Porsanger

Wednesday, 10 August, 04:01

Nyheter om Porsanger

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 jul 22 kl. 01:08

Forbrukerrådet etterlyser ny husleielov

Husleieloven verner for dårlig om leietakerne, og arbeidet med å sikre bedre vern går altfor sakte, mener Forbrukerrådet, som ber politikerne sette opp farten. Til Klassekampen sier fagdirektør, Olav Kasland i Forbrukerrådet at de ønsker en total gjennomgang av husleieloven. Han ber Stortinget ta initiativ til arbeidet.

NRK - 04 mar 22 kl. 14:27

Funn av levninger og klær i Karasjok

Politiet i Finnmark melder om at det er funnet levninger av et menneske i Karasjok i samme område som 78-år gamle Nils Kristian Guttorm ble meldt savnet 5. august i fjor. Det var en reindriftsutøver som varslet politiet om funn av klær.

NRK - 19 feb 22 kl. 13:09

Skuterulykke i Finnmark

Det har vært ei skuterulykke i Porsanger i Finnmark. Skadeomfanget er ukjent. Både politi, redningshelikopter og Røde Kors er på vei til ulykkesstedet, opplyser politiet i Finnmark..

NRK - 19 feb 22 kl. 13:09

Uhell med skuteren

Det har vært et skuteruhell i Porsanger i Finnmark. En mann i 60-årene har kjørt på en snøskavel og fått vondt i hofta og ryggen. Det melder oprasjonsleder Robin Fure hos politiet i Finnmark.

NRK - 09 aug 21 kl. 16:09

MC-fører omkom i Porsanger

En MC-fører i slutten av tenårene fra Porsanger omkom i Finnmark. Motorsyklisten kolliderte med en trailer på E6 i nærheten av Skoganvarre i Porsanger kommune. Pårørende er varslet av politiet..

Dagbladet - 11 aug 21 kl. 09:50

Hans (17) døde i motorsykkel-ulykke

Hans Villum Andersen (17) døde i ulykken i Porsanger på mandag..

NRK - 11 aug 21 kl. 09:38

Frigir navn etter MC-ulykke

Det var den 17 år gamle Hans Villum Andersen som omkom da motorsykkelen han kjørte frontkolliderte med en utenlandsk trailer i Porsanger mandag. Det melder politiet i en pressemelding onsdag, i samråd med de pårørende. Trailersjåføren er avhørt.

NRK - 11 aug 21 kl. 09:38

Frigir navn på omkommet i MC-ulykke

Det var den 17 år gamle Hans Villum Andersen som omkom da lett-motorsykkelen han kjørte frontkolliderte med en utenlandsk trailer i Porsanger mandag. Det melder politiet i en pressemelding onsdag, i samråd med de pårørende. Trailersjåføren er avhørt.

NRK - 09 aug 21 kl. 15:58

Tenåring omkom i trafikkulykke

Kl. 15.51 rapporterer Politiet i Finnmark på deres Twitter-komto, at motorsyklisten som er i slutten av tenårene, omkom i trafikkulykken som har skjedd på E6 i Porsanger.

NRK - 09 aug 21 kl. 14:50

Møteulykke mellom MC og lastebil

Politiet i Finnmark melder at det har vært en møteulykke mellom motorsykkel og lastebil. Ulykken har skjedd ved Porsangmoen i Porsanger kommune. Samtlige nødetater er på vei til stedet..

Dagbladet - 08 jul 21 kl. 16:09

Nå forsvinner finværet

Mandag ble det satt varmerekord i Finnmark med 34,3 grader i Banak i Porsanger. Også denne helga får Nord-Norge det beste været, men statsmeteorologen har dårlige nyheter for Sør-Norge..

Dagbladet - 06 jul 21 kl. 23:06

Hetebølge i Finnmark vekker oppsikt

Så høy temperatur som mandagens 34,3 grader i Banak i Porsanger har aldri vært registrert så langt nord i Norge - kanskje ikke engang så langt nord i Europa. Nå linkes heten til katastrofe-varmen i Nord-Amerika..

Dagbladet - 06 jul 21 kl. 23:06

Hetebølge: Ny rekord

Mens været på Østlandet har vært preget av styrtregn, er det meldt om tropenetter i nord. 34,3 grader viste gradestokken i Porsanger..

NRK - 05 jul 21 kl. 21:12

Varmerekord ved Banak

Mandag ble det målt 34,3 grader ved Banak i Porsanger kommune, noe som slår den gamle rekorden på 33 grader. Ifølge vakthavende meteorolog, Sjur Wergeland, blir det å være godt og varmt vær i Finnmark et par dager til. Etter hvert vil temperaturen synke, i tillegg til at det vil komme regnbyger..

NRK - 02 jul 21 kl. 08:21

Brann på avfallsanlegg i Lakselv

Brannvesenet har ikke kontroll på en brann på et avfallsanlegg i Porsanger i Finnmark. Brannmannskapene har bedt politiet om bistand til å skyte i stykker noen gassflasker som befinner seg i området som brenner..

NRK - 28 maj 21 kl. 11:23

Turgåer fant narkotikadepot

En turgåer fant onsdag en større mengde med narkotika gjemt bort i det som kalles «museumsskogen» i Karasjok. Pakken ble levert inn til politiet samme dag, men de ønsker ikke å si noe om mengden eller hvilken type narkotika det er snakk om. – Men det er betydelig beslag som ikke kan ha vært ment kun til eget bruk, sier lensmann i Porsanger lensmannsdistrikt Siri Ulverud.

NRK - 16 maj 21 kl. 03:48

Reddet fjøs fra brann med 100 dyr

En enebolig ble totalskadd i brann ved Indre Billefjord i Porsanger natt til søndag. I forbindelse med brannen var det spredningsfare til en driftsbygning som huset rundt 100 kyr/sau. Brannvesenet konsentrerte seg om å sikre driftsbygningen og lykkes med å berge dyrene, opplyser politiet i Finnmark på Twitter..

NRK - 16 maj 21 kl. 02:12

Forsøker å redde fjøs i Billefjord

Det er meldt om en brann i en enebolig i Indre Billefjord i Porsanger. En driftsbygning med kyr skal være i nærheten som brannvesenet nå forsøker å berge, melder politiet i Finnmark på Twitter. Det er ingen personer i huset i som brenner..

NRK - 12 maj 21 kl. 06:23

Ja til Atomubåt i Finnmark

Fylkespolitiker for Høyre Jo Inge Hesjevik reagerer på bråket rundt USA-ubåten i Troms og ønsker den velkommen til Finnmarksfjordene. Dersom det ble aktuelt å plassere amerikanske atomubåter i Porsanger, ville vi blitt pent nødt til å si ja, sier Hesjevik..

NRK - 25 apr 21 kl. 08:17

Politiet rykket ut til flere fester

Lørdagskveld måtte politiet i Finnmark avslutte fester i Hammerfest, Vadsø, Kirkenes, Porsanger og flere fester i Alta. I Alta ble en mann i 20-årene anmeldt for brudd på pålegg etter å ikke følge politiets pålegg om å dempe seg..

NRK - 23 apr 21 kl. 14:15

Festarrangør brøt smittevernloven

Arrangørene av en fest i Porsanger har fått bot for brudd på smittevernloven. Festen ble arrangert i slutten av februar og hadde flere enn ti personer til stede. Arrangøren og en person har fått hver sin bot på 20.

NRK - 09 nov 20 kl. 10:15

Koronadødsfall i Porsanger

En innbygger i Porsanger døde av søndag av covid-19, opplyser kommunen.

NRK - 05 jan 21 kl. 18:32

Lakselv-dom ankes til Høyesterett

32-åringen som nylig ble dømt til sju års fengsel for grov kroppsskade med døden til følge i desember 2019, anker lagmannsrettens dom. En polsk mann døde i Porsanger kommune av omfattende indre blødninger etter at han ble påført stikkskader..

NRK - 14 dec 20 kl. 08:55

Tiltalt for falske nødanrop

En kvinne er tiltalt for å ha ringt politiet 60 ganger på ti timer. Ifølge politiet befant ikke kvinnen i Porsanger seg i en nødsituasjon. Nå må kvinnen møte i Indre Finnmark tingrett å svare for de falske anropene..

NRK - 10 dec 20 kl. 16:51

Flertall for tingrett-innlemming

Med 45 mot 42 stemmer vedtok Stortinget at Indre Finnmark tingrett skal innlemmes i Øst-Finnmark tingrett, med rettssteder i Vadsø og Tana. Samtidig flyttes Porsanger til nye Vest-Finnmark tingrett, med hovedsete i Alta og rettssted i Hammerfest..

NRK - 09 jun 20 kl. 10:29

Ber om hjelp fra Sivilforsvaret

Porsanger kommune har bedt Sivilforsvaret om hjelp for å sikre verdier mot flom. E6 gjennom kommunen er fortsatt stengt. Varselnivået for flomfare er på rødt nivå i Alta, Karasjok og Porsanger, og det får mot 50-årsflom i flere vassdrag..

NRK - 09 jun 20 kl. 10:29

Ber om flomhjelp fra Sivilforsvaret

Porsanger kommune har bedt Sivilforsvaret om hjelp for å sikre verdier mot flom. E6 gjennom kommunen er fortsatt stengt. Varselnivået for flomfare er på rødt nivå i Alta, Karasjok og Porsanger, og Nordreisa kommune har satt krisestab..

NRK - 08 jun 20 kl. 11:51

E6 i Porsanger stengt av flom

Europavei 6 mellom Lakselv og Karasjok er stengt fordi flomvannet står 35 cm over veibanen. Flere mindre veier i Porsanger kommune er også stengt..

P4 - 29 jul 20 kl. 14:54

Ampert mellom fiskere og badere

Politiet har rykket ut til en elv i Porsanger der det har blitt amper stemning mellom badere og laksefiskere. Fikskerne vil viske og baderne vil bade og det har ført til en konflikt. En av baderne har meldt til politiet at han var blitt utsatt for sjikane.

P4 - 21 jun 20 kl. 10:27

Mener tiltalte ga førstehjelp etter knivstikking

Mandag starter rettssaken mot den 31 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept en 40 år gammel mann med kniv i Porsanger i Finnmark i fjor. Ifølge tiltalen skal den drapstiltalte selv ha ringt ambulansen etter hendelsen og utøvd førstehjelp med AMK-sentralen på øret. Mannen har hele tiden nektet straffskyld og mener han handlet i nødverge..

Aftenposten - 16 apr 20 kl. 06:31

Brann i tunnelrigg i Porsanger i Finnmark

En rigg som borer i fjell nord for Skarvbergtunnelen i Porsanger kommune i Finnmark er i brann. Nødetatene er på vei..

Aftenposten - 16 apr 20 kl. 06:31

Brann i tunnelrigg i Porsanger i Finnmark

En rigg som borer i fjell nord for Skarvbergtunnelen i Porsanger kommune i Finnmark, er i brann. Brannen er foreløpig ikke under kontroll..

VG - 11 jun 20 kl. 00:20

Ti husstander fortsatt flomisolert i Finnmark

Ti husstander er fortsatt isolert i Porsanger som følge av at Klemetstadveien i Lakselv har rast ut på grunn av flommen..

P4 - 09 jun 20 kl. 17:23

Politiet: - Vær forsiktige

Politiet går nå ut og ber folk i Alta være svært forsiktige. Det er fortsatt flomfare på rødt nivå i Karasjok og Porsanger, mens det er nedjustert til oransje i Alta. Men politiet sier det fortsatt er stor vannstand og blant annet fare for leirras.

P4 - 09 jun 20 kl. 15:31

Flere husstander er isolert

Åtte til ti husstander er isolert etter at en vei i Porsanger har blitt stengt på grunn av flommen i Finnmark. Familiene som bør langs Klemetstadveien, der elven har tatt med seg deler av veien, kommer seg nå ikke ut, skriver iFinnmark. Politiet har bestemt at det skal være ferdselsforbud der frem til veien er utbedret.

P4 - 09 jun 20 kl. 10:56

Fortsatt rødt farenivå flere steder i Finnmark

Det er fortsatt rødt farenivå for flom flere steder i Finnmark. Varselet gjelder for Alta, Karasjok og Porsanger. Ekstreme vannmengder i flere elver fører til problemer blant annet for hus, skoler og veier.

P4 - 08 jun 20 kl. 14:18

E6 stengt til i morgen

E6 mellom Lakselv og Karasjok vil holdes stengt til i morgen på grunn av flom. Det er ekstreme vannmangder mange steder i Finnmark akkurat nå, og vannet står over 30 centimeter over veien på E6 enkelte steder, opplyser vegvesenet. Det siste døgnet er flere boliger evakuert, og i Alta er en grunnskole stengt på grunn av flommen.

P4 - 08 jun 20 kl. 12:07

E6 stengt av flom

Flommen herjer i FInnmark, og fører til problemer mange steder. E6 er stengt mellom Lakselv og Karasjok, fordi flommvannet går langt over veibanen, og i Porsanger er flere mindre veier stengt. Også i Alta vurderer kommunen å stenge veier nå.

NRK - 08 jun 20 kl. 09:55

Flere boliger i Finnmark evakuert

Norges vassdrags- og energidirektorat har satt flomvarselet til rødt nivå i deler av Finnmark. Særlig i Porsanger, Karasjok og Alta er det høy vannstand. Alta kommunes kriseledelse ber folk som ferdes langs elver i kommunen om å være varsom..

Dagbladet - 07 jun 20 kl. 18:55

- Har aldri sett vannet så høyt

I Hammerfest er hus evakuert. I Porsanger er veier stengt. I Alta venter de i spenning..

P4 - 07 jun 20 kl. 17:32

NVE: - En ekstremsituasjon

- Det er en ekstremsituasjon flere steder i Finnmark nå. Det sier vakthavende flomvakt hos NVE, Peter Borsanyi. I ettermiddag ble farenivået oppjsutert til rødt i Alta, Karasjok og Porsanger, og det er fare for 50-årsflom i kveld, på grunn av økte temperaturer og rekordmye snø.

P4 - 07 jun 20 kl. 15:55

Rødt farenivå i Finnmark

Nå er det rødt farenivå for flom i deler av Finnmark. Årsaken til at farenivået er oppjustert er at det har blitt varmere, og at store snømengder smelter, melder NVE. Det gjelder områdene Alta, Karasjok og Porsanger.

NRK - 07 jun 20 kl. 15:55

Svært stor flomfare i Finnmark

Faren for flom i Alta, Karasjok og Porsanger er nå satt til rødt nivå. I resten av Finnamrk har NVE beholdt farenivå oransje. Årsaken er stigende temperaturer og store snømengder som smelter, det melder varsom.

NRK - 13 maj 20 kl. 19:17

Tiltalt for drap på mann i Finnmark

En 31 år gammel mann er tiltalt for drapet på en 40 år gammel mann fra Polen i Porsanger 3. desember i fjor. 40-åringen ble drept med kniv i leiligheten sin i Lakselv.

NRK - 16 apr 20 kl. 08:10

Eksplosjonsfare ved borerigg

Det har oppstått brann i forbindelse med arbeidet i ein ny tunnel ved E69 i Porsanger. Det er mange farlege gassar og væske i lagerteltet kor brannen starta, og det er derfor eksplosjonsfare. Ingen personar er førebels skada som følge av brannen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com