Mohammed

Wednesday, 28 September, 14:50

Nyheter om Mohammed

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 jul 22 kl. 21:27

Biden diskuterte Khashoggi-drapet med Mohammed bin Salman

President Joe Biden og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman møtte hverandre med en jovial knokehilsen i Jeddah, skriver NTB. Det tok ikke lang tid før kritikken mot presidenten kom. Mohammed bin Salman, er regnet som landets reelle leder.

NRK - 9 timer siden

Kronprins utnevnt til statsminister

Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman er utnevnt til landets nye statsminister. Det melder Reuters som viser til et kongelige dekret. Kong Salman utnevnte samtidig sin sønn Khalid bin Salman til ny forsvarsminister.

NRK - 19 timer siden

Saudi-Arabia: Mohammed bin Salman blir statsminister

Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman blir ny statsminister, det har kong Salman bestemt. En annen av kongens sønner prins Khalid bin Salman, tidligere statssekretær i forsvarsdepartementet blir nå ny forsvarsminister..

NRK - 25 sep 22 kl. 00:36

Olaf Scholz i Midtøsten på jakt etter gass

Tysklands forbundskansler Olaf Scholz er denne helgen i Midtøsten i håp om å sikre avtaler om gassforsyning. Scholz ankom Saudi-Arabia lørdag. Der møtte han Saudi-Arabias de facto-leder, kronprins Mohammed bin Salman, i håp om å inngå tettere energisamarbeid.

VG - 23 sep 22 kl. 22:08

Medier: Abramovitsj forhandlet fra fangeutveksling

Tidlige Chelsea-eier Roman Abramovitsj og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salam var sentrale i den store fangeutvekslingen mellom Russland og Ukraina denne uken, ifølge flere medier..

VG - 23 sep 22 kl. 22:08

Medier: Abramovitsj forhandlet frem fangeutveksling

Tidlige Chelsea-eier Roman Abramovitsj og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salam var sentrale i den store fangeutvekslingen mellom Russland og Ukraina denne uken, ifølge flere medier..

NRK - 22 sep 22 kl. 00:03

USA takket Ukraina og Saudi-Arabia for krigsfangebytte med Russland

Det hvite hus takket onsdag Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og kronprinsen Mohammed bin Salman i Saudi-Arabia for å ha arrangert et krigsfangebytte med Russland som førte til at to amerikanere ble løslatt. – Vi ser frem til at innbyggerne våre blir gjenforent med sine familier, skriver USAs sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan på Twitter..

Klartale - 20 jun 22 kl. 06:15

Derfor vil Taliban fjerne flere tusen valmuer

En soldat fra Taliban holder vakt. Han ser på en traktor som river opp valmue-plantene på en åker i den lille byen Washir i Afghanistan. Det er Noor Mohammed som eier åkeren.

NRK - 30 aug 22 kl. 08:59

Israel dømde palestinsk hjelpearbeidar og Gaza-sjef til 12 års fengsel

Ein israelsk rett dømde tysdag den palestinske hjelpearbeidaren og tidlegare Gaza-sjef for den amerikanske hjelpeorganisasjonen World Vision, Mohammed al-Halabi, til 12 år i fengsel for å ha støtta den palestinske, politiske gruppa Hamas med millionar av dollar, melder AFP. Al-Halabi har allereie vore fengsla i seks år. Organisasjonen World Vision skriv på sine eigne nettsider at dei er skuffa over dommen, som dei meiner bygg på feil bevis og fakta.

NRK - 15 jul 22 kl. 21:27

Biden refses for knokehilsen med Saudi-Arabias kronprins

President Joe Biden og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman møtte hverandre med en jovial knokehilsen i Jeddah, skriver NTB. Det tok ikke lang tid før kritikken mot presidenten kom. Mohammed bin Salman, er regnet som landets reelle leder.

NRK - 15 jul 22 kl. 17:42

Joe Biden møter Mohammed bin Salman

USAs president Joe Biden møter Saudia Arabias kronprins Mohammed bin Salman, skriver Reuters. Biden landet i dag i dag i Jeddah i Saudi Arabia, etter å ha vært i Israel. I Jeddah skal Biden delta på et møte i det såkalte Golfrådet der også ledere fra Egypt, Irak og Jordan er invitert, skriver NTB..

NRK - 14 jul 22 kl. 01:08

Sier Biden har lovet å ta opp drapet

Enken etter den saudiarabiske journalisten og regimekritikeren Jamal Khashoggi sier hun er lovet at USAs president Joe Biden vil ta opp drapet når han møter Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman. Det var i 2018 at Khashoggi ble lokket inn i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul, der en dødsskvadron utsendt fra Riyadh drepte og parterte ham. Amerikansk etterretning har konkludert med at drapet ble bestilt av kronprins Mohammed bin Salman, som er Saudi-Arabias de facto leder.

Klartale - 12 jul 22 kl. 06:00

Klart for første pilegrimsferd til Mekka etter to år med pandemi

Nå får én million pilegrimer reise til Mekka for å gjennomføre Hajj. Det har de som styrer Saudi-Arabia bestemt. Av dem kan 850.

NRK - 15 aug 22 kl. 16:53

Minst 29 døde etter oversvømmelser i Afghanistan

Minst 29 mennesker har mistet livet i oversvømmelser og styrtflom etter kraftig regnvær i Afghanistan i helgen. I de siste 24 timene rammet kraftig nedbør provinsene Parwan, Kapisa og Nangarhar. En talsmann for departementet for krisehåndtering, Mohammed Naseeb Haqqani, sier at minst 20 døde i Parwan, og 50 ble skadd.

NRK - 15 aug 22 kl. 12:26

Palestiner drept av israelsk politi i Øst-Jerusalem

Israelsk politi har skutt og drept en palestiner i okkuperte Øst-Jerusalem og hevder at han forsøkte å knivstikke en politimann. De israelske politifolkene skal ha lett etter ulovlige våpen i bydelen Kafr Aqab i Øst-Jerusalem da den palestinske 21-åringen Mohammed al-Shaham ifølge dem forsøkte å knivstikke dem. Han ble skutt og senere erklært død.

Aftenposten - 14 aug 22 kl. 08:31

Fra flyktningleir til verdens største scener. Slik ble «bryllupssangeren fra Gaza» en global popstjerne.

Den Norgesaktuelle sangeren Mohammed Assaf har flere millioner følgere på Instagram og egen voksfigur på Madame Tussauds….

Klartale - 11 aug 22 kl. 08:12

Oslo-skytingen har gjort folk redde

Mange var samlet for å minnes terroren. Onsdag var det tre år siden det skjedde. Philip Manshaus angrep Al-Noor-moskeen i Bærum.

NRK - 14 maj 22 kl. 11:12

Mohammed bin Zayed valgt til president

Sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan er valgt til president i De forente arabiske emirater. Han har fungert som leder mens halvbroren har vært syk. Khalifa bin Zayed Al Nahyan (73) døde i går etter å ha kjempet mot sykdom i flere år.

Klartale - 25 jul 22 kl. 06:30

Dette er landene det er farlig å være uenig med

Mohammed bin Salman er kronprins i Saudi-Arabia. Han ble kjent for mye av verden for fire år siden. Og han ble kjent for et drap på journalisten Jamal Khashoggi.

NRK - 16 jul 22 kl. 17:57

Saudi-Arabia lover Biden å øke oljeproduksjonen

Saudi-Arabia er villig til å øke produksjonskapasiteten for olje med en million fat per dag, sier saudiarabiske myndigheter. Mens president Joe Biden var på besøk i Saudi-Arabia lørdag, lovte kronprins Mohammed bin Salman å øke potensialet for daglig produksjon fra 12 til 13 millioner fat. Han understreket at det ikke er potensial for å øke kapasiteten mer enn det.

Dagbladet - 15 jul 22 kl. 22:04

Refses for knokehilsen

President Joe Biden og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman møtte hverandre med en jovial knokehilsen i Jeddah. Kort tid etter kom kritikken..

Aftenposten - 15 jul 22 kl. 21:52

Biden refses for knokehilsen med Saudi-Arabias kronprins

President Joe Biden og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman møtte hverandre med en jovial knokehilsen i Jeddah..

VG - 26 jun 22 kl. 22:09

Elever ble «sex-eksperter»: – Å snakke om sex burde bli normalisert

Benedikte (17) og Mohammed (17) ble seksualundervisere for en uke i programmet «Sexpertene». De mener elever burde snakke sammen om sex..

NRK - 22 jun 22 kl. 09:07

Saudi-Arabias kronprins besøker Tyrkia

Kronprins Mohammed bin Salman, som i praksis er Saudi-Arabias leder, besøker Tyrkia for første gang siden drapet på dissident og journalist Jamal Khashoggi. Forholdet mellom de to landene har vært anstrengt siden Khashoggi ble drept og partert i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul i 2018. Drapet skal ha vært bestilt av den mektige kronprinsen.

NRK - 18 jun 22 kl. 02:13

Biden toner ned møte med Saudi-Arabias kronprins

USAs president Joe Biden toner ned det kommende møtet med Saudi-Arabias omstridte kronprins Mohammed bin Salman, som i praksis er landets leder. Hensikten med reisen er ikke å møte kronprinsen, uttalte Biden fredag. Amerikansk etterretning anklager kronprinsen, som ofte kun omtales som MBS, for å ha stått bak drapet på den saudiarabiske journalisten og regimekritikeren Jamal Khashoggi.

NRK - 15 jun 22 kl. 19:53

Palestinsk hjelpearbeider kjent skyldig i terrorisme

En palestinsk hjelpearbeider som har ledet den kristne hjelpeorganisasjonen World Vision på Gazastripen, er kjent skyldig i terrorisme. Mohammed al-Halabi ble pågrepet av israelske myndigheter sommeren 2016 og har sittet fengslet siden. I kjennelsen som kom onsdag, ble han kjent skyldig i å ha underslått millioner av dollar til Hamas, den palestinske, islamistiske gruppen som har makten på Gazastripen.

NRK - 14 jun 22 kl. 14:13

Biden til Israel og Saudi-Arabia

USAs president Joe Biden skal til Midtøsten i juli. Presidenten legger turen innom Israel og Saudi-Arabia. – Presidenten skal fly direkte fra Israel til Jeddah i Saudi-Arabia under turen, som varer fra 13.

NRK - 28 apr 22 kl. 20:51

Første besøk siden journalist-drap

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ankom torsdag Saudi-Arabia. Det er hans første besøk i land siden drapet på journalisten Jamal Khashoggi. Hendelsen førte til en diplomatisk konflikt mellom de to statene.

Dagbladet - 08 jun 22 kl. 13:59

- Enorm lettelse

Stig Millehaugen (53) ble onsdag pågrepet etter ei uke på rømmen. Nær venn av drepte Mohammed «Jeddi» Javed , Mikael Ali, forteller at den siste uka har brakt opp onde minner..

NRK - 02 jun 22 kl. 12:16

Hovedvitne ble aldri varslet om Millehaugen-permisjon

Politiets kronvitne i rettssaken mot Stig Millehaugen i forbindelse med drapet på Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed, ble aldri varslet om Millehaugens permisjoner. Det bekrefter advokatfullmektig Sugin Varatharajan til NRK. – Min klient har aldri blitt varslet av kriminalomsorgen når Millehaugen har vært på permisjon.

NRK - 02 jun 22 kl. 07:22

VG: Millehaugen skal ha fløyet til Oslo

Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen skal ha fløyet fra Trondheim til Oslo onsdag formiddag, ifølge anonyme kilder til VG. Millehaugen har vært etterlyst etter at han ikke returnerte til Trondheim fengsel etter permisjon onsdag. Verken politiet eller Avinor har villet bekrefte eller avkrefte om Millehaugen har reist fra Trondheim, skriver avisa videre.

NRK - 01 jun 22 kl. 18:28

Politiet etterlyser dobbeltdrapsdømt

Politiet leter etter dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen (53) etter at han ikke kom tilbake til Trondheim fengsel etter permisjon. Etter det NRK får opplyst, er det slått såkalt riksalarm hos politiet. Det vil si at Millehaugen erinternt etterlyst hos politiet i hele landet.

NRK - 11 maj 22 kl. 18:24

Egypt: Fem soldater drept i Sinai

Fem soldater og sju jihadister ble drept da ytterliggående islamister gikk til angrep på den egyptiske Sinai-halvøya, ifølge hæren i det nordafrikanske landet. Det er det andre dødelige angrepet fra jihadister i området på få dager. – Én offiser og fire soldater ble drept, og to andre soldater ble såret, heter det i en uttalelse fra den egyptiske hæren onsdag ettermiddag.

NRK - 13 mar 22 kl. 20:03

Qatars utenriksminister til Moskva for atomsamtaler

Qatars utenriksminister reiste søndag til Moskva for samtaler om Russlands kjepp i hjulene til gjenopplivingen av atomavtalen med Iran. Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani skal møte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og andre toppdiplomater mandag, ifølge en kilde med kjennskap om møtene. Sheikh Mohammed dro til Moskva bare timer etter å ha snakket med USAs utenriksminister Antony Blinken og Irans utenriksminister Hussein Amir Abdullahian om Russlands nye krav til Iran-samtalene.

NRK - 23 apr 22 kl. 01:10

Minst seks drept av bombe i Somalia

Minst seks personer er drept i en bombeeksplosjon på en strandrestaurant i Somalias hovedstad Mogadishu, ifølge en ambulansetjeneste i byen. – Seks personer døde og sju andre ble såret i eksplosjonen, sier ambulansetjenesten Aamins direktør Abdikadir Abdirahman. Eksplosjonen rammet strandrestauranten, der landets politisjef Abdi Mohammed Hijar og flere nyvalgte parlamentarikere var gjester, fredag.

Klartale - 22 apr 22 kl. 10:26

Minst 20 drept i et IS-angrep mot moské i Afghanistan

– Soldater fra kalifatet klarte å få en bag med bomben inn i moskeen. De sprengte den fra langt unna, etter at den hadde fylt seg med folk. Det skriver IS i en uttalelse.

NRK - 16 apr 22 kl. 12:11

Tunisia: Tankskip med diesel gått ned

Et skip som fraktet 750 tonn diesel har gått ned i Gabesbukta utenfor kysten av Tunisia, opplyser lokale myndigheter. Skipet fraktet diesel fra Egypt til Malta og gikk ned lørdag, opplyser en talsmann for lokale rettsmyndigheter. – Skipet sank i morges i tunisisk farvann.

NRK - 01 mar 22 kl. 15:32

Putin i samtale med Abu Dhabi om energiforsyning

Kronprinsen av Abu Dhabi Sheikh Mohammed bin Zayed al-Nahyan og den russiske presidenten Vladimir Putin diskuterte konflikten mellom Russland og Ukraina og energi via telefon tysdag, ifølge eit statleg nyheitsbyrået i Dei foreinte arabiske emirater. Det melder nyheitsbyrået Reuters. Dei to leiarane blei samde om at det er viktig å halde på stabilitet i den globale energimarknaden, og Sheikh Mohammed sa at han ønska fredelege løysningar på konflikten ifølge det statlege nyheitsbyrået..

VG - 01 apr 22 kl. 14:51

Fotballspilleren faster fra soloppgang til solnedgang

I rundt 30 dager faster muslimer over hele verden. Fotballspilleren Mohammed Mahnin (29) motiveres av at forbildene Mohamed Salah og Sadio Mané gjør det samme..

NRK - 29 mar 22 kl. 13:24

USAs utenriksminister i Marokko – skal møte Emiratenes leder

USAs utenriksminister Antony Blinken befinner seg tirsdag i Marokko for å diskutere nordafrikansk sikkerhet. Blinken skal blant annet diskutere Russlands invasjon av Ukraina og sanksjonene mot Russland. Til sammen har de skapt store problemer for nordafrikanske land på grunn av kraftig økte energi- og matpriser.

NRK - 26 mar 22 kl. 16:52

Irak mislyktes igjen i å velge ny president

Folkevalgte i Irak mislyktes nok en gang i å velge ny president under en avstemning lørdag fordi for få representanter møtte opp for å avgi stemme. Det er andre gang de folkevalgte i Irak ikke klarer å gjennomføre valg av ny president siden februar. Kun 202 representanter, mindre enn de to tredeler av parlamentets medlemmer som kreves, møtte opp for å stemme lørdag.

NRK - 22 mar 22 kl. 22:02

Utenriksministeren til Israel

Utenriksminister Anniken Huitfeldt reiser til Israel og Palestina 22. og 23. mars.

E24 - 03 mar 22 kl. 22:56

Må jobbe mer for samme lønn. – Men etter 11–12 timer orker jeg ikke mer.

Midt i en dramatisk kundesvikt – forårsaket av korona – ble taxinæringen kastet ut i en omfattende reform. Det har fått store konsekvenser for sjåfører som Mohammed Shakoor Riaz..

NRK - 13 feb 22 kl. 07:48

Saudi-Arabia etablerer oljefond

Den saudiarabiske energigiganten Aramco overfører 4 prosent av selskapets aksjer til et uavhengig investeringsfond. Det skriver NTB. Fondet skal ha en uavhengig rolle, og blir ifølge kronprinsen Mohammed bin Salman skal fondet være etabler som en del av kongedømmets langsiktige strategi om å restrukturere landets økonomi..

VG - 12 feb 22 kl. 15:25

Manchester United svake hjemmeform fortsetter: Elyounoussi-målgivende sørget for poengdeling

(Manchester United - Southampton 1–1) Annullerte scoringer, sjansesløseri og frustrasjon ble Manchester Uniteds bane mot Southampton. Mohammed Elyounoussi (28) leverte på sin side ennå en sterk kamp..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com