NRK > Nyheter

Wednesday, 06 December, 08:02

NRK - 10 feb 23 kl. 07:42

Oslo Pride skal dele erfaringer med nabolandene

Oslo Pride har invitert nordiske Pride-arrangører til en samling i Oslo i helgen. Tema er krisehåndtering. Oslo Pride-leder, Dan Bjørke, forteller til Blikk at krisehåndtering har fått økt oppmerksomhet og aktualitet etter masseskytingen i Oslo 25. juni i fjor. Nå vil de dele erfaringene med nordiske samarbeidspartnere.
Les mer på NRK


Les mer om:
Pride, Oslo, Bjørke, Blikk

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Oslo, Pride, skal, dele, erfaringermed , nabolandene
Klartale - 03 jun 23 kl. 06:00

Slik blir den store pride-festen i hele Norge

Bergen er godt i gang. De arrangerer Regnbuedagene fra 2. juni.

Klartale - 23 jun 23 kl. 06:00

— Pride er ikke mindre viktig enn før. Det er viktigere

– Det har på en måte ikke vært bra. Det var åtte måneder der jeg var nede i et ganske mørkt hull, sier Elin Stillingen.Hun snakker om hvordan det siste året hennes har vært.

Klartale - 12 maj 23 kl. 08:50

Politiet får ikke lov å gå i uniform i pride-paraden

23. juni starter pride i Norge. Politi som ikke er på jobb får delta i paraden, men uten uniform.

Klartale - 19 jun 23 kl. 06:00

Slik skal du få feire pride trygt

25. juni i fjor ble to menn skutt og drept. Politiet siktet Zaniar Matapour for skytingen mot to utesteder i Oslo.

Klartale - 09 jun 23 kl. 13:30

– Det skal være trygt å feire Pride

Emilie Enger Mehl er justis-minister. Hun sier det skal være trygt å feire Pride.Mehl møtte politi-direktør Benedicte Bjørnland og PST-sjef Beate Gangås fredag.

Klartale - 21 jun 23 kl. 14:31

Flere trusler mot pride

Beate Gangås er sjef for politiets sikkerhets-tjeneste (PST). Onsdag hadde de en presse-konferanse. Der snakket de om hvor stor trusselen mot pride er.

Klartale - 23 jun 23 kl. 11:15

Flere skriver stygt om skeive på Twitter og Facebook

Flere skriver negativt om skeive nå enn for fem år siden. Det viser en rapport fra organisasjonen Amnesty og foreningen Fri. Rapporten ser på hvordan folk omtaler skeive og skeive temaer på nett i Norge.

NRK - 01 jul 23 kl. 14:06

Sør-Koreas pride-parade møtt av kristne demonstranter

Lørdag var nærmere 50 000 mennesker samlet i Seouls gater for den årlige feiringen av pride. Feiringen ble derimot nødt til å avholdes et annet sted enn ved det sentrale torget, hvor det har blitt arrangert siden 2015. Torget ble nemlig tildelt en kristelig opposisjon, som er motstandere av pride, og som demonstrerer mot LHBTQ-samfunnet.

NRK - 06 jun 23 kl. 19:55

Sterke reaksjoner etter evalueringsrapport: Mener liv kunne ha blitt reddet

Flere skeive organisasjoner reagerer kraftig på den nye rapporten fra evalueringsutvalget som mener at terrorangrepet 25. juni i fjor kunne vært avverget. – I dag er jeg sint, sier lederen for støtteforeningen etter 25.

Klartale - 07 jul 23 kl. 13:37

Politiet etterforsker trusler på Tiktok

«Jeg skal bombe dere alle». «Skammer meg over Norge». «Jeg skal skyte alle».

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Kjedekollisjon på E39

Det har vært en kjedekollisjon i nordgående felt på E39 ved Forusbeen i Stavanger. Politiet fikk melding om kollisjonen 07.37 i dag tidlig.

NRK - 15 minutter siden

Forsvarets luftvern blir ytterligere forsinket

Det nye kampluftvernet med til Forsvaret blir trolig ikke fullt operativt før i 2028. Det nærmer seg sju år siden comebacket for kampluftvern i Norge ble annonsert, men det vil fortsatt trolig gå fem år før Hæren kan forvente å være fullt operative med våpensystemet, skriver Teknisk Ukeblad. Nyheten kommer fram i nysalderinga av forsvarsbudsjettet for 2023.

NRK - 10 minutter siden

200 norske Sveits-flyttere betalte 340 millioner i skatt

200 norske såkalte «skatteflyktninger» som har flyttet til Sveits betalte 340 millioner kroner i skatt til Norge i fjor. Det viser tall Finansavisen har innhentet. Aker-eier Kjell Inge Røkke og Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl bidro blant annet med henholdsvis 77,8 millioner kroner og 51,8 millioner kroner til den norske statskassa i fjor.

NRK - 30 minutter siden

Jon Fosse hadde en inntekt på 1,6 millioner

Årets nobelprisvinner i litteratur, Jon Fosse, hadde i 2022 en inntekt på litt over 1,6 millioner kroner, skriver Dagen. Forfatteren betalte 708.535 kroner i skatt og hadde en formue på 16.

NRK - 45 minutter siden

17 omkom i bussulykke på Filippinene

Minst 17 mennesker omkom da en passasjerbuss fikk bremsesvikt og kjørte utfor veien på Filippinene tirsdag. Tilstanden til sju andre passasjerer betegnes som kritisk, mens fire andre er på bedringens vei, opplyser en talsmann for lokale myndigheter. Bussen var på vei mellom Culasi i Antique-provinsen til naboprovinsen Iloilo da den raste utfor veien og ned i en 30 meter dyp kløft nær landsbyen Hamtic.

NRK - 1 time siden

Russisk droneangrep mot Ukraina i natt

Ukraina ble angrepet med totalt 48 russiske droneangrep fra Russland i løpet av natten, ifølge Ukrainas luftvåpen. Ukraina hevder at landets luftvernssystemet ødela 41 av dronene før de nådde målet sitt. De opplyser ikke om eventuelle skader som følge av det russiske angrepet, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Ministre dømt for komplott mot presidenten i Bolivia

To tidligere ministre i Bolivia er dømt til to års fengsel for å ha vært med på å presse Evo Morales til å gå av som president i 2019. Begge to har innrømmet at de kjente til et komplott mot Morales. Dommen mot Alvaro Coimbra og Rodrigo Guzman falt tirsdag etter at de hadde inngått en avtale med aktoratet, og det er ventet at de slippes fri om kort tid.

NRK - 1 time siden

Storbritannia forbyr uærlige flyreklamer

Annonser for flyselskapene Lufthansa, Air France og Etihad er blitt forbudt i Storbritannia fordi de villeder forbrukerne om selskapenes klimainnsats. Både Lufthansa og Air France oppfordret kundene sine til å fly mer bærekraftig, mens Etihad sa at deres tjeneste inkluderte miljøkamp, skriver nyhetsbyrået PA. De tre Google-annonsene ble vist i juli, og alle tre ble gransket av den britiske reklamenemnda, som var bekymret for at de ga et villedende inntrykk av selskapenes miljøpåvirkning.

NRK - 2 timer siden

To personar funnen døde i Øygarden

To personar er funnen døde på ei adressa i Øygarden kommune, utanfor Bergen. Det melder Vest politidistrikt i ei pressemelding. Politiet drog ut til ei adresse i natt klokka 02:00 på bakgrunn av ei bekymringsmelding frå ein nabo.

NRK - 2 timer siden

Israelske styrker omringer Khan Younis

Det israelske militæret (IDF) sier de har omringet Khan Younis, den nest største byen i Gaza og den viktigste byen sør i den krigsherjede enklaven. – Våre styrker omringer nå Khan Younis-området. Vi har sikret mange av Hamas' befestninger nord på Gazastripen og retter nå operasjoner mot deres posisjoner i sør, sier forsvarssjef Herzi Halevi sent tirsdag kveld.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com