PCR

Sunday, 29 January, 03:28

Nyheter om PCR

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 09 dec 22 kl. 06:15

Kina gjør seg klare for å åpne på tross av korona

Det har vært flere store protester i Kina de siste ukene. Folk har protestert mot de svært strenge reglene som er ment å hindre smitte med koronaviruset.Byer med millioner av innbyggere er blitt stengt ned i mange dager fordi noen få personer er smittet.

NRK - 01 jan 23 kl. 18:04

Lov å drive med mink igjen i Danmark

Det er igjen lov å drive med mink i Danmark, men oppdretterne må bruke munnbind og anbefales å teste seg for korona jevnlig. Danmark gjennomførte i 2020 masseavlivning av millioner mink i frykt for koronasmitte. Det skjedde da koronaviruset spredte seg raskt blant besetningene hos minkoppdretterne.

NRK - 26 dec 22 kl. 16:40

Kina: Slutt på karantene ved innreise fra utlandet 8. januar

Fra 8. januar vil ikke lenger folk som reiser inn i Kina, måtte gå i karantene, opplyser helsemyndighetene etter nesten tre år med strenge grensetiltak. Den nasjonale helsekommisjonen kunngjorde mandag i en melding på nett at reglene mykes opp.

NRK - 07 dec 22 kl. 06:57

Kina: Lettelser i koronatiltakene

Kinesiske myndigheter kunngjør lettelser i koronatiltakene over hele landet, ifølge AFP. Det skjer dagen etter at en rekke kinesiske storbyer lettet på tiltakene. I Beijing gjenåpnet butikkene mandag, mens pendlere slipper å teste negativt for å ta kollektivtransport.

Klartale - 29 nov 22 kl. 06:30

Demonstrasjonene sprer seg i Kina

Det er veldig sjeldent store demonstrasjoner i Kina. Myndighetene slår hardt ned på det. Nå har det vært demonstrasjoner flere steder i Kina.

NRK - 24 nov 22 kl. 05:19

Kina stenger ned by etter protester ved Iphone-fabrikk

I byen Zhengzhou, som huser verdens største Iphone-fabrikk, er det beordret koronanedstengning av flere distrikter etter voldelige protester ved fabrikken. Innbyggere i bykjernen får ikke forlate området med mindre de legger fram en negativ koronatest og tillatelse fra myndighetene. De blir også oppfordret til å ikke gå ut med mindre det er strengt nødvendig, ifølge lokale myndigheter.

VG - 17 nov 22 kl. 10:29

Bredal Oftedal om corona-frykten: - Litt guffent

LJUBLJANA/OSLO (VG) I dag må hele det danske landslaget PCR-testes for coronavirus. Stine Bredal Oftedal innrømmer at det er «guffent»..

Aftenposten - 17 nov 22 kl. 10:29

Oftedal om koronafrykt: – Litt guffent

LJUBLJANA/OSLO (VG) I dag må hele det danske landslaget PCR-testes for coronavirus..

NRK - 13 okt 22 kl. 03:12

Taiwan opphever koronarestriksjoner

Taiwan har etter to og et halvt år opphevet alle innreiserestriksjoner som var innført på grunn av koronapandemien. Dermed kan turister igjen fritt besøke øya. Hongkong og Taiwan krevde lenge, i likhet med Kina, at besøkende satt i karantene, også da de fleste andre land åpnet grensene for turister.

NRK - 25 maj 22 kl. 20:40

Sveitsisk firma lanserer PCR-tester for apekopper

Farmasigiganten Roche har utviklet PCR-tester som oppdager apekopper. Så langt er det bekreftet over 250 tilfeller i 16 land utenfor Afrika, ifølge WHO. Roche og datterselskapet TIB Molbiol har utviklet tre testsett som skal brukes av forskere verden over, opplyser det sveitsiske selskapet onsdag.

NRK - 27 jul 22 kl. 21:49

Mistenker smitte ved oppdrettsanlegg i Meløy

Det er mistanke om infeksiøs lakseanemi, også kalt ILA ved Nova Sea sin sjølokalitet 29776 Teksmona i Meløy kommune. Viruset fører til alvorlig og smittsom sykdom hos laks, men er ufarlig for mennesker. Det var Kulingen som omtalte saken først.

NRK - 05 apr 22 kl. 15:49

Regjeringen beholder PCR-testing i kommunene

Regjeringen ber kommunene om å beholde sin beredskap og korona-testkapasitet slik at de kan teste én prosent av befolkningen i uken med PCR. Det skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding. – Kommunene skal kompenseres for nødvendige merutgifter som følge av den økte beredskapen.

NRK - 28 mar 22 kl. 12:09

Mobile teststasjoner for korona i Oslo avvikles

Oslo kommune avvikler tilbudet med mobile teststasjoner for korona. Tilbudet avvikles fra mandag. Kommunen opplyser at det i samtlige bydeler er utdeling av gratis selvtester i regi av kommunen.

NRK - 31 maj 22 kl. 04:45

Shanghai åpner for at innbyggerne kan komme tilbake på jobb

Fra onsdag kan innbyggerne i den kinesiske storbyen Shanghai, i det som blir betegnet som «lavrisiko»-områder, kunne returnere til jobbene sine, skriver Reuters. Myndighetene i byen tillater at kjøpesentre og butikker igjen kan holde åpnet. Jernbanen vil gjenoppta normal drift, og det vil bli en økning i innenlandsflyvninger, sier varaordfører Zong Ming.

NRK - 11 feb 22 kl. 11:28

Kreml bekrefter: Macron holdt på avstand fra Putin

Russland bekrefter at Frankrikes president Emmanuel Macron ble holdt på avstand fra Vladimir Putin fordi han nektet å ta en russisk PCR-test. Kremls talsperson Dmitrij Peskov sier, ifølge Interfax, at han har forståelse for Frankrikes posisjon, men legger til at russerne måtte ta forholdsregler for å beskytte sin egen president. Den franske presidenten tok isteden en fransk PCR-test før han dro og en hurtigtest utført av hans egen lege i Russland..

NRK - 09 feb 22 kl. 12:33

Har brukt 4,5 milliarder på PCR-testing

Så langt i pandemien har det blitt utført rundt 9,1 millioner PCR-tester ved norske laboratorier. Totalt har testingen kostet 4,5 milliarder kroner. Det viser beregninger Helsedirektoratet har gjort.

NRK - 09 apr 22 kl. 03:25

Tillater 1 million pilegrimer til Mekka

Saudi-Arabia tillater i år at 1 million pilegrimer kan få reise til Mekka under Haj-feiringen. Myndighetene krever at alle pilegrimer må være vaksinerte og at utenlandske turister i tillegg må avlegge negativ PCR-test. Bare pilegrimer under 65 år får delta.

NRK - 20 feb 22 kl. 16:17

Israel opnar for uvaksinerte turistar

Frå 1. mars kan uvaksinerte turistar reise inn i Israel, seier israelske styresmakter. Men både vaksinerte og uvaksinerte må ta ein PCR-test før avreise frå heimlandet og når dei kjem til Israel, melder AP.

NRK - 15 feb 22 kl. 20:29

Canada letter på koronatiltak

Tirsdag ble det klart at Canada letter på noen av koronatiltakene. Det gjelder blant annet lettelser i innreisebestemmelser og at det ikke kreves PCR-tester for besøkende, ifølge AFP. – Jeg kunngjør i dag at vi lemper på tiltakene ved grensa, sier helseminister Jean Yves Duclos på en pressekonferanse.

VG - 11 feb 22 kl. 13:57

Derfor nektet Macron coronatest hos Putin: Fryktet DNA-tyveri

Først stusset verden på lengden på bordet da Putin og Macron møttes. Så forklarte russerne at avstanden skyldtes at franskmannen nektet PCR-test. Nå gir franske kilder en forklaring på hvorfor..

NRK - 11 feb 22 kl. 00:29

24.448 nye registrerte koronasmittede

Det siste døgnet har FHI registrert 24.448 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

NRK - 10 feb 22 kl. 04:29

4.195 nye koronasmittede i Oslo

Det er registrert 4.195 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 145 færre enn samme dag forrige uke, og 279 færre enn tirsdag.

NRK - 10 feb 22 kl. 00:26

25.086 nye koronasmittede

Det siste døgnet har FHI registrert 25.086 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

VG - 04 sep 21 kl. 13:24

Overlege om hurtigtestene: – Betydelig mindre følsomme enn PCR

Ulike resultater fra hurtigtest og PCR-test sår tvil om hurtigtestenes treffsikkerhet. FHI-overlege forsikrer om at begge testformene nesten alltid gir korrekte svar..

NRK - 02 sep 21 kl. 09:31

150 nye smittede i Trondheim

Onsdag ble det registrert 150 nye smittetilfeller i Trondheim. Dette er det høyeste smittetallet på ett døgn i Trondheim så langt i pandemien. I tillegg til de 150 registrerte gjennom PCR-test, er det rapportert rundt 100 positive hurtigtester som nå skal følges opp med PCR-test..

NRK - 09 nov 21 kl. 14:27

11 smitta ved sykehjem i Porsgrunn

Ved Brevik sykehjem er det i alt 11 som har testet positivt for korona. Fire er testet med den mest pålitelige PCR-metoden, mens sju har brukt en hurtigtest. Tre av de som har fått positiv test er pleiere ved sykehjemmet.

NRK - 03 nov 21 kl. 12:42

Vurderer smittetiltak i Elverum

Kommuneledelsen i Elverum vurderer tiltak mot økende smitte i kommunen. Onsdag var 51 personer i kommunen registrert smittet. Smittetrenden i Elverum har vært stigende over tid, med utbrudd på barneskoler, sykehjem og sykehuset, skriver Østlendingen.

NRK - 31 okt 21 kl. 22:04

Økt koronasmitte i Øst-Europa

Tsjekkia registrerte søndag mer enn 5.000 smittetilfeller for første gang på en helgedag siden mars. Antallet koronainnlagte var nesten 1.

NRK - 13 okt 21 kl. 10:18

To nye positive koronatester

Ytterligere to spillere på det norske håndballandslaget for kvinner er bekreftet smittet av korona. Det opplyser landslagslege Nils Ivar Leraand til VG. – De to PCR-testene vi ventet på i går, var også positive.

NRK - 13 sep 21 kl. 09:31

131 nye smittetilfeller i Trondheim

I løpet av helgen har 131 nye personer i Trondheim testet positivt for covid-19. I tillegg er det kommet inn positivt svar på 20 hurtigtester som nå følges opp med PCR-test, skriver kommunen i en pressemelding. Åtte personer er innlagt med koronavirus ved St.

NRK - 08 sep 21 kl. 09:52

62 nye smittede i Trondheim

Tirsdag 7. september ble det registrert 62 nye personer i Trondheim som har testet positivt for covid-19. I tillegg ble det meldt inn 19 positive hurtigtester som nå skal følges opp med PCR-tester.

NRK - 19 jun 21 kl. 16:05

Svindla med falske koronatestar

Over 100.000 svenskar kan ha blitt lurt i eit landsomfattande svindelforsøk med det som skal vera falske PCR-testar. Det seier kjelder til den svenske avisa Aftonbladet.

VG - 04 sep 21 kl. 13:24

Overlege om hurtigtestene: – Betydelig mindre følsomme

Ulike resultater fra hurtigtest og PCR-test sår tvil om hurtigtestenes treffsikkerhet. FHI-overlege forsikrer om at begge testformene nesten alltid gir korrekte svar..

NRK - 31 aug 21 kl. 10:44

Alle i Trondheim kan ta spytt-test

PCR spytt-tester, som du kan bruke til å teste deg selv for korona, skal nå deles ut til de som har behov for det i Trondheim. Dette gjelder for personer som har koronasymptomer, eller som trenger test for å slippe karantene. Ordningen vil øke kapasiteten og få ned ventetiden, skriver kommunen..

NRK - 27 aug 21 kl. 09:29

113 nye smitta i Trondheim

113 nye personar er smitta av koronavirus i Trondheim siste døgn. I tillegg er det meldt inn cirka 100 positive hurtigtester som no skal følgast opp med PCR-test. Fire pasientar er innlagte på St.

NRK - 25 maj 21 kl. 06:34

Hundar betre enn hurtigtestar

Hundar kan oppdaga koronasmitte raskare og meir nøyaktig enn hurtigtestar, syner ei undersøking frå England, skriv The Guardian. Seks hundar deltok i forsøket, og i 94 av 100 tilfelle oppdaga hundane koronasmitte, ved å lukta på klede. Det er betre resultat enn ein hurtigtest, men litt dårlegare enn ein såkalla PCR-test.

NRK - 09 aug 21 kl. 16:06

Driller skoler før grønn skolestart

I et brev sendt til norske kommuner mandag, redegjør Helsedirektoratet for hvilke regler de anbefaler til skolestart og hvordan et testregime skal gjennomføres. – Ved skolestart anbefales det at skoler og barnehager åpner på grønt nivå, men kommunene må selv vurdere egen smittesituasjon ved utbrudd om dette er forsvarlig, heter det i brevet. Direktoratet ber skolene opprettholde god håndhygiene og unngå håndhilsning og klemming.

NRK - 29 jul 21 kl. 21:05

Positive koronatester i United

Manchester United avlyser treningskamp mot Preston North End etter at flere spillere skal ha testet positivt på koronaviruset. Det bekrefter Preston på sine nettsider. De avventer nå svar på PCR-tester for å bekrefte tilfellene.

NRK - 28 jul 21 kl. 16:19

Dømt for falske koronasertifikat

En lege i Göteborg er dømt for svindel og forfalskning av dokumenter etter å ha laget falske koronasertifikater, skriver SVT. I april 2020 startet den dømte legen et selskap som tilbød raske svar på PCR-tester til reiselystne svensker. Men pasienter og konkurrenter ble raskt mistenkelige overfor legens virksomhet, fordi svartiden på koronatestene i noen tilfeller var så kort som to timer.

NRK - 28 jul 21 kl. 12:27

Unge slipper smittekarantene

Barn og unge under 18 år vil fra 16. august bli unntatt plikt til smittekarantene, med unntak av husstandsmedlemmer eller nære kontakter til den smittete personen, som for eksempel en kjæreste. Unntaket gjelder kun hvis det gjennomføres testing i tråd med retningslinjer fra kommunen I dagens regelverk har ubeskyttede nærkontakter plikt til å være i smittekarantene i 10 døgn etter eksponering.

NRK - 22 jul 21 kl. 12:01

Hurtigtest ga falske positive

To personer testet positivt i forbindelse med Riddu-festivalen i Kåfjord forrige uke. Testen ga falskt prøvesvar, og de to er ikke smittet. Begge har nå testet negativt på vanlige PCR-tester og isolasjonen oppheves.

VG - 22 jul 21 kl. 09:49

Covid-positiv mann kledde seg ut som kona for å fly

En coronasmittet mann i Indonesia brukte konas nikab, negative PCR-test og ID for å komme seg på et fly i Jakarta..

NRK - 17 jul 21 kl. 14:49

Fullvaksinert helseminister smittet

Storbritannias helseminister, Sajid Javid, har testet positivt for koronaviruset. Han har milde symptomer. - I morges testet jeg positivt for Covid.

NRK - 11 jul 21 kl. 06:28

Utdanner covid-hunder i Sverige

Fire hunder er i gang med treningen som covid-jegere i Sverige, melder SVT. Hundene trenes i å kunne skille mellom covid-19-sykdom og vanlig forkjølelse. Treffprosenten er mellom 85 og 100 prosent, forteller Michael Hedman som leder prosjektet.

NRK - 04 jul 21 kl. 00:57

Slovakia skjerper karantenereglene

For å beskytte seg mot nye virusvarianter strammer Slovakia til. Fra 9. juli vil bare reisende som er fullvaksinert, slippe 14 dagers karantene.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com