Skal

Monday, 06 February, 04:38

Nyheter om Skal

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 02 feb 23 kl. 06:30

Land i Afrika vil få slutt på aids blant barn innen 2030

Hvert femte minutt dør det et barn som følge av sykdommen aids, ifølge UNAIDS. De jobber med kampen mot sykdommen i verdens-organisasjonen FN. I fjor laget UNAIDS målet om at ingen barn Skal måtte leve med aids i 2030.

Klartale - 27 jan 23 kl. 10:49

Nye regler Skal sikre nok strøm

Regjeringen hadde pressekonferanse fredag. De snakket om hvordan vi kan sikre at Norge har nok strøm. Statsminister Jonas Gahr Støre åpnet pressekonferansen.

NRK - Igår: 00:51

Scholz: Enighet om at vestlige våpen ikke Skal brukes i Russland

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har gått med på at vestlige våpen ikke Skal brukes i Russland, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. I et intervju med den tyske avisen Bild am Sonntag ble Scholz spurt om det fins en enighet med Zelenskyj om at våpnene Ukraina har fått fra vestlige land bare Skal bli brukt på ukrainsk territorium, og at Russland ikke Skal angripes med dem på sitt territorium. – På dette punktet er det en overensstemmelse, svarer Scholz på spørsmålet.

Klartale - 31 dec 22 kl. 06:00

Lover og regler du må følge fra 1. januar

2022 er forbi. 1. januar 2023 endres lover og regler.

Klartale - 22 jan 23 kl. 06:30

Frykt for mye smitte under nyttårs-feiring i Kina

Søndag er det kinesisk nyttår. Det er en høytid som folk i Kina reiser for å være sammen med familie. De siste årene har det vært umulig som følge av strenge regler for å unngå smitte med korona.

NRK - 20 timer siden

Ukraina: Fleire sivile offer ved frontlinja

Laurdag blei det kjent at fire sivile var drepne i angrep ved frontlinja i regionen Donetsk, skreiv sjefen for den regionale militærleiinga Pavlo Kyrylenko på Telegram søndag. Tre av dei drepne Skal ha blitt drepne i byen Bakhmut og den siste Skal ha blitt drepen i Yampol, ifølge Kyrylenko. Sjefen for russiske Wagner-gruppa, Yevgeniy Prigozhin, seier at det nå føregår valdsame kampar i dei nordlege delane av Bakhmut.

NRK - Igår: 19:14

Demokratene endrer rekkefølgen på nominasjonsvalgene

South Carolina Skal i 2024 være første delstat ut når Demokratene Skal velge presidentkandidat. Tidligere har startskuddet for nominasjonsprosessen gått i Iowa. Tanken bak endringen er å gi større påvirkningskraft til svarte og velgere fra andre minoritetsgrupper som partiet søker støtte fra.

Klartale - 31 jan 23 kl. 06:00

Politiker skaper problemer for Sverige

Sverige og Finland vil bli en del av Nato. Alle medlemmene av Nato må si ja for at det Skal skje.Nato er et forsvars-samarbeid.

Klartale - I førrgår: 16:30

Disse Skal kjempe om å representere Norge

Det er finale i Melodi Grand Prix (MGP) lørdag. Etter tre delfinaler, Skal ni artister kjempe om å vinne. Vinneren får være med i den internasjonale finalen Eurovision.

Klartale - 09 jan 23 kl. 06:30

Blir det en ny uke med kaos for pendlere?

11. desember åpnet Follobanen. Det skulle gi kortere reisetid for folk som pendler med tog inn til Oslo.

NRK - 02 feb 23 kl. 15:33

Ungdomsskole Skal granskes

Arbeidstilsynet har varslet at de Skal føre tilsyn ved Bråtejordet skole på Strømmen, skriver Romerikes Blad. Ansatte har mange ganger varslet Lillestrøm kommune om alvorlige volds- og trusselhendelser. Tidligere i år måtte skolen holde stengt i to dager på grunn av trusler og oppskyting av fyrverkeri inne.

NRK - 10 timer siden

Trafikkulykke i Bærum – en Skal ha løpt fra stedet

Politiet i Oslo skriver på Twitter at alle nødetater er på vei til en trafikkulykke i Åses vei på Vøyenenga i Bærum. En bil har kjørt ut av veien, og en person Skal ha løpt fra stedet. Det er store materielle skader, og det Skal være personskade, men omfanget er uvisst..

NRK - 19 timer siden

Bennett: Putin lovet å ikke drepe Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vil ikke bli drept, Skal Russlands president Vladimir Putin ha lovet Israels tidligere statsminister. Naftali Bennett ble kort tid etter den russiske invasjonen av Ukraina lansert som mulig fredsmekler. I mars i fjor besøkte Israels daværende statsminister Putin i Moskva, men uten at det fikk slutt på den russiske innmarsjen.

NRK - 01 feb 23 kl. 12:07

Barneskoleelev i Bergen Skal ha blitt slått av kvinne

En barneskoleelev i Åsane Skal ha blitt slått av en kvinne på vei til skolen onsdag morgen. – Politiet kan bekrefte at det er opprettet en straffesak. Eleven Skal ha blitt slått av en fremmed person på vei til skolen.

NRK - 01 feb 23 kl. 00:27

Utvalg Skal se på oppdrettsnæringens gunstige permitteringsregler

Arbeidsminister Marte Mjøs Persen (Ap) setter ned hurtigarbeidende utvalg som Skal vurdere om oppdrettsnæringen fortsatt Skal ha gunstige permitteringsregler. En vanlig bedrift må betale lønn i 15 dager etter at permitteringen har trådt i kraft. I motsetning tar staten regningen fra dag én for permitterte i fiskeri- og sjømatnæringen, skriver Dagens Næringsliv.

Klartale - 31 jan 23 kl. 11:15

Flere unge gruer seg til å dra på skolen

Selv om de fleste klarer seg greit på skolen, så er det flere som gruer seg. Enda flere nå enn tidligere, viser ny rapport. Elvene opplever mer press og flere blir mobbet.

NRK - 09 jan 23 kl. 13:28

Brenna Skal lede nytt Ap-utvalg – Skal få unge i arbeid

Arbeiderpartiet oppretter to nye utvalg for å lage ny politikk. Kunnskapsminister Tonje Brenna Skal lede arbeidet med å få flere unge i arbeid. I tillegg oppretter Ap et utvalg som Skal utvikle ny helse- og velferdspolitikk.

Klartale - I førrgår: 10:29

Støre Skal dele nyheter om Forsvaret

Regjeringen Skal komme med nyheter om Forsvaret klokka 10.30. Statsminister Jonas Gahr Støre har reist til militærleiren Rena leir for å dele nyheten.

VG - I førrgår: 07:24

Ford Skal lage Red Bull-motorer

Ford Skal hjelpe til med å utvikle motorene som Skal erstatte Honda-motorene i Red Bulls Formel 1-biler..

Aftenposten - I førrgår: 07:24

Ford Skal lage Red Bull-motorer

Ford Skal hjelpe til med å utvikle motorene som Skal erstatte Honda-motorene i Red Bulls Formel 1-biler..

NRK - 02 feb 23 kl. 20:44

Medier: Hjemmet til Mike Pence Skal ransakes for graderte dokumenter

Tidligere visepresident Mike Pences hjem kommer snart til å bli ransaket for graderte dokumenter, ifølge amerikanske medier. – Det er ventet at FBI snart kommer til å foreta en ransakelse av den tidligere visepresidentens hjem i Indiana og av kontoret hans i Washington, Skal personer med kjennskap til saken ha sagt, ifølge flere medier. Justisdepartementet er i ferd med å avtale med Pences juridiske rådgivere når ransakelsen Skal skje, skriver Wall Street Journal.

NRK - 30 jan 23 kl. 05:44

Follobanen: Vy iverksetter plan B – gjenåpning fortsatt i det blå

Vy iverksetter sin plan B i påvente av at Bane Nor Skal få gjenåpnet Follobanen. Fra 1. februar Skal passasjerer på Østre linje bringes helt inn til Oslo s.

NRK - 02 feb 23 kl. 18:21

Regjeringen Skal styrke forsvaret – pressekonferanse fredag

Regjeringen Skal styrke forsvaret. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) Skal holde en pressekonferanse i Rena leir i Åmot kommune fredag klokken 10.30..

NRK - 02 feb 23 kl. 17:54

Sveriges Nato-forhandler besøker USA

Lederen for Sveriges Nato-forhandlinger Oscar Stenström er i USA, der han blant annet Skal treffe den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Jake Sullivan. Stenström reiste til USA sammen med Sveriges nasjonale sikkerhetsrådgiver Henrik Landerholm tidligere i uken. Hovedtema for besøket er Nato og sikkerhetssituasjonen, men nøyaktig hva de Skal snakke om, er ikke kjent.

Klartale - 02 feb 23 kl. 16:15

Håper på et mer inkluderende friluftsliv

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 02 feb 23 kl. 15:38

Skal ha produsert cannabis

Statsadvokaten i Møre og Romsdal har tatt ut tiltale mot en mann fra Sunnmøre for produksjon og oppbevaring av 1,3 kilo cannabis. Lovbruddet blir sett på som alvorlig på grunn av mengden cannabis som ble funnet i en bolig. Produksjonen Skal ha pågått et års tid fra mars 2020, og dette Skal han ha gjort sammen med en annen mann som også er omtalt i tiltalen..

Klartale - 02 feb 23 kl. 14:48

Direktør anklaget for å spise dyrene

En direktør for en dyrehage har fått anklager mot seg. Han Skal ha slaktet og spist fire dverggeiter. Geitene tilhørte dyrehagen, og ble spist på et julebord.

Klartale - 02 feb 23 kl. 14:15

Får Russland bli med i OL?

I 2024 Skal De olympiske leker (OL) skje i Paris i Frankrike. Nå er det krangel om utøvere fra Russland og Belarus Skal få være med.Russland har blitt nektet å være med under de tre siste OL.

Klartale - 26 jan 23 kl. 10:00

Norge Skal trene soldater og sender stridsvogner til Ukraina

Til våren kommer 100 ukrainske soldater til Norge. Her Skal de trenes opp. Det skjer i fem til seks uker.

Klartale - 02 feb 23 kl. 08:58

Ingen Skal måtte sulte i Norge

Folk har visst det en stund. Nå blir det også dyrere å kjøpe mat. Jada, det er visst sånn det pleier å være.

NRK - 02 feb 23 kl. 08:44

Von der Leyen besøker Kyiv

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen ankom torsdag Kyiv og understreket at EU «står sammen med Ukraina». Von der Leyen er på besøk sammen med flere andre EU-ledere. Fredag Skal de ha toppmøte med den ukrainske regjeringen, der også EU-rådets president Charles Michel Skal delta.

NRK - 8 timer siden

Kyr Skal ha gått gjennom gulv i fjøs

Politiet i Nordland har fått melding om flere kyr som har gått gjennom gulvet i en fjøs i Vesterålen. Politi og brann på vei til stedet. To kyr Skal ha blitt berget tidligere, mens to kyr står nede i fraukjelleren.

NRK - 8 timer siden

Kyr gikk gjennom fjøsgulv

Oppdatert 21:26: Begge kyrne er nå berget opp og blir undersøkt av veterinær. Politiet i Nordland har fått melding om flere kyr som har gått gjennom gulvet i en fjøs i Vesterålen. Politi og brann er på vei til stedet.

NRK - 10 timer siden

Tre menn tiltalt for drapsforsøk på Skullerud i januar i fjor

Tre unge menn må møte i Oslo tingrett tirsdag, tiltalt for drapsforsøk etter at en mann i 20-årene ble knivstukket på Skullerud i Oslo 26. januar i fjor. Ifølge tiltalen ble voldsofferet stukket gjentatte ganger med kniv mot halsen og overkroppen, før han omsider klarte å løpe vekk.

NRK - 02 feb 23 kl. 02:40

Australia dropper kong Charles på pengesedlene

Australias sentralbank sier at de vil fjerne den britiske monarken fra pengesedlene sine. Fram til nå har avdøde dronning Elizabeth prydet femdollarseddelen i Australia, siden landet har den britiske monarken som statsoverhode. Hun Skal ikke erstattes av sin etterfølger kong Charles.

NRK - 25 jan 23 kl. 18:46

Senterpartiet lovar næringa at lakseskatten blir endra: – Alt for tidleg å seie noko

Regjeringa jobbar no med den endelege utforminga av grunnrenteskatten. Geir Pollestad i Senterpartiet seier til Dagbladet at ein kan vente store endringar samanlikna med det første forslaget. – Det er heilt sikkert, seier han til avisa.

NRK - 16 timer siden

Iransk medium: Ayatollah Khamenei gir amnesti til tusenvis av fangar

Irans øvste leiar Ali Khamenei Skal ha innvigla amnesti til titusenvis av fangar, inkludert fleire av dei som har blitt arrestert under protestane mot regimet i landet, ifølge iransk statleg media. Det skriv nyheitsbyrået Reuters. Amnestiet gjeld ikkje dei som er dømd for spionasje, kontakt med utanlandsk etteretning eller øydelegging av offentleg eigendom, skriv de iranske universitetstudentane sitt nyheitsbyrå ISNA.

NRK - 20 timer siden

Ukraina: Russiske angrep i Kharkiv

Russiske styrkar har sendt missil mot sentrale deler av byen Kharkiv, aust i Ukraina, melder regionens guvernør på meldingstenesta Telegram. – Informasjon om offer og øydeleggingar blir avklart, skriv guvernøren Oleh Syniehubov. Laurdag blei det kjent at fire sivile var drepne i angrep ved frontlinja i regionen Donetsk, skreiv sjefen for den regionale militærleiinga Pavlo Kyrylenko på Telegram søndag.

NRK - 01 feb 23 kl. 16:52

EU-land Skal trene ytterligere 15.000 ukrainske soldater

Ytterligere 15.000 ukrainske soldater Skal delta på treninger i EU-land, opplyser EU-kilder onsdag. Totalt har 30.

VG - Igår: 00:56

Kina Skal ha forsynt Russland med militært utstyr: – Overraskende

Russland Skal ifølge The Wall Street Journal ha mottatt et stort antall forsendelser av militært utstyr fra Kina, som brukes i krigen mot Ukraina..

NRK - 28 jan 23 kl. 20:07

SV vil ha krav til antall ansatte som Skal jobbe med eldreomsorgen

– Vi krever at det er nok folk og rett kompetanse. Derfor slår vi nå en bemanningsnorm. Det sier nestleder Kirsti Bergstø (SV) til NRK.

NRK - Igår: 21:40

Washington Post: Amerikanske myndigheter tror en tredje kinesisk ballong opererer «et sted i verden»

En kinesisk ballong ble lørdag skutt ned over USA, mens en annen Skal være sett over Latin-Amerika. Amerikanske myndigheter tror det også finnes en tredje. Det sier amerikanske embetsfolk til Washington Post.

Dagbladet - Igår: 19:46

Vi anmelder Melodi Grand Prix-finalen låt for låt

I kveld Skal det avgjøres hvem som Skal representere Norge i «Eurovision»..

VG - Igår: 19:52

Finale i MGP: VG anmelder låt for låt

TRONDHEIM (VG) Lørdag Skal det avgjøres hvem som Skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Liverpool i mai..

VG - Igår: 19:31

MGP-deltagerne før finalen: – Kan bli overveldende

TRONDHEIM (VG) Lørdag Skal det avgjøres det hvem som Skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Liverpool i mai..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com