NRK > Nyheter

Lørdag, 24 Juli, 21:59

NRK - 23 juni 21 kl. 16:04

Centerpartiet dropper lovforslag

Centerpartiet i Sverige dropper sitt krav om å frigjøre prisene på husleien. Det skriver avisen Dagens Nyheter. Forslaget som Centerpartiet nå dropper, er det forslaget som fikk Vänsterpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, og Sverigedemokraterna til å stemme for mistillitsforslaget mot statsminister Stefan Löfven..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sverige, Dagens Nyheter, Centerpartiet, Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna, Stefan Löfven

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Centerpartiet, dropper, lovforslag
NRK - 23 juni 21 kl. 19:45

Går mot nyvalg i Sverige

Redningsaksjonen fra Centerpartiet i Sverige har mislyktes. Partiet droppet sitt krav om å frisette utleiepriser i nybygde hus i et forsøk på å redde Stefan Löfvens (Socialdemokraterna) regjering. Det skriver Aftonbladet.

E24 - 05 juli 21 kl. 13:09

Centerpartiet klar til å slippe fram Löfven, men krever reformer

Centerpartiet vil slippe fram en ny regjering med Stefan Löfven som statsminister i Sverige. Men Miljöpartiet sier nei til kravene partiet har stilt..

VG - 09 april 21 kl. 17:23

Støtter lovforslag om merking av retusjering

Flere norske influencere er positive til regjeringens lovforslag som vil gjøre at reklame og sponsede innlegg på sosiale medier må merkes om de er retusjert eller har filtre som endrer utseendet..

NRK - 21 mai 21 kl. 12:18

Kritisk til russisk lovforslag

Russiske lovgjevarar la fredag fram eit lovforslag som skal tvinge utanlandske teknologiselskap å opprette lokale kontor i Russland, elles kan dei risikere å bli stengt ute, skriv AFP. Russland har den seinare tida innført meir kontroll med selskap som Facebook, Twitter og YouTube. Tiltaka har skapt uro blant dei som er kritiske til Vladimir Putin, og fryktar dette er forsøk på å dempe stemmene til opposisjonen i Russland..

NRK - 30 mai 21 kl. 16:12

Biden uenig i lovforslag

Det hvite hus publiserte natt til søndag en pressemelding fra president Joe Biden hvor han fordømmer et lovforslag oppe til høring i delstaten Texas. Lovforslaget gjør det i praksis vanskeligere å stemme ved valg i delstaten. Presidenten kaller lovforslaget et «angrep på demokratiet».

NRK - 02 juli 21 kl. 08:10

Vil forby konverteringsterapi

Et lovforslag om å forby konverteringsterapi for skeive, såkalt homoterapi, er akkurat sendt ut på høring. Kultur- og likestillingsminister Abid Raja sier konverteringsterapi fratar mennesker frihet og håper et forbud kan være på plass i 2022. – Det mener vi ikke skal finne sted i Norge, det ønsker vi å forby og sender ut et konkret lovforslag på.

VG - 02 juli 21 kl. 13:36

SV og MDG kritiserer lovforslag om konverteringsterapi

Regjeringen sendte fredag et lovforslag om forbud mot konverteringsterapi på høring. Flere partier reagerer på den foreslåtte aldersgrensen på 16 år..

NRK - 24 juni 21 kl. 13:18

Liberalerna avviser Löfven

Liberalerna har avvist en invitasjon fra statsminister Stefan Löfven om å reforhandle den såkalte januaravtalen. Socialdemokraterna og Centerpartiet oppfordret onsdag Liberalerna til å forhandle om avtalen som ble inngått i januar 2019, og som sikret Löfven nødvendig støtte til å danne regjering..

VG - 28 juni 21 kl. 17:36

Stefans siste sjanse

Ytre venstre felte sosialdemokraten Stefan Löfven. Hans videre skjebne avgjøres av Centerpartiet. Löfvens håp er at svensk politikk går i norsk retning..

NRK - 05 juli 21 kl. 13:05

Løfven får flertall i Sverige

Stefan Lövfen (Socialdemokraterna) har flertall for å danne ny regjering i Sverige. Det er klart etter at lederen for Centerpartiet, Annie Lööf, i dag sa at hun vil stemme for Löfven som statsminister. Lööf sier at partiet vil «stemme gult», eller avstå fra å stemme, hvilket vil gi Löfven flertall.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Båt støytt på grunn i Kristiansand

Naudetatane og redningsskøyta rykker ut til melding om ein grunnstøytt båt med personar om bord. Det skal ikkje vere personar i vatnet. – Vi er på staden med mykje ressursar, skriv politiet i Agder på Twitter..

NRK - 15 minutter siden

Ny flaum i Belgia

Belgia er igjen ramma av kraftige flaumar laurdag, berre ei veke etter uvêret i Mellom-Europa som har tatt livet av over 200 personar. Fleire gater i Dinant i Namur er flødd over av kraftig regn, melder De Standaard. Minst 25 bilar er tatt av vatnet..

NRK - 30 minutter siden

Ti personar involvert i slagsmål

Politiet fekk klokka 20.11 laurdag melding om eit slagsmål med rundt ti personar involvert i Hagemannsparken i Holmestrand. Politiet er på staden med fleire patruljar for å undersøke kva som har skjedd og snakke med involverte, skriv dei på Twitter..

NRK - 1 time siden

Politiet rykte ut til insekt

Ein bebuar i Industrigata i Oslo ringde til politiet om det dei meinte var ein reptil som skjulte seg bak ein TV. Berre halen var synleg. – Oppdraget gjekk til nokon av våre tøffaste frå beredskapstroppen.

NRK - 1 time siden

Bil krasja med høgspentmast

Ein bil med tre personar har køyrt inn i ei høgspentmast på Kongsvingervegen i Vormsund, melder Aust politidistrikt på Twitter. Det er uvisst skadeomfang. Naudetatane er på veg..

NRK - 1 time siden

Skal ha svindla Nav for 340.000

En mann må møte i Fredrikstad tingrett, tiltalt for å ha tatt imot 340.000 kroner i arbeidsavklaringspenger fra Nav uten å opplyse om at han bodde i Thailand. Arbeidsavklaringspenger fra Norge kan kun beholdes dersom man flytter til EU- eller EØS-land eller Sveits.

NRK - 2 timer siden

Seks soldatar drepne av IS-styrkar

Minst seks kamerunske soldatar er drepne og fire skada etter eit angrep frå IS-styrkar nord i landet, ifølge CRTV. Ifølge myndigheitene i landet er det jamn stigning i angrep frå IS etter at Boko Haram-leiaren vart drepen i juni. IS prøver å ta over område som Boko Haram tidlegare hadde..

NRK - 3 timer siden

160.000 demonstrerar i Frankrike

Situasjonen er amper i Frankrike, der store politistyrkar er plassert ut i fleire byar etter at over 160.000 demonstrantar har tatt til gatene for å protestere mot koronatiltak og vaksinen, skriv Le Figaro. Fleire er arresterte.

NRK - 3 timer siden

Store demonstrasjonar i Paris

Store politistyrkar er plassert ut i sentrum av Paris laurdag etter at tusenvis at demonstrantar har tatt til gatene for å protestere mot koronavaksinen. Fleire delar av byen er stengt av for publikum. Sjå demonstrasjonen direkte her..

NRK - 3 timer siden

Smittevernlege i Sogndal slår alarm

Av dei elleve som er smitta etter eit utbrot på nattklubben Meat Point i Sogndal sist helg, var det berre tre som ikkje var vaksinerte. Det har fått smittevernlege Jan Ove Tryti til å gå ut med ei åtvaring. – Smitteutbrotet i Sogndal gir oss grunn til å tru at vaksine gir dårleg vern mot smitte.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt