Solberg

Wednesday, 20 October, 19:02

Nyheter om Solberg

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 12 okt 21 kl. 15:50

Stolt av det de har fått til

Tirsdag talte statsminister Erna Solberg for Stortinget. Det gjorde hun for å søke avskjed som statsminister. Dette er vanlig å gjøre etter at en ny regjering har blitt valgt.

Klartale - 12 okt 21 kl. 14:35

Her kan du følge pressekonferansen med Erna Solberg

Tirsdag talte statsminister Erna Solberg for Stortinget. Det gjorde hun for å søke avskjed som statsminister. Dette er vanlig å gjøre etter at en ny regjering har blitt valgt.

Klartale - 14 okt 21 kl. 10:00

Her kan du se Solbergs siste timer som statsminister

For tre dager siden talte statsminister Erna Solberg for Stortinget. Det gjorde hun for å søke avskjed som statsminister.Solt av hva de har fått tilTorsdag skal regjeringen byttes ut.

Klartale - 13 okt 21 kl. 23:27

Solberg: – Jeg forstår at mange er redde

– Vi har i kveld fått meldinger om at en mann har drept flere mennesker i Kongsberg. Vi har også vite høre at mange er skadd, sier statsminister Erna Solberg. Hun hadde pressekonferanse med justisminister Monica Mæland.

NRK - 12 okt 21 kl. 13:27

Siste statsråd for Solberg

Statsminister Erna Solberg var i ettermiddag i statsråd på slottet for siste gang. Solberg overleverte sin avskjedssøknad til kong Harald. Kong Harald vil nå etter råd fra Solberg kontakte Ap-leder Jonas Gahr Støre og formelt gi ham oppdraget med å danne ny regjering, mens han ber Solberg fortsette som leder av et forretningsministerium inntil en ny regjering er klar på torsdag..

Klartale - 12 okt 21 kl. 11:18

Pekte på Jonas Gahr Støre som ny statsminister

Tirsdag talte statsminister Erna Solberg for Stortinget. Det gjorde hun for å søke avskjed som statsminister. Dette er vanlig å gjøre etter at en ny regjering har blitt valgt.

NRK - 14 okt 21 kl. 13:51

Solberg: – Et privilegium

Avtroppende statsminister Erna Solberg (H) overleverte nøklene til Statsministerens kontor til sin etterfølger Jonas Gahr Støre (Ap) rundt klokken 14 torsdag. – Det er vemodig å overlate kontoret til noen andre, men jeg har lyst til å si at du møter et SMK (Statsministerens kontor, red.anm.

NRK - 12 okt 21 kl. 15:04

Solberg: – Jeg er stolt

Avgående statsminister Erna Solberg møtte pressen tirsdag etter å ha lagt inn avskjedssøkand. – Jeg er stolt over at Norge har tatt mange viktige steg. Jeg mener vi har ført en politikk som ruster Norge for fremtiden, sier Erna Solberg.

NRK - 21 sep 21 kl. 17:56

Solberg: – USA skal vera vaktbikkje

– Det var eit USA som vi kjenner frå tidlegare, seier Erna Solberg til NRK om talen til Joe Biden og viser til at han i talen ville at USA skulle ta på seg ei leiarrolle. Ho meiner talen var truverdig etter intensjonen hans, og at det viktigaste var at vil tre inn att i verda. Ho viser til at han var tydeleg på klima, pandemien og menneskerettar.

NRK - 14 okt 21 kl. 10:33

Solberg ønsket Støre lykke til

Avtroppende statsminister Erna Solberg var tydelig rørt da hun takket for seg og egen regjering etter sitt siste statsråd. – Tusen takk for at denne buketten her har fått lov å styre Norge i åtte år. At vi har fått det ærefulle verv å få lede et land som er så fantastisk å være statsminister og regjeringsmedlemmer for, sa Solberg.

NRK - 12 okt 21 kl. 15:13

Stikk mot Støre: – Brudd

Det er stort behov for opposisjonspolitikere, forklarer avgående statsminister Erna Solberg. – Jeg vet at velgerne i Norge forventer at vi uansett om vi er i posisjon eller i opposisjon, gjør det beste for landet, sier Solberg tirsdag. – Vi kommer til å føre en tydelig, men konstruktiv opposisjonspolitikk.

VG - 12 okt 21 kl. 15:05

Erna Solberg: – Det er trist

Erna Solberg (H) er snart ferdig som statsminister, og planlegger for et regjeringsskifte torsdag. I opposisjon skal Høyre gjøre det beste for landet, sier Solberg..

NRK - 13 sep 21 kl. 23:38

Solberg: Høyres arbeidsøkt er over

Statsminister Erna Solberg gikk på talerstolen 23.31 og talte til sine partifeller i Høyre. – For åtte år siden på omtrent denne tiden, sto jeg på denne scenen og takket velgerne for støtte til et nytt borgelig flertall, sier Solberg.

NRK - 13 sep 21 kl. 19:32

Erna Solberg blir historisk

Erna Solberg (H) får kanskje ikke noen tredje statsministerperiode. Men hun blir den første på over 100 år som blir valgt inn ni ganger på Stortinget. Helt siden 1989 har Solberg vært valgt inn på Stortinget.

NRK - 14 okt 21 kl. 23:09

Her handler Erna på Ikea

Avtroppende statsminister Erna Solberg la torsdag kveld ut et bilde på Instagram av henne og ektemannen Sindre Finnes på handletur på IKEA. – Vanlige folk på handletur på IKEA. Trenger kommoder.

Aftenposten - 14 okt 21 kl. 13:21

Støre fikk nøkkelkortet til Statsministerens kontor – og ga fra seg en klem til Solberg

De siste ukene har Erna Solberg brukt på å pakke ned åtte års statsministervirksomhet..

Klartale - 14 okt 21 kl. 09:00

Dette skjedde i Kongsberg

Klokken 18.13: Politiet får en melding om en hendelse i en Coop-butikk i Kongsberg.Klokken 18.

NRK - 13 okt 21 kl. 22:47

– Meldingane er grufulle

– Meldingane som kjem frå Kongsberg i kveld er grufulle. Gjerningsmannen har gjennomført fryktelege handlingar mot fleire personar, seier statsminister Erna Solberg på ein pressekonferanse i kveld. – Hendinga rystar oss, og det er mange som er redde.

VG - 13 okt 21 kl. 22:46

Solberg om Kongsberg-drapene: – Forstår at mange er redde

Fem personer er drept i Kongsberg, opplyser politiet onsdag kveld. Statsminister Erna Solberg omtaler det som en svært dramatisk situasjon..

NRK - 13 okt 21 kl. 22:38

Solberg møter pressen

Statsminister Erna Solberg (H) og justisminister Monica Mæland (H) møter pressen klokka 22.45 i forbindelse med angrepet på Kongsberg. Det opplyser Statsministerens kontor..

NRK - 13 okt 21 kl. 21:52

Solberg varsla pressekonferanse

Det er planlagt pressekonferanse med statsminister Erna Solberg og Justis- og beredskapsminister Monica Mæland etter politiet si pressebrifing klokka 22..

NRK - 13 okt 21 kl. 12:27

Ap og Sp vil skrote taxireform

Den nye Ap-Sp-regjeringa skrotar taxireforma frå Solberg-regjeringa, får NRK stadfesta frå to uavhengige kjelder. Reforma frå den sittande regjeringa har lagt opp til at fleire kan starte opp å køyre drosje. NRK får også stadfesta at regjeringsplattforma som blir presentert klokka 14 legg opp til at fylke som sjølv vedtek at dei vil løysast opp, får lov til dette.

NRK - 12 okt 21 kl. 15:13

– Brudd på tradisjonen

Det er stort behov for opposisjonspolitikere, forklarer avgående statsminister Erna Solberg. – Vi kommer til å føre en tydelig, men konstruktiv opposisjonspolitikk. Dette landet trenger brede konstellasjoner og brede samarbeid.

NRK - 12 okt 21 kl. 15:20

Solberg: – Trist når det går godt

– Dette er selvfølgelig trist. Det er trist å forlate roret når det går godt i norsk økonomi, sier avgående statsminister Erna Solberg til pressen tirsdag..

VG - 12 okt 21 kl. 15:05

Erna Solberg: – Åtte år er lang tid

Erna Solberg (H) er snart ferdig som statsminister, og planlegger for regjeringsskifte torsdag..

Aftenposten - 12 okt 21 kl. 10:59

Erna Solberg søker avskjed som statsminister – peker på Støre

Erna Solberg (H) har varslet Stortinget om at hun og resten av regjeringen søker kongen om avskjed..

Aftenposten - 12 okt 21 kl. 10:59

Solberg har levert sin avskjedssøknad. Slik styres Norge før Støre tar over.

– Det er noen vemodige dager når du skal takke av alle og folk du har jobbet intenst med, sier Erna Solberg (H)..

NRK - 12 okt 21 kl. 10:55

Erna Solberg søker avskjed i dag

Erna Solberg (H) varsler Stortinget om at hun og resten av regjeringen kommer til å søke kongen om avskjed. Klokken 13 møter regjeringen i statsråd på slottet for å informere kongen om beslutningen og levere sin avskjedssøknad..

VG - 12 okt 21 kl. 10:55

Erna Solberg varsler at hun søker avskjed som statsminister

Erna Solberg (H) varsler Stortinget om at hun og resten av regjeringen kommer til å søke kongen om avskjed..

VG - 12 okt 21 kl. 10:55

Her signerer Erna Solberg avskjedssøknaden

Erna Solberg (H) har varslet Stortinget om at hun og resten av regjeringen søker kongen om avskjed..

NRK - 12 okt 21 kl. 10:13

Skyver på gjødselsregning

Solberg-regjeringen har bare lagt inn penger som finansierer jordbruksoppgjøret fra juni i statsbudsjettet for 2022. Men i høst varslet Bondelaget tilleggsforhandlinger, fordi gjødselprisene har økt kraftig i det internasjonale markedet. Solberg-regjeringen har ikke satt av penger til tilleggsoppgjøret, som kan koste mellom 500 millioner og 1 milliard kroner.

NRK - 23 sep 21 kl. 04:40

– Verden står overfor tre kriser

Klima, helse og økonomisk krise viser at internasjonalt samarbeid trengs, sa statsminister Erna Solberg (H) i sin tale til FNs hovedforsamling natt til torsdag. – Vi trenger å minne hverandre på vår kollektive styrke. FN ble født i en krisesituasjon, og fordi kriser har potensial til å øke samholdet og beslutningsevnen, må vi utnytte framdriften som er skapt og handle, oppfordret Solberg i den forhåndsinnspilte talen.

VG - 10 okt 21 kl. 12:38

Solberg advarer Taliban: – Det kan bli kutt i bistand

Afghanske aktivister som er blitt hjulpet til Norge, advarer mot å stole på Talibans løfter om å respektere kvinner og minoriteter. Statsminister Erna Solberg sier Taliban risikerer at det blir kutt i bistand..

NRK - 22 sep 21 kl. 21:18

Solberg talte på Biden-møte

Statsminister Erna Solberg understreket viktigheten av å sikre vaksiner i alle land i et møte initiert av USAs president Joe Biden under FN-samlingen i New York. – Høye smittetall i hele verden viser at pandemien ikke er over. Vi får ikke kontroll over pandemien før vi sikrer vaksinering i alle land.

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:35

Sier ja til at Norge skal satse på verdensrommet

– Dette er en historisk dag for Andøya. Det er det også for Norge som rom-nasjon. Norge blir med dette et av svært få land som vil kunne sende opp satellitter fra eget territorium.

NRK - 20 sep 21 kl. 18:54

Solberg: Førstelinjen mest utsatt

Statsminister Erna Solberg sier knivstikkingen på et Nav-kontor i Bergen er en påminnelse om hva ansatte i førstelinjen i helse- og velferdstjenestene står overfor. – Det er de som er oftest utsatt for trusler og voldelige hendelser. Det er tøft å møte folk som kanskje er ustabile eller ute av seg, sier Solberg til NRK.

VG - 06 okt 21 kl. 15:50

Erna Solberg vil ikke følge rådet fra Carl I. Hagen: – Regjeringen søker avskjed til uken

HURDAL (VG) Statsminister Erna Solberg (H) sier at hun ikke vil være med på noe spill og at hun vil levere sin avskjedssøknad til uken..

Aftenposten - 06 okt 21 kl. 09:10

Oliver Solberg rykker opp som VM-fører: – Nå blir vi mest foreldre

Foreldrene Pernilla og Petter innser at Oliver Solberg (20) forsvinner ut av deres kontroll når han fra 2022 avanserer….

VG - 06 okt 21 kl. 09:10

Oliver Solberg rykker opp som VM-fører: – Nå blir vi mest foreldre

Foreldrene Pernilla og Petter innser at Oliver Solberg (20) forsvinner ut av deres kontroll når han fra 2022 avanserer til Hyundai-fører i den mest prestisjefylte VM-klassen i rally..

VG - 11 timer siden

Slik er Solbergs plan for å ta tilbake makten fra Støre

STORTINGET (VG) Erna Solberg har ikke vært ute av kontorene sine en hel uke, før hun deler sin slagplan for hvordan hun skal ta tilbake makten fra Jonas Gahr Støre..

NRK - Igår: 12:59

Tilleggsforhandlingane starta opp

Tilleggsforhandlingane mellom staten og landbruket, som i september vart utsett av Solberg-regjeringa, har starta opp igjen med Støre-regjeringa. Tysdag har det vore møte på leiarnivåa, skriv Norges Bondelag. Jordbruket krev mellom anna kompensasjon for ein kraftig vekst i kostnadene til handelsgjødsel og byggjevarer.

NRK - 14 sep 21 kl. 13:15

Har orientert Kongen om skifte

Avtroppende statsminister Erna Solberg sier hun har snakket med Kongen og orientert om at det blir et skifte. – Jeg leverer inn min oppsigelse når en ny regjering er klar for å ta over, sier Solberg, og legger til: – Jeg leverer inn min oppsigelse når en ny regjering er klar for å ta over. Fram til da vil regjeringen styre med de fullmakter vi har.

NRK - 14 sep 21 kl. 13:12

Stolt Solberg

Solberg sier hun ser tilbake på de siste åtte årene med stolthet, og viser til at hun mener Høyre har bidratt til å løfte kunnskapen i skolen ved sørge for at flere fullfører videregående skole. Hun viser også til at ventetiden på behandling i helsetjenesten er redusert, og at satsing på psykisk helse og rus er økt. – Klimagassutslippene går ned, og det grønne skiftet i næringslivet er på full fart, sier Solberg.

NRK - 14 sep 21 kl. 13:19

Tenker på veien videre

Høyre-leder Erna Solberg fikk tirsdag spørsmål om hva hun tenker om sin fremtid som leder av partiet. Solberg sier at hun hele tiden har hatt den instillingen at hun «kanskje kan må gå av når som helst». – Så er jo jeg bygget sånn at når noe er ferdig, så tenker jeg videre.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt