NRK > Nyheter

Thursday, 06 October, 11:49

NRK - 17 aug 22 kl. 02:54

Kansas starter omtelling etter anklager om juks

Kansas har startet en delvis omtelling av stemmesedlene etter valget der et klart flertall stemte for å beholde retten til abort. Velgerne gikk inn for å beholde retten til abort med 59 mot 41 prosent. 165.000 flere velgere stemte for abort enn imot i et valg der frammøtet var klart høyere enn vanlig. Likevel mener to republikanske antiabortaktivister, Melissa Leavitt og Mark Gietzen, at resultatet ikke kan være riktig, og krevde omtelling.
Les mer på NRK


Les mer om:
Leavitt, Mark Gietzen, Kansas, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kansas, starter, omtelling, etter, anklagerom , juks
NRK - 03 aug 22 kl. 07:04

Kansas beheld retten til abort

I den konservative delstaten Kansas i USA kjem det til å vere lov å ta abort, også i framtida. Det har innbyggarane bestemt i ei folkeavstemming, skriv New York Times. Rundt 60 prosent har stemt «nei» på spørsmålet om Kansas burde endre lovene som vernar om retten til abort.

NRK - 21 aug 22 kl. 01:24

Kansas: Marginale endringer etter abortomtelling

Bare rundt 30 stemmer er endret etter at stemmene fra åtte av de ni fylkene i Kansas der det blir gjennomført en omtelling av abortavstemningen, er talt opp. Velgerne i den amerikanske delstaten stemte over et lovtillegg 2. august som ville ha fjernet abortrettigheter fra delstatens grunnlov.

Klartale - 11 sep 22 kl. 06:00

TV-seriene du kan glede deg til

Høsten nærmer seg. Det betyr gråere, våtere og kaldere vær. Da passer det perfekt å nyte gode serier på TV.

NRK - 30 apr 22 kl. 09:50

Tornado-alarm i Kansas

Mellom 50 og 100 bygningar er skadd etter at ein tornado trefte området Wichita i Kansas i USA, skriv CNN. Tornadoen er ein av fleire som har ramma delstaten, ifølgje guvernør Laura Kelly, som har slått krisealarm. –Vi reddar no folk frå heimane deira fordi dei ikkje er i stand til å komme seg ut, seier Wichitas brannsjef Tammy Snow til CNN i et telefonintervju.

VG - 04 aug 22 kl. 08:50

Abortvalget i Kansas gjør demokratene optimistiske

Det uventet store flertallet for abort i en avstemning i konservative Kansas har gitt nederlagsdømte demokrater nytt håp foran valget til høsten..

Klartale - 05 aug 22 kl. 10:54

Velgerne beskytter retten til abort

Høyesterett fjernet den føderale retten til å ta abort i juni. Det gjør at stater selv kan velge om de vil forby abort. I mange konservative stater er abort forbudt.

Klartale - 10 jun 22 kl. 16:15

Slik fungerer den populære motosporten

Folk har fått øynene opp for motorsporten Formel 1. Er du en av dem eller sliter du fortsatt med å forstå hvordan det egentlig fungerer?For å hjelpe deg på veien har vi laget en guide for nybegynnere.

NRK - 17 jun 22 kl. 02:22

Kongresskomité: Trump satte Pence i fare fordi han ikke ville omgjøre valget

President Donald Trump forsøkte å presse visepresident Mike Pence til å omgjøre presidentvalget og oppildnet deretter mobben som ville skade ham da han nektet. Det slår komiteen i Representantenes hus som gransker stormingen av Kongressen 6. januar i fjor, fast.

NRK - 08 jun 22 kl. 08:40

Tilstår å ha ledet kvinnelige IS-soldater

En kvinne fra Kansas i USA tilstår å ha ledet en bataljon med IS-kvinner i Syria. Hun tilstår også å ha planlagt angrep i USA, skriver BBC. Bataljonen hun ledet i Raqqa het Khatiba Nusaybah, og besto av kun kvinner.

Klartale - Igår: 09:35

Nå starter rettssaken etter anklager om rasisme

Bernt Hulsker jobbet for VG og VGTV. 9. mars 2022 hadde de julebord.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

20 millioner ekstra til film og dataspill

Regjeringen foreslår å gi Filmfondet en økning på 20 millioner kroner. 5 millioner av disse er øremerket dataspill. Pengene er ment å styrke mangfoldet innenfor film og dataspill og har som mål å treffe alle ledd i dataspillkulturen - fra utvikler til bruker.

NRK - 1 time siden

Regjeringa reknar med 1.000 milliardar kroner i petroleumsinntekter

Inntektene kjem i hovudsak frå svakare kronekurs og ei forventning om høge gassprisar. Norsk gasseksport til Europa ligg i år an til å auke med 100 TWh energi frå i fjor. Regjeringa ventar at produksjonen aukar fram mot 2024, og at det i 2023 blir investert om lag 182 milliardar kroner på norsk sokkel.

NRK - 1 time siden

Regjeringa foreslår å løyve 3,58 milliardar kroner til Langskip

Forslaget til løyving omfattar CO2-fangstprosjekt på sementfabrikken til Norcem i Brevik og på avfallsforbrenningsanlegget til Hafslund Oslo Celsio på Klemetsrud i Oslo. Forslaget omfattar også transport og lagring av CO2 på kontinentalsokkelen ved Northern Lights. – For å nå måla i Parisavtalen er verda heilt avhengig av karbonfangst og -lagring, seier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap)..

NRK - 45 minutter siden

Regjeringa foreslår å løyve 80 millionar til havvind

Løyvinga inkluderer 30 millionar kroner til grunnundersøkingar i Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord, og 25 millionar kroner til konsekvensutgreiing av nye område for havvind som er aktuelle for havvind. – For å nå dei måla me har sett oss med kraft og klima må me satse tungt på havvind, siger olje- og energiminister Terje Aasland..

NRK - 15 minutter siden

15 millioner til skeive organisasjoner

Forslaget om 15 millioner kroner til LHBT+-organisasjoner er nærmere en dobling fra 2022, melder regjeringen. Blant annet får Oslo Pride et doblet tilskudd, fra én til to millioner kroner. – Angrepet som skjedde i Oslo 25.

NRK - 15 minutter siden

Reagerer på kutt for de fattigste i Norge

Både MDG og KrF er misfornøyde med forslaget til statsbudsjettet for de fattigste i landet. – I morges har hele Norge hørt på nyhetene at fattigdommen i Norge øker og flere og flere står i matkø i Norge - det er totalt uakseptabelt, sier Lan Marie Berg, parlamentarisk leder i MDG. Hun mener vi trenger en krisepakke for de som har minst, men det ser det ikke ut til at vi får, sier hun.

NRK - 15 minutter siden

Rekordinflasjon på 14,5 prosent i Nederland

Prisstigningen i Nederland nådde rekordhøye 14,5 prosent i september, hovedsakelig på grunn av en kraftig økning i energiprisene, viser offisielle tall. Nederland har EUs femte største økonomi og er nå blant de landene i Europa med aller høyest inflasjon. Krigen i Ukraina angis som den bakenforliggende årsak til de galopperende energiprisene.

NRK - 1 time siden

Uenighet om satsing på studentboliger

Norges Eiendomsmeglerforbund er skuffet over det de mener er manglende satsing på studentboliger fra regjeringen. – Denne høsten har avdekket et stort gap mellom studenters boligbehov og boligtilbud i studentbyene. Ingen politikere bør være overrasket av at dette skjer.

NRK - 30 minutter siden

Alcoa om industrigrep: – Vil treffe oss hardt

Regjeringen foreslåtte instramming på 2,7 milliarder kroner i CO2-kompensasjonsordningen møtes med skuffelse i industrien. Ordningen kompenserer industribedrifter for økningen i kraftpris som skyldes prisen på CO2-kvoter i EU-systemet. For neste år vil regjeringen innføre et «bunnfradrag» i ordningen ved at de første 200 kronene av kvoteprisen ikke blir kompensert.

NRK - 30 minutter siden

23,3 milliarder til kulturfeltet

Regjeringen foreslår å gi 23,3 milliarder kroner til kultur- og likestillingsfeltet i 2023. Det er ifølge regjeringen en økning på 1,4 milliarder sammenlignet med 2022. Totalt utgjør dette 0,8 prosent av totalbudsjettet, ifølge tall fra kunstnerorganisasjonen Creo.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com