Jaffery

Monday, 04 March, 21:17

Nyheter om Jaffery

NRK - 22 dec 23 kl. 16:52

Oslo-folk fikk hjelp av kulturministeren med julehandelen

Folk i Oslo som var seint ute med julehandelen, fikk hjelp av kulturministeren til å kjøpe bøker fredag. – Jeg har drømt om å jobbe i bokhandel i mange år, og i dag gikk drømmen i oppfyllelse! Det er jo noe helt eget over bokhandlene: Det er stemningen, utvalget og følelsen av å være midt i alt det beste og siste av litteratur, sier kulturminister Lubna Jaffery (Ap).

NRK - 08 feb 24 kl. 16:37

36 millioner kroner i støtte til skeive organisasjoner

Regjeringen fordeler 36 millioner kroner til en rekke skeive organisasjoner og pridefestivaler, blant annet Fri, Skeiv Ungdom og Skeivt kristent nettverk. – Det burde være selvsagt at folk i Norge skal kunne leve frie og trygge liv. Men slik er det ikke for alle.

NRK - 12 feb 24 kl. 12:05

20,9 millioner kroner til tiltak mot rasisme

Regjeringa deler ut 20,9 millioner kroner til tiltak mot rasisme, diskriminering og hatefulle ytringer. Det skriver kulturdepartementet i en pressemelding. Totalt 51 mottakere får støtte til ulike prosjekter.

Klartale - 09 feb 24 kl. 11:57

Lillebjørn Nilsen bisettes i dag

Lillebjørn Nilsen døde 27. januar. Han ble 73 år gammel.

NRK - 29 jan 24 kl. 11:23

– Nilsen har gitt glede og trøst til generasjoner

– Lillebjørn Nilsens musikk blir stående lenge etter hans tid. Hans musikk og varme stemme har gitt glede og trøst til flere generasjoner, mens gitarboken har vært startskuddet for mang en fersk musikerspire. Mine tanker går til de pårørende, sier kulturminister Lubna Jaffery til NRK..

Klartale - 04 jan 24 kl. 11:45

Ole Paus bisettes med sang og musikk

Den folkekjære visesangeren Ole Paus døde 12. desember i fjor. Han ble 76 år gammel.

NRK - 03 jan 24 kl. 16:55

Vil fjerne «Sinnssyk» og «åndssvak» fra lovverket

SV har fått flertall i Stortinget for å gå gjennom lovverket for å fjerne utdaterte og stigmatiserende begreper, melder Altinget. – Vi ønsker et lovverk som ikke bruker diskriminerende og støtende ord, sier Freddy André Øvstegård (SV), som er leder i arbeids- og sosialkomiteen og en av forslagsstillerne. Partiet hans har lenge kjempet for at FN-konvensjonen om rettigheter for mennesker med nedsatt funksjonsevne (CRPD) skal inn i norsk lov.

NRK - 05 okt 23 kl. 13:57

Nobelpris til Fosse styrker nynorsken

– Dette er en historisk dag for det nynorske språket og den nynorske litteraturen, sier kulturminister Lubna Jaffery (Ap) om nobelprisen til Jon Fosse. – Gratulerer så mye til Jon Fosse! Denne prisen henger høyest av alle og er så velfortjent.

VG - 12 dec 23 kl. 08:15

Minnes Ole Paus: – Satte ord på våre innerste følelser

Ole Paus betydde mye for mange: – Fryktelig trist, sier kulturminister Lubna Jaffery om hans bortgang..

VG - 12 dec 23 kl. 08:15

Minnes Ole Paus: – Satte ord på våre innerste følelser

Ole Paus betydde mye for mange: – Fryktelig trist, sier kulturminister Lubna Jaffery om hans bortgang..

NRK - 07 dec 23 kl. 06:52

Regjeringen oppretter Fosse-stipend

Kulturdepartementet oppretter et årlig Jon Fosse-stipend som skal gå til en som oversetter norsk litteratur. Det skal også holdes et årlig Fosse-foredrag. – Dette er vår gave i forbindelse med nobelprisen til Jon Fosse.

NRK - 30 nov 23 kl. 15:01

Staten og TV 2 enige om ny allmennkringkasting-avtale

Staten, ved Kultur- og likestillingsdepartementet, og TV 2 har i dag inngått ein ny avtale om kommersiell allmennkringkasting, skriv departementet i ei pressemelding. Staten vil kompensera TV 2 for nettokostnadane knytt til oppdraget med inntil 150 millioner kroner i året. – I ei krevjande og uroleg tid med aukande desinformasjon, treng me sterke og seriøse nyheitsformidlarar.

NRK - 27 nov 23 kl. 11:37

Kongen kommer til cupfinalen

Det blir kongelig tilstedeværelse under den kommende cupfinalen mellom Bodø/Glimt og Molde 9. desember. Det bekrefter Slottet overfor NRK mandag.

NRK - 21 nov 23 kl. 15:15

Vil ha habilitetssvar fra Kulturdepartementet

Kontroll- og konstitusjonskomiteen sender nå et brev til kulturminister Lubna Jaffery (Ap) for å få flere avklaringer omkring departementets praksis i habilitetsspørsmål. – Det er for å svare på hvilken praksis man reelt sett har hatt i Kulturdepartementet over tid, sier saksordfører Grunde Almeland (V). Komiteen ble enig om å sende brevet på et møte i dag.

NRK - 20 nov 23 kl. 09:00

Kristin Halvorsen blir leiar for Kim Frieles minnepris

Kristin Halvorsen er utnemnd som leiar av juryen for Kim Frieles minnepris. – Denne prisen skal heidre og vidareføre Kim Frieles innsats for skeive og for menneskerettar. Den skal òg løfte fram aktivistar som arbeider i hennar ånd her i Noreg eller internasjonalt, seier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

NRK - 16 nov 23 kl. 06:06

Plan mot samehets

Hets og diskriminering av samer må stoppes. Det mener regjeringen som nå starter arbeidet med en handlingsplan mot hets. Planen skal være klar i løpet av neste høst.

NRK - 15 nov 23 kl. 15:03

Kulturdepartementet: Falsk X/Twitter-konto sprer løgner

Kulturdepartementet går ut mot en falsk X/Twitter-konto som er opprettet i kulturminister Lubna Jafferys navn. Onsdag meldte kontoen at Jon Fosse var død. – Dette er en falsk konto som sprer løgner.

Klartale - 22 aug 23 kl. 06:00

Får tilskudd fra staten

Kultur- og likestillings-departementet skal bidra med fem millioner kroner. Ni idrettsarrangementer får pengene. Alle arrangementene er for personer med nedsatt funksjonsevne.

NRK - 08 nov 23 kl. 14:52

Forlenger handlingsplan mot muslimhat

Regjeringa forlenger sin handlingsplan mot diskriminering av og hat mot muslimer. Det opplyser de i en pressemelding. Handlingsplanen utløper egentlig i 2023, men blir nå forlenget til 2024.

NRK - 31 okt 23 kl. 20:38

Svensk forfatter og illustratør vant Nordisk råds litteraturpris

Kveldens siste pris som ble delt ut var Nordisk råds litteraturpris, som i år gikk til forfatteren og illustratøren Johanna Rubin Dranger fra Sverige for den grafiske romanen «Husk oss til livet». I boka tegner og skriver Dranger om sin egen jødiske families historie, om letingen etter hva som skjedde med dem ettersom ingen snakket om det. Kulturminister Lubna Jaffery overrakte tirsdag prisen på Operaen.

NRK - 20 okt 23 kl. 12:01

Forslag om blokkering av utenlandske pengespill på nett lagt fram

Et lenge varslet lovforslag om å blokkere utenlandske pengespill her i landet ble fredag lagt fram av kulturministeren. Dermed kan utenlandske gambling-nettsider som rettes mot et norsk publikum, bli stanset, skriver E24. – Dette gjør vi først og fremst for å forebygge og begrense spilleproblemer.

Aftenposten - 14 okt 23 kl. 09:30

Samtidig som kulturministeren åpnet festivalen, stjal noen prideflagget

Nøyaktig samtidig som kulturminister Lubna Jaffery åpnet en skeiv kunst- og kulturfestival i Oslo, stjal noen….

NRK - 06 okt 23 kl. 09:07

Kutter i budsjettet til KODE

Norges nest største kunstmuseum får mindre penger enn de håpet i det foreslåtte statsbudsjettet. Kulturminister Lubja Jaffery kommer til å kutte driftsbudsjettet for museet med 20 prosent. – Det er mildt sagt dramatisk for oss, sier direktør Petter Snare..

VG - 05 okt 23 kl. 11:56

Regjeringen setter av 10 millioner til å bekjempe idrettsfattigdom

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) opplyser til TV 2 at regjeringen setter av 10 millioner kroner for å jobbe mot utenforskap i idretten..

NRK - 29 jun 23 kl. 08:45

Frode Jacobsen erstatter Jaffery i kontrollkomiteen

Arbeiderpartiets stortingsgruppe har valgt Frode Jacobsen til ny fraksjonsleder i kontroll- og konstitusjonskomiteen etter Lubna Jaffery, som i går ble utnevnt til kultur- og likestillingsminister. Det skriver Arbeiderpartiet i en pressemelding. Frode Jacobsen ledet Oslo kommunes kontrollutvalg i 16 år, et utvalg som har tilsvarende funksjon i hovedstaden som kontroll- og konstitusjonskomiteen har på Stortinget.

NRK - 28 jun 23 kl. 22:52

Jaffery må svare om håndhilsing

Fremskrittspartiet krever at kulturminister Lubna Jaffery må svare i Stortinget om det er riktig å kunne nekte å håndhilse i Norge. Saken er aktualisert etter at en elev nektet å håndhilse på rektor på en videregående skole i forbindelse med vitnemålsutdeling. Frp reagerer på at rektoren ikke har mottatt mer støtte fra kulturministeren og utdanningsetaten etter hendelsen..

Dagbladet - 28 jun 23 kl. 11:27

Lubna Jaffery (Ap) utnevnt til ny kulturminister

Nå er det bekreftet: Lubna Jaffery blir ny kulturminister etter Anette Trettebergstuen.

NRK - 28 jun 23 kl. 11:12

Lubna Jaffery er ny kultur- og likestillingsminister

Jaffery er tidligere arbeidsbyråd i Bergen, tidligere fungerende byrådsleder og var statssekretær i Kulturdepartementet fra 2009–2012. 43-åringen blir utnevnt etter at Anette Trettebergstuen går av som følge av brudd på habilitetsreglene. Trettebergstuen fikk formell avskjed i nåde av Kongen i statsråd onsdag.

Aftenposten - 28 jun 23 kl. 11:11

Lubna Jaffery (Ap) er ny kulturminister

Den tidligere byråden fra Bergen, Lubna Jaffery (Ap), er regjeringens nyeste statsråd..

Klartale - 28 jun 23 kl. 11:14

Lubna Jaffery blir ny minister

Klar Tale oppdaterer saken.Lubna Jaffery blir ny kultur- og likestillingsminister. Anette Trettebergstuen slutter.

Aftenposten - 28 jun 23 kl. 11:11

Lubna Jaffery ny kulturminister. – Et enkelt valg.

Den tidligere byråden fra Bergen, Lubna Jaffery (Ap), er regjeringens nyeste statsråd..

VG - 27 jun 23 kl. 17:57

Kilder til VG: Lubna Jaffery ligger an til å bli kulturminister

Ap-medlem i kontrollkomitéen Lubna Jaffery (43) ser ut til å bli ny kultur- og likestillingsminister, opplyser kilder til VG..

Klartale - 27 jun 23 kl. 06:00

Hvem blir ny kulturminister?

Anette Trettebergstuen er på vei ut av regjeringen. Årsaken er brudd på regler om habilitet. Flere venner fikk verv – og statsråden kritikk.

NRK - 07 jun 23 kl. 03:26

Skal lede arbeidet med Sannhetskommisjonens rapport

Lubna Jaffery (Ap) skal lede Stortingets arbeid med Sannhetskommisjonens rapport. Rapporten ble overlevert Stortinget 1. juni.

NRK - 11 aug 23 kl. 11:40

Erlend Hanstveit ny statssekretær

Tidligere Brann-spiller Erlend Hanstveit er i statsråd i dag utnevnt til ny statssekretær for kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap), opplyser regjeringen. Hanstveit kommer fra stillingen som forbundsleder i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (Niso). Hanstveit la opp som profesjonell fotballspiller i 2016.

Aftenposten - 11 aug 23 kl. 11:43

Blir ny statssekretær for kulturminister Lubna Jaffery

Tidligere landslagsspiller og Brann-profil Erlend Hanstveit (42) går fra å være forbundsleder i Niso til å bli en del av….

Klartale - 16 maj 23 kl. 16:30

Samene har fått status som urfolk

Flertallet på Stortinget har bestemt at samene skal kalles urfolk i Grunnloven. Det skjedde mandag 15. mai.

Aftenposten - 08 jul 23 kl. 18:33

– At jeg er blitt mobbet, banket, kalt pakkis og andre ting, har preget meg

– Hjertet hoppet over et slag. Jonas har ikke for vane å ringe meg, sier den nye Lubna Jaffery om da hun ble tilbud jobbet som kulturministeren..

NRK - 05 jul 23 kl. 16:18

Kulturministeren erklært inhabil overfor tre institusjoner

I en e-post til NRK skriver kulturminister Lubna Jaffrey at hun allerede har kunnet erklære seg inhabil overfor tre institusjoner. De tre gjelder Riksscenen, Scenekunstbruket og Voksenåsen. – Det betyr at jeg vil tre til side i budsjettsaker som angår disse institusjonene, skriver Jaffery..

NRK - 30 jun 23 kl. 10:11

Sju representanter fra regjeringen deltar i prideparaden i Oslo

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og flere av statsrådene vil delta under paraden i Oslo Pride lørdag. Det kommer fram i statsministerens kalender på regjeringens nettsider. I tillegg til Støre vil den nyvalgte kultur- og likestillingsministeren Lubna Jaffery (Ap), kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap), næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap), justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) og olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) delta fra regjeringen.

NRK - 28 jun 23 kl. 18:00

Regjeringa opprettar minnepris til ære for Kim Friele

Det kjem fram i ei pressemelding frå Kultur- og likestillingsdepartementet. Prisen skal delast ut årleg til ein person, institusjon, gruppe eller organisasjon som har vist stor innsats og engasjement for skeive og for menneskerettar. Den nye kultur- og likestillingsministeren, Lubna Jaffery, fortel at prisen skal heidre og føre vidare Kim Friele sin innsats for skeive og for menneskerettar.

Aftenposten - 24 jun 23 kl. 13:18

LO-lederen avviser at hun jobber for Brenna som arbeidsminister

Stortingsrepresentant Lubna Jaffery (43) og Ap-sekretær Kjersti Stenseng (48) er hete navn som ny kulturminister etter….

Aftenposten - 23 jun 23 kl. 22:47

Trettebergstuen-avgang kan utløse rokeringer i regjeringen. LO ønsker Tonje Brenna som arbeidsminister.

Stortingsrepresentant Lubna Jaffery (43) og Ap-sekretær Kjersti Stenseng (48) er hete navn som ny kulturminister etter….

VG - 23 jun 23 kl. 17:32

Kilder til VG: LO sier nei til Tajik

LO kommer til å kjempe kraftig imot hvis Hadia Tajik blir aktuell som kultur- og likestillingsminister. Lubna Jaffery seiler opp som favoritt til å tas over etter Trettebergstuen..

NRK - 15 maj 23 kl. 16:44

Samene får urfolksstatus i Grunnloven

Stortinget vedtok mandag at samene skal kalles et urfolk i Grunnloven. Endringen trer i kraft med en gang. 147 representanter stemte for forslaget, mens 22 representanter stemte mot.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com