Mohammed

Sunday, 04 December, 13:35

Nyheter om Mohammed

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 23 nov 22 kl. 10:22

Saudi Arabia-helten sendt til sykehus i Tyskland på kronprinsens ordre

Yasser Al Shahrani ofret alt i 2-1-seieren mot Argentina, og ble stygt skadet i en duell med en medspiller. Keeperen fikk Mohammed Alowais kne i hodet og ble liggende forslått på gresset. Ifølge Gulf Today Al Shahrani seg et brudd i kjeven og på venstre side av ansiktet.

NRK - 27 okt 22 kl. 20:33

Enighet om ny regjering i Irak

Nasjonalforsamlingen i Irak har etter en årelang krise blitt enige om en ny regjering, opplyser statsministerens kontor. – Statsminister Mohammed Shia al-Sudanis regjering har fått tillit i nasjonalforsamlingen, heter det i en kunngjøring etter avstemningen. Først ett år etter valget greide Iraks folkevalgte i midten av oktober å bli enige om ny president, den 78 år gamle kurdiske veteranen Abdul Latif Rashid.

NRK - 23 timer siden

Iran: Bygging av nytt atomkraftverk er i gang.

ran har startet byggingen av et nytt kjernekraftverk, ifølge statlige medier i landet. Lederen for den iranske atomenergiorganisasjonen, Mohammed Eslami, var til stede da byggearbeidet offisielt begynte lørdag. Det melder statlig iransk TV og radio.

Aftenposten - 28 nov 22 kl. 16:16

Kudus VM-helt for Ghana: – Overgangsbeløpet hans går til himmels

Mohammed Kudus (22) viste seg å bli Ghanas helt med sin 3-2-scoring i en svært underholdende og dramatisk kamp mot….

NRK - 27 nov 22 kl. 20:15

Al-Shabaab-angrep mot hotell i Mogadishu

Et væpnet angrep pågår mot et hotell som brukes av regjeringsmedlemmer i Somalias hovedstad Mogadishu. Al-Shabaab sier de står bak. Politibetjenten Mohammed Abdi bekrefter overfor nyhetsbyrået Reuters at opprørere stormet Villa Rose-hotellet søndag.

Aftenposten - 24 nov 22 kl. 16:22

Saudi-Arabia har fått æresplass på siden av Fifa-sjefen. På hjemmebane fortsettelser henrettelsene.

Kronprins Mohammed bin Salman har gått fra drapsmistenkt til æresplass på tribunen..

VG - 23 nov 22 kl. 09:49

Saudisk VM-helt fløyet til Tyskland på ordre fra kronprinsen

Yasser Al Shahrani (30) ble liggende bevisstløs med store skader i bragden mot Argentina. Etterpå skal Mohammed bin Salman (37) ha beordret at 30-åringen ble fraktet i privatfly til Tyskland for operasjon..

NRK - 18 nov 22 kl. 05:03

Mener Saudi-Arabias kronprins bør beskyttes mot søksmål

USAs president Joe Biden mener at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman bør beskyttes mot søksmål etter drapet på journalisten Jamal Khashoggi. Biden-administrasjonen uttaler at kronprinsens offisielle rolle bør være grunnlag for immunitet i søksmålet fra Khashoggis forlovede og fra menneskerettighetsgruppen som Khashoggi hadde etablert, Democracy for the Arab World Now. Dermed støtter Washington Saudi-Arabias syn i saken.

NRK - 18 nov 22 kl. 05:03

Biden vil gi Saudi-Arabias kronprins immunitet

USAs president Joe Biden mener at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman bør beskyttes mot søksmål etter drapet på journalisten Jamal Khashoggi. Biden-administrasjonen uttaler at kronprinsens offisielle rolle bør være grunnlag for immunitet i søksmålet fra Khashoggis forlovede og fra menneskerettighetsgruppen som Khashoggi hadde etablert, Democracy for the Arab World Now. Dermed støtter Washington Saudi-Arabias syn i saken.

NRK - 15 jul 22 kl. 21:27

Biden diskuterte Khashoggi-drapet med Mohammed bin Salman

President Joe Biden og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman møtte hverandre med en jovial knokehilsen i Jeddah, skriver NTB. Det tok ikke lang tid før kritikken mot presidenten kom. Mohammed bin Salman, er regnet som landets reelle leder.

Klartale - 11 nov 22 kl. 09:40

Afghanske kvinner stenges ute

Kvinner får ikke bruke treningsstudioer. De får heller ikke komme inn i parker i Afghanistan. Det har Taliban bestemt.

NRK - 10 nov 22 kl. 16:56

Afghanske kvinner utestenges fra treningsstudioer og parker

Taliban begrunner det med at folk ikke respekterte regler for segregering. Reglene trådte i kraft denne uken, ifølge talsmann Mohammed Akef Mohajer for Taliban-regjeringen. Ifølge ham har regjeringen prøvd etter beste evne å unngå kvinnenekt.

NRK - 28 sep 22 kl. 04:58

Kronprins utnevnt til statsminister

Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman er utnevnt til landets nye statsminister. Det melder Reuters som viser til et kongelige dekret. Kong Salman utnevnte samtidig sin sønn Khalid bin Salman til ny forsvarsminister.

NRK - 27 sep 22 kl. 19:44

Saudi-Arabia: Mohammed bin Salman blir statsminister

Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman blir ny statsminister, det har kong Salman bestemt. En annen av kongens sønner prins Khalid bin Salman, tidligere statssekretær i forsvarsdepartementet blir nå ny forsvarsminister..

NRK - 29 okt 22 kl. 10:29

Reuters: Tusenvis av migrantarbeidere kastet ut i Doha

Myndighetene i Qatar har tømt og stengt flere boligblokker der migrantarbeidere bodde i Doha under én måned før fotball-VM, skriver Reuters. Blokkene skal være i samme område hvor det er ment at besøkende skal bo under det omstridte mesterskapet. Arbeiderne som bodde i blokkene sier til Reuters at de onsdag kveld fikk to timers varsel på å forlate hjemmene sine før bygningene senere på kvelden ble stengt.

NRK - 23 okt 22 kl. 00:58

MBS uteblir fra arabisk toppmøte

Den saudiske kronprisen og statsministeren Mohammed bin Salman skal ikke delta på det arabiske toppmøtet 1.og 2. november i Algerie, melder Reuters.

NRK - 16 okt 22 kl. 16:25

Biden har ingen planer om å møte Saudi-Arabias kronprins

USAs president Joe Biden har ingen planer om å møte Saudi-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman på det kommende G20-toppmøtet, ifølge Det hvite hus. USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sa søndag til CNN at det ikke er planlagt noe møte mellom de to på toppmøtet, som går av stabelen i Indonesia i november. Forholdet mellom de to nære allierte USA og Saudi-Arabia er igjen blitt turbulent den siste tiden.

NRK - 15 okt 22 kl. 03:13

Saudi-Arabia gir Ukraina milliarder i humanitær hjelp

Saudi-Arabia sender Ukraina humanitær hjelp til en verdi av 400 millioner dollar og tilbyr seg samtidig å megle mellom Ukraina og Russland. Kronprins Mohammed bin Salman, som er landets de facto-leder, sa fredag i en telefonsamtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at Saudi-Arabia er innstilt på å gi all hjelp som kan bidra til å deeskalere krigen. Han understreket samtidig at han står klar til å opptre som konfliktmegler i krigen, ifølge Reuters.

NRK - 13 okt 22 kl. 20:01

Iraks parlament valgte ny president tross rakettangrep

Ett år etter valget har Iraks folkevalgte klart å velge president – veteranen Abdul Latif Rashid. Samme dag ble minst ni raketter skutt mot parlamentet. Valget falt på den 78 år gamle kurderen Rashid, som blir Iraks nye statsoverhode etter at han fikk støtte fra 160 folkevalgte.

Klartale - 05 okt 22 kl. 08:15

Familien vil vite hvor Arfan Bhattis er

Bhatti skal ha blitt tatt av pakistansk politi etter at han ble etterlyst av norsk politi. Men nå skal han være savnet. Det sier en onkel og en fetter til en lokal journalist som jobber for kanalen NRK.

NRK - 04 okt 22 kl. 19:05

Familien til Arfan Bhatti: – Han er sporløst borte

De siste månedene har Arfan Bhatti oppholdt seg i en liten landsby utenfor Gujrat i Pakistan. – 26. september på morgenen dro han med barna for å levere dem på skolen.

NRK - 01 okt 22 kl. 05:02

Amnesty: 52 demonstranter drept i Iran

Til sammen 52 mennesker har måtte bøte med livet i sammenstøt med sikkerhetsstyrker under demonstrasjoner mot regjeringen i Iran, ifølge Amnesty. Flere hundre er skadd, opplyste organisasjonen fredag. Iranske statlige medier hadde tidligere rapportert om mer enn 40 dødsfall, men antallet døde antas å være høyere.

NRK - 25 sep 22 kl. 00:36

Olaf Scholz i Midtøsten på jakt etter gass

Tysklands forbundskansler Olaf Scholz er denne helgen i Midtøsten i håp om å sikre avtaler om gassforsyning. Scholz ankom Saudi-Arabia lørdag. Der møtte han Saudi-Arabias de facto-leder, kronprins Mohammed bin Salman, i håp om å inngå tettere energisamarbeid.

VG - 23 sep 22 kl. 22:08

Medier: Abramovitsj forhandlet fra fangeutveksling

Tidlige Chelsea-eier Roman Abramovitsj og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salam var sentrale i den store fangeutvekslingen mellom Russland og Ukraina denne uken, ifølge flere medier..

VG - 23 sep 22 kl. 22:08

Medier: Abramovitsj forhandlet frem fangeutveksling

Tidlige Chelsea-eier Roman Abramovitsj og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salam var sentrale i den store fangeutvekslingen mellom Russland og Ukraina denne uken, ifølge flere medier..

NRK - 22 sep 22 kl. 00:03

USA takket Ukraina og Saudi-Arabia for krigsfangebytte med Russland

Det hvite hus takket onsdag Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og kronprinsen Mohammed bin Salman i Saudi-Arabia for å ha arrangert et krigsfangebytte med Russland som førte til at to amerikanere ble løslatt. – Vi ser frem til at innbyggerne våre blir gjenforent med sine familier, skriver USAs sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan på Twitter..

Klartale - 20 jun 22 kl. 06:15

Derfor vil Taliban fjerne flere tusen valmuer

En soldat fra Taliban holder vakt. Han ser på en traktor som river opp valmue-plantene på en åker i den lille byen Washir i Afghanistan. Det er Noor Mohammed som eier åkeren.

NRK - 30 aug 22 kl. 08:59

Israel dømde palestinsk hjelpearbeidar og Gaza-sjef til 12 års fengsel

Ein israelsk rett dømde tysdag den palestinske hjelpearbeidaren og tidlegare Gaza-sjef for den amerikanske hjelpeorganisasjonen World Vision, Mohammed al-Halabi, til 12 år i fengsel for å ha støtta den palestinske, politiske gruppa Hamas med millionar av dollar, melder AFP. Al-Halabi har allereie vore fengsla i seks år. Organisasjonen World Vision skriv på sine eigne nettsider at dei er skuffa over dommen, som dei meiner bygg på feil bevis og fakta.

NRK - 15 jul 22 kl. 21:27

Biden refses for knokehilsen med Saudi-Arabias kronprins

President Joe Biden og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman møtte hverandre med en jovial knokehilsen i Jeddah, skriver NTB. Det tok ikke lang tid før kritikken mot presidenten kom. Mohammed bin Salman, er regnet som landets reelle leder.

NRK - 15 jul 22 kl. 17:42

Joe Biden møter Mohammed bin Salman

USAs president Joe Biden møter Saudia Arabias kronprins Mohammed bin Salman, skriver Reuters. Biden landet i dag i dag i Jeddah i Saudi Arabia, etter å ha vært i Israel. I Jeddah skal Biden delta på et møte i det såkalte Golfrådet der også ledere fra Egypt, Irak og Jordan er invitert, skriver NTB..

NRK - 14 jul 22 kl. 01:08

Sier Biden har lovet å ta opp drapet

Enken etter den saudiarabiske journalisten og regimekritikeren Jamal Khashoggi sier hun er lovet at USAs president Joe Biden vil ta opp drapet når han møter Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman. Det var i 2018 at Khashoggi ble lokket inn i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul, der en dødsskvadron utsendt fra Riyadh drepte og parterte ham. Amerikansk etterretning har konkludert med at drapet ble bestilt av kronprins Mohammed bin Salman, som er Saudi-Arabias de facto leder.

Klartale - 12 jul 22 kl. 06:00

Klart for første pilegrimsferd til Mekka etter to år med pandemi

Nå får én million pilegrimer reise til Mekka for å gjennomføre Hajj. Det har de som styrer Saudi-Arabia bestemt. Av dem kan 850.

NRK - 15 aug 22 kl. 16:53

Minst 29 døde etter oversvømmelser i Afghanistan

Minst 29 mennesker har mistet livet i oversvømmelser og styrtflom etter kraftig regnvær i Afghanistan i helgen. I de siste 24 timene rammet kraftig nedbør provinsene Parwan, Kapisa og Nangarhar. En talsmann for departementet for krisehåndtering, Mohammed Naseeb Haqqani, sier at minst 20 døde i Parwan, og 50 ble skadd.

NRK - 15 aug 22 kl. 12:26

Palestiner drept av israelsk politi i Øst-Jerusalem

Israelsk politi har skutt og drept en palestiner i okkuperte Øst-Jerusalem og hevder at han forsøkte å knivstikke en politimann. De israelske politifolkene skal ha lett etter ulovlige våpen i bydelen Kafr Aqab i Øst-Jerusalem da den palestinske 21-åringen Mohammed al-Shaham ifølge dem forsøkte å knivstikke dem. Han ble skutt og senere erklært død.

Aftenposten - 14 aug 22 kl. 08:31

Fra flyktningleir til verdens største scener. Slik ble «bryllupssangeren fra Gaza» en global popstjerne.

Den Norgesaktuelle sangeren Mohammed Assaf har flere millioner følgere på Instagram og egen voksfigur på Madame Tussauds….

Klartale - 11 aug 22 kl. 08:12

Oslo-skytingen har gjort folk redde

Mange var samlet for å minnes terroren. Onsdag var det tre år siden det skjedde. Philip Manshaus angrep Al-Noor-moskeen i Bærum.

NRK - 14 maj 22 kl. 11:12

Mohammed bin Zayed valgt til president

Sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan er valgt til president i De forente arabiske emirater. Han har fungert som leder mens halvbroren har vært syk. Khalifa bin Zayed Al Nahyan (73) døde i går etter å ha kjempet mot sykdom i flere år.

Klartale - 25 jul 22 kl. 06:30

Dette er landene det er farlig å være uenig med

Mohammed bin Salman er kronprins i Saudi-Arabia. Han ble kjent for mye av verden for fire år siden. Og han ble kjent for et drap på journalisten Jamal Khashoggi.

NRK - 16 jul 22 kl. 17:57

Saudi-Arabia lover Biden å øke oljeproduksjonen

Saudi-Arabia er villig til å øke produksjonskapasiteten for olje med en million fat per dag, sier saudiarabiske myndigheter. Mens president Joe Biden var på besøk i Saudi-Arabia lørdag, lovte kronprins Mohammed bin Salman å øke potensialet for daglig produksjon fra 12 til 13 millioner fat. Han understreket at det ikke er potensial for å øke kapasiteten mer enn det.

Dagbladet - 15 jul 22 kl. 22:04

Refses for knokehilsen

President Joe Biden og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman møtte hverandre med en jovial knokehilsen i Jeddah. Kort tid etter kom kritikken..

Aftenposten - 15 jul 22 kl. 21:52

Biden refses for knokehilsen med Saudi-Arabias kronprins

President Joe Biden og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman møtte hverandre med en jovial knokehilsen i Jeddah..

VG - 26 jun 22 kl. 22:09

Elever ble «sex-eksperter»: – Å snakke om sex burde bli normalisert

Benedikte (17) og Mohammed (17) ble seksualundervisere for en uke i programmet «Sexpertene». De mener elever burde snakke sammen om sex..

NRK - 22 jun 22 kl. 09:07

Saudi-Arabias kronprins besøker Tyrkia

Kronprins Mohammed bin Salman, som i praksis er Saudi-Arabias leder, besøker Tyrkia for første gang siden drapet på dissident og journalist Jamal Khashoggi. Forholdet mellom de to landene har vært anstrengt siden Khashoggi ble drept og partert i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul i 2018. Drapet skal ha vært bestilt av den mektige kronprinsen.

NRK - 18 jun 22 kl. 02:13

Biden toner ned møte med Saudi-Arabias kronprins

USAs president Joe Biden toner ned det kommende møtet med Saudi-Arabias omstridte kronprins Mohammed bin Salman, som i praksis er landets leder. Hensikten med reisen er ikke å møte kronprinsen, uttalte Biden fredag. Amerikansk etterretning anklager kronprinsen, som ofte kun omtales som MBS, for å ha stått bak drapet på den saudiarabiske journalisten og regimekritikeren Jamal Khashoggi.

NRK - 15 jun 22 kl. 19:53

Palestinsk hjelpearbeider kjent skyldig i terrorisme

En palestinsk hjelpearbeider som har ledet den kristne hjelpeorganisasjonen World Vision på Gazastripen, er kjent skyldig i terrorisme. Mohammed al-Halabi ble pågrepet av israelske myndigheter sommeren 2016 og har sittet fengslet siden. I kjennelsen som kom onsdag, ble han kjent skyldig i å ha underslått millioner av dollar til Hamas, den palestinske, islamistiske gruppen som har makten på Gazastripen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com