NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 01:18

NRK - 26 nov 22 kl. 11:50

Over 400 for retten i Tsjad

Påtalemyndigheten i Tsjad vil stille 401 personer for retten etter demonstrasjoner som kostet rundt 50 mennesker livet forrige måned. Politiet begynte å skyte mot demonstranter som protesterte mot regjeringen i hovedstaden N'Djamena og flere byer 20. oktober. Det offisielle dødstallet etter demonstrasjonene inkluderer 10 medlemmer av sikkerhetsstyrkene. Flere hundre personer ble arrestert, og tirsdag starter rettssaken mot 401 av dem.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tsjad, 'djamena, Koro Toro, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Over, 400, for, retteni , Tsjad
NRK - 06 okt 22 kl. 14:27

Ukraina hevder å ha frigjort over 400 kvadratkilometer ved Kherson

Ukrainske myndigheter hevder å ha gjenerobret over 400 kvadratkilometer i det sørlige regionen fylket, et område Russland annekterte i forrige uke. Framrykkingen til de ukrainske styrkene skal ha skjedd på under én uke. – Ukrainas væpnede styrker har frigjort over 400 kvadratkilometer i Kherson-regionen siden begynnelsen av oktober, sier Natalia Gumeniuk i en brifing på nett torsdag.

Klartale - 05 aug 22 kl. 10:54

Velgerne beskytter retten til abort

Høyesterett fjernet den føderale retten til å ta abort i juni. Det gjør at stater selv kan velge om de vil forby abort. I mange konservative stater er abort forbudt.

NRK - I førrgår: 11:15

Over 1.400 døde i jordskjelvet

Tallet på døde etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria har passert 1.400, opplyser myndighetene i begge land. Tallet ventes å stige.

NRK - 23 jul 22 kl. 05:01

Sydney McLaughlin med verdensrekord på 400 m hekk

Amerikanske Sydney McLaughlin forbedret verdensrekorden på 400 meter hekk for fjerde gang på 13 måneder. Del på Facebook Del på Twitter Del på epost Den nye verdensrekorden lyder utrolige 50,68 sekunder, en tid som ville plassert henne som nummer syv i finalen på 400 meter flatt..

NRK - 24 jul 22 kl. 04:11

Skotheim med tung avslutning: – Det var tungt

– Det ble ikke riktig den avslutningen på åpningsdagen som vi hadde håpet på, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal. Sander Skotheim rundet av dag én av tikampen med 49,80 sekunder på 400 meter. Totalt har han samlet 4331 poeng.

Klartale - 14 okt 22 kl. 08:59

400.000 velgere er borte vekk

400.000 velgere er borte vekk. Hvis vi skal stole på menings-målinger.

NRK - 26 okt 22 kl. 10:31

Birgitte-saken: Fetteren vil møte i retten

7. november starter rettssaken mot 52-åringen som er tiltalt for drapet på Birgitte Tengs. 52-årinens forsvarer har tidligere varslet at fetteren til Tengs ville bli et tema i retten.

NRK - 15 nov 22 kl. 15:05

Dommeren refser mediene i Tengs-saken

Dommer Arne Vikse kritiserer mediene for å ha kontaktet vitner i Tengs-rettssaken før og etter deres forklaringer i retten tirsdag. – Det har kommet retten for øre at vitner har blitt kontaktet av presse både i forkant og i etterkant av forklaringene sine, og de har gitt uttrykk for at de ikke synes det er greit. Særlig det å kontakte vitner i forkant av forklaringen må jeg reise en pekefinger mot, sier dommer Arne Vikse i retten.

NRK - 11 dec 22 kl. 11:45

Vil stille Putin for retten

Ine Eriksen Søreide (H) sier hun håper Russlands president Vladimir Putin vil stilles for en internasjonal domstol. – Vi vil gjøre det vi kan på norsk side for å få stilt han og andre krigsforbrytere for retten. Et oppgjør etter en krig handler også om å stille de ansvarlige for retten, og det må og, et oppgjør etter en krig handler også om å stille de ansvarlige for retten og det må skje i dette tilfellet.

NRK - 13 jan 23 kl. 08:42

Vestre Platå-siktet var prøveløslatt da drapet ble begått

Mannen i 40-årene, som er siktet for drapet på en annen mann i 40 årene på Vestre Platå i november, er varetektsfengslet i fire nye uker. Mannen er varetekt på bakgrunn av det retten ser på som gjentakelsesfare. Mannen ble så sent som i desember 2020 dømt til fengsel i tre år etter flere alvorlige overtredelser.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Erkjenner skyld etter skyting i matbutikk

3 personer ble skutt og drept på en Walmart-butikk i El Paso i 2019. En 24 år gammel mann erkjenner straffskyld og at det var et rasistisk motivert angrep. Byen El Paso ligger i den amerikanske delstaten Texas og grenser til Mexico.

NRK - 15 minutter siden

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda på grunn av uvær. Dette gjelder samtlige kjøretøy, skriver Vegtrafikksentralen vest på Twitter. Ny vurdering vil bli gjort klokka 10 på torsdag.

NRK - 45 minutter siden

Twitter har problemer

Mikrobloggtjenesten Twitter opplever natt til torsdag problemer. Flere brukere sliter med å få tilgang til tjenesten. Twitter skriver i en uttalelse at de er klar over problemene og at de jobber med feilretting, skriver Reuters..

NRK - 1 time siden

Takplater fra skole i Lakselv flyr

Brannvesenet i Finnmark har rykket ut til Lakselv ungdomsskole etter meldinger om at løse gjenstander kommer flygende rundt skolen. – Det er takplater som har blåst av skolen. Det er snakk om 70 til 100 kvadratmeter, sier vaktleder Kjartan Lunøe ved 110-sentralen i Finnmark til NTB.

NRK - 1 time siden

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

NRK - 2 timer siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 2 timer siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 2 timer siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 2 timer siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com