NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 11:56

NRK - 09 jun 24 kl. 21:57

Uventet tilbakegang for Sverigedemokraterna ved EU-valget

Stemningen dempet seg på Sverigedemokraternas valgvake da valgdagsmålingen viste at partiet bare lå an til 13,9 prosent i EU-valget. De fleste av de 300 som var til stede, hadde håpet og trodd på betydelig bedre tall, kanskje at de skulle bli nest størst etter Socialdemokraterna. Miljöpartiet ser ut til å bli det svenske EU-valgets vinner, med 15,3 prosent, fram 4,2 prosentpoeng, ifølge svensk TVs valgdagsmåling. Dermed blir de tredje størst, etter Moderaterna og Socialdemokraterna, men foran Sverigedemokraterna, med fire EU-mandater. Valgdagsmålingen viser at Socialdemokraterna blir størst med 23 prosent, en liten tilbakegang, mens Moderaterna følger etter med 17,3 prosent, som er en framgang på 0,3 prosentpoeng.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sverigedemokraternas, EU, Socialdemokraterna, TVs, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Uventet, tilbakegang, for, Sverigedemokraterna, ved, EU-valget
NRK - 28 maj 24 kl. 07:24

Sverigedemokraterna mest frem på ny meningsmåling

Sverigedemokraterna (SD) får en oppslutning på 22,5 prosent på en meningsmåling gjennomført for Sveriges Radio. Det er en fremgang på 1,6 prosentpoeng. Dermed er partiet større enn Moderaterna, som med 1,8 prosentpoeng har størst tilbakegang sammenlignet med aprilmålingen til Ekot i Sveriges Radio.

NRK - 30 apr 24 kl. 08:35

Lokalpolitiker kastes ut av Sverigedemokraterna etter voldtektsmistanke

En lokalpolitiker fra det innvandringskritiske høyrepartiet Sverigedemokraterna er blitt ekskludert fra partiet fordi hen er mistenkt i en voldtektssak. Personen skal ha voldtatt en kvinne natt til lørdag, men det er foreløpig ikke reist noen siktelse i saken. Politikeren er fra Blekinge, som er et av Sverigedemokraternas sterkeste områder.

NRK - 10 jun 24 kl. 17:22

Riksdagspolitiker forlater riksdagen etter sang om utlendinger

David Lång, som representerer Sverigedemokraterna i Riksdagen, forlater Riksdagen, melder flere svenske medier. SD-representanten var ikke klar over at han sang for åpen mikrofon da han sang til diskolåten «L'Amour Toujours». Den siste tiden har den fått en ny vår i høyreekstreme miljøer.

NRK - 10 jun 24 kl. 17:22

Riksdagspolitiker sang rasistisk tekst - forlater riksdagen

David Lång, som representerer ytre-høyre-partiet Sverigedemokraterna i Riksdagen, forlater Riksdagen, melder flere svenske medier. SD-representanten var ikke klar over at han sang for åpen mikrofon da han sang til diskolåten «L'Amour Toujours». Den siste tiden har den fått en ny vår i høyreekstreme miljøer.

NRK - 17 apr 24 kl. 16:30

Omstridt lov om kjønnsskifte vedtatt i Sverige

Den svenske Riksdagen har vedtatt en omstridt lov som vil gjøre det lettere å skifte juridisk kjønn. Etter en lang debatt i Riksdagen onsdag ble lovforslaget klubbet igjennom med 234 mot 94 stemmer. Den foreslåtte loven gjør det lettere å skifte juridisk kjønn.

Aftenposten - 28 jan 24 kl. 19:30

Da Essy Klingberg testet ny søvntrend, skjøt effektiviteten til værs. Men prisen ble uventet høy.

Da Essy Klingberg testet ny søvntrend, skjøt effektiviteten til værs. Men prisen ble uventet høy..

NRK - 02 feb 24 kl. 17:23

Avdekket rekordmye forsikringssvindel i 2023

Forsikringsselskapene i Norge avdekket svindel for 491 millioner kroner i 2023. Det viser en fersk rapport fra Finans Norge. De fleste sakene gjelder skadeforsikring, mens de største beløpene kommer fra svindel på syke- og uføreforsikringer.

NRK - 05 feb 24 kl. 22:58

Jemen har uventet fått ny statsminister

Det internasjonalt anerkjente presidentrådet i Jemen har uventet gitt statsminister Maeen Abdulmalik Saeed sparken. Utenriksministeren i landet, Ahmed Awad bin Mubarak, tar over som statsminister, ifølge et dekret fra presidentrådet. Presidentrådet ga ingen begrunnelse for utskiftningen.

NRK - 27 mar 24 kl. 10:30

Spansk inflasjon økte uventet mye i mars

Inflasjonen i Spania steg uventet mye i mars. Inflasjonen økte til 3,2 prosent i mars, opp fra 2,8 prosent i februar. I forkant hadde analytikerne ventet seg en inflasjon på 3,1 prosent.

NRK - 13 apr 24 kl. 11:45

Undersøker uventet dødsfall

Politiet er på en adresse i Verdal i Trøndelag etter et uventet dødsfall. Det skriver de på X. Det er så langt ingenting som tyder på at det har skjedd noe straffbart.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Minst 13 drept i angrep på Gaza

Tirsdag er minst 13 personer drept i israelske angrep på Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter. IDF skriver selv på Telegram at de fortsetter kampene i Rafah og sentrum av Gaza. Luftforsvaret har angrepet over 40 mål det siste døgnet, sier de..

NRK - 45 minutter siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 45 minutter siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 1 time siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 1 time siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 1 time siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 3 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 1 time siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 2 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 2 timer siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com