Solberg

Sunday, 03 March, 18:48

Nyheter om Solberg

NRK - 16 feb 24 kl. 12:59

Erna Solberg: – En trist dag for alle som har hatt håp om et bedre Russland

Høyre-leder Erna Solberg mener russiske myndigheter bærer hovedansvaret for opposisjonsleder Aleksej Navalnyjs død. – Dette er en trist dag for alle som har hatt håp om et bedre Russland, sier Solberg til NTB. Solberg kaller ham «en av de aller tydeligste og viktigste motstemmene til Vladimir Putins regime.

Klartale - 28 feb 24 kl. 12:31

Erna Solberg får sterk kritikk

Politikk og habilitet har lenge vært et tema. Flere politikere har brutt regler som har ført til at de har måttet slutte. Mens andre har brutt regler og valgt å fortsette.

NRK - 28 feb 24 kl. 07:36

Frp og Venstre vil ikke avklare Solberg-støtte

Høyres samarbeidsparti Frp og Venstre vil fremdeles ikke si om de vil ha Solberg som statsminister ved en borgerlig valgseier. – Det er mange avveininger vi må gjøre, og det kommer inn i en totalstrategi før stortingsvalget 2025, sier nestleder i Frp Hans Andreas Limi. Klokken 12 onsdag legger kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget fram sin konklusjon om habilitetssakene.

Klartale - 19 okt 23 kl. 11:15

Nye spørsmål for Erna Solberg

---Dette er saken om Erna Solberg og Sindre FinnesErna Solberg er leder for partiet Høyre. Hun er også tidligere statsminister. De siste månedene har det vært mye prat om aksjer og habilitet.

NRK - 28 feb 24 kl. 13:01

Solberg: Dette er som forventet

– Dette er som forventet, og jeg er helt enig i at det er på sin plass at jeg får kritikk for dette. Det har jeg også flere ganger sagt at jeg legger til grunn at Stortinget vil komme fram til, sier Høyre-leder Erna Solberg om konklusjonene fra kontrollkomiteen. Hun gjentar at ektemannens aksjehandeler gjorde henne inhabil i enkelte saker mens hun var statsminister.

NRK - 28 feb 24 kl. 12:46

Lysbakken: Solbergs sak klart mest alvorlig

Høyre-leder Erna Solberg får sterk kritikk fra en enstemmig kontroll- og konstitusjonskomité etter aksjesaken. – Det reflekterer det unike og dypt alvorlige i at en statsminister etter alt å dømme har vært inhabil i en rekke saker i en årrekke, sier SVs Audun Lysbakken. – Et flertall i komiteen understreker at Solbergs sak er den klart mest alvorlige av de som vil ende med kritikkvedtak i Stortinget.

NRK - 28 feb 24 kl. 12:26

KrF: Sterk kritikk av Erna Solberg i aksjesaken

KrF sitter ikke i kontroll- og konstitusjonskomiteen, men dette er partiets holdning til de ulike sakene: -KrF støtter sterk kritikk av Erna Solberg -KrF støtter sterk kritikk av Anniken Huitfeldt -KrF mener dagens avsløringer i Tonje Brennas sak forsterker alvorlighetsgraden i denne saken, og vil fram til behandling i Stortinget vurderer å stemme for sterk kritikk av også henne. -KrF støtter også kritikk av Støre og Solberg for manglende rutiner for å vurdere habilitet i regjeringene de leder og har ledet. Kontrollkomiteen legger nå fram sine konklusjoner i de mange habilitetsskandalene som preget fjoråret..

NRK - 28 feb 24 kl. 12:14

Erna Solberg får sterk kritikk av en enstemmig kontrollkomité på Stortinget etter aksjesaken

Fjoråret ble preget av en rekke politiske skandaler knyttet til habilitet. Nå legger Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité fram sine konklusjoner. Størst oppmerksomhet har saken til Høyre-leder Erna Solberg fått.

Klartale - 28 feb 24 kl. 10:01

Hva vil komiteen si om habilitet?

Sakene rundt habilitet har påvirket norsk politikk lenge. Flere ministere har måttet slutte. Onsdag skal de få svar på hva som skjer videre.

NRK - 28 feb 24 kl. 09:50

Kilder til NRK: Sterk kritikk av Solberg

En enstemmig kontroll- og konstitusjonskomité forventes å komme med sterk kritikk av Høyre-leder Erna Solberg når innstillingene i habilitetssakene legges fram senere i dag. Det får NRK bekreftet av flere kilder med innsikt i komiteens arbeid. I tillegg får både Erna Solberg og Jonas Gahr Støre kritikk for mangelfulle rutiner knyttet til habilitet i regjeringene.

NRK - 31 jan 24 kl. 02:34

Solberg så feil om mannens utdannelse uten å rette det opp

Høyre-leder Erna Solberg innrømmer at hun har sett at ektemannen Sindre Finnes er blitt kalt siviløkonom, selv om han ikke er det. Finnes har sagt at han aldri avla eksamen, og at han derfor ikke kan kalles siviløkonom, som er en beskyttet tittel. Likevel er han i årevis blitt omtalt som siviløkonom, blant annet på regjeringens sider.

NRK - 14 feb 24 kl. 18:34

Meningsmåling: Solberg fremdeles statsministerfavoritt

I en meningsmåling Norstat har gjort for NRK og Aftenposten, der det spørres om hvem som er best skikket til å være statsminister i Norge, har Erna Solberg (H), for tredje måned på rad, en klar ledelse på statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Bakgrunnstallene for målingen viser at bare halvparten av Senterpartiets velgere mener Støre er best skikket til å være statsminister. 2 av 10 Sp-velgere mener Solberg er den rette, mens 3 av 10 vet ikke..

E24 - 29 feb 24 kl. 06:39

Borgerlige partier i tenkeboksen om Solberg som statsministerkandidat

Flere borgerlige partier har ennå ikke konkludert med om de har tillit til Erna Solberg (H) som statsministerkandidat ved valget i 2025..

E24 - 28 feb 24 kl. 13:01

Erna Solberg etter sterk kritikk fra Stortinget: – Jeg burde spurt og gravd mer

Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg (H) får «sterk kritikk» av Stortingets kontrollkomité. – Jeg burde spurt og gravd mer, sier hun..

NRK - 28 feb 24 kl. 12:54

Derfor gir Høyre Brenna «sterk kritikk»

Høyre mener det er grunn til å fremme sterk kritikk mot egen partileder Erna Solberg, men også mot Ap-politikerne Tonje Brenna og Anniken Huitfeldt. Her er Høyre ikke på linje med flertallet i kontrollkomiteen, som kun gikk inn for «kritikk» mot Tonje Brenna. – Hun har ikke vurdert egen habilitet på tross av direkte oppfordring.

E24 - 28 feb 24 kl. 12:18

Erna Solberg (H) får enstemmig «sterk kritikk» fra Kontrollkomiteen

Komiteen mener både regjeringen Solberg og Støre har hatt mangelfulle rutiner knyttet til habilitetsregelverket..

NRK - 28 feb 24 kl. 12:15

Solberg-regjeringen og Støre-regjeringen får kritikk: For dårlige habilitetsrutiner

Fjoråret ble preget av en rekke politiske skandaler knyttet til habilitet. Nå legger Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité fram sine konklusjoner. Flere statsråder i Støre-regjeringen måtte gå av som følge av brudd på habilitetsreglene.

VG - 28 feb 24 kl. 11:36

Opplysninger til VG: Høyre støtter «sterk kritikk» mot Erna Solberg

Ifølge VGs opplysninger vil Høyre støtte formuleringen «sterk kritikk» mot sin egen partileder Erna Solberg etter habilitetssaken med ektemannens omfattende aksjehandel..

Aftenposten - 27 feb 24 kl. 20:55

Opplysninger til Aftenposten: Det går mot sterk kritikk av Solberg.

Kontrollkomiteen ligger an til å fremme sterk kritikk mot Erna Solberg..

NRK - 05 dec 23 kl. 18:00

Ny statsministermåling: Solberg drar ifra Støre

Høyre-leder Erna Solberg drar kraftig ifra Jonas Gahr Støre (Ap) på NRKs nye statsministermåling. Nå mener 44 prosent at Erna Solberg er best skikket til å være statsminister. Kun 31 prosent mener Jonas Gahr Støre er best skikket til jobben han nå har.

Klartale - 27 feb 24 kl. 09:03

Spellemann skal ikke lenger vises på NRK

Spellemann er en årlig utdeling av priser til norske musikere. Det har blitt vist på kanalen NRK i 50 år. Nå skal Nettavisen ta over sendingen.

NRK - 03 feb 24 kl. 11:50

Erna Solberg om Søgne: - Folkeavstemning var unødvendig  

Erna Solberg (H) er glad for at det ble et tydelig resultat i folkeavstemningen. Men hun står fast på at hun mener at det var unødvendig. – Jeg mener en folkeavstemning var unødvendig, sier hun til NRK.

Aftenposten - 18 feb 24 kl. 14:59

Oliver Solberg med råsterk rallykjøring

Oliver Solberg (22) utnyttet mannefall i toppklassen og ble nummer fem totalt i VM-rallyet i Sverige..

VG - 18 feb 24 kl. 14:59

Oliver Solberg med råsterk rallykjøring

Oliver Solberg (22) utnyttet mannefall i toppklassen og ble nummer fem totalt i VM-rallyet i Sverige..

Klartale - 07 nov 23 kl. 09:15

Erna Solberg svarer på spørsmål

Erna Solberg er i høring med kontroll-komiteen på Stortinget. Solberg leder partiet Høyre. I dag må hun svare på spørsmål.

NRK - 13 jan 24 kl. 11:10

Tina Milena Solberg blei drepen i Øygarden

Det var Tina Milena Solberg som blei drepen i Øygarden på morgonen søndag 7. januar. Det opplyser bistandsadvokat Cecilie Wallevik.

Aftenposten - 18 timer siden

Henning Solberg leder NM

Etter lørdagens Numedalsrally er årets rally-NM halvveis..

VG - 18 timer siden

Henning Solberg leder NM

Etter lørdagens Numedalsrally er årets rally-NM halvveis..

Aftenposten - 14 feb 24 kl. 17:59

Støre tettet luken til Solberg. Nå har hun rykket kraftig ifra.

Hvem er best skikket til å være statsminister i Norge? Erna Solberg har festet et solid grep om velgerne i duellen med….

Aftenposten - Igår: 18:57

Erna Solberg etter sterk kritikk fra kontrolkomiteen: – Vil fortsatt være Høyres statsministerkandidat

Flertallet i Stortingets kontrollkomité mener Erna Solbergs håndtering av aksjesaken ikke er forenelig med å være….

Klartale - 15 sep 23 kl. 09:57

Erna i tårer mens hun snakker om aksjer

Sindre Finnes er mannen til Erna Solberg. Han handlet aksjer mens Solberg var statsminister. Solberg er fra partiet Høyre.

NRK - 27 jan 24 kl. 10:52

KrF vil ha Erna Solberg som statsminister

Erna Solberg (H) bør bli Norges neste statsminister, sier KrF-leder Olaug Bollestad til NRK. Hun er første partileder på ikke-sosialistisk side som går ut med en tydelig tillitserklæring til Høyre-lederen. Hun sier til NRK at hun ser på Solberg som en «god statsministerkandidat i 2025»..

NRK - 27 jan 24 kl. 09:11

Melby avviser at hun statsministerkandidat

Venstre-leder Guri Melby mener det ikke er realistisk at hun skal være statsministerkandidat. Men hun er heller ikke klar for å peke på Erna Solberg. – Selv om det går bra på målingene, så må et parti ha større oppslutning enn 6 prosent for å få statsministeren.

VG - 29 feb 24 kl. 09:52

Ja, Solberg-saken er den mest alvorlige

Politikerne er harde mot sine egne i habilitetssakene. Det gir håp..

VG - 28 feb 24 kl. 20:30

Pernilla Solberg blir VM-sjef

Hun er kanskje best kjent som kona til verdensmester Petter og moren til dagens VM-fører Oliver..

Aftenposten - 28 feb 24 kl. 20:30

Pernilla Solberg blir VM-sjef

Hun er kanskje best kjent som kona til verdensmester Petter og moren til dagens VM-fører Oliver..

NRK - 28 feb 24 kl. 12:40

Frp mener Brenna kan ha holdt tilbake informasjon

Fremskrittspartiet retter sterk kritikk mot både Høyre-leder Erna Solberg, tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt og mot nåværende arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna. – Fremskrittspartiet mener det er grunn til å rette sterk kritikk mot nåværende statsråd Tonje Brenna, for håndteringen av støtte til, som indirekte omfatter støtte til Utøya AS, hvor Brenna var inhabil da hun var Kunnskapsminister. Opplysningene i Dagens Næringsliv som kom rett før komiteens avgivelse, kan tyde på at Brenna har valgt å holde tilbake informasjon fra Stortinget, sier Limi.

NRK - 28 feb 24 kl. 12:34

Ap: Erna Solbergs sak skiller seg ut

Arbeiderpartiets Frode Jacobsen begrunnet under en pressekonferanse i Stortinget i dag hvorfor partiet fremmer sterk kritikk av Erna Solberg, men ikke av Ap-politikerne Anniken Huitfeldt og Tonje Brenna. – Erna Solbergs sak skiller seg klart ut. Den dreier seg om svært omfattende habilitetsbrudd gjennom en periode på åtte år, mens hun var statsminister og den øverste ansvarlige for regjeringen og landet, sa Jacobsen.

VG - 28 feb 24 kl. 12:16

Ernas sak svekker tilliten

«Solberg-parlamentarismen» er dårlig nytt for tillits-Norge..

Aftenposten - 28 feb 24 kl. 07:57

Dommen fra kontrollkomiteen kommer nå: Det går mot sterk kritikk av Erna Solberg

Etter et siste møte onsdag formiddag, legger Stortingets kontrollkomité om kort tid frem sine konklusjoner..

Aftenposten - 28 feb 24 kl. 07:57

Nå kommer dommen fra kontrollkomiteen: Går mot sterk kritikk av Erna Solberg

Etter et siste møte onsdag formiddag, legger Stortingets kontrollkomité om kort tid frem sine konklusjoner..

Aftenposten - 28 feb 24 kl. 07:57

Erna Solberg får «sterk kritikk» fra kontrollkomiteen

Kontrollkomiteen har konkludert. En samlet komité stiller seg bak den sterkeste kritikken en avgått statsråd kan få..

Aftenposten - 28 feb 24 kl. 07:57

Konklusjonen klar: Forskjeller på hvilke partier som stemte for kritikk av Brenna. Solberg fikk «sterk kritikk».

Kontrollkomiteen har konkludert. En samlet komité stiller seg bak den sterkeste kritikken en avgått statsråd kan få i….

NRK - 25 jan 24 kl. 17:27

E24: Sindre Finnes handlet Hydro-aksjer mens Solberg hadde innsideinformasjon om selskapet

21 av de over 3000 aksjehandlene Sindre Finnes gjorde mens kona Erna Solberg var statsminister, skjedde samtidig som Solberg ifølge Statsministerens kontor (SMK) hadde sensitiv informasjon om selskapet Finnes handlet aksjer i, melder E24. Økokrim har sett på Finnes sine aksjehandler, men åpnet ikke etterforskning fordi de ikke fant rimelig grunn til å undersøke om det forelå straffbare forhold..

E24 - 25 jan 24 kl. 17:26

Sindre Finnes handlet Hydro-aksjer mens Solberg hadde innsideinformasjon

Sindre Finnes handlet Hydro-aksjen to ganger mens Erna Solberg hadde innsideinformasjon om selskapet. Han gjorde også 19 handler samtidig som Solberg hadde «forretningssensitiv informasjon» om Hydro..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com