AFP-journalist

Thursday, 18 July, 06:46

Nyheter om AFP-journalist

NRK - 15 timer siden

Brann på kjøpesenter i Kina

Det brenner på et kjøpesenter i Sichuan i Kina, melder nyhetsbyrået AFP. Bilder på sosiale medier viser åpne flammer og tjukk, svart røyk som stiger opp fra bygget. Ifølge AFP, som siterer lokale nyheter, er det kommet meldinger om mennesker inne i bygget.

NRK - 14 jul 24 kl. 23:40

Ni drept av bilbombe i Somalia under EM-finalen

Det har vært en kraftig eksplosjon i Somalias hovedstad Mogadishu. Det skjedde på en kafé som viste EM-finalen i fotballen, melder AFP. Søndag kveld ble det meldt at fem personer er døde og 20 såret, ifølge lokale medier som siterer politiet på stedet.

NRK - 14 jul 24 kl. 09:09

AFP: Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Ifølge nyhetsbyrået AFP har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av den siste tids israelske angrep i Gaza..

NRK - 14 jul 24 kl. 09:09

Usikkert om Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Nyhetsbyrået AFP meldte søndag at har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av den siste tids israelske angrep i Gaza. Senere meldte derimot nyhetsbyrået Reuters at de ikke hadde trukket seg fra samtalene. Begge byråene viser til kilder i Hamas.

NRK - 25 jun 24 kl. 14:06

AFP: Demonstranter har stormet parlamentet i Kenya

Nyhetsbyrået AFP sier demonstranter har kommet seg inn i en bygning knyttet til parlamentet i Nairobi. Det brenner i bygningen, ifølge Sky news og AFP Mange skal være såret etter at politiet skjøt mot demonstranter, ifølge Amnesty International Kenya. Et øyevitne sier til nyhetsbyrået Reuters at det er flere lik utenfor bygget.

NRK - 07 jul 24 kl. 17:22

Høy valgdetakelse i Frankrike

Valgdeltakelsen i andre runde av det franske parlamentsvalget er adskillig høyere i år enn ved forrige valg i 2022, melder AFP og Reuters. Klokken 17 lokal tid hadde 59,39 prosent av velgerne stemt, ifølge Reuters. Tall fra innenriksdepartementet viser imidlertid 61,4 prosent, skriver AFP.

NRK - 06 jul 24 kl. 19:15

Tyskland stenger flybase i Niger

Tysklands forsvarsdepartement melder lørdag at den tyske flybasen i Niger vil bli stengt den 31. august. Innen da vil alle stasjonerte soldater og ansatte på flybasen bli trukket tilbake, og det militære samarbeidet med det afrikanske landet vil bli avsluttet, skriver AFP.

NRK - 20 jun 24 kl. 12:25

AFP: Over 1000 døde etter ekstrem varme i Mekka

Ekstreme temperaturer skal ha ført til over at 1000 personer er døde under årets Hajj i Saudi-Arabia, ifølge en AFP-opptelling. Pilegrimsferden Hajj er en av islams fem søyler, det vil si religiøse plikter. Målet for pilegrimsferden er Kaba i moskeen i byen Mekka i Saudi-Arabia.

NRK - 03 jul 24 kl. 16:40

Israel godkjenner annektering av landområder i den okkuperte Vestbredden

Området Israel har godkjent, og nå varsler at de skal annektere, er på 12,7 kvadratkilometer på den okkuperte Vestbredden, melder nyhetsbyrået AFP. Finansminister Bezalel Smotrich kunngjorde at området i Jordan-dalen nå er «statlig eiendom», til tross for internasjonalt press mot Israels bygging av ulovlige bosettinger. Denne beslutningen vil sannsynligvis føre til økt spenning og protester, spesielt i lys av den pågående krigen i Gaza, skriver AFP..

NRK - 03 jul 24 kl. 15:06

Medier: Hizbollah-kommandant drept i israelsk angrep

En høytstående Hizbollah-kommandant er drept i et israelsk luftangrep mot et kjøretøy ved byen Tyr sør i Libanon, opplyser flere kilder til AFP og Reuters. Nyhetsbyrået Reuters siterer to ikke navngitte sikkerhetskilder på opplysningen om onsdagens angrep. AFP siterer en kilde som sier at en Hizbollah-kommandant med ansvar for en av de tre sektorene sør i Libanon er drept i et israelsk angrep mot en bil i Tyr.

NRK - 8 timer siden

Meldinger om eksplosjoner i Kyiv

Nyhetsbyrået AFP melder om flere eksplosjoner i den ukrainske hovedstaden Kyiv og at flyalarmen går. Ifølge ordfører Vitalij Klitsjko har det brutt ut brann på en skole..

NRK - 8 timer siden

Biden sier han kan revurdere gjenvalg dersom det oppstår en «medisinsk tilstand»

President i USA Joe Biden sier onsdag kveld at han kan revurdere å stille som demokratenes presidentkandidat, dersom det oppstår en medisinsk tilstand eller krise. Det skriver nyhetsbyrået AFP. I et intervju som ble publisert onsdag, spør Ed Gordon i Bet News om det er noe som kan få Biden til å revurdere om han fortsatt skal være med i presidentvalgkampen.

NRK - 15 timer siden

Jobber med å redde ut mennesker etter brann på kjøpesenter

Tidligere i dag kom det inn meldinger om en brann på et kjøpesenter i Sichuan i Kina. Ifølge NTB er brannen nå slukket. Video og bilder på sosiale medier viste åpne flammer og tjukk, svart røyk som steg opp fra bygget.

NRK - 15 timer siden

Minst seks personer omkom i brann på kjøpesenter

Tidligere i dag kom det inn meldinger om en brann på et kjøpesenter i Sichuan i Kina. Ifølge NTB er brannen nå slukket. Video og bilder på sosiale medier viste åpne flammer og tjukk, svart røyk som steg opp fra bygget.

NRK - 19 timer siden

HRW: Fem palestinske grupper deltok 7. oktober

I en ny rapport som kom onsdag fra menneskerettighetsgruppen Human Rights Watch, slås det fast at Hamas-styrte grupper begikk flere krigsforbrytelser og brudd på menneskerettighetene i angrepet på Israel 7. oktober. Ifølge HRW var fire palestinske grupper, i tillegg til Hamas, involvert i angrepet.

NRK - 20 timer siden

Fifa starter etterforskning etter rasismeanklager mot det argentinske landslaget

Deler av det argentinske fotballandslaget ble anklaget for rasisme etter Copa America-triumfen. Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) etterforsker saken. Det melder nyhetsbyrået AFP.

NRK - 20 timer siden

Avslo TIK Toks forsøk på å unngå ny lov

En EU-domstol avslo i dag TIK Toks forsøk på å unngå nye digitale regler ment for å begrense de store teknologiselskapene sin makt, melder AFP. Det var i september i fjor EU sa at TikTok og flere andre plattformer, deriblant Apple og Meta, må følge reglene i «Digital markets act». En lov som tvinger verdens største selskaper til å gjennomføre betydelige endringer i hvordan de opererer..

NRK - Igår: 03:31

En tredel av de sårede i krigen i Sudan er kvinner og små barn

Nesten en tredel av dem som kommer til Leger Uten Grensers sykehus med skader knyttet til krigen i Sudan, er kvinner og barn under 10 år, ifølge organisasjonen. Mange steder i det krigsherjede landet er sykehusene som støttes av Leger Uten Grensen (MSF) det eneste helsetilbudet som fortsatt er i drift. Sykehusene utsettes stadig vekk for angrep, forteller MSF internasjonale sjef Christos Christou til nyhetsbyrået AFP i Port Sudan.

NRK - Igår: 18:10

Netanyahu vil øke presset mot Hamas

Statsminister i Israel Benjamin Netanyahu sier i en uttalelse tirsdag at han vil øke presset mot Hamas, melder AFP. – Tiden er inne for å øke presset ytterligere, for å få hjem alle gislene – både dem som lever og de døde. De siste dagene har Israel truffet Gazastripen med flere dødelige luftangrep.

NRK - 30 jun 24 kl. 20:12

AFP: Ytre høyre ligger an til flertall i andre valgomgang

Nasjonal samling ligger an til å få 34 prosent i første valgomgang. Nyhetsbyrået AFP melder at ytre høyre-partiene ligger an til flertall i den andre valgomgangen..

NRK - Igår: 09:39

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.

NRK - Igår: 09:35

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - I førrgår: 03:05

Minst fire drept etter skyting i moské i Oman

Minst fire mennesker ble drept og flere skadet da det ble avfyrt skudd nær en moské i Omans hovedstad Muscat, opplyser politiet tirsdag, ifølge AFP..

NRK - I førrgår: 01:01

Biden: Min mentale skarphet er ganske bra

USAs president Joe Biden forsvarer sin avgjørelse om å søke en ny periode som president i høstens valg, i et intervju med NBC. – Jeg er gammel, men jeg er bare tre år eldre enn Trump, og min mentale skarphet er ganske bra, sier Biden, ifølge AFP..

NRK - I førrgår: 22:44

Soldat skadet etter knivangrep i Paris

En soldat er skadet etter et knivangrep på en togstasjon sentralt i Paris mandag, melder nyhetsbyrået AFP. Politiet har kontroll på gjerningsmannen, opplyser innenriksminister Gerald Darmanin. Han opplyser på X at soldaten ikke er livstruende skadet.

NRK - 15 jul 24 kl. 02:34

Finalen i Copa America utsatt minst en halvtime

Finalen mellom i Copa America er utsatt i minst en halvtime grunnet supporterkaos, melder AFP. Finalen mellom Argentina og Colombia skulle startet klokka 02.00 norsk tid.

NRK - 15 jul 24 kl. 02:34

Finalen i Copa America utsatt en halvtime

Finalen mellom i Copa America ble utsatt i en halvtime grunnet supporterkaos, melder AFP. Det ble problemer da publikum skulle inn på stadion. Bilder derfra viser fotballsupportere som bryter sikkerhetsporter ved stadion i Florida.

NRK - 15 jul 24 kl. 01:06

Trump har ankommet landsmøtet

Trump har ankommet det republikanske landsmøtet i Milwaukee. Det melder AFP. Det skjer et døgn etter at han ble skutt i Pennsylvania..

NRK - 14 jul 24 kl. 23:40

Eksplosjon i Mogadishu der folk så EM-finale

Det har vært en kraftig eksplosjon i Somalias hovedstad Mogadishu. Det skjedde på en kafé som viste EM-finalen i fotballen, melder AFP. Det er så langt ikke meldt om sårede eller drepte..

NRK - 14 jul 24 kl. 23:40

Fem døde i eksplosjon i Mogadishu under EM-finalen

Det har vært en kraftig eksplosjon i Somalias hovedstad Mogadishu. Det skjedde på en kafé som viste EM-finalen i fotballen, melder AFP. Fem personer er døde og 20 såret, melder lokale medier som siterer politiet på stedet.

NRK - 14 jul 24 kl. 17:41

Hamas avviser at de trekker seg fra våpenhvileforhandlinger

Hamas avviser at de trekker seg fra samtalene om våpenhvile i Gaza etter det israelske angrepet mot Khan Younis lørdag, som tok livet av minst 90 palestinere. Tidlig søndag morgen meldte nyhetsbyrået AFP at ikke-navngitte kilder i Hamas hevdet gruppen hadde brutt forhandlingene med Israel om våpenhvile på Gazastripen. Senere søndag avviser imidlertid ledelsen i Hamas at dette er tilfelle..

NRK - 14 jul 24 kl. 11:51

Åtte parterte kvinner funnet på søppelfylling i Kenya

Kenyansk politi har startet etterforskning etter å ha funnet flere parterte lik i en søppelfylling i hovedstaden Nairobi, skriver AFP. Hittil har åtte lik blitt hentet ut, alle av dem kvinner..

NRK - 13 jul 24 kl. 14:14

Zelenskyj kommenter Bidens Putin-glipp

Da USAs president Joe Biden skulle introdusere Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under en tale på torsdag, kalte han ham for «Putin», før han rettet på seg selv. Lørdag kommenterer Zelenskyj glippen. Han ser ikke ut til å ta det tungt, og kaller det en feil, ifølge AFP..

NRK - 13 jul 24 kl. 11:26

Minst 20 skal være drept sør i Gaza

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 20 personer er drept i et israelsk angrep mot en leir med fordrevne palestinere sør i Gaza. Det skriver AFP. Tallene er ikke uavhengig bekreftet.

NRK - 13 jul 24 kl. 11:26

Minst 71 skal være drept sør i Gaza

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 71 personer er drept og 289 såret i et israelsk angrep mot flyktningleiren Al-Mawasi sør i Gaza. Det skriver AFP. Tallene er ikke uavhengig bekreftet.

NRK - 27 jun 24 kl. 13:00

AFP: Politiet i Kenya skyter gummikuler mot demonstranter

Politiet skyter gummikuler mot demonstranter som igjen har samlet seg i Kenyas hovedstad Nairobi, melder nyhetsbyrået AFP. Tidligere ble det meldt at politiet brukte tåregass for å spre demonstrantene. Demonstrantene samlet seg torsdag i et forretningsområde i sentrum av byen, der det også er utplassert opprørspoliti.

NRK - 12 jul 24 kl. 12:14

Russland avviser planer om å ta livet av tysk våpensjef

Kreml avviser at de har planlagt å ta livet av livet av toppsjefer i europeisk forsvarsindustri. Det skriver nyhetsbyrået AFP. CNN meldte torsdag at det var planer om å ta livet av flere toppsjefer i europeisk forsvarsindustri, deriblant Armin Papperger i tyske Rheinmetall.

NRK - 12 jul 24 kl. 12:06

EU mener X bryter loven

Sosiale medier-plattformen X (tidligere Twitter) villeder brukerne sine med de blå verifisert-merkene sine, mener EU. Det skriver nyhetsbyrået AFP. De mener også at disse merkene er i strid med EU-regler.

NRK - 12 jul 24 kl. 08:39

Fire personar drukna på veg frå Frankrike til Storbritannia

Fire personar drukna i Den engelske kanalen då dei prøvde å komma seg frå Frankrike over til Storbritannia. Det seier franske styresmakter ifølge nyheitsbyrået Reuters. Ifølge nyheitsbyrået AFP falt fleire migrantar i sjøen då dei prøvde å kryssa kanalen.

NRK - 12 jul 24 kl. 06:18

66 personar sakna i Nepal

66 menneske er sakna etter at to bussar vert tekne av eit jordskred og feia ut i ei elv i Nepal, seier lokale styresmakter ifølge AFP. Redningsarbeidarar har prøvd å finna bussane, men kraftig regn har gjort det vanskeleg, skriv NTB. Ulukka skjedde i 3-tida natt til fredag.

NRK - 12 jul 24 kl. 04:57

Franske rugbyspillere avhøres om voldtekt i Argentina

To franske landslagsspillere i rugby skal avhøres om voldtekt av en kvinne i Argentina, melder AFP. Kvinnen ble lagt inn på sykehus torsdag. De to ble overført fra Interpols hovedkvarter i Buenos Aires til byen Mendoza hvor overgrepet skal ha skjedd lørdag.

NRK - 11 jul 24 kl. 15:23

Kenyas president sparker nesten hele kabinettet

William Ruto, presidenten i Kenya, har avskjedighet nesten hele sitt kabinett på grunn av omfattende protester mot regjeringen, sier han torsdag i en uttalelse. Det inkluderer både statsadvokaten og alle ministre, skriver AFP. Utenriksminister Musalia Mudavadi og visepresident Rigathi Gachagua har imidlertid fått beholde postene sine.

NRK - 11 jul 24 kl. 15:23

Kenyas president sparker nesten hele regjeringen

William Ruto, presidenten i Kenya, har avskjedighet nesten hele sitt kabinett etter omfattende protester mot regjeringen, sier han torsdag i en uttalelse. Det inkluderer både statsadvokaten og alle ministre, skriver AFP. Utenriksminister Musalia Mudavadi og visepresident Rigathi Gachagua har imidlertid fått beholde postene sine.

NRK - 11 jul 24 kl. 15:12

Russland setter Julia Navalnaja på terrorliste

Tirsdag ble det kjent Julia Navalnaja har blitt etterlyst av russiske myndigheter, anklagd for «deltakelse i en ekstremistgruppe». Nå er Navalnaja også satt på landets liste over terrorister og ekstremister, ifølge AFP. Navalnaja er enken til den døde russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj.

NRK - 25 jun 24 kl. 14:06

AFP: Demonstranter har brutt gjennom barikader ved parlamentet i Kenya

Nyhetsbyrået AFP sier demonstranter har kommet seg inn i en bygning knyttet til parlamentet i Nairobi. Mange skal være såret etter at politiet skjøt mot demonstranter, melder nyhetsbyrået. Et øyevitne sier til nyhetsbyrået Reuters at de har sett brann fra parlamentsbygningen, og at det er flere lik utenfor bygget.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com