Spesialenheten

Tuesday, 16 July, 14:39

Nyheter om Spesialenheten

NRK - 27 maj 24 kl. 20:28

22 år gammel mann drept- nå etterforskes politiet

Etter at en 22 år gammel mann ble drept i Porsgrunn i november i fjor, har Spesialenheten nå opprettet etterforskning mot politiet i Sør-Øst, skriver VG. Det bekrefter påtalefaglig etterforskningsleder Marit Storeng i Spesialenheten for politisaker. Spesialenheten henla den opprinnelige saken, men Riksadvokaten beordret nye undersøkelser.

NRK - 10 mar 24 kl. 01:02

Spesialenheten bekrefter at de etterforsker våpenulykke

Spesialenheten for politisaker bekrefter at de har startet en etterforskning etter å ha blitt varslet av Oslo politidistrikt. En politibetjent ble skadet da de skulle tømme våpenet sitt for ammunisjon under et vaktoppdrag lørdag kveld. Personen er fraktet til sykehus, og skal etter det Spesialenheten kjenner til være våken og bevisst.

NRK - 10 mar 24 kl. 01:02

Spesialenheten bekrefter at de etterforsker våpenhendelse

Spesialenheten for politisaker bekrefter at de har startet en etterforskning etter å ha blitt varslet av Oslo politidistrikt. En politibetjent ble skadet i forbindelse med at et våpen skulle tømmes for ammunisjon under et vaktoppdrag lørdag kveld. Personen er fraktet til sykehus, og skal etter det Spesialenheten kjenner til være våken og bevisst.

NRK - 10 mar 24 kl. 01:02

Spesialenheten etterforsker våpenhendelse ved synagogen i Oslo

Spesialenheten for politisaker bekrefter at de har startet en etterforskning etter å ha blitt varslet av Oslo politidistrikt. En politibetjent ble skadet i forbindelse med at et våpen skulle tømmes for ammunisjon under et vaktoppdrag lørdag kveld. Personen er fraktet til sykehus, og skal etter det Spesialenheten kjenner til være våken og bevisst.

NRK - 07 jun 24 kl. 13:19

Spesialenheten etterforsker motorsykkelulykke i Trondheim

Spesialenheten for politisaker etterforsker politiets tjenestehandlinger i forkant av en dødsulykke i Trondheim 13. mai 2024. En motorsyklist kjørte ut av veien ved Rotvoll i Trondheim.

NRK - 11 mar 24 kl. 18:07

To politifolk avhørt etter våpenhendelsen ved Oslo-synagogen

Spesialenheten for politisaker opplyser at de har gjennomført avhør av to politifolk etter våpenhendelsen ved synagogen i Oslo. En person ble skadd i hendelsen lørdag kveld. Spesialenheten vil ikke svare på spørsmål om dette var et vådeskudd eller hva våpenhendelsen dreier seg om spesifikt, men sier til NTB at de har avhørt to politifolk.

NRK - 05 mar 24 kl. 13:56

Spesialenheten vil gjennomføre flere avhør etter nyttårsdrapet i Elverum

Spesialenheten har innhentet relevante dokumenter i politiets straffesak og gjennomført noen avhør av tjenestepersoner, for å få opplyst saken. Flere avhør vil bli gjennomført i den nærmeste framtid. Det skriver påtalefaglig etterforskningsleder Kari-Anne Hille Valla i Spesialenheten for politisaker i en e-post til NRK.

NRK - 07 apr 24 kl. 16:51

Liten tillit til Spesialenheten

Politioverbetjent Arne Guddal som har over 30 års erfaring fra politiet, sier til TV 2 at han har fått en ganske sterkt svekket tillit til Spesialenheten. Han er redd for konsekvensene dersom den tiltalte kollegaen hans fra Kongsberg dømmes for overdrevet bruk av vold under en pågripelse høsten 2022. Guddal som vitnet under ankesaken i Borgarting lagmannsrett, er klokkeklar på at den tiltalte politimannens slag er innenfor de lovlige rammene politiet er gitt i politiloven.

NRK - 14 jun 24 kl. 12:30

Profilert bistandsadvokat blir dommer

Under Kongen i statsråd fredag ble Ellen Eikeseth Mjøs utnevnt som lagdommer i Gulating Lagmannsrett. BA omtalte saken først. Eikeseth Mjøs har vært fast bistandsadvokat for domstolene i Bergen de siste tolv årene.

NRK - 23 feb 24 kl. 10:08

Spesialenheten skal undersøke sak om hemmelige Støre-dokumenter på avveier

Etter at hemmelige dokumenter om Støre-besøk i Røros kom på avveier, har Trøndelag politidistrikt oversendt saken til Spesialenheten. – Spesialenheten vil foreta innledende undersøkelser, og deretter vurdere om det er rimelig grunn til å iverksette etterforskning, skriver Spesialenheten i en e-post til NRK. Dokumentne inneholdt detaljerte planer for sikkerheten til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under et besøk til Røros.

NRK - 03 maj 24 kl. 14:22

Politi truffet av skudd i ansiktet etter å ha mistet patron

En patron som falt i bakken og gikk av, var årsaken til at en polititjenesteperson ble skadd utenfor synagogen i Oslo 9. mars i år. – Spesialenhetens etterforskning avdekket at tjenestepersonen, ved tømming av sitt MP5-skytevåpen, hadde mistet en patron som lå i kammeret på våpenet, i bakken.

NRK - 30 apr 24 kl. 17:13

Vådeskudd meldt til Spesialenheten

I forbindelse med inndragning av et våpen i ettermiddag ble det avfyrt et vådeskudd med dette våpenet på en privat adresse i Gudbrandsdalen, melder Innlandet politidistrikt. Ingen personer ble truffet av skuddet. Hendelsen er rutinemessig meldt til Spesialenheten for politisaker..

NRK - 17 maj 24 kl. 11:28

Person død etter politijakt i Sverige

Torsdag hoppet en person i sjøen i Upplands-Bro, nordvest for Stockholm i Sverige, mens politiet prøvde å få tak i dem. Personen hadde stukket av fra en kontroll. Det skriver Aftonbladet.

NRK - 14 maj 24 kl. 16:04

Bekrefta identitet etter ulykke

Politiet har nå bekrefta identiteten på mannen som omkom i ei motorsykkelulykke på Lade i Trondheim i går ettermiddag. Mannen er i slutten av 20-årene og hjemmehørende i Ørland kommune. Mannens pårørende er varslet.

Dagbladet - 13 maj 24 kl. 16:56

MC-fører døde etter politijakt

Motorsykkel-føreren som døde i en trafikkulykke på Rotvoll i Trondheim mandag ettermiddag, er ikke identifisert. Spesialenheten er varslet..

NRK - 29 feb 24 kl. 21:21

Mann døde i arresten i Tromsø: Spesialenheten har henlagt saken

Spesialenheten for politisaker har konkludert med at det ikke var gjort straffbare tjenestefeil etter en mann i 40-årene døde i arresten i Tromsø april i fjor. – Spesialenheten henla saken som intet straffbart forhold anses bevist, skriver de i en pressemelding..

Klartale - 05 apr 24 kl. 11:07

Ber om 60 dagers fengsel for politimann

En politimann er tiltalt for å ha brukt vold mot to personer. En video viser at han slår og bruker makt. Hendelsen skjedde 30.

Klartale - 03 apr 24 kl. 12:37

Hva handler politivoldsaken om?

Politimannen er tiltalt for å ha brukt vold mot to personer. En video viser at han slår og bruker makt. Hendelsen skjedde 30.

NRK - 02 apr 24 kl. 12:26

Skal etterforske hendelse der bilfører døde

Spesialenheten skal iverksette etterforsking etter at en bilfører omkom etter å ha kjørt fra politiet. Spesialenheten skal iverksette etterforsking når noen dør eller blir alvorlig skadet i forbindelse med politiets tjenestehandlinger, skriver politiet i en pressemelding. Slik etterforsking skal skje selv om det ikke er grunn til å mistenke at det har skjedd en straffbar handling.

NRK - 02 apr 24 kl. 09:31

Spesialenheten etterforsker ulykke i Lillesand

Spesialenheten skal etterforske ulykken der en bilfører omkom ved Lillesand natt til tirsdag. Føreren stakk av fra politiet kort tid før ulykken..

NRK - 23 feb 24 kl. 13:43

Politibetjent bøtelagt for uaktsom kjøring med politibil

Spesialenheten har ilagt en politibetjent i Nordland politidistrikt et forelegg på 5000 kroner etter et trafikkuhell mellom en politibil og en motorsykkel. Spesialenheten for politisaker har konkludert med at politibetjenten opptrådte uaktsomt da vedkommende rygget politibilen slik at den traff motorsykkelen, opplyser Spesialenheten på egne nettsider. Hvis forelegget ikke godtas, sendes saken til behandling i tingretten.

NRK - 22 feb 24 kl. 16:21

Hemmelige opplysninger om Støre på avveier: Politiet kontakter Spesialenheten

En detaljert plan for sikkerheten til statsminister Jonas Gahr Støre havnet på avveier. Mandag kveld ble den funnet på gata i Trondheim. – Uheldig, sa politiet.

NRK - 16 feb 24 kl. 15:30

Politiansatt i Troms fikk bot – søkte på familie i politiets registre

En politiansatt i Troms politidistrikt er bøtelagt med 5000 kroner av Spesialenheten etter at han gjorde oppslag på flere familiemedlemmer i politiets registre. Saken ble oversendt Spesialenheten for politisaker fra Troms politidistrikt, for vurdering av om det forelå et grovt brudd på en tjenesteplikt. Spesialenheten skriver i sin avgjørelse 1.

Klartale - 23 apr 24 kl. 11:19

Politimann dømt for vold

En politimann er dømt til fengsel i 120 dager. Mannen var tiltalt for grov vold mot to menn på Kongsberg. Det skriver avisa VG.

Klartale - 23 apr 24 kl. 10:49

Når kan politiet bruke vold?

I 2022 ble Kevin Simensen lagt i bakken av politiet i Kongsberg. Han ble slått flere ganger.Saken endte i retten.

NRK - 17 apr 24 kl. 12:23

Kongsberg-saken: Politivitne anmeldt

En av politimennene som vitnet i saken mot den voldstiltalte politimannen fra Kongsberg, er nå anmeldt til Spesialenheten for politisaker, melder Dagbladet. Han var kalt inn av forsvarer John Christian Elden for å snakke om en situasjon i vinter hvor en bil ble stoppet i Drammen sentrum. Kevin Simensen, som er en av de to fornærmede i saken som for et par uker siden gikk i Borgarting lagmannsrett, kjørte bilen.

NRK - 10 mar 24 kl. 17:30

Kollisjon mellom sivil politibil og personbil

En sivil politibil kolliderte med en annen bil i Bergen sentrum, melder Spesialenheten for politisaker. Tre personer i den vanlige personbilen som ble påkjørt er kjørt til legevakten for nærmere undersøkelser. Politibilen kjørte med sirener og blålys på rødt inn i et kryss, og Spesialenheten er rutinemessig varslet..

NRK - 10 mar 24 kl. 15:47

Kripos har undersøkt åstedet etter skyting ved synagoge i Oslo

Natt til søndag har Kripos undersøkt åstedet ved Det mosaiske trossamfunn i Oslo, etter at en politibetjent ble skadd i forbindelse med vakthold. Det opplyser Spesialenheten i en e-post til NRK. De har fått en foreløpig rapport om funnene.

NRK - 02 feb 24 kl. 11:38

Politimann til NRK: – Som forventet

Politimannen fra Flekkefjord sier til NRK at det var som forventet at Spesialenheten for politisaker ikke startet etterforskning mot ham. – Jeg mener jeg har operert innenfor de tillatelser som er gitt, sier politimannen til NRK. I går ble det kjent at Spesialenheten legger bort straffesaken mot ham.

NRK - 08 mar 24 kl. 12:01

Uniformert politi anmeldt for butikktyveri – ble trodd på glemt betaling

En polititjenesteperson fra Troms ble tatt i å ta med seg varer for vel 150 kroner fra en butikk uten å betale. Nå har Spesialenheten henlagt saken, skriver NTB. Etter en samlet vurdering mener Spesialenheten at vedkommende ikke stjal varene med vilje, men rett og slett glemte å betale..

NRK - 09 apr 24 kl. 18:30

Riksadvokaten krever nye undersøkelser i Porsgrunn-drapet

Riksadvokaten har omgjort henleggelsen og krever nye undersøkelser i drapssaken i Porsgrunn, skriver VG. Det var i november ifjor at en mann i 20-årene ble drept av sin samboer. Spesialenheten for politisaker hadde tidligere henlagt saken uten etterforskning, da de mente det ikke var tilstrekkelige opplysninger som sannsynliggjorde at politiet hadde begått en straffbar tjenestehandling.

VG - 09 apr 24 kl. 17:56

Oliver (22) ble drept: Riksadvokaten krever nye undersøkelser

Spesialenheten ville ikke etterforske om politiet kunne ha avverget drapet på Oliver Ravn Rønning (22) i Porsgrunn i fjor..

NRK - 14 nov 23 kl. 14:40

Politiet skjøt mann i Vardø – nå har Spesialenheten henlagt saken

Politibetjenten som skjøt en mann to ganger i beinet under en pågripelse i mars, handlet i nødverge, konkluderer Spesialenheten. Natt til 20. mars skjøt politiet i Vardø en mann i beinet etter at han tente på en bil ved politihuset og kom mot politiet med kniv.

NRK - 05 apr 24 kl. 14:47

Fire polititjenestepersoner mistenkt etter dødsulykke

Fire polititjenestepersoner har status som mistenkt etter en dødsulykke i Lillesand natt til tirsdag. En bilfører som stakk fra politiet omkom etter å ha kjørt av veien. Saken etterforskes av Spesialenheten for politisaker..

VG - 22 feb 24 kl. 16:48

Politiet kontakter Spesialenheten om hemmelig Støre-plan på avveie

Trøndelag politidistrikt skal kontakte Spesialenheten etter at en detaljert plan for sikkerheten til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) havnet på avveie..

NRK - 25 mar 24 kl. 10:25

Politibetjent tiltalt for å ha skutt mann i kneet

Spesialenheten for politisaker har tatt ut tiltale mot en politibetjent etter at han skal ha skutt og skadet en mann ved Kiwi Hillevåg i desember i 2022. Ifølge tiltalen skal skuddet ha skjedd ved et uhell. Ifølge politibetjentens forsvarer, John Christian Elden, nekter han straffskyld.

VG - 15 feb 24 kl. 13:40

Nye regler: Politifolk som har skutt, skal holdes atskilt før avhør med Spesialenheten

Politifolk som har vært til stede sammen under skytehendelser, får ikke snakke sammen før de skal i avhør med Spesialenheten, har Politidirektoratet bestemt..

NRK - 20 mar 24 kl. 22:33

Svensk politi skal granske seg selv

Politiet i Sverige skal granske seg selv etter drapet på en 17 år gammel jente, skriver NTB. Da jenta forsvant i Mark kommune sørøst for Göteborg på torsdag forrige uke, mistenkte ikke politiet at noe kriminelt hadde skjedd. Det var først da jenta ble funnet drept på mandag at politiet startet etterforskning.

NRK - 28 nov 23 kl. 14:08

Spesialenheten åpner etterforskning etter tvillingdødsfallene i Spydeberg

Spesialenheten for politisaker har åpnet etterforskning mot Øst politidistrikt etter tvillingsøstrene Mina og Mille Hjalmarsen ble funnet døde i Spydeberg i januar. – Formålet med etterforskingen er å avklare spørsmålet om ansatte i politiet har foretatt en straffbar handling eller unnlatelse av sådan i tjenesten, skriver Spesialenheten i en pressemelding. I oktober iverksatte Spesialenheten undersøkelser etter TV 2 avslørte at Øst politidistrikt unnlot å spore jentenes mobiltelefoner etter de ble meldt savnet fra en barnevernsinstitusjon..

NRK - 09 mar 24 kl. 22:35

Politibetjent skadet i forbindelse med tømming av våpen

Politiet i Oslo opplyser at en polititjenesteperson er skadet i forbindelse med et vaktholdsoppdrag. – Det framstår for politiet som at det har vært en ulykke i forbindelse med tømming av et våpen. Tjenestepersonen er bevisst og våken.

NRK - 01 feb 24 kl. 18:51

Spesialenheten etterforsker ikke politiet etter drap i Porsgrunn

Politiet gjorde ingen feil da de ikke rykket ut etter en voldsepisode bare noen timer før en av de involverte ble funnet drept, konkluderer Spesialenheten for politisaker..

VG - 01 feb 24 kl. 17:52

Spesialenheten henlegger sak etter drap

Spesialenheten for politisaker starter ikke etterforskning i en sak hvor det ble undersøkt om politiet kunne ha avverget drapet på Oliver Ravn Rønning (22) i Porsgrunn..

NRK - 06 mar 24 kl. 12:31

Spesialenheten: Politiet skjøt 14 ganger mot mann i Stavanger

Politiet som skøyt og drepte en mann under et gisseldrama i fjor høst skøyt med 14 skudd. Mannen som døde hadde et våpen konstruert for gummikuler..

VG - 22 jan 24 kl. 12:23

Elverum-drapet: Spesialenheten iverksetter etterforskning

Spesialenheten skal undersøke om Oslo-politiet brøt sin beskyttelsesplikt. Flere ganger før hun ble funnet drept, varslet Rahavy Varatharajan (30) om den drapssiktede mannen..

NRK - 22 feb 24 kl. 10:11

Avhør på trappene i Spesialenhetens etterforskning av politiet

Spesialenheten skal i nærmeste framtid gjennomføre avhør knyttet til etterforskningen av dødsfallet til tvillingparet Mina og Mille (16) i fjor vinter. Politiet unnlot å spore telefonene til Mina og Mille, etter at Fossumkollektivet innga en bekymringsmelding. Formålet med Spesialenhetens etterforskning er å avklare spørsmålet om ansatte i politiet har foretatt en straffbar handling eller unnlatelse av sådan i tjenesten.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com