NRK > Nyheter

Onsdag, 23 Juni, 11:21

NRK - 14 mars 21 kl. 17:35

Trur EU skal nå vaksinemålet

EU-kommissær Thierry Breton seier han trur EU kjem til å nå vaksinemålet i første kvartal, trass i at AstraZeneca ikkje klarer å levere like mange dosar som dei hadde lova. Grunnen er auka leveransar av Pfizer og Biontechs vaksine, seier Breton til Reuters. – Den gode nyheita er at sjølv om det er forseinkingar med AstraZeneca, vil vi ikkje blir forsinka med vaksinasjonsprogrammet i første kvartal. Pfizer produserer meir, mykje meir enn planlagt og vil levere meir til oss, seier han..
Les mer på NRK


Les mer om:
Thierry Breton, EU, AstraZeneca, Pfizer, Biontechs, Breton, Reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: TrurEU , skal, vaksinemålet
NRK - 04 mai 21 kl. 20:14

Biden setter nytt vaksinemål

President Joe Biden setter et nytt vaksinemål. Han vil ha 70 prosent av voksne amerikanere vaksinert med minst en dose innen nasjonaldagen 4. juli.

NRK - 30 april 21 kl. 15:42

Italia har nådd daglig vaksinemål

For første gang har Italia nådd målet om å sette 500.000 doser med koronavaksine på én dag, opplyser helsemyndighetene i landet. Italia hadde mål om å nå målet innen midten av april, men det ble forsinket som følge av mangel på vaksiner, ifølge NTB..

NRK - 27 jan. 21 kl. 21:21

Færre trur på betre økonomi

8 prosent trur at den økonomiske situasjonen i Noreg vil verte betre den neste månaden, ifylgje Norsk koronamonitor frå Opinion. Det er to 2 prosentpoeng færre enn i desember. 40 prosent sa dei trur situasjonen vert verre..

NRK - 08 mars 21 kl. 06:57

Fleirtal trur smitten vil auke

Eit fleirtal i befolkninga trur at koronasmitten kjem til å auke framover, samstundes med at regjeringa varslar nye innstrammingar frå i morgon. Norsk koronamonitor frå Opinion melder at 53 prosent trur talet på nye smittetilfelle kjem til å auke..

NRK - 12 april 21 kl. 02:44

Australia gir opp vaksinemål

Australia gir opp målet om å vaksinere alle landets 26 millioner innbyggere før året er omme, skriver Reuters. Årsaken er en anbefaling om at alle under 50 år skal vaksineres med vaksinen fra Pfizer/Biontech, og ikke AstraZeneca, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 26 jan. 21 kl. 15:00

– ​​​​​​Usikkert om vaksinemål nås

Det er usikkert om man når målet om å ha vaksinert store deler av den voksne befolkningen til sommeren. Det sa helseminister Bent Høie på tirsdagens pressekonferanse. Årsaken er at leveransene av koronavaksinen til AstraZeneca blir forsinket..

VG - 25 mars 21 kl. 18:43

Første pressekonferanse: Biden dobler vaksinemålet

Som ventet kom president Joe Biden med vaksine-nytt på sin første pressekonferanse i Det hvite hus: USA satser mot å ha satt 200 millioner doser i løpet av de neste 36 dagene..

NRK - 06 april 21 kl. 22:21

Bidens vaksinemål innen rekkevidde

USAs president Joe Biden sier at målet om å sette 200 millioner vaksinedoser, i løpet av hans første 100 dager som president, er innen rekkevidde. Det kom frem i en tale til nasjonen om koronaviruset tirsdag kveld..

NRK - 12 mars 21 kl. 01:00

Biden setter vaksinemål

President Joe Biden vil beordre de ulike statene i landet om å tilby koronavaksine til alle voksne innen 1. mai, opplyser kilder i regjeringen. Biden skal i natt holde tale for det amerikanske folket, der det er ventet at tiltaket blir kunngjort..

Aftenposten - 25 mars 21 kl. 19:12

Dobler USAs vaksinemål – ble spurt om mulig omkamp mot Trump

Joe Biden lovet at amerikanerne skulle få 100 millioner vaksinedoser i løpet av de 100 første dagene hans som….

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

EU-kommisjonen ut mot lov i Ungarn

Lederen for EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, går ut mot Ungarns nye LGBT-lov. Det melder blant andre AFP. Den nye loven har bannlyst utdanningsmateriale om homofili og andre seksuelle legninger som retter seg mot barn.

NRK - 15 minutter siden

Ungarn dropper Munchen-besøk

Flere tyske medier, blant annet DPA og Zeit online, melder at Ungarns statsminister Victor Orban dropper tur til München i kveld. Egentlig skulle Orban sitte på tribunen når Tyskland og Ungarn møtes i EM-gruppespillet onsdag kveld..

NRK - 15 minutter siden

Smitte i Arendal tilknytt Grimstad

Det er registrert åtte nye smittede i Arendal kommune. Tilfellene knyttes til et større utbrudd blant ungdom i Grimstad. De fleste smittede er ungdommer mellom 16 og 19 år, og utbruddet kobles til utbruddet i Grimstad, ifølge Agderposten..

NRK - 15 minutter siden

Høyesterett: Kan avvise utbetaling

Et forsikringsselskap kan nekte å utbetale pengar til en kunde om han ikke vil gjennomføre et kirurgisk inngrep. Det slår Høyesterett fast i en ny avgjørelse. Avgjørelsen er knyttet til en Widerøe-flyger som var plaget med gallestein..

NRK - 15 minutter siden

Dyster ny klimarapport

En stadig varmere planet vil få dystre følger for langt flere mennesker innen få tiår, ifølge et utkast til FNs nye klimarapport. FNs rådgivende klimapanel IPCC beskriver en planet der menneskene er i fare som følge av global oppvarming. Sult, tørke og sykdom kommer først og fremst til å ramme fattige land, men også de mer velstående vil merke konsekvensene.

NRK - 45 minutter siden

Kvinne funnet omkommet i Lakselv

Politiet i Finnmark skriver på Twitter at de har funnet en kvinne omkommet i Lakselv onsdag morgen. Det ble startet en leteaksjon etter kvinnen som ble meldt til politiet 08.19.

NRK - 45 minutter siden

Bergström-utredning avsluttes

Sveriges justisombudsmann stanser en utredning av «e-post-affæren», melder Aftonbladet. Aftonbladet har tidligere skrevet at Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström skal ha håndtert sikkerhetsklassifisert informasjon på på en privat e-post-server. Det var ekspertene kritiske til, ifølge den svenske avisen.

NRK - 1 time siden

«Free Britney»-markering i Oslo

«Free Britney»-bevegelsen i Norge varsler på Instagram at de skal demonstrere foran den amerikanske ambassaden i Oslo onsdag kveld. Den amerikanske ambassaden ønsker ikke å kommentere saken, skriver VG. Det skjer i forbindelse med at Britney Spears for første gang skal uttale seg om rettstvisten med faren sin.

NRK - 1 time siden

Oppgang på Oslo Børs

Rundt en time etter åpning peker pilene på Oslo børs oppover. Klokka 10.08 er hovedindeksen oppe 0,66 prosent.

NRK - 1 time siden

WHO-ekspert: Kommer flere varianter

WHO-ekspert David Nabarro sier til Sky News at det kommer til å komme flere varianter av koronaviruset framover. – Vi kommer til å gå fra delta til lambda og så til andre greske bokstaver. Det er uungåelig.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt