NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 10:24

NRK - 04 mar 24 kl. 22:16

Operasjon Dagsverk til Colombia

Årets Operasjon Dagsverk er tildelt Utviklingsfondet som skal støtte urfolksungdom i Guatemala. Målet er å bekjempe sult gjennom klimatilpasning. Det er elever i hele Norge som har stemt fram hvilket prosjekt de mener bør få støtte, skriver OD og Utviklingsfondet i en pressemelding..
Les mer på NRK


Les mer om:
Operasjon Dagsverk, Utviklingsfondet, Guatemala, Norge, OD, Dagsverk, Colombia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Operasjon, Dagsverk, til, Colombia
NRK - 05 dec 23 kl. 01:40

Colombia og ELN gjenopptar fredssamtaler

Myndighetene i Colombia sier at de har tatt opp igjen fredssamtalene med gerillijagruppen ELN. Også representanter fra Brasil, Mexico, Chile, Cuba, Venezuela og Norge er til stede under samtalene, som holdes i Mexico by. De siste 50 årene er mer enn 220.

NRK - 06 nov 23 kl. 01:08

Opprørere i Colombia avbryter fredssamtaler

Utbrytere fra den tidligere Farc-geriljaen i Colombia avbrøt søndag fredsforhandlingene med landets regjering. Bare en måned etter at fredssamtalene startet sier opprørerne at Gustavo Petros regjering ikke har levd opp til det gruppen mener den er blitt lovet. Gruppen, som kaller seg Den sentrale generalstaben, sier ikke noe konkret om hva disse løftene skal ha vært.

NRK - 22 jan 24 kl. 12:14

EU legger planer for militær operasjon i Rødehavet

EU planlegger en militær operasjon for å sikre kommersiell skipsfart i Rødehavet, opplyser diplomater. Saken skal diskuteres på EUs utenriksministermøte mandag. Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock oppfordrer unionen til å få en slik operasjon raskt på plass.

NRK - 09 dec 23 kl. 13:32

Norge gir 110 millioner kroner til Colombia

Colombia får pengene for landets regnskoginnsats, sier klima og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen til NRK. – Det er basert på det gode arbeidet Columbia gjør for å redusere avskoging. Det er laveste avskoging i Columbia nå på 10 år.

NRK - 08 dec 23 kl. 02:39

FN-topp: Ikke lenger mulig å drive humanitær operasjon i Sør-Gaza

Det er ikke lenger mulig for FN å drive en humanitær operasjon i Sør-Gaza, sier FNs nødhjelpssjef. Sør på Gazastripen er gatene overfylte av fordrevne. Etter at Israel først ga sivilbefolkningen på Gazastripen beskjed om å evakuere til sør, har kamphandlingene nå tatt seg kraftig opp også sør i enklaven.

NRK - I førrgår: 12:57

Israel starter ny operasjon i Gaza

Israelske styrker innledet torsdag morgen en ny operasjon i det sentrale Gaza. Det israelske militæret (IDF) hevder det er snakk om en «presis, etterretningsbasert operasjon for å eliminere terrorist-aktører og ramme terrorinfrastruktur i det sentrale Gaza», skriver NTB. Dette skjer bare noen dager etter at Israel trakk ut mesteparten av styrkene sine fra Sør-Gaza.

NRK - 12 dec 23 kl. 08:43

Colombia skal holde neste naturtoppmøte

Colombia skal være vertskap for FNs naturtoppmøte neste år. Det er klart etter at landet har tilbudt seg å være vertskap etter at Tyrkia, som skulle holdt møte, har trukket seg. Rent formelt må Colombia godkjennes av FN, men alt tyder på at landet skal arrangere møtet som etter planen starter 21.

NRK - 28 mar 24 kl. 02:47

Colombia utviser argentinske diplomater

Colombia har gitt argentinske diplomater beskjed om å forlate landet etter at Argentinas president Javier Milei omtalte sin colombianske kollega som morder og terrorist. I januar kalte Colombia hjem sin ambassadør fra Argentina etter lignende uttalelser fra Milei..

NRK - 29 dec 23 kl. 17:04

Danmark sender fregatt til Rødehavet neste år

Danmarks forsvarsminister Troels Lund Poulsen sier landet vil sende en fregatt til Rødehavet i en internasjonal operasjon ledet av USA i 2024. USAs forsvarsminister Lloyd Austin kunngjorde tidligere i desember dannelsen av en internasjonal operasjon for å sikre handelen i Rødehavet etter angrep fra Houthi-militsen. Flere konteinerrederier har stanset trafikken i Rødehavet som følge av angrepene.

NRK - 22 dec 23 kl. 17:26

Stort kokainbeslag i Spania

Spansk politi har beslaglagt over 2 tonn med kokain og pågrepet ni personer som er siktet for å ha smuglet kokainpartiet inn i landet fra Colombia. De ni er alle spanske statsborgere og mistenkes for å være medlemmer av en organisert kriminell gjeng som kaller seg Piturros. Gruppen har vært knyttet til narkotikasmugling i det nordvestre Spania siden 1980-tallet, opplyser politiet fredag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Etihad stanser flyginger

Flyselskapet Etihad stanser flyginger til Tel Aviv i Israel og Amman i Jordan på søndag..

NRK - 1 time siden

Iran sier operasjonen var vellykket

Den iranske hæren sier drone- og missilangrepet på Israel var gjengjeldelse for et dødelig angrep på Irans konsulat i Damaskus, og at de oppnådde alle målene. – «Operasjon ærlig løfte» ble vellykket fra i går kveld til i morges og nådde alle sine mål, sier Mohammad Bagheri, stabssjefen for de iranske væpnede styrkene, til statlig TV..

NRK - 1 time siden

Støre: – Svært bekymret

Jonas Gahr Støre har kommentert Irans angrep på Israel. – Svært bekymret over utviklingen i Midtøsten i natt. Norge fordømmer Irans ulovlige og farlige angrep på Israel.

NRK - 1 time siden

Jordan sier de avskar objekter

Jordan sier de stoppet objekter som kom inn i deres luftrom sist natt, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 1 time siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 1 time siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 1 time siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 2 timer siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..

NRK - 2 timer siden

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com