NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 11:36

NRK - 26 nov 22 kl. 11:50

Over 400 for retten i Tsjad

Påtalemyndigheten i Tsjad vil stille 401 personer for retten etter demonstrasjoner som kostet rundt 50 mennesker livet forrige måned. Politiet begynte å skyte mot demonstranter som protesterte mot regjeringen i hovedstaden N'Djamena og flere byer 20. oktober. Det offisielle dødstallet etter demonstrasjonene inkluderer 10 medlemmer av sikkerhetsstyrkene. Flere hundre personer ble arrestert, og tirsdag starter rettssaken mot 401 av dem.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tsjad, 'djamena, Koro Toro, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Over, 400, for, retteni , Tsjad
Klartale - 13 feb 23 kl. 13:59

Klarer du å gjette hvor mye dette kostet i Sverige?

1. februar endret norske butikker prisene. Mat ble dyrere hos flere.

NRK - 06 okt 22 kl. 14:27

Ukraina hevder å ha frigjort over 400 kvadratkilometer ved Kherson

Ukrainske myndigheter hevder å ha gjenerobret over 400 kvadratkilometer i det sørlige regionen fylket, et område Russland annekterte i forrige uke. Framrykkingen til de ukrainske styrkene skal ha skjedd på under én uke. – Ukrainas væpnede styrker har frigjort over 400 kvadratkilometer i Kherson-regionen siden begynnelsen av oktober, sier Natalia Gumeniuk i en brifing på nett torsdag.

Klartale - 05 aug 22 kl. 10:54

Velgerne beskytter retten til abort

Høyesterett fjernet den føderale retten til å ta abort i juni. Det gjør at stater selv kan velge om de vil forby abort. I mange konservative stater er abort forbudt.

NRK - 06 feb 23 kl. 11:15

Over 1.400 døde i jordskjelvet

Tallet på døde etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria har passert 1.400, opplyser myndighetene i begge land. Tallet ventes å stige.

NRK - 23 jul 22 kl. 05:01

Sydney McLaughlin med verdensrekord på 400 m hekk

Amerikanske Sydney McLaughlin forbedret verdensrekorden på 400 meter hekk for fjerde gang på 13 måneder. Del på Facebook Del på Twitter Del på epost Den nye verdensrekorden lyder utrolige 50,68 sekunder, en tid som ville plassert henne som nummer syv i finalen på 400 meter flatt..

NRK - 24 jul 22 kl. 04:11

Skotheim med tung avslutning: – Det var tungt

– Det ble ikke riktig den avslutningen på åpningsdagen som vi hadde håpet på, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal. Sander Skotheim rundet av dag én av tikampen med 49,80 sekunder på 400 meter. Totalt har han samlet 4331 poeng.

Klartale - 14 okt 22 kl. 08:59

400.000 velgere er borte vekk

400.000 velgere er borte vekk. Hvis vi skal stole på menings-målinger.

NRK - 26 okt 22 kl. 10:31

Birgitte-saken: Fetteren vil møte i retten

7. november starter rettssaken mot 52-åringen som er tiltalt for drapet på Birgitte Tengs. 52-årinens forsvarer har tidligere varslet at fetteren til Tengs ville bli et tema i retten.

NRK - 15 nov 22 kl. 15:05

Dommeren refser mediene i Tengs-saken

Dommer Arne Vikse kritiserer mediene for å ha kontaktet vitner i Tengs-rettssaken før og etter deres forklaringer i retten tirsdag. – Det har kommet retten for øre at vitner har blitt kontaktet av presse både i forkant og i etterkant av forklaringene sine, og de har gitt uttrykk for at de ikke synes det er greit. Særlig det å kontakte vitner i forkant av forklaringen må jeg reise en pekefinger mot, sier dommer Arne Vikse i retten.

NRK - 11 dec 22 kl. 11:45

Vil stille Putin for retten

Ine Eriksen Søreide (H) sier hun håper Russlands president Vladimir Putin vil stilles for en internasjonal domstol. – Vi vil gjøre det vi kan på norsk side for å få stilt han og andre krigsforbrytere for retten. Et oppgjør etter en krig handler også om å stille de ansvarlige for retten, og det må og, et oppgjør etter en krig handler også om å stille de ansvarlige for retten og det må skje i dette tilfellet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Andersens mor glad for gjenopptakelse

– Vi hadde håpet at det ble en ny rettsak, og er glade for at det kan bli utfallet nå. Det sier Berit Andersen, mor til Jan Helge Andersen, til NRK. Andersen sier at saken er en stor påkjenning for henne og familien, men at sønnen er innstilt på å møte i retten på nytt.

NRK - 15 minutter siden

Deutsche Bank stuper på børsen

Den tyske storbanken Deutsche Bank faller kraftig i aksjemarkedet, og de europeiske børsene er på vei nedover. På formiddagen hadde bankens aksjer stupt over 11 prosent på Frankfurt-børsen. I forkant av fallet hadde det vært en kraftig økning i prisen for å forsikre seg mot at Deutsche Bank misligholder gjelden sin.

NRK - 30 minutter siden

Jan Helge Andersen blir ikke pågrepet

Statsadvokat Johan Øverberg, som har vært ansvarlig for den nye etterforskningen av Baneheia-saken, sier at påtalemyndigheten har diskutert og vurdert om de skal pågripe Jan Helge Andersen. – Spørsmål om en eventuell pågripelse har vært diskutert og vurdert, men ikke funnet at det er noe grunnlag, sier Øverberg til NRK. – Blir det videre etterforskning?

NRK - 15 minutter siden

Flere døde av tuberkulose i Europa

For første gang på 20 år har det vært en økning i antall dødsfall som følge av tuberkulose i Europa-regionen til Verdens helseorganisasjon (WHO). Regionen omfatter både Europa og land i Sentral-Asia, samt Israel. Økningen fant sted i 2021, det siste året med tilgjengelig statistikk.

NRK - 45 minutter siden

Prisstigning øker prislappen på flyplass i Rana

Et brev fra Samferdselsdepartementet slår fast at kostnadsrammen for den nye lufthavnen ved Mo i Rana økes til 4 milliarder kroner, skriver Rana Blad. I 2021 var det anslått at flyplassen ville koste 3,3 milliarder kroner Samferdselsdepartementet har gitt Avinor AS oppdraget med å bygge den nye lufthavna, innenfor den kostnadsrammen som Stortinget har vedtatt. Departementet forventer som eier av Avinor AS og oppdragsgiver for prosjektet, at det skal gjennomføres innenfor den vedtatte kostnadsrammen, står det i brevet..

NRK - 30 minutter siden

Fiskeridirektoratet melder Aller Aqua etter fiskerømming

Det var i fjor haust at 35.000 fiske rømde frå Aller Aqua Norway AS sitt anlegg i Høyanger kommune. Saka har blitt følgt opp av Fiskeridirektoratet.

NRK - 30 minutter siden

Bjørn Olav Jahr er fornøyd med avgjørelsen

Forfatter og journalist Bjørn Olav Jahr har skrevet to bøker om Baneheia-saken og ment at Viggo Kristians var uskyldig dømt for voldtekt og drap. Han mener det er bra at riksadvokaten har bedt om at saken mot Jan Helge Andersen tas opp igjen. – eg er veldig fornøyd med avgjørelsen og tenker at den er veldig riktig, og er helt som forventet.

NRK - 45 minutter siden

Gjenopptakelseskommisjonen: Kan ta tid

Det vil ta tid før Gjenopptakelseskommisjonen er klar med av avgjørelse om straffesaken mot Jan Helge Andersen gjenopptas, sier kommisjonens leder. – Jeg kan ikke si noe konkret om hvor lang tid dette vil ta. Det kan hende at sekretariatet orienterer Gjenopptakelseskommisjonen innen det neste møtet vårt i mai, men det vil nok ta lenger tid før vi har behandlet saken ferdig, sier kommisjonsleder Kamilla Silseth til NTB.

NRK - 45 minutter siden

Overraskende økning i detaljhandelen i Storbritannia

Detaljhandelen i Storbritannias vokste mer enn ventet forrige måned og ligger nå på samme nivå som før pandemien. Økingen var på 1,2 prosent, ifølge nye tall fra det statistiske sentralbyrået ONS, gjengitt av Bloomberg. Økonomer som deltok i en Bloomberg-undersøkelse i forkant ventet langt lavere vekst.

NRK - 45 minutter siden

Andersens forsvarer: Nekter fortsatt for drap på Lena

Jan Helge Andersen forsvarer Svei Holden sier klienten hans nekter for å ha drept Lena Sløgedal Paulsen. – Jeg hadde nettopp en samtale med han, og han fastholder først og fremst at han ikke er skyldig i den anklagen om drap. Men nå får vi bare ta påtalemyndighetens vurderinger til etterretning så vil vår oppgave være å belyse saken best mulig, sier Holden til NRK.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com