Mar

Tuesday, 16 July, 14:14

Nyheter om Mar

NRK - 25 maj 24 kl. 01:39

Brannmann mistenkt for å ha startet brannene i Chile der 137 mennesker døde

Fredag ble en brannmann arrester i Chile, mistenkt for å ha startet brannen i byen Vina del Mar i februar. 137 mennesker omkom som følge av brannen, opplyser myndighetene. – Det ble i dag utstedt arrestordre mot personen som startet brannene i februar i Valparaíso-regionen, der feriebyen Vina del Mar ligger, sa politidirektør Eduardo Cerna på en pressekonferanse.

Aftenposten - 12 jul 24 kl. 20:22

Hurra, Trump og Orban fikser fred

Nato-toppmøtet var visst ikke så viktig. For Viktor Orban og Donald Trump la fredsplanen dagen derpå i Mar-a-Lago..

NRK - 05 maj 24 kl. 22:40

Trump anklager Biden for å drive en «Gestapo-administrasjon»

I en samtale med republikanske støttespillere omtalte Donald Trump president Joe Bidens administrasjon som en «Gestapo-administrasjon». Uttalelsen falt i et privat møte med republikanske finansielle støttespillere på Trumps Florida-residens i Mar-a-Lago. Samtalen ble tatt opp av noen til stede, og New York Times og Washington Post er blant mediene som har fått fatt i opptaket.

NRK - 10 jun 24 kl. 02:54

Trump møter tilsynsførere etter hysjpenge-dommen

USAs tidligere president Donald Trump skal mandag intervjues av tilsynsførere i New York etter dommen i hysjpengesaken, ifølge flere kilder. Det er et krav at Trump må la seg intervjue av tilsynsførere før straffutmålingen, som er satt til 11. juli.

NRK - 25 apr 24 kl. 04:13

Fem tenåringer terrorsiktet etter angrep mot prest i Sydney

Politiet har siktet fem ungdommer i tenårene for terrorlovbrudd etter knivangrepet på en prest og tre andre i en kirke forrige uke. Biskop Mar Mari Emmanuel ble stukket i hodet og brystet under en preken som ble strømmet på nettet. Ungdommene er i alderen 14–17 år gamle.

VG - 18 apr 24 kl. 03:06

Biskop tilgir kirkeangriperen

Den assyriske biskopen Mar Mari Emmanuel er på bedringens vei etter det dramatiske angrepet under gudstjenesten mandag..

NRK - 18 apr 24 kl. 02:52

Knivstukket biskop på bedringens vei

Biskopen som ble knivstukket under en gudstjeneste i en kirke i Sydney på mandag er på bedringens vei, melder AFP. – Jeg har det bra. Jeg kommer meg veldig raskt, sier han.

Klartale - 16 apr 24 kl. 08:40

Flere personer skadd etter knivstikking i kirke

En 15 år gammel tenåring gikk til angrep mandag. Det skjedde i Christ The Good Sheperd Church i Sydney. Angrepet skjedde mens en biskop holdt gudstjeneste.

VG - 12 mar 24 kl. 11:36

Melania Trump er tilbake

Etter et langt fravær fra offentligheten er Melania Trump tilbake. Et besøk av en høyrepopulist statsminister fra Ungarn lokket henne frem på scenen i Mar-a-Lago..

Dagbladet - 12 mar 24 kl. 11:28

Tidligere Trump-medarbeider: - Ikke en heksejakt

En mangeårig ansatt ved Mar-a-Lago oppgir å ha hjulpet Donald Trump med å laste esker med papirer om bord på ekspresidentens fly, to måneder før FBI ransaket eiendommen..

NRK - 08 mar 24 kl. 10:07

Orban møter Trump i Florida

Ungarns statsminister Viktor Orban møter USAs ekspresident Donald Trump i Florida fredag. Orban har flere ganger sagt at han håper Trump vinner valget i høst. Ifølge den ungarske statsministeren vil de bilaterale relasjonene og sikkerheten i Europa bli mye bedre med Trump ved makten.

NRK - 06 feb 24 kl. 16:50

Minst 131 har omkommet i skogbrannene i Chile

131 personer er bekreftet omkommet i de voldsomme skogbrannene i Chile, opplyser myndighetene tirsdag. Brannmannskaper jobber fortsatt for å få kontroll over situasjonen utenfor kystbyene Vina del Mar og Valparaíso. Flere hundre mennesker er savnet, og landets president frykter at antallet omkomne er langt høyere.

VG - 05 feb 24 kl. 00:10

Fabian og familien i branndrama i Chile: Måtte redde bestemor

Fabian Peralta og storfamilien befinner seg i den branntruede feriebyen Viña del Mar i Chile. – Det er mange tragedier..

NRK - 04 feb 24 kl. 21:47

Chile: 99 omkommet i skogbranner

Dødstallet etter skogsbrannene som herjer i Chile, har steget fra 64 til 99. Det melder Reuters som siterer chilenske myndigheter. President Gabriel Boric har erklært unntakstilstand i de midtre og sørlige delene av landet, der skogbranner herjer.

NRK - 13 aug 23 kl. 10:01

Putin-støttende biskop satte opp kors på Svalbard – uten norsk tillatelse

Det skriver The Barents Observer. De skriver at korset ble satt opp tidligere denne uka ved Pyramiden. Det var tidligere den verdens nordligste by.

NRK - 10 aug 23 kl. 17:14

Trump-medhjelper nekter skyld i dokumentsaken

Walt Nauta, en tidligere medhjelper av USAs ekspresident Donald Trump, har erklært seg ikke skyldig i dokumentsaken – hvor han er tiltalt sammen med Trump. Den tredje tiltalte i saken, Carlos De Oliveira, var også til stede i rettsmøtet torsdag. Han fikk derimot ikke anledning til å erklære seg skyldig eller ikke skyldig, da han ikke har en forsvarer med advokatlisens i delstaten Florida.

NRK - 21 jul 23 kl. 15:36

Dokumentrettssaken mot Trump starter i mai neste år

En dommer har besluttet at rettssaken mot Donald Trump om de hemmeligstemplede dokumentene han tok med fra Det hvite hus, skal starte 20. mai neste år. Berammingsdatoen kommer fram i en kjennelse fra den føderale dommeren Aileen Cannon.

NRK - 13 jun 23 kl. 19:19

Trump-tiltalen: Dette skjer i kveld

Tirsdag kveld får Donald Trump høre punktene i tiltalen mot han. Tiltalene gjelder de graderte dokumentene som ble funnet på hans eiendom på Mar-a-Lago. Dette er det som så langt er kjent vil skje tirsdag kveld: Kokken 19.

Dagbladet - 09 jun 23 kl. 01:41

- Jeg er blitt tiltalt

USAs forrige president, Donald Trump, hevder på Truth Social at han er blitt informert om at han er tiltalt i saken om oppbevaring av graderte dokumenter på Mar-a-Lago..

Dagbladet - 08 jun 23 kl. 02:10

Fikk dramatisk beskjed

USAs forrige president, Donald Trump, skal nylig ha blitt informert av justisdepartementet om at han er målet i kriminaletterforskningen av de graderte dokumentene som ble funnet på Mar-a-Lago..

NRK - 03 apr 23 kl. 18:25

Trump har forlatt Mar-A-Lago

Donald Trump har forlatt Mar-A-Lago, melder nyhetsbyrået AFP. Trump er på vei til New York, der han skal møte i retten tirsdag for å få kunngjort tiltalen mot seg. Det er knyttet spenning til om Trump-tilhengere vil lage bråk i forbindelse med dette..

NRK - 04 jun 23 kl. 10:14

FN-utsending frykter mer vold i MyanMar

FNs utsending til MyanMar mener voldsnivået kan øke i det juntastyrte landet hvis generalene ikke åpner for dialog med opposisjonen før det holdes valg. Noeleen Heyzer går av som spesialutsending 12. juni.

NRK - 31 maj 23 kl. 22:20

CNN: Trump sier i opptak at han beholdt et hemmelig dokument om Iran

Føderale myndigheter har et opptak der ekspresident Donald Trump sier at han beholdt et hemmelig dokument om Iran da han forlot Det hvite hus, skriver CNN. Dokumentet var angivelig fra forsvarsdepartementet og omhandlet et mulig angrep mot Iran, melder CNN, som viser til flere kilder. Trump etterforskes av justisdepartementet for håndteringen av graderte dokumenter.

Aftenposten - 16 apr 23 kl. 11:55

«En katastrofe fra start til slutt»

Mar DEL PLATA (E24): Hver måned protesterer lokalbefolkningen mot Equinors nye oljeprosjekt i Argentina..

E24 - 16 apr 23 kl. 11:55

«En katastrofe fra start til slutt»

Mar DEL PLATA (E24): Hver måned protesterer lokalbefolkningen mot Equinors nye oljeprosjekt i Argentina. Nå er en høyesterettssak på trappene..

NRK - 05 apr 23 kl. 04:02

Trump avfeide hele tiltalen i straffesaken

Tidligere president Donald Trump avviste i natt hele den 34 punkter lange tiltalen i straffesaken mot ham. Han mener tiltalen er et forsøk på innblanding i 2024-valgkampen. Han anklaget demokratene for å stå bak, og gjentok en rekke tilbakeviste beskyldninger om valgjuks.

VG - 05 apr 23 kl. 02:27

Donald Trump taler etter høringen

Ekspresidenten talte til fremmøte støttespillere i Mar-a-Lago..

Dagbladet - 05 apr 23 kl. 01:24

- Trodde aldri det kunne skje

Donald Trump er tilbake i Florida og skal holde tale fra Mar-a-Lago..

NRK - 05 apr 23 kl. 00:44

Trump tilbake i Florida

Flyet med tidligere president Donald Trump har landet i Miami i Florida, og det er ventet at Trump derfra reiser tilbake til Mar-a-Lago. Trump har varslet at han skal holde en pressekonferanse klokka 02.15 norsk tid i natt, der han trolig vil kommentere tiltalen i straffesaken mot ham..

NRK - 04 apr 23 kl. 22:04

Trump reiser fra New York

Donald Trump har nå gått om bord i privatflyet sitt. Han skal tilbake til Mar-a-Lago der han i natt norsk tid skal snakke om saken. Han sa ikke noe etter rettsmøtet i New York, men advokaten hans sier han er frustrert og opprørt..

Dagbladet - 01 apr 23 kl. 22:33

Kansellerer: - I sjokk

Helgas arrangement i Donald Trumps bolig i Florida, Mar-a-Lago, er kansellert..

NRK - 18 mar 23 kl. 01:27

Trump holder nytt folkemøte

USAs ekspresident Donald Trump holder sitt første folkemøte i valgkampen før neste års presidentvalg neste helg. Det skjer i byen Waco i Texas. Valgmøtet holdes lørdag 25.

NRK - 03 mar 23 kl. 05:54

3 Mar 2023 FRE 05.45 New Zealand sparket i gang global protestdag

Tusenvis av skoleelever og studenter på New Zealand startet det som er ventet å bli en global protestdag for klimaet fredag. Ungdomsorganisasjonene School Strike for Climate og Fridays for Future har slått seg sammen for å arrangere årets klimaprotester, med demonstrasjoner og samlinger planlagt over hele verden. De unge på New Zealand krever blant annet en stans i utvinningen av fossil energi, flere beskyttede havområder og at 16-åringer får stemmerett.

NRK - 11 feb 23 kl. 02:32

Medier: Trump har overlevert hemmeligstemplede dokumenter

Donald Trumps advokater har overlevert graderte dokumenter fra tiden hans som USAs president til etterforskere i justisdepartementet, melder nyhetsbyrået AP. Det er også blitt overlevert en bærbar datamaskin og en tom mappe som var graderingsmerket, sier en person som er kjent med saken til AP. Ifølge APs kilde ble en håndfull hemmeligstemplede dokumenter funnet under et søk for flere uker siden i Trumps Florida-hjem Mar-a-Lago.

NRK - 02 dec 22 kl. 02:37

Ankedomstol avviser Trumps forsøk på å forsinke gransking

En føderal ankedomstol har avvist tidligere president Donald Trumps forsøk på å hindre justisdepartementets gransking av tusener av dokumenter han tok meg seg fra Det hvite hus. Ankedomstolen i Atlanta avviste enstemmig ordren til en lavere rettsinstans i Florida om å utnevne en spesialgransker til å gjennomgå dokumentene som ble beslaglagt i Trumps bolig Mar-a-Lago. Dermed ville justisdepartementet vært forhindret fra å gå gjennom dokumentene i under granskingen av Trumps håndtering av saken.

NRK - 29 nov 22 kl. 05:04

Kanye West ansatte holocaust-fornekter

Rapperen Kanye West har tatt med den høyreekstremistiske holocaust-fornekteren Nick Fuentes i sin valgkampstab. For bare noen dager siden hadde West, som nå kaller seg Ye, Fuentes med seg på et middagsbesøk hos tidligere president Donald Trump i Mar-a-Lago i Florida. Trump fikk mye tyn for å ha tatt ham imot, men forsvarte seg med at han ikke hadde hørt om ham.

NRK - 31 jan 23 kl. 15:59

Trump saksøker Watergate-journalist Bob Woodward

USAs tidligere president Donald Trump saksøker den anerkjente journalisten Bob Woodward for å ha gitt ut lydopptak fra intervjuer som lydbok. Woodward, mannen som er mest kjent for å i sin tid ha avslørt Watergate-skandalen som veltet daværende president Richard Nixon, ga i 2020 ut biografien «Rage» om Trump. Trump hevder Woodward har brutt løfter om å ikke publisere opptakene fra intervjuene han gjorde i arbeidet med boka, viser rettsdokumenter fra en domstol i Florida, ifølge NBC News.

NRK - 31 aug 22 kl. 06:16

USAs justisdepartement: Trumps folk kan ha gjemt bort hemmeligstemplede dokumenter

USAs justisdepartement mener Trumps representanter kan ha gjemt eller flyttet hemmeligstemplede dokumenter for å forhindre at de ble funnet av FBI-agenter som ransaket Mar-a-Lago. En Trump-advokat hindret FBI-agenter fra å kikke i esker på et oppbevaringsrom på hans eiendom i Florida, Mar-a-Lago, da de gjennomsøkte eiendommen i juni, skriver departementet i et svar. Svaret er på den tidligere presidentens forespørsel om å utnevne en tredjepart for å gjennomgå dokumentene som ble beslaglagt på hans eiendom Mar-a-Lago 8.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 25 dec 22 kl. 03:47

400 hus ødelagt i brann

To mennesker døde og 400 hus ble helt eller delvis ødelagt i en stor brann i kystbyen Vina del Mar ved Valparaiso i Chile lille julaften. Regjeringen i Chile har erklært nødsituasjon..

VG - 21 dec 22 kl. 02:01

Trump i trøbbel

Florida kalles solskinnsstaten, men over Donald Trumps Mar-a-Lago henger det vedvarende mørke tordenskyer..

NRK - 13 okt 22 kl. 05:11

Avis: Vitne fortalte FBI at Trump beordret flytting av esker etter stevning

En person som jobbet for Donald Trump, har forklart til FBI at esker med dokumenter ble flyttet på ekspresidentens ordre etter at Trump ble stevnet for hemmelige dokumenter som kunne være i hans besittelse, skriver Washington Post. Folk med kjennskap til etterforskningen opplyser til avisa at Trump, etter å ha blitt stevnet i mai, ba folk om å flytte dokumenter på Mar-a-Lago til hans bolig på eiendommen. Denne beskrivelsen skal ifølge avisas kilder samsvare med overvåkingsbilder som viser folk som flytter eskene.

Dagbladet - 02 dec 22 kl. 02:50

Ny smell

En ankedomstol har omgjort en kontroversiell beslutning om etterforskningen av de graderte dokumentene Donald Trump oppbevarte hjemme på Mar-a-Lago. Beslutningen er et stort nederlag for eks-presidenten..

Dagbladet - 30 nov 22 kl. 03:52

Forsvarer nazi-middag: - Taper

USAs forrige president, Donald Trump, hevder det ikke ble ytret noe som helst anti-semittisk under middagen med rapperen Ye og høyreekstremisten Nick Fuentes på Mar-a-Lago..

NRK - 29 nov 22 kl. 05:04

Kanye West ansetter holocaust-fornekter

Rapperen Kanye West har tatt med den høyreekstremistiske holocaust-fornekteren Nick Fuentes i sin valgkampstab. For bare noen dager siden hadde West, som nå kaller seg Ye, Fuentes med seg på et middagsbesøk hos tidligere president Donald Trump i Mar-a-Lago i Florida. Trump fikk mye tyn for å ha tatt ham imot, men forsvarte seg med at han ikke hadde hørt om ham.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com