NRK > Nyheter

Tirsdag, 03 August, 07:41

NRK - 14 juni 21 kl. 21:04

Aas-Hansen ny leder i EOS-utvalget

Stortingets presidentskap har innstilt Astri Aas-Hansen som ny leder for Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste (EOS-utvalget). Aas-Hansen, som er dommer i Oslo tingrett og tidligere statssekretær i Justisdepartementet, har de to siste årene vært nestleder i EOS-utvalget. Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, er innstilt som ny nest leder i utvalget..
Les mer på NRK


Les mer om:
Astri Aas-Hansen, Stortingets, EOS, hansen, Oslo, Justisdepartementet, Krohn Devold, NHO Reiseliv

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Aas-Hansenny , lederi , EOS-utvalget
NRK - 24 mars 21 kl. 11:58

EOS-utvalget kritiserer PST

EOS-utvalget har i sin årsmeldingen kommet med kritikk mot PST. Utvalget mener PST hadde mangelfull risikovurdering da de ga informasjon om en nordmann fengslet i utlandet til et land der det er risiko for at menneskerettighetene ikke respekteres..

NRK - 26 mai 21 kl. 13:40

Enige i Frode Berg-konklusjoner

Den særskilte komiteen som Stortinget har nedsatt for å se på EOS-utvalgets rapport om Frode Berg-saken, er enstemmig i at de anerkjenner EOS-utvalgets grundige arbeid og støtter dets konklusjoner og anbefalinger. Komiteens leder Dag Terje Andersen (Ap) sier dette er en viktig presisering, etter at regjeringspartiene og Fremskrittspartiet tidligere har sagt nei til å offentliggjøre rapporten, også det sammendraget som EOS-utvalget har utarbeidet. Komiteen har nå avgitt en åpen og en lukket innstilling, som skal drøftes i Stortinget på mandag..

NRK - 23 mars 21 kl. 22:55

Frode Berg-høring 12. april

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide må møte til høring i Stortinget 12. april om Frode Berg-saken. Høringen skjer etter at EOS-utvalget leverte sin rapport om spionsaken i februar.

NRK - 09 juni 21 kl. 12:14

Norges Fiskarlag reagerer på utvalg

Lederen i Norges Fiskarlag reagerer på at verken fiskere eller salgslag er representert i utvalget som skal gi råd om sjømatprodukter i Norge. Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) må utvide utvalget som tirsdag ble oppnevnt for å gi råd om sjømatprodukter i Norge, mener leder Kjell Ingebrigtsen i Fiskarlaget. Utvalget skal gi råd om hvordan det kan legges til rette for at mer av fisken som fiskes i Norge, også bearbeides her, hvordan det kan legges til rette for grønn omstilling, og at sjømatindustrien skaper flere helårlige arbeidsplasser, ifølge regjeringen.

NRK - 25 mars 21 kl. 10:32

Frode Berg får lese EOS-rapport

Frode Berg får likevel lese deler av rapporten som Stortingets EOS-utvalget har skrevet om spionsaken. Leder for kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget Dag Terje Andersen bekrefter overfor NRK at Frode Berg vil bli innkalt til den lukkede høring om saken på Stortinget 12. april.

VG - 18 mai 21 kl. 20:42

Frode Berg snakker ut om EOS-rapporten: E-tjenesten ble lurt trill rundt av FSB

Ifølge informasjonen som Frode Berg og hans advokat Brynjulf Risnes har fått, reiser EOS-utvalget sterk kritikk mot E-tjenesten og operasjonen som førte til at Berg ble dømt for spionasje i Russland i 2019..

NRK - 25 mai 21 kl. 16:24

Vil gjøre kjent del av Berg-rapport

Den særskilte komiteen som Stortinget har nedsatt for å behandle EOS-utvalgets rapport om Frode Berg-saken, ønsker å offentliggjøre et eget sammendrag av rapporten. Et brev om dette er i dag oversendt presidentskapet i Stortinget, sier komitéleder Dag Terje Andersen (Ap) til NRK. Frode Berg har sagt at han føler seg sterkt misbrukt av Etterretningstjenesten, som sendte ham på oppdrag inn i Russland, der han senere ble arrestert og dømt for spionasje.

NRK - 10 mai 21 kl. 10:22

Frivillig bruk av vaksine

Det bør åpnes for å gi AstraZeneca- og Janssen-vaksinene utenfor vaksinasjonsprogrammet, anbefaler Vorland-utvalget. Ekspertutvalget overleverte anbefalingen til regjeringen mandag. FHI og utvalget er delt i synet på frivillig bruk.

NRK - 16 juni 21 kl. 11:14

Utvalg delt om private barnehager

Utvalget som har sett på barnehagefinansiering, klarte ikke å enes om vilkårene for private barnehager. Både flertall og mindretall vil endre kommunens rolle. Flertallet i utvalget består av utvalgsleder Knut Storberget, Virke, KS, Fagforbundet og Utdanningsforbundet.

NRK - 22 mars 21 kl. 09:58

Frode Berg får ikke lese rapport

Frode Berg selv får ikke lese den graderte rapporten om Frode Berg-saken fra EOS-utvalget, melder VG. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen har avslått Stortingets anmodning, og viser blant annet til at Berg ikke er sikkerhetsklarert..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Oslofjordtunnelen stengt neste uke

Oslofjordtunnelen forblir stengt fram til mandag neste uke. Det skriver Vegtrafikksentralen øst på Twitter. Tunnelen holdes stengt i begge retninger for å utbedre etter den kraftige brannen..

NRK - 45 minutter siden

Mindre enn 1 prosent smittes

Ifølge en analyse av offisielle tall fra Kaiser Family Foundation i USA er det under 1 prosent av de som er fullvaksinert som smittes av koronaviruset. Det skriver CNN. Ifølge TV-kanalen rapporterer amerikanske myndigheter kun om smitte blant fullvaksinerte dersom det resulterer i sykehusinnleggelse eller død.

NRK - 1 time siden

Erna Solberg gratulerer Warholm

Du er helt fantastisk Warholm. Gratulerer med OL-gull og ny fantastisk verdensrekord. For et løp, skriver statsminister Erna Solberg på Twitter tirsdag morgen.

NRK - 1 time siden

To av tre nordmenn har fått 1.dose

66,8 prosent av Norges befolkning – 3.602.592 personer – har nå fått første dose av koronavaksine, viser FHIs statistikk natt til tirsdag.

NRK - 1 time siden

Alle i Wuhan skal koronatestes

I den kinesiske byen Wuhan må alle innbyggerne testes for koronaviruset etter at det er registrert ny smitte i byen for første gang på mer enn ett år. Byen, som har 11 millioner innbyggere, setter i gang med testing av «alle innbyggere», sa embetsmannen Li Tao på en pressekonferanse tirsdag, dagen etter at det ble registrert sju nye smittetilfeller. Det var i Wuhan at koronaviruset først ble oppdaget mot slutten av 2019..

NRK - 2 timer siden

Warholm inn til OL-gull

Karsten Warholm satte verdensrekord da han løp til OL-gull på 400 meter hekk med tiden 45.94 natt til tirsdag..

NRK - 2 timer siden

McDonald's med påbud om munnbind

McDonald's i USA innfører påbud om munnbind for sine ansatte og kunder innendørs i områder med betydelig høy koronasmitte, selv om personer er fullvaksinerte. Selskapet sier påbudet er i tråd med de nyeste retningslinjene fra smittevernetaten CDC, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 2 timer siden

Flere henrettelser i Saudi-Arabia

Antall henrettelser i Saudi-Arabia har økt etter at landet ga fra seg formannskapet i G20, melder Amnesty. Så langt i år har 40 personer blitt henrettet, kommer det frem i en rapport som ble publisert tirsdag. Det er flere enn i hele 2020, da 27 personer ble henrettet, ni av dem i desember.

NRK - 2 timer siden

72 nye koronasmittede i Oslo

Det er registrert 72 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 32 over snittet de sju foregående dagene. 72 tilfeller er 41 flere enn på søndag, og 41 flere enn samme dag forrige uke.

NRK - 2 timer siden

USA kritiserer Lukashenko

Utenriksminister Antony Blinken reagerer på at den hviterussiske løperen Tsimanouskaya ble forsøkt sendt hjem fra OL i Tokyo, etter at hun offentlig kritiserte sitt eget OL-landslag. Han retter kritikken mot president Alexander Lukashenko og mener Tsimanouskaya ble tvunget til å forlate Tokyo fordi hun brukte ytringsfriheten sin. – Slike handlinger krenker den olympiske ånder, og er en fornærmelse mot grunnleggende rettigheter som ikke kan tolereres, skriver nyhetsbyrået Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt