Israels

Monday, 16 May, 23:24

Nyheter om Israels

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 maj 22 kl. 03:40

Zelenskyj snakket med Bennett

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har snakket med Israels statsminister om nazi-utsagnet til den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov. I talen sier Zelenskyj hat han har snakket med Israels statsminister Naftali Bennett for å gratulere ham på Israels uavhengighetsdag, og for å gi en oppdatering om situasjonen i den beleirede havnebyen Mariupol og det østlige Ukraina. – Vi diskuterte også de skandaløse og fullstendig utillatelige uttalelser fra den russiske utenriksministeren, som fornærmet hele verden, sier Zelenskyj ifølge CNN.

VG - 05 maj 22 kl. 18:43

Israels statsminister sier Putin beklaget Lavrovs Nazi-uttalelse

Naftali Bennet, Israels statsminister, godtok unnskyldningen fra Putin og takket ham for å klargjøre Putins holdning mot den jødiske befolkningen og Holocaust..

NRK - 24 apr 22 kl. 05:15

FN-sjefen i samtale med Bennett og Abbas

FNs generalsekretær António Guterres har diskutert den spente situasjonen i Jerusalem med Israels statsminister og palestinernes president. I to separate telefonsamtaler med Israels statsminister Naftali Bennett og palestinernes president Mahmoud Abbas lørdag diskuterte Guterres forsøk «på å dempe spenningsnivået, gjøre slutt på provokasjoner og ensidige tiltak, og gjenopprette ro», ifølge en uttalelse fra Guterres' kontor. (NTB).

NRK - 18 apr 22 kl. 19:40

Israel hevder å ha skutt ned rakett

Israels militære lød sirener utenfor Gaza-grensen mandag. En lokal radiostasjon melder at det var hørt en eksplosjon, skriver Reuters. Israels militær hevder at en rakett ble avfyrt fra Gaza, og ble skutt ned av Israelsk luftvern..

NRK - I førrgår: 00:44

USA reagerer på Israels inngripen

Amerikanske myndigheter er «dypt bekymret» over det Israelske politiets maktbruk mot gravfølget til den drepte journalisten Shireen Abu Akleh. – Vi reagerer med dyp bekymring på bildene av Israelske soldater som griper inn mot begravelsesfølget. Alle familier fortjener å følge sine døde til graven på en verdig og uhindret måte, sier utenriksminister Antony Blinken.

NRK - 13 maj 22 kl. 15:05

Israelsk opprørspoliti aksjonerte da kisten med drept journalist ble båret ut

Israelsk opprørspoliti stormet St. Joseph-sykehuset i okkuperte Øst-Jerusalem da kisten med Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble båret ut. En stor menneskemengde hadde samlet seg utenfor sykehuset for å ta farvel med Akleh, som ble skutt i hodet og drept under et Israelsk raid mot en palestinsk flyktningleir i Jenin onsdag.

NRK - 13 maj 22 kl. 13:15

Israels militære: Finner ikke ut hvem som skjøt Al Jazeera-journalist

Det Israelske militæret sier de ikke har greid å finne ut av hvem som avfyrte skuddet som drepte Al Jazeera-reporter Shireen Abu Akleh. I en uttalelse fredag viser militæret til sine innledende undersøkelser av saken. – Konklusjonen i den foreløpige rapporten er at det ikke er mulig å finne ut av hvem som avfyrte skuddet som traff og drepte reporteren, heter det i uttalelsen.

Dagbladet - 11 maj 22 kl. 15:09

Bilde-stunt skapte full panikk

Like før et tyrkisk AnadoluJet-fly skulle starte avgangen fra Israels hovedflyplass, begynte det å tikke inn bilder av flyulykker på passasjerenes mobiltelefoner..

Aftenposten - 06 apr 22 kl. 11:58

Israels regjering mister flertallet. Statsministeren fikk vite det på nyhetene.

ISTANBUL (Aftenposten): Regjeringsmedlem sier hun ikke vil være med på å svekke Israels jødiske identitet..

NRK - 08 maj 22 kl. 10:06

To palestinere har blitt arrestert mistenkt for øksedrapet i Israel

To palestinere, mistenkt for å ha drept tre israelere i et angrep i den ultraortodoks jødisk byen Elad på Israels uavhengighetsdag, torsdag har blitt pågrepet, opplyser en talsmann for statsminister Naftali Bennett på Twitter Søndag. Elad ligger rundt 25 kilometer fra storbyen Tel Aviv, og har nesten 50.000 innbyggere..

VG - 05 maj 22 kl. 06:18

Torsdag 5. mai: Dette skjedde i natt

President Zelenskyj har diskutert Lavrovs uttalelser med Israels statsminister..

VG - 05 maj 22 kl. 02:48

Tok opp Hitler-uttalelser med den Israelske statsministeren

President Zelenskyj har snakket med Israels statsminister Naftali Bennett om uttalelsene som har opprørt mange..

NRK - 03 maj 22 kl. 12:05

Bombesikker blodbank i Israel

Israel har åpnet verdens første blodbank som befinner seg under jorden og er bombesikkert. Blodbanken i Ramla, som ligger mellom Tel Aviv og Jerusalem, ble åpnet mandag kveld. Den kommer ikke i drift før senere i år.

NRK - 16 apr 22 kl. 00:28

USA svært bekymret etter sammenstøt i Jerusalem

Amerikanske myndigheter uttrykker dyp bekymring etter sammenstøt mellom palestinske demonstranter og Israelsk politi i Øst-Jerusalem langfredag. Over 150 personer ble skadd i sammenstøtene ved al-Aqsa-moskeen, og flere hundre ble pågrepet. – Vi ber partene om å utøve tilbakeholdenhet og unngå provoserende handlinger og uttalelser, sier utenriksdepartementets talsperson Ned Price.

NRK - 08 mar 22 kl. 14:23

Zelenskyj i samtale med Bennett

Volodymyr Zelenskyj skriv på Twitter at han har snakka med Israels statsminister Naftali Bennett. Zelenskyj skriv at han takka for Israels meklingsinnsats og at dei diskuterte måtar å få slutt på krig og vald..

NRK - 08 apr 22 kl. 19:34

Gir sikkerhetsstyrker frie tøyler etter angrep

Israels statsminister Naftali Bennett gir sikkerhetsstyrkene frie tøyler i håndteringen av en voldsbølge etter at to personer ble drept i Tel Aviv torsdag. To mennesker ble drept og flere såret på en pub i Dizengoff-gaten i Tel Aviv torsdag kveld. En palestinsk mann som Israelsk politi mener sto bak angrepet, ble senere skutt og drept av Israelske sikkerhetsstyrker.

NRK - 28 mar 22 kl. 20:12

To drept og seks såret i angrep i Israel

CNN melder at terrorister fra terrorgruppa ISIS drepte to personer og skadet seks i et angrep i byen Hadera, nord for Tel Aviv i Israel mandag. Angrepet kommer samtidig som den Israelske utenriksministeren tok imot kolleger fra USA og flere arabiske land til det han kalte et «historisk toppmøte» i Negev-ørkenen. Israels utenriksminister betegnet møtet som «et skremmeskudd rettet mot Iran»..

NRK - 28 mar 22 kl. 14:27

USA, Israel og arabiske allierte vil øke samarbeidet

Israels utenriksminister Yair Lapid tok mandag imot kollegaer fra USA, Emiratene, Bahrain, Egypt og Marokko til et «historisk toppmøte» i Negev-ørkenen. – Bare for få år siden ville det ha vært umulig å forestille seg et slikt møte, sa USAs utenriksminister Antony Blinken etter samtalene. Lapid understreket at utenriksministermøtet vil bli en årviss hendelse og slo fast at det var en klart skremmeskudd rettet mot Iran..

NRK - 28 mar 22 kl. 07:20

Israels statsminister testet positivt for koronavirus

Naftali Bennett har testet positivt for koronavirus melder Israelsk media. I går møtte statsministeren USAs utenriksminister Antony Blinken i Jerusalem..

VG - 25 mar 22 kl. 23:25

Derfor kappes Ukraina og Russland om å vinne Israels gunst

LVIV (VG) Jødenes historie i Ukraina blitt en viktig politisk brikke for både ukrainske og russiske styresmakter. Det har fått Israel i en svært krevende skvis..

NRK - 21 mar 22 kl. 05:18

Zelenskyj: Jerusalem kan være rett sted for fredssamtalert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fortalte i sin daglige videotale til ukrainere at Israels statsminister Naftali Bennett forsøker å fungere som mellommann mellom Kyiv og Moskva, og at disse toppmøtene kan skje i Jerusalem. – Det er det rette stedet å finne fred, dersom det er mulig, sa Zelenskyj ifølge Reuters..

NRK - 21 mar 22 kl. 05:18

Zelenskyj: Jerusalem kan være rett sted for fredssamtaler

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fortalte i sin daglige videotale til ukrainere at Israels statsminister Naftali Bennett forsøker å fungere som mellommann mellom Kyiv og Moskva, og at disse toppmøtene kan skje i Jerusalem. – Det er det rette stedet å finne fred, dersom det er mulig, sa Zelenskyj ifølge Reuters..

NRK - 16 mar 22 kl. 00:53

Oligarker søker frihavn i Israel

Den russiske milliardæren Roman Abramovitsj ble sett i Israel mandag. Flere oligarker har Israelsk pass. Israels regjering sliter med å finne ut av hvordan landet skal håndtere dusinvis av russisk-jødiske oligarker, nå som vestlige land skjerper sanksjonene mot forretningsfolk med bånd til president Vladimir Putin..

NRK - 14 mar 22 kl. 21:57

Omfattande dataangrep mot Israelske nettstader

Fleire offentlege nettsider i Israel var nede tidlegare i dag, noko som ifølgje Israelske medium truleg kjem av eit omfattande dataangrep. Men no skal alle nettsidene vere oppe igjen, tvitra Israels nasjonale data-direktorat. Innanriksdepartementet, justisdepartementet og helsedepartementet var blant dei som vart ramma, og det same gjeld nettsida til kontoret til den Israelske statsministeren.

NRK - 14 mar 22 kl. 21:57

Dataangrep mot Israelske nettstader

Fleire offentlege nettsider i Israel var nede tidlegare i dag, noko som ifølgje Israelske medium truleg kjem av eit omfattande dataangrep. Men no skal alle nettsidene vere oppe igjen, tvitra Israels nasjonale data-direktorat. Innanriksdepartementet, justisdepartementet og helsedepartementet var blant dei som vart ramma, og det same gjeld nettsida til kontoret til den Israelske statsministeren.

NRK - 13 mar 22 kl. 14:36

Rakettangrep kan truge atomavtalen med Iran

Rakettangrepet mot Arbil i Nord-Irak kan gjere det vanskelegare å fullføre samtalane med Iran om ein ny atomavtale, seier Frankrikes utanriksminister, ifølge Reuters. Den iranske revolusjonsgarden har sagt at dei stod bak angrepet, som dei seier var retta mot to basar som Israels etterretningsteneste Mossad har i området..

NRK - 13 mar 22 kl. 01:11

Zelenskyj ber Israel om hjelp til å finne ordfører

President Volodymyr Zelenskyj ber Israel om hjelp til å finne ordføreren som ifølge ukrainske myndigheter ble bortført av russiske styrker i Melitopol fredag, skriver NTB. Zelenskyj kom med forespørselen da han snakket med Israels statsminister Naftali Bennett lørdag kveld. I samtalen sa også Zelenskyj at han er åpen for å møte Russlands president Vladimir Putin i Israel, på betingelse av at en våpenhvile er på plass..

NRK - 10 mar 22 kl. 14:22

Bryt samarbeidet med oligark

Yad Vashem, Israels offisielle minnesmerke over dei 6 millionar jødane som blei drepne under jødeforfølgingane under andre verdskrigen, seier dei bryt samarbeidet med den russiske oligarken Roman Abramovitsj. I februar sa Yad Vashem at Abramovitsj skulle løyve pengar til forsking på Holocaust..

Dagbladet - 06 mar 22 kl. 11:22

Etter Putin-møte: - Små sjanser

Vladimir Putin har det siste døgnet hatt samaler med Tyrkias Recep Tayyip Erdoğan og Israels Naftali Bennett. Sistnevnte mener sjansene for en løsning på krigen i Ukraina er små..

NRK - 06 mar 22 kl. 03:49

Israel prøver å mekle mellom Russland og Ukraina

Israels statsminister Naftali Bennett har innledet et uventet initiativ for å forsøke å mekle mellom Russland og Ukraina, to land som begge har tette bånd til Israel. Lørdag møtte han begge lands presidenter, i møter som var koordinert med vestlige allierte. Bennett møtte lørdag Vladimir Putin for å diskutere «krisen i Ukraina».

Aftenposten - 05 mar 22 kl. 21:00

Israels statsminister møtte Putin - advarer mot å være for optimistisk

Den Israelske statsministeren Naftali Bennett møtte lørdag Vladimir Putin for å diskutere «krisen i Ukraina»..

NRK - 05 mar 22 kl. 19:37

Israels statsminister reiser videre til Berlin

Den Israelske statsministeren Naftali Bennett møtte lørdag Vladimir Putin for å diskutere «krisen i Ukraina». Etterpå snakket han med Volodymyr Zelenskyj. Det opplyser Bennetts kontor lørdag.

Dagbladet - 05 mar 22 kl. 18:20

Israels statsminister på hemmelig Putin-besøk

Naftali Bennett reiste i skjul for å diskutere «krisa i Ukraina» med Russlands president Vladimir Putin..

NRK - 05 mar 22 kl. 17:56

Israels statsminister besøker Putin i Moskva

Den Israelske statsministeren Naftali Bennett møtte lørdag Russlands president Vladimir Putin i Moskva, for å diskutere «krisen i Ukraina» Det opplyser en talsperson for den Israelske statsministeren, ifølge Haaretz , som siterer Reuters. Israel har de siste dagene vokst fram som en mulig megler i krigen mellom Russland og Ukraina, takket være tette bånd til begge landene. Israel har heller ikke gått til noen sanksjonsskritt mot Russland, noe som har høstet kritikk fra USA.

NRK - 01 mar 22 kl. 19:00

Fordømmer angrep nær Holocaust-minnemerke

Det russiske angrepet på TV-tårnet i Kyiv var like ved eit minnemerke for ein av dei største massakrane på jødar under Holocaust i Ukraina. I Babyn Jar blei over 33.000 jødar drepne på to dagar i september 1941.

Aftenposten - 26 feb 22 kl. 22:00

Israels ambassadør bortfortklarer grundig dokumentasjon om menneskerettsbrudd

Det er skadelig for kampen mot rasisme..

VG - 11 feb 22 kl. 07:13

Palestinere om Apartheid-rapport: – Bør få oss alle til å våkne

KAIRO/GAZA (VG) Denne uken kom Amnesty Internationals omfattende rapport om Israels behandling av palestinerne. VG har snakket med palestinerne selv om betydningen av rapportens kontroversielle apartheid-konklusjon..

Aftenposten - 09 feb 22 kl. 08:33

Er Israel en apartheidstat? Nå mener tre store menneskerettighetsgrupper det.

ISTANBUL (Aftenposten): En ny rapport om Israels behandling av palestinerne vekker både oppsikt og avsky..

NRK - 27 okt 21 kl. 01:07

Inn i styret til Israels venner

Tidligere KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad er valgt inn i styret til Israels venner på Stortinget. Leder er Frps Himanshu Gulati. Ifølge Vårt Land var 16 stortingsrepresentanter med på et møte tirsdag.

Dagbladet - 02 nov 21 kl. 17:44

Raser mot FN: - Uakseptabelt

Israels energiminister ble forhindret fra å delta på mandagens program under klimatoppmøtet i Glasgow. Hun hevder å ha ventet to timer på rullestoltilpasset transport til konferanseområdet, før hun ga opp..

NRK - 21 sep 21 kl. 17:13

Biden vil ha palestinsk stat

President Joe Biden nemnde Palestina særskilt i sin tale i FNs hovudforsamling då han gjekk inn for ein palestinsk stat. – Vi er fullt forplikta til å forsvara Israels tryggleik. Men eg meiner stadig at ein tostatsløysing er den beste måten å sikra Israels framtid som ein jødisk og demokratisk stat på, som lever i fred ved sidan av ein levedyktig, suveren og demokratisk palestinsk stat, sa han.

Dagbladet - 19 okt 21 kl. 08:10

Funn av 900 år gammelt sverd

Et meterlangt sverd har blitt funnet på havets bunn, utenfor Israels kyst. Det antas å ha tilhørt korsfarere som seilte til «Det hellige hav»..

NRK - 13 sep 21 kl. 13:57

Israels statsminister i Egypt

Israels statsminister Naftali Bennett møter mandag med president Abdel Fattah al-Sisi i Egypt, melder AFP. Dette er det første offisielle besøket av en Israelsk statsminister siden 2011. Ifølge egyptiske myndigheter skal de to blant annet diskutere forsøk på å gjenopplive fredsprosessen mellom Israel og palestinerne..

Aftenposten - 14 okt 21 kl. 07:45

Vi krever frihet for Palestina, ikke straffrihet for Israel!

Den nye regjeringen må ta sitt internasjonale ansvar på alvor og fordømme Israels menneskerettighetsbrudd..

NRK - 10 okt 21 kl. 18:39

– Vi bærer ansvar for holocaust

– Historien om holocaust er selvfølgelig en enkelthendelse som vi fortsatt bærer ansvar for. I hver fase av historien, også i framtiden, sa Merkel på en pressekonferanse søndag, på det som er hennes siste Israel-besøk som statsminister. Merkel går av som statsminister når regjeringsforhandlingene i Tyskland er avsluttet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt