Tale

Sunday, 27 November, 00:17

Nyheter om Tale

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 09 sep 22 kl. 06:30

Hva vil Sverige velge i helgen?

Det er bare noen få dager igjen til valget i Sverige. Det preget også byen Göteborg da Klar Tale reiste dit denne uka.De første reklamene for partier var på skjermer inne på togstasjonen.

Klartale - 16 nov 22 kl. 06:00

Fra fotballfest til kamp om menneske-rettigheter

Søndag 20. november starter verdens-mesterskapet (VM) i fotball for herrer i Qatar. Det skal være en spennende folkefest.

Klartale - 04 nov 22 kl. 06:30

Rebeccas interesse for klær er blitt mer miljøvennlig

– Jeg har alltid vært opptatt av klær, og jeg har mye, sier gründer Rebecca Bjørk. 29-åringen er fullt klar over at interessen for klær skader klimaet. Inne på kontoret hennes i Oslo står en hvit lenestol.

Klartale - 20 aug 22 kl. 06:01

– Ytringsfriheten skal være for alle

Tenk deg at det er valg. Du skal inn i stemmelokalet for å stemme på ditt parti. Men du får problemer med å komme inn.

Klartale - 23 nov 22 kl. 06:00

Ninas blod redder liv

– Det gjør ikke noe vondt, sier Nina Reims.En solid nål henter ut blod fra armen hennes. Vanligvis tar det kun 5 til 10 minutter å gi blod på vanlig måte.

Klartale - 26 okt 22 kl. 06:15

Slik bruker vi emojier for å snakke sammen

Tommel opp betyr «OK». Et smilefjes gjør meldingen litt hyggeligere. Et hjerte viser omsorg.

Klartale - 19 sep 22 kl. 13:06

Folk gjør opprør mot dyr strøm

– Jeg nekter å beTale strømregninga, sier Sascha Liberté. Andre må gjøre som de vil, men selv er han bestemt.Han står utenfor Stortinget.

Klartale - 17 nov 22 kl. 06:00

Tetiana har bodd åtte måneder i Norge

Ukrainere finner trygghet i Norge. Neste år bor det trolig 70.000 ukrainske flyktninger her til lands.

Klartale - 14 sep 22 kl. 07:05

Slik jobbet de for å få flere til å stemme ved valget

I helgen var det valg i Sverige. I mye i landet ble det meldt om at rekordmange svensker brukte sjansen til å stemme på forhånd.– Det er også inntrykket vi har her, sa Adina Mehmedovic til Klar Tale sist uke.

NRK - 01 nov 22 kl. 14:23

Sier Bolsonaro skal Tale etter valgnederlaget

I Brasil er det fortsatt uklart om president Jair Bolsonaro vil innrømme nederlaget i valget. Men et medlem av regjeringen sier at han skal Tale i dag. – Bolsonaro har ventet med å utTale seg for å kunne forberede en Tale tirsdag, sier den brasilianske kommunikasjonsministeren Fabio Faria til Reuters.

Klartale - 01 nov 22 kl. 08:16

Bolsonaro skal Tale tirsdag

Mandag ble Lula da Silva kåret til vinner av president-valget i Brasil. Han kjempet mot Bolsonaro som er president i dag. Flere har ventet i spenning på om Bolsonaro ville godta at han har tapt.

Klartale - 05 okt 22 kl. 18:52

Politiet forklarer hvorfor de tok minnekort med bilder

Politiet får kritikk. De tok et minnekort etter demonstrasjonen mot Irans ambassade sist torsdag. Hazhir Shariati sier til Klar Tale at politiet tok bildene hans.

Klartale - 03 okt 22 kl. 11:43

Politiet tok bildene til Hazhir etter demonstrasjonen mot Iran

Folk er rasende på Iran. Også i Norge. Torsdag dro demonstranter til Irans ambassade i Oslo.

Klartale - 24 okt 22 kl. 15:23

Klart for Samisk språkuke

Samer skal få utvikle sitt språk og sin kultur. Det sier regjeringen om urfolket vårt. Men slik har det ikke alltid vært.

Klartale - 23 okt 22 kl. 07:31

– Alle bør lære seg litt samisk

Samer skal få utvikle sitt språk og sin kultur. Det sier regjeringen om urfolket vårt. Men slik har det ikke alltid vært.

NRK - 08 nov 22 kl. 17:35

WWF: Støres Tale er en god start

Seniorrådgiver i internasjonal klimapolitikk i WWF Inga Fritzen Buan er glad for at Støre la vekt på 1,5 gradersmålet i sin Tale på klimatoppmøtet tirsdag. – Det er akkurat det politiske signalet vi trenger fra dette toppmøtet. Så det var en god start, sier Buan til NRK.

NRK - 08 nov 22 kl. 16:33

EU-leders Tale ble droppet på Shanghai-konferanse

En videoinnspilt Tale av EU-president Charles Michel ble ikke vist som planlagt under åpingen av China International Import Expo (CIIE) i Shanghai sist fredag. Anonyme diplomater hevder at kineserne ønsket å sensurere deler av Talen fordi den omtalte krigen i Ukraina, og at EU da valgte å droppe hele Talen, skriver NTB. En talsmann for Kinas utenriksdepartement, Zhao Lijian, sier at han ikke kjenner til saken.

Klartale - 03 nov 22 kl. 12:58

Dette mener vanlige folk om klima

Du har kanskje hørt at folk snakker om at jorda blir varmere? Og at det finnes avTaler blant ulike land om hva de skal gjøre med dette?På søndag 6.

NRK - 01 nov 22 kl. 02:33

Bolsonaro vil Tale tirsdag

Brasils tidligere president Jair Bolsonaro vil ikke si noe om sitt nederlag i presidentvalget før tirsdag, sier en minister i hans regjering. I følge kommunikasjonsminiser Fabio Faria, holder Bolsonaro seg unna offentligheten, for å forberede en Tale. Det er uklart om Bolsonaro vil innrømme valgnederlaget, som hans støttespillere ber ham om å gjøre.

NRK - Igår: 22:30

Zelenskyj:– Over 6 millioner husholdninger er uten strøm

Over 6 millioner husstander er fremdeles uten strøm i Ukraina, to dager etter russiske angrep mot infrastrukturen. – Nå i kveld fortsetter strømbruddene i de fleste fylker, og i Kyiv. Totalt rammes over 6 millioner abonnenter, sa Zelenskyj i sin daglige Tale fredag.

Klartale - Igår: 11:39

Slik har den første uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.

Klartale - Igår: 09:22

Situasjonen for flyktninger i Norge og Europa

Marte Mjøs Persen er også med. Hun er minister for arbeid og inkludering. – Vi har invitert dere hit i dag for å orientere dere om mottak av flyktninger fra Ukraina, starter Støre med å si.

NRK - I førrgår: 22:41

Zelenskyj: – Russiske angrep nesten hver time

– Rapporter om russiske angrep i Kherson-regionen kommer nesten hver time. De hyppige angrepene startet etter at russiske styrker måtte trekke seg tilbake fra regionen, opplyste Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i en Tale torsdag, ifølge nettavisen The Kyiv Independent..

NRK - I førrgår: 18:14

Støre om 80 år siden jødedeportasjonen: – Dette angår oss også i dag

Dette angår oss også i dag, sier statsminister Jonas Gahr Støre om minnemarkeringen av jødedeportasjonene under krigen for 80 år siden. Statsminister Jonas Gahr Støre er blant dem som skal holde Tale i Oslo rådhus, hvor minnemarkeringen finner sted torsdag kveld. – Det er en nedslående realitet at det ikke ble satt en endelig sluttstrek for slike enorme overgrep som skjedde under andre verdenskrig.

Klartale - I førrgår: 11:41

Kongen og statsministeren tar farvel med Toralv Maurstad

Toralv Maurstad var en kjær skuespiller, regissør og teatersjef. Torsdag klokka 12 følges han til graven. Seremonien er i Oslo domkirke.

Klartale - I førrgår: 10:25

Mener at Norge gir for dårlig hjelp til dem med lite penger

Jonas Gahr Støre får beskjed om å skjerpe seg. Norge må gi mer penger til fattige nå. – Vi får nok sende nok et brev til den mannen.

Klartale - 05 okt 22 kl. 06:00

Ny i Norge og drømmer om en søt jobb

33 år gamle Nizar Nassouh scroller i videoer på TikTok. Kaka på videoene er over 1,1 kilometer lang. Det er en slags rullekake, «yule log», pyntet med flak av sjokolade.

Klartale - I førrgår: 08:35

Millehaugen slipper straff etter å ha rømt fra fengsel

Stig Millehaugen rømte fra fengsel. Han hadde permisjon, men lot være å komme tilbake. Dette skjedde i juni.

NRK - 23 nov 22 kl. 23:37

Russland: Vesten har skylda

Russlands FN-ambassadør la fullt ansvar for skadene på Ukraina og Vesten, og sa at ødeleggelsene skyldes ukrainsk luftvern. – Ukraina sier at de er angrepet av russiske missiler. Vi slapp opp for missiler i mars, juli og september.

Klartale - 04 okt 22 kl. 10:44

Redaktørforeningen: – Politiet bør levere tilbake minnebrikken til Hazhir

– Veldig urettferdig.Slik reagerer amatør-fotograf Hazhir Shariati. Han var på demonstrasjonen ved Irans ambassade torsdag.

NRK - 23 nov 22 kl. 11:14

Erdogan: Bakkeoperasjon vil starte når det passer best

Tyrkias president gjentar varselet om en bakkeoperasjon ved grensen mot Syria, men sier ikke noe konkret om når den eventuelt vil starte. – Våre operasjoner med fly, artilleri og droner er bare begynnelsen. Vi er mer bestemt enn noen gang på å ville sikre grensen i sør med en sikkerhetssone, sier Recep Tayyip Erdogan onsdag.

Klartale - 22 nov 22 kl. 14:40

Du kan spare mye på å kjøpe brukte julegaver

Flere har begynt å se på brukte gaver, som et alternativ til jul. Men hvor mye kan vi egentlig spare? Og har brukte varer like god kvalitet som nye?

Klartale - 22 nov 22 kl. 13:30

Derfor snakker de om kapteinsbind med regnbuefarger på

Søndag startet verdens-mesterskapet i fotball i Qatar. Det som bare skal handle om fotball og glede har handlet om mye annet.Fra fotballfest til kamp om menneske-rettigheterDet internasjonale fotballforbundet (Fifa) sier at ingen skal bruke kapteinsbind med regnbuefarger på.

Klartale - 22 nov 22 kl. 12:43

Person skutt ved Ikea i Oslo

En person skal være skutt ved Ikea i Oslo. Politet er på stedet med flere patruljer. De leter etter en eller flere gjerningsmenn.

Klartale - 22 nov 22 kl. 12:43

Mann funnet skutt ved Ikea i Oslo

Tirsdag ble en voksen mann funnet skutt ved Ikea i Oslo. Politet er på stedet med flere patruljer. De leter etter en eller flere gjerningsmenn.

NRK - 27 okt 22 kl. 16:32

Putin med kraftige angrep på Vesten i Tale

Russlands president Vladimir Putin sier at «Vesten prøver å dominere verden for å kontrollere verdens ressurser». Putin kom med angrepet under en Tale i en tenketank i Moskva..

NRK - 21 nov 22 kl. 09:52

Giverkonferanse i Moldova

Frankrike arrangerer mandag en giverkonferanse for Moldova for å hjelpe landet med å håndtere følgene av krigen i nabolandet Ukraina. Det er ventet at Frankrikes utenriksminister Catherine Colonna vil delta på konferansen sammen med sine kolleger fra Tyskland, Romania og og Moldova. I tillegg er det ventet at Frankrikes president Emmanuel Macron og Moldovas president Maia Sandu skal Tale på slutten av møtet.

Klartale - 21 nov 22 kl. 07:02

Slik spiser du klimavennlig

Nærmere en tredjedel av utslippene i verden kommer fra produksjonen av mat. Det vi putter på tallerkenen spiller også en rolle for klimaet.Alle burde spise mer bærekraftig, mener FAO.

Klartale - 27 okt 22 kl. 06:00

Er hjelm på hodet kult?

Det blir stille noen få sekunder.– Nei, det er nok ikke kult med hjelm, sier Matheo Onstad. I en turkis hettegenser er han på full fart inn i ungdomslivet.

Klartale - 26 okt 22 kl. 13:27

Kjøper du mye og billig? Her er noen tips til deg

«Fast fashion». «Bruk og kast»-samfunn. Tekstil-arbeidere som får for dårlig betalt.

NRK - 26 okt 22 kl. 10:18

Juristar meiner straffeforfylging av russarar er ulovleg

– Både regjeringa og påTalemakta har tolka sanksjonsregelverket til å omfatte dronar, men dette er feil, seier jussprofessorane Christoffer Conrad Eriksen og Anders Løvlie og juristane Nils Gunnar Skretting, Torkell Sætervadet og Sverre Tuseth til Bergens Tidende. Dei meiner sanksjonsforskrifta og EUs sanksjonsforordning kun omfattar registrerte luftfartøy, og viser til at dronar ikkje kan registrerast. Vidare viser dei til at dronar ikkje er definerte som luftfartøy i luftfartsloven.

Aftenposten - 19 nov 22 kl. 13:19

Aftenposten mener: Useriøst å si nei til å snakke laks med Vedum

Det finnes dem som aldri får finansministeren i Tale..

NRK - 19 nov 22 kl. 08:55

Tre personar til sjukehus etter alvorleg trafikkulukke på Romerike

Tre personar er frakta til Ahus etter ei trafikkulukke på Romerike. Politiet opplyser at det er Tale om kritisk personskade, og at fleire har vore fastklemde. To ble fraktet til sykehuset med ambulanse, og en med luftambulanse.

Klartale - 18 nov 22 kl. 09:24

Sverige mener noen sprengte Nord Stream

Mats Ljungqvist sier det blir jobbet med analyser nå. Det er der de har funnet restene av sprengstoff. Ljungqvist er aktor i saken.

Klartale - 18 nov 22 kl. 09:24

Sverige sier noen sprengte Nord Stream

Det ble funnet ukjente deler nær gassrørene, skriver avisa ExpressenMats Ljungqvist sier det blir jobbet med analyser av disse nå. Det er funnet rester av sprengstoff på dem, sier han. Ljungqvist er aktor i saken.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com