Ålesund

Tirsdag, 11 Mai, 07:09

Nyheter om Ålesund

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 07 mai 21 kl. 09:14

Åtte nye smitta i Ålesund

Ålesund kommune fekk seint torsdag kveld meldt om åtte personar med koronasmitte. Fleire av tilfella er knytte til utbrotet ved Jugendby barnehage. Det fører og til at Ålesund internasjonale skule er stengt i dag og ei gruppe er sett i karantene.

NRK - 01 mai 21 kl. 22:30

Stengjer to barnehagar

Dei to barnehagane Jugendbyen og Veslefrikk i Ålesund stengjer på grunn av koronasmitte. Alle barn og tilsette med familiar ved Jugendbyen barnehage i Ålesund er sett i karantene etter at ein tilsett har testa positivt. Ein person tilknytt Veslefrikk barnehage er også smitta, og også her er barn og tilsette i karantene.

E24 - 02 mai 21 kl. 14:48

Totalt 16 smittet på verft i Ålesund

Totalt 16 personer på verftet Vard Brattvaag i Ålesund kommune har fått påvist koronasmitte..

NRK - 01 mai 21 kl. 22:48

Fem nye smittede i Ålesund

Det er registrert fem nye koronasmittede i Ålesund lørdag. Tre av dem er knyttet til utbruddet ved Toldboden. Totalt kan over 60 smittetilfeller knyttes til restauranten, ifølge Ålesunds ordfører.

NRK - 30 april 21 kl. 20:30

Ytterlegare to nye smitta i Ålesund

Ålesund kommune melder om seks nye smittetilfelle fredag, fire av dei melde NRK om tidleg på ettermiddagen. Tre av dei er relatert til smitteutbrotet i Stranda og var alle i karantene frå før av. Dei tre andre har samband med Toldboden-utbrotet..

NRK - 30 april 21 kl. 20:30

Seks nye smittede i Ålesund

Ålesund kommune melder om seks nye smittetilfelle fredag. Tre av dem er knyttet til utbruddet ved restaurant Toldboden. De tre andre tilfellene er relatert til smitteutbrudd på Standa.

Aftenposten - 30 april 21 kl. 12:51

Smitteutbruddet i Ålesund stopper AaFK-spillerens innreisesøknad: - Vi er veldig oppgitt

AaFK trodde David Fällman kunne starte på reisen til Ålesund denne uka, men nå har de fått en nedslående beskjed..

VG - 29 april 21 kl. 20:15

Politianmelder restaurant etter smitteutbrudd i Ålesund

Ålesund kommune stenger restauranten Toldboden for brudd på smittevernregler. Selskapet bak politianmeldes etter et stort smitteutbrudd..

NRK - 29 april 21 kl. 20:03

Politianmelder og stenger spisested

Ålesund kommune stenger restauranten Toldboden for brudd på smittevernregler. Selskapet bak politianmeldes. – Vi har aldri hatt så mange smittede før i Ålesund.

NRK - 29 april 21 kl. 19:33

Ålesund melder Toldboden

Ålesund kommune har valt å stenge Toldboden i ei veke for brot på smittevernreglane i perioden 16. -18. april.

NRK - 29 april 21 kl. 09:34

17 smittede i Ålesund

Ålesund kommune har fått melding om 17 smittetilfeller i løpet av gårsdagen. 12 smittetilfelle er relatert til utbruddet ved Toldboden og Anno. Alle er definerte nærkontaktar.

NRK - 26 april 21 kl. 15:41

Skjenkestopp i tre sunnmørskommuner

Det innføres skjenkestopp i Giske, Ålesund og Sula etter smitteutbruddet av koronavirus. Treningssentre, kinoer, bingohaller, aktivitetsparker og lignende blir også stengt, og det blir forbud mot arrangementer, opplyser kommunen på en pressekonferanse. Forskriften gjelder fra i dag til 9.

E24 - 26 april 21 kl. 15:45

Ålesund, Sula og Giske forbyr arrangementer og alkoholservering

En smitteoppblomstring gjør at Ålesund, Sula og Giske forbyr arrangementer og stenger ølkranene fra natt til onsdag..

NRK - 25 april 21 kl. 23:41

Vurderer nye smittetiltak i Ålesund

Ålesund kommune innkaller til et krisemøte mandag morgen for å ta stilling til om det skal innføres nye strenge tiltak etter smitteoppblomstring. Kommunen meldte om 14 nye smittetilfeller søndag. Derfor framskyndes et møte i kommunen hvor nye tiltak skal vurderes, melder Sunnmørsposten..

NRK - 25 april 21 kl. 20:52

14 smittetilfeller i Ålesund

Ålesund har fått til sammen 14 smittetilfeller av koronaviruset søndag. Ni av disse kan knyttes til restauranten Toldboden. To av disse er ansatte ved restauranten.

NRK - 25 april 21 kl. 09:11

11 nye smittetilfelle i Ålesund

Laurdag vart det registrerert 11 nye smittetilfelle i Ålesund. Blant desse er to tilsette ved Toldboden, slik at fire tilsette no er smitta. – Det blir jobba intensivt med å få oversikt over smittesporinga, sier kommuneoverlege Olav Mestad,.

NRK - 23 april 21 kl. 22:45

Ansatte ved restaurant smittet

Ålesund kommune har i kveld fått bekreftet åtte nye smittetilfeller: To ansatte ved Tollboden i Ålesund har testet positivt på hurtigtest. Det er sendt prøve til PCR for testing. Begge er i isolasjon.

NRK - 17 mars 21 kl. 19:49

Smitte på Ålesund sjukehus

I dag onsdag testa to tilsette positivt på Covid-19 ved Ålesund sjukehus. Personane har ikkje hatt direkte pasientkontakt og smittevegen er kjent. Ytterlegare 10 tilsette er på grunn av dette i karantene og ventekarantene.

NRK - 14 timer siden

Ni smittet på fiskebåt

Ni personer har testet positivt for koronaviruset på en fiskebåt fra Giske på Sunnmøre. Mannskapet som er smittet skal ha milde, eller ingen symptomer. Smitteutbruddet på fiskebåten stammer trolig fra utbruddet på utestedet Tollboden i Ålesund, opplyser Giske kommune i en pressemelding..

NRK - Igår: 21:37

To døgn utan smitte

Dei siste to døgna er det ikkje registrert nye smitta i Ålesund, opplyser kommunen. Utbrota etter Toldboden er under kontroll og smittesituasjonen er stabil..

NRK - 08 april 21 kl. 17:56

Nederlandsk lasteskip i Ålesund

I ettermiddag la det nederlandske lasteskipet Eemslift Hendrika til kai i Ålesund, etter at det var blitt slept i sikkerhet i går kveld. Skipet sendte mandag ut nødmelding etter at det fikk slagside da lasta forskjøv seg i et kraftig uvær..

Klartale - 06 april 21 kl. 10:08

Kystverket: Lasteskip utenfor Ålesund kan velte

Et lasteskip fra Nederland mistet motorkraft mandag kveld. Mannskapet er hentet ut, og skipet er nå i drift utenfor Ålesund..

NRK - 06 mai 21 kl. 13:10

Varsel om fest vart ikkje følgt opp

Ein forbipasserande varsla Ålesund kommune med gjentekne meldingar om festen på utestaden Toldboden. Kommunen rykte ikkje ut, og no er 100 personar koronasmitta. Ei misforståing førte til at varselet ikkje vart følgt opp, seier kommunen..

Dagbladet - 04 mai 21 kl. 12:55

100 smittet etter restaurant-utbrudd

Utbruddet ved restauranten Toldboden i Ålesund vokser. Kommunen omtaler det som en «massesmitte-hendelse»..

NRK - 04 mai 21 kl. 11:39

Over 100 smitta knytt til Toldboden

Ålesund kommune fekk i går kveld melding om sju nye smitta. To av dei har relasjon til utbrotet ved Vard Brattvåg og begge har vore i karantene. Det er no totalt 18 smitta relatert til dette utbrotet, 17 av dei er arbeidarar relatert til verftet.

NRK - 04 mai 21 kl. 08:53

Flere kvinner vil bo på Svalbard

Det er fortsatt flest menn bosatt på Svalbard, men siden 2009 har tre firedeler av veksten vært kvinner. Det er nå 2.459 innbyggere i bosetningene Longyearbyen og Ny-Ålesund.

NRK - 30 april 21 kl. 19:32

Politiet vurderer å ta kontakt

Politiet vurderer å ta kontakt med flere av gjestene etter smitteutbruddet på restauranten Toldboden i Ålesund for to uker siden. En video av folk som fester på restauranten blir spredt i sosiale medier..

NRK - 30 april 21 kl. 10:12

300 skal testes ved Vard Brattvaag

Over 300 arbeidere ved Vard Brattvaag blir i dag testet for korona. Det sier kommuneoverlege Olav Mestad. Så langt har åtte arbeidere ved verftet fått påvist smitte, og verftet ble stengt i går.

NRK - 29 april 21 kl. 19:19

Indisk variant påvist i Giske

Ei prøve tatt i Giske, er stadfesta av den indiske varianten. Det opplyser kommunen i ei pressemelding. Personen kom frå utlandet i veke 15 då også prøva blei tatt.

VG - 26 april 21 kl. 16:05

Innfører skjenkestopp og flytter russetiden etter smitteutbrudd i Ålesund

Den første helgen med åpne ølkraner gikk ikke helt som man håpet. Nå er 35 personer bekreftet smittet i forbindelse med utbrudd ved to utesteder..

VG - 26 april 21 kl. 16:05

Innfører skjenkestopp og flytter russetiden etter smitteutbrudd i tre kommuner

Den første helgen med åpne ølkraner gikk ikke helt som man håpet. Nå er 35 personer bekreftet smittet i forbindelse med utbrudd ved to utesteder i Ålesund..

NRK - 25 april 21 kl. 20:55

Ber kafekunder teste seg

En ansatt ved kafeen Dråpe Ålesund Kaffehus har testet positivt. Personen har vært på arbeid 20. april mellom klokken 11 til 17.

NRK - 25 april 21 kl. 19:30

Flisnes skole stenger pga. smitte

Flisnes barneskole i Ålesund er stengt mandag på grunn av smitte, opplyser skolen i en e-post til foreldre..

NRK - 24 april 21 kl. 02:39

Mann truet med våpen og slegge

Natt til lørdag fikk politiet i Ålesund melding om en person som truet andre med våpen og slegge. En mann i 40-årene ble mistenkt, avhørt og siden dimittert. Politiet beslagla 2 luftgevær og en luftpistol, skriver politiet MøreRomsdal på Twitter..

Dagbladet - 21 mars 21 kl. 14:34

Ålesund stenger ned

Ålesund har vedtatt en forskrift som stenger flere virksomheter, innfører skjenkeforbud og forbud mot arrangementer. Kommunen gir også påbud om hjemmekontor..

E24 - 21 mars 21 kl. 14:34

Ålesund stenger ned – skjenkeforbud og forbud mot arrangementer

Ålesund har vedtatt en forskrift som stenger flere virksomheter, innfører skjenkeforbud og forbud mot arrangementer. Kommunen gir også påbud om hjemmekontor..

NRK - 21 mars 21 kl. 14:15

Strengere koronatiltak i Ålesund

Ålesund innfører strengere smitteverntiltak. Kommunen har opplevd en smitteøkning den siste uke, etter å ha hatt lite koronasmitte før det. Blant annet må treningssentere og kinoer stenge..

NRK - 20 mars 21 kl. 20:01

Ålesund innfører nye koronatiltak

På grunn av en uoversiktlig smittesituasjon, med to nye smittetilfeller lørdag, vil Ålesund kommune innføre nye tiltak fra og med midnatt søndag. Det er ett tilfelle av mutert virus som har brutt ut, skriver Sunnmørsposten..

NRK - 17 mars 21 kl. 11:46

Alvorlige utslippsbrudd i Ålesund

Ålesund kommune kaller inn til pressekonferanse etter flere alvorlige brudd på utslippstillatelsen fra kommunens renseanlegg. Kommunen skriver at Statsforvalteren har avdekt flere alvorlige brudd, at saken er alvorlig og kan få store konsekvenser..

NRK - 14 april 21 kl. 18:16

Berger kranbil – stenger veg

Fylkesvei 527 ved Grytastranda i Ålesund stenges nå på grunn av berging av en kranbil. Omkjøring via fylkesvei 659 Brattvåg. Entreprenør iverksetter omskilting, melder vegtrafikksentralen..

NRK - 08 april 21 kl. 13:17

Nærmar seg kai

Slepet med lasteskipet «Eemslift Hendrika» kjem truleg til Ålesund mellom 17.00-19.00.

NRK - 08 april 21 kl. 10:37

Tiltalt for valdtekter

Statsadvokaten har tiltalt ein 33 år gamal mann i Ålesund for fleire tilfelle av valdtekter og truslar mot sambuaren sin. Dette skal ha skjedd i perioden frå november 2019 til februar 2020. Saka kjem opp for retten i juni..

NRK - 08 april 21 kl. 09:43

Har gjort klar plass

Hamnekaptein Steven Hansen i Ålesund seier at dei har gjort klar plass på Storneskaia søraust til havaristen «Eemslift Hendrika» når den kjem til kai seinare i dag. – Vi gjorde klar plassen allereie på måndag når havariet skjedde, seier han..

NRK - 07 april 21 kl. 22:52

Har fått kontroll på lasteskipet

Kystverket melder at de har kontroll på lasteskipet «Eemslift Hendrika» som lenge har stått i fare for å gå på grunn utenfor Stadlandet. Skipet blir nå tauet inn til kai i Ålesund, opplyser kystdirektør Einar Vik Arset..

Klartale - 07 april 21 kl. 09:15

Starter bergingen av lasteskip

Onsdag skal blir fire eksperter fra Nederland satt av på lasteskipet som driver utenfor Ålesund. De skal forsøke å feste slepebåter til skipet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt