hun anke straffeutmålingen..

VG - 22 juni 21 kl. 09:45

Laila Bertheussen får ikke prøvd skyldspørsmålet

Borgarting lagmannsrett har besluttet at Laila Bertheussen kun får prøvd straffutmåling, og ikke skyldspørsmålet..

NRK - 22 juni 21 kl. 09:34

Bertheussen-anke skal behandles

Laila Bertheussen anket på stedet da hun i Oslo tingrett i januar ble dømt til fengsel i ett år og åtte måneder for angrep på demokratiet. Nå har Borgarting lagmannsrett besluttet at hun får straffeutmålingen behandlet på nytt..

NRK - 22 juni 21 kl. 09:20

Bertheussen-avgjerd i dag

Borgarting lagmannsrett tar sikte på å offentleggjere si avgjerd i saka mot Laila Bertheussen i dag, skriv dei i ei pressemelding. Det vil då bli kjent om dei bestemmer seg for å behandle anken hennar eller ikkje..

NRK - 07 juni 21 kl. 12:01

Hytteeierne vant ikke mot staten

Norske hytteeiere med hytte i Sverige vant ikke fram i Borgarting lagmannsrett i søksmålet mot staten. Seks hytteeiere saksøkte staten fordi ønsket å kunne overnatte på fritidseiendommen i Sverige uten å måtte gå i karantene når de kom tilbake til Norge. Hytteeierne vant fram i Oslo tingrett, men staten anket saken..

Aftenposten - 07 juni 21 kl. 12:02

Norske hytteeiere i Sverige tapte ankesak mot staten

Norske hytteeiere i Sverige har tapt ankesaken mot staten i Borgarting lagmannsrett. Dommen er enstemmig..

NRK - 07 juni 21 kl. 12:01

Hytteeierne tapte mot staten

Norske hytteeiere med hytte i Sverige vant ikke fram i Borgarting lagmannsrett i søksmålet mot staten. Seks hytteeiere saksøkte staten fordi ønsket å kunne overnatte på fritidseiendommen i Sverige uten å måtte gå i karantene når de kom tilbake til Norge. Hytteeierne vant fram i Oslo tingrett, men staten anket saken..

Dagbladet - 07 juni 21 kl. 12:02

Hytteeiere tapte mot staten

Nordmenn med hytter i Sverige får ikke medhold i Borgarting lagmannsrett. Kravet om «nødvendig vedlikehold» og at de ikke overnattet er kjent gyldig..

NRK - 06 juni 21 kl. 10:05

Vil ha hyttestrid til Høyesterett

De norske hytteeierne i Sverige venter på avgjørelsen om karantenestriden. – Hvis lagmannsretten går imot tingrettens vurdering, så er jo dette prinsipielt såpass viktig for rettsstaten Norge at det vil være et spørsmål for Høyesterett, mener Heidi Furustøl. Furustøl er talsperson for foreningen Norsk Torpare og med i gruppen med hytteeiere i Sverige som fronter søksmålet mot staten.

NRK - 29 april 21 kl. 16:12

Kristiansen anker avgjørelsen

Viggo Kristiansen anker avgjørelsen om fortsatt fengsling. I dag ble det klart at Borgarting lagmannsrett ikke vil løslate Kristiansen. 41-åringen begjærte seg prøveløslatt etter at han fikk straffesaken sin gjenåpnet 18.

NRK - 03 juni 21 kl. 10:23

Vi ha 11 års fengsel for advokat

Aktor ber om elleve år og seks måneders fengsel for eksadvokat Amir Mirmotahari som er tiltalt for å ha avtalt et drap på en tidligere klient. Under saken i Borgarting lagmannsrett er Mirmotahari også tiltalt for å ha inngått en avtale om å kidnappe et voldtektsoffer. I 2019 ble Mirmotahari dømt til 10 års fengsel i tingretten..

NRK - 03 juni 21 kl. 01:09

Varsler mulig erstatningskrav

Det vil ikke være unaturlig om Viggo Kristiansen får mellom 20 og 30 millioner kroner i erstatning om han blir frifunnet, sier hans forsvarer til Dagbladet. Kristiansen, som tirsdag ble løslatt etter nesten 21 år i fengsel, fikk straffesaken gjenåpnet i februar. 42-åringen er dømt for å ha vært hovedmannen bak voldtektene av og drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand i 2000.

NRK - 31 mai 21 kl. 20:01

Utestegelse opp for retten

En kvinne ble ekskludert fra Jehovas vitner i 2018 og tapte mot menigheten i tingretten. Saken kommer opp for Borgarting lagmannsrett onsdag. Lagmannsretten skal vurdere om eksklusjonsvedtaket til menigheten på Ski var gyldig, skriver Vårt Land..

NRK - 28 mai 21 kl. 09:11

Lang straff for hasjprodusent

Hovedmannen i en stor hasjsak er dømt til fengsel i ni år og åtte måneder. Samboeren er dømt til to år og åtte måneder, mens en annen fikk tre år, har Borgarting lagmansrett bestemt. Saken gjaldt medvirkning til omsetning av 303 kilo hasj, medvirkning til oppbevaring av 167 kilo hasj og medvirkning til mottak, frakt og oppbevaring av 96 kilo hasj, samt medvirkning til vold og trusler..

NRK - 19 mai 21 kl. 13:29

Studenter fikk ikke medhold

Borgarting lagmannsrett har avsagt dom i sak som gjaldt krav om anerkjennelse av yrkeskvalifikasjoner som psykolog i Norge etter utdanning i Ungarn. Saken var et gruppesøksmål fra 163 personer med slik psykologiutdanning, som alle ble nektet autorisasjon og/eller lisens av norske autorisasjonsmyndigheter Lagmannsretten kom, som tingretten, til av avslagene var gyldige..

Dagbladet - 11 mai 21 kl. 12:25

Vitnet i sak mot staten

Norske hytteeiere i Sverige har gått til sak mot staten som følge av karantenereglene. Både helseminister Høie, helsedirektør Guldvog og FHI-direktør Stoltenberg har vitnet i ankesaken, som går for Borgarting lagmannsrett..

NRK - 10 mai 21 kl. 12:33

Høie møter i lagmannsretten

I dag startet ankesaken der over 1000 hytte-eiere krever å få sove på hytta si i Sverige uten å gå i karantene når de kommer tilbake til Norge. Helseminister Bent Høie skal forklare seg i Borgarting Lagmannsrett i dag..

NRK - 30 april 21 kl. 06:28

– Bare en midlertidig stopp

Drapsdømte Viggo Kristiansen kommer til å være ute av fengsel om en måneds tid, tror hans advokat Arvid Sjødin. I går bestemte Borgarting lagmannsrett at Kristiansen ikke skal løslates. Sjødin sier de anker til Høyesterett..

Aftenposten - 29 april 21 kl. 16:07

Viggo Kristiansen anker avgjørelsen om fortsatt fengsling

Viggo Kristiansen blir ikke prøveløslatt. Borgarting lagmannsretts avgjørelse, som ble fattet under dissens, blir anket….

VG - 29 april 21 kl. 16:08

Løslater ikke Viggo Kristiansen: – Foreldrene er veldig lettet

Borgarting lagmannsrett har besluttet at Viggo Kristiansen ikke skal løslates..

NRK - 29 april 21 kl. 15:43

Kristiansen blir ikke løslatt

Viggo Kristiansen blir ikke prøveløslatt, sier kilder til NRK. Han er dømt til 21 års forvaring for Baneheia-drapene, men har fått saken sin gjenåpnet. 41-åringen begjærte seg prøveløslatt etter at han fikk straffesaken sin gjenåpnet 18.

VG - 29 april 21 kl. 15:31

Opplysninger til VG: Lagmannsretten løslater ikke Viggo Kristiansen

Viggo Kristiansen skal ikke løslates, har Borgarting lagmannsrett besluttet, ifølge VGs opplysninger..

VG - 29 april 21 kl. 15:31

Lagmannsretten løslater ikke Viggo Kristiansen

Viggo Kristiansen skal ikke løslates, har Borgarting lagmannsrett besluttet. Avgjørelsen er fattet under dissens..

VG - 29 april 21 kl. 15:31

Lagmannsretten løslater ikke Viggo Kristiansen: Nye be

Viggo Kristiansen skal ikke løslates, har Borgarting lagmannsrett besluttet. Avgjørelsen er fattet under dissens..

VG - 29 april 21 kl. 15:31

Lagmannsretten løslater ikke Viggo Kristiansen - varsler anke

Viggo Kristiansen skal ikke løslates, har Borgarting lagmannsrett besluttet. Avgjørelsen er fattet under dissens..

VG - 29 april 21 kl. 15:31

Lagmannsretten uenige om Kristiansen-løslatelse

Viggo Kristiansen skal ikke løslates, har Borgarting lagmannsrett besluttet. Avgjørelsen er fattet under dissens..

NRK - 29 april 21 kl. 15:03

Kristiansen får svar i ettermiddag

Viggo Kristiansen får i ettermiddag beskjed om han vil bli løslatt eller fortsatt må sitte i fengsel. Borgarting lagmannsrett opplyser at deres avgjørelse kommer mellom klokken 16 og 16.30.

E24 - 21 april 21 kl. 19:29

Oslo kommune tapte kostbar kaffekamp

Oslo kommune er i Borgarting lagmannsrett dømt til å betale flere millioner i erstatning til Selecta etter at selskapet tapte en ugyldig anskaffelsesprosess..

NRK - 15 april 21 kl. 14:57

Dømt for deling av sexvideo

En person er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i 90 dager for deling av en privat sexvideo på Snapchat. Videoen var at tre personer som hadde sex og den fornærmede visste verken at det ble filmet eller at videoen ble delt. Dommen falt 13.

VG - 04 mars 21 kl. 15:04

Viggo Kristiansen begjærer seg løslatt av Borgarting lagmannsrett

Viggo Kristiansen kommer til å be Borgarting lagmannsrett om å løslate ham fra fengselet..

Klartale - 02 mars 21 kl. 13:22

Borgarting lagmannsrett skal behandle Baneheia-saken

Borgarting lagmannsrett skal behandle saken til Viggo Kristiansen. Det har Høyesterett bestemt..

NRK - 02 mars 21 kl. 12:14

Skal behandle Baneheia-saken

Baneheia-saken skal behandles av Borgarting lagmannsrett. "Høyesteretts ankeutvalg finner enstemmig at gjenåpningssaken bør behandles av Borgarting lagmannsrett"..

NRK - 02 mars 21 kl. 12:14

Borgarting får Baneheia-saken

«Høyesteretts ankeutvalg finner enstemmig at gjenåpningssaken bør behandles av Borgarting lagmannsrett», skriver Høyesterett i utpekingen. Det er riksadvokaten som bestemmer om det blir en ny rettsak, eller om Viggo Kristiansen skal frikjennes..

NRK - 29 mars 21 kl. 14:22

Ankesaken om hytteeiere går i mai

Borgarting lagmannsrett skal 10. mai behandle søksmålet mot staten fra nordmenn som har hytte i Sverige. Rundt 1.

NRK - 26 mars 21 kl. 13:28

Behandler anke om hytter i Sverige

Saksøkerne med hytte i Sverige vant rettssaken mot staten i Oslo tingrett. Dommeren mente karanteneplikten for hytteeierne ikke var godt nok begrunnet. Statens anke vil bli behandlet i Borgarting lagmannsrett fra 10.

NRK - 19 mars 21 kl. 12:32

Vil ikke ha Kristiansen løslatt

Statsadvokaten i Oslo mener det vil være feil å løslate Viggo Kristiansen, selv om han får saken sin opp igjen. I et brev til Borgarting Lagmannsrett avvises kravet fra Kristiansens advokat. Domstolen skal ta endelig stilling til kravet..

NRK - 12 mars 21 kl. 09:25

Baneheia-begjæring til lagmannsrett

Borgarting lagmannsrett skriver i en pressemelding at de har mottatt en begjæring om løslatelse av drapsdømte Viggo Kristiansen fra hans advokat. Begjæringen vil bli behandlet skriftlig, og det blir derfor trolig ikke noe rettsmøte i lagmannsretten..

NRK - 08 mars 21 kl. 19:38

Bruktbilselger frikjent i ankesak

Borgarting lagmannsrett har frikjent en bruktbilselger fra Fredrikstad for en lang rekke bedragerier og opphevet næringsforbudet han var idømt. 54-åringen ble likevel dømt til å betale drøyt 200.000 kroner i sivile erstatningskrav i åtte av sakene..

VG - 04 mars 21 kl. 15:04

Viggo Kristiansen begjærer seg løslatt på ny

Viggo Kristiansen kommer til å be Borgarting lagmannsrett om å løslate ham fra fengselet..

NRK - 25 feb. 21 kl. 13:31

Dømt for millionbedrageri

En mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til fem års fengsel og inndragning av 11,6 millioner kroner, skriver Økokrim i en pressemelding. Mannen er dømt for blant annet grovt bedrageri på nesten 53 millioner og grov utroskap på over 25 millioner..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt