SMS-svindel

Thursday, 01 June, 10:38

Nyheter om SMS-svindel

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 maj 23 kl. 11:27

Ikke tvungent psykisk helsevern for drapstrusler på SMS

En psykisk syk mann som hadde sendt rundt 2400 sms-er med blant annet draps- og voldstrusler, kan ikke dømmes til tvungent psykisk helsevern, sier Høyesterett. – I vår sak er det ikke bevismessig grunnlag for at A, dersom han ikke er underlagt tvang, vil begå mer alvorlige handlinger enn de som er omhandlet i tiltalebeslutningen, står det i dommen fra Høyesterett som kom denne uken. En psykisk syk og utilregnelig mann hadde over en periode på to år sendt rundt 2400 tekstmeldinger med blant annet trusler om drap og vold til en kvinne som hadde vært lærer for hans tidligere ektefelle.

NRK - 15 timer siden

BT: Ankar dommen i Sunniva-saka til Høgsterett

Mannen som er dømt for 17 år i fengsel for drapet på Sunniva Borgen (23) i Bergen, ankar dommen. Det skriv forsvararen til mannen, John Christian Elden, i ein SMS til Bergens Tidende. 30-åringen anka først saka til Gulating lagmannsrett fordi han meinte straffa var for streng, men lagmannsretten forkasta denne..

NRK - 15 timer siden

BT: Ankar straffeutmålinga i Sunniva-saka til Høgsterett

Mannen som er dømt for 17 år i fengsel for drapet på Sunniva Borgen (23) i Bergen, ankar straffeutmålinga. Det skriv forsvararen til mannen, John Christian Elden, i ein SMS til Bergens Tidende. 30-åringen anka først til Gulating lagmannsrett fordi han meinte straffa var for streng, men lagmannsretten forkasta denne..

NRK - 19 timer siden

Anken til overgrepsdømt befal avvist av Høyesterett

Høyesterett avviser anken til et befal i Hæren som er dømt for seksuelt krenkende atferd. Ankeutvalget finner enstemmig at det ikke er tilstrekkelig grunn til at anken blir fremmet for Høyesterett, skriver Forsvarets Forum. Dermed er dommen fra lagmannsretten rettskraftig.

NRK - 26 maj 23 kl. 10:16

Fremdeles uklart når Statfjord A starter opp produksjonen igjen

Torsdag kveld ble en gasslekkasje på Statfjord A-plattformen i Nordsjøen oppdaget. Produksjonen er stanset, og det er for tidlig å si når den startes opp igjen. – Produksjonen er stengt ned, og plattformen er trykkavlastet.

NRK - 23 maj 23 kl. 09:05

Arfan Bhattis rettsmøte utsatt

Det bekrefter hans pakistanske advokat til VG i en SMS. – Ingen høring på grunn av eks-statsminister Imran Khans sak, skriver han..

NRK - 22 maj 23 kl. 14:08

Riksadvokaten anker ikke «Helge Ingstad»-dommen

Riksadvokaten har godtatt dommen i «Helge Ingstad»-saken, bekrefter statsadvokat Benedikte Høgseth. Vaktsjefen på fregatten ble i forrige uke dømt til 60 dagers betinget fengsel for å uaktsomt ha forårsaket ulykken. Det er enda ikke klart om den dømte vaktsjefen vil anke dommen.

Klartale - 19 maj 23 kl. 06:16

Flyktninger må ha mer tid til å lære norsk

«Добрий день», eller «god dag» på norsk. Et helt nytt språk skal læres. Men mange av ukrainerne har kun rett på inntil ett år med opplæring i norsk.

NRK - 08 mar 23 kl. 20:29

Fox-profil skrev i SMS at han hater Trump

Den profilerte Fox News-kommentatoren Tucker Carlson skrev i en SMS i 2021 at han hatet tidligere president Donald Trump «lidenskapelig». «Jeg hater ham lidenskapelig», skrev Carlson om Trump i en tekstmelding 4. januar 2021.

NRK - 16 maj 23 kl. 13:41

Helsenorge advarer mot svindelforsøk

For tiden sendes det ut falske eposter som utgir seg for å være fra Helsenorge. Folk blir oppfordret til å ikke trykke på lenkene i epostene. – Helsenorge vil aldri be deg om kredittinformasjon, sikkerhetskoder eller kontonummer via epost eller SMS, skriver Norsk helsenett i en pressemelding.

Klartale - 15 maj 23 kl. 08:34

Frps listetopp i Oslo blir tvangsutmeldt av Frp

Politiker Lars Petter Solås var nummer 1 for Fremskrittspartiets (Frp) i Oslo. Han sto på toppen av partiets valgliste. Men nå får han ikke lenger være medlem av Frp.

NRK - 15 maj 23 kl. 04:46

Borgen: – Solås må selv be om å bli tatt ut av lista

Fremskrittspartiets ordførerkandidat i Oslo, Lars Petter Solås, som søndag ble fratatt medlemskap i Frp, kan ikke bare strykes fra listen til kommunevalget til høsten. Oslo-ordfører Marianne Borgen sier at valgstyret i Oslo skal ha møte 25. mai, hvor de skal behandle og endelig godkjenne valglistene.

NRK - 10 maj 23 kl. 10:38

Dagbladet: Riksmekleren bekrefter anmeldelse av lekkasjer

Riksmekler Mats Ruland har anmeldt lekkasjer etter meklingen mellom LO, YS og NHO. Et utkast som ble lagt fram ble lekket til pressen. Dette har Ruland nå anmeldt.

NRK - 08 maj 23 kl. 10:56

Politiet vil fengsle mordbrannsiktede i Ulefoss i fire uker

Politiet vil be om fire uker i varetekt for mannen som er siktet for mordbrannforsøk i Ulefoss i Telemark søndag. Selv vil han begjære seg løslatt. – Vi ber om fire uker samt brev- og besøksforbud i to uker.

NRK - 07 maj 23 kl. 22:38

Frp oppretter sak mot listetopp

En av Frps listetopper risikerer å bli å kastet ut av partiet etter en hendelse på et nachspiel. Partiet har oppretter sak mot han, melder VG. – Det er i kveld fattet vedtak av organisasjonsutvalget om å igangsette saksforberedelser om sanksjoner etter vedtektenes § 3b mot vedkommende, skriver assisterende generalsekretær, Helge Fossum, i Frp i en SMS til NRK.

NRK - 01 apr 23 kl. 12:28

Venter 1.000 skiturister, men kan ikke sende ut SMS om snøskredfare

Lyngen-ordføreren ber om en nasjonal varslingstjeneste for snøskred. Han sier de ikke får lov å sende ut SMS om snøskredfare på egen hånd..

NRK - 05 maj 23 kl. 13:23

Åpner for 70 prosent finansiering

Staten bør dekke 70 prosent av finansieringen av store kollektivprosjekt. Det foreslår redaksjonskomiteen for samferdsel på Arbeiderpartiets landsmøte. – Dette er et veldig viktig gjennomslag for Bergen, sier byrådsleder Rune Bakervik.

NRK - 03 maj 23 kl. 08:31

Riksmekleren vil anmelde lekkasjene fra meklingen i frontfaget

Riksmekler Mats Ruland opplyser til Dagbladets Børsen at han har hatt møte med LO og NHO, og at han vil anmelde lekkasjene fra meklingen. – Jeg oppfatter at både LO og NHO ser alvorlig på lekkasjene og har forståelse for at jeg velger å anmelde, skriver Ruland i en SMS til avisen..

VG - 22 mar 23 kl. 10:26

Vil sende fravær-SMS til foreldre

En SMS til foreldrene er det som skal til for å få ned fraværet på ungdomsskolen og på VGS, mener Fremskrittspartiet som nå vil fremme nytt forslag..

NRK - 18 apr 23 kl. 07:04

Lørenskog anbefaler å koke drikkevannet

Kvaliteten på drikkevannet fra Glomma er blitt betydelig dårligere, og nå anbefales også innbyggerne i Lørenskog å koke vannet. Mandag anbefalte Lillestrøm kommune det samme. – Bakgrunnen for anbefalingen om å koke vannet som skal drikkes eller brukes til matlaging, er at kvaliteten på vannet fra drikkevannskilden Glomma, er blitt betydelig dårligere med økt mengde av grums i vannet, opplyser Lørenskog kommune.

NRK - 17 apr 23 kl. 20:44

Lillestrøm kommune anbefaler å koke drikkevann

Lillestrøm kommune anbefaler de fleste av innbyggerne å koke drikkevannet. Anbefalingen gjelder alle som bor i de tidligere Sørum-kommune, Gansdalen, samt Enebakkneset i tidligere Fet, skriver kommunen på sin nettside. Grunnen er at kvaliteten på vannet fra Glomma har blitt betydelig dårligere, med mer grums i vannet.

NRK - 13 apr 23 kl. 14:08

Advokat: – Andrej Medvedev vil være i Norge i løpet av neste uke

Den antatte Wagner-avhopperen Andrej Medvedev sitter fortsatt i varetekt i Sverige. Han returneres trolig til Norge i løpet av neste uke. – Jeg har ikke hørt noen dato, men jeg forstår at han vil være i Norge i løpet av neste uke, skriver Brynjulf Risnes i en sms til NTB.

NRK - 12 apr 23 kl. 13:48

Fengselsleder i Bredtveit kvinnefengsel slutter

– Jeg bekrefter at jeg fratrer stillingen som fengselsleder på Bredtveit fengsel- og forvaringsanstalt, sier Doris Bakken til VG. – Etter selvmordet den 11.3 og det etterfølgende tilsynet fra Sivilombudsmannen, ble det snakk om ledelse, skriver Bakken i en SMS til VG.

NRK - 10 apr 23 kl. 21:57

Mange trafikkbøter 2. påskedag

Det har vært fartskontroller i store deler av landet mandag. Over 160 bøter ble gitt bilister i de fire politidistriktene Trøndelag, Møre og Romsdal, Vest og Sørvest mandag. – Det er utstedt 30 FF (forenklet forelegg/bot), skrevet anmeldelse for to ruspåvirkede førere, samt gjort tre beslag av førerkort for fart i Trøndelag.

Aftenposten - 09 apr 23 kl. 18:12

Skrev om å angripe 17. mai-tog i SMS. Dette er Steinkjer-siktede.

En mann er siktet for å ha kjørt på og drept en person i Steinkjer. Mannen er tidligere dømt for flere forhold..

Aftenposten - 06 apr 23 kl. 21:00

Jeg mistet min foretrukne chatteapp. Det er irriterende når mye av det som sies om den, ikke stemmer.

Noe har gått galt når jeg får SMS, som ikke er kryptert overhodet, fra venner som sier at de ikke lenger kan skrive til….

NRK - 05 apr 23 kl. 09:57

Gjenopptar etterforskning av tidligere politimann

Statsadvokaten vil at to av de henlagte anmeldelsene mot eks-politimannen som drev et vaktselskap i Buskerud, skal etterforskes. Sør-Øst politidistrikt har henlagt 23 anmeldelser mot mannen og hans selskaper. Statsadvokaten har sett på fire av sakene og i to av dem skal politiet i Oslo starte etterforskning.

NRK - 01 apr 23 kl. 18:20

Tre ministre til Lyngen søndag

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp), mat- og landbruksminister Sandra Borch (Sp) og fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap) skal besøke Tromsø og Lyngen i morgen for å drøfte best mulig respons etter de mange skredene i regionen det siste døgnet. Fire personer er så langt omkommet i skredulykkene. Det opplyste justisdepartementet om i en pressemelding i kveld.

NRK - 28 mar 23 kl. 16:01

SV vil ha kontrollsak av Nybø-ansettelse

SV mener tidligere næringsminister Iselin Nybø brøt regelverket i en ansettelse og vil be kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget om å opprette sak. Tidligere SV-leder Audun Lysbakken bekrefter overfor Dagbladet at hans parti vil be om at det opprettes kontrollsak av en ansettelse gjort under daværende næringsminister Iselin Nybø (V). Det er snakk om direktøren for Eksportfinans Norge, som i 2021 ble tilbudt en lønn på 2,5 millioner kroner for stillingen.

NRK - 25 mar 23 kl. 09:06

Sykehuset i levanger har fått tilbake vannet

– Sykehuset har fått tilbake vannet, sier ordføreren til NTB Lørdag morgen var sykehuset i Levanger uten vann, etter en større vannlekkasje i byen. Levanger kommune skrev i en SMS til beboere i området, som gikk ut klokken 06.17 lørdag morgen: «Det pågår leting etter en større vannlekkasje på ledningsnettet.

NRK - 25 mar 23 kl. 08:19

Sykehuset i Levanger er uten vanntilførsel etter vannlekasje

Lørdag morgen er sykehuset i Levanger uten vann, etter en større vannlekkasje i byen. Det bekrefter kommunikasjonsrådgiver Berit Røflo overfor NTB. Det var Trønder-Avisa som først meldte om vannlekkasjen, som skal berøre beboere i områdene Bamberg og Gjemble.

VG - 17 feb 23 kl. 11:54

Fraværet gikk ned 40 prosent med automatisk SMS

En fersk undersøkelse fra Danmark viser at fraværet blant elever på ungdomsskolen gikk ned når foresatte fikk automatisk SMS-varsel..

NRK - 15 mar 23 kl. 16:02

Lotteritilsynet ber Norsk Tipping kutte reklamekostnader

Lotteritilsynet har bedt Norsk Tipping om redusere markedsføringskostnadene sine med 60 millioner kroner. Det kommer fram i et brev fra Lotteritilsynet som Kampanje har fått innsyn i. Årsaken er at Lotteritilsynet mener Norsk Tipping ikke har justert ned omfanget av sine markedsføringsaktiviteter i tilstrekkelig grad etter kravene i pengespillforskriften.

NRK - 14 mar 23 kl. 16:32

Kunstner dømt til ett års fengsel for bedrageri i Werner Jensen-saken

John Hedemark er dømt i Oslo tingrett til ett års fengsel for bedrageri i Werner Jensen-saken. – Kommer du til å anke? – 100 prosent sikkert, skriver Hedemark i en SMS tll NRK I tillegg er han dømt til å betale til sammen 653.

Klartale - 13 mar 23 kl. 08:37

Disse filmene vant Oscar

Filmprisen Oscar ble delt ut på søndag. Dette er det 95. året prisen blir delt ut.

NRK - 10 mar 23 kl. 12:20

Minister: Angrepsmann tok sitt eget liv i Hamburg

Angrepsmannen bak attentatet som drepte syv andre personer i Hamburg i Tyskland i går kveld tok sitt eget liv. Det sier en minister i den tyske regjeringen ifølge AFP. Angrepet skal ha funnet sted i et forsamlingslokale som tilhører Jehovas vitner.

NRK - 10 mar 23 kl. 08:59

Åtte døde i angrepet i Hamburg

Åtte personer, hvorav gjerningspersonen, mistet livet i angrepet mot Jehovas vitner i Hamburg i Tyskland i går kveld. Det opplyser politiet ifølge nyhetsbyrået AFP. Det skal også være flere kritisk skadde.

NRK - 08 mar 23 kl. 17:06

LO-topp krever åpenhet om milliardbonuser i Statkraft

Statkraft økte i fjor bonusutbetalingene med over 1 milliard til rundt 2,2 milliarder totalt. En LO-topp etterlyser mer åpenhet rundt hvem som mottar bonusene. – Jeg synes det er vanskelig å fatte, sier forbundsleder Jan Olav Andersen i El- og IT-forbundet til Dagens Næringsliv.

NRK - 21 nov 22 kl. 14:15

SMS-varsling om stengte veier

Statens vegvesen lanserer en varslingstjeneste der man kan få SMS dersom en vei eller fjellovergang må stenges på grunn av dårlig vær. Tjenesten gjelder alt 107 veistrekninger og er gratis. De som abonnerer på tjenesten, får SMS om stengte veier eller kolonnekjøring og forventet varighet, og man får en ny melding når strekningen gjenåpner.

NRK - 06 mar 23 kl. 10:59

Bombedømt russer i avhør om terrorsaken

En 23 år gammel russer som tidligere er dømt for å ha laget en bombe, ble mandag avhørt i forbindelse med terrorangrepet i Oslo 25. juni fjor. – Det foregår avhør av ham nå.

NRK - 23 feb 23 kl. 18:21

Mann pågrepet i Bergen etter rottefelle-sabotasje

En mann er siktet for skadeverk på rottefeller i Bergen sentrum. Mannen delte flere bilder og videoer på sin Instagram-konto hvor han tok seg forbi sikkerhetsgjerdet i Byparken og satte rottefellene ut av drift, skriver Bergens Tidende. Mannen ble pågrepet onsdag.

NRK - 14 feb 23 kl. 15:28

Aker BP heller ikke interessert i havbunnsmineraler

– Aker BP er et rendyrket olje- og gasselskap. Vi har ingen planer knyttet til havbunnsmineraler(!), skriver Ole-Johan Faret, pressetalsperson Aker BP, i en SMS til NRK.

NRK - 12 feb 23 kl. 18:00

Politiet mener tyver stjal mobiler fra dansende

Spanere fra Oslo-politiet har i helgen pågrepet to personer som de mener har spesialisert seg på å stjele mobiltelefoner fra folk på dansegulv i Oslo sentrum. Politiet har funnet rundt 20 telefoner som de jobber med å finne eierne til. Oslo-politiet meldte om pågripelsene rett etter klokka 4 natt til søndag.

NRK - 04 jan 23 kl. 11:24

Politiet advarer: Falsk namnsmann på SMS

Politiet advarer mot et nytt, smart svindelforsøk. Noen gir seg ut for å være namsmannen via tekstmelding. I meldingen vises det til et brev som skal være sendt ut, hvor det bes om informasjon i en utleggssak.

NRK - 25 nov 22 kl. 15:01

Statens vegvesen tilbyr SMS-varsel når veier stenges

Statens vegvesen tilbyr SMS-varsling når fjelloverganger og veier blir stengt på grunn av dårlig vær. Bilister som abonnerer på SMS-varsler, vil først få beskjed når en vei blir stengt eller det innføres kolonnekjøring. Det gis informasjon om forventet varighet og om tidspunkt for gjenåpning.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com