New Mexico

Sunday, 26 June, 19:24

Nyheter om New Mexico

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 jun 22 kl. 06:02

Biden lover støtte til brannherjet New Mexico

President Joe Biden skal trappe opp støtten til New Mexico som siden april har vært herjet av den største brannen i delstatens historie, skriver NTB. Brannen oppsto da planlagte branner for å renske ut brannfarlig buskas kom ut av kontroll. Hundrevis av boliger er brent ned, og tusener av mennesker har måttet flytte bort etter hvert som brannen spredte seg til over 1300 kvadratkilometer..

NRK - 14 apr 22 kl. 07:40

Flere tusen flykter fra branner i USA

Flere tusen mennesker har måttet forlate hjemmene sine på grunn av flere branner i New Mexico og Colorado i USA. Minst 150 boliger og andre bygninger er ødelagt. En av brannene dekker et areal på drøyt 16 kvadratkilometer, nær byen Ruidoso i New Mexico.

NRK - 09 maj 22 kl. 05:24

Ber 12.000 husstander evakuere i New Mexico

Rundt 12.000 husstander i det nordlige New Mexico har fått beskjed om å evakuere fra hjemmene sine på grunn skogbrannen som sprer seg raskt. Det er den nest største skogbrannen i statens historie, som kom ut av kontroll 6.

NRK - 16 maj 22 kl. 08:34

Storbrann i New Mexico vokser

Den nest største brannen i New Mexicos historie har herjet i fem uker. Rundt 2.000 brannfolk håper avtagende vind skal gjøre arbeidet lettere.

NRK - 26 maj 22 kl. 05:11

Boeings Starliner-kapsel er tilbake på jorda

Boeing romkapsel Starliner har landet på jorda etter en ubemannet tur til Den internasjonale romstasjonen ISS. Kapselen landet like før klokka 17 onsdag lokal tid i ørkenen i New Mexico, seks dager etter at den startet ferden. Den ubemannede romferden var den siste testen for Starliner før mennesker skal tas med på en ny testrunde, muligens innen året er omme.

NRK - 17 mar 22 kl. 21:46

13-åring i pickup kolliderte med varebil i Texas – ni personar drepne

Ein 13-åring som køyrde ein pickup-lastebil og kolliderte med ein varebil i Texas, USA drap ni personar, melder USAs nasjonale sikkerheitstyre for transport. Det skriv nyheitsbyrået Reuters. Blant dei drap er seks medlem av eit golflag frå eit college i New Mexico.

NRK - 15 feb 22 kl. 19:09

Enkemannen til kamerakvinne går til søksmål

Familien til Halyna Hutchins som ble skutt og drept på filmsettet til Rust går til søksmål. Hutchins ble drept da skuespiller og produsent Alec Baldwin rettet en Colt-revolver mot filmfotografen under øving til filmopptak i New Mexico 21. oktober.

NRK - 15 feb 22 kl. 19:09

Familien til kamerakvinne saksøker Alec Baldwin

Familien til Halyna Hutchins som ble skutt og drept på filmsettet til Rust går til søksmål. Hutchins ble drept da skuespiller og produsent Alec Baldwin rettet en Colt-revolver mot filmfotografen under øving til filmopptak i New Mexico 21. oktober.

NRK - 02 nov 21 kl. 02:18

Håper på endring i filmbransjen

Mannen som ga Alec Baldwin våpenet han avfyrte på settet til westernfilmen «Rust», sier han håper tragedien fører til endringer i filmbransjen. Innspillingsleder Dave Halls, som ga Baldwin våpenet, uttaler seg for første gang siden ulykken 21. oktober i New Mexico.

NRK - 04 nov 21 kl. 21:21

Seier nei til ekte våpen

Skodespelaren Dwayne «The Rock» Johnson seier han vil slutte å bruke ekte våpen i filmane han spelar i. Grunnen er skytehendinga på filmsettet til filmen «Rust» i New Mexico nyleg. Der døydde ein filmfotograf etter at våpenet til skodespelaren Alec Baldwin viste seg å vere skarpladd og ikkje med lausammunisjon..

VG - 30 okt 21 kl. 21:05

Alec Baldwin uttaler seg for første gang etter skyteuhellet

Alec Baldwin uttaler seg for første gang etter at han ved et uhell ha avfyrt skudd på et filmsett i New Mexico..

VG - 30 okt 21 kl. 21:05

Alec Baldwin uttaler seg for første gang etter skyteulykke

Alec Baldwin uttaler seg for første gang etter at han avfyrte skudd på et filmsett i New Mexico..

VG - 26 okt 21 kl. 18:58

Trump Jr. selger «Alec Baldwin kills people»-T-skjorter: – Avskyelig

Ekspresident Donald Trump har båret nag til Alec Baldwin siden skuespilleren parodierte ham. Nå profitterer sønnen Donald Trump Jr. på skyteulykken i New Mexico..

VG - 26 okt 21 kl. 02:05

Hilaria Baldwin bryter tausheten etter skytingen: «Hjertet mitt er med Halyna»

Forrige uke avfyrte Alec Baldwin et skudd ved en feiltagelse som drepte filmfotograf Halyna Hutchins på et filmsett i New Mexico. Nå kommenterer Baldwin sin kone den fatale ulykken for første gang..

NRK - 22 okt 21 kl. 17:52

I sjokk etter skyteulykke

– Der er ingen ord som kan forklare sjokket og sorga over den tragiske ulukka som tok livet at Halyna Hutchins, skriv Alec Baldwin på Twitter. Han skriv vidare at han samarbeider med politiet og har kontakt med familien til den avdøde filmfotografen. Baldwin fyrte av skotet som drap Hutchins under innspeling av filmen «Rust» i New Mexico i USA..

NRK - 22 okt 21 kl. 17:52

Baldwin i sjokk etter skyteulykke

– Der er ingen ord som kan forklare sjokket og sorga over den tragiske ulukka som tok livet at Halyna Hutchins, ei kone, ei mor og ein djup beundra kollega av oss, skriv Alec Baldwin på Twitter. Han skriv vidare at han samarbeider med politiet og har kontakt med familien til den avdøde filmfotografen. Baldwin fyrte av eit skot som drap Hutchins under innspeling av filmen «Rust» i New Mexico i USA.

VG - 22 okt 21 kl. 15:40

Bilder viser fortvilet Alec Baldwin etter skytedramaet

Bilder viser det som ser ut til å være en sønderknust Alec Baldwin (63) på parkeringsplassen utenfor politihuset i New Mexico..

VG - 22 okt 21 kl. 15:40

Bilder viser fortvilet Alec Baldwin etter skytetragedien

Bilder viser en tilsynelatende sønderknust Alec Baldwin (63) på parkeringsplassen utenfor politihuset i New Mexico..

NRK - 22 okt 21 kl. 04:21

Skyteulykke på filminnspilling

En kvinne er død og en mann skadd etter en skyteulykke under innspilling av Alec Baldwins westernfilm «Rust» i New Mexico i USA. Politiet har ikke identifisert de to som begge er 42 år gamle, eller sagt om de var skuespillere eller med i filmteamet. En talsperson sier ulykken skjedde da et våpen med løsskudd ble avfyrt ved en feil..

VG - 22 okt 21 kl. 02:47

Kvinnelig crewmedlem drept på filmsett

To personer ble skutt ved et uhell under innspillingen av en westernfilm i New Mexico i USA..

VG - 22 okt 21 kl. 02:47

Alec Baldwin avfyrte skudd ved en ulykke: Filmfotograf (42) døde

To personer ble skutt ved et uhell under innspillingen av en westernfilm i New Mexico i USA. Fotografen Halyna Hutchins døde av skadene..

VG - 22 okt 21 kl. 02:47

Alec Baldwin avfyrte skudd ved uhell: Filmfotograf (42) døde

To personer ble skutt ved et uhell under innspillingen av en westernfilm i New Mexico i USA. Fotografen Halyna Hutchins døde av skadene..

VG - 22 okt 21 kl. 02:47

Alec Baldwin skjøt med rekvisittvåpen på settet – filmfotograf drept

LOS ANGELES (VG) Filmfotograf Halyna Hutchins (42) døde av skadene, og regissør Joel Souza (48) skal være kritisk skadet etter det en produsentkilde beskriver som et uhell på settet i New Mexico..

VG - 22 okt 21 kl. 02:47

Alec Baldwin skjøt med rekvisittvåpen på settet – filmfotograf drept

LOS ANGELES (VG) Filmfotograf Halyna Hutchins (42) døde av skadene, og regissør Joel Souza (48) skal være kritisk skadet etter det en produsentkilde beskriver som et uhell på settet i New Mexico..

NRK - 02 sep 21 kl. 20:35

Flyforbud for Virgin Galactic

Romselskapet Virgin Galactic, eid av den britiske milliardæren Richard Branson (70), har fått flyforbud av USAs luftfartstilsyn FAA. Årsaken er at romskipet avvek fra sin kurs da det ble skutt opp fra ørkenen i New Mexico 11. juli i år.

NRK - 11 jul 21 kl. 15:31

Dårlig vær forsinker Branson

Richard Bransons tur til verdensrommet er utsatt med halvannen time som følge av dårlig vær, opplyser Virgin Galactic. Milliardæren Branson grunnla i 2004 sitt eget romselskap i håp om å oppfylle drømmen om å dra til verdensrommet. Søndag klokka 16.

VG - 30 jun 21 kl. 21:48

Donald Rumsfeld er død (88)

På twitterkontoen til den tidligere forsvarsministeren i USA opplyses det at han gikk bort onsdag kveld i New Mexico, omringet av sine kjære..

NRK - 27 jun 21 kl. 00:40

Fem døde i luftballongulykke

Fem personer døde etter at en varmluftsballong traff en kraftlinje i Albuquerque i New Mexico lørdag. Gondolen fat 30 meter og landet i en travel gate, der en tok fyr. 13.

E24 - 01 jun 21 kl. 22:55

New Mexicos vaksinelotterivinner vil stikke av med 5 millioner dollar

Flere amerikanske stater frister med lotterier for å sikre at innbyggerne tar coronavaksine. I New Mexico vil en heldig innbygger i august bli fem millioner dollar rikere..

NRK - 12 maj 21 kl. 14:25

Atomubåt forlater Tromsø

Den amerikanske ubåten USS New Mexico forlot Grøtsund havn i Tromsø ved 14-tida. Det omstridte anløpet har forløpt som planlagt, båten har fått etterforsyning, også av mannskaper, får NRK opplyst. Den militære eskorten ut Grøtsundet ledes an av kystvaktfartøyet Harstad og slepebåten Lupus fra Tromsø, på samme måte som da den reaktordrevne ubåten kom til kai mandag..

NRK - 03 maj 21 kl. 23:00

Frykter ny skogbrannsommer i USA

New Mexico og California herjes av rekordtidlige skogbranner. 2020 var tidenes verste brannår i det vestlige USA. Nå spår eksperter at 2021 blir langt verre..

NRK - 04 nov 20 kl. 03:03

Trump vinner fem, Biden to stater

President Trump vinner Nord-Dakota, Sør-Dakota, Wyoming, Louisiana og Nebraska. Joe Biden vinner New York og New Mexico. Alle resultatene var ventet.

NRK - 17 nov 20 kl. 04:02

Pfizer tester vaksine i 4 delstater

Legemiddelselskapet Pfizer starter testing av sin koronavaksine i fire delstater i USA. Det gjelder Texas, New Mexico, Tennessee og Rhode Island. Delstatene vil ikke få alminnelig tilgang til vaksinen tidligere enn andre delstater, opplyser Pfizer..

Dagbladet - 03 nov 20 kl. 18:01

Fylket som alltid velger presidenten

I 68 år har fylket Valencia i delstaten New Mexico stemt det samme som majoriteten av det amerikanske folket under presidentvalget. Derfor kan det være verdt å følge med på valgresultatene fra dette fylket i natt..

Dagbladet - 16 sep 20 kl. 03:58

Slår alarm om fugletragedie

Et skyhøyt antall fugler faller døde fra himmelen i delstaten New Mexico i USA. Det får forskere til å slå alarm..

NRK - 04 aug 20 kl. 04:59

Branson planlegger å bli romturist

Den britiske milliardæren Richard Branson, som grunnla flyselskapet Virgin, varsler at han planlegger å reise ut i rommet i en rakett fra Virgin Galactic tidlig neste år. Raketten skal skytes opp fra Spaceport America i New Mexico, skriver Reuters..

Aftenposten - 16 jul 20 kl. 22:54

Nå er det 75 år siden den første atomprøvesprengningen

16. juli 1945 ble verdens første atombombe testet i New Mexico i USA. På Kjeller ved Lillestrøm venter de på den neste..

NRK - 03 jun 20 kl. 05:37

Biden sikret seier i 7 primærval

Joe Biden, som trolig blir Demokratenes kandidat i høstens presidentvalg, vant i alle de sju delstatene som avholdt primærvalg tirsdag – Indiana, Pennsylvania, Maryland, Rhode Island, Sør-Dakota, New Mexico og Montana..

NRK - 22 dec 19 kl. 14:17

Romsonde landet i New Mexico

Romsonden Starliner landet søndag i ørkenen i New Mexico, USA. Landingen markerer avslutningen på et intenst forsøk på å få sonden tilbake til jorda de siste to dagene..

E24 - 22 dec 19 kl. 15:03

Boeings romfartøy tilbake på jorda

Boeings romfartøy Starliner landet søndag i New Mexico i USA etter en mislykket romferd..

NRK - 07 nov 19 kl. 02:42

Mann henrettet med gift i Texas

38 år gamle Justen Hall ble i natt henrettet i Huntville-fengselet i El Paso i USA. Han var dømt for å ha kvalt en kvinne i 1999 i frykt for at hun skulle varsle politiet om hans narkotikalovbrudd. Deretter begrov han liket i New Mexico-ørkenen..

NRK - 04 jul 19 kl. 03:36

Nekter Trump grensemur

En ankedomstol har nektet Trump-adminstrasjonen å ta midler fra forsvarsdepartementets avdeling for narkotikabekjempelse for å bygge grensemuren mellom USA og Mexico sør i Arizona, California og New Mexico. Ankedomstolen var splittet i sin kjennelse..

NRK - 07 maj 19 kl. 02:04

Amerikanar omkom i flybrann

Ein amerikansk mann (22) frå Santa Fe i New Mexico var blant dei omkomne då eit russisk fly brann og naudlanda i Moskva i helga. Han var på veg til nordvestlege Russland for å jobbe som guide for flugefiskarar, ifølgje hans tidlegare arbeidsgjevar..

NRK - 07 feb 19 kl. 11:34

New Mexico trosser Trump

New Mexicos guvernør, Michelle Ljuan Grisham, trekker nasjonalgarden tilbake fra grensa og kaller president Donald Trumps påstander om en strøm av farlige migranter for tøvete Hun sier soldatene har hatt lite eller ingenting å gjøre den siste tiden..

NRK - 14 dec 18 kl. 05:26

Sjuåring døde i varetekt i USA

En sju år gammel jente fra Guatemala døde av dehydrering og sjokk etter at hun og faren ble pågrepet av grensekontrollen i USA 6. desember, skriver Washington Post. De var sammen med over 160 illegale innvandrere som ble pågrepet i New Mexico..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com