Nord-Norges

Saturday, 13 April, 02:39

Nyheter om Nord-Norges

NRK - 25 mar 24 kl. 06:03

Japans statsminister: – Viktig å snakke med Nord-Korea

Japans statsminister Fumio Kishida sier det er det er viktig å holde samtaler på svært høyt nivå med Nord-Korea. Kishidas uttalelse kom mandag, etter at den mektige søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un sa at den japanske statsministeren hadde bedt om et toppmøte. – For forholdet mellom Japan og Nord-Korea er det viktig med samtaler på toppnivå for å avklare saker som bortføringer, sier statsministeren til den japanske nasjonalforsamlingen med henvisning til japanere som ble bortført til Nord-Korea på 1970- og 1980-tallet.

NRK - 02 apr 24 kl. 17:39

Kjerkol hyrer advokat - Nord Universitet må ta regningen

Onsdag neste uke skal helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkols (Ap) masteroppgave behandles i nemnda for studentsaker ved Nord universitet. Hun er anklaget for å ha plagiert deler av teksten i oppgaven. Nå har Kjerkol og medstudenten hyret inn advokat Marianne Klausen i saken.

NRK - 05 apr 24 kl. 08:42

Kjerkols advokat til angrep på Nord universitet

Helseminister Ingvild Kjerkols advokat går til angrep på Nord universitet for at de undersøker om Kjerkol har jukset på sin masteroppgave. I et brev som TV 2 har fått tilgang til, anklager advokat Marianne Klausen Nord universitet for å «ombestemme seg». Slik saken er presentert av universitetet fremstår det som at de mener at de kan ombestemme seg nærmere 3 år etter at sensur ble gitt og uavhengig av forvaltningslovens saksbehandlingsregler», skriver advokaten.

NRK - Igår: 05:29

Nord Universitet setter krisestab etter student forsvant i Åselidalen

Bodø Nu skriver at Nord Universitet opprettet krisestab onsdag kveld etter at en nederlandsk student ble meldt savnet. Vedkommende var en del av et turfølge på tre utenlandske studenter som var på tur i Åselidalen utenfor Bodø. På grunn av dårlig vær måtte politiet avslutte søket etter studenten onsdag kveld.

NRK - 18 mar 24 kl. 15:42

Går mot tidenes dyreste marspris på strøm i Nord-Norge

Strømprisen i spotmarkedet har aldri vært høyere i Nord-Norge i mars måned enn den er akkurat nå. Etter at nesten to tredjedeler av mars er unnagjort, ligger månedsprisen i Nord-Norge på 55 øre per kilowattime. Rekorden for mars måned er fra 2011, da prisen lå på 50 øre, melder Europower.

NRK - 28 mar 24 kl. 20:19

Russland blokkerer for FN-overvåking av sanksjoner mot Nord-Korea

Russland har i Sikkerhetsrådet blokkert fornyelsen av mandatet til et panel av FN-eksperter som overvåker internasjonale sanksjoner mot Nord-Korea. Russlands veto betyr ikke at sanksjonene fjernes, men at gjennomføringen av dem, i tillegg til påståtte brudd på dem, ikke lenger kan overvåkes av et panel som årlig får sitt mandat av FNs sikkerhetsråd. Årsaken til vetoen er at panelet ifølge Russland er uberettiget uten en årlig gjennomgang for å vurdere og potensielt endre sanksjonene.

NRK - 08 apr 24 kl. 08:13

Betydelig snøskredfare i Nord-Troms og deler av Finnmark

Vind og nysnø gir økt fare for naturlig utløste snøskred i Nord-Troms, Vest-Finnmark og langs finnmarkskysten mandag. – Unngå leområder der det samler seg fersk fokksnø, skriver NVE på Varsom.no.

NRK - 03 apr 24 kl. 15:12

Drapet i Nord-Odal: – Broren er fremdeles siktet

Politiet etterforsker drapet i Nord-Odal med full styrke. Hovedhypotesen til politiet er at den avdøde mannen ble drept, skriver politiadvokat Christine Lundstein i en e-post til NRK. – Broren er fremdeles siktet, men som tidligere formidlet ble mistankegrunnlaget svekket de første dagene av etterforskningen, sier hun.

NRK - 02 apr 24 kl. 23:25

Nord-Korea melder om oppskyting av hypersonisk rakett

Nord-Korea melder onsdag at landet har gjennomført en vellykket prøveoppskytning av en ny hypersonisk rakett. Det dreier seg ifølge nyhetsbyrået Yonhap om en mellom- til langdistanserakett. Tirsdag meldte sørkoreanske og japanske myndigheter at Nord-Korea hadde skutt opp en ballistisk rakett.

NRK - 02 apr 24 kl. 17:39

Kjerkol hyrer advokat mot Nord Universitet

Onsdag neste uke skal helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkols (Ap) masteroppgave behandles i nemnda for studentsaker ved Nord universitet. Hun er anklaget for å ha plagiert deler av teksten i oppgaven. Nå har Kjerkol og medstudenten hyret inn advokat Marianne Klausen i saken.

NRK - 02 apr 24 kl. 00:14

Nord-Korea skal ha skutt opp rakett

Nord-Korea har skutt opp en ballistisk rakett, ifølge både sørkoreanske og japanske kilder. Ifølge det sørkoreanske forsvaret skjedde oppskytningen på østkysten. Den japanske kystvakten opplyser at et prosjektil trolig er en ballistisk rakett fra Nord-Korea.

NRK - 13 timer siden

Sju personer funnet omkommet etter eksplosjon i vannkreftverk i Nord-Italia

Dykkere har funnet de to siste savnede etter eksplosjonen i et underjordisk vannkraftverk i Nord-Italia. Dermed er sju funnet omkommet. Eksplosjonen tirsdag førte til at flere underjordiske etasjer kollapset og ble lagt under vann.

NRK - 14 timer siden

Drapsikta mann blir varetektsfengsla i fire veker

Mannen som er sikta for drapet på Bård André Spildrejorde i Nord-Odal blir varetektsfengsla i fire veker. Fengslinga blir grunngjeve med fare for øydelegging av bevis. Det var 14.

NRK - 14 timer siden

Drapssikta mann blir varetektsfengsla i fire veker

Mannen som er sikta for drapet på Bård André Spildrejorde i Nord-Odal blir varetektsfengsla i fire veker. Fengslinga blir grunngjeve med fare for øydelegging av bevis. Det var 14.

NRK - Igår: 19:30

USAID: Hungersnød er nå et faktum i Gaza

Palestinerne nord på Gazastripen opplever nå hungersnød, sier lederen for amerikanske USAID, Samantha Powers. FN advarte i midten av mars om at 1,1 millioner palestinere i Gaza sto på randen av hungersnød. Powers slår nå fast at hungersnød alt er et faktum.

VG - Igår: 14:57

Drapet i Nord-Odal: Politiet ber om fire ukers fengsling

Mannen som er siktet for å ha drept Bård Andre Spildrejorde i Nord-Odal fremstilles for varetektsfengsling fredag..

NRK - Igår: 13:20

Kjerkol til pressen: Kommenterer ikke mulig lekkasje til mediene

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har uttalt seg kort til pressen etter at det ble kjent at masteroppgaven hennes blir underkjent av Nord universitet. – Jeg kommer til å kommentere når vi mottar konklusjonen, men det har vi ikke. – Jeg kan ikke kommentere en mulig lekkasje til mediene, sier hun videre.

NRK - I førrgår: 12:58

Drapet i Nord-Odal: Mann i 50-årene pågrepet

En mann i 50-årene er pågrepet i forbindelse med drapet av Bård-Andre Spildrejordet, som ble funnet drept i en hytte i Nord-Odal i mars. – Mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Vi ønsker nå å avhøre han og så vil vi ta stilling til om han skal varetektsfengsles, sier politiadvokat Christine Lundstein..

NRK - 17 mar 24 kl. 23:59

Ny rakettoppskyting fra Nord-Korea

Nord-Korea har skutt opp det som trolig var ballistisk raketter, opplyser Japans kystvakt og Sør-Koreas generalstab. Meldingen om oppskytingen kom like før midnatt natt til mandag, norsk tid. Ifølge den japanske kystvakten falt raketten ned i sjøen, utenfor Japans økonomiske sone.

NRK - 29 mar 24 kl. 14:26

Nord-irsk politiker tiltalt for seksualforbrytelse

Leder Jeffrey Donaldson for De demokratiske unionistene (DUP) i Nord-Irland er tiltalt for seksualforbrytelser, opplyser partiet til britiske medier. Det han er tiltalt for skal ha skjedd et godt stykke tilbake i tid. Donaldson (61), som har vært partileder siden 2021, har gitt partiet beskjed om at han går av som partileder.

NRK - 08 apr 24 kl. 20:22

Total solformørkelse i gang – Nord-Mexico mørklagt

Mandag skjer en total solformørkelse over Mexico og en rekke delstater i USA, et fenomen som krever at månen sett fra jorden dekker solen helt. Selv om total solformørkelse skjer hvert år i snitt, er det sjeldent at den kan sees i et befolket område. Begivenheten blir synlig i en stripe som strekker seg over Nord-Amerika.

NRK - 06 apr 24 kl. 22:00

Støre lover å ta grep etter sak om russiske hytteeiere i nord

Flere russere som kobles til president Vladimir Putins regime, eier hytter nær Forsvarets militærbase i Bardufoss. Statsministeren lover å ta grep. – Dette illustrerer at det er noe vi må følge veldig nøye med på.

VG - 06 apr 24 kl. 16:58

Væromslaget: Skredfare og plussgrader fra nord til sør

Bor du i Nord-Norge og lengter etter vår? Da må du vente enda litt til..

NRK - 25 mar 24 kl. 17:01

Drapet i Nord-Odal: Politiet har fått flere henvendelser etter at de etterlyste Tesla-sjåfør

Politiet har fått flere henvendelser at etter de etterlyste en Tesla-sjåfør i forbindelse med drapet i Nord-Odal der en mann i 40-årene ble drept. Grunnen til etterlysningen er at mange Tesla-biler har kamera installert. – Vi har fått henvendelser fra flere sjåfører og følger opp disse for å avklare om det er relevant, sier politiadvokat Christine Lundstein til Dagbladet mandag.

NRK - 05 apr 24 kl. 10:30

Anbefaler å kutte fangsten av kysttorsk i Nord-Norge med 40 prosent

Havforskerne har kartlagt fiske, oppdrett og industri på gytefelt fra Indre Tana til Ålesund – og anbefaler tiltak for å kutte i fisket lokalt. Det melder Havforskningsinstituttet. – I vårt kvoteråd anbefaler vi at fangsten av kysttorsk i Nord-Norge kuttes med 40 prosent.

VG - 04 apr 24 kl. 20:10

UD om Nord-Korea: – Truer regional og internasjonal sikkerhet

Norge fordømmer den nylige missiloppskytningen til Nord-Korea..

VG - 03 apr 24 kl. 19:57

Rekordlite vann i magasinene i Nord-Norge

Nord-Norge har aldri hatt høyere gjennomsnittlig strømpris i mars, men så har heller ikke fyllingsgraden vært lavere de siste 20 årene..

NRK - 02 apr 24 kl. 17:39

TV 2: Kjerkol hyrer advokat mot Nord Universitet

Onsdag neste uke skal helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkols (Ap) masteroppgave behandles i nemnda for studentsaker ved Nord universitet. Hun er anklaget for å ha plagiert deler av teksten i oppgaven. Advokat Marianne Klausen skal forsvare henne i saken.

VG - 02 apr 24 kl. 01:12

Nord-Korea skal ha skutt opp rakett

Nord-Korea har skutt opp en ballistisk rakett, ifølge både Sør-Korea og Japan..

VG - 7 timer siden

NRK: 43 prosent tekstlikhet

Klagenemnda ved Nord universitet har skriver at de har funnet ut at Kjerkols masteroppgave inneholder 43 prosent tekstlikhet, melder NRK..

NRK - 9 timer siden

Lave strømpriser på Sør- og Østlandet lørdag

Lørdag ettermiddag får to prisområder på Sør- og Østlandet tidenes nest laveste strømpris: minus 37 øre. Klokken 15 lørdag blir spotprisen i NO1 (Østlandet) og NO2 (Sørlandet) på minus 37 øre/kWh, før avgifter og nettleie. I timen før er prisen minus 35 øre/kWh, melder Europower.

VG - 14 timer siden

Mannen som er siktet for drapet i Nord-Odal, varetektsfengsles i fire uker

Den siktede etter drapet på Bård André Spildrejorde er varetektsfengslet i fire uker..

NRK - 14 timer siden

Trøen: – Stor forståelse

– Nord Universitets konklusjon og begrunnelse er veldig uheldig for både Ingvild Kjerkol og for regjeringen. Jeg har derfor stor forståelse for at hun velger å gå av i dag, sier helse- og omsorgskomiteens leder, Tone W. Trøen (H).

NRK - 15 timer siden

– Ikke vurdert å anke

Ingvild Kjerkol sier hun ikke har vurdert å anke avgjørelsen fra Nord universitet til Felles klagenemnd..

NRK - 16 timer siden

TV 2: Nemnda mener Kjerkol har jukset med vilje

Nemnda for studentsaker har kommet til at Kjerkol har fusket forsettlig. Det skriver TV 2, videreformidlet av NTB. Det ble i går kjent at nemnda som skulle vurdere Ingvild Kjerkols masteroppgave kom fram til at masteroppgaven hennes ble annullert.

NRK - 19 mar 24 kl. 11:37

Politiet: Avdøde i Nord-Odal ble skutt

Etter å ha mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter politiet at en mann som er funnet død i Nord-Odal, ble skutt. – Politiet kan bekrefte at avdøde ble skutt, men vi kan ikke per nå kommentere noe om hendelsesforløpet, sier politiadvokat Christine Lundstein. En mann i 30-årene er siktet for å ha drept broren sin i 40-årene på en hytte i Austvatn i Nord-Odal sent torsdag kveld.

Dagbladet - Igår: 20:42

- Ubehagelig syn

Skredforsker frykter storulykke i Nord-Norge, og mener samfunnet ikke har beredskapen til å håndtere det..

NRK - Igår: 18:29

Dømt til fem års fengsel for innføring av 150.000 Ksalol-tabletter

En mann er i Nord-Troms og Senja tingrett dømt til fengsel i fem år for innføring av store mengder Ksalol-tabletter fra Finland til Norge. Mannen har sittet varetektsfengslet det siste året etter han ble pågrepet. Mannen kom fra Romania og ble stoppet på Helligskogen tollsted med nesten 150.

NRK - Igår: 16:58

Kjerkol har forlatt Statsministerens kontor

Helseminister Ingvild Kjerkol har like før klokken 17 forlatt Statsministerens kontor. Hun har vært knapop med kommentarer til pressen etter opplsagene om at TV 2 og NRK erfarer at Kjerkols masteroppgave annulleres. – Jeg kommer ikke til å kommentere noe før vi har mottatt konklusjonen fra Nord universitet og det har vi ikke.

NRK - Igår: 16:07

Ukrainske myndigheter: Russisk angrep på ukrainsk kraftverk

Et ukrainsk termisk kraftverk i byen Sumy har blitt truffet i et russisk angrep, melder den lokale regionale militære administrasjonen, ifølge Reuters. De ukrainske myndighetene oppgir at det ble brukt presisjonsartilleri i angrepet. De opplyser om ingen sårede.

NRK - Igår: 14:57

Drapet i Nord-Odal: Mann fremstilles for varetektsfengsling

Onsdag ble en mann i 50-åra siktet for drap eller medvirkning i drap på Bård Andre Spildrejorde. Torsdag melder politiet at de vil begjære mannen fengslet i fire uker. Siktede har blitt avhørt i dag, og politiet i Innlandet har fått bistand fra Kripos til dette.

NRK - Igår: 14:23

Kjerkol har ankommet regjeringskonferanse

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har ankommet statsministerens kontor i forbindelse med en planlagt regjeringskonferanse. Det skjer få timer etter at NRK erfarte at masteroppgaven hennes blir underkjent av Nord universitet på grunn av plagiat..

NRK - Igår: 12:34

Listhaug ber Støre vurdere tillit til Kjerkol

Frp-leder Sylvi Listhaug mener Jonas Gahr Støre må vurdere om han fortsatt har tillit til helseminister Ingvild Kjerkol, etter at Nord universitet bestemte seg for å stryke oppgaven hennes på grunn av plagiering. – Med forbehold om at dette blir det endelige vedtaket i saken til Ingvild Kjerkol, bør Støre vurdere om han har tillit til henne som landets helse- og omsorgsminister, sier Listhaug i en pressemelding. Listhaug mener det er ekstra alvorlig at den nå underkjente masteroppgaven ble skrevet mens Kjerkol var stortingspolitiker for Arbeiderpartiet..

NRK - Igår: 12:29

Kjerkols advokat: – Ikke mottatt vedtaket

– Vi har ikke mottatt vedtaket, sier Ingvild Kjerkols advokat, Marianne Klausen, til NRK.Kilder opplyser til NRK at Kjerkols masteroppgave strykes av Nord universitet på grunn av plagiering. Klausen sier de har bedt universitetet om å sende vedtaket så fort som mulig.

Klartale - Igår: 12:04

Kjerkol tatt for juks

En nemnd på Nord universitet har sett på masteroppgaven til Ingvild Kjerkol. Årsaken er at oppgaven har tekst som likner andre oppgaver. Nemnda skulle finne ut om Kjerkol har jukset.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com