NRK > Nyheter

Tuesday, 19 October, 14:00

NRK - 12 sep 21 kl. 19:16

Tropisk storm i Mexicogolfen

Den tropiske stormen Nicholas som bygger seg opp i Mexicogolfen søndag, truer kystområdene i Mexico, Texas og Louisiana med kraftig regn og flom. Meteorologene ved National Hurricane Center i Miami melder at tropiske stormvarsler er sendt ut for kysten av Texas og den nordøstlige kysten av Mexico. Nicholas ventes å bevege seg sakte oppover kysten og kan gi voldsomme regnmengder over flere dager. Klokken 11 lokal tid søndag befant stormen seg omtrent 205 kilometer nordøst for Veracruz i Mexico og 650 kilometer sørøst for munningen av Rio Grande-elven. Nicholas er det 14.
Les mer på NRK


Les mer om:
Nicholas, Mexicogolfen, Mexico, Louisiana, National Hurricane Center, Miami, Texas, Veracruz, Rio Grande, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tropisk, stormi , Mexicogolfen
NRK - 22 aug 21 kl. 15:32

Henri svekt til tropisk storm

Uvêret Henri blei nedgradert frå orkan til tropisk storm før det er venta å treffe land på USAs austkyst seinare søndag, opplyser amerikanske meteorologar. Millionar av menneske i New England og på Long Island i New York førebur seg på stormflo og andre overfløymingar, kraftig vind og straumbrot. Sjølv om uvêret er noko svekt, åtvarar meteorologane om kraftig nedbør og risikoen for auka vasstand medan Henri rasar over Atlanteren..

NRK - 30 aug 21 kl. 15:05

Ida nedgradert til tropisk storm

Ekstremværet Ida er nedgradert fra orkan til tropisk storm etter å ha feid over delstaten Louisiana og ført til enorme materielle skader. Det opplyser USAs nasjonale orkansenter mandag. Det er likevel varslet at det kan komme fra 240 til 460 millimeter regn i deler av Louisiana mandag..

NRK - 20 aug 21 kl. 03:29

Orkanen Grace traff Yucatán

Tak blåste av hus og strømmen forsvant da orkanen Grace torsdag feide inn over Yucatán-halvøya i Mexico, melder NTB/AP. Stormen hadde allerede sluppet store mengder nedbør over Jamaica, Cayman-øyene og det jordskjelvrammede Haiti før den traff Yucatán-kysten, som er hjertet av Mexicos turistnæring. Grace kom inn over land rett sør for Tulum som en kategori 1-orkan, men ble svekket til en tropisk storm da den fortsatte videre inn over land.

NRK - 27 aug 21 kl. 17:07

Tropisk storm nærmer seg Cuba

Den tropiske stormen Ida nærmer seg Cuba, og kan treffe Louisiana i USA som en orkan søndag. Det melder National Hurricane Center. Ida er ventet å utgjøre en relativt liten trussel for Cuba, mens faren øker når den nærmer seg Mexicogolfen.

NRK - 09 sep 21 kl. 02:48

Tropisk storm på vei mot Florida

Den tropiske stormen «Mindy» har dannet seg i Mexicogolfen og har ført til at det er sendt ut farevarsel for innbyggerne i Florida. Mindy kan føre med seg så mye som 15 millimeter regn i Florida og i sørlige deler Georgia og Sør-Carolina torsdag, opplyser USAs nasjonale orkansenter. Det advares om styrtregn og oversvømmelser..

NRK - 24 jul 21 kl. 07:51

Tyfonvarsel i OL – flytter øvelser

En tyfon er på vei mot Japans hovedøy og er ventet å nå regionen OL-byen Tokyo ligger i tirsdag. Uværet har allerede ført til OL-endringer. Rokonkurransene som skulle ha gått mandag er blitt framskutt til søndag i håp om å slippe unna uværet.

NRK - 15 aug 21 kl. 21:42

Stormen Fred på vei mot golfkysten

Den tropiske stormen Fred har vokst i styrke igjen og er nå på kurs mot USAs golfkyst. Fred ventes å krysse Mexicogolfen og treffe land i Alabama eller det vestlige Florida mandag kveld eller natt til tirsdag, ifølge meteorologene. Samtidig er en annen storm i årets orkansesong på vei.

NRK - 28 aug 21 kl. 07:02

Orkanen Ida kan bli kategori-4

Folk i risikoområder i New Orleans hamstret fredag varer i påvente av orkanen Ida, som like før rammet vestspissen av Cuba på sin ferd mot vest. Orkanen ble en kategori 1-storm med vindstyrke på 33 sekundmeter da den feide i land på Isla de la Juventud og i Pinar del Rio-provinsen lengst sørvest på Cuba. Over 10.

NRK - 30 aug 21 kl. 01:55

«Ida» svekket til kategori 3-storm

Orkanen «Ida» har svekket seg til en kategori 3-storm med vind på rundt 125 km/t, melder det nasjonale stormsenteret i USA. Da «Ida» nådde land søndag ettermiddag var det en storm i kategori 4, som vedvarte i flere timer mens uværet beveget seg nordover i Louisiana, skriver CNN..

NRK - 30 aug 21 kl. 04:43

Stormen Ida ned i kategori 2-storm

Etter rund ni timer i kategori 4-storm er orkanen Ida nedjustert til en kategori 2-storm. Uværet traff Louisiana søndag kveld. Trær har blåst over ende, hustak har blåst bort, store vannmasser preger gatene.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

USA fordømmer Nord-Korea rakett

Nord-Korea har prøve skote minst ein ballistisk rakett som landa i havet aust for den koreanske halvøya, ifølgje Sør-Korea og Japan. USA fordømmer prøveoppskytinga og ber Nord-Korea «avstå frå ytterlegare destabiliserande handlingar»..

NRK - 30 minutter siden

Ber Telenor ikkje forlate Myanmar

Junta ber Telenor-leiarar om å ikkje forlate Myanmar, melder nyheitsbyrået Reuters..

NRK - 45 minutter siden

Må kanskje stenge kirker i Oslo

Hvis strømutgiftene blir for store kan det hende at noen kirker i Oslo må stenge. Kirkevergen er bekymret over de høye strømprisene og ser nå på ulike løsninger, sier kommunikasjonsansvarlig i Kirkelig fellesråd i Oslo, Finn Folke Torp til NRK..

NRK - 45 minutter siden

Straumprisen fell i morgon

Etter fleire dagar med rekordhøge straumprisar, er det venta eit prisfall onsdag. Det viser prisoversikta frå straumbørsen Nordpool. Prisen vil ligge på 0,80 kilowattimen i snitt gjennom dagen i Sør-Noreg..

NRK - 1 time siden

Tilleggsforhandlingane starta opp

Tilleggsforhandlingane mellom staten og landbruket, som i september vart utsett av Solberg-regjeringa, har starta opp igjen med Støre-regjeringa. Tysdag har det vore møte på leiarnivåa, skriv Norges Bondelag. Jordbruket krev mellom anna kompensasjon for ein kraftig vekst i kostnadene til handelsgjødsel og byggjevarer.

NRK - 1 time siden

Avlyser førestillingar

Bergen Nasjonale Opera må avlyse tre førestillingar av Rusalka på grunn av streik. Førestillingane den 23., 25.

NRK - 1 time siden

Demonstrantar i Madrid

Seks demonstrantar har okkupert det kjente Prado-museet i Madrid og trugar med å ta livet av seg om ikkje dei får innfridd ei liste med krav. Ifølgje spanske medium hevdar demonstrantane å vere overlevande etter ei masseforgifting som skjedde i Spania for 40 år sidan. Då omkom hundrevis av menneske og fleire titusen vart sjuke etter å ha fått i seg rapsolje med anilin.

NRK - 1 time siden

Sagosen testet positivt for korona

Håndballstjernen Sander Sagosen har testet positivt for korona, opplyser hans manager Kevin Skabo til Adresseavisen. – Han ble dårlig i helgen og var dårlig i to dager. Men nå føler han seg bra, sier Skabo til avisen og legger til at Sagosen har kjent på en influensafølelse.

NRK - 1 time siden

Dømd til tre års fengsel

To nordmenn er dømd til tre års fengsel for medverkar til grovt underslag etter leilegheitssal i Brasil. Kjøparane fekk ikkje skøytene til leilegheitene, skriv Dagens Næringsliv. I tillegg til fengsel, er dei to dømd til å betale tilbake 27,7 millionar kroner til kjøparane, samstundes er dei frådømd retten til å drive næringsverksemd for alltid.

NRK - 2 timer siden

Tilsynssaka vil ta eit halvt år

Statsforvaltaren i Oslo og Viken håpar å vere ferdig med tilsynssaka knytt til helsehjelpa til drapssikta Espen Andersen Bråthen har fått, innan seks månadar. Forvaltarens helseavdeling har varsla Kongsberg kommune og Vestre Viken helseføretak om at det blir opna tilsynssak etter drapa. – Vi ber i første omgang om informasjon om den sikta si kontakt med helsevesenet frå januar 2018 og fram til i dag, skriv statsforvaltaren i ei pressemelding..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt