Mongstad

Monday, 06 February, 03:57

Nyheter om Mongstad

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 26 jan 23 kl. 20:14

ABP vil gjenbruke energi fra Mongstad-raffineri

APB vil bruke en halv milliard på å gjenbruke varmt vann fra Equinors oljeraffineri. Asset Buyout Partners (ABP) eier industriparken på Mongstad, mens Equinor eier raffineriet. ABP vil gjenbruke spillvarme fra raffineriet på Mongstad til blant annet oppvarming av industri- og anleggsbygg på Mongstad Forsyningsbase.

NRK - 20 jan 23 kl. 09:36

Petroleumstilsynet gransker arbeidsulykke på Mongstad

Petroleumstilsynet (Ptil) har iverksatt gransking av en hendelse på Mongstad 18. januar 2023, hvor en person ble skadet etter å ha falt ned fra et stillas, skriver tilsynet i en pressemelding. Equinor er operatør på landanlegget på Mongstad..

NRK - 30 sep 22 kl. 13:29

Mulig observasjon av drone over Mongstad i natt

Politiet etterforsker en mulig observasjon av en drone over Mongstad i natt. – Klokken 23.30 i natt rykket vi ut etter droneobservasjon ved Mongstad.

NRK - 30 jan 23 kl. 13:16

Stillasbygging på Mongstad gjenopptas

Petroleumstilsynet har godkjent tiltak gjort ved Mongstad, slik at stillasbyggingen kan gjenopptas. Aktiviteten ble først stanset etter en fallulykke. Petroleumstilsynet (Ptil) gransker ulykken der en mann ble alvorlig skadd etter fall fra et stillas han monterte på Equinor Mongstads raffinerianlegg.

NRK - 30 jan 23 kl. 09:26

Petroleumstilsynet stansar aktivitet etter ulukke

Petroleumstilsynet (Ptil) har pålagt Beerenberg Services at all aktivitet knytt til bygging av stillas på Mongstad blir stansa. Dette skjer etter at Ptil har innleia ei gransking av hendinga der ein mann fall ca. 23 meter ned under montering av eit stillas 18.

E24 - 26 jan 23 kl. 17:58

Vil gjenbruke energi fra Mongstad-raffineri: Bygger «energitunnel» til en halv milliard

ABP som eier industriparken på Mongstad vil bruke en halv milliard på å gjenbruke varmt vann fra Equinors oljeraffineri. En «energitunnel» skal fordele vannet rundt omkring på basen..

NRK - 18 jan 23 kl. 13:42

Arbeidsulykke på Mongstad

Nødetatane rykkjer ut til ei arbeidsulykke på Mongstad. Ein mann har falle ned frå eit stillas. Det er ukjend status på vedkommande..

NRK - 18 jan 23 kl. 13:42

Arbeidsulykke på Mongstad: Skal ha falt 10 – 20 meter

Naudetatane har rykka ut til ei arbeidsulykke på Mongstad. Ein mann har falle ned frå eit stillas. Det er ukjend status på vedkommande.

NRK - 01 okt 22 kl. 12:40

Politiet ber Forsvaret om hjelp til vakthold på Mongstad

Vest politidistrikt har bedt Forsvaret om hjelp dersom det blir behov for langvarig vaktbehov ved Equinors olje- og gassanlegg på Mongstad. Det skriver Avisa Nordhordland og Bergensavisen lørdag. – Det ligger i kortene at dersom vi skal gjøre dette over tid, så må vi ha hjelp av andre.

NRK - 30 sep 22 kl. 13:29

Nordhordland: Mulig observasjon av drone over Mongstad i natt

Politiet etterforsker en mulig observasjon av en drone over Mongstad i natt, skriver Avisa Nordhordland. – Det ble observert droner over forsyningsbasen på Mongstad torsdag kveld og natt til fredag av de som jobber på basen, sier politioverbetjent Kurt Inge Hordvik ved Nordhordland politistasjon til avisen..

NRK - 17 nov 22 kl. 10:04

Framleis uavklart situasjon på Mongstad

Klokka 10.00 fortel 110-sentralen til NRK at temperaturen i syretanken på Mongstad Base så smått har byrja å auka igjen. Det betyr at situasjonen enno ikkje er avklart.

NRK - 17 nov 22 kl. 09:46

Har kontroll på syretank på Mongstad

110-sentralen opplyser til NRK at dei har fått kontroll på temperaturauken i syretanken på Mongstad Base. – Dei siste temperaturmålingane viser fornuftige verdiar og vi har no kontroll, seier vaktkommandør Jostein Steinsland Hauge til NRK. Per no er ingen skadde i hendinga.

NRK - 17 nov 22 kl. 09:30

Oppretter sikkerhetssone rundt Mongstad

Nødetatene har rykket ut til Mongstad i Alver i forbindelse med en ukontrollert temperaturøkning i en syretank. Foreløpig er det opprettet en sikkerhetssone på 100 meter, melder politiet..

NRK - 17 nov 22 kl. 09:30

Oppretter sikkerhetssone på Mongstad Base

Nødetatene har rykket ut til Mongstad i Alver i forbindelse med en ukontrollert temperaturøkning i en syretank. Foreløpig er det opprettet en sikkerhetssone på 100 meter, melder politiet. Vest politidistrikt opplyser at hendelsen har skjedd på Mongstadbasen, som er Norges største forsyningshavn når det gjelder tonn over kai, og en av de største ISPS-havnene i Europa..

NRK - 23 sep 22 kl. 12:46

Statnett anbefaler at driften av Mongstad forlenges til juni neste år

Gasskraftverket på Mongstad bør brukes som et virkemiddel for å håndtere en anstrengt kraftsituasjon, mener Statnett. Det går fram at et brev, datert 7. september, som Statnett har sendt til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Aftenposten - 30 dec 22 kl. 21:11

Reagerte på russisk båt ved Mongstad: – Ba om å få søke ly mot uværet

Slik svarer Forsvaret om at et russisk fiskefartøy fikk ankre opp like ved oljebasen..

NRK - 30 sep 22 kl. 10:01

Statnett sine tiltak for å hindra risikoen for straumrasjonering

Klokka 10 la Statnett fram moglege tiltak for å redusera risikoen for straumrasjonering i Noreg. Fram mot våren tilrådar Statnett følgande tiltak for å betra energisituasjonen og handtera ein meir anstrengt kraftsiusajon dersom det oppstår: * Oppretthalda og vidareutvikla oppfølging av produsentane for å sikra at det blir haldt igjen tilstrekkeleg med vatn gjennom tappesesongen. * Gjennomføra informasjonskampanjer for å redusera forbruket og innføra konkrete tiltak for å redusera forbruket innan offentleg verksemd.

NRK - 28 sep 22 kl. 17:59

Blir kvalm av tilspissa situasjon

Fylkesvaraordførar Natalia Golis (MDG) fortalde under fylkestinget på Mongstad i dag at ho blir kvalm av den tilspissa tryggingspolitiske situasjon. – Å sitje her rett ved oljeanlegget på Mongstad med auka nasjonal beredskap er til å bli kvalm av. Vi ser at det er utført sabotasje hos nabolanda våre Sverige og Danmark.

NRK - 26 sep 22 kl. 13:41

NVE støtter igangsetting av gasskraftverket på Mongstad

Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE, har bedt Statnett om å utrede behovet for fremtidige tiltak, som kan redusere risikoen for kraftmangel i Norge. Dette er såkalte SAKS-tiltak, som kan brukes i en svært anstrengt kraftsituasjon. Statnett skal levere sin utredning til NVE innen 1.

E24 - 26 sep 22 kl. 13:37

NVE støtter videre arbeid med gasskraftverket på Mongstad

Støtter Statnetts anbefaling om at driften på Mongstad fortsetter..

E24 - 23 sep 22 kl. 12:48

Statnett anbefaler at driften av Mongstad forlenges til juni neste år

Gasskraftverket på Mongstad bør brukes som et virkemiddel for å håndtere en anstrengt kraftsituasjon, mener Statnett..

Aftenposten - 23 sep 22 kl. 12:48

Statnett anbefaler at driften av Mongstad forlenges til juni neste år

Gasskraftverket på Mongstad bør brukes som et virkemiddel for å håndtere en anstrengt kraftsituasjon, mener Statnett..

NRK - 13 jun 22 kl. 09:22

Mongstad står for 4 prosent av CO₂-utslipp

Raffineriet på Mongstad utenfor Bergen er fremdeles landets største utslippspunkt. I fjor økte utslippene, og Mongstad sto for mer enn 4 prosent av norske utslipp. I fjor økte utslippene fra Mongstad fra 1,7 millioner tonn CO₂-ekvivalenter i 2020 til over 2 millioner tonn i 2021, skriver Teknisk Ukeblad.

NRK - 04 jul 22 kl. 16:05

Brann på Mongstad skal granskes av petroleumstilsynet

Brannen i et prosessoranlegg på oljeraffineriet på Mongstad søndag, skal granskes av Petroleumstilsynet (Ptil). Brannen, som antas å ha oppstått i en flens, ble oppdaget 05.45 søndag.

NRK - 03 okt 22 kl. 23:34

Jakob (23) leder HV-vaktlag i Bergen

Flere tusen bevæpnede heimevernssoldater er kalt ut for å vokte samfunnskritiske institusjoner og anlegg flere steder i landet. I Vest politidistrikt har heimevernet overtatt vaktholdet på Kollsnes og på Mongstad for å frigi politiressurser. I Bergen sentrum, på Bergenhus festning, forteller lagfører Jakob Stuland Songstad (23) om en skjerpet stemning..

E24 - 30 sep 22 kl. 16:40

Her patruljerer Kystvakten ved Troll-feltet

Kystvakten patruljerer nå rundt en rekke norske norske olje- og gassanlegg som Draugen, Troll, Mongstad og Tjeldbergodden, viser bilder Forsvaret har publisert..

E24 - 30 sep 22 kl. 16:40

Jagerfly og skip passer på olje- og gassanlegg

Forsvaret patruljerer nå rundt en rekke norske norske olje- og gassanlegg som Draugen, Troll, Mongstad og Tjeldbergodden, viser bilder Forsvaret har publisert..

NRK - 28 sep 22 kl. 11:08

Equinor hevar beredskapen

Equinor har bestemt seg for å heve sikringsnivået i Noreg. Beredskapshevinga skjedde i natt, og gjeld alle Equinors anlegg, får NRK opplyst. – Det er basert på den utviklinga vi har sett den siste tida.

E24 - 02 aug 22 kl. 14:04

Statnett ber Equinor utsette nedstengningen av gasskraftverket på Mongstad

Statnett ber Equinor videreføre driften av gasskraftverket på Mongstad fram til utredningen om tiltak i kraftkrisen er ferdig..

NRK - 02 aug 22 kl. 14:02

Statnett ber Equinor utsette nedstengningen av gasskraftverket på Mongstad

Statnett ber Equinor utsette nedstengningen av gasskraftverket på Mongstad, melder NTB..

E24 - 01 aug 22 kl. 11:43

Statnett kan ikke si om de vil gi råd om Mongstad før gasskraftverket stenges

Statnett mener det ikke er klokt å legge ned kraftproduksjon når vi er midt i en europeisk kraftkrise, men kan ikke si om Mongstad blir reddet eller ikke..

VG - 19 sep 22 kl. 12:08

Energikrisen: Kan fyre opp gasskraftverk i vinter

Hvis det må strakstiltak til for å hindre rasjonering av strøm i vinter, er et av de mulige tiltakene å legge til rette for gasskraftproduksjon på Mongstad..

E24 - 30 jul 22 kl. 10:07

Høyre frykter somling fra regjeringen gjør at Mongstad ikke blir reddet

Høyre ber regjeringen raskt komme på banen og berge gasskraftverket på Mongstad. Ansvaret ligger hos regjeringen, mener Høyre..

NRK - 27 jul 22 kl. 10:40

Equinor vil fortsatt legge ned Mongstad

Equinor-sjef Anders Opedal gjør det klart at selskapet fortsatt skal legge ned gasskraftverket på Mongstad, til tross for den vanskelige energisituasjonen. – Det er et kraftverk som ikke er lønnsomt å drifte og ha som beredskap, og det har vært kjent i mange år at det skal legges ned, sier Opedal til NTB. Han legger til at Equinor har spurt om det er noen som ønsker å ta den økonomiske byrden av å drifte kraftverket som reserveløsning, uten å ha fått svar.

E24 - 04 jul 22 kl. 14:53

Har iverksatt gransking på Mongstad etter brann

Petroleumstilsynet (Ptil) har iverksatt gransking etter brann på Mongstad-raffineriet 3. juli 2022, ifølge en pressemelding..

E24 - 03 jul 22 kl. 07:55

Brann i prosessoranlegg ved oljeraffineriet på Mongstad

Det brenner i et prosessoranlegg på oljeraffineriet på Mongstad, men industrivern på stedet har kontroll. Ingen personer er skadd, opplyser politiet..

E24 - 03 jul 22 kl. 07:55

Brannen i oljeraffineriet på Mongstad er slukket

Brannen i et prosessoranlegg på oljeraffineriet på Mongstad er nå slukket. Skadeomfanget og årsaken til brannen blir nå undersøkt..

NRK - 03 jul 22 kl. 06:28

Det brenner i oljeraffeneriet på Mongstad

Det er meldt om brann på oljeraffeneriet på Mongstad utenfor Bergen. Det er observert flammer og røyk. Nødetatene er på vei til stedet og det blir jobbet med å avklare situasjonen.

NRK - 03 jul 22 kl. 06:28

Det brenner på oljeraffineriet på Mongstad

Det er meldt om brann på oljeraffineriet på Mongstad utenfor Bergen. Brannen ble meldt inn kl. 05.

Aftenposten - 07 aug 22 kl. 07:26

Klimaforsker vil utsette stenging av Equinors gassturbin

Gasskraftverket på Mongstad som slipper ut 0,5 prosent av Norges totale utslipp, bør holdes i drift, mener klimaforsker….

E24 - 07 aug 22 kl. 07:26

Klimaforsker vil utsette stenging av Equinors gassturbin

Gasskraftverket på Mongstad som slipper ut 0,5 prosent av Norges totale utslipp, bør holdes i drift, mener klimaforsker Asbjørn Torvanger. – Vi er i en vanskelig situasjon med kraftmarkedet i Norge og Europa..

NRK - 05 aug 22 kl. 10:49

BT: Gasskraftverk holdes tilgjengelig

Equinor har bestemt at de vil holde gassturbinen på Mongstad kraftvarmeverk tilgjengelig frem til 1. oktober, skriver BT. Driften av gassturbinen vil bli stengt som planlagt den 31.

E24 - 04 aug 22 kl. 16:33

Vil beholde gasskraftverk som strømreserve: – Ikke økonomisk forsvarlig

Statnett og opposisjonspolitikere stritter imot nedleggelsen av Equinors gasskraftverk på Mongstad. Kraftanalytiker Tor Lilleholt mener nedleggingen ikke vil bety noe for kraftforsyningen..

Klartale - 02 aug 22 kl. 14:54

Ber Equinor la være å stenge kraftverk vi kanskje trenger

Gasskraftverket på Mongstad i Vestland skal stenge. Det skjer samtidig med at Europa har for lite gass. Folk i Sør-Norge betaler mye for strøm.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com