Spesialenheten

Saturday, 03 December, 20:31

Nyheter om Spesialenheten

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 nov 22 kl. 09:01

Kripos bistår Spesialenheten i etterforskning av skyteepisode

I en pressemelding fra Spesialenheten kommer det frem flere detaljer fra episoden der en mann ble skutt av politiet natt til lørdag. Politiets skudd skal ha truffet mannen i benet og muligens i armen, skriver Spesialenheten. Dette skjedde klokken 04.

NRK - Igår: 23:13

Spesialenheten skal etterforske biljakt i Asker

En mann i 30-årene kjørte fra politiet i Asker og raste av gårde i motsatt kjørefelt på E18 lørdag. Spesialenheten for politisaker skal etterforske biljakten. På ferden kolliderte en sivil politibil med mannens varebil.

NRK - 11 okt 22 kl. 10:28

Spesialenheten henlegger saker knyttet til politihøgskolen

Spesialenheten har henlagt flere saker om seksuell omgang mellom veiledere og studenter på Politihøgskolen og slår fast at intet straffbart forhold er bevist. I tillegg har det tirsdag kommet avgjørelse i en sak der «etterforskningsresultatet viste at en veileder og student hadde kysset og tatt hverandre på lårene, men ikke hatt seksuell omgang». Den saken er også henlagt da intet straffbart forhold anses bevist.

NRK - 03 okt 22 kl. 15:20

Ferdig med etterforskningen mot Agder politi­distrikt

Spesialenheten har ferdigstilt etterforskningen av Agder politidistrikt. Spørsmålet er om de skjulte en voldtektsanklage mot Jan Helge Andersen. – Saken er ferdig etterforsket og er i dag oversendt til sjefen for Spesialenheten for påtaleavgjørelse.

NRK - 27 okt 22 kl. 10:02

Spesialenheten henlegger sak mot Agder-politiet

Agder politidistrikt har vært undersøkt for mulige tjenestefeil i forbindelse med gjenopptakelsen av Baneheia-saken. Samtidig som den gjenopptatte saken har vært etterforsket av Oslo politidistrikt, har det kommet frem ukjente opplysninger som har gjort at Spesialenheten for politisaker har etterforsket Agder politidistrikt. Spesialenhetens konklusjon etter etterforskningen er at det ikke er grunnlag for straffansvar, verken for enkeltpersoner eller Agder politidistrikt, heter det i en pressemelding torsdag.

NRK - 23 okt 22 kl. 17:25

Ny runde i retten for voldtektstiltalt politimann

Den voldtektstiltalte politimannen nektet straffskyld, men ble dømt til to års fengsel for blant annet grovt uaktsom voldtekt. Mandag starter ankesaken i Hålogaland lagmannsrett i Mosjøen. I tillegg til grovt uaktsom voldtekt, ble mannen dømt for to tilfeller av misbruk av overmaktsforhold.

NRK - 11 okt 22 kl. 10:28

Spesialenheten henlegger sak knyttet til politihøgskolen

Spesialenheten har henlagt sak om seksuell omgang mellom veileder og student på Politihøgskolen og slår fast at intet straffbart forhold er bevist. – Spesialenheten fant det klart at veilederen ikke hadde misbrukt sin stilling, eller utnyttet avhengighetsforhold eller tillitsforhold, heter det. (NTB).

NRK - 06 nov 22 kl. 19:49

Ikke mulig å avhøre mann som ble skutt av politiet

Det har søndag ikke har vært mulig å avhøre mannen som ble skutt av politiet i Rælingen lørdag. Årsaken er hans helsetilstand. Det skriver Spesialenheten i politiet i en pressemelding.

NRK - 03 nov 22 kl. 10:21

Hevder Gjenopptakelseskommisjonen visste om overgrepsanmeldelsen mot Jan Helge Andersen

En etterforsker i politiet sier at hun personlig leverte anmeldelsen mot Jan Helge Andersen både til kriminalsjef i Agder politidistrikt Arne Pedersen i 2009. Den samme etterforskeren er «ganske sikker» på at også en utreder i Gjenopptakelseskommisjonen ble informert om anmeldelsen. Det kommer fram i påtalevedtaket fra Spesialenheten for politisaker som har etterforsket Agder-politiets håndtering av den såkalte 2009-saken.

NRK - 21 sep 22 kl. 09:30

Spesialenheten etterforsker skyting

Spesialenheten har besluttet å iverksette etterforskning etter at politiet skjøt en person på Bygdøylokket i Oslo i morgentimene onsdag. Spesialenheten opplyser i en pressemelding at de ønsker å få belyst hendelsesforløpet, og de nærmere omstendighetene rundt situasjonen hvor det ble avfyrt skudd. Mannen er ikke alvorlig skadd.

Klartale - 27 okt 22 kl. 11:41

Legger bort sak mot Agder-politiet

Spesialenheten for politisaker har etterforsket Agder politidistrikt. Det er for tjenestefeil i Baneheia-saken. Nå er saken lagt bort, skriver avisa VGStine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen ble voldtatt og drept.

NRK - 27 okt 22 kl. 11:32

Politiet henlegger sak etter at 13-åring døde

Politiet henlegger saken der en 13 år gammel jente tidligere i år døde under barnevernets omsorg i Bergen. 13-åringen hadde vært under barnevernets omsorg i rundt sju måneder da hun døde i mai. Politiet startet etterforskning for å finne ut hva som skjedde i forkant av hendelsen.

NRK - 27 okt 22 kl. 11:14

Kristiansens forsvarer vil klage på avgjørelsen

Viggo Kristiansens forsvarer Arvid Sjødin sier til NRK at de ønsker å klage på avgjørelsen til Spesialenheten for politisaker, som har etterforsket Agder-politiet i forbindelse med Baneheia-saken. Spesialenheten valgte å henlegge saken mot Agder-politiet, noe Kristiansens forsvarer reagerer på. – Så sant det er klagerett, noe jeg tror det er, så vil vi klage på det, sier Sjødin til NRK..

NRK - 27 okt 22 kl. 10:02

Spesialenheten: Ikke straffansvar for Agder politidistrikt

Agder politidistrikt har vært undersøkt for mulige tjenestefeil i forbindelse med gjenopptakelsen av Baneheia-saken. Samtidig som den gjenopptatte saken har vært etterforsket av Oslo politidistrikt, har det kommet frem ukjente opplysninger som har gjort at Spesialenheten for politisaker har etterforsket Agder politidistrikt. Spesialenhetens konklusjon er at det ikke er grunnlag for straffansvar, verken for enkeltpersoner eller Agder politidistrikt, heter det i en pressemelding torsdag.

VG - 27 okt 22 kl. 10:08

Spesialenheten henlegger sak mot Agder-politiet

Spesialenheten for politisaker har etterforsket Agder politidistrikt for tjenestefeil i Baneheia-saken siden august. Nå er saken henlagt..

NRK - 26 nov 22 kl. 10:10

Politiet kolliderte med sivile under jakt på varebil

Under politijakten på en varebil i Bærum og Asker i morges kolliderte en politibil med en sivil bil på E18 ved Holmen. Det forteller operasjonsleder Lina Odden Lerhol til NRK. Ingen personer skal ha blitt fysisk skadet i kollisjonen.

NRK - 26 nov 22 kl. 10:10

Politi krasjet med sivile under biljakt

Under en politijakt på en varebil i Bærum og Asker i morges kolliderte politiet både med varebilen og med en annen sivil bil. Det forteller operasjonsleder Lina Odden Lerhol til NRK. Kollisjonen med varebilen skjedde da politiet forsøkte å stoppe den på E18 nær Sandvika.

VG - 22 nov 22 kl. 22:22

Informantdrapet: Spørsmålene politiet ikke svarer på

Politimester Ole B. Sæverud i Sør-Øst politidistrikt vil ikke svare på om politiet bærer noe ansvar for at Bård Lanes ble drept. Nå skal Spesialenheten vurdere saken..

VG - 19 nov 22 kl. 18:48

Forsvarer anmelder politiet etter informantdrap

Advokat Jon Anders Hasle mener Spesialenheten må etterforske om politiet har begått tjenestefeil i behandlingen av Bård Lanes som informant..

Aftenposten - 11 okt 22 kl. 11:31

Spesialenheten henlegger flere saker om seksuell omgang

Spesialenheten har henlagt flere saker om seksuell omgang mellom veiledere og studenter på Politihøgskolen og slår fast….

NRK - 05 nov 22 kl. 10:45

Beslag av flere våpen etter at mann ble skutt av politiet

Politiet rykket natt til lørdag ut etter å mottatt melding om skyting i Rælingen, hvor det ble en skuddveksling mellom politiet og en mann i midten av 20-årene. Det er foretatt en ransakelse på bostedet til den siktede mannen, hvor det er blitt funnet flere våpen. – Mannen er nå pågrepet og siktet for grov ulovlig bevæpning med skytevåpen på offentlig sted (§ 189 a) og andre brudd på våpenloven, skriver politiet i en pressemelding.

VG - 05 nov 22 kl. 08:20

Mann skutt av politiet i Rælingen

Natt til lørdag skjøt politiet en mann i benet, og muligens i armen, ifølge Spesialenheten for politisaker. Mannen er fraktet til sykehus..

NRK - 05 nov 22 kl. 07:52

RB: Person skutt av politiet

En person skal ha avfyrt flere skudd og rettet skytevåpen mot politiet, natt til lørdag rett før klokka 04.45. Hendelsen skal ha skjedd utendørs i Blystadlia i Rælingen kommune, ifølge Øst politidistrikt.

NRK - 05 nov 22 kl. 07:52

RB: Mann skutt av politiet

En mann skal ha avfyrt flere skudd og rettet skytevåpen mot politiet, natt til lørdag rett før klokka 04.45. Hendelsen skjedde utendørs i Blystadlia i Rælingen kommune, ifølge Øst politidistrikt.

NRK - 26 sep 22 kl. 14:56

TV 2: Hele Agder-politiet og én ansatt mistenkt i Baneheia-saken

Etterforskningsleder Halvor Hjelm-Hansen i Spesialenheten for politisaker bekrefter til TV 2 at Agder politidistrikt som foretak er registrert som mistenkt i tilknytning til Baneheia-saken. Spesialenheten har etterforsket hvorvidt det ble gjort noe straffbart fra politiets side i Baneheia-saken. – I tillegg er det en person som har status som mistenkt.

NRK - 23 sep 22 kl. 05:38

Politiet avfyrte skudd mot en person i Knarvik

I forbindelse med oppdrag i Knarvik i Alver kommune natt til fredag 23.09.22 har politiet avfyrt skudd mot en person.

NRK - 21 sep 22 kl. 15:25

Politifolk avhørt etter skyting i Oslo

Mannen som ble skutt av politiet på E18 ved Bygdøy i Oslo onsdag, er ennå ikke avhørt av Spesialenheten. De har imidlertid avhørt de to politifolkene. Mannen i begynnelsen av 50-årene er siktet for grove trusler.

Klartale - 04 aug 22 kl. 11:42

Skal granske om politiet gjorde feil i Baneheia-saken

Det er Spesialenheten for politisaker som skal undersøke dette. Det melder de selv i en pressemelding.Målet er å finne ut om noen har holdt tilbake informasjon i saken.

Aftenposten - 11 okt 22 kl. 12:38

Politimann etter å ha brutt vikeplikten: «Sånn oppførsel i trafikken vil vi ikke ha noe av»

Oppførselen var «uheldig». Men det var ikke tjenestefeil, mener Spesialenheten..

NRK - 02 sep 22 kl. 11:52

Politiadvokat brøt loven – slipper straff

En politiadvokat i Møre og Romsdal slipper straff, etter at vedkommende ulovlig sjekka opp om tre nære familiemedlemmer var registrert i politiets registre. Nå har Spesialenheten for politisaker konkludert med at politiadvokaten har gjort dette ved flere anledninger, og at det er et grovt brudd på tjenesteplikten, men at vedkommende slipper straff. Fungerende politimester Elin A.

NRK - 13 maj 22 kl. 14:17

Spesialenheten starter ikke ny etterforskning etter Baneheia-opplysninger

Det ble denne uken kjent at staten måtte betale 200.000 i voldsoffererstatning for et overgrep Jan Helge Andersen ble anmeldt for i 2009. Politiet varslet ikke Gjenopptakelseskommisjonen.

NRK - 28 sep 22 kl. 09:59

Politiskytingen i Knarvik: Skjøt to ganger

En mann i 20-årene ble natt til fredag forrige uke skutt av politiet ved inngangen til legevakten i Knarvik. Politiet skjøt først et varselskudd, deretter et skudd som traff mannen i beinet. opplyser Spesialenheten for politisaker til Avisa Nordhordland.

NRK - 23 sep 22 kl. 08:49

BT: Mannen som ble skutt mot av politiet er siktet for trusler

Politiet avfyrte skudd mot en person i forbindelse med et oppdrag i Knarvik i Alver i natt. Det skriver politiet i en pressemelding fredag morgen. Personen er nå siktet for trusler, det skriver Bergens Tidende.

NRK - 21 sep 22 kl. 09:54

Politiet om skytingen i Oslo

Politiet måtte avfyre skudd for å unngå skade på tredjepersoner, da en mann forsøkte å komme seg inn i biler og truet flere med kniv. Det skriver politiet i en pressemelding om skytingen på Bygdøylokket i Oslo onsdag morgen. Personen som ble skutt av politiet er ikke alvorlig skadet, men er til behandling ved sykehus.

NRK - 30 maj 22 kl. 15:50

Spesialenheten anker trakasseringssak på Politihøgskolen

En politimann som var instruktør for studenter på Politihøgskolen ble frifunnet i tingretten for seksuelt krenkende adferd. Nå anker Spesialenheten frifinnelsen, bekrefter de i en SMS til NRK. – Spesialenheten har anket over lovanvendelsen under skyldspørsmålet med henvisning til mindretallets vurdering av saken, skriver Guro Glærum Kleppe i Spesialenheten til NRK.

Aftenposten - 04 aug 22 kl. 12:10

Spesialenheten etterforsker mulig tjenestefeil i Baneheia-saken

Det opplyser Spesialenheten for politisaker i en pressemelding..

VG - 04 aug 22 kl. 11:14

Spesialenheten etterforsker mulige tjenestefeil fra politiet i Baneheia-saken

Spesialenheten for politisaker har iverksatt etterforskning for mulige tjenestefeil fra politiet i forbindelse med gjenopptagelsen av Baneheia-saken.

NRK - 04 aug 22 kl. 11:06

Undersøker om politiet har gjort feil i Baneheia-saken

Spesialenheten for politisaker har iverksatt etterforskning for mulige tjenestefeil fra politiet i forbindelse med gjenopptakelsen av Baneheia-saken. Det skriver Spesialenheten i en pressemelding. Etterforskningen er for å avklare om det forsettlig eller uaktsomt er holdt tilbake relevante opplysninger for påtalemyndigheten og Gjenopptakelseskommisjonen.

NRK - 24 jun 22 kl. 09:44

Spesialenheten starter etterforskning av ulovlig ransaking

Spesialenheten har iverksatt etterforskning av saken til en mann i 40-årene som denne uken ble frikjent i lagmannsretten for dyrking av cannabis hjemme. Mannen ble også frikjent for innføring av cannabisfrø etter at lagmannsretten slo fast at ransakingen av boligen hans i september 2020 var ulovlig, og at cannabisbeslaget gjort under ransakingen ikke kunne brukes. Spesialenheten bekrefter overfor mannens advokat, Wahid Shah, at de starter etterforskning for å se om det fra politiets side er begått en straffbar handling i saken.

NRK - 23 jun 22 kl. 21:25

Spesialenheten etterforsker mulig maktmisbruk på politifest

Deltakere på en politifest et sted på Østlandet tidligere i år er under etterforskning av Spesialenheten for mulig misbruk av overmaktsforhold. – Det gjelder en sammenkomst eller en fest med blant annet mannlige politibetjenter og kvinnelige politistudenter, sier påtalefaglig etterforskningsleder Thomas Arntsen ved Spesialenheten for politisaker til Dagbladet. Han vil ikke si når eller hvor festen fant sted, annet enn at det skjedde innenfor Sørøst politidistrikts område, som omfatter Vestfold og Telemark, samt det geografiske området Buskerud.

NRK - 11 maj 22 kl. 21:21

POD ber Spesialenheten se på varslingssak

Et varsel mot en tidligere politileder i Sør-Vest politidistrikt skal undersøkes av Spesialenheten for politisaker. Politidirektoratet har oversendt varslingssaken, som er fra 2018 og handler om overtid og føring av timelister, til Spesialenheten. Det skjer etter at Stavanger Aftenblad har stilt dem en rekke spørsmål om saken.

NRK - 22 jul 22 kl. 13:10

Vurderer etterforskning etter politi-forbikjøring

Spesialenheten opplyser at de har mottatt flere anmeldelser etter at det denne uken ble publisert en video som viser en forbikjøring av en politibil i Takelvdalen i Troms. Spesialenheten skriver fredag at de vil innhente opplysninger fra blant annet politidistriktet og deretter vurdere om det er grunnlag for å iverksette etterforsking..

Klartale - 02 maj 22 kl. 09:45

Mehl sier hun har tillit til sjefen for PST

– Jeg har tillit til Hans Sverre Sjøvold som sjef for PST, sier Emilie Enger Mehl til nyhetsbyrået NTB. Hun er justisminister. Mehl sier hun er kjent med at Sjøvold har sagt fra om saken til justisdepartementet før.

NRK - 18 aug 22 kl. 01:40

Politiet etterforsker anonym plakataksjon

Politiet i Oslo har startet etterforskning etter at en statsadvokat og profilert politimann er hengt ut i en omfattende plakataksjon i byen. Statsadvokat Geir Evanger og politioverbetjent Jan Erik Bresil er begge profilerte medlemmer av interesseorganisasjonen Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF), skriver Avisa Oslo. Foreningen har markert seg som motstander av avkriminalisering av ulovlig rusmiddelbruk.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com