NRK > Nyheter

Saturday, 03 December, 21:26

NRK - 03 jul 22 kl. 05:06

Skottene delt i synet om folkeavstemning

Skotske velgere er delt i synet på om hvorvidt det bør gjennomføres en ny folkeavstemning om uavhengighet neste år, ifølge en ny meningsmåling. Målingen er gjennomført av Panelbase for den avisen The Sunday Times og viser at 44 prosent av de spurte motsetter seg folkeavstemning. 43 prosent svarer at de er i favør av folkeavstemning, melder nyhetsbyrået Press Association. Hver tiende som er blitt spurt, svarer at de verken støtter eller motsetter seg at en slik folkeavstemning skal finne sted, mens 3 prosent svarer at de ikke vet hva de skal mene om saken. Målingen er gjennomført blant 1.
Les mer på NRK


Les mer om:
Panelbase, The Sunday Times, Press Association, Skottlands, Nicola Sturgeon, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skottene, delti , synetom , folkeavstemning
NRK - 09 okt 22 kl. 16:00

Skottlands førsteminister håper høyesterett vil rydde veien for uavhengighet

Skottland kan holde ny avstemning om uavhengighet om et år, ifølge førsteminister Nicola Sturgeon. Til uka skal Storbritannias øverste domstol se på saken. 23.

NRK - 23 nov 22 kl. 10:28

Skottland venter på rettsavgjørelse om ny folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon kjemper for en ny folkeavstemning i Skottland om landet skal løsrive seg fra Storbritannia. I dag skal britisk høyesterett ta stilling til å Skottland kan gjennomføre en slik folkeavstemning til tross for at landet ikke har fått tillatelse av den britiske regjeringen. Skottene stemte nei til løsrivelse i september 2014.

NRK - 23 nov 22 kl. 10:58

Britisk høyesterett: Skottland har ikke rett til gjennomføre ny folkeavstemning om uavhengighet

Britisk høyesterett har konkludert med at skotske myndigheter ikke kan gjennomføre en ny folkeavstemning om uavhengighet, uten å få en tillatelse av britiske myndigheter. Britiske myndigheter har allerede sagt nei. Rettens fremste dommer Lord Reed leste tirsdag opp høyesteretts konklusjon.

NRK - 31 mar 22 kl. 12:15

Georgia avviser planer om folkeavstemning

Georgia avviser blankt alle planer om at det skal holdes en folkeavstemning i utbryterregionen Sør-Ossetia om å bli en del av Russland. – Det er helt uakseptabelt å snakke om noen form for folkeavstemning når territoriet er okkupert og en okkupasjon er i gang, sa Georgias utenriksminister David Zalkaliani torsdag etter et møte i Tbilisi med Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod. – Under en slik okkupasjon vil en folkeavstemning ikke være juridisk gyldig, slo Zalkaliani fast.

NRK - 08 nov 22 kl. 07:40

Folkeavstemning kan være lovstridig

En folkeavstemning om nedleggelsen av Ullevål og Oslo-sykehusene framtid er i strid med kommuneloven. Det mener bystyrets sekretariat som har vurdert innbyggerforslaget om folkeavstemning før saken skal behandles i bystyrets finansutvalg torsdag. – Forslaget er ikke rettet mot bystyret, som allerede flere ganger har uttalt seg om spørsmålet, men mot regjeringen.

Klartale - 16 sep 22 kl. 06:00

Er det straffbart å dele en video med vold?

Sosiale medier er en stor del av hverdagen vår. Særlig hos barn og unge. Og bruken av sosiale medier kan være positivt.

Klartale - 27 nov 22 kl. 06:40

Hvem er denne mulige arvtakeren til Putin?

Kan en dømt tyv bli president i Russland om Putin slutter?Flere mener Prigozjin kan ha det som mål. På 30 år har mye endret seg fra ham.

Klartale - 05 maj 22 kl. 06:00

Vil velgerne straffe Boris Johnson?

Britene skal torsdag velge hvem som skal få styre sine byer og kommuner. Men det er også mer enn et vanlig lokalvalg. Det vil også gi svar på hvor mange som støtter Boris Johnson etter to år med Brexit, korona og det som blir kalt «party gate» .

Klartale - 15 okt 22 kl. 07:00

Dette trikset for å varme hjemmet er populært på nett

Det kan virke som mange går en kald vinter i møte i Storbritannia. Det er dyrt med strøm. 1.

NRK - 08 jun 22 kl. 01:02

Jubel og skuffelse over folkeavstemning

Folk i de tidligere kommunene Søgne og Songdalen er delt i synet på regjeringens beslutning om å tillate folkeavstemning om storkommunen Kristiansands fremtid. Ordfører i Kristiansand er skuffet over at bystyrets vedtak om å opprettholde storkommunen ikke blir respektert..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Sex utenfor ekteskap kan bli forbudt i Indonesia

Nasjonalforsamlingen i Indonesia ligger an til å godkjenne en lov som vil straffe sex utenfor ekteskap med opptil ett års fengsel. Blir loven vedtatt, vil den gjelde både landets egne borgere og besøkende utlendinger, skriver BBC. Dermed kan for eksempel turister på Bali bli omfattet.

NRK - 45 minutter siden

Zelenskyj: Pristaket på russisk olje er ikke seriøst

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener pristaket på russisk olje er satt for lavt. Pristaket er satt til 60 dollar fatet. – Nivået er ikke seriøst fordi dette nivået er ganske komfortabelt for Russland, sier Zelenskyj lørdag, og fortsetter: – Russland har allerede skapt store tap for alle verdens land ved å bevisst destabilisere energimarkedet.

NRK - 1 time siden

Alvorlig trafikkulykke i Balsfjord

To trailere har kollidert i 80-sonen på E6 ved Strupen i Balsfjord lørdag kveld. Det skal være alvorlig personskade to av de tre involverte, melder politiet. – Vi fikk melding klokka 19:14 om at to trailere hadde kollidert på E6 nord for Heia og Strupen.

NRK - 1 time siden

Ukrainske ambassader har mottatt pakker med dyredeler

En rekke ukrainske ambassader har mottatt pakker med kroppsdeler fra dyr eller eksplosiver. Landets utenriksminister mener avsenderne forsøker å skape frykt. Utenriksminister Dmytro Kuleba sier i et intervju med CNN at det har vært 17 slike tilfeller.

NRK - 1 time siden

To skadet i trafikkulykke i Troms

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord. To vogntog skal ha kollidert, opplyser politiet i Troms. Tre personer var involvert i ulykken, og to av dem er skadet.

NRK - 1 time siden

Person funnet omkommet etter brann i Lofoten

En person har vært savnet etter brann i en bolig på Bøstad i Lofoten lørdag morgen. Krimteknikere fra politiet har vært inne på branntomten og det er gjort funn av en omkommet person, opplyser politiet i Nordland i en pressemelding. Politiet har all grunn til å tro at det er den savnede som er funnet.

NRK - 2 timer siden

Fjøsbrann utanfor Florø

Naudetatane er på veg i båt til ein fjøsbrann på ei øy utanfor Florø. Alle dyr skal i fylgje politiet vere redda ut, og personar er gjort greie for. Det er framleis full fyr i fjøset..

NRK - 1 time siden

Minst tre skadd i trafikkulykke i Troms

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord. To vogntog skal ha kollidert, opplyser politiet i Troms. Minst tre personer skal være skadet.

NRK - 2 timer siden

Ny kniv-pågripelse i Oslo

Politiet opplyser på Twitter at de har kontroll på en mann som skal ha gått med kniv i parkeringshuset på Oslo S. En vekter hadde observert mannen. Ingen skal ha blitt truet eller skadet..

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke mellom to vogntog på E6

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com