Sputnik

Mandag, 10 Mai, 07:16

Nyheter om Sputnik

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 06 mai 21 kl. 23:27

Russland med ny Sputnik-variant

Russiske helsemyndigheter har godkjent en ny variant av Sputnik V-vaksinen som bare skal trenge én dose for å gi full effekt. Navnet på den nye vaksinen er Sputnik Light, og den skal være identisk med den første dosen som blir gitt av den opprinnelige Sputnik V..

NRK - 31 mars 21 kl. 03:38

Diskuterte Sputnik-vaksinen

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel, Frankrikes president Emmanuel Macron og Russlands president Vladimir Putin har diskutert Sputnik-vaksinen. De tre lederne diskuterte den russiske vaksinen i et videomøte tirsdag, opplyser Merkels talsmann Steffen Seibert. I en uttalelse fra Moskva heter det at trioen diskuterte muligheten for felles produksjon og distribusjon av Sputnik V-vaksinen i EU-land.

NRK - 07 mai 21 kl. 06:54

Ny Sputnik-vaksine godkjent

I Russland har myndighetene godkjent en ny variant av Sputnik V-vaksinen. Den har fått navnet Sputnik Light og gis i bare en dose. Forsøkene på mennesker er fortsatt ikke fullført..

NRK - 13 april 21 kl. 08:22

India godkjenner Sputnik-vaksinen

India har gitt grønt lys til bruk av den russiske koronavaksinen Sputnik V, opplyser et indisk legemiddelselskap til AFP. Landet er inne i en stor smittebølge. Sputnik har allerede avtaler i India om å produsere 852 millioner doser.

NRK - 08 april 21 kl. 10:36

Tyskland vurderer Sputnik-kjøp

Tyskland planlegger samtaler med Russland om å kjøpe den russiske koronavaksinen Sputnik V, dersom den blir godkjent av EUs legemiddeltilsyn. Delstaten Bayern har allerede tegnet avtale om kjøp av Sputnik V om den blir godkjent. Ifølge delstatsminister Markus Söder er Bayern sikret 2,5 millioner ekstra doser gjennom avtalen..

NRK - 15 mars 21 kl. 11:17

Avtale om russisk vaksineproduksjon

Flere viktige EU-land har kommet fram til avtaler om produksjon av den russiske Sputnik V-vaksinen, opplyser Russlands statlige investeringsfond. – Fondet har allerede blitt enige om avtaler med Italia, Spania, Frankrike og Tyskland om å starte produksjon av Sputnik V, sier Kirill Dmitrijev, som leder Russlands fond for direkte investeringer. Fondet har ansvaret for internasjonal markedsføring av den russiske vaksinen.

NRK - 09 mars 21 kl. 16:57

Italia skal produsere Sputnik

Russland har undertegnet en avtale om å produsere 10 millioner Sputnik V-vaksiner i Italia i løpet av året. Det er den første kontrakten om vaksineproduksjon som Russland inngår med EU, melder det italiensk-russiske handelskammeret. Målet er å få produsert 10 millioner vaksinedoser i løpet av inneværende år.

NRK - 04 mars 21 kl. 16:10

Sputnik-vaksine kan komme til Norge

EU har begynt vurderingen av den russiske Sputnik V-koronavaksinen, og helseminister Bent Høie bekrefter at vaksinen kan bli aktuell for Norge. Det melder NTB. Høie understreker likevel at det ikke er sikkert kjøp av Sputnik V er like aktuelt i juni..

NRK - 02 mars 21 kl. 03:46

Slovakia med Sputnik-vaksinering

Slovakia har som det andre landet i EU, fått tilgang på den russiske koronavaksinen Sputnik, opplyser statsminister Igor Matovic. Slovakia har kjøpt 2 millioner Sputnik-doser. Vaksinen er godkjent av det europeiske legemiddelverket..

NRK - 29 april 21 kl. 16:46

Russisk vaksineprodusent saksøker

Produsenten av den russiske Sputnik V-vaksinen går til sak mot Brasils legemiddeltilsyn, Anvisa, som nektet å godkjenne vaksinen. Ifølge Anvisa ble det funnet levende adenovirus som kunne kopiere seg selv i vaksinedosene som ble undersøkt. Sputnik-produsenten har hele tiden hevdet at viruset de bruker i sin vaksine ikke kan reproduseres..

NRK - 29 april 21 kl. 06:50

Levende forkjølelsesvirus i Sputnik

Brasils helsemyndigheter sier at de har funnet levende forkjølelsesvirus som kunne kopiere seg selv i flere forsendelser av Russlands Sputnik V-koronavaksine, melder AFP. Brasil har innført importforbud mot vaksinen, opplyser landets legemiddeltilsyn..

NRK - 28 april 21 kl. 20:05

Tyrkia kjøper Sputnik-vaksiner

Tyrkia har undertegnet en kontrakt for kjøp av 50 millioner russiske Sputnik V-vaksiner som skal bidra til å løse en akutt mangel på vaksiner.13,5 millioner tyrkere har hittil fått første dose av den kinesiske CoronaVac-vaksinen som Tyrkia har mest av, mens 9 millioner har fått to doser..

NRK - 22 april 21 kl. 12:00

Skal se på Sputnik-vaksine sammen

Eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO) skal se videre på Sputnik V-vaksinen sammen med EUs legemiddeltilsyn (EMA), opplyser WHO. Neste runde med vurdering av den russiske koronavaksinen begynner 10. mai og varer til ut i juni, melder Reuters..

NRK - 19 april 21 kl. 15:53

Sputnik-vaksine over 97% effektiv

Den russiske koronavaksinen Sputnik V skal være 97,6 prosent effektiv mot covid-19, ifølge forskeren som har ledet arbeidet med å utvikle vaksinen. Resultatene er basert på data fra 3,8 millioner mennesker, melder Reuters..

NRK - 16 april 21 kl. 10:21

Sverige kan få Sputnik før sommaren

Vaksinekoordinator Richard Bergström seier at Sverige nærmar seg ein avtale med Russland om å kjøpe inn Sputnik V-vaksinen. Det skriv Sveriges Radio..

Dagbladet - 15 april 21 kl. 21:58

Finland vil ha Sputnik

Finske myndigheter er godt i gang med forhandlingene om å skaffe seg den russiske coronavaksinen Sputnik V..

VG - 14 april 21 kl. 10:25

Helsedepartementet vil ikke si om Norge vil kjøpe Sputnik-vaksinen

Sputnik-vaksinen kan bli aktuell for Norge, men Helse- og omsorgsdepartementet vil helst at EU tar seg av forhandlingene..

NRK - 02 feb. 21 kl. 16:42

Sputnik-nyhet er svært gledelig

At den russiske koronavaksinen Sputnik er 91,6 prosent effektiv er en svært gledelig nyhet. Det mener medisinsk fagdirektør Steinar Madsen ved Statens legemiddelverk. Resultatene kommer frem i en analyse publisert i det medisinske tidsskriftet The Lancet.

VG - 09 april 21 kl. 17:05

Russlands ambassade: Norge har ikke vist noen interesse for Sputnik-vaksinen

Russiske representanter har ved minst to anledninger kontaktet den norske regjeringen om Sputnik-vaksinen. Helseminister Bent Høie vil ikke avsløre Norges posisjon i vaksineforhandlinger..

Aftenposten - 09 april 21 kl. 16:16

Regjeringen avslo møter om Sputnik-vaksinen med Russland før påske

Den norske regjeringen avslo russisk fremstøt om Sputnik-vaksinen. De pekte på EU-samarbeidet..

Aftenposten - 09 april 21 kl. 16:16

Regjeringen avslo møter med Russland om Sputnik-vaksinen

Den norske regjeringen avslo russisk fremstøt om Sputnik-vaksinen. De pekte på EU-samarbeidet..

NRK - 09 april 21 kl. 11:37

Tyskland i samtaler om Sputnik-kjøp

Myndighetene i Tyskland er i samtaler med Russland om å kjøpe den russiske koronavaksinen Sputnik V. Det opplyser Tysklands helseminister Jens Spahn, ifølge Reuters. Under en pressekonferanse sa Spahn at kjøpet vil være avhengig av om EUs legemiddeltilsyn (EMA) godkjenner vaksinen for bruk i EU- og EØS-land, og om det vil være tilgjengelige og tilstrekkelig med doser i månedene fremover.

NRK - 07 april 21 kl. 15:26

Bayern vil kjøpe Sputnik-vaksine

Den tyske delstaten Bayern har inngått avtale om å kjøpe inn den russiskutviklede Sputnik-vaksinen dersom den blir godkjent i EU, skriver flere tyske medier. Vaksinen skal produseres av en lokal bedrift i Bayern..

NRK - 30 mars 21 kl. 16:06

Østerrike vil ha russisk vaksine

Østerrike forhandler med Russland om kjøp av Sputnik V, selv om den russiske koronavaksinen ennå ikke er godkjent i EU. Østerrike ønsker i første omgang å kjøpe rundt 1 million doser av den russiske vaksinen. De første 300.

NRK - 22 mars 21 kl. 14:59

Til Russland for å vurdere Sputnik

Eksperter fra det europeiske legemiddeltilsynet EMA skal besøke Russland i april for å vurdere de kliniske forsøkene som er gjort med Sputnik V-vaksinen. EMA skal vurdere om vaksinen kan brukes i EU. Vaksinen er allerede tatt i bruk i noen EU-land..

NRK - 19 mars 21 kl. 19:55

Klar til å bestille Sputnik V

Tyskland vil bestille den russiske Sputnik V-vaksinen dersom den blir godkjent av Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA), sier statsminister Angela Merkel. Merkel legger til at Tyskland vil kunne sikre seg forsyninger av vaksinen selv om andre EU-land ikke vil det. – Min mening har i lengre tid vært at vi bør bruke alle vaksiner som er godkjent av EMA, sa hun på en pressekonferanse etter et møte med flere delstatsministre i dag.

NRK - 08 mars 21 kl. 15:39

EU-regulator advarer mot Sputnik

Styrelederen i EUs legemiddeltilsyn EMA mener det vil være som en «russisk rulett» å gi nødgodkjenning til den russiske koronavaksinen Sputnik V. EMAs styreleder Christa Wirthumer-Hoche mener det foreløpig ikke er nok data på hvor trygg vaksinen er..

NRK - 20 feb. 21 kl. 08:13

88 mill. Sputnik-doser før sommeren

Russland produserer 88 millioner doser av koronavaksinen Sputnik V i første halvdel av 2021. Det melder Russlands visestatsminister Tatjana Golikova. 30,5 millioner av dosene vil produseres i første kvartal i år, ifølge Golikova..

NRK - 22 april 21 kl. 10:38

Vil kjøpe 30 millioner doser

Tyskland vil kjøpe 30 millioner doser med den russiske koronavaksinen Sputnik V i sommer, dersom den blir godkjent i EU. Det opplyser delstatsministeren i Sachsen, ifølge Reuters. Tysklands helseminister har tidligere sagt at de forhandler om kjøp..

NRK - 20 april 21 kl. 05:12

Tsjekkia avviser Sputnik-vaksinen

Tsjekkias regjering kunngjorde mandag at de ikke lenger vil kjøpe russiske koronavaksiner og at Russland utelukkes fra bygging av et atomkraftverk. Vedtakene er en følge av konflikten mellom de to landene..

NRK - 19 april 21 kl. 12:59

Norske vaksineturister til Russland

Et norsk reiseselskap sender vaksineturister til Russland hvor de får koronavaksinen til Sputnik. – Fram til slutten av mai har vi mer enn 600 passasjerer som er booket for å fly til Moskva, sier medeier Albert Sigl i World Visitor til VG..

NRK - 19 april 21 kl. 12:59

Sender vaksineturister til Russland

Et norsk reiseselskap sender hovedsaklig tyske vaksineturister til Russland hvor de får koronavaksinen til Sputnik. – Fram til slutten av mai har vi mer enn 600 passasjerer som er booket for å fly til Moskva, sier medeier Albert Sigl i World Visitor til VG..

VG - 19 april 21 kl. 10:07

Norsk selskap sender vaksineturister til Russland

Rundt 50 personer fikk i helgen Sputnik V-vaksinen på et hotell i Moskva etter å ha blitt fløyet til Russland. Bak turen står et norsk reiseselskap – med hjelp fra den politiske bevegelsen til Vladimir Putin..

NRK - 07 feb. 21 kl. 18:23

Ungarn godkjenner Sputnik V-vaksine

Ungarn godkjenner den russiske Sputnik V-vaksinen, opplyser myndighetene i landet, melder AFP. Miklos Kasler, som er ansvarlig minister for helsefeltet i Ungarn, sier at den offisielle testingen er over, og at vaksineringen kan starte, skriver NTB..

NRK - 06 feb. 21 kl. 14:40

Myanmar godkjenner Sputnik V

Myanmar har godkjent den russiske Sputnik V-vaksinen mot koronaviruset. Over 20 land har nå godkjent denne vaksinen. Ifølge det medisinske tidsskriftet The Lancet viser en ny studie at vaksinen er 91,6 prosent effektiv..

NRK - 05 feb. 21 kl. 13:38

Russisk vaksine kan komme til Norge

Arbeidet med å få den russiske vaksinen Sputnik V godkjent i Europa har startet. Skjer det, er den også godkjent for bruk i Norge. – Det er snakk nå om godkjenning av Sputnik V i Europa.

NRK - 04 feb. 21 kl. 19:29

Palestina får Sputnik V-vaksine

Palestinske myndigheter har inngått avtaler med fire vaksineleverandører. Torsdag kom 10.000 doser av den russiske Sputnik V-vaksinen.

Dagbladet - 02 feb. 21 kl. 16:49

Legemiddelverket om Sputnik-vaksine: - Svært lovende

Den russiske covid-19-vaksinen Sputnik V er 91,6 prosent effektiv, ifølge en analyse publisert i det medisinske tidsskriftet The Lancet..

NRK - 03 april 21 kl. 06:40

Argentinas president covid-smittet

Argentinas president Alberto Fernandez har testet positivt på en koronatest på bursdagen sin. – På slutten av dagen, etter å ha målt temperaturen til 37,3 grader og fått svak hodepine, fikk jeg tatt en hurtigtest som viste positivt utslag, skrev Fernandez på Twitter like etter midnatt natt til lørdag lokal tid. Presidenten skrev at han er i isolasjon og følger alle retningslinjer mens han venter på resultat fra ordinær koronatest.

NRK - 22 jan. 21 kl. 02:37

Merkel vil samarbeide om Sputnik

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel tilbyr Russland samarbeid med koronavaksinen Sputnik V, på betingelse av at den blir godkjent i EU. Merkel tilbyr Russland støtte fra det tyske legemiddelverket Paul-Ehrlich-Institut i godkjenningsprosessen..

NRK - 01 april 21 kl. 10:22

Ny statsminister i Slovakia

Tidligere finansminister Eduard Heger er utnevnt som ny statsminister i Slovakia. Heger tar over for partikollega Igor Matovic som utløste en politisk krise da han bestilte to millioner doser av Sputnik V-vaksinen uten å informere de andre partiene..

NRK - 28 mars 21 kl. 18:41

Statsminister tilbyr å bytte plass

Slovakias statsminister Igor Matovic tilbyr seg å bytte plass med sin egen finansminister og partikollega Eduard Heger. Det er et forsøk på å løse en krise i koalisjonsregjeringen etter at Matovic bestilte Sputnik V-vaksine uten å informere de andre partiene..

VG - 25 mars 21 kl. 10:21

Her kan du velge hvilken vaksine du vil ha

BEOGRAD (VG) Pfizer, AstraZeneca, Sputnik og Sinopharm. Det er bare å si hvilken du foretrekker..

NRK - 24 mars 21 kl. 10:33

Vil vurdere russisk vaksine

Statsminister Erna Solberg sa i Stortingets spørretime at Norge er åpne for å kjøpe den russiske Sputnik-vaksinen. Solberg tok forbehold om at vi må ha tillit til vaksinen og kunne gjøre et felles innkjøp med EU, hvis den blir tilgjengelig. Hun sa også at Norge har vaksinert en større andel av sin befolkning enn Russland..

NRK - 23 mars 21 kl. 23:51

Putin fikk koronavaksine

Russlands president Vladimir Putin ble tirsdag vaksinert mot koronaviruset. Hans talsmann Dmitrij Peskov ville ifølge nyhetsbyrået Tass ikke si hvilken vaksine Putin fikk. Russland har produsert flere egne vaksiner, blant dem Sputnik V..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt