KFOR

Saturday, 24 February, 12:33

Nyheter om KFOR

NRK - 30 maj 23 kl. 13:25

Nye protester i Kosovo etter at 80 ble skadd i sammenstøt

Serbere i Kosovo samlet seg tirsdag til nye demonstrasjoner, dagen etter at protester utartet i voldelige sammenstøt med de Nato-ledede KFOR-styrkene. Konflikten har sin bakgrunn i at kosovoalbanske partier for noen uker siden vant lokalvalget i den serbiskdominerte regionen nord i Kosovo. Det skyldes at nesten hele den serbiske minoriteten boikottet valget slik at valgdeltakelsen endte på 3,5 prosent.

Klartale - 31 maj 23 kl. 13:15

Derfor er det demonstrasjoner

Kosovo og Serbia har lenge hatt en konflikt. Serbia ønsker at Kosovo skal bli en del av Serbia, slik var det fram til 1999, ifølge FN. Da sa flertallet fra Kosovo at de ville være et eget land.

NRK - 30 maj 23 kl. 18:00

Stoltenberg: Nato sender 700 soldater til Kosovo

Det ble tidligere i dag kjent at Nato sender en reservestyrke til landet. Nå sier Nato-sjef Jens Stoltenberg at Nato vil sende 700 soldater dit. På pressekonferansen under ministermøtet i Oslo sier Stoltenberg at han fordømmer situasjonen i Kosovo.

NRK - 06 jun 23 kl. 17:04

Kosovo åpner for nyvalg i fire kommuner i nord

Kosovos utenriksminister sier regjeringen er åpen for å holde nyvalg i områder der utnevnelsen av kosovoalbanske ordførere har ført til uro og sammenstøt. Samtidig sier utenriksminister Donika Gervalla-Schwarz at det skal mer til enn bare et gjenvalg. – Det kreves noen flere steg.

NRK - 05 jun 23 kl. 14:41

Tyrkiske Nato-styrker i Kosovo

Rundt 500 tyrkiske Nato-soldater ankom mandag Kosovo for å hjelpe til med å roe opptøyene i landet. Opptøyene har sitt utspring fra at serbere i Kosovo i forrige måned boikottet valget, noe som ledet til at etniske albanere tok kontrollen over bystyrer i flere av de nordlige serbiskdominerte kommunene – til tross for valgdeltakelse på under 3,5 prosent. Nato kunngjorde forrige tirsdag at de sender ytterligere 700 fredsbevarende soldater til Kosovo for å håndtere krisen.

NRK - 31 maj 23 kl. 11:50

Nye demonstrasjoner i Kosovo

Etniske serbere holdt onsdag nye demonstrasjoner nord i Kosovo, etter at 80 mennesker ble skadd i et sammenstøt med Nato-soldater tidligere i uken. Utenfor rådhuset i byen Zvecan samlet det seg onsdag flere hundre mennesker. De holdt et gigantisk, avlangt serbisk flagg som strakte seg langt av gårde i en av gatene i den vesle byen.

VG - 30 maj 23 kl. 04:13

Nato-soldater såret i sammenstøt i Kosovo

Mer enn 30 italienske og ungarske soldater fra Natos fredsbevarende KFOR-styrke er såret i sammenstøt med demonstranter nord i Kosovo..

VG - 29 maj 23 kl. 20:11

Fredsbevarende soldater skadet i Kosovo

Rundt 25 NATO-soldater fra den fredsbevarende KFOR-styrken har blitt skadet etter sammenstøt i den nordlige delen av Kosovo..

NRK - 17 aug 22 kl. 17:45

Stoltenberg til Serbia og Kosovos leder: Nato vil stille opp for Kosovo

Natos Kosovo-styrke er klare til å gripe inn dersom stabiliteten mellom Kosovo og Serbia blir truet, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg da han møtte ledere fra Serbia og Kosovo onsdag. Stoltenberg takket samtidig Serbia for det langvarige partnerskapet da president Aleksandar Vucic besøkte forsvarsalliansens hovedkvarter i Brussel. Da han senere møtte Kosovos statsminister Albin Kurti, understreket han KFOR-styrkens nøytralitet som avgjørende.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com