Kristersson

Tuesday, 16 July, 14:21

Nyheter om Kristersson

NRK - 13 maj 24 kl. 11:10

Kristersson åpner for atomvåpen i Sverige i krigstid

Nato kan plassere atomvåpen i Sverige i krigstid. Det sier Sveriges statsminister Ulf Kristersson i et intervju med Sveriges Radio. – I en krigssituasjon er det en helt annen sak.

NRK - 25 jan 24 kl. 11:43

SVT: Kristersson vil møte Orban for å diskutere Nato-søknaden

Tirsdag mottok den svenske statsministeren Ulf Kristersson en invitasjon fra den ungarske statsministeren Viktor Orban om å møtes i Ungarn for å diskutere Sveriges Nato-søknad. Torsdag skriver SVT at Kristersson takker ja til å møte Orban i Ungarns hovedstad Budapest, men foreslår at de møtes i Brussel i Belgia 1. februar i forbindelse med et møtet i Det europeiske rådet.

Klartale - 10 jul 24 kl. 11:10

Dette handler Nato-toppmøtet om

– Denne krigen vil ende med at Ukraina fortsatt er et fritt og selvstendig land. Det sa Joe Biden til Nato-toppmøte. Biden er USAs president.

NRK - 07 mar 24 kl. 17:43

Sveriges statsminister: – En historisk dag

– En historisk dag, sier statsminister Ulf Kristersson etter at Sverige offisielt er blitt medlem av Nato. Sverige ble offisielt medlem av forsvarsalliansen idet Kristersson overleverte de nødvendige dokumentene til amerikanske myndigheter torsdag ettermiddag. – Vi vil dele byrder, ansvar og risiko med våre allierte, sa Kristersson etter et møte med USAs utenriksminister Antony Blinken i Washington onsdag..

VG - 26 jun 24 kl. 20:32

Sveriges statsminister: – Ikke begå våre tabber

Sveriges statsminister Ulf Kristersson sier Norge kan unngå den omfattende gjengkriminaliteten som Sverige opplever..

Aftenposten - 17 jun 24 kl. 08:37

Her blir Chiles president overrasket av Sveriges regjering: – Wooooow

Den 38 år gamle statslederen liker svensk metal. Det hadde statsminister Ulf Kristersson fått med seg..

Klartale - 13 jun 24 kl. 06:00

– Det er veldig skremmende

Mette Frederiksen er Danmarks statsminister. 8. juni ble hun overfalt av en mann i København.

Aftenposten - 11 jun 24 kl. 02:00

Brennevin fra åkeren: Se til Sverige!

Nylig lanserte Sveriges statsminister Ulf Kristersson det han kaller en «frihetsreform», der nisjeprodusenter av alkohol….

NRK - 24 okt 23 kl. 14:05

Kristersson har ingen dato for når Sverige blir Nato-medlem

Sveriges statsminister Ulf Kristersson har ingen konkret dato for når Sverige kan bli medlem av Nato. Heller ikke Nato-sjef Jens Stoltenberg vil si noe om det. Men både Kristersson og Stoltenberg har tro på at Ungarn snart vil gi grønt lys, etter at saken nå er sendt til behandling i Tyrkias nasjonalforsamling.

NRK - 29 maj 24 kl. 08:53

Støre til Stockholm på nordisk toppmøte

Fredag er statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Stockholm på nordisk toppmøte der Finlands president og alle de nordiske regjeringssjefene deltar. Sveriges statsminister Ulf Kristersson er vertskap for toppmøtet. Møtet vil fokusere på ulike, aktuelle sikkerhetsspørsmål inkludert Russlands angrepskrig mot Ukraina, regional sikkerhet og det kommende Nato-toppmøtet i Washington..

NRK - 28 maj 24 kl. 05:50

Sverigedemokratane har medvind

Partiet Sverigedemokratane trekker til seg stadig fleire veljarar. På ei ny meiningsmåling i Sveriges Radio får partiet som er leia av Jimmie Åkesson 22,5 prosent, og er større enn partiet Moderaterna og Ulf Kristersson. I regjeringssamarbeidet er Sverigedemokratane støtteparti for regjeringa som består av Kristendemokraterna, Liberalerna og Moderaterna..

NRK - 31 jan 24 kl. 09:32

Kristersson vil diskutere Sveriges Nato-søknaden i Ungarn torsdag

Sveriges statsminister Ulf Kristersson sa onsdag at han ville møte sin ungarske motpart Viktor Orban i Brussel torsdag, og snakke med ham om Sveriges Nato-søknad. Det er foreløpig ikke satt noen tid til en formelt møte. – Vi vil møtes i Brussel og ha en god sjanse til det ta en prat før et møte senere, sa Kristersson til journalister.

NRK - 07 mar 24 kl. 16:07

SVT: Kristersson har signert Nato-dokument

– Vi skal snart levere dem inn til Utenriksdepartementet her i Washington DC, sier Kristersson..

NRK - 07 mar 24 kl. 14:54

Nato-landene har godkjent Sveriges søknad

Nato-sjef Jens Stoltenberg har informert statsminister Ulf Kristersson at alle Nato-landene har godkjent Sveriges søknad om å bli medlem. De har dermed invitert Sverige til å slutte seg til Nato, skriver Kristersson på X..

NRK - 07 mar 24 kl. 14:54

Nato-landene har godkjent Sveriges tiltredelsesprotokoll

Nato-sjef Jens Stoltenberg har informert statsminister Ulf Kristersson at alle Nato-landene har godkjent Sveriges tiltredelsesprotokoll. De har dermed invitert Sverige til å slutte seg til Nato, skriver Kristersson på X. Medlemskapet vil formelt være offisielt så snart alle papirer er underskrevet og arkivert.

NRK - 07 mar 24 kl. 11:11

Kristersson møter Blinken i USA

Sveriges statsminister Ulf Kristersson møter torsdag USAs utenriksminister Antony Blinken i Washington. Også Sveriges utenriksminister Tobias Billström har reist til den amerikanske hovedstaden, skriber NTB. De to er dermed på plass for å kunne levere de svenske tiltredelsesdokumentene til Nato, som av formelle årsaker arkiveres i USA.

NRK - 25 apr 24 kl. 14:04

Sverige sender styrker til Latvia

Sverige vil sende styrker til Latvia, som en del av Natos utplassering til de baltiske landene som deler grense med Russland og Belarus, sa Sveriges statsminister Ulf Kristersson torsdag..

Klartale - 27 feb 24 kl. 08:40

Sverige er med i Nato

Sverige har forsøkt å bli en del av Nato lenge. Tyrkia og Ungarn brukte lang tid på å bestemme seg. Alle landene som er medlem må si ja.

NRK - 23 feb 24 kl. 11:51

Ungarn og Sverige med ny militæravtale

Sveriges statsminister Ulf Kristersson og Ungarns statsminister Viktor Orbán møttes i Budapest fredag. På en felles pressekonferanse ble det kjent at Ungarn kjøper ytterligere fire Jas 39 Gripen-fly fra Sverige. De to landene forlenger ogå en avtale om støtte for flyene i ti år til.

NRK - 11 apr 24 kl. 21:46

Sveriges statsminister hedret drapsoffer

Torsdag kveld var Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) på besøk i Skärholmen utenfor Stockholm for å hedre den 39 år gamle mannen som ble skutt og drept onsdag. Mannen var på vei til en svømmehall sammen med den tolv år gamle sønnen sin da han konfronterte en ungdomsgjeng inne i en fotgjengerundergang. Ifølge svenske medier var mannen opprørt over kriminalitet og narkotikasalg i området.

Klartale - 08 feb 24 kl. 06:00

Sverige får fortsatt ikke bli en del av Nato

Sverige har forsøkt å bli en del av forsvars-samarbeidet Nato en god stund. Hele prosessen startet kort tid etter at Russland gikk til angrep på Ukraina.– Sveriges medlemskap gjør Nato sterkere og gjør oss alle tryggere.

NRK - 05 feb 24 kl. 12:33

Ungarns regjeringsparti krever Kristersson-besøk

Det ligger ikke an til at Ungarns nasjonalforsamling godkjenner Sveriges Nato-søknad mandag, slik opposisjonen har ønsket. Søknaden kan bli godkjent når nasjonalforsamlingen trer sammen igjen etter vinterferien i slutten av februar, varsler parlamentsgruppa til regjeringspartiet Fidesz. Opposisjonen har innkalt til ekstraordinært møte mandag, men Fidesz' medlemmer ventes ikke å møte opp.

NRK - 02 feb 24 kl. 16:33

SVT: USA ber Sverige delta i operasjoner i Rødehavet

USA har sendt en forespørsel til den svenske regjeringen der de ber om svensk innsats i operasjonene i Rødehavet. Det bekrefter forsvarsministerens pressetalsperson, Johan Hjelmstrand, til SVT. Han sier til kanalen at det ikke er snakk om å delta i nær fremtid.

NRK - 26 jan 24 kl. 09:39

Kristersson: Uaktuelt å forhandla med Ungarn om Nato-medlemskapet

Statsminister Ulf Kristersson er klar på at Sverige blir ein del av Nato «veldig snart» og at det er uaktuelt å forhandla med Ungarn om medlemskapen. – Det kjem ikkje til å vera aktuelt å diskutera nokre krav til sjølve medlemskapen, seier han til TV4. Han seier at det derimot vil vera aktult å snakka om korleis ein best kan samarbeida innad i Nato, til dømes når det gjeld fly og luftoperasjonar.

VG - 11 mar 24 kl. 11:09

Historisk dag: Nå er Sverige offisielt medlem av Nato

Mandag formiddag innlemmes Sverige i Nato på offisielt vis. – Historisk, sier både Jens Stoltenberg og Ulf Kristersson..

NRK - 11 mar 24 kl. 10:56

I dag heises det svenske flagget utenfor NATOs hovedkvarter

Kristersson og Stoltenberg holder pressekonferanse fra NATOs hovedkvarter i Brussel..

NRK - 06 mar 24 kl. 14:48

TT: Sverige ventes å bli Nato-medlem torsdag

Nato regner med at Ungarn kommer til å levere inn sin godkjenning av Sveriges Nato-søknad til USA i løpet av torsdag, erfarer nyhetsbyrået TT. Onsdag reiste statsminister Ulf Kristersson og Sveriges utenriksminister Tobias Billström til Washington for å signere Nato-dokumenter, som av formelle årsaker må arkiveres i USA, melder Reuters. Sverige vil være formelt medlem i Nato fra det øyeblikket papirene fra Ungarn og Sverige er innlevert og arkivert i USA, melder TT.

Klartale - 25 jan 23 kl. 08:21

Kristersson mener Sverige er i en utsatt situasjon

Den svenske statsministeren ba tirsdag om at alle svensker må se alvoret i det som skjer. Da hadde han en pressekonferanse.Der forklarte Kristersson at landet er havnet i en utsatt situasjon.

NRK - 26 feb 24 kl. 16:47

Ungarn har godkjent Sveriges Nato-søknad

Det er en historisk dag, konstanterer Sveriges statsminister Ulf Kristersson. Som siste land i Nato har Ungarns nasjonalforsamling med 188 stemmer for og 6 imot, nå godkjent Sveriges søknad om å bli med i organisasjonen. Det skjedde i en avstemning mandag ettermiddag.

NRK - 23 feb 24 kl. 08:21

Orban: Ungarn og Sverige skal undertegne forsvarsavtale

Ungarn og Sverige skal undertegne en omfattende forsvarsavtale, ifølge den ungarske statsministeren Viktor Orban. Han kom med kunngjøringen fredag. Imidlertid sier Orban også at det er noen gjenstående forsvarsrelaterte spørsmål knyttet til Sverige, ifølge statlig ungarsk radio.

NRK - 20 feb 24 kl. 12:27

Sveriges statsminister til Ungarn før Nato-avstemning

Sveriges statsminister Ulf Kristersson er invitert i Budapest fredag av Ungarns statsminister Viktor Orban. Mandag skal den ungarske nasjonalforsamlingen stemme over svensk Nato-medlemskap. Ungarn er siste land i Nato som ikke har godkjent at svenskene skal slippe inn.

NRK - 18 okt 23 kl. 09:07

Sveriges statsminister til Brussel

Sveriges statsminister Ulf Kristersson kommer onsdag til Brussel for å få en førstehånds orientering om terrorangrepet der to svensker ble drept. Kristersson drar aller først til stedet der angrepet skjedde, Sanctelette-plassen like utenfor sentrum av Brussel. Der skal han sammen med Belgias statsminister Alexander De Croo delta i en minneseremoni for de to ofrene.

NRK - 18 okt 23 kl. 09:07

Sveriges statsminister i Brussel

Sveriges statsminister Ulf Kristersson kom onsdag til Brussel for å få en førstehånds orientering om terrorangrepet der to svensker ble drept. Kristersson drar aller først til stedet der angrepet skjedde, Sanctelette-plassen like utenfor sentrum av Brussel. Der skal han sammen med Belgias statsminister Alexander De Croo delta i en minneseremoni for de to ofrene.

NRK - 14 dec 23 kl. 10:55

Sverige: – Mest skjebnesvangre EU-toppmøtet siden krigen startet

Sveriges statsminister Ulf Kristersson var tydelig om hva som står på spill i dag. EUs stats- og regjeringssjefer møtes til et to dager langt toppmøte der støtten til Ukraina ventes å ta det meste av oppmerksomheten. Ungarns statsminister Viktor Orban har gitt klar beskjed om at han ikke vil stemme for å starte formelle medlemskapsforhandlinger med Ukraina.

Dagbladet - 09 feb 24 kl. 14:57

- Et «chicken race»

Det pågår et storpolitisk «chicken race» mellom Ungarns statsminister Viktor Orban og svenskenes Ulf Kristersson for å få svenskene inn i Nato, sier eksperter Dagbladet har snakket med. Hvem feiger ut først og taper autoritet?.

NRK - 17 okt 23 kl. 11:21

Kristersson: – Gjerningsmannen har vært i Sverige tidligere

– Den antatte gjerningsmannen i Brussel har befunnet seg i Sverige tidligere, det sa Sveriges stasminister Ulf Kristersson på en pressekonferanse tirsdag formiddag. Mannen var derimot ikke kjent for svensk politi, sier statsministeren videre. Kristersson bekreftet også at mannen som skjøt og drepte to svensker, og alvorlig skadet ytteligerere en svenske, gjorde det kun fordi de var svenske..

NRK - 17 okt 23 kl. 00:37

Kristersson ber svensker i Belgia være årvåkne

Statsminister Ulf Kristersson ber svensker i Belgia om å være årvåkne og følge instruksjoner fra myndighetene etter at to svensker ble drept i Brussel mandag. Angrepet i Brussel mandag kveld hadde som mål å ramme svenske borgere og var inspirert av IS, ifølge belgisk påtalemyndighet. Angrepet skjedde mens Sverige spilte EM-kvalifisering i fotball mot Belgia.

NRK - 05 feb 24 kl. 21:35

USA skuffa etter ungarsk utsetting av Nato-søknad

USA er skuffa etter at avstemminga om Sveriges Nato-søknad blei avlyst i den ungarske nasjonalforsamlinga måndag. Det sa Vedant Patel, som er talsperson for utanriksdepartementet i USA. Ungarns statsminister Viktor Orban og partiet hans Fidesz, som har fleirtal i parlamentet, møtte ikkje opp til møtet som opposisjonen hadde kalla inn til.

NRK - 02 feb 24 kl. 21:35

Ungarn stiller nye betingelser for svensk Nato-medlemskap

Ungarns regjering vil ikke ratifisere Sveriges Nato-medlemskap før Sveriges statsminister Ulf Kristersson har besøkt Ungarns Viktor Orban i Budapest. Betingelsen ble kunngjort av parlamentsgruppen til Orbans høyrepopulistiske regjeringsparti Fidesz til den ungarske kringkasteren ATV fredag. Ungarn er nå det eneste av de 31 Nato-landene som ikke har ratifisert Sveriges medlemskap.

NRK - 26 jan 24 kl. 09:39

Sverige vil ikkje forhandla med Ungarn

Statsminister Ulf Kristersson er klar på at Sverige blir ein del av Nato «veldig snart» og at det er uaktuelt å forhandla med Ungarn om medlemskapen. – Det kjem ikkje til å vera aktuelt å diskutera nokre krav til sjølve medlemskapen, seier han til Sveriges Radio. Han seier at det derimot vil vera aktult å snakka om korleis ein best kan samarbeida innad i Nato, til dømes når det gjeld fly og luftoperasjonar.

NRK - 23 jan 24 kl. 20:31

Den tyrkiske nasjonalforsamlingen godkjenner svensk Nato-medlemskap

Nasjonalforsamlingen i Tyrkia har tirsdag stemt over og godkjent Sveriges søknad om medlemskap i Nato. Tidligere tirsdag startet debatten i nasjonalforsamlingen om Sveriges søknad. Alle Natos 31 medlemsland må godkjenne et nytt medlem.

NRK - 27 nov 23 kl. 15:30

Finland tror enda flere asylsøkere er i vente ved grensen til Russland

Etterretning viser at enda flere papirløse asylsøkere er på vei til grensen mellom Russland og Finland, sier sistnevnte lands statsminister. – Hvis dette fortsetter, vil flere tiltak bli kunngjort i nær framtid, sa statsminister Petteri Orpo på en pressekonferanse sammen med Sveriges statsminister Ulf Kristersson mandag. Flere hundre har kommet til grenseovergangene mellom Russland og Finland de siste ukene for å søke asyl.

NRK - 23 jan 24 kl. 16:36

Debatten om svensk Nato-medlemskap er i gang i Tyrkia

Nasjonalforsamlingen i Tyrkia er i gang med debatten om Sveriges søknad om medlemskap i Nato. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Alle de 31 Nato-landene må være enige før det kan tas opp et nytt medlem i organisasjonen.

NRK - 23 jan 24 kl. 09:41

Sverige invitert til Ungarn for å diskutere Nato-søknad

Ungarns statsminister Viktor Orbán sier han har invitert Sveriges statsminister Ulf Kristersson til Ungarn, for å diskutere Sveriges Nato-søknad. Det skriver Orbán på X, tidligere Twitter, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 15 jan 24 kl. 04:08

Melby etterlyser tydeligere Støre

Venstre-leder Guri Melby mener statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) må bli mer tydelig og direkte når han omtaler den sikkerhetspolitiske situasjonen. Melby viser til den svenske statsministeren Ulf Kristersson (M), som de siste dagene har vakt oppsikt når han klart og tydelig har slått fast at faren for krig er reell, og har sagt blant annet at man må være mentalt forberedt på krig, og at situasjonen nå er "blodig alvor". – Jeg savner at Jonas Gahr Støre tar en tydelig rolle slik som vi ser at Sveriges statsminister gjør, sier Venstre-lederen til Aftenposten.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com