Folkeavstemning

Sunday, 16 January, 20:27

Nyheter om Folkeavstemning

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 okt 21 kl. 13:57

Frp vil ha Folkeavstemning

Fremskrittspartiet foreslår en Folkeavstemning om oppløsning av Kristiansand kommune. I et innspill til bystyret skriver politiker Christian Eikeland at han vil at folk som bor i tidligere Søgne og Songdalen kommuner, skal få avgi stemmer..

VG - 28 sep 21 kl. 14:13

SV vil ha Folkeavstemning om regionreform: – Et av de dummeste vedtakene

SV ønsker Folkeavstemning om oppløsning av tvangssammenslåtte fylker. Forslaget møter skepsis hos både den øverste Ap-bossen i nord og i Senterpartiet..

NRK - 20 okt 21 kl. 11:29

Ønsker Folkeavstemning om Vestland

Rødt foreslår nå å avholde rådgivende Folkeavstemninger om bevaring eller løsrivelse i storfylkene: Vestland, Innladet og Vestfold og Telemark. Dersom kun ett av de gamle fylkene vil løsrive seg, er det grunnlag nok for skilsmisse, mener partiet. I tillegg foreslår Rødt Folkeavstemninger i tidligere Flora og Vågsøy kommune om hvorvidt man skal gå tilbake til de tidligere kommunegrensene.

NRK - 29 sep 21 kl. 01:27

Varsler nyvalg på Haiti på nyåret

Haitis statsminister Ariel Henry sier det blir Folkeavstemning om grunnloven innen februar, og valg ikke lenge etter. Valgene har blitt utsatt flere ganger. Henry sier til nyhetsbyrået AP at Folkeavstemningen må prioriteres fordi den nåværende grunnloven ikke har oppslutning blant et flertall av det politiske ledere og andre ledere i samfunnet.

NRK - 26 sep 21 kl. 13:06

Trolig ja til likekjønnet ekteskap

Søndag holdt Sveits Folkeavstemning om likekjønnet ekteskap skal godkjennes. Etter at valglokalene stengte klokken 12.00 kom en prognose fra statistikkbyrået GFS Bern som viser at to tredjedeler av sveitserne, eller 64 prosent, stemte ja til lovforslaget.

NRK - 26 sep 21 kl. 07:58

Folkeavstemming i Sveits

Søndag blir det holdt folkeavstemming i Sveits om likekjønnet ekteskap skal godkjennes. Motstandere av regjeringens plan for ekteskap for alle klarte å sikre en Folkeavstemning, men meningsmålinger viser bred oppslutning om lovendringen..

NRK - 02 aug 21 kl. 08:00

Få deltok i Folkeavstemning

Bare sju prosent deltok i en Folkeavstemning i Mexico søndag om hvorvidt tidligere presidenter skulle rettsforfølges for korrupsjon. Av dem som stemte, var det bare to prosent som stemte imot. Oppslutningen ligger langt under de 40 prosent som er nødvendig for at den juridiske prosessen skal kunne komme i gang, sier den nasjonale valgkommisjonen.

NRK - 15 jun 21 kl. 07:44

Vil ha Folkeavstemning

Frp i Troms og Finnmark ønsker en ny Folkeavstemning for å finne ut om folk vil at storfylket skal bestå. Neste fylkesting legger de inn et representantforslag om en Folkeavstemning..

NRK - 21 aug 21 kl. 03:36

Lover snarlig valg i Haiti

På Haiti lover statsminister Ariel Henry at det skal holdes valg «så snart som mulig». Rett før jordskjelvet som krevde nesten 2200 menneskeliv, ble det meldt at første runde i presidentvalget blir 7. november.

NRK - 12 aug 21 kl. 06:34

Undersøkelse: Skepsis til EØS

Norsk Utenrikspolitisk Institutt (Nupi) har spurt hva folk ville stemt i en Folkeavstemning om norsk deltakelse i EØS-avtalen. Bare 44 prosent svarer at de ville stemt for, mens 32 prosent svarer at de ville stemt mot. 24 prosent svarer «vet ikke».

NRK - 25 jun 21 kl. 03:28

Folkeavstemning om abortlov

I Gibraltar var det torsdag Folkeavstemning om å endre abortloven. Ved brudd på den strenge abortloven i dag, kan man risikere å bli straffet med livsvarig fengsel. Lovendringen handlet om å tillate abort der en kvinnes fysiske eller mentale helse er i fare, eller når det er fare for at et foster kan dø av fysiske mangler, skriver BBC News.

NRK - 16 jun 21 kl. 15:15

Folkeavstemning om universitet

Ungarns statsminister ombestemmer seg og vil ha Folkeavstemning om etableringen av et kinesisk universitet i Budapest. Folkeavstemningen skal holdes etter valget på ny nasjonalforsamling neste år. Det har vært store protester mot det nye universitetet.

NRK - 08 jul 21 kl. 06:26

Ny president i Ny-Kaledonia

Louis Mapou er valgt til ny president på Ny-Kaledonia. Han er den første uavhengighetstilhengere som blir valgt siden avtalen i 1998 som ga øya mer selvbestemmelse fra Frankrike I desember skal Ny-Kaledonia holde en Folkeavstemning om øya skal bli uavhengig fra Frankrike..

NRK - 25 jun 21 kl. 06:28

Gibraltar vil ha abortlettelser

Innbyggerne i Gibraltar har i en Folkeavstemning sagt ja til å lette på abortlovene, som er blant de strengeste i verden. 62 prosent stemte for å tillate abort når kvinnens fysiske eller psykiske helse står på spill, eller om fosteret har fysiske skader som gjør at det ikke vil overleve..

NRK - 23 jun 21 kl. 15:57

Vil innkalle britiske ambassadør

Russland vil innkalle den britiske ambassadøren på teppet etter påstanden om at et britisk marinefartøy har seilt inn i russisk farvann ved Krim-halvøya. Storbritannia har avvist påstanden og sagt at skipet seilte i ukrainsk farvann i tråd med folkeretten. Russland annekterte Krim-halvøya fra Ukraina etter en Folkeavstemning i 2014.

NRK - 21 jun 21 kl. 19:11

Vil benåde uavhengighetsledere

Spanias statsminister Pedro Sánchez vil i dag godkjenne benådningene til de ni katalanske uavhengighetslederene som er dømt for oppvigleri. Det melder El País. De ni uavhengighetslederene ble dømt av spansk høyesterett til mellom 9 og 13 år i fengsel i 2019.

NRK - 19 jun 21 kl. 12:00

Utsetter vindmøllespørsmål

Det blir ingen realitetsbehandling av innbyggerforslaget om nei til vindmøller i Narvik. Det blir heller ikke noen Folkeavstemning om forslaget. Det ble klart da kommunestyret tok saken til behandling fredag.

NRK - 08 maj 21 kl. 19:42

Seier til uavhengighetspartiene

I valget i Skottland har de to partiene som kjemper for skotsk løsrivelse nå flertall i parlamentet i Edinburg. Det trengs 65 parlamentsmedlemmer for flertall. Det skotske Nasjonalpartiet SNP har så langt 63, mens støttepartiet De skotske grønne har to og enda er mange valgdistrikter ikke talt opp.

NRK - 08 maj 21 kl. 19:42

Uavhengighetsfløy vant i Skottland

I valget i Skottland har de to partiene som kjemper for skotsk løsrivelse nå flertall i parlamentet i Edinburg. Det trengs 65 parlamentsmedlemmer for flertall. Det skotske Nasjonalpartiet SNP har så langt 63, mens støttepartiet De skotske grønne har tre og enda er mange valgdistrikter ikke talt opp.

NRK - 14 jun 21 kl. 11:51

Sveits sliter med utslippskutt

Sveits vil få problemer med å oppfylle kravene i Paris-avtalen om å senke utslipp av klimagasser. Det er resultatet av helgens Folkeavstemning, der regjeringens forslag til tiltak fikk 49 prosent av stemmene, mens 51 prosent stemte mot. Målet om å senke utslippene med 50 prosent i forhold til år 1990 skulle nås med en ny drivstoffavgift og en avgift på flybilletter.

NRK - 13 jun 21 kl. 18:34

Sveits stemte ned miljø og klimalov

Sveits har hatt Folkeavstemning om en rekke nye lover. Blant annet stemte 62 prosent mot å et forbud mot synsetiske plantevernmidler. Dermed fulgte de regjeringens råd.

NRK - 08 jun 21 kl. 03:38

Haiti utsetter grunnlovsavstemning

Haiti utsetter en Folkeavstemning om endringer i grunnloven, som skulle ha funnet sted 27. juni. Det er ikke satt noen ny dato.

E24 - 07 jun 21 kl. 06:22

Måling: Rekordhøy støtte til EØS-avtalen

To av tre ville ha stemt ja til EØS-avtalen om det var Folkeavstemning i dag, ifølge en ny undersøkelse. Også EU-støtten er økende..

NRK - 07 jun 21 kl. 03:07

Måling: Støtte til EØS-avtalen

To av tre ville ha stemt ja til EØS-avtalen om det var Folkeavstemning i dag, ifølge en ny undersøkelse. Også EU-støtten er økende. Målingen er gjennomført av Sentio for Nationen og Klassekampen.

NRK - 09 maj 21 kl. 13:04

Vil ha Folkeavstemning om vindkraft

Det må holdes folkeavstemming før vindkraftanlegg kan bygges på land, har Frp-landsmøtet vedtatt. Et flertall i den enkelte kommune må ønske byggingen før den starter, ifølge vedtaket..

NRK - 09 maj 21 kl. 02:01

Boris ber Sturgeon om samarbeid

Storbritannias statsminister Boris Johnson gratulerer den skotske førsteministeren Nicola Sturgeon etter at partier som kjemper for uavhengighet har fått flertall i det skotske parlamentet. Johnson ber i et brev til Sturgeon om samarbeid til felles beste. Sturgeon og SNP jobber for skotsk uavhengighet og ønsker en ny Folkeavstemning om det.

VG - 08 maj 21 kl. 20:55

Skottland valgte selvstendighetspartiene

Med Nicola Sturgeons seier i det skotske parlamentsvalget er ikke spørsmålet lenger om det blir en ny Folkeavstemning for eller mot selvstendighet. Men når..

NRK - 08 maj 21 kl. 04:22

Opptellingen drøyer i Skottland

Opptellingen etter valget til det skotske parlamentet tar tid, men det ligger an til at nasjonalistpartiet SNP vil vinne flertall. Foreløpig har partiet vunnet tre ekstra seter. Dersom SNP får flertall vil de arbeide for å få en ny Folkeavstemning om skotsk uavhengighet..

NRK - 07 maj 21 kl. 05:59

Teller stemmene i Skottland

Stemmene til det skotske parlamentsvalget begynner å telles i dag, men resultatet blir ikke klart før helgen. Får det skotske nasjonalistpartiet majoriteten av stemmene vil de presse på for å få til en ny Folkeavstemning om skotsk uavhengighet..

Dagbladet - 07 maj 21 kl. 04:07

Nå sendes «udyret» inn

Det går mot en Folkeavstemning av de sjeldne i California. Politikere, forretningsmenn, en pornoskuespiller og en OL-vinner har lansert sitt kandidatur. Torsdag kom en bjørn på banen for å dra oppmerksomhet..

NRK - 03 maj 21 kl. 01:16

Småby stemte for å forby abort

Innbyggerne i byen Lubbock i Texas har stemt for å forby abort i en Folkeavstemning. Avgjørelsen vil trolig føre til langvarig kamp i rettssystemet. Politikerne i Lubbock hadde egentlig avvist lovforslaget fordi de mente det vil binde byen til en dyr rettsstrid..

NRK - 19 apr 21 kl. 06:40

Vil reversere fylkessammenslåing

Telemark Sp ønsker Folkeavstemning i Telemark til høsten, om Vestfold og Telemark fortsatt skal være et fylke. Fylkesleder Jon Rikard Kleven vil at tjenester skal være nær der folk bor. Han frykter distriktene i det sammenslåtte fylket blir rasert..

Aftenposten - 18 apr 21 kl. 19:54

Her har de Folkeavstemning om blokkenes utseende

Hvorfor skal bare de rike få bo i vakre hus, spurte snekkeren. Så ble han politiker og omvendte sosialdemokratene i….

NRK - 06 apr 21 kl. 04:27

Chile utsetter Folkeavstemning

Senatet i Chile har vedtatt å utsette folkeavstemmingen over ny grunnlov i fem uker på grunn av koronapandemien. Valget skulle ha blitt holdt søndag, men ble satt på vent etter at president Sebastian Pinera foreslo en utsettelse for om lag en uke siden..

NRK - 29 mar 21 kl. 04:38

Foreslår å utsette Folkeavstemning

Chiles president foreslår å utsette Folkeavstemningen over ny grunnlov på grunn av koronapandemien. Valget skulle ha blitt holdt i april. President Sebastián Piñera foreslår å utsette valget med en måneds tid til mai..

NRK - 27 mar 21 kl. 20:27

Vil ikke jobbe for EU-medlemskap

MDGs landsmøte sa lørdag nei til et forslag om å jobbe for en Folkeavstemning om norsk EU-medlemskap, men går inn for å holde fast på EØS-avtalen. Samtidig vedtok partiet å samarbeide tett med EU om utvikling og gjennomføring av klimapolitikken..

NRK - 14 feb 21 kl. 17:14

Folkeavstemning om bilfri sone

Oslo Frp vil ha en Folkeavstemning om det rødgrønne byrådets mål om å jobbe for nullutslippssoner i byen neste år, melder VG. Byrådet i Oslo jobber for at det allerede neste år skal opprettes en sone der det er forbudt å kjøre bensin- og dieselbiler..

Aftenposten - 14 feb 21 kl. 17:16

Oslo Frp vil ha Folkeavstemning om bensin- og dieselforbud

Oslo Frp krever Folkeavstemning om det rødgrønne byrådet sitt mål om å jobbe for nullutslippssoner i byen neste….

VG - 14 feb 21 kl. 16:13

Oslo Frp vil ha Folkeavstemning om nullutslippssoner

Oslo Frp vil foreslå at det holdes en Folkeavstemning slik at folk får ta stilling til om de ønsker at bensin- og dieselbiler stenges ute fra store områder i hovedstaden..

Aftenposten - 18 mar 21 kl. 20:50

Tog eller småhus? Hva ville du gjort om du fikk bestemme over ditt nabolag?

Kanskje er forslaget om Folkeavstemning om bensin- og dieselbiler i Oslo en god idé..

NRK - 07 mar 21 kl. 17:10

Vil forby tildekket ansikt i Sveits

Sveits ligger an til å forby bruk av burka, nikab og alle andre heldekkende hodeplagg på offentlig sted etter at et flertall på 52 prosent stemte for et forbud i en Folkeavstemning søndag. Temaet har vært gjenstand for debatt i Sveits i flere år..

NRK - 24 jan 21 kl. 18:16

Vil ha ny skotsk Folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon sier hun vil arrangere en rådgivende Folkeavstemning om uavhengighet dersom hennes nasjonalistparti vinner det skotske parlamentsvalget i mai. Det går imot ønsket til den britiske regjeringen, melder AP..

NRK - 14 dec 20 kl. 21:45

Vil ha Folkeavstemning om klima

Frankrikes president Emmanuel Macron vil ha en Folkeavstemning for å avgjøre om kampen mot klimaendringene skal inn i den franske grunnloven. Den franske grunnloven fra 1791 var en viktig inspirasjon blant annet for den norske grunnloven (1814)..

NRK - 18 dec 20 kl. 13:42

Stemmer for likekjønnet ekteskap

Sveits er i ferd med å føye seg inn i rekken av land som tillater likekjønnede ekteskap. Etter et vedtak i nasjonalforsamlingen blir det trolig Folkeavstemning. Debatten har gått i flere runder i forsamlingens to kamre..

Dagbladet - 11 dec 20 kl. 12:31

Vil ha Texas ut av USA

En republikansk politiker i Texas foreslår Folkeavstemning om Texas' uavhengighet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt