Ahmed

Friday, 24 June, 23:45

Nyheter om Ahmed

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 27 maj 22 kl. 16:14

Flere journalister arrestert i Etiopia

Minst tolv journalister har blitt fengslet i en bølge av arrestasjoner i Amhara-regionen i Etiopia fredag. Totalt har 4.000 personer blitt arrestert.

Klartale - 17 timer siden

Abiy sier han er klar for tøffe fredssamtaler

Abiy og regjeringen har vært i krig med Tigrayfolkets frigjørings-front (TPLF) i 19 måneder. Da han sendte hæren mot Tigray var det for å få kontroll på den delen av landet igjen.Men det som skulle bli en kort krig, viste seg å bli alt annet enn det.

E24 - 18 jun 22 kl. 16:50

Restaurant trues med konkurs – eieren går i strupen på Skatteetaten

Oslo-restauranten Mangiamo er blant flere restauranter som fortsatt sliter med inntektstapet etter pandemien. Nå kjemper eier Rizwan Ahmed (57) for å unngå konkurs..

Klartale - 22 maj 22 kl. 06:58

Her krever sult et liv hvert 48. sekund

I Øst-Afrika er det tørke. Tørken har allerede ført til en krise der mange sulter. Barn, gravide og eldre mennesker dør.

VG - 20 maj 22 kl. 17:22

Norske Roda laget bok med Kelly Rowland – kuppet prestisjefylt bestselgerliste

Den norske forfatteren og forleggeren Roda Ahmed (41) drømmer om å endre barnebokbransjen. Sist uke lå utgivelsen hennes på bestselgerlisten til New York Times..

NRK - 19 maj 22 kl. 11:32

Poliotilfelle oppdaget i Mosambik: – Stor internasjonal bekymring

Et nytt tilfelle poliovirus er oppdaget i Mosambik. Tilfellet skal være svært likt et annet tilfelle som ble oppdaget i Malawi for få uker siden, melder Reuters. Lederen for den afrikanske smittevernmyndigheten, Ahmed Ogwell Ouma, sier likheten mellom de to tilfellene betyr at det er en lekkasje i overvåkningssystemet.

NRK - 13 maj 22 kl. 18:47

Omsider klart for presidentvalg i Somalia

Etter flere måneder med utsettelser er det omsider klart for presidentvalg i Somalia på søndag. Den nye lederen må forberede seg på å takle store utfordringer. Landet på Afrikas Horn har stått i en politisk krise siden februar 2021, da president Mohamed Abdullahi Mohameds presidentperiode ble avsluttet uten at det ble holdt et nytt valg.

NRK - 11 maj 22 kl. 10:09

Frankrike åpner tortursak mot Interpoolpresidenten

Frankrike åpner tortursak mot Interpols president Ahmed Nasser Al Raisi, melder AFP..

Aftenposten - 07 maj 22 kl. 19:22

– Jeg ønsker ingen renvasking. Det jeg gjorde var feil og alvorlig.

Waleed Ahmed ønsker å bli glemt. Og å fortelle sin historie i bok, podkast, film, magasin og foredrag..

E24 - 07 maj 22 kl. 10:00

En av Norges mest kjente svindlere er tilbake etter ni år i amerikanske fengsler

Waleed Ahmed ønsker å bli glemt. Og å fortelle sin historie i bok, podkast, film, magasin og foredrag..

Klartale - 06 maj 22 kl. 08:46

Flere afrikanske land sliter med mye korona-smitte

Afrikanske land sliter med mye korona-smitte. Nå er det for femte gang at mange blir smittet. Det er to nye varianter av omikron som sprer seg.

Klartale - 06 apr 22 kl. 06:20

Ingen slutt på den politiske krisa i Irak

Det er stor uenighet blant politikerne i Irak. De sliter med å bli enige om en ny president. For få dager siden prøvde de for tredje gang.

NRK - 24 mar 22 kl. 21:19

Fransk politi etterforsker presidenten for Interpol

Fransk påtalemyndighet åpnet torsdag etterforskning av den nyvalgte presidenten av Interpol, den emiratiske generalen Ahmed Nasser al-Raisi som mistenkes for «tortur og barbariske handlinger». Det opplyser kilder til nyhetsbyrået AFP. Etterforskningen kommer etter en anmeldelse fra menneskerettsorganisasjon Gulf Centre for Human rights (GCHR), som i fjor tipset franske myndigheter om at Nasser al-Raisi i sin jobb som innenriksminister hadde torturert en opposisjonell i De forente arabiske emirater.

NRK - 02 nov 21 kl. 19:33

Unntakstilstand i Etiopia

Etiopias regjering er har erklært en nasjonal unntakstilstand. Det innføres portforbud og vil bli satt opp veisperringer. Folk som tilhører grupper som står på regjeringens terrorliste kan nå bli arrestert uten rettskjennelse.

Klartale - 15 okt 21 kl. 12:33

Får fortsatt for lite mat

18.600 barn under fem år ble behandlet for å ha fått for lite næring. Dette er kun mellom februar til august i år.

Dagbladet - 09 nov 21 kl. 08:21

Hva brast så høyt?

Et år etter at statsminister Abiy Ahmed startet krigen mot tigrayene, truer de med å ta hovedstaden. Hva brast så høyt? Er det lyden av Etiopia som går i oppløsning?

NRK - 07 nov 21 kl. 04:45

Opprørere rykker nærmere hovedstaden

Presset øker mot Etiopias regjering og statsminister Abiy Ahmed etter at opprørere fra Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF) rykker stadig nærmere hovedstaden. TPLF opplyste selv lørdag at deres styrker står mindre enn 350 kilometer fra Addis Abeba. Øyenvitner forteller til nyhetsbyrået DPA at hundrevis av flyktninger fra de nordlige konfliktregionene Tigray, Amhara og Afar, ankom hovedstaden lørdag..

NRK - 05 nov 21 kl. 20:12

Evakuert etter to måneder i Kabul

I over to måneder har familien til Ahmed Kaumi forsøkt å komme seg ut av Afghanistan, og tilbake til Arendal. Familien har ikke blitt evakuert før nå, og forteller om en krevende tid i Kabul under Taliban. I dag landet de på Gardermoen..

NRK - 04 nov 21 kl. 09:18

Vil dempe konflikten i Etiopia

USAs spesialutsending til Afrikas Horn er på veg til Addis Abeba og Kenyas president ber om våpenkvile i forsøk på å dempe den aukande konflikten i Etiopia. Mangelen på dialog er særskild urovekkjande, seier president Uhuru Kenyatta i Kenya i ei fråsegn. Han ber om ei uvilkårleg våpenkvile.

NRK - 01 nov 21 kl. 22:40

Felles front mot Etiopias regjeringshær

Etiopias statsminister Abiy Ahmed har erklært unntakstilstand etter at Tigray-opprørere skal ha rykket fram etter å ha fått hjelp fra Oromo-opprørere. Lokale kilder melder om framrykkingen på Twitter mandag kveld. Journalisten Joyce Karam er blant dem som skriver at opprørerne i løpet av det siste døgnet har inntatt byene Dessie og Kombolcha.

NRK - 01 nov 21 kl. 12:24

Kamp om byer i Etiopia

Opprørsgruppen TPLF (Tigrayan Peoples' Liberation Front) i Etiopia hevder de har erobret byene Dessie og Kombolcha. Etiopias statsminister og fredsprisvinner Abiy Ahmed har ikke stadfestet at så er tilfelle. Men ifølge etiopiske myndigheter pågår det harde kamper i byene..

NRK - 31 okt 21 kl. 20:46

Melder om harde kamper

Det pågår harde kamper i to byer som opprørsstyrker i Etiopia har hevdet at de har tatt kontroll over, varsler etiopiske myndigheter søndag. Det er ett år siden borgerkrigen mellom regionsmyndighetene i Tigray og regjeringen til fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali brøt ut. Den siste tiden har det kommet flere meldinger om en opptrapping, og det er gjennomført flyangrep mot Tigray.

NRK - 31 okt 21 kl. 20:46

Harde kamper i Etiopia

Det pågår harde kamper i to byer som opprørsstyrker i Etiopia har hevdet at de har tatt kontroll over, varsler etiopiske myndigheter søndag. Det er ett år siden borgerkrigen mellom regionsmyndighetene i Tigray og regjeringen til fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali brøt ut. Den siste tiden er det gjennomført flere flyangrep mot Tigray.

NRK - 01 sep 21 kl. 01:11

Drammen-imam avskjediget

Styret i Minhaj ul-Quran Norge har valgt å avskjedige imam Noor Ahmed Noor etter hans antisemittiske innlegg på Facebook. Avgjørelsen ble tatt mandag, og trossamfunnet kunngjorde beslutningen i en pressemelding sent tirsdag kveld. – Imam Noor Ahmed Noor er etter dette avskjediget, og arbeidsforholdet med ham er avsluttet med umiddelbar virkning.

Klartale - 13 okt 21 kl. 12:00

Han blir første leder fra Afrika som besøker Biden

Møtet mellom Biden og Kenyatta fra Kenya skal være i Det hvite hus. Det er ventet at de vil bruke tid på å snakke om Etiopia. Det er et av nabolandene til Kenya.

NRK - 08 okt 21 kl. 22:43

Offensiv mot opprørere fra Tigray

Etiopiske styrker og deres allierte har satt i gang en bakke- og luftoffensiv mot opprørere fra Tigray i Amhara-regionen, opplyser humanitære kilder til AFP. Militæroperasjonen skal ha foregått i flere områder i Amhara torsdag og fredag, ifølge kildene. Det antydes også at regjeringsstyrkene kan være i ferd med å sette i gang en større offensiv mot opprørerne.

NRK - 04 okt 21 kl. 23:27

Etiopias statsminister tatt i ed

Etiopias statsminister Abiy Ahmed har innledet en ny femårsperiode ved makten etter å avlagt ed i en seremoni i hovedstaden Addis Abeba. Abiy skal fortsette å styre et land som er sterkt preget av den snart ett år lange krigen mellom regjeringsstyrker og Tigray-styrker nord i landet..

NRK - 04 okt 21 kl. 17:33

Religiøse ledere ber om klimatiltak

Pave Frans er blant nærmere 40 religiøse ledere som oppfordrer verden til å gjøre mer for å begrense klimaendringene, skriver NTB som siterer det tyske nyhetsbyrået DPA. – Nå er tiden for rask, radikal og ansvarlig handling. Å endre den nåværende situasjonen krever at verdenssamfunnet handler med større ambisjoner og rettferdighet, i alle deler av sin politikk og sine strategier, heter det i en uttalelse som ble offentliggjort under en konferanse i Vatikanet mandag.

NRK - 02 okt 21 kl. 13:06

Ber helsepersonell vaksinere seg

Den britiske helseministeren Sajid Javid ber helsepersonell som ikkje vil ta koronavaksina, kome seg ut og finne seg ein annan jobb. Fristen for å vere fullvaksinert er 11. november.

NRK - 25 sep 21 kl. 13:01

Bombeangrep i Mogadishu

Åtte mennesker ble drept og sju såret da en bilbombe gikk av i nærheten av presidentpalasset i Somalias hovedstad Mogadishu lørdag. Ifølge politisjefen i distriktet, Mucawiye Ahmed Mudey, var de fleste av de drepte sivile. Terrorgruppa al-Shabaab hevder å ha stått bak angrepet..

Aftenposten - 06 aug 21 kl. 07:00

Kunstneren Ahmed Umar: – Jeg trodde jeg var den eneste homofile i Sudan

Kunsten reddet Ahmed Umar, og med den vil han redde andre.

NRK - 02 sep 21 kl. 16:18

Jemens utenriksminister i Norge

Jemens utenriksminister Ahmed Awad bin Mubarak besøker Norge, og ble torsdag tatt imot av utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Martine-saken og den humanitære krisen i Jemen var blant temaene som ble tatt opp..

NRK - 02 sep 21 kl. 16:02

Pakistan stenger grensen

Pakistan stenger en viktig grenseovergang for å bremse tilstrømmingen av flyktninger, skriver NTB. – Vi stenger grenseovergangen Chaman i en periode, sier Pakistans innenriksminister Sheikh Rashid Ahmed, men spesifiserer ikke hvor lenge det er snakk om..

NRK - 01 sep 21 kl. 01:11

Imam avskjediget

Styret i Minhaj ul-Quran Norge har valgt å avskjedige imam Noor Ahmed Noor etter hans antisemittiske innlegg på Facebook. Avgjørelsen ble tatt mandag, og trossamfunnet kunngjorde beslutningen i en pressemelding sent tirsdag kveld..

NRK - 07 jul 21 kl. 18:12

Ahmed Jibril er død

Lederen av Folkefronten for Palestinas frigjøring – generalkommandoen (PFLP-GC), Ahmed Jibril, er død, 83 år gammel. Ifølge den militante palestinske gruppen døde Jibril på et sykehus i Syrias hovedstad Damaskus. Venner av ham sier at han døde av sykdom..

NRK - 13 aug 21 kl. 14:47

Frankrike i samarbeid med Etiopia

Frankrike har frosset en avtale om militært samarbeid med Etiopia, sier to offisielle kilder med kjennskap til saken. Avtalen mellom Etiopias statsminister Abiy Ahmed og Frankrikes president Emmanuel Macron ble inngått i mars 2019, men ble ifølge kildene lagt på is i begynnelsen av juli. Ifølge avtalen skulle Frankrike låne nærmere 900 millioner kroner til Etiopia, øremerket oppbygging av en marine i landet, som ikke har egen kystlinje.

NRK - 10 aug 21 kl. 15:23

Ber sivile melde seg til militæret

Statsminister Abiy Ahmed Ali ber etiopiere vise patriotisme og melde seg til militærtjeneste. – Tiden er inne for at alle kapable etiopiere i stridsdyktig alder slutter seg til forsvaret, spesialstyrkene og militsene, og på den måten viser patriotisme, heter det i en kunngjøring fra fredsprisvinneren fra 2019. Krigen har herjer nord i Etiopia siden Abiy i november sendte militære styrker til Tigray-regionen for å styrte det regjerende partiet, Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF)..

Klartale - 09 aug 21 kl. 15:00

Imam fra Drammen ble suspendert

Det muslimske nettverket Minhaj-ul-Quran har suspendert Imam Noor Ahmed Noor. Imamen skal ha publisert innlegg med hat mot jøder..

NRK - 27 jul 21 kl. 14:36

Fem døde i jordskred

Minst fem rohingyaer er døde etter at kraftig regn utløste et jordskred i en flyktningleir sørøst i Bangladesh. Redningsarbeidere fant de fem døde, hvorav to var barn, under leirklumper som falt over stråhyttene i leiren i Cox's Bazar, sier den lokale tjenestemannen Nizam Uddin Ahmed. Bangladesh huser flere hundre tusen fra den muslimske rohingyaminoriteten som har flyktet fra nabolandet Myanmar..

Aftenposten - 25 jul 21 kl. 10:27

Han fikk fredsprisen etter bare et år ved makten. Nå blir han stadig mer brutal.

Etiopias statsminister Abiy Ahmed Ali lovet full ytringsfrihet da han vant fredsprisen..

NRK - 11 jul 21 kl. 09:39

Tror våpenhvilen betyr null og niks

Det er bare et tidsspørsmål før konflikten i Tigray blusser opp igjen, tror Etiopia-ekspert Kjetil Tronvoll. Han mener våpenhvilen er et spill for galleriet. – Våpenhvilen er reelt sett en innrømmelse av at de sentrale myndighetene i Etiopia har tapt slaget om Mekele og det sentrale Tigray militært sett, sier Kjetil Tronvoll, professor i freds- og konfliktstudier ved Bjørknes Høyskole i Oslo og en av verdens fremste eksperter på Etiopia.

NRK - 10 jul 21 kl. 20:12

Abiy Ahmeds parti vant valget

Statsminister Abiy Ahmed vant valget i Etiopia med god margin søndag, ifølge Reuters. Ahmeds parti vant 410 av de totalt 436 setene i parlamentet, noe som sikrer ham enda en periode som statsminister. Den krigsherjede Tigray-regionens drøyt 7 millioner innbyggere fikk ikke avgi stemme i valget til ny nasjonalforsamling i juni.

Aftenposten - 05 jul 21 kl. 19:51

Fredsprisvinneren nektet for hungersnød. En uke senere brukte han det som argument for våpenhvile.

Vil fredsprisvinner Abiy Ahmed holde det han har lovet?.

NRK - 02 jul 21 kl. 14:43

Lover at de ikke vil «kvele» Tigray

Opprørsstyrkene i TDF, med bånd til den tidligere regionstyremakten TPLF, har anklaget Etiopia for å ville strupe nødhjelpen til Tigray. Det avviser regjeringen til fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali, som sier de har innført en ensidig våpenhvile i konflikten. De oppfordrer TDF til å holde våpenhvilen..

NRK - 17 jun 21 kl. 07:51

Krigsherjet Etiopia går til valg

Etiopia skal velge ny nasjonalforsamling samtidig som hundretusener sulter i Tigray. Opposisjonen boikotter, og statsminister Abiy Ahmed får massiv kritikk. Mandagens valg blir av Abiy beskrevet som landets «første forsøk på å holde et fritt og rettferdig valg», noe mange stiller spørsmål ved.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com