Skal

Monday, 16 May, 22:53

Nyheter om Skal

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 01 maj 22 kl. 07:00

Slik Skal de feire 1. mai

De to siste årene har korona-pandemien ført til mindre arrangementer på 1. mai. Partier og organisasjoner har måttet nøye seg med små feiringer av arbeidernes internasjonale kampdag.

Klartale - 12 maj 22 kl. 16:30

Slik lager du den beste 17. mai-frokosten

MAT: Jonas Modell lager noe som kanskje er litt uvanlig på et frokostbord. Nemlig bao. Det er en luftig deig. Han fyller den med hoisinmajones, rødkål, kyllinglår og urter. Norges nasjonaldag er rett rundt hjørnet. 17. mai er en stor dag for Norge.

Klartale - 11 timer siden

Norges ordførere ønsker en inkluderende 17. mai-feiring

Skolebarna i første til tredje klasse Skal få gå i skoletog. Det blir første gang for dem. – Nå har koronaen tatt en ny vending.

Klartale - 10 maj 22 kl. 16:30

Slik gjør du bunaden klar til 17. mai

BUNAD: Bunad fra Hardanger. 17. mai nærmer seg. Etter to år med pandemi Skal mange børste støvet av bunaden.

Klartale - 25 mar 22 kl. 14:04

Støre sier at barn fra Ukraina Skal kunne gå på skole og barnehage

– Vi Skal snakke om et tema som kommer til å prege oss alle i årene som kommer. Slik startet Jonas Gahr Støre presse-konferansen om folk på flukt fra Ukraina. Støre er statsminister for Norge.

Klartale - 05 maj 22 kl. 06:00

Vil velgerne straffe Boris Johnson?

Britene Skal torsdag velge hvem som Skal få styre sine byer og kommuner. Men det er også mer enn et vanlig lokalvalg. Det vil også gi svar på hvor mange som støtter Boris Johnson etter to år med Brexit, korona og det som blir kalt «party gate» .

Klartale - 12 maj 22 kl. 14:47

Vedum hadde ingen løfter om mer hjelp med penger

Torsdag ble det kjent hva finansminister Trygve Slagsvold Vedum og resten av regjeringen vil endre i sine budsjetter. Staten Skal bruke mindre penger enn de hadde planer om, sa Vedum. Det er for å hindre at folk må betale mer i renter på lån.

Klartale - 11 maj 22 kl. 15:25

Sverige er sikret hjelp fra Storbritannia ved et angrep

– I dag tar vi et nytt steg for å få et bedre samarbeid om forsvar. Det sa Magdalena Andersson onsdag. Hun er statsminister i Sverige.

NRK - 8 timer siden

Sverige varsler militærøvelse

Fra mandag Skal Sverige holde en omfattende luftforsvarsøvelse som Skal vare i ti dager. Finland deltar også i øvelsen. Øvelsen heter LFÖ 22 og Skal fylle det svenske luftrommet med militærflyene Jas 39 Gripen, opplyser forsvarsdepartementet mandag.

NRK - 9 timer siden

Flere drept under angrep i Burkina Faso

Rundt 40 personer Skal ha blitt drept under flere angrep i Burkina Faso mandag. Det melder lokale sikkerhetsstyrker ifølge AFP. Flere av de drepte Skal ha vært sivile.

NRK - 12 maj 22 kl. 12:45

Ukraina: Tre personer Skal være drept i russisk angrep i Tsjernihiv

Tre personer Skal være drept og 12 personer skadd i et russisk angrep mot byen Novhorod-Siverskyj i Tsjernihiv nordøst i Ukraina, ifølge ukrainske myndigheter. Angrepet Skal ha funnet sted onsdag Redningsarbeidere og helsepersonell arbeider på stedet, ifølge Tsjernihivs guvernør Viatsjeslav Tsjaus Angrepet Skal ha skjedd mens det var mørkt og Skal ha truffet kritisk infrastruktur, blant annet en skole, skriver NTB..

Klartale - 04 maj 22 kl. 16:30

NRK klar for tradisjonell sending på 17. mai

Det er tre år siden sist det gikk barnetog oppover Karl Johans gate. I år Skal 30.000 unger ut å gå i gatene.

Klartale - 29 apr 22 kl. 14:05

Barn fra Ukraina Skal få skoletilbud etter tre måneder

Fredag var det pressekonferanse om integreringene av ukrainske flyktninger. Regjeringen la fram sine forslag til endringer i loven.Kunnskapsminister Tonje Brenna snakket om skoler og barnehager.

Klartale - 10 maj 22 kl. 13:17

14 millioner til prosjekter for funksjonshemmede

31 prosjekter Skal hjelpe folk med funksjonshemning. Det har Kultur-departementet gitt støtte til. Anette Trettebergstuen sier at alle får nedsatt evne for funksjon på et tidspunkt.

Klartale - 10 maj 22 kl. 12:06

Kan motstand mot innvandring og borgerlønn henge sammen?

– Mange sluttet å være positive når de ble gjort oppmerksom på at den også ville komme innvandrere til gode. Det sier Ann-Helén Bay. Hun er en av forskerne bak undersøkelsen.

Klartale - 10 maj 22 kl. 10:25

Eksperter sier Haaland er klar for ny klubb

Det har lenge vært rykter om hvor Erling Braut Haaland spiller neste sesong. Haaland er norsk og spiller fotball. De siste årene har han spilt for den tyske klubben Borussia Dortmund.

Klartale - 02 maj 22 kl. 11:10

Håper endring kan gjøre norske elever mer motivert

Tonje Brenna er kunnskaps-minister. Hun vil at skolen Skal bli mer praktisk. Det betyr at elevene Skal gjøre mer fysiske ting, enn å lese bøker for å lære.

NRK - 8 timer siden

VG: Kortterminalene Skal snart være oppe å gå igjen

Problemene med kortterminalene Skal snart være løst, melder VG. – Det tar litt tid før alt er oppe som normalt, men jeg vil si at nå Skal alt snart være oppe å gå, sier Pål Andre Fredriksen, administrerende direktør i Verifone til avisen. Ifølge Fredriksen ligger feilen mest sannsynlig på mottaket til betalingsautomatene..

Klartale - 14 timer siden

Onsdag kan begge ha sendt søknad til Nato

Før helgen sa Sanna Marin at Finland burde søke om å bli med i forsvars-samarbeidet Nato. Hun er finsk statsminister. Marin fikk også støtte fra Sauli Niinistö.

NRK - 15 timer siden

Sverige sender delegasjon til Tyrkia

Etter gårsdagens kunngjøring om at Socialdemokraterna ønsker Sverige med i forsvarsalliansen, ligger veien nå åpen for å søke. Allerede i dag er det praktisk mulig for Sverige å sende inn en søknad om medlemskap i Nato. Regjeringen møtes senere i dag for å ta den historiske beslutningen.

NRK - 11 maj 22 kl. 19:04

Tiltale mot Kristian Valen: Politiet krever inndragelse av flere våpen

Komiker Kristian Valen (48) må møte i retten etter at politiet Skal ha funnet ulovlig våpen i hjemmet hans, skriver VG. Forholdene som Valen er tiltalt for strekker seg tilbake til februar 2020. Politiet fant ifølge tiltalen våpen av typen AR15 halvautomatisk gevær kaliber 223 Remington, skriver avisen.

Klartale - 11 maj 22 kl. 14:40

Nesten 150 drept i gjengvold i Haiti de siste ukene

Volden Skal ha skjedd fra 24. april og fram til starten av mai. Menneskerettighets-organisasjonen RNDDH sier det har vært en «utrolig ondsinnet massakre» i byen Port-au-Prince, som også er hovedstaden i landet.

Klartale - 11 maj 22 kl. 08:24

Norge Skal satse mye mer på havvind, sier Støre

Det er stor enighet om at Norge har behov for mer strøm i årene framover. Regjeringen ønsker at noe av denne Skal komme fra havvind. De har tidligere sagt at de vil gjøre det lettere å bygge store anlegg med slik strøm i Norge.

NRK - 11 maj 22 kl. 07:06

Ekspertgruppe Skal vurdere reglene for å bli universitet

Regjeringen setter ned en ekspertgruppe som Skal vurdere kravene for akkreditering som universitet. Målet er å gjøre kravene mer treffsikre og regelverket mer oversiktlig, skriver kunnskapsdepartementet i en pressemelding. – Det er på tide med en gjennomgang for å se om dagens system er unødvendig byråkratisk og om det er for rigide krav for å bli og forbli universitet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.

Klartale - 03 maj 22 kl. 14:09

Tiltalt for å ha merket minst 700.000 munnbind feil

Tirsdag måtte Idar Vollvik møte i Hordaland tingrett. Han er tiltalt for å ha pakket om munnbind, som han også Skal ha merket feil. Det Skal ha skjedd tidlig under korona-pandemien i 2020.

NRK - I førrgår: 21:54

Masseskyting i Buffalo i staten New York - flere drept

Det har vært en masseskyting i en dagligvarebutikk i Buffalo i staten New York, det melder lokalt politi på Twitter. Ifølge NBC News er minst sju personer drept i tillegg til gjerningsmannen. En person er også kritisk skadet.

NRK - I førrgår: 16:39

Mener matforsalg fra Stortings-flertall kan øke matpriser

Konkurransetilsynet advarer mot å innføre stortingsflertallets matmaktforslag uten grundig utredning. – Det kan gi økte matpriser, sier fungerende avdelingsdirektør Beate M. Berrefjord til VG.

NRK - I førrgår: 16:39

Mener matforsalg fra stortingsflertall kan øke matpriser

Konkurransetilsynet advarer mot å innføre stortingsflertallets matmaktforslag uten grundig utredning. – Det kan gi økte matpriser, sier fungerende avdelingsdirektør Beate M. Berrefjord til VG.

NRK - 10 maj 22 kl. 11:03

Nytt OsloMet-campus legges til Lillestrøm

OsloMets nye campus på Romerike Skal ligge i Lillestrøm. Det sa forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i formiddag. Universitetet Skal legge minst 20 prosent av virksomheten sin til den nye campusen, og jobber med å etablere et faglig samarbeid med Akershus universitetssykehus på Lørenskog.

NRK - 10 maj 22 kl. 10:07

Kronprinsen Skal delta på ekspedisjon over Grønland

Kronprins Haakon Skal delta i en forskningsekspedisjon over Grønland i mai, det opplyser Kongehuset i en pressemelding tirsdag. Ekspedisjonen arrangeres av Universitetet i Tromsø, og markerer universitetets 50-års jubileum. Det var kong Olav som åpnet universitetet for 50 år siden.

Klartale - 28 apr 22 kl. 16:30

Hvor ender Erling Braut Haaland opp?

FOTBALL: Erling Braut Haaland spiller for den tyske klubben Borussia Dortmund. Nå nærmer han seg en ny klubb, men hvilken?Manchester City, Real Madrid, Barcelona og Bayern München. De er noen er verdens største fotballklubber. Nå jakter de alle på en 21 år gammel nordmann.

NRK - 06 maj 22 kl. 01:20

Danmark vertskap for europeisk klimamøte

Danmark Skal senere i mai være vert for et klimamøte der regjeringssjefer fra Tyskland, Nederland og Belgia Skal delta. Også EU-kommisjonens leder blir med. Statsminister Mette Frederiksen Skal være vert for møtet, opplyser det danske statsministerkontoret til avisen Politiken.

VG - 13 maj 22 kl. 16:41

Skal diskutere svensk-finsk Nato-medlemskap – Erdogan er skeptisk

Sverige, Finland og Tyrkia Skal alle sende sine utenriksministre til et møte i Berlin lørdag. Der Skal de diskutere svensk og finsk medlemskap i Nato – noe Tyrkias president stiller seg svært skeptisk til på forhånd..

Klartale - 13 maj 22 kl. 13:07

Skal jobbe for lavere matpriser

Flere partier utenfor regjeringen har gått sammen. De går inn for forslag om regulering av dagligvare-handelen. Målet er at nordmenn får lavere matpriser i butikkene.

NRK - 13 maj 22 kl. 12:35

Ruter ber kunder unngå Nationaltheatret T-banestasjon på 17. mai

Ruter ber alle sine kunder som Skal feire 17. mai i Oslo, unngå Nationaltheatret T-banestasjon fordi kapasiteten på stasjonen er begrenset. Ruter oppfordrer alle til å beregne god tid, kjøpe billett på forhånd og benytte stasjonene Stortinget eller Jernbanetorget hvis de Skal til Oslo sentrum på nasjonaldagen.

NRK - 13 maj 22 kl. 10:36

Forsvaret gjennomgår rutiner etter dusjfilmingssak

Forsvaret sier de vil gjennomgå sine rutiner for mobbing og seksuell trakassering etter saken om en kvinnelig soldat som ble filmet i dusjen gjentatte ganger. – Forsvarsstaben har satt i gang en gjennomgang av Forsvarets rutiner for å bli bedre til å håndtere slike saker. Dette arbeidet har høy prioritet.

NRK - 13 maj 22 kl. 10:13

SV vil ikke sikre framdriften for Ocean Space Centre

SV vil ikke prioritere havforskningssenteret Ocean Space i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett. Regjeringen har foreslått å utsette byggingen. Regjeringen har kuttet i bevilgningen til senteret, som Skal bygges i Trondheim.

Klartale - 13 maj 22 kl. 09:46

Hjelper naboen selv om de er i krig

Korona-viruset har herjet verden over. Nesten alle land har hatt folk med smitte. Likevel har Nord-Korea sagt at de har hatt null tilfeller.

Klartale - 09 maj 22 kl. 10:48

Kvinner får mindre rettigheter i Afghanistan

Taliban har innført burkapåbud i Afghanistan igjen. Alle kvinner må ha på seg plagget når de er ute.– De Skal bære en chador (heldekkende burka).

NRK - 12 maj 22 kl. 21:41

Skal ha truffet russisk skip ved Slangeøya

Ukrainske styrker Skal ha truffet det moderne logistikk-skipet, Vsevolod Bobrov, fra den russiske marinen ved Slangeøya i Svartehavet. Skipet Skal ha tatt fyr. Det hevder en talsperson for det ukrainske forsvaret i Odesa, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 7 timer siden

Bombetrussel mot SAS-fly i Stockholm

Deler av en terminal på Arlanda flyplass i Stockholm er tømt for folk etter en bombetrussel mot et SAS-fly, som skulle til Helsingfors i Finland. Flyet og deler av terminal 5 er tømt for folk, ifølge Aftonbladet. Bombetrusselen Skal ha kommet inn i 11.

Klartale - 7 timer siden

Bombetrussel mot fly i Stockholm

Det kom en bombetrussel mot et SAS-fly. Det skulle til Helsingfors i Finland. Flyet og deler av terminal 5 er tømt for folk, ifølge Aftonbladet.

NRK - 7 timer siden

Sverige søker Nato-medlemskap

Det er klart at det er et bredt flertall i Sveriges Riksdag for at Sverige Skal gå inn i NATO, sier statsminister Magdalena Andersson (S) . – Da Finland besluttet at de også Skal bli med i Nato, så ville Sverige stått alene igjen utenfor Nato, og i en mer utsatt posisjon, sa Andersson..

Aftenposten - 9 timer siden

Spis det du dreper

Kokken serverer hjertene som en del av sin matfilosofi: Du Skal spise alt du tar livet av og intet Skal gå til spille..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt