Telemark

Wednesday, 20 October, 19:27

Nyheter om Telemark

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 03 okt 21 kl. 16:32

Mest regn på Lifjell og i Sande

Søndag ettermiddag var det værstasjonene på Lifjell i Telemark og Sande i Vestfold som hadde målt mest regn – med henholdsvis 75,7 og 52,2 millimeter. Blant byene er det Tønsberg var aller våtest fram til søndag ettermiddag – med 42,6 millimeter nedbør. Nødetater måtte søndag morgen rykke ut for å fjerne veltede trær fra veibanen i både Vestby og Arendal mens deler av E6 i Drivdal i Telemark er stengt på grunn av jordras..

NRK - 28 sep 21 kl. 10:02

Over 120 millimeter nedbør på et døgn

Flere steder i lavlandet i Agder, Vestfold, Telemark og Viken fikk over 60 millimeter i løpet av 24 timer. I fjellet kom det enda mer. Mest nedbør fikk Lifjell i Telemark med 125,9 millimeter, skriver Meteorologene på Twitter..

NRK - 7 timer siden

Ønsker folkeavstemning om Vestland

Rødt foreslår nå å avholde rådgivende folkeavstemninger om bevaring eller løsrivelse i storfylkene: Vestland, Innladet og Vestfold og Telemark. Dersom kun ett av de gamle fylkene vil løsrive seg, er det grunnlag nok for skilsmisse, mener partiet. I tillegg foreslår Rødt folkeavstemninger i tidligere Flora og Vågsøy kommune om hvorvidt man skal gå tilbake til de tidligere kommunegrensene.

NRK - I førrgår: 14:47

Knutsen (Ap) leder finanskomitéen

Arbeiderpartiet presenterte i dag sin «lagoppstilling» på Stortinget i kommende periode. Eigil Knutsen fra Hordaland vil lede den mektige finanskomiteen. Det er vanlig at det største regjeringspartiet har denne posten.

NRK - 16 okt 21 kl. 17:00

Granat i Langesund

Det er funnet en militær granat på en privat adresse i Langesund i Telemark. Granaten er trolig fra 2. verdenskrig, opplyser Sør-Øst Politidistrikt.

NRK - 16 okt 21 kl. 06:03

Bil kjørte i husvegg i Hønefoss

En bil kjørte natt til lørdag inn i en husvegg i Hønefoss. Føreren av bilen satte seg kraftig til motverge da politiet ankom stedet. Politipatruljene som kom til ulykkesstedet på Nordre Torv, måtte sette håndjern på mannen.

NRK - 14 okt 21 kl. 16:42

Ni valkrinsar utan statsråd

Det er ni valkrinsar som ikkje har statsråd i den nye regjeringa. Av dei 18 statsrådane har halvparten av dei sitt virke i Oslo, Akershus og Hedmark. Finnmark, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Oppland, Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder står alle utan statsrådar i den nye regjeringa.

Klartale - 14 okt 21 kl. 08:51

Politiet: Det ble brukt flere våpen i drapene på Kongsberg

Fem personer ble onsdag kveld drept på Kongsberg. To personer er skadd. En mann er siktet for å ha drept dem.

Dagbladet - 12 okt 21 kl. 19:57

Massiv politijakt etter knivstikking

Politiet har iverksatt en væpnet aksjon og søker med store styrker, etter at en lokal mann i 50-åra ble knivstukket i et skogsområde ved Gulset i Skien i Telemark tirsdag kveld..

NRK - 12 okt 21 kl. 10:51

Penger til sykehusutbygginger

Regjeringen foreslår å sette av 7,26 milliarder kroner til investeringslån i helseforetakene. Pengene skal gå til å bygge ut Sykehus Telemark i Skien, byggetrinn 2 ved Haugesund sjukehus i Helse Fonna og nytt bygg for psykisk helsevern ved Akershus Universitetssykehus..

NRK - 11 okt 21 kl. 08:09

Snø på veier i fjellet

Sesongens første snø har kommet på fjellovergangen Haukelifjell i Telemark. Også på Sognefjellet var det et hvitt dekke mandag morgen. Telemarksavisa skriver at Vegvesenet advarer bilister som skal over fjellet på E134 over Haukelifjell.

NRK - 13 sep 21 kl. 21:39

Grimstad: – Dette blir en thriller

Venstre-politiker Carl-Erik Grimstad risikerer å miste plassen sin på Stortinget. I Vestfold er Venstres foreløpige resultat 4 prosent. I Telemark er tallet 2,2 prosent.

NRK - 09 okt 21 kl. 10:16

– Skift dekk om du skal til fjells

Høstferien starter for deler av landet mandag. Dersom du skal til fjells, råder Tryg Forsikring til å skifte til vinterdekk. – Skal du opp i høyden, så skift til vinterdekk nå.

NRK - 08 okt 21 kl. 04:56

Skal granske arbeidsmiljøet

Vestfold og Telemark fylkeskommune har satt av 1,5 millioner kroner for å granske arbeidsmiljøet, skriver avisa Varden. Arbeidsrettsadvokat Jan Fougner skal sammen med et advokatfirma sette i gang gransking etter flere varsler og bekymringsmeldinger i fylkeskommunen. – Jeg får vondt i hele kroppen av dette her.

NRK - 07 okt 21 kl. 06:14

Vil ha Ulstein som leder

Vestfold og Telemark KrF foreslår Dag Inge Ulstein som ny partileder. Fylkesstyret ga i går sitt høringssvar til valgkomiteen. Fra tidligere har Ulstein fått støtte fra fylkesstyrene i Vestland, Agder og Møre og Romsdal..

Aftenposten - 06 okt 21 kl. 22:55

Fire fylkeslag vil ha Ulstein som KrF-leder

Dag-Inge Ulstein bør bli ny KrF-leder, mener fylkesstyret i både Vestland og Vestfold og Telemark..

NRK - 06 okt 21 kl. 10:27

Utbrudd av hepatitt A flere steder

Folkehelseinstituttet har oppdaget utbrudd av hepatitt A. Så langt har ti personer fått påvist smitte: Seks i Viken. To i Trøndelag.

NRK - 03 okt 21 kl. 16:28

Fire millioner i skadekostnader

I løpet av helgen er det meldt inn rundt 100 skadesaker etter uværet Sør-Norge, forteller Tryg Forsikring. Skadekostnadene hittil er estimert til vel 4 millioner kroner, og forsikringsselskapet forventer langt flere henvendelser det neste døgnet. – De fleste skadene er i kystområdet langs Oslofjorden samt Østfold, Vestfold, Telemark og Agder, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring..

NRK - 01 okt 21 kl. 05:17

Anker ikke selvmordsdom

48-åringen som i går ble dømt for å ha hjulpet sin dødssyke mor med å begå selvmord, kommer ikke til å anke dommen. Telemark tingrett ga sønnen en betinga straff på ett års fengsel med en prøvetid på to år..

NRK - 30 sep 21 kl. 16:23

Dømt til betinga fengsel

Ein 48 år gamal mann som har vedgått å ha medverka da mora hans tok sitt eige liv er dømt til fengsel i eitt år i Telemark tingrett. Straffa er gjort betinga med ei prøvetid på to år, skriv Varden. – Vi er fornøgd med at straffa blei gjort betinga og at dommen er samrøystes, seier Borgar Veiding som er mannen sin forsvarar til avisa..

NRK - 29 sep 21 kl. 12:39

Teddy-saken ankes

Eier Joraand Stavåsen har bestemt seg for å anke dommen i tingretten videre til lagmannsretten. Telemark tingrett mente at politiets avgjørelse om at Teddy skulle avlives var riktig. Stavåsen anker for å hindre at Teddy blir avlivet, og at spleisen for å samle inn penger til ankesaken fortsatt er aktiv..

VG - 27 sep 21 kl. 14:47

Høstferien nærmer seg på Østlandet: – Ingen strålende start

Østlandet får en skikkelig rotbløyte denne uken. Vestfold, Telemark og østlige strøk i Agder kan få inntil 60 millimeter nedbør innen tirsdag morgen..

VG - 01 sep 21 kl. 14:13

Telemark-måling: Endelig Sp-opptur – trått for MDG

PORSGRUNN (VG) Kampen mot enorme CO2-utslipp på Herøya burde gitt en boom for MDG i Telemark, mener Benedikte Nes (43). Førstekandidaten tror fremgangen på «bare» 2 prosent kan forklares med at hun ikke er kjent nok..

NRK - 21 sep 21 kl. 18:01

32-åring dømt for bedrageri

Ein Telemarking er i Telemark tingrett dømd til to år og fire månadars fengsel for bedrageri. Mannen må også betala nesten 3,8 millionar kroner i erstatning. Dei to est alvorlege forholda 32-åringen er fømt for, er grovt underslag på minst 500.

NRK - 20 sep 21 kl. 12:35

Ny Krf-leder må sitte på Stortinget

Gruppeleder for Kristelig Folkeparti i Vestfold og Telemark fylkesting, Hans Edvard Askjer, støtter forslaget om at den nye lederen i partiet må sitte på Stortinget. Det betyr at det bare er Dag Inge Ulstein og Olaug Bollestad som er aktuelle kandidater..

NRK - 24 aug 21 kl. 13:27

Telemark Bataljon i Georgia

Ein styrke på 50 soldatar frå Telemark Bataljon var på plass i Tbilisi i Georgia i løpet av natt til laurdag. Dei hjelper til i evakueringsarbeidet. Det stadfestar Forsvarets operative hovudkvarter (FOH) til NRK..

NRK - 19 sep 21 kl. 04:06

Mann slått ned på Gvarv

En person ble slått ned på en privatfest på Gvarv i Telemark natt til søndag. Gjerningsmannen varslet selv politiet. Helse og politiet er på vei til stedet, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 18 sep 21 kl. 11:48

Misfornøyd med utsettelse

Bondelaget er misfornøyd med at tilleggsforhandlingene er utsatt. I jordbruksoppgjøret ble partene enig om å ha ekstraforhandlinger ved økte kostnader til bl.a.

NRK - 14 sep 21 kl. 15:27

Sp usikker om splitting av fylker

Senterpartiets Kathrine Kleveland er usikker på om det er lurt å splitte Vestfold og Telemark igjen. Kleveland ble i går valgt inn på Stortinget fra Vestfold. Hun sier at hun vil støtte sammenslåtte kommuner som vil skille seg, men er usikker på om det er mulig å reversere fylkessammenslåinga..

NRK - 09 sep 21 kl. 21:01

Henter ut tre personer fra fjellet

Tre personer må hentes ut fra Lårdal i Telemark med redningshelikopter. De tre ringte selv etter hjelp da de begynte å bli kalde. Politiet opplyser at de har god kontroll på hvor de tre befinner seg.

VG - 08 sep 21 kl. 15:57

Ungdommen brøler tilbake

DALEN I Telemark (VG) De unge skal ha seg frabedt å bli plassert i en bås. Hvis det er noe vi kan lese ut av skolevalget, er det at landet er mangslungent, velgerne mangfoldige, politikken uforutsigbar og at det blir stadig vanskeligere å favne alle med en fortelling..

NRK - 01 sep 21 kl. 20:30

Stendi-leverandør dømt til fengsel

En underleverandør til helseselskapet Stendi er i Telemark tingrett dømt til ti måneders fengsel for korrupsjon. Tingretten mener at 46-åringen skal ha et betydelig fratrekk i straffen da han gjentatte ganger forsøkte å varsle Stendi-ledelsen om at regiondirektøren deres var korrupt, skriver Rett24. Økokrim tiltalte før sommeren tre tidligere regiondirektører i helseselskapet Stendi for korrupsjon.

VG - 01 sep 21 kl. 18:39

Høst og nattefrost i nord – uvanlig varme i sør

Langs kysten av Telemark og øst i Agder gir såkalt fønvind muligheter for varmerekorder tidlig i september. Nord i landet gir kalde temperaturer glatte veier og gult farevarsel..

NRK - 09 jul 21 kl. 09:53

19 nye smittede i Telemark

Det er registrert 19 nye koronasmittede i Telemark det siste døgnet. Totalt i Vestfold og Telemark er det registrert 30 nye koronatilfeller det siste døgnet..

NRK - 29 aug 21 kl. 09:08

Skogbrannfare i Oslo

Gjennom helga har det vært varmt og fint vær. Temperaturen har beveget seg opp mot 25 grader i Oslo. Det gjør at det er tørt i skogen.

NRK - 27 aug 21 kl. 11:31

Skogbrannfare i Sør-Norge

Det er tørt i mesteparten av Sør-Norge, og nå har meteorologene sendt ut gult farevarsel for skogbrannfare. Varselet gjelder for områdene Østfold, Akershus, Oslo, Buskerud, Vestfold, Telemark, Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, ifølge Meteorologisk institutt. Meteorologene ber folk være forsiktig med åpen ild.

VG - 31 jul 21 kl. 19:29

Hagl på størrelse med druer i Telemark: – Har aldri sett på maken

Kalenderen viser 31. juli og bakken ble hvit flere steder i Telemark. – Litt oppsiktsvekkende, sier meteorolog..

NRK - 26 aug 21 kl. 13:35

Ulykke i vaskehall

– En person skal være klemt i en vaskehall på Haslestadlinna i Vestfold og Telemark fylke. Skadeomfanget er ukjent, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 25 aug 21 kl. 16:34

Bakehuset trekker surdeigsbrød

Bakehusets «Bakerens utvalgte surdeigsbrød» trekkes tilbake fordi det kan være pakket et annet brød i posen, noe som kan føre til helsefare for allergikere. Brødet er solgt i Kiwi, Meny, Spar, Joker, Nærbutikken og Bunnpris i Vestfold og Telemark fylke, opplyser Mattilsynet i en pressemelding..

NRK - 22 aug 21 kl. 14:38

Seks personer involvert i ulykke

To biler har kollidert i nærheten av Høydalsmo i Telemark. Fire voksne og to personer under 18 år var involvert i ulykken ifølge politiet. De blir undersøkt av ambulansepersonell på stedet..

NRK - 22 aug 21 kl. 14:38

Fratatt førerkortet etter ulykke

Seks personer var involvert da to biler kolliderte i nærheten av Høydalsmo i Telemark i dag. Fire voksne og to personer under 18 år ble undersøkt av ambulansepersonell. Etter ulykken har politiet også tatt førerkortet til personen som kjørte den ene av bilene..

NRK - 21 aug 21 kl. 19:44

Fyllekjøring med traktor

Politiet rykket lørdag kveld ut på en melding om en traktor som hadde kjørt ned flere høyspentstolper på et jorde i Rauland i Vinje i Telemark. Sjåføren i 60-årene fremstod som beruset og blåste til over lovlig verdi på alkometeret. Mannen anmeldes, melder politiet på twitter..

NRK - 19 aug 21 kl. 01:33

FHI: R-tallet er 2,31 i Oslo

Folkehelseinstituttet anslår at R-tallet, altså hvor mange personer en koronasmittet person smitter videre, i Oslo er på 2,31 siden 15. juli, skriver VG. Feilmarginen er mellom 1,85 og 2,71.

NRK - 18 aug 21 kl. 06:48

Fjernet flere tonn søppel

Frivillige i Vestfold og Telemark samlet inn over 42 tonn søppel fra naturen i fjor. Oversikten fra organisasjonen Hold Norge Rent viser at halvparten av dette var plastpellets og isopor. Det ble også funnet en del tauverk, Q-tips og strips..

NRK - 15 aug 21 kl. 16:56

Kritisk skadd i frontkollisjon

En kvinne er kritisk skadd i en frontkollisjon på Seljordvegen i Bø i Midt-Telemark søndag formiddag. – En kvinne er kritisk skadd og er fløyet med luftambulanse til sykehuset i Skien, sier operasjonsleder Marianne Mørch i Sørøst politidistrikt til NTB. Det var én kvinne i hver av bilene, og begge var våkne da nødetatene kom til stedet, men operasjonsleder Øystein Eikedalen sa tidligere søndag til NTB at det var bekymring knyttet til indre skader på den ene kvinnen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt