Roald

Thursday, 18 July, 08:12

Nyheter om Roald

NRK - 09 jul 24 kl. 14:02

Telenor har tekniske problem

Fleire av Telenor sine kundar har problem. Det stadfestar informasjonssjef i selskapet, Roald Orheim. – Enkelte kundar får ikkje kopla seg til mobilsamtalar eller jobba på mobilt breiband.

Aftenposten - 14 maj 24 kl. 19:30

Skred- og flomekspert Lars Andreas Roald vil bli savnet av mange

Lars Andreas Roald (1943–2024).

NRK - 13 jun 24 kl. 01:08

Shackletons norskbygde skip funnet på havbunnen etter 62 år

Den berømte polfareren Ernest Shackletons siste skip, den norske selfangstskuta Quest, er funnet utenfor Labrador i en ekspedisjon støttet av Frammuseet i Oslo. Skuta ble i forrige uke lokalisert intakt på 390 meters dyp utenfor kysten av Newfoundland og Labrador i Canada, opplyser Frammuseet i en pressemelding. Quest, som opprinnelig ble bygget som selfangstskute i 1917 i Risør, var Shackletons siste ekspedisjonsskip.

NRK - 07 jun 24 kl. 07:16

29 overleger har sluttet på halvannet år

Fra januar i fjor til mai i år har 29 overleger sagt opp sine stillinger ved Stavanger universitetssjukehus (SUS). Det skriver Stavanger Aftenblad. Sist ut er nervokirurg Roald Baardsen, som nå skal jobbe fullt for privatsykehuset Aleris i Stavanger.

Aftenposten - 11 apr 24 kl. 14:41

Per Roald Landrø var et ekte kulturmenneske og en kjær kollega

Per Roald Landrø (1947–2024).

NRK - 18 maj 24 kl. 23:52

Telenor-problemene er løst

Telenor hadde problemer med mobilnettet i store deler av landet lørdag kveld. Feilen ble rettet litt før midnatt. Problemene rammet blant annet mobildatanettet og dukket opp ved 20-tiden.

NRK - 15 maj 24 kl. 15:18

Enighet i lønnsoppgjøret for medieansatte

Organiserte i Parat Media ble onsdag enige med arbeidsgiverne i Mediebedriftenes Landsforening om et sentralt tillegg på 21.700 kroner. – Vi er fornøyd med å ha fått til et historisk høyt sentralt tillegg på totalt 21.

Aftenposten - 08 maj 24 kl. 20:56

Roald Amundsen spiste hundene sine på ekspedisjon. Frank Løke spiser pizza.

Noe må man jo gjøre for å lage innhold til sosiale medier..

VG - 04 maj 24 kl. 07:22

Det siste han ropte, var: «Stopp heisen!»

Roald Falch Eriksen (18) ble klemt i hjel etter å ha klatret opp for å fikse skitrekket i Kjerringåsen Alpinsenter. Nå forteller familien sin historie til VG..

NRK - 29 apr 24 kl. 12:16

Norge deltar i anti-ubåtøvelse i Nordsjøen

Norge stiller med en ubåt og fregatten KNM Roald Amundsen i den Nato-ledede øvelsen Dynamic Mongoose, en anti-ubåtøvelse som foregår i Nordsjøen. I tillegg deltar fregatten KNM Otto Sverdrup, som for tiden inngår i Natos stående fregattstyrke, skriver Forsvaret i en pressemelding. Totalt deltar 15 fartøy og seks luftenheter i øvelsen.

VG - 10 mar 24 kl. 17:07

Tar tatovering for å hedre Roald (18): – Han er med oss på et vis

Roald kjørte alltid rundt på tandemsykkelen sin – og kompisene satt på. Nå har de tatovert den på armen..

Aftenposten - 19 apr 24 kl. 13:52

Hvorfor vil alle ha dette klesmerket som er så provoserende stygt?

«Det går kaldt nedover ryggen på en stakkar venstreradikal kulturtante!» skriver innsender til A-magasinets spaltist. Hun lurer på hvorfor alle har begynt å gå kledd som Roald Amundsen..

VG - 01 mar 24 kl. 15:19

Roald (18) omkom i skiheisulykke – alpinsenteret siktet

Kjerringåsen alpinsenter er siktet etter dødsulykken i januar, der 18 år gamle Roald mistet livet. Guttens foreldre mener ulykken kunne vært unngått..

Aftenposten - 16 apr 24 kl. 18:04

Hvorfor vil alle ha klesmerket som er så provoserende stygt?

«Det går kaldt nedover ryggen på en stakkar venstreradikal kulturtante!» skriver innsender til A-magasinets spaltist. Hun lurer på hvorfor alle har begynt å gå kledd som Roald Amundsen..

Klartale - 03 apr 24 kl. 06:00

Vil ha et arbeidsliv som passer dem med dysleksi

Industrien har endret seg mye, ifølge Cay Nordhaug. Det stilles flere krav til sikkerhet. Mer skal dokumenteres.

VG - 23 mar 24 kl. 12:55

Flere reagerer på hendelser ved alpinsenteret: – Fikk et kutt i ansiktet

Uken før Roald Falch Eriksen (18) omkom ved Kjerringåsen alpinsenter, ble en person skadet. Dette ble ikke rapportert om – nå beklager Kjerringåsen..

NRK - 01 mar 24 kl. 15:29

VG: Alpinsenter i Sarpsborg siktet etter dødsulykke

Det var i januar at en 18 år gammel mann omkom i en en skiheisulykke på Kjerringsåsen alpinsenter i Sarpsborg. Roald Falch Eriksen fra Fredrikstad var på jobb og gjorde vedlikehold på et hjul da ulykken skjedde. Til VG sier Eriksens foreldre sier til at de mener dødsfallet kunne ha vært unngått.

NRK - 07 feb 24 kl. 23:12

Ny styreleder i UNN

Anders Mohn Frafjord blir ny styreleder i Universitetssykehuset Nord-Norge HF (UNN). Frafjord erstatter Roald Linaker som UNN-styreleder, skriver avisa Nordlys. Frafjord er viseadministrerende direktør ved Oslo universitetssykehus.

NRK - 28 jan 24 kl. 21:24

Flere flyselskap kansellerer alle avganger nord for Trondheim

Søndag kveld opplyser Widerøe at de kansellerer alle flyvninger nord for Trondheim frem til klokken ni mandag morgen. Rett før midnatt sier også SAS og Norwegian at de ikke flyr som normalt i nord på mandag morgen. Årsaken er den kraftige vinden.

NRK - 23 jan 24 kl. 10:50

Flere veier ut og inn til Odda åpnet

Riksvei 13 mellom Odda og Kinsarvik, og mellom Fresvik og Kløve (ved E134) er åpnet for normal ferdsel. Det er også fylkesvei 500 mellom Årsnes og Odda. – Dette er til veldig stor hjelp for oss.

NRK - 23 jan 24 kl. 10:50

Alle veier inn og ut av Odda åpnet

Riksvei 13 mellom Odda og Kinsarvik, mellom Odda og Skare, og mellom Fresvik og Kløve (ved E134) er åpnet for normal ferdsel. Det er også fylkesvei 500 mellom Årsnes og Odda. I en oppdatering klokken 12.

NRK - 14 jan 24 kl. 14:08

Mann tatt av snøskred i Stranda – i god behold

En mann i 50-årene ble tatt av snømassene da det gikk et snøskred på Strandafjellet i Stranda på Sunnmøre søndag ettermiddag. Mannen kom uskadd fra hendelsen. – Det har gått et snøskred, cirka 30 meter bredt og 20 meter langt, utenfor de oppmerkede løypene på Roald-sida.

NRK - 20 dec 23 kl. 14:44

Noen av de evakuerte i Ullensvang får ikke flytte hjem

Noen av de evakuerte i Ullensvang får fremdeles ikke flytte hjem. Det skriver ordfører Roald Aga Haug i en pressemelding. Total 11 personer ble evakuert i helgen på grunn av uvær og skred.

NRK - 19 dec 23 kl. 16:49

UNN-sjef Anita Schumacher går av før tiden på grunn av endringsprosess i Helse nord

UNN-direktør sjef Anita Schumacher går av et halvt år før hun skulle gått av med pensjon. Årsaken er endringsprosessen som pågår i Helse nord. – I lys av Helse nord-prosessen og den forestående pensjonsavgangen for Anita Schumacher er det hensiktsmessig å bringe inn en ny toppleder på et tidligere tidspunkt enn januar 2025, sier styreleder Roald Linaker i en pressemelding..

NRK - 17 dec 23 kl. 08:54

Ordføreren i Ullensvang vet fortsatt ikke når de evakuerte får flytte hjem

Søndag morgen er det fortsatt usikkert når de ni personene som er evakuert i Ullensvang kommune får flytte hjem igjen. – Vi skal ha et beredskapsmøte nå klokken 9. Etter det vet jeg nok noe mer, sier ordfører Roald Aga Haug i Ullensvang til NTB.

NRK - 17 dec 23 kl. 08:54

Flere husstander uten strøm i Ullensvang – kommunen tar fortløpende vurderinger

Mens totalt elleve personer er evakuert, er 20 husstander uten strøm etter at uværet har rammet Ullensvang kommune kraftig det siste døgnet. – Det er 20 husstander er uten strøm, sier ordfører Roald Aga Haug i Ullensvang til NTB. Han kommer nettopp ut av et beredskapsmøte, hvor kommunen har vurdert situasjonen i forbindelse med uværet.

Aftenposten - 04 okt 23 kl. 19:00

Roald Dahls mørke univers i sær, ny Wes Anderson-innpakning

Roald Dahl og Wes Anderson. Hva mer kan du ønske deg?.

Aftenposten - 16 sep 23 kl. 22:43

Dette er Roald Dahl for Tiktok-generasjonen

«Den fantastiske Mikkel Rev» er fantastisk kul, men mangler en større mening på Nationaltheatret..

NRK - 24 jul 23 kl. 04:26

Brann på spisested på Vigra

Politiet i Møre og Romsdal melder at det brenner i et spisested på Roald på Vigra i Giske kommune. Bygningen er overtent og det er mye røyk i området. Nødetatene er på stedet og de nærmeste naboene blir evakuert.

NRK - 24 jul 23 kl. 04:26

Brann i lager på Vigra

Politiet i Møre og Romsdal melder at det brenner i to lagerbygninger på Roald på Vigra i Giske kommune. Bygningen er overtent og det er mye røyk i området. Nødetatene er på stedet og de nærmeste naboene blir evakuert.

NRK - 24 jul 23 kl. 04:26

Brann i bygninger på Vigra

Politiet i Møre og Romsdal melder at det brenner i to lagerbygninger på Roald på Vigra i Giske kommune. Bygningen er overtent og det er mye røyk i området. Nødetatene er på stedet og de nærmeste naboene blir evakuert.

Klartale - 20 feb 23 kl. 08:22

Rensker Roald Dahls barnebøker for krenkende ord

Forfatter Roald Dahl har laget verdenskjente barnebøker, som «Matilda» og «Charlie og sjokoladefabrikken». Men forlaget Puffin vil endre i bøkene hans. De skal skrive om ord og formuleringer som kan oppfattes som støtende, skriver den engelske avisen The Guardian.

NRK - 20 feb 23 kl. 05:46

Salman Rushdie fordømmer Roald Dahl-sensur

Forfatteren Salman Rushdie kritiserer beslutningen om å fjerne ord som «tjukk» og «stygg» fra Roald Dahls bøker som absurd. Skammelig, sier han. Forlaget Puffin Books og Roald Dahl Story Company, som eier rettighetene til alle Dahls fortellinger, bekrefter at de har fått såkalte sensitivitetslesere til å gjennomgå verkene og skrive om ord og formuleringer som kan oppfattes som støtende.

NRK - 03 jul 23 kl. 13:37

Brenner døde måser på Ekkerøy

På Ekkerøy utenfor Vadsø har det i dag blitt brent flere døde måker. Driverne av restauranten Havhesten, Eva Lyngvær og Roald Hansen, fikk utdelt verneutstyr for å gjøre opprydningsarbeid etter at de har funnet store mengder døde måker. Lyngvær anslår at de brente mellom 10 og 12 måser, men at det fortsatt ligger mange døde fugler på øya.

Aftenposten - 16 jun 23 kl. 13:43

Norges kjente eventyrer var på begge polene. Nå skal en nesten ukjent reise frem i lyset.

Eventyreren Roald Amundsen var på begge polene. Men én reise har nesten gått i glemmeboken..

NRK - 10 jun 23 kl. 13:25

Norwegian pauser Freia-salg

Det melder selskapet selv til Dagbladet. – Det å opprettholde produksjon i Russland er uforenlig med våre verdier. Produkter fra Mondelez vil derfor ikke bli solgt ombord på våre fly inntil videre, sier Grete Kruse Roald, kommunikasjonsdirektør i Norwegian, til avisen.

NRK - 24 feb 23 kl. 13:54

Forlag gir ut Roald Dahls bøker også i original drakt

Kritikken rundt endringene i Roald Dahls barnebøker gjør at det britiske forlaget Puffin velger å gi ut både de reviderte tekstene og originalutgavene. Reaksjonene på endringene som ble gjort for å gjøre bøkene mer oppdatert og mindre støtende, har gått helt til topps i det britiske samfunnet. Selv statsminister Rishi Sunak reagerte.

NRK - 22 feb 23 kl. 11:48

Gyldendal vil ikke ta inn alle Roald Dahl-endringene

Forlaget Gyldendal sier det er uaktuelt å følge etter det britiske forlaget som endrer Roald Dahls bøker. – Vi stiller oss kritisk til omfanget av de endringene som nå er tiltenkt det britiske markedet, sier forlagssjef Eva Thesen for barn og ungdom i Gyldendal Litteratur til VG. – Vi kjenner også på en uro i forhold til den utviklingen vi ser.

NRK - 20 feb 23 kl. 18:51

Gyldendal: Usikkert om Roald Dahl-bøker endres i Norge

Søndag ble det kjent at Storbritannia endrer språket i noen av Roald Dahls barnebøker. Gyldendal bekreftet at de ville følge de samme regningslinjene som i Storbritannia, og gjøre endringer i språket. I en pressemelding mandag, skriver Gyldendal forlag at det ikke er avgjort om det samme skal gjøres i Norge: – Vi fikk i ettermiddag informasjon om at revisjonene som Roald Dahl Story Company og Puffin har jobbet med, er for det britiske markedet, skriver forlaget..

NRK - 12 feb 23 kl. 18:41

Tre fly truffet av lynet i Tromsø

Tre fly har blitt truffet av lynet i ettermiddag, under innflygning til Tromsø lufthavn. Ett fra Norwegian, og to fra Widerøe. Både Widerøes flight fra Bergen-Tromsø, fra Stokmarknes-Tromsø og Norwegians flight fra Oslo-Tromsø ble rammet av lynnedslagene under innflygning.

Aftenposten - 10 mar 23 kl. 11:17

Barn om endringene i Roald Dahls bøker: – De passer på at boken ikke blir morsom

I Roald Dahls bøker bytter de ut ord som «stygg» og «tjukk». Det synes disse barna er enormt dumt..

Klartale - 09 mar 23 kl. 12:47

Forfattere vil ha kontrakt mot sensur av bøker

Mye av debatten rundt endring av bøker starter for noen uker siden. Da bestemte det engelske forlaget Puffin å endre bøkene til Roald Dahl. Dahl har laget verdenskjente barnebøker, som «Matilda» og «Charlie og sjokoladefabrikken».

NRK - 20 apr 23 kl. 13:42

Evakuert til fredag i Tyssedal

Dei evakuerte i Tyssedal får ikkje reisa heim i dag. Det opplyser politistasjonssjef ved Hardanger politistasjon, Øystein Torsnes til NRK. Fleire bustader måtte evakuerast etter at eit ras gjekk rundt 06.

VG - 27 feb 23 kl. 11:00

Roald Dahl truet forleggerne med «kjempestor krokodille» om de endret bøkene hans

Roald Dahl uttalte seg selv krystallklart om hva som ville skje dersom forlaget endret språket i bøkene hans..

VG - 24 feb 23 kl. 13:33

Roald Dahl-forlaget Puffin vil beholde originale verk etter «utfordrende» debatt

Forlaget vil publisere en klassisk samling av Roald Dahls verk for å beholde originalteksten på trykk etter endringene i de nye utgavene skapte debatt..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com