NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 10:04

NRK - 22 jan 23 kl. 16:38

Minst elleve drept i al-Shabaab-angrep i Mogadishu

Minst elleve personer, deriblant alle seks angriperne, skal være drept etter at al-Shabaab-krigere angrep rådhuset i Mogadishu søndag. Det skriver Somalias informasjonsdepartement i en Twitter-melding. Angrepet skal ha begynt med en stor eksplosjon i et kjøpesenter nær rådhuset i sentrum av den somaliske hovedstaden. Deretter begynte skyting omkring hovedbygget. Militantene i al-Shabaab, som har tette koblinger til al-Qaida, tok raskt ansvar for angrepet i sine kommunikasjonskanaler.
Les mer på NRK


Les mer om:
shabaab, Mogadishu, Somalias, Twitter, qaida, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Minst elleve, drepti , al-Shabaab-angrepi , Mogadishu
NRK - 07 jan 23 kl. 14:56

Somalias regjering sier al-Shabaab vil forhandle

De Al Qaida-tilknyttede opprørerne i al-Shabaab i Somalia har for første gang sagt seg villige til å forhandle, ifølge regjeringen i landet. Somalia har innledet en større militæroffensiv mot de al-Shabaab-kontrollerte områdene i landet og kaller det «full krig». – Al-Shabaab har bedt om åpne forhandlinger med Somalias regjering, men det er to grupperinger innad i al-Shabaab, sier viseforsvarsminister Abdifatah Kasim.

NRK - 27 nov 22 kl. 20:15

Al-Shabaab-angrep mot hotell i Mogadishu

Et væpnet angrep pågår mot et hotell som brukes av regjeringsmedlemmer i Somalias hovedstad Mogadishu. Al-Shabaab sier de står bak. Politibetjenten Mohammed Abdi bekrefter overfor nyhetsbyrået Reuters at opprørere stormet Villa Rose-hotellet søndag.

NRK - 20 jan 23 kl. 14:29

Somaliske myndigheter: Over 100 al-Shabaab-krigere drept i angrep

Over hundre al-Shabaab-krigere er drept i et angrep mot Somalias væpnede styrker i byen Galcad, ifølge somaliske myndigheter. Sju soldater i de somaliske styrkene ble drept i angrepet, ifølge myndighetene i landet. Al-Shabaab hevder på sin side at de drepte over 150 soldater i angrepet.

NRK - 25 sep 22 kl. 09:54

Somaliske medier: 15 drept i selvmordsangrep i Mogadishu

Minst 15 mennesker er drept og elleve såret i et selvmordsangrep i Somalias hovedstad Mogadishu, melder somaliske medier. Ifølge GoobjoogNews var de fleste av ofrene nye rekrutter som var samlet til trening i en nedlagt fabrikk. Al-Shabaab hevdet like før å ha drept og såret over 70 personer i et selvmordsangrep mot en militærskole.

NRK - 23 dec 22 kl. 20:50

Amerikansk angrep mot al-Shabaab i Somalia

USA hevder å ha drept seks medlemmer av den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab i Somalia. Ifølge Pentagon ble de seks drept i et luftangrep i den lille landsbyen Adale, rundt 250 kilometer nord for hovedstaden Mogadishu. USA har tidligere gjennomført en rekke droneangrep mot antatte al-Shabaab-mål i Somalia.

NRK - 07 nov 22 kl. 12:25

Somalia: Over 20 skal være drept i kamper med al-Shabaab

Minst 23 personer er drept i kamper mellom somaliske regjeringsstyrker og opprørsgruppa al-Shabaab sentralt i Somalia, opplyser militæret. Ifølge en somalisk offiser ble en militærbase angrepet av den ytterliggående islamistgruppa tidlig mandag morgen. – Seks av våre soldater ble drept, sier Hassan Jami'i.

Klartale - 30 nov 22 kl. 10:57

Pakistansk Taliban fortsetter angrepene

Pakistansk Taliban består av flere islamske militsgrupper fra nordvest-Pakistan. Nettverket er kjent som Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP). TTP står bak flere blodige terrorangrep i Pakistan.

Klartale - 03 okt 22 kl. 12:17

Leder for al-Shabaab er drept i Somalia

En av lederne i gruppa al-Shabaab har blitt drept under et droneangrep. Det opplyser regjeringen i Somalia. Al-Shabaab er en radikal islamistisk terrorgruppe.

NRK - 30 sep 22 kl. 17:14

Polititopp drept i Somalia

En somalisk polititopp som har vært sentral i jakten på den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab, ble fredag drept i et attentat. Ifølge Somalias statsminister Hamza Abdi Barre ble general Farhan Mohamud Adan drept av en bombe utenfor landsbyen Bursa, rundt 30 kilometer fra hovedstaden Mogadishu. Bursa kontrolleres av al-Shabaab.

NRK - 29 okt 22 kl. 14:18

Minst 10 drept da bilbomber eksploderte i Somalias hovedstad

To bilbomber rettet mot bygget til Somalias utdanningsdepartement gikk av i hovedstaden Mogadishu lørdag ettermiddag. Minst 10 personer er drept. Det opplyser politiet til nyhetsbyrået DPA.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Dansk etterretning advarer mot kinesisk stipendordning

Politiets Efterretningstjeneste (PET) i Danmark mener den kinesiske stipendordningen CSC for studenter og forskere kan øke faren for spionasje. Medier både i Sverige, Tyskland og Norge omtalte stipendordningen tidligere i år. Kinesiske studenter og forskere som kommer til Europa med CSC-stipend, må underskrive en kontrakt der de lover troskap til kommunistpartiet og den kinesiske staten.

NRK - 45 minutter siden

Familien åpner Nerdrum-museum

Øde Nedrum og moren Turid Spildo har bestemt seg for å åpne et eget og permanent utstillingssenter for Odd Nerdrums kunst. Det skriver de på sin egen nettside Nerdrum.no.

NRK - 30 minutter siden

SSB: Fire av fem nye biler i fjor var elbiler

79 prosent av bilene som ble førstegangsregistrert i 2022 var elbiler. Det er en økning fra 71 prosent i 2021. Av alle personbiler på norske veier går nå 21 prosent kun på strøm.

NRK - 30 minutter siden

Flatanger: Kan ta lang tid før veien åpner

Kvikkleireskredet som gikk i Flatanger 10. mars førte til at fylkesvei 6928 ble helt stengt. Rundt 100 personer i Utvorda og Sitter er fortsatt uten veiforbindelse og helt avhengig av båt Raset, som var rundt 150 meter bredt, inneholdt like mye masse som 30.

NRK - 30 minutter siden

Easee permitterer 138 ansatte: – En tung og trist dag

Torsdag blir det sendt ut permitteringsvarsel til 138 ansatte, på tvers av selskapets kontorer i Norge i Sandnes, Oslo og Tønsberg. Dette utgjør 40 prosent av de ansatte i Norge, skriver selskapet i en pressemelding. – Dette er en vond og vanskelig situasjon for våre ansatte og deres familier.

NRK - 45 minutter siden

Fransk minister: Protestene får ikke følger for kong Charles' besøk

Frankrike er klare til å ta imot britenes kong Charles, til tross for de omfattende protestene i landet, sier innenriksminister Gérald Darmanin. Torsdag demonstrerte over 1,1 millioner mennesker i franske byer, i protest mot president Emmanuel Macrons omstridte pensjonsreform. Flere steder kom det til voldelige sammenstøt mellom demonstranter og politiet.

NRK - 45 minutter siden

Kina: – Ber ikke selskaper om data samlet inn i utlandet

Myndighetene i Kina avviser at de ber om å få tilgang til data som kinesiske selskaper samler inn i andre land. Det var talsperson Mao Ning i Kinas utenriksdepartement som kom med denne forsikringen fredag. Myndighetene ber ikke om tilgang til slike data på en måte som strider med lovgivningen i landene der selskapene opererer, hevdet hun.

NRK - 1 time siden

Kristersson: Ungarn lover å ikke forsinke svensk Nato-medlemskap

Ungarns statsminister Viktor Orban har lovet å ikke forsinke prosessen med å få Sverige inn i Nato, ifølge Sveriges statsminister Ulf Kristersson. Men Orban ga ikke noen forklaring på hvorfor Ungarn velger å ratifisere Finlands søknad om å bli Nato-medlem før Sveriges søknad, sa Kristersson etter å ha møtt den ungarske statsministeren i forbindelse med EU-toppmøtet torsdag. – Jeg fikk ingen forklaring i saklig forstand, men fikk beskjed om at de ikke har tenkt å forsinke noe land som er på vei inn i Nato, sa Kristersson.

NRK - 1 time siden

Baneheiaavgjørelse i dag – de etterlatte krever ny rettssak mot Jan Helge Andersen

Foreldrene til de to jentene som ble drept i Baneheia i 2000, forventer at det blir en ny rettssak mot Jan Helge Andersen. Klokken 10.00 kommer Riksadvokatens avgjørelse.

NRK - 1 time siden

Frankrike: 457 arrestert i protester

I Frankrike fortsetter de voldsomme protestene mot pensjonsreformen som regjeringen har vedtatt. 457 personer ble arrestert torsdag og 441 politifolk er skadet, opplyser myndighetene. Torsdag kveld satte aktivister fyr på rådhuset i Bourdeaux..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com