Sputnik

Wednesday, 20 October, 19:30

Nyheter om Sputnik

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 okt 21 kl. 04:33

Vil vurdere Sputnik-vaksinen igjen

Verdens helseorganisasjon WHO skal igjen behandle en mulig godkjennelse til den russiske koronavaksinen Sputnik V. Vaksinen er laget av det russiske forskningsinstituttet Gamaleja-instituttet, som har søkt godkjennelse hos WHO. Den brukes allerede i 45 land, ifølge nyhetsbyrået AFP.

NRK - 06 maj 21 kl. 23:27

Russland med ny Sputnik-variant

Russiske helsemyndigheter har godkjent en ny variant av Sputnik V-vaksinen som bare skal trenge én dose for å gi full effekt. Navnet på den nye vaksinen er Sputnik Light, og den skal være identisk med den første dosen som blir gitt av den opprinnelige Sputnik V..

NRK - 5 timer siden

Korona-ferie i Russland

Russlands president Vladimir Putin har godkjent et forslag om å innføre en uke betalt ferie for å dempe koronasmitten. Det melder Reuters. På et TV-sendt møte med andre topper fra myndighetene sa Putin at tiltaket vil gjelde fra 30.

NRK - 31 mar 21 kl. 03:38

Diskuterte Sputnik-vaksinen

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel, Frankrikes president Emmanuel Macron og Russlands president Vladimir Putin har diskutert Sputnik-vaksinen. De tre lederne diskuterte den russiske vaksinen i et videomøte tirsdag, opplyser Merkels talsmann Steffen Seibert. I en uttalelse fra Moskva heter det at trioen diskuterte muligheten for felles produksjon og distribusjon av Sputnik V-vaksinen i EU-land.

Aftenposten - 04 okt 21 kl. 14:31

Ville du ønsket deg Sputnik i armen?

Vaksineskepsis henger sammen med tillit til myndighetene..

NRK - 07 maj 21 kl. 06:54

Ny Sputnik-vaksine godkjent

I Russland har myndighetene godkjent en ny variant av Sputnik V-vaksinen. Den har fått navnet Sputnik Light og gis i bare en dose. Forsøkene på mennesker er fortsatt ikke fullført..

NRK - 09 sep 21 kl. 09:25

Røyk og svidd lukt på romstasjonen

Røykdetektorene ble utløst i den russiske Zvezda-modulen på Den internasjonale romstasjonen (ISS) torsdag, og det ble meldt om svidd lukt. Detektoren ble utløst under automatisk lading av batterier, noe som førte til at alarmen ble utløst. For å hindre at besetningen ble utsatt for eventuell røyk, ble et filteraggregat satt i gang for å rense luften, forklarer det russiske romfartsbyrået Roskosmos.

NRK - 30 jun 21 kl. 18:30

Sputnik-vaksinerte i vaksinelimbo

Folk som har tatt Sputnik-vaksinen får ikke koronasertifikat i Norge. De får heller ikke tatt ny vaksine for å skaffe seg sertifikatet. I Norge er det bare koronavaksiner som er godkjent av EUs legemiddelbyrå som gir norsk koronasertifikat.

NRK - 03 sep 21 kl. 15:45

Putin vil bygge ny by ved Kina

Russlands president Vladimir Putin har undertegnet en avtale om å bygge en ny by 30 kilometer fra Vladivostok ved grensen til Kina. Byen skal få navnet Sputnik, og er ment å bli et industrisenter med 300.000 innbyggere..

NRK - 13 apr 21 kl. 08:22

India godkjenner Sputnik-vaksinen

India har gitt grønt lys til bruk av den russiske koronavaksinen Sputnik V, opplyser et indisk legemiddelselskap til AFP. Landet er inne i en stor smittebølge. Sputnik har allerede avtaler i India om å produsere 852 millioner doser.

NRK - 08 apr 21 kl. 10:36

Tyskland vurderer Sputnik-kjøp

Tyskland planlegger samtaler med Russland om å kjøpe den russiske koronavaksinen Sputnik V, dersom den blir godkjent av EUs legemiddeltilsyn. Delstaten Bayern har allerede tegnet avtale om kjøp av Sputnik V om den blir godkjent. Ifølge delstatsminister Markus Söder er Bayern sikret 2,5 millioner ekstra doser gjennom avtalen..

NRK - 15 mar 21 kl. 11:17

Avtale om russisk vaksineproduksjon

Flere viktige EU-land har kommet fram til avtaler om produksjon av den russiske Sputnik V-vaksinen, opplyser Russlands statlige investeringsfond. – Fondet har allerede blitt enige om avtaler med Italia, Spania, Frankrike og Tyskland om å starte produksjon av Sputnik V, sier Kirill Dmitrijev, som leder Russlands fond for direkte investeringer. Fondet har ansvaret for internasjonal markedsføring av den russiske vaksinen.

NRK - 09 mar 21 kl. 16:57

Italia skal produsere Sputnik

Russland har undertegnet en avtale om å produsere 10 millioner Sputnik V-vaksiner i Italia i løpet av året. Det er den første kontrakten om vaksineproduksjon som Russland inngår med EU, melder det italiensk-russiske handelskammeret. Målet er å få produsert 10 millioner vaksinedoser i løpet av inneværende år.

NRK - 15 maj 21 kl. 15:05

Venezuela godkjente Sputnik-vaksine

Venezuela har godkjent den russiske endoses Sputnik-vaksinen i bruk mot koronavirus. Vaksinen skal være 79,4 prosent effektiv mot koronaviruset, og det koster under 10 dollar for en dose. Det skriver nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 20 jul 21 kl. 16:19

Ny vaksine kan bli godkjent i Norge

En ny vaksine vurderes nå for godkjenning i EU og Norge. Coronavaksinen som utvikles av Sanofi Pasteur er tatt opp til såkalt «rolling view» i EU,systemet, skriver Det europeiske legemiddelsamarbeidet (EMA) på Twitter. – Det er gledelig.

VG - 18 jul 21 kl. 05:24

Kjøpte Sputnik-vaksiner til nær dobbel pris – avtalen terminert

Ghanas avtale med en emiratisk sjeik, som VG avdekket i mai, er hevet..

NRK - 04 mar 21 kl. 16:10

Sputnik-vaksine kan komme til Norge

EU har begynt vurderingen av den russiske Sputnik V-koronavaksinen, og helseminister Bent Høie bekrefter at vaksinen kan bli aktuell for Norge. Det melder NTB. Høie understreker likevel at det ikke er sikkert kjøp av Sputnik V er like aktuelt i juni..

NRK - 02 mar 21 kl. 03:46

Slovakia med Sputnik-vaksinering

Slovakia har som det andre landet i EU, fått tilgang på den russiske koronavaksinen Sputnik, opplyser statsminister Igor Matovic. Slovakia har kjøpt 2 millioner Sputnik-doser. Vaksinen er godkjent av det europeiske legemiddelverket..

VG - 11 jul 21 kl. 02:48

Nedstengning og sultkatastrofe i Nord-Korea: Avslår tilbud om vaksiner

Myndighetene i Pyongyang har nektet å ta imot vaksiner og annen bistand fra flere land. Nå forsøker Russland å tilby Sputnik-vaksiner til landet – nok en gang. – Jeg er veldig bekymret, sier Asia-forsker..

NRK - 29 apr 21 kl. 16:46

Russisk vaksineprodusent saksøker

Produsenten av den russiske Sputnik V-vaksinen går til sak mot Brasils legemiddeltilsyn, Anvisa, som nektet å godkjenne vaksinen. Ifølge Anvisa ble det funnet levende adenovirus som kunne kopiere seg selv i vaksinedosene som ble undersøkt. Sputnik-produsenten har hele tiden hevdet at viruset de bruker i sin vaksine ikke kan reproduseres..

NRK - 29 apr 21 kl. 06:50

Levende forkjølelsesvirus i Sputnik

Brasils helsemyndigheter sier at de har funnet levende forkjølelsesvirus som kunne kopiere seg selv i flere forsendelser av Russlands Sputnik V-koronavaksine, melder AFP. Brasil har innført importforbud mot vaksinen, opplyser landets legemiddeltilsyn..

NRK - 05 jul 21 kl. 15:39

Tester russisk vaksine på barn

Testing av Sputnik-vaksinen på barn mellom 12 og 17 år er i gang i Moskva. Det opplyser myndighetene i den russiske hovedstaden. Viseordfører Anastasia Rakova sier 100 frivillige er rekruttert til forsøket.

NRK - 28 apr 21 kl. 20:05

Tyrkia kjøper Sputnik-vaksiner

Tyrkia har undertegnet en kontrakt for kjøp av 50 millioner russiske Sputnik V-vaksiner som skal bidra til å løse en akutt mangel på vaksiner.13,5 millioner tyrkere har hittil fått første dose av den kinesiske CoronaVac-vaksinen som Tyrkia har mest av, mens 9 millioner har fått to doser..

NRK - 29 jun 21 kl. 15:05

Vurderes 90 prosent effektiv

Utviklerne av Russlands vaksine Sputnik V, vurderes å være 90 prosent mot deltavariant av koronaviruset. Tidligere har forskere sagt at dosen er 92 prosent effektiv mot viruset. Dosen har vært aktivt markedsført i Russland..

NRK - 22 apr 21 kl. 12:00

Skal se på Sputnik-vaksine sammen

Eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO) skal se videre på Sputnik V-vaksinen sammen med EUs legemiddeltilsyn (EMA), opplyser WHO. Neste runde med vurdering av den russiske koronavaksinen begynner 10. mai og varer til ut i juni, melder Reuters..

NRK - 19 apr 21 kl. 15:53

Sputnik-vaksine over 97% effektiv

Den russiske koronavaksinen Sputnik V skal være 97,6 prosent effektiv mot covid-19, ifølge forskeren som har ledet arbeidet med å utvikle vaksinen. Resultatene er basert på data fra 3,8 millioner mennesker, melder Reuters..

NRK - 24 jun 21 kl. 10:27

Problemer på russisk vaksinefabrikk

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier den har avdekket svakheter ved en fabrikk som lager den russiske Sputnik-vaksinen. Russerne sier problemene er løst. WHO sier de har startet dialog med produsenten, instituttet og russiske myndigheter for å sikre at det tas tak i problemene så raskt som mulig..

NRK - 16 apr 21 kl. 10:21

Sverige kan få Sputnik før sommaren

Vaksinekoordinator Richard Bergström seier at Sverige nærmar seg ein avtale med Russland om å kjøpe inn Sputnik V-vaksinen. Det skriv Sveriges Radio..

Dagbladet - 15 apr 21 kl. 21:58

Finland vil ha Sputnik

Finske myndigheter er godt i gang med forhandlingene om å skaffe seg den russiske coronavaksinen Sputnik V..

VG - 14 apr 21 kl. 10:25

Helsedepartementet vil ikke si om Norge vil kjøpe Sputnik-vaksinen

Sputnik-vaksinen kan bli aktuell for Norge, men Helse- og omsorgsdepartementet vil helst at EU tar seg av forhandlingene..

NRK - 02 feb 21 kl. 16:42

Sputnik-nyhet er svært gledelig

At den russiske koronavaksinen Sputnik er 91,6 prosent effektiv er en svært gledelig nyhet. Det mener medisinsk fagdirektør Steinar Madsen ved Statens legemiddelverk. Resultatene kommer frem i en analyse publisert i det medisinske tidsskriftet The Lancet.

VG - 09 apr 21 kl. 17:05

Russlands ambassade: Norge har ikke vist noen interesse for Sputnik-vaksinen

Russiske representanter har ved minst to anledninger kontaktet den norske regjeringen om Sputnik-vaksinen. Helseminister Bent Høie vil ikke avsløre Norges posisjon i vaksineforhandlinger..

Aftenposten - 09 apr 21 kl. 16:16

Regjeringen avslo møter om Sputnik-vaksinen med Russland før påske

Den norske regjeringen avslo russisk fremstøt om Sputnik-vaksinen. De pekte på EU-samarbeidet..

Aftenposten - 09 apr 21 kl. 16:16

Regjeringen avslo møter med Russland om Sputnik-vaksinen

Den norske regjeringen avslo russisk fremstøt om Sputnik-vaksinen. De pekte på EU-samarbeidet..

NRK - 09 apr 21 kl. 11:37

Tyskland i samtaler om Sputnik-kjøp

Myndighetene i Tyskland er i samtaler med Russland om å kjøpe den russiske koronavaksinen Sputnik V. Det opplyser Tysklands helseminister Jens Spahn, ifølge Reuters. Under en pressekonferanse sa Spahn at kjøpet vil være avhengig av om EUs legemiddeltilsyn (EMA) godkjenner vaksinen for bruk i EU- og EØS-land, og om det vil være tilgjengelige og tilstrekkelig med doser i månedene fremover.

NRK - 07 apr 21 kl. 15:26

Bayern vil kjøpe Sputnik-vaksine

Den tyske delstaten Bayern har inngått avtale om å kjøpe inn den russiskutviklede Sputnik-vaksinen dersom den blir godkjent i EU, skriver flere tyske medier. Vaksinen skal produseres av en lokal bedrift i Bayern..

NRK - 13 jun 21 kl. 17:08

Jobber med alternativ til sprøyter

De store legemiddelfirmaene jobber med flere alternativer til stikket i armen: Vaksiner i form av nesespray, tabletter eller plaster. Russerne tester nå ut sin Sputnik-vaksine som nesespray. India utvikler også en nesespray-vaksine..

NRK - 12 jun 21 kl. 16:08

Tester vaksine som nesespray

Russland tester nå ut sin koronavaksine i form av en nesespray til barn mellom 8 og 12 år. Planen er å lansere det nye produktet i september, ifølge forskeren som ledet arbeidet med utviklingen av Sputnik-vaksinen. Ifølge nyhetsbyrået TASS er det ikke oppdaget noen bivirkninger hos barna som har testet nesespray-vaksinen så langt..

VG - 08 jun 21 kl. 17:49

WHO etter VG-avsløring: Har mottatt bekymringer fra flere land om vaksinesalg til overpris

Sør-Afrika sier landet er blitt kontakt av en rekke aktører som hevder å ha tilgang på Sputnik-vaksine..

NRK - 30 mar 21 kl. 16:06

Østerrike vil ha russisk vaksine

Østerrike forhandler med Russland om kjøp av Sputnik V, selv om den russiske koronavaksinen ennå ikke er godkjent i EU. Østerrike ønsker i første omgang å kjøpe rundt 1 million doser av den russiske vaksinen. De første 300.

VG - 29 maj 21 kl. 07:09

Sputnik-kuppet

.

NRK - 22 mar 21 kl. 14:59

Til Russland for å vurdere Sputnik

Eksperter fra det europeiske legemiddeltilsynet EMA skal besøke Russland i april for å vurdere de kliniske forsøkene som er gjort med Sputnik V-vaksinen. EMA skal vurdere om vaksinen kan brukes i EU. Vaksinen er allerede tatt i bruk i noen EU-land..

NRK - 27 maj 21 kl. 16:23

Russland gir UNICEF vaksinedoser

Russland har inngått en avtale med Unicef om å gi Sputnik-vaksiner til 110 millioner mennesker. Det melder Reuters..

NRK - 19 mar 21 kl. 19:55

Klar til å bestille Sputnik V

Tyskland vil bestille den russiske Sputnik V-vaksinen dersom den blir godkjent av Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA), sier statsminister Angela Merkel. Merkel legger til at Tyskland vil kunne sikre seg forsyninger av vaksinen selv om andre EU-land ikke vil det. – Min mening har i lengre tid vært at vi bør bruke alle vaksiner som er godkjent av EMA, sa hun på en pressekonferanse etter et møte med flere delstatsministre i dag.

NRK - 24 maj 21 kl. 23:55

«Vaksine-krig» i Latin-Amerika

Kina og Russland har levert det meste av vaksinene mot covid-19 i Latin-Amerika. Det kan få store konsekvenser for maktforholdene i regionen, mener eksperter. I Brasil har et privat selskap startet produksjon av den russiske koronavaksinen Sputnik..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt