Klartale > Nyheter

Saturday, 13 April, 02:59

Klartale - 23 nov 22 kl. 06:00

Ninas blod redder liv

– Det gjør ikke noe vondt, sier Nina Reims.En solid nål henter ut blod fra armen hennes. Vanligvis tar det kun 5 til 10 minutter å gi blod på vanlig måte. Men Reims skal gi blodplater, som finnes i blodet. Det tar mer tid.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Nina Reims, Reims, Klar Tale, Sofie Haug Nissen-MeyerInne, Blodbanken, Oslo, Lise Sofie Haug Nissen-Meyer, Ullevål, GIR, Ann Viola Iversen, Iversen, Flølo, TaleDe, Nissen-Meyer, LEGE, Borna, TaleI, Eivind Borna, Norge, Utøya, Viola Iversen, meyer, BLOD, Tale

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ninas, blod, redder, liv
Klartale - 23 nov 22 kl. 06:00

Gi blod og redd liv!

Å gi blod er en lang tradisjon i mange land. Også her i Norge. Mer enn 96.

Klartale - 30 nov 23 kl. 16:00

Mange lever i hjem uten denne: – Som å kjøre bil uten bilbelte

Jula er høytid for branner i norske hjem. Det viser tall fra brannstatistikk.no.

NRK - 19 jan 24 kl. 19:07

Halvparten av blodgiverne uteble under snøkaoset i Oslo

Halvparten av blodgiverne ved Oslo universitetssykehus droppet å møte opp til avtalen da snøkaoset herjet, ifølge Nettavisen. – Vi har mye mindre blod på lager enn før, fortalte Lise Sofie Nissen-Meyer. Hun leder seksjon for blodgiving ved Oslo universitetssykehus og understreker hvor viktig det er at folk donerer blod: – Nesten halvparten av de som får blod har en kreftdiagnose.

NRK - 01 aug 22 kl. 20:16

Blodmangel i Sverige

Blodmangelen er mest kritisk i storbyene. Lagrene av de vanlige blodtypene A og 0 er nå i ferd med å tømmes, opplyser Ingrid Engström i organisasjonen Ge blod. Økt spredning av koronaviruset har gjort at mange blodgivere må avvises.

Klartale - 06 feb 23 kl. 10:53

Redder mennesker ut av ruinene

Et jordskjelv gikk natt til mandag sør i Tyrkia. Minst 641 mennesker er bekreftet døde så langt. Det opplyser myndighetene i Tyrkia og Syria.

NRK - 23 nov 23 kl. 11:39

Blodbanken trenger flere givere

Høstens forkjølelsessesong gjør at flere at Blodbanken i Oslos faste givere, ikke kan gi blod. – Situasjonen i blodbanken er dårlig, og vi har lave lagre på veldig mange blodtyper, forteller seksjonsleder Lise Sofie Nissen-Meyer i Blodbanken Oslo. Hun forteller at de trenger nye blodgivere, og ber alle som har lyst til å gi blod om å melde seg.

Klartale - 05 okt 23 kl. 11:00

– Hjelpen vi får fra Norge er unik

Ukraina har et enormt behov for hjelp. Rundt halvparten av folket trenger humanitær nødhjelp. Det betyr hjelp som redder liv og lindrer nød.

VG - 14 maj 23 kl. 20:01

VG avslører systematisk adopsjonsjuks

Adopsjonspapirene hadde vært hele Ninas identitet. Så forsto hun alt var feil. Hun var ikke foreldreløs.

NRK - 20 nov 23 kl. 11:15

Mindre kjøtt fra reindrifta – klimaet avgjør

Kjøttproduksjonen fra reindrifta har gått nedover de siste årene. På snaut 20 år har det minket nesten 25 prosent, melder Norsk institutt for naturforskning (Nina). I fjor ble det slaktet knapt 1400 tonn.

Klartale - 10 jul 22 kl. 07:00

Bruker bilder fra verdensrommet for å se fortiden

Hva ville du gjort om vi fant ut at det finnes en jordklode som ligner på vår? Et sted hvor det finnes levende vesener? Kanskje til og med romvesen?

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 11 timer siden

Tenne bål i skogen? Da må du vite dette

Fra 15. april til 15. september er det generelt forbud mot bål i Norge.

Klartale - 13 timer siden

O.J. Simpson er død

O.J. Simpson er død.

Klartale - 15 timer siden

Norske vintre vil bli varmere

Årets vinter har vært kald og med mye snø. Det er ikke sånn norske forskere tror vintrene blir fremover. Forskere i Cicero sier til NRK at vinteren blir varmere fremover.

Klartale - 15 timer siden

Tre av fire har ikke fylt på vaksinene sine

Du bør fylle på vaksinene dine. Det sier Folkehelse-instituttet (FHI). Men mange av oss har ikke gjort det.

Klartale - 15 timer siden

Kjerkol slutter som helseminister

Ingvild Kjerkol ble tatt for å jukse på masteroppgaven sin. Det ble kjent torsdag. Kjerkol og statsminister Jonas Gahr Støre talte til pressen fredag formiddag.

Klartale - 16 timer siden

Barnefamilier må evakuere fra Russlands grense

Familier med barn må forlate 47 landsbyer og tettsteder på grensa til Russland. Det gjelder Kharkiv-regionen øst i Ukraina. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 17 timer siden

Mann siktet for drap kan ha vært psykotisk

Miriam Daniela Ayres Cea ble funnet hardt skadd i Arendal sentrum. Det skjedde tirsdag i forrige uke. Hun døde av skadene kort tid etter.

Klartale - 20 timer siden

Nordmenn er dårligst til å bruke kondom i Norden

Nordmenn er dårligst i Norden på å bruke kondom. Det viser en ny undersøkelse fra RFSU. De undersøker årlig hvor flinke folk i Norden er til å bruke kondom.

Klartale - Igår: 16:00

Advarer om dårlige russebusser

Russetiden nærmer seg. Elever skal feire at de er ferdige med 13 år på skole.Mange kjøper busser som brukes til feiringen.

Klartale - Igår: 12:55

Må du møte på dugnad?

Om våren holdes det dugnad i idrettslag, barnehager og borettslag. Da skal det rakes, kostes og ryddes utenfor leilighetene.I noen borettslag velger de å gi bot til de som ikke møter på dugnad.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com