Liberia

Sunday, 19 May, 03:59

Nyheter om Liberia

NRK - 28 dec 23 kl. 02:28

Minst 40 døde i tankbileksplosjon i Liberia

Minst 40 personer mistet livet da en tankbil eksploderte i Liberia, opplyser det vestafrikanske landets myndigheter. Tankbilen fraktet bensin da den kjørte utfor veien tirsdag i Totota, nordvest i Liberia. Mange flokket til ulykkesstedet, noen av dem i håp om å sikre seg bensin fra kjøretøyet.

NRK - 08 jan 24 kl. 17:11

Dødstallet stiger etter tankbil-ulykken i Liberia i romjulen

Dødstallet etter at en tankbil med bensin eksploderte i Liberia 26. desember har steget til 74, opplyser myndighetene i landet. Det nye dødstallet er en kraftig økning fra det forrige rapporterte tallet, som var 40.

VG - 08 jan 24 kl. 16:57

Dødstallet stiger etter tankbil-ulykken i Liberia

Dødstallet etter at en tankbil med bensin eksploderte i Liberia 26. desember har steget til 74, opplyser myndighetene i landet..

NRK - 14 nov 23 kl. 14:27

Valget er i gang i Liberia

Liberiere flokker til valgurnene for å bestemme hvem som skal bli president, en kamp som står mellom en tidligere fotballstjerne og en politisk veteran. Den tidligere fotballstjernen og presidenten George Weah vant forrige valg mot tidligere visepresident Joseph Boakai i 2017 med tynn margin. Nå ligger det igjen an til en valgthriller i Liberia.

NRK - 28 dec 23 kl. 13:03

40 døde da tankbil eksploderte

Over 40 personer mistet livet og mange andre fikk alvorlige brannskader da en tankbil med bensin eksploderte i Liberia. Tankbilen fraktet bensin da den kjørte utfor veien tirsdag i Totota, nordvest i Liberia. Mange flokket til ulykkesstedet, noen av dem i håp om å sikre seg bensin fra kjøretøyet.

Klartale - 12 feb 24 kl. 06:13

Tre land vil ut av afrikansk fellesskap

Ecowas er et fellesskap for stater i Vest-Afrika. Samarbeidet er både økonomisk og politisk. 12 land er med.

NRK - 22 jan 24 kl. 15:19

Presidentinnsettelse måtte avbrytes i Liberia

Liberias nyvalgte 79 år gamle president Joseph Boakai fikk tilsynelatende et illebefinnende da han skulle tas i ed mandag. Seremonien ble holdt utendørs i sterk varme i hovedstaden Monrovia. Boakai begynte på sin tale, men måtte plutselig avbryte den.

NRK - 26 dec 23 kl. 19:19

Houthiene hevder å stå bak nye angrep

En talsmann for houthibevegelsen i Jemen sier at de har angrepet et konteinerskip i Rødehavet og den israelske havnebyen Eilat. Det Liberia-registrerte konteinerskipet MSC United ble ifølge en talsmann angrepet med raketter etter at det nektet å etterkomme tre advarsler om å stanse. Angrepet er ikke bekreftet fra annet hold, og det er ikke kjent om skipet fikk skader.

NRK - 15 dec 23 kl. 08:48

USA: Skip i Rødehavet står i brann etter å ha blitt truffet av rakett fra Jemen

Et Liberia-flagget skip har tatt fyr etter å ha blitt truffet av rakett fra opprørskontrollerte Jemen, opplyser amerikanske tjenestemenn. Det er så langt ikke kjent om noen er skadd eller drept i angrepet. (NTB).

NRK - 16 okt 23 kl. 19:50

Svært jevnt under opptellingen i Liberia

President og fotballegende George Weah søker gjenvalg som president i Liberia. Når nesten 93 prosent er talt opp har partiet hans 43,65 prosent av stemmene. Opposisjonsleder Joseph Boakai har fått 43,7 prosent av stemmene så langt.

NRK - 20 nov 23 kl. 18:40

Joseph Boakai valgt til president i Liberia

Han fikk 50,64 prosent av stemmene, men den sittende presidenten, George Weah, fikk 49,6 prosent. Valgresultatet ble klart mandag..

NRK - 11 sep 23 kl. 19:06

Sunak: Russland skjøt mot sivilt lasteskip i Svartehavet 24. august

Russland rettet flere raketter mot et sivilt lasteskip i Svartehavet 24. august, sier Storbritannias statsminister Rishi Sunak. Sunak viser til etterretningsopplysninger som nylig er nedgradert.

NRK - 28 aug 23 kl. 14:49

Lasteskip framme i Tyrkia etter å ha seilt fra Ukraina

Enda et sivilt lasteskip som har lagt ut fra Ukraina tross den russiske blokaden i Svartehavet, har kommet trygt fram til Istanbul. Bulkskipet, som er registrert i Liberia, forlot den ukrainske havnebyen Odesa søndag. Mandag ankom det Istanbul etter å ha seilt langs kysten av Romania og Bulgaria.

NRK - 06 jul 23 kl. 22:04

Ny malaria-vaksine kan redde titusener av liv i Afrika

En lenge etterlengtet vaksine mot malaria skal rulles ut i tolv afrikanske land de neste to årene. Det skriver The Guardian. Malaria tar livet av en halv million barn årlig.

NRK - 26 maj 23 kl. 08:01

Kokain i pakker merket med hakekors funnet i Peru

Politiet i Peru har beslaglagt et parti med kokain, merket med hakekors og Hitlers navn. Narkotikaen var skjult i en last med asparges som skulle til Europa. De 58 kilospakkene ble funnet i en konteiner om bord på et Liberia-registrert lasteskip som lå ved kai i Paita nord in Peru.

NRK - 31 mar 23 kl. 16:46

Seks personer på danskeid skip bortført av pirater

Seks besetningsmedlemmer på et danskeid skip ble bortført av pirater da skipet deres ble angrepet og kapret i Guineabukta tidligere denne uka, melder nyhetsbyrået AFP. Det opplyser den franske marinen i en pressemelding fredag ettermiddag. Tankskipet flagger til Liberia og lå til anker da det ble angrepet rundt 140 nautiske mil utenfor havnebyen Pointe-Noire i Kongo-Brazzaville.

NRK - 31 mar 23 kl. 09:38

Mannskap ved danskeid skip savnet etter piratangrep i Guineabukta

Deler av mannskapet på et danskeid skip som ble angrepet og kapret av pirater i Guineabukten tidligere i uken, er savnet. Piratene har forlatt skipet og deler av mannskapet er sluppet fri, opplyser det danskeide olje- og skipsselskapet Monjasa i en pressemelding fredag. – Våre tanker går til mannskapet som fortsatt er savnet, og til deres familier i denne stressende perioden, skriver selskapet.

NRK - 28 mar 23 kl. 12:16

Pirater har kapret danskeid skip i Guineabukta

Pirater angrep og kapret lørdag et skip eid av danske Monjasa, opplyser selskapet. Alle de 16 i mannskapet har søkt tilflukt i et rom om bord på fartøyet Monjasa Reformer, sier en talsperson for shippingselskapet tirsdag. Ingen av dem er danske, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

VG - 07 jul 22 kl. 07:47

Etterlyst av norsk politi - skaffet seg diplomatpass

Umar Farooq Zahoor (46) har vært etterlyst av norsk politi i syv år. I 2019 ble 46-åringen utnevnt til ambassadør for Liberia..

NRK - 01 apr 22 kl. 04:59

Organisasjon i Liberia beskyldes for underslag

Misjonsalliansen mener en kristen organisasjon i Liberia har underslått nesten frm millioner kroner av norske bistandsmidler. følge Vårt Land skal nær en tredel av utbetalingene, som skulle ha gått til lokalsamfunn, være basert på falske bilag. Samarbeidet som startet i 2016, var ment å gi nye brønner og rent vann til 15 000 mennesker.

NRK - 18 jul 21 kl. 12:53

15 savnet etter skip sank

Mellom 15 og 17 personer er meldt savnet etter et skip sank i Liberia, melder AFP. Skipet startet å synke lørdag kveld..

NRK - 18 jun 21 kl. 17:01

Krigsherre dømt til 20 års fengsel

Alieu Kosiah var kommandant i gruppen Liberias forente frigjøringsbevegelse for demokrati (Ulimo) under den første borgerkrigen i Liberia, som pågikk fra 1989 til 2003. En domstol i Sveits har funnet Kosiah skyldig i krigsforbrytelser og har dømt ham til fengsel i 20 år. Han ble dømt for blant annet en rekke drap, voldtekter og rekruttering av barnesoldater, skriver NTB.

NRK - 01 jan 21 kl. 16:01

Sprengladning på oljetanker

Irakiske eksperter jobber fredag med å uskadeliggjøre en stor sprengladning som er funnet på en Liberia-registrert oljetanker i Persiabukta. Ladningen skal være festet på skroget, under vann. Mannskapet er evakuert..

E24 - 15 dec 20 kl. 20:06

Norfund vil drive 900 mobiltårn med sol for Orange i noen av verdens fattigste land

Statens investeringsfond Norfund investerer nær 90 millioner kroner i et selskap som skal drive mobiltårn med solkraft i Sierra Leone, Liberia og Kongo. Det vil gi et kraftig kutt i bruken av diesel..

Aftenposten - 18 sep 19 kl. 14:18

Barn og lærere omkom i brann på skole i Liberia

Minst 26 barn og to lærere har omkommet i en brann på internatet til en koranskole i Liberia, opplyser myndighetene i det vestafrikanske landet..

P4 - 22 sep 19 kl. 09:54

FN har klimautslipp som et lite land

FN-systemet har like store klimautslipp som et lite land. Beregninger FN selv har gjort viser at deres over 40.000 ansatte sto for utslipp av rundt 2 millioner tonn CO2 i fjor, omtrent det samme som land som Malta og Liberia.

NRK - 18 sep 19 kl. 13:52

Barn og lærere omkom i brann

Minst 26 barn og to lærere har omkommet i en brann på internatet til en koranskole i Liberia. Brannen brøt ut natt til onsdag, opplyser en talsmann for president George Weah, som besøkte brannruinene, melder myndighetene i det vestafrikanske landet..

P4 - 14 sep 19 kl. 08:15

Flere avhørt etter tankskipbrann

Politiet har gjennomført avhør av mannskapet om bord på tankskipet som begynte å brenne utenfor Stureterminalen i Øygarden i Hordaland går. Det melder Bergens Tidende. Det var 23 personer om bord da den 250 meter lange Liberia-registrerte oljetankeren begynte å brenne.

P4 - 19 jul 19 kl. 21:26

- Et andre skip er tatt

Iran har tatt to tankskip i arrest i Hormuz-stredet, mellom Iran og Oman, i dag. Først kom meldingen om at en svenskeid, britiskregistrert, oljetanker var tatt, og er ført til Iran. Nå melder nyhetsbyrået AFP at også en Liberia-registrert, britiskeid, tanker er tatt.

NRK - 19 jul 19 kl. 21:10

To tankskip tatt av Iran

En Liberia-registrert supertanker skal også være tatt i arrest av Irans Revolusjonsgarde. Det melder AFP. Kort tid etter at Stena Impero ble tatt, kom det meldinger om at et skip driftet av samme britiske selskap var tatt på vei mot Saudi-Arabia..

NRK - 19 apr 19 kl. 21:53

Slanger regjerer på presidentkontor

Presidenten i Liberia, den tidligere fotballstjernen George Weah, har ikke kunnet gå på kontoret på fem dager. Der regjerer nå to svarte slanger. De to slangene, som antas i være dødelige, ålet seg trolig inn i bygningen i begynnelsen av uka..

P4 - 17 maj 18 kl. 07:22

Ebolasmitte i millionby

Ebola har nå spredt seg til en millionby i Kongo, som var det Verdens helseorganisasjon fryktet mest. Foreløpig er det registrert ett tilfelle av smitte i storbyen Mbandaka, opplyser myndighetene. Fra før er 42 smittetilfeller registrert i landet.

P4 - 08 maj 18 kl. 16:12

Ebola bekreftet i Kongo

Det er bekreftet to tilfeller av Ebola i byen Bikoro i Kongo. Ytterligere ti mulige tilfeller blir nå undersøkt, opplyser helsemyndighetene i landet. Det er registrert flere sporadiske tilfeller av smitte flere steder i Afrika etter det store utbruddet mellom 2013 og 2015 som tok livet av 11 300 mennesker i Guinea, Sierra Leone og Liberia.

Klartale - 23 jan 18 kl. 08:52

Tidligere fotballstjerne er ny president i Liberia

George Weah ble mandag tatt i ed som ny president i Liberia. Det gir håp for det fattige landet i Vest-Afrika..

NRK - 28 dec 17 kl. 19:17

George Weah vann valet i Liberia

Tidlegare fotballspelar George Weah har slått visepresident Joseph Boakai i presidentvalet i Liberia. Det melder Reuters. Etter at 98 prosent av stemmene er talt opp har Weah 61,5 prosent av stemmene..

NRK - 26 dec 17 kl. 21:23

Presidentvalg i Liberia tirsdag

Liberia har avholdt et presidentvalg som kan bli den første demokratiske overføringen av makt på over 70 år. Det har vært beskyldninger om fusk, melder Reuters. Valget står mellom tidligere fotballspiller George Weah og visepresident Joseph Boakai..

NRK - 26 dec 17 kl. 12:13

Presidentvalget i Liberia i gang

Klokken åtte tirsdag morgen, lokal tid, ble de første stemmene avlagt i presidentvalget i Liberia, ifølge AFP. Ellen Johnson-Sirleaf har sittet to perioder og må fratre embetet. Eks-fotballspiller George Weah er en av favorittene til å overta..

NRK - 12 dec 17 kl. 18:41

Val i Liberia 26. desember

Valkommisjonen i Liberia har sagt at det kjem til å bli heldt val av ny president 26. desember. Personen som vinn kjem til å ta over etter Ellen Johnson Sirleaf som har vore president i landet sidan 2006..

NRK - 22 jan 18 kl. 14:57

Presidentinnsettelse i Liberia

Den tidligere fotballstjernen George Weah ble mandag tatt i ed som Liberias nye president. Det er første gang en demokratisk valgt president etterfølger en annen i landet siden 1944. Weah tar over etter fredsprisvinner Ellen Johnson Sirleaf..

NRK - 29 dec 17 kl. 14:27

Liberia: Erkjenner valgnederlag

Liberias visepresident Joseph Boakai erkjenner nederlaget mot den tidligere fotballstjernen George Weah i presidentvalget, skriver AFP. Foreløpige valgresultater publisert i går viser at Weah fikk 61,5 prosent av stemmene..

Dagbladet - 28 dec 17 kl. 19:18

Afrikas beste fotballspiller noensinne vant valget i Liberia

AC Milan-legenden George Weah..

Klartale - 28 dec 17 kl. 13:35

Fotballspilleren som ville bli president

George Weah er et kjent navn innen fotball. Nå ser det ut som han blir president i Liberia..

VG - 27 dec 17 kl. 12:47

Tidligere fotballhelt George Weah vant presidentvalget

Den tidligere fotballstjernen George Weah (51) er valgt til ny president i Liberia..

E24 - 26 dec 17 kl. 12:59

Presidentvalget i Liberia i gang

Tirsdag gikk Liberias innbyggere til urnene for å velge landets neste president. Like etter klokken 8 lokal tid ble de første stemmene levert. .

Aftenposten - 13 okt 17 kl. 09:39

Tidligere fotballproff George Weah leder presidentvalget i Liberia

Den tidligere fotballstjernen George Weah ser ut til å ha fått flest stemmer i presidentvalget i Liberia, viser foreløpige resultater..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com