Istanbul

Tuesday, 16 July, 13:45

Nyheter om Istanbul

NRK - 30 jun 24 kl. 18:40

Tyrkisk politi arresterte 15 personar i prideparade

I Tyrkia har politiet arrestert minst 15 personar som gjekk i ein prideparade som styresmaktene i Istanbul hadde lagt ned forbod mot, melder nyheitsbyrået Reuters. Myndigheitene i Tyrkias største by seier området ved Taksimplassen er stengt fordi det dei kallar «ulovlege grupper» har oppfordra til ein protestmarsj utan å ha løyve til det. Homofile forhold er lov i landet, men president Recep Tayyip Erdogan har ved fleire høve kalla homofile for «perverse» og regjeringa har i fleire år forsøkt å hindre prideparaden i Istanbul..

NRK - 30 jun 24 kl. 13:38

Forbud mot pridemarkering i Istanbul

Myndighetene i Istanbul har sperret av sentrum av byen etter å ha lagt ned forbud mot en prideparade. Guvernørens kontor har ikke gitt noen begrunnelse for at området ved Taksimplassen er sperret av. Det eneste forklaringen er at «ulovlige grupper» har oppfordret til en protestmarsj det ikke er gitt tillatelse til.

NRK - 04 jul 24 kl. 10:12

Oslo lufthavn kåret til Europas beste flyplass i sin klasse

– Dette er en stor ære og anerkjennelse av arbeidet som legges ned hver eneste dag på Oslo lufthavn, sier Avinors konsernsjef Abraham Foss i en pressemelding. Onsdag var konsernsjefen på plass i Istanbul for å motta prisen for beste flyplass i Europa, på vegne av Oslo lufthavn. Det er Airports Council International Europe (ACI Europe) som står for prisen.

NRK - 01 maj 24 kl. 11:08

Demonstranter arrestert i Istanbul

Myndighetene i Tyrkia har forbudt 1. mai-samlinger på Taksimplassen i Istanbul. Ifølge AFP er onsdag flere titalls demonstranter arrestert.

NRK - 31 mar 24 kl. 22:51

Opposisjonen erklærer valgseier i Istanbul i Tyrkia

Når 96 prosent av stemmene er talt opp i Istanbul erklærer borgermesterkandidaten til det nasjonale opposisjonspartiet at de har vunnet lokalvalget. De leder ifølge Reuters med 1 million stemmer. Det betyr at partiet til president Erdogan har tapt lokalvalget.

Aftenposten - 26 maj 24 kl. 19:30

Familien på fem skal reise fra Sørumsand til Istanbul med tog. Men mange mister motet når de skal bestille togferien.

– Det er tydelig at interessen for å ta tog på hele eller deler av reisen, er stor, mener togentusiast Kristian A..

Dagbladet - 11 maj 24 kl. 07:01

Skaper reaksjoner

Abid Raja (V) la ut et bilde fra «den historiske moskeen» Hagia Sofia i Istanbul. Det får flere til å reagere..

VG - 02 apr 24 kl. 16:33

25 omkom på nattklubb i Istanbul

25 mennesker har mistet livet i en brann på en nattklubb som var under oppussing i sentrum av Istanbul i Tyrkia, opplyser byens ordfører..

NRK - 02 apr 24 kl. 14:24

Ti døde i brann i Istanbul

Nyhetsbyrået AFP melder at ti personer er død etter en brann i Istanbul. I tillegg skal 13 være skadet..

NRK - 02 apr 24 kl. 14:24

Minst tolv døde i brann i Istanbul

Det statlige nyhetsbyrået AA melder at minst tolv personer er død etter en brann i Istanbul i Tyrkia. I tillegg er flere skadet, syv av disse skal være hardt skadet. Brannen startet i en nattklubb, ifølge avisen Daily Sabah.

NRK - 02 apr 24 kl. 14:24

Minst 25 døde i brann i Istanbul

25 mennesker har omkommet i en brann i en bygning i sentrum av Istanbul i Tyrkia, opplyser myndighetene i byen. I tillegg er flere skadet. Brannen startet i en nattklubb som var under oppussing.

NRK - 02 apr 24 kl. 14:24

Minst 29 døde i brann i Istanbul

29 mennesker har omkommet i en brann i en bygning i sentrum av Istanbul i Tyrkia, opplyser myndighetene i byen. I tillegg blir en person behandlet på sykehus. Brannen brøt ut mellom to etasjer under bakken, ifølge guvernøren i Islamabad, Davut Gül.

NRK - 31 mar 24 kl. 21:24

Erdogan går mot nederlag i tyrkisk lokalval

Partiet til den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan ligg an til å tape i alle dei fem største byane i lokalvalet søndag. Både i Istanbul og Ankara ligg ordførarkandidatane til det nasjonale opposisjonspartiet an til å vinne valet. Erdogan hadde eit mål før valet om at partiet hans blant anna skulle vinne Istanbul, der han sjølv var ordførar.

NRK - 31 mar 24 kl. 19:10

Opposisjonen i leiing i tyrkisk lokalval

Foreløpige tal viser at opposisjonen i Tyrkia leiar i lokalvalet i Istanbul og Ankara, melder statlege medium, ifølge AFP. Når om lag 20 prosent av stemmene er talde opp, leiar ordføraren i Istanbul med 49,6 prosent av stemmene, medan motstandaren, som blir støtta av president Recep Tayyip Erdogan, har fått 41,6 prosent av stemmene. I Ankara er 12 prosent av stemmene talde opp.

NRK - 26 apr 24 kl. 22:12

Erdogan kallar Bidens handtering av studentprotestane «fascistisk»

Studentprotestane mot krigen i Gaza har auka i USA den siste tida. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan meiner dei amerikanske styresmaktene sin reaksjon er sjokkerande. Det skriv NTB.

NRK - 26 apr 24 kl. 12:39

Syrisk kvinne fengsla på livstid for bombeangrep

Ei syrisk kvinne er dømd til fengsel på livstid for eit bombeangrep i Istanbul i 2022, melder Reuters. Seks personar blei drepne og rundt 80 skadde i angrepet. Fleire personar blei gripne i samband med saka.

NRK - 22 apr 24 kl. 08:26

Kebabkokk blir med Tyskland president til Tyrkia

Når Tysklands president Frank-Walter Steinmeier reiser til Tyrkia mandag, har han med seg en kebabkokk fra Berlin for å fremheve båndet mellom de to landene. Det er første gang Steinmeier besøker Tyrkia siden han ble president, og han har hatt et vanskelig forhold til sin tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan. Steinmeier har vært raskt ute med å kritisere Erdogans tilnærming til Israel og har tidligere uttrykt bekymring for demokratiet i Tyrkia.

NRK - 20 apr 24 kl. 16:10

Erdogan diskuterte våpenhvile og nødhjelp med Hamas-leder Haniyeh

Tyrkias president Erdogan og Hamas-leder Haniyeh diskuterte framgangsmåten for å oppnå våpenhvile, og levering av humanitær hjelp til Gaza i deres møte i Istanbul, melder Reuters..

NRK - 03 apr 24 kl. 14:09

Sveisearbeid var grunnen til nattklubbrann i Tyrkia

Det var truleg sveisearbeid som førte til at det begynte å brenne i ein nattklubb i Istanbul tysdag, opplyser redningstenesta, skriv NTB. Minst 29 menneske omkom i brannen. I tillegg er fleire andre skadde, fleire av dei alvorleg.

NRK - 02 apr 24 kl. 14:24

Minst femten døde i brann i Istanbul

Minst femten personer er død etter at en brann startet i en nattklubb i Tyrkias hovedstad. I tillegg er flere hardt skadet. Ordføreren i byen Ekrem Imamoğlu sier det ble gjort vedlikeholdsarbeid i klubben.

E24 - 31 mar 24 kl. 22:17

Erdogan går mot nederlag i lokalvalg i Tyrkia

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans parti AKP ligger an til nederlag i alle landets fem største byer i søndagens lokalvalg, inkludert Istanbul og Ankara..

VG - 31 mar 24 kl. 21:47

Erdogan går mot nederlag i lokalvalget i Tyrkia

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans parti AKP ligger an til nederlag i alle landets fem største byer i søndagens lokalvalg, inkludert Istanbul og Ankara..

Dagbladet - 31 mar 24 kl. 19:38

Erdogans grep vekker harme: - Jævel

Tyrkias president legger enorm prestisje i borgermestersetet i Istanbul. Nå ligger partiet hans an til å tape..

NRK - 31 mar 24 kl. 06:36

Valglokalene har åpnet i viktig tyrkisk lokalvalg

De første stemmelokalene er åpne i lokalvalget i Tyrkia, der mange kommer til å følge nøye med på resultatet i Istanbul og i hovedstaden Ankara. I tillegg til de to største byene, kan industrisentre som Izmir, Adana og Bursa gi en pekepinn på hvordan den politiske stemningen i landet er og hvordan det går med Erdogans popularitet i en tid med økende levekostnader. (NTB).

NRK - 30 mar 24 kl. 18:10

Ein mann er gripen etter drap på svenske i Tyrkia

Ein mann er gripen etter at ein svensk mann blei skoten og drepen i Istanbul i Tyrkia 17. mars. Ein annan svenske blei også skoten, men overlevde.

NRK - 29 jan 24 kl. 13:00

IS tar på seg skylden for kirkedrap i Istanbul

Ekstremistgruppen IS sier den sto bak angrepet mot en katolsk kirke i den tyrkiske storbyen Istanbul, der en person ble drept. IS hevder i en uttalelse publisert i sin egen mediekanal at de hadde angrepet en samling «kristne vantro» i Istanbul. Uttalelsen ble publisert med et bilde av to maskerte menn som holder våpen og som det sier er angriperne.

VG - 18 mar 24 kl. 20:43

«Foxtrot»-medlem drept i Istanbul: – De vil svare med blod

Ekspert spår hevntokt i det svenske gjengmiljøet etter at sentralt gjengmedlem ble skutt og drept i Tyrkia..

NRK - 17 mar 24 kl. 23:23

SVT: Svensk gjengkriminell drept i Tyrkia – kan få store konsekvenser

To svensker knyttet til organisert kriminalitet i er skutt i Tyrkia. Det ene er drept, og den andre er skutt i beinet, opplyser kilder til SVT. De to skal ha blitt skutt på en kafe i Istanbul.

NRK - 09 mar 24 kl. 15:01

Erdogan: Tyrkia støtter Hamas

President Recep Tayyip Erdogan sier Tyrkia støtter Hamas «fullt ut», skriver NTB. I en tale i Istanbul lørdag sa han at de ikke vil betegne Hamas som en terrororganisasjon. Erdogan har vært en av de skarpeste kritikerne av Israel siden krigen i Gaza startet 7.

NRK - 06 feb 24 kl. 10:31

Tyrkias innenriksminister: Fem såret i skyting foran rettsbygning i Istanbul

Fem personer er såret i en skyteepisode utenfor en rettsbygning i Istanbul, opplyser Tyrkias innenriksminister. Angriperne skal være drept. Meldingen om skytingen kom tirsdag formiddag.

NRK - 01 feb 24 kl. 16:51

Person har tatt gisler på fabrikk i Istanbul

Et ukjent antall personer er tatt som gisler på en fabrikk eid av amerikanske Procter & Gamble utenfor Istanbul. Angriperen demonstrerer mot krigen i Gaza. Det er ikke kjent hvor mange personer som holdes som gisler ved fabrikken, ifølge en talsperson for tyrkisk politi.

Aftenposten - 28 feb 24 kl. 19:19

Dette er lastebiler som står i kø for å levere nødhjelp til Gaza. Noen blir stormet og skutt på. Er det Hamas eller Israel som står bak?

Istanbul (Aftenposten): Lastebilene blir stormet og skutt på. Er det Hamas eller Israel som står bak?.

VG - 29 jan 24 kl. 03:11

To pågrepet i kirkedrap i Istanbul

To menn som mistenkes for å ha skutt og drept en person i en kirke i den tyrkiske storbyen Istanbul søndag, er pågrepet, opplyser landets innenriksminister..

NRK - 28 jan 24 kl. 23:44

To pågrepet for drap i kirke i Istanbul

To menn som mistenkes for å ha skutt og drept en person i en kirke i den tyrkiske storbyen Istanbul søndag, er pågrepet, opplyser landets innenriksminister. Tyrkiske myndigheter tror det dreier seg om et attentat mot én person, ikke et angrep mot menigheten. Motivet er foreløpig ikke kjent..

VG - 28 jan 24 kl. 11:04

Tyrkiske medier: En drept i angrep i italiensk kirke i Istanbul

Minst en person er drept i et væpnet angrep i en italiensk kirke i Istanbul, ifølge tyrkiske medier..

NRK - 28 jan 24 kl. 11:03

Tyrkiske medier: En drept i angrep i italiensk kirke i Istanbul

Minst en person er drept i et væpnet angrep i en italiensk kirke i Istanbul, ifølge tyrkiske medier. Angrepet ble utført av to maskerte menn. Det er foreløpig uklart om flere personer er drept i angrepet.

Aftenposten - 27 feb 24 kl. 14:29

Blir det våpenhvile i Gaza nå? Dette vet vi om forhandlingene.

Istanbul (Aftenposten): Det er håp om en våpenhvile innen kort tid. Men flere hindre gjenstår..

Aftenposten - 26 feb 24 kl. 16:37

Den palestinske regjeringen gikk plutselig av. Dette er lederen palestinerne egentlig vil ha.

Istanbul (Aftenposten): USA vil at de palestinske lederne på Vestbredden skal danne en ny regjering..

Aftenposten - 21 feb 24 kl. 18:05

Israels svar på terroren har vært nådeløst. Nå får det en effekt de neppe hadde ønsket seg.

Istanbul (Aftenposten): Det er lenge siden så mange har snakket så ivrig om en palestinsk stat. Alle unntatt Israel..

Aftenposten - 20 feb 24 kl. 21:23

Tyrkiske skipsverft slår tilbake mot kritikken: – Ikke et rettferdig bilde

Istanbul/OSLO (Aftenposten): Norske og tyrkiske fagforeninger slakter forholdene ved tyrkiske skipsverft..

E24 - 20 feb 24 kl. 21:05

Tyrkiske skipsverft slår tilbake mot fagforeninger: – Ikke et rettferdig bilde

Istanbul/OSLO (Aftenposten): Norske og tyrkiske fagforeninger slakter forholdene ved tyrkiske skipsverft. Nå svarer verftene..

NRK - 08 feb 24 kl. 11:07

Nesten 150 pågrepet i Tyrkia for angivelige IS-bånd

Tyrkiske myndigheter sier de har pågrepet 147 personer som mistenkes for å ha tilknytning til ekstremistgruppen IS. Personene ble pågrepet under operasjonen «Heroes-49» i 33 ulike provinser i Tyrkia, opplyser innenriksminister Ali Yerlikaya torsdag. Pågripelsene knyttes til kirkedrapet i Istanbul i forrige måned.

NRK - 02 feb 24 kl. 12:01

Tyrkia har pågrepet angivelige Mossad-agenter

Den tyrkiske sikkerhetstjenesten (MIT) har pågrepet sju personer som anklages for å ha solgt opplysninger til den israelske etterretningstjenesten Mossad. Ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu skal de sju pågrepne ha overlevert opplysninger via privatdetektiver, men det er ikke kjent hvilken informasjon de skal ha forsynt Mossad med. De sju ble pågrepet av tyrkisk politi og MIT-agenter i Istanbul og Izmir fredag.

NRK - 01 feb 24 kl. 23:11

Sju gisler reddet i Tyrkia

Sju personer er reddet og i god behold etter en åtte timer lang gisselsituasjon i en fabrikk utenfor Istanbul i Tyrkia. Gisseltakeren er pågrepet. Gisselaksjonen skal ha vært en protest mot Israels krigføring på Gazastripen.

Aftenposten - 01 feb 24 kl. 22:03

Mens Israel legger Gaza i grus, får statsministeren og kona pusset opp svømmebassenget sitt

Istanbul (Aftenposten): Skattebetalerne skal ta regningen for å fikse bassenget. Regnskapssjefen går av i protest..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com