Israelske

Wednesday, 10 August, 02:01

Nyheter om Israelske

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 aug 22 kl. 22:53

Palestiner drept av Israelske soldater i Jenin

Israelske soldater har skutt og drept en palestiner i flyktningleiren Jenin nord på den okkuperte Vestbredden, opplyser Palestinas helsedepartement. Ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa ble Dhirar Riyad al-Kafrini drept i skuddveksling med Israelske soldater som opererte i sivil forkledning i flyktningleiren mandag. Det Israelske politiet bekrefter at de gjennomførte en operasjon i leiren mandag, men har ikke gitt noen detaljer ut over dette.

NRK - 06 aug 22 kl. 03:28

Israel forsvarer angrep på Gaza by

Den Israelske ambassaden i Oslo forsvarer det Israelske angrepet mot Gaza by fredag der åtte mennesker ble drept, blant dem en høytstående leder i gruppa Islamsk jihad. Israel navngir ham som Tayseer al-Jabari. – Dette var nødvendig for å nøytralisere trusselen mot Israelske innbyggere og samfunnet langs Gazastripen, skriver ambassaden i en e-post.

NRK - 02 jun 22 kl. 17:01

Palestinsk tenåring drept av Israelske soldater

En palestinsk tenåring er skutt og drept av Israelske soldater. Det melder AFP. Det er den fjerde palestineren som blir drept av Israelske soldater på to dager.

NRK - 06 aug 22 kl. 17:47

Sirener varsler om rakettangrep

Sirener som varsler rakettangrep har blitt utløst i den Israelske byen Tel Aviv, melder det Israelske militæret og flere nyhetsbyråer. Fredag ble minst ti personer drept i Israelske luftangrep i Gaza. Israel sier luftangrepene var rettet mot gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) og hevder de sto overfor en «umiddelbart forestående trussel»..

NRK - 06 aug 22 kl. 06:17

Minst 10 drept på Gazastripen

Palestinske helsemyndigheter melder at 10 mennesker er drept og 79 skadet på Gazastripen i Israelske angrep. Blant de drepte er en 5-årig jente. Israel opplyser at 15 militante er drept, blant dem en høytstående jihadist.

VG - 05 aug 22 kl. 17:09

Skal ha skutt mer enn 100 raketter mot Israelske byer

Etter det Israelske luftangrepet på Gaza fredag ettermiddag sier Islamsk Jihad at de har skutt mer enn 100 raketter mot flere Israelske byer..

NRK - 05 aug 22 kl. 15:32

Reuters: Israelske styrker med luftangrep i Gaza

Israelske styrker gjennomfører luftangrep i Gaza, melder nyhetsbyrået Reuters som siterer en uttalelse fra det Israelske forsvaret. Vitner sier de hører eksplosjoner, ifølge nyhetsbyrået..

Klartale - 11 maj 22 kl. 08:49

Al Jazeera-journalist drept av Israelske soldater

Shireen Abu Akleh ble drept av Israelske soldater. Hun var journalist for den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera. Det skjedde på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter om.

NRK - 29 jul 22 kl. 13:35

Palestinsk tenåring skoten av Israelske styrkar

Ein palestinsk tenåring blei drepen i samanstøyt med Israelske styrker i den okkuperte Vestbredden, skriv AFP, som siterer palestinske helsemyndigheiter. Den 16 år gamle guten døydde av «kritiske sår påført av kuler i brystet», seier dei i eit utsegn. Hendinga skal ha skjedd ved byen Ramallah.

NRK - 02 jun 22 kl. 07:50

Palestiner skal være drept i flyktningleir på Vestbredden

En palestinsk mann skal være drept i uroligheter i en flyktningleir på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter. Palestinske helsemyndigheter opplyser at mannen ble drept av den Israelske hæren i et sammenstøt i flyktningleiren Dheisheh utenfor Betlehem. Den Israelske hæren har ikke kommentert dødsfallet.

NRK - 24 jul 22 kl. 07:33

To palestinere drept i angrep på Vestbredden

To palestinske menn ble drept i et angrep i byen Nablus på Vestbredden natt til søndag, opplyser palestinske myndigheter. Det var to menn på 25 og 28 år som ble drept, ifølge det palestinske helsedepartementet. De opplyser at seks personer ble såret i angrepet, og at for to av dem er tilstanden kritisk.

NRK - 25 jun 22 kl. 10:00

Palestinsk tenåring drept av Israelske soldater

En palestinsk 16-åring ble fredag kveld skutt og drept av Israelske soldater på den okkuperte Vestbredden, ifølge palestinske kilder. Mohammad Hamad befant seg på en vei som leder til den ulovlige Israelske bosettingen Ofra da han ble skutt, opplyser en talsmann for lokale palestinske myndigheter. Han døde natt til lørdag av skadene.

NRK - 13 jul 22 kl. 15:15

Biden besøker Israel

President Joe Biden ankom onsdag Israel, der han alt på flyplassen ble gitt en demonstrasjon av landets toppmoderne rakettforsvarssystem. Like etter sa den Israelske statsministeren, Yair Lapid, at landa ville diskutera ein ny global koallisjon mot Iran og deira atomvåpenprogram, melder AFP. President Biden på si side sa at Israel og USA skal fortsette å forsterke sine forbindelser.

NRK - 16 timer siden

AFP: To palestinere drept på Vestbredden

To palestinere skal ha blitt drept på Vestbredden tirsdag, da den Israelske hæren tok seg inn i et hus i den okkuperte byen Nablus, melder AFP. Den Israelske hæren skriver i en uttalelse at en av de drepte var medlem av den militante palestinske bevegelsen Al-Aqsa-brigaden..

NRK - I førrgår: 13:46

Fordømmer Israelske angrep i Gaza

Den afrikanske union (AU) fordømmer Israels luftangrep på Gazastripen, sier unionens formann Moussa Faki. – Angrepene mot sivile og Israelske styrkers okkupasjon er et sterkt brudd på internasjonal lov og kompliserer arbeidet med å finne en rettferdig og varig løsning, sier AU-lederen. Angrepene i Gaza startet fredag, og så langt er rundt 30 personer drept, deriblant seks barn.

NRK - 05 aug 22 kl. 16:31

Gazas helsedepartement: Fire drepne og 15 såra i angrep

Fire personar er drepne og 15 såra i Israelske luftangrep mot Gazastripa fredag, ifølge det palestinske helsedepartementet. Dei seier at ein militstopp og eit barn skal vere blant dei drepne, melder AFP. Den Israelske hæren opplyser at luftangrepet var retta mot militante grupper i området.

NRK - 18 jul 22 kl. 07:21

Merker fortsatt ikke all vin fra ulovlige Israelske bosettinger

Men de sier de jobber med saken. Utenriksdepartementet kom 10. juni i år med et pålegg om at det tydelig skal framgå av merkingen dersom næringsmidler kommer fra ulovlige Israelske bosettinger.

NRK - 15 jul 22 kl. 02:47

Saudi-Arabia åpner luftrommet for Israelske fly

Saudi-Arabia åpner luftrommet for alle flyselskaper som oppfyller kongerikets standarder, også Israelske. Dermed ser det langvarige flyforbudet ut til å være historie. Det ses som et viktig steg mot normalisering mellom de to landene, og skjer mens USAs president Joe Biden besøker regionen.

NRK - 21 apr 22 kl. 01:44

Israelsk luftangrep mot Gazastripen

Israelske fly angrep Gazastripen tidlig torsdag, timer etter at det ble avfyrt en rakett mot Israel fra Gaza. Angrepene rettet seg mot sentrale deler av Gazastripen, sier vitner og sikkerhetskilder til AFP. Radiokanalen til det Israelske forsvaret IDF tvitrer at IDF angrep et underjordisk anlegg for produksjon av raketter, en militærpost og en tunnel som svar på angrepet fra Gaza.

NRK - 20 apr 22 kl. 22:31

Det Israelske forsvaret: Rakett avfyrt fra Gaza inn i Israel

Det Israelske forsvaret hevder at det har blitt avfyrt en rakett mot Israel fra Gaza. Det er den andre raketten som blir avfyrt fra Gaza denne uken. Ifølge lokalt politi falt deler av raketten ned i en hage ved et hus i den sørlige Israelske byen Sderot.

NRK - 13 jul 22 kl. 22:32

Biden lover hard linje mot Iran

Forholdet mellom Israel og USA er bunnsolid, fastslo president Joe Biden da han ankom Israel på sin første reise til Midtøsten etter at han ble president. Israel har ikke lagt skjul på at den aller viktigste saken de vil snakke med Biden om, er atomprogrammet til Iran. I et intervju som Biden ga til den Israelske TV-kanalen Channel 12 like før avreise, forsikrer han Israelske ledere om at USA også er villig til å bruke militærmakt hvis det er hva som må til for hindre at Iran eventuelt skaffer seg atomvåpen.

NRK - Igår: 09:31

Israel slipper drivstoff inn på Gazastripen

Lastebiler med drivstoff slipper igjen inn på Gazastripen mens en våpenhvile mellom Israel og Islamsk hellig krig overholdes, melder nyhetsbyrået AFP. Lastebilene kom fra Israel gjennom grenseovergangen Kerem Shalam sør i den palestinske enklaven mandag. Gazas eneste kraftverk stanset opp ved middagstider lørdag på grunn av mangel på drivstoff som følge av at grenseovergangene hadde vært stengt siden tirsdag.

Klartale - Igår: 08:57

Våpenhvile etter bombing i Gaza

Israel sier de har angrepet Gaza for å ta ut ledere av gruppa Islamsk hellig krig. De har sendt raketter mot Israel. Israel har angrepet tilbake.

NRK - Igår: 05:47

Forskere har laget syntetisk embryo

Israelske forskere har skapt et syntetisk embryo ved bruk av stamceller. Arbeidet kan i framtiden bli brukt til å dyrke fram organer. Det er et museembryo forskerne ved Weizmann-instituttet i Rehovot har laget, skriver Haaretz.

NRK - Igår: 05:30

Israel ber folk holde seg nær tilfluktsrommene

Israelske myndigheter ber folk som bor i områder nær grensa til Gazastripen om fortsatt å være forsiktige og holde seg nær tilfluktrommene, skriver The Times of Israel. Skoler i grenseområdene skal fortsatt være stengt og store forsamlinger forbudt..

NRK - I førrgår: 23:12

Våpenhvile innledet på Gazastripen

Våpenhvilen i Israel og på Gazastripen har trådt i kraft, men luftvernsirene går og det meldes om nye angrep. Våpenhvilen skulle tre i kraft klokka 22.30.

NRK - I førrgår: 23:12

Våpenhvile innledet på Gazastripen, men fortsatt uro

Våpenhvilen i Israel og på Gazastripen har trådt i kraft, men luftvernsirene går og det meldes om nye angrep. Våpenhvilen skulle tre i kraft klokka 22.30.

Dagbladet - I førrgår: 09:27

Økt spenning: - Dypt bekymret

Militslederen i Palestina ble ifølge den Israelske hæren drept i et luftangrep søndag. Sivile forteller om grusomme hendelser..

NRK - I førrgår: 07:28

Eksplosjoner hørt nær Jerusalem

Flyalarmen gikk søndag morgen i Israelske bosettinger vest for Jerusalem, opplyser øyenvitner ifølge Reuters. AFP melder at israelsk luftvern har skutt ned to raketter som skal være skutt ut fra Gazastripen. Siden fredag er det skutt over 400 raketter fra Gazastripen mot Israel, men det er ikke meldt om personskader..

NRK - I førrgår: 04:06

Jihad-leder drept i israelsk luftangrep

Den Israelske hæren opplyser at den har tatt livet av en sentral leder i Islamsk hellig krig på Gazastripen, Khaled Mansour. Han ble drept i et israelsk luftangrep, skriver Jerusalem Post. Israel sier at så langt de har klart å bringe på det rene, så er alle jihadistlederne på Gazastripen drept siden Operation Breaking Dawn startet fredag..

NRK - 06 aug 22 kl. 23:38

Over 400 raketter mot Israel

Over 400 raketter er de siste dagene avfyrt fra Gazastripen mot Israel, men det er ifølge den Israelske ambulansetjenesten ikke meldt om alvorlige skader. I mange byer har flyalarmen gått gjentatte ganger lørdag og folk er bedt om å søke ly i bomberom. De fleste rakettene er skutt ned av israelsk antimissilforsvar, melder Reuters..

NRK - 06 aug 22 kl. 23:28

USA: Israel har rett til å forsvare seg

USA oppfordrer alle sider i den palestinsk-Israelske konflikten til å besinne seg og unngå videre eskalering. Samtidig sier USA at de støtter Israels rett til å forsvare seg. Det siste døgnet er det skutt mer enn 200 raketter fra Gazastripen mot Israel.

VG - 06 aug 22 kl. 23:14

Familie på seks fikk huset sitt bombet av Israelske droner

GAZA/OSLO: Familiefar Ziad Shaqoura (46) var hjemme med kone og fire barn da huset deres ble bombet av en israelsk drone..

NRK - 06 aug 22 kl. 22:35

Dødstallene stiger på Gazastripen

Minst 24 mennesker er drept som følge av volden i Gaza de siste dagene, opplyser palestinske myndigheter. Blant de drepte skal det være seks barn. Helsemyndighetene i Gaza ga «israelsk aggresjon» skylden for dødsfallene, og for de 203 personene som har blitt såret i voldsoppblussingen på Gazastripen.

NRK - 06 aug 22 kl. 13:01

Gaza: Luftangrepet vil vare i ei veke

Israel sin hær førebur seg på at luftangrepet i Gaza vil vare i ei veke. Det er foreløpig ikkje forhandlingar om våpenkvile med militantar frå Islamsk Jihad, seier ein talsperson for hæren til nyheitsbyrået AFP. Minst ti er drepne i det Israelske angrepet fredag, inkludert ein toppleiar av Islamsk Jihad.

NRK - 10 jun 22 kl. 19:58

Regjeringen krever merking av Israelske bosetterprodukter

Regjeringen har besluttet at varer produsert i Israels ulovlige bosetninger på Vestbredden og Golanhøydene heretter skal merkes tydelig med opprinnelsessted. Israelske bosetterprodukter har tidligere vært merket med Israel som opprinnelsesland, men heretter må det framgå av merkingen at produktene kommer fra bosetninger som er opprettet i strid med folkeretten. Utenriksdepartementet viser til EU-domstolens avgjørelse fra november 2019 der det slås fast at Israelske produkter fra okkuperte områder må merkes særskilt slik at forbrukerne ikke blir villedet.

NRK - 06 aug 22 kl. 07:07

19 islamister arrestert på Vestbredden

Den Israelske hæren har arrestert 19 mistenkte islamister i en større aksjon på Vestbredden, melder AFP. De arresterte er mistenkt for å være medlemmer i Islamsk jihad som sier den sto bak utskytingen av over 100 raketter mot Israel fra Gazastripen i natt..

NRK - 05 aug 22 kl. 16:35

Flere drept i Israelske angrep på Gaza

Minst sju personer er drept og 40 er såret i luftangrepene mot Gazastripen, ifølge det palestinske styresmakter. En militstopp er blant de drepte. – Islamsk hellig krig-bevegelsen i Palestina og dens militante fløy Al-Quds-brigaden sørger over den store jihadistkommandanten Tayseer al-Jabari Abu Mahmud, som ble drept i et sionistisk attentat i Gaza by, heter det i en uttalelse.

NRK - 13 apr 22 kl. 09:16

Palestiner drept på Vestbredden

En palestinsk mann ble skutt og drept av Israelske styrker i Nablus på den okkuperte Vestbredden onsdag, opplyser palestinske myndigheter. Det har vært en rekke angrep og sammenstøt mellom palestinere og Israelske styrker den siste tiden. Israelske styrker har i fem dager utført militæroperasjoner på Vestbredden.

NRK - 06 jul 22 kl. 09:02

Palestiner drept i israelsk raid på Vestbredden

En palestinsk mann ble onsdag drept av Israelske soldater på den okkuperte Vestbredden, melder AFP. 20 år gamle Rafiq Riyad Ghannem ble drept av israelsk militære, ifølge en uttalelse fra det palestinske helsedepartementet. Drapet skal ha skjedd under en israelsk millitæroperasjon i Jenin på den okkuperte Vestbredden onsdag.

NRK - 04 jul 22 kl. 16:58

USA: Al Jazeera-journalist sannsynligvis drept av israelsk soldat

Alt tyder på at journalisten Shireen Abu Akleh ble drept av en israelsk soldat, men det lar seg ikke fastslå hvilket våpen kulen kom fra, ifølge amerikanske medier. Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble skutt i hodet og drept under en israelsk militæroperasjon i Jenin på den okkuperte Vestbredden 11. mai.

NRK - 24 jun 22 kl. 11:48

FN: Palestinsk journalist ble drept av Israel

Kulen som drepte den palestinske journalisten Shireen Abu Akleh ble avfyrt av Israelske styrker. Det slår FN fast, ifølge nyhetsbyrået AFP. FNs menneskerettighetskontor har gjennomført en gransking av drapet.

NRK - 26 maj 22 kl. 18:58

– Drept med overlegg

Palestinske myndigheter sier at deres gransking viser at Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble drept med overlegg av Israelske styrker. Den palestinske riksadvokaten Akram Al-Khateeb kunngjorde resultatet av granskingen på en pressekonferanse i Ramallah torsdag. Israel vil trolig avvise påstanden som grunnløs.

NRK - 22 jul 22 kl. 01:10

Syria sier tre regjeringssoldater ble drept i israelsk angrep

Tre regjeringssoldater er drept i et israelsk angrep nær hovedstaden Damaskus, ifølge Syrias regjering. Det syriske forsvarsdepartementet opplyser at sju andre ble såret i angrepet. – Den Israelske fienden gjennomførte et luftangrep som kom fra retningen der de okkuperte syriske Golanhøydene er, skriver departementet i en uttalelse..

NRK - 19 jun 22 kl. 11:14

AFP: Palestinsk person drept av Israelske styrker

En palestinsk person er skutt og drept av Israelske styrker, melder AFP, og siterer palestinske myndigheter..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com