Moderaterne

Tuesday, 16 July, 14:57

Nyheter om Moderaterne

NRK - 18 nov 23 kl. 09:09

Folketingspolitiker ut av partiet etter forhold til mindreårig jente

Politiker Mike Villa Fonseca har forlatt det danske partiet Moderaterne og blir løsgjenger på folketinget, varsler han selv til danske TV 2. Årsaken er at han har brutt partiets interne retningslinjer. Kjæresten hans er under 18.

Dagbladet - 18 nov 23 kl. 23:54

Kollega datet 15-åring: - Så sint

Fredag ble det kjent at representant i danske folketinget, Mike Villa Fonsesca, trekker seg fra partiet Moderaterne, etter det ble kjent at han har hatt et forhold med en 15-åring. Nå hudflettes han av en tidligere partikollega..

NRK - 19 okt 22 kl. 08:04

Danmark: Moderaterne fram på meningsmåling

Partiet Moderaterne går kraftig fram før valget i Danmark, mens Dansk Folkeparti har havnet under sperregrensa, viser ny meningsmåling. Moderaterne med tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen i spissen ville ha fått 9,2 prosent av stemmene dersom valget var i morgen, viser en måling Voxmeter har utført for Ritzau. (NTB).

NRK - 14 dec 22 kl. 13:49

Ny dansk regjering lover 5 milliarder i skattelettelser

Onsdag presenterte den nye sentrumsregjeringen i Danmark sitt politiske program. Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne er enige om en skattereform som vil senke toppskatten og øke en rekke fradrag. Det vil koste ca.

NRK - 25 feb 23 kl. 23:26

Delt om hevet abortgrense i Danmark

48 prosent av de spurte svarer at de vil beholde dagens grense for selvbestemt abort på 12 uker, viser en undersøkelse som Epinion har gjort for Danmarks Radio. 31 prosent vil ha en høyere grense. Den danske grensen på 12 uker har ligget fast i 50 år.

NRK - 01 nov 22 kl. 23:01

Lars Løkke Rasmussen: – Det trengs et oppbrudd

Lars Løkke Rasmussen tok til orde for en ny giv i dansk politikk etter at han gjorde et brakvalg med sitt nye parti Moderaterne. – Ut av dette har vi skapt et parti som ikke er imot noen eller noe, men som er for noe, sier den tidligere statsministeren. Han sier det trengs «et oppbrudd» i dansk politikk, noe som har vært et gjennomgående tema i valgkampen.

NRK - 12 jan 23 kl. 15:54

Danmark sløyfer helligdag for å styrke forsvaret

Mette Frederiksens regjering vil sløyfe en helligdag og kompensere folk med lønn. Formålet er å styrke forsvaret. Bakgrunnen for forslaget er et kompromiss inngått i Folketinget i fjor om å øke forsvarsutgiftene til 2 prosent av brutto nasjonalprodukt, i tråd med Nato-målet.

NRK - 15 dec 22 kl. 09:40

Danmark: Lars Løkke Rasmussen blir utenriksminister – Jakob Ellemann-Jensen blir forsvarsminister

Moderaternes leder Lars Løkke Rasmussen blir utenriksminister i Danmarks nye regjering, mens Venstre-leder Jakob Ellemann-Jensen blir forsvarsminister. Ellemann-Jensen blir i tillegg visestatsminister, opplyser den danske statsministerens kontor. Før statsrådspostene ble kunngjort torsdag var det kjent at sosialdemokraten Mette Frederiksen fortsetter som statsminister.

Klartale - 14 dec 22 kl. 09:00

De skal lede Danmark de neste årene

Det har tatt mer enn en måned å finne ut om Frederiksen kunne fortsette som statsminister. Valget var 1. november.

NRK - 13 dec 22 kl. 20:01

Danmarks statsminister bekrefter ny regjering

Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, er på vei til Amalienborg, hvor hun skal informere dronningen om at hun er klar til å danne regjering, skriver danske DR. Tidligere i dag gikk sentrumspartiet Radikale Venstre ut av forhandlingene. Frederiksen var derfor avhengig av å få en avtale med Venstre og Moderaterne for å få på plass en flertallsregjering, noe hun nå ser ut til å ha lyktes med.

NRK - 13 dec 22 kl. 15:45

Radikale Venstre ut av regjeringsforhandlingane i Danmark

Sentrumspartiet Radikale Venstre går ut av forhandlingane om ei brei regjering i Danmark, melder Politiken. Ifølge kjelder avisa har snakka med trekte partiet seg ut fordi dei ikkje var fornøgde med kor langt den nye regjeringa ville strekke seg på barne- og ungdomsområdet og i klimasaka. Fungerande statsminister Mette Frederiksen frå Socialdemokratiet er no avhengig av å få ein avtale med Venstre og Moderaterne dersom ho skal kunne danne fleirtalsregjering..

NRK - 07 dec 22 kl. 14:44

SF ute av regjeringsforhandlingene i Danmark

Socialistisk Folkeparti (SF) er ute av forhandlingene om en bred dansk samlingsregjering. Partileder Pia Olsen Dyhr sier at Venstre trekker i feil retning innenfor klima og natur og at «det ble for blått». – Det har vært svært konstruktive forhandlinger, men vi er for langt fra hverandre på avgjørende punkter, sier hun.

NRK - 02 nov 22 kl. 16:39

Danmark: Seks partier vil ha Mette Frederiksen

Den såkalte dronningrunden er overstått i Danmark. Flertallet av partiene vil ha statsminister Mette Frederiksen til å lede forhandlingene. Det skjer etter at alle partiene har sendt ledere eller øvrige representanter til Amalienborg slott for å redegjøre for sitt syn på det politiske landskapet til dronning Margrethe.

NRK - 02 nov 22 kl. 13:22

Blå blokk lite begeistret for nordatlantisk støtte til rød blokk

Partiledere på konservativ side i Danmark er opprørt over at nordatlantiske mandater sikrer rød blokk et knapt flertall. Rød blokk fikk flertall med 87 mandater samt tre nordatlantiske mandater, etter en valgkveld der det var tvil om stemmefordelingen til siste slutt. – Det er tankevekkende at danskene har sagt at de ønsker muligheten til å få en annen statsminister.

Klartale - 02 nov 22 kl. 08:52

Mette Frederiksen vil lage en bred regjering i Danmark

Mette Fredriksen er statsminister i Danmark. Hun leder også partiet Socialdemokratiet. Fredriksen er fornøyd med valget.

NRK - 02 nov 22 kl. 00:57

Danmark: 87 mandater til rød blokk og trolig rødt flertall, viser endelige resultater

Statsminister Mette Frederiksens røde blokk får 87 mandater. Det er klart etter at stemmene er talt opp i Danmark. Om rød blokk får to mandater fra Grønland blir det rødt flertall.

NRK - 01 nov 22 kl. 23:44

Valgthriller i Danmark

Etter at 90 prosent av stemmene er telt opp i Danmark kan Mette Frederiksen og rød blokk fremdeles få flertall. Ifølge DRs målinger har rød blokk 86 mandater og blå blokk 73. Mellom dem står tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens nye sentrumsparti Moderaterne, som ifølge de første målingene får 16 mandat.

VG - 01 nov 22 kl. 20:47

Ikke flertall for noen av blokkene i Danmark – Lars Løkke Rasmussen på vippen

Valgdagsmålingene til DR og TV 2 i Danmark tyder på at verken rød eller blå blokk får flertall i Folketinget. Partiet Moderaterne sitter på vippen..

E24 - 01 nov 22 kl. 20:18

Ikke flertall for noen av blokkene i Danmark – Lars Løkke Rasmussen på vippen

Valgdagsmålingene til DR og TV 2 i Danmark tyder på at verken rød eller blå blokk får flertall i Folketinget. Partiet Moderaterne sitter på vippen..

E24 - 01 nov 22 kl. 20:18

Valget i Danmark: Prognosene gir forsprang til rød blokk – men ikke flertall

Prognosene fra DR og TV 2 når 66 prosent av stemmene er opptalt, peker mot valgseier for rød blokk i Danmark. Men hos begge er Moderaterne på vippen..

NRK - 01 nov 22 kl. 13:04

Lars Løkke har stemt, har tro på nytt parti

Moderaternes leder og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen har avlagt sin stemme på en skole i København. Partiet har steget kraftig på meningsmålingene den siste tiden, og det ligger an til en valgthriller i Danmark. Det er første gang det nyopprettede partiet Moderaterne står på stemmeseddelen.

NRK - 01 nov 22 kl. 13:04

Lars Løkke har stemt: – Det blir jevnt

Moderaternes leder og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen har stemt ved det danske valget. Partiet har steget kraftig på meningsmålingene den siste tiden, og det ligger an til en valgthriller i Danmark. – Jeg har vært med lenge nok til å vite at det ikke er sikkert at meningsmålingene stemmer.

Klartale - 01 nov 22 kl. 11:15

Helsevesenet er det viktigste for danskene

Lars Løkke Rasmussen vet hva velgerne er opptatt av. Han er tidligere statsminister. Han startet partiet Moderaterne for fire måneder siden.

Klartale - 30 okt 22 kl. 06:00

Slik foregår et dansk valg

1. november er det klart for valg. Danskene skal velge sin nye statsminister.

NRK - 05 jun 22 kl. 13:30

Løkke Rasmussen valgt til leder for nytt parti

Danmarks tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen er formelt valgt som leder for sitt nye parti Moderaterne. Det skjedde på partiets første årsmøte søndag. I sin innsettelsestale lovet han å føre en politikk som verken er rød eller blå, og som tar høyde for nyansene.

NRK - 05 jun 21 kl. 12:03

Nytt politisk parti i Danmark

Det nye partiet til Danmarks tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen skal hete Moderaterne. Partiet stiller ikke i høstens kommunevalg. Den tidligere regjeringssjefen avslørte partinavnet på Danmarks nasjonaldag lørdag.

NRK - 11 feb 16 kl. 10:22

Vil kaste ut flere kriminelle

Svenske Moderaterna vil gjøre det enklere å utvise folk fra landet dersom de begår kriminalitet. I dag må den kriminelle handlingen ha en strafferamme på minst 12 måneder før utvisning er mulig. Moderaterne ønsker å halvere dette, skriver Aftonbladet..

NRK - 03 dec 14 kl. 10:02

– Hensynsløst maktspill

– Det er et hensynsløst maktspill som Moderaterne og Anna Kinberg Batra bedriver. De vil stoppe Löfven sammen med Sverigedemokraterna, sier Vänsterpartiets Ulla Andersson..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com