Tale

Wednesday, 01 December, 04:54

Nyheter om Tale

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 11 okt 21 kl. 14:35

Slik var åpningen av Stortinget

<strong>Tale</strong>: Stortingssalen var full da kongen holdt <strong>Tale</strong>.I dag åpnet Stortinget for 166. gang. Kong Harald begynte med å holde Tale til stortingssalen.

NRK - 06 nov 21 kl. 17:58

Thunberg avlyser Tale

Greta Thunberg avlyser Talen i Glasgow - mens titusenerav demonstranter marsjerer mot klimaendringer over hele Storbritannia, skriver Sky News. Thunberg skulle etter planen Tale på den sjette dagen av FNs klimatoppmøte..

NRK - 02 nov 21 kl. 11:38

Kina: Xi fikk ikke Tale via video

Kinas president Xi Jinping fikk ikke lov av arrangørene til å Tale til klimatoppmøtet i Glasgow via video. Det sier talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet, Wang Wenbin. President Xi deltar ikke på toppmøtet, men er hjemme i Beijing.

NRK - 06 nov 21 kl. 17:33

Löfven takket av som partileder

Sveriges statsminister Stefan Löfven ble hyllet og takket av som leder for Socialdemokraterna lørdag. – Takk for at du har vært verdens beste sjef og leder, sa Socialdemokraternas nye partileder Magdalena Andersson i sin Tale på partiets landsmøte, ifølge NTB. Löfven fortsetter som statsminister fram til han om kort tid leverer sin avskjedssøknad til lederen, eller talmannen, i Riksdagen..

Klartale - 06 nov 21 kl. 06:00

Finner maten sin i havet

I morgen arrangeres «dykkernes natt 2021», også i Norge. Klar Tale har snakket med Sondre Dahl, som liker å finne maten sin i havet..

VG - 02 nov 21 kl. 13:39

Støres klimaTale til verden: – Dette er eksistensielt

Norges hovedmål på klimatoppmøtet er å bidra til å holde 1,5-gradersmålet i live, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) da han holdt sin Tale..

NRK - 02 nov 21 kl. 11:56

Fire personer dømt til døden

I India er fire personer dømt til døden. De er mistenkt for å stå bak bombingen av et valgkamparrangement i 2013. To andre, også mistenkt for hendelsen, er fengslet på livstid.

NRK - 01 nov 21 kl. 18:16

Macron etterlyser mer fra de store

Frankrikes president Emmanuel Macron ber de største utslipperne gjøre mer for å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader. Macron mener det er helt nødvendig at land med størst CO2-utslipp oppjusterer løftene sine. – Det viktigste de to neste ukene her på COP er at de største utslipperne hvis nasjonale strategier ikke har rettet seg etter målet om 1,5 graders oppvarming, øker sine ambisjoner.

VG - 01 nov 21 kl. 13:33

Boris Johnson med Thunberg-sitat: – Bla, bla, bla

Storbritannias statsminister Boris Johnson siterte klimaaktivist Greta Thunberg da han holdt Tale på FNs klimatoppmøte mandag..

VG - 01 nov 21 kl. 13:33

Joe Biden om Donald Trumps klimahandlinger: - Unnskyld.

Storbritannias statsminister Boris Johnson siterte klimaaktivist Greta Thunberg da han holdt Tale på FNs klimatoppmøte mandag..

NRK - 31 okt 21 kl. 06:34

Talibans leder viste seg offentlig

Talibans øverste leder mulla Haibatullah Akhundzada viste seg offentlig for første gang noensinne da han holdt en Tale i Kandahar. Han talte i ti minutter til sine soldater og disipler, ifølge et opptak som er sendt ut av Taliban. (NTB).

NRK - 29 okt 21 kl. 10:19

Politiaksjon i Ukraina i Hydro-sak

Ukrainsk politi har gjennomført ransakinger på flere adresser tilknyttet 12 personer i en aksjon mot organiserte digiTale kriminelle i Ukraina. Kripos har deltatt i etterforskningen og aksjonen som følge av dataangrepet mot Hydro i 2019. De 12 personene skal ha hatt forskjellige roller i et nettverk av kriminelle som står bak alvorlige dataangrep rettet mot over 1800 ofre i 71 land.

Aftenposten - 28 okt 21 kl. 20:25

Kongen til stortingsrepresentantene: – Dere trenger ikke innberette denne middagen

Kong Haralds Tale til stortingsrepresentantene på Slottet torsdag kveld var som vanlig en blanding av skjemt og alvor..

NRK - 28 okt 21 kl. 18:45

Biden kaller reformpakke historisk

Kort tid før han reiser til Europa for å delta på G20- og COP26-toppmøtene holdt USAs president Joe Biden Tale om sin pakke for klimatiltak og sosial reform. Han omtalte pakken som historisk og sa at den vil endre USA. – Det er en ramme som vil skape millioner av arbeidsplasser, skape vekst i økonomien, investere i vårt folk og vår nasjon, snu klimakrisen til en mulighet og føre oss inn på en vei der vi ikke bare kan konkurrere, men vinne den økonomiske konkurransen i det 21.

Aftenposten - 26 okt 21 kl. 18:10

Fedrekvotefellen: Langvarig praksis kan Tale imot fedrenes sak

Nav og Trygderetten har ment at fedre som har søkt om fedrekvoten for sent, skal miste foreldrepenger..

NRK - 25 okt 21 kl. 12:28

Erklærer unntakstilstand i Sudan

Sudans øverste general, Abdel Fattah al-Burhan, har oppløst overgangsregjeringen og erklært unntakstilstand i Sudan. UtTalelsen kom i en TV-sendt Tale mandag ettermiddag, timer etter at militæret pågrep landets statsminister og satte ham i husarrest. Generalen sier han snart vil etablere en «kompetent» regjering..

NRK - 31 aug 21 kl. 00:39

Biden skal Tale om Afghanistan

USAs president Joe Biden sier at han tirsdag vil Tale til nasjonen om uttrekkingen fra Afghanistan. – I morgen ettermiddag vil jeg Tale til det amerikanske folket om min avgjørelse om å ikke forlenge vår tilstedeværelse i Afghanistan utover 31. august, sier Biden i en utTalelse mandag..

VG - 23 okt 21 kl. 12:43

Listhaug i strupen på Høyre: – Høres nesten ut som MDG

I sin første Tale til landsstyremøte gikk Listhaug nærmest like hardt til angrep på Høyre, som mot den nye Støre-regjeringen..

NRK - 23 okt 21 kl. 12:04

Listhaug: Nå begynner jobben

– Mens mediene og politikerne snakker og skriver side opp og side ned om klima, opplever mange innbyggere i Norge å bli sviktet når de trenger hjelp fra fellesskapet som mest. Ordninger og systemer fungerer ikke. Dette skal Frp ta tak i, lovet partileder Sylvi Listhaug i sin Tale til landsstyremøtet.

NRK - 26 sep 21 kl. 04:11

Kritiserer Solbergs Tale i FN

Det norske teamet som tilrettelegger for Venezuela-forhandlinger, beklager statsminister Erna Solbergs Tale i FN. I en setning kritiserte hun menneskerettighetenes kår i Venezuela. Diplomaten Dag Nylander sier i kveld til pressen i Mexico (der forhandlingene pågår) at Talen kan svekke troverdigheten til Norges rolle.

NRK - 26 sep 21 kl. 04:11

Beklager Solbergs Tale i FN

Det norske teamet som tilrettelegger for Venezuela-forhandlinger beklager statsminister Erna Solbergs Tale i FN. Hun kritiserte menneskerettighetenes kår i Venezuela. Talen gjorde Venezuela rasende og i kveld sa diplomaten Dag Nylander til pressen i Mexico, der forhandlingene pågår, at Talen kan svekke troverdigheten til Norges rolle.

NRK - 26 sep 21 kl. 04:11

Reaksjoner mot Solbergs Tale i FN

Det norske teamet som tilrettelegger for Venezuela-forhandlinger mener det er synd om statsminister Erna Solbergs Tale i FN blir oppfattet feil. Hun kritiserte menneskerettighetenes kår i Venezuela. Talen gjorde Venezuela rasende og diplomaten Dag Nylander sier til pressen i Mexico, der forhandlingene pågår, at Talen kan svekke troverdigheten til Norges rolle.

NRK - 21 okt 21 kl. 12:35

Venezuela vil bedre forhold

Venezuelas president Nicolás Maduro ønsker å gjenopprette forholdet til nabolandet Columbia, som har vært mer eller mindre ikke-eksisterende siden 2019. – Colombia og Venezuela må løse sine problemer i fred. Vi må normalisere kommersielle, produksjonsmessige og økonomiske relasjoner, sa Maduro i en TV-sendt Tale..

NRK - 20 okt 21 kl. 13:46

Kongen åpnet Sametinget

Kong Harald trakk blant annet fram klimaendringene og samehets da han åpnet det 9. sametinget i Karasjok. – Vi ser i dag flere eksempler på at klimaet er i endring.

Klartale - 23 sep 21 kl. 09:53

Statsministerens siste Tale i FN

Erna Solberg har holdt sin site Tale som statsminister i FN..

Klartale - 22 sep 21 kl. 13:23

Uklart hvem som skal få Tale for Afghanistan

Taliban ba om å få holde Tale for verdens-organisasjonen FN denne uka. Men det var det også flere som ønsket å gjøre..

NRK - 19 okt 21 kl. 04:37

Erklærer unntakstilstand i Ecuador

Ecuadors president Guillermo Lasso erklærer unntakstilstand for å bekjempe narkotikagjengene i landet. Politiet og hæren skal være synlig i gattene, sa han i en TV-sendt Tale mandag kveld. Han har utnevnt en ny forsvarsminister.

NRK - 22 sep 21 kl. 01:21

Taliban ba om å få Tale til FN

Taliban ba om å få Tale til verdenslederne i FNs hovedforsamling denne uken, opplyser en talsperson for FN. Generalsekretær António Guterres fikk et brev fra gruppen med en «anmodning om å få delta» på høynivåuken i New York, sier talsperson Stephane Dujarric..

NRK - 21 sep 21 kl. 19:13

Löfven: – En sterk Tale

Sveriges statsminister Stefan Löfven mener at Biden holdt en sterk Tale. – Forståelsen av behovet for et internasjonalt samarbeid – mer av det. Og at USA skal gjøre sin del av det, og ikke handle ut fra sin kraft, men samarbeide, sier han til NRK.

Klartale - 18 okt 21 kl. 14:24

Holder pressekonferanse om Kongsberg-drapene

Politiet holdt i dag pressekonferanse om drapene på Kongsberg. Klar Tale oppdaterer saken..

Dagbladet - 15 okt 21 kl. 20:01

Latterliggjøres etter Tale

Den tidligere presidenten dro plutselig fram en pikant påstand fra en gammel spionrapport..

Klartale - 15 okt 21 kl. 14:53

Engelsk politiker knivstukket flere ganger

Sir David Anthony Andrew Amess skal ha blitt stukket med kniv flere ganger. Amess har sittet i det britiske parlamentet siden 1983.Han ble angrepet mens han befant seg i en metodistkirke.

Klartale - 14 okt 21 kl. 08:13

Dansk mann siktet for angrep i Kongsberg

Politiet sier de deler denne informasjonen som følge av at det er mye rykter på sosiale medier. Disse handler om hvem som har gjort det. Flere av dem kan ikke bli koblet til volden, ifølge politiet.

Klartale - 14 okt 21 kl. 06:15

Når ikke frem til innvandrerne

SPRÅK: Det har vært viktig å tilby informasjon om vaksinen på flere språk.Flere og flere har fått to doser med korona-vaksine i Norge. Nesten 90 prosent av norskfødte nordmenn er nå vaksinerte. For de med innvandrer-bakgrunn er tallene lavere.

Klartale - 13 okt 21 kl. 14:50

Støre: – Det er vanlige folks tur. De skal merke en forskjell.

Både Støre og Vedum var glade da de skulle presentere sin nye regjeringsplattform.– Dette har vi ikke fått til gjennom å krangle med Senterpartiet (Sp). Tvert imot har vi blitt enige om det aller meste i disse punktene, sier Støre.

Klartale - 12 okt 21 kl. 08:39

Vil bruke mindre oljepenger

Tirsdag legger regjeringen fram et nytt statsbudsjett. Det er sittende regjering som legger fram budsjettet. Altså Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

NRK - 12 okt 21 kl. 01:45

Nord-Korea skylder på USA

Nord-Koreas leder Kim Jong-un legger skylden på USA for spenningsnivået på Koreahalvøya. – USA er hovedårsaken til ustabilitet, sa Kim i en Tale på en forsvarsmesse i Nord-Korea, ifølge landets offisielle nyhetsbyrå KCNA tirsdag. Det er ingen grunn til å tro at USA ikke er fiendtlig innstilt, til tross for at Washington hevder noe annet, uttalte han..

Klartale - 11 okt 21 kl. 16:15

– Har ventet på dette i to år

I kveld spiller Norge mot Montenegro. Ullevaal er helt åpent igjen. Billettene er allerede utsolgt.

Klartale - 11 okt 21 kl. 13:31

Vant i retten til slutt

KJEMPER: Maja Kristine Jåma har lenge kjempet for samiske rettigheter.Storheia vindkraftverk har bygget over 80 store vindmøller på Fosen i Trøndelag. Dette er områder der reineiere har dyrene sine. Samer her har lange tradisjoner med reindrift.

NRK - 14 sep 21 kl. 00:00

Biden skal Tale i FN 21. september

USAs president Joe Biden skal Tale på FNs generalforsamling i New York 21. september. Det opplyste Det hvite hus mandag.

NRK - 10 okt 21 kl. 06:22

Taiwan lar seg ikke presse av Kina

Taiwan vil forsvare sitt demokrati og ikke la seg presse av Beijing, sier president Tsai Ing-wen. Kina har trappet opp trykket mot øya den siste tiden. – Dess mer vi oppnår, dess større blir presset vi får fra Kina.

VG - 09 okt 21 kl. 20:19

Østerrikes statsminister går av etter korrupsjonsanklager

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz kunngjorde sin avgang i en Tale lørdag kveld. Det skjer etter at politiet aksjonerte mot kontoret hans onsdag..

E24 - 09 okt 21 kl. 20:13

Østerrikes statsminister går av

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz kunngjorde sin avgang i en Tale lørdag kveld. Det skjer etter at politiet aksjonerte mot kontoret hans onsdag..

NRK - 09 okt 21 kl. 11:12

Kina lover «gjenforening» med Taiwan

En fredelig gjenforening med Taiwan «vil og kan bli realisert», hevder Kinas president Xi Jinping. – En nasjonal gjenforening med fredelige midler vil best tjene interessene til nasjonen som helhet, inkludert våre brødre på Taiwan, sa presidenten i en Tale lørdag. Taiwan har i realiteten fullt selvstyre, men øya har aldri formelt erklært uavhengighet fra Kina.

Klartale - 08 okt 21 kl. 16:58

– Ap og Sp er enige om at vi kan lage regjering

– Vi har tenkt at mandag skal Stortinget bli samlet høytidelig. Tirsdag skal Erna Solberg presentere sitt forslag til statsbudsjett. Vi har respekt for det, sier Støre.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt