Israels

Onsdag, 28 Juli, 05:42

Nyheter om Israels

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 20 juli 21 kl. 10:55

Ben & Jerrys’s stopper salg av is i okkuperte palestinske områder. - Umoralsk, mener Israels statsminister.

– Umoralsk, mener Israels statsminister Naftali Bennett..

NRK - Igår: 09:07

Israel angrep Hamas-base

Den Israelske hæren angrep en Hamas-base over natten som svar på at ballonger med brennbart stoff ble sendt inn over Israels grenser – Vi vil fortsette med å svare på ethvert terrorforsøk fra Gaza, skriver det Israelske forsvaret i en twittermeldingen...

Aftenposten - 22 juni 21 kl. 13:22

Verden må våkne, sier Israels nye leder etter valget i Iran. Nå hintes det om nye angrep mot atomprogrammet.

– Et regime av bødler må ikke få tilgang til masseødeleggelsesvåpen, sier Israels statsminister Naftali Bennett..

Aftenposten - 24 juli 21 kl. 07:57

Israel vil kutte utslippene med 85 prosent innen 2050

I kampen mot klimakrisen går Israels regjering inn for å kutte karbonutslippene med minst 85 prosent fra 2015-nivå innen….

NRK - 24 juli 21 kl. 02:01

Israel vil kutte utslippene

I kampen mot klimakrisen går Israels regjering inn for å kutte karbonutslippene med minst 85 prosent fra 2015-nivå innen 2050. I løpet av inneværende tiår er målet å kutte 27 prosent i planen regjeringen vil legge fram for Knesset søndag..

E24 - 21 juli 21 kl. 18:48

Sikkerhetseksperter frykter ikke Green Mountain-kjøperen: – Israels svar på Olav Thon

Datasenteret Green Mountain er nå i Israelske hender. Det trenger ikke få sikkerhetspolitiske utfordringer for Norge, så lenge de riktige vurderingene er gjort, sier eksperter. Hvis ikke kan det få konsekvenser for kritisk infrastruktur..

NRK - 21 juli 21 kl. 17:50

Anklager Ben & Jerry's for terror

Israels nye president Isaac Herzog mener Ben & Jerry's boikott av Israelske bosettelser er en del av «en ny form for terror». Det skriver Haaretz. Det amerikanske iskremselskapet Ben & Jerry's har bestemt at de ikke vil selge varene sine i Israelske bosettelser på Vestbredden og I Øst-Jerusalem.

NRK - 21 juli 21 kl. 15:27

Israel etterforsker Pegasus-hacking

Den Israelske regjeringen har satt opp et eget utvalg for å undersøke anklagene om at et hackingprogram laget av et Israelsk sikkerhetsselskap skal ha blitt misbrukt i hele verden. Det opplyser en Israelsk kilde til Reuters. Utvalget ledes av Israels Nasjonale Sikkerhetsråd, som svarer direkte til statsminister Naftali Bennett.

NRK - 19 juli 21 kl. 11:48

Smedvig-familien med milliardsalg

Smedvig-konsernet selger datasenterselskapet Green Mountain til Israels største eiendomsselskap The Azrieli Group for rundt 7,6 milliarder norsk kroner. Salget er på 850 millioner dollar, tilsvarende nærmere 7,6 milliarder norske kroner, melder E24..

E24 - 19 juli 21 kl. 10:54

Smedvig-familien selger datasenterselskapet Green Mountain til Israels største eiendomsselskap

Smedvig-selskapet Green Mountain er kjøpt av Israelske The Azrieli group til en foreløpig ukjent sum..

Dagbladet - 14 juni 21 kl. 21:36

Israels nye sjef

Naftali Bennett (49), Israels nye statsminister, er tidligere spesialkommando-sjef, teknologi-millionær, og plasserer seg til høyre for mannen han erstatter, Benjamin Netanyahu..

NRK - 14 juni 21 kl. 13:03

Palestinas statsminister jubler

Palestinas statsminister Mohammad Shtayyeh sier Benjamin Netanyahus avgang som Israels statsminister avslutter et ille kapittel. Søndag ble regjeringen til Naftali Bennett godkjent som Israels nye statsminister av nasjonalforsamlingen Knesset. Men Shtayyeh tror ikke at Bennetts regjering vil inngå en fredsavtale med palestinerne..

Aftenposten - 13 juni 21 kl. 20:07

Israels nye regjering godkjent med én stemme. Benjamin Netanyahu er ferdig etter 12 år.

For første gang siden 2009 er Benjamin Netanyahu ikke Israels statsminister..

NRK - 11 juli 21 kl. 15:41

Vil gi sårbare en tredje vaksine

Delta-varianten gjør at Israel vil tilby voksne med svekket immunforsvar en tredje vaksinedose fra Pfizer/BioNTech. Det opplyser Israels helseminister Nitzan Horowitz søndag..

VG - 31 mai 21 kl. 07:23

Høyrenasjonalist og bosettertilhenger kan bli Israels neste statsminister

Naftali Bennett, som søndag tok et langt skritt mot å bli Israels neste statsminister, er en mangemillionær som ble kjent for religiøs-nasjonalistisk retorikk..

Aftenposten - 31 mai 21 kl. 06:28

Høyrenasjonalist og bosettertilhenger kan bli Israels neste statsminister

Naftali Bennett, som søndag tok et langt skritt mot å bli Israels neste statsminister, er en mangemillionær som ble….

Dagbladet - 03 juli 21 kl. 16:55

- Svar meg som en flink pike

Den kvinnelige politikeren Idit Silman har blitt hyllet i sosiale medier etter at hun sto opp mot en sexistisk kommentar fra Netanyahu-allierte Miki Zohar i Israels nasjonalforsamling..

NRK - 27 mai 21 kl. 11:11

FN refsar Israels angrep på Gaza

FNs høgkommissær for menneskerettar Michelle Bachelet seier Israels bombing av Gaza kan vere krigsbrotsverk dersom det viser seg at dei er uforholdsmessige, ifølge Reuters. Ho sa at ho ikkje hadde sette bevis på at sivile bygningar som var trefte i Gaza blei brukt til militære føremål. Bachelet oppfordra også Hamas om å ikkje skyte vilkårlege rakettar mot Israel..

NRK - 29 juni 21 kl. 08:34

Israel på historisk besøk

Israels utenriksminister Yair Lapid har lagt ut på det første offisielle Israelske besøket til De forente arabiske emirater noensinne. I løpet av besøket skal Lapid blant annet innvie den Israelske ambassaden i Abu Dhabi og konsulatet i Dubai..

NRK - 29 juni 21 kl. 05:01

Vil ikke la Iran skaffe atomvåpen

USAs president Joe Biden sier at han ikke vil tillate at Iran får atomvåpen på hans vakt. Løftet kom da han møtte Israels president. – Det jeg kan si til deg er at Iran aldri vil få atomvåpen på min vakt, sa Biden da han møtte Rivlin i Det hvite hus..

NRK - 27 juni 21 kl. 19:56

Israel bekymret for atomavtale

Israels nye utenriksminister, Yair Lapid, reiste søndag til Roma for å ha møte med USAs utenriksminister Antony Blinken. – Israel har alvorlige innvendinger mot atomavtalen med Iran som nå settes sammen i Wien, sa Lapid om USAs samtaler med Iran..

VG - 20 mai 21 kl. 10:44

IDFs tidligere talsmann kaller Israels okkupasjon meningsløs

Israels okkupasjon er meningsløs, mener norsk-Israelske Bjørn Hermann Ueland. Han var i mange år talsmann for det Israelske forsvaret (IDF)..

NRK - 22 juni 21 kl. 11:37

Koronasmitten øker i Israel

Det siste døgnet har 125 testet positivt for koronaviruset i Israel, det høyeste antallet på over to måneder. Ifølge helsedepartementet er rundt 70 prosent av alle som tester positivt, smittet av den såkalte deltavarianten. Halvparten av dem som har testet positivt det siste døgnet, er barn, og myndighetene gjeninnfører nå enkelte smitteverntiltak og anbefaler vaksinering av barn ned i tolvårsalderen.

NRK - 21 juni 21 kl. 15:40

Yair Lapid til Emiratene

Israels nye utenriksminister Yair Lapid skal neste uke besøke De forente arabiske emirater. Det blir første gang en Israelsk utenriksminister besøker landet. Lapids besøk kommer etter at Israel og Emiratene i fjor besluttet å normalisere forholdet i en avtale som ble meglet fram av Trump-administrasjonen..

NRK - 16 mai 21 kl. 08:12

Biden snakket med Netanyahu

I en telefonsamtale med Israels statsminister Benjamin Netanyahu uttrykte USAs president Joe Biden sterk støtte til Israels rett til å beskytte seg mot rakettangrepene fra Hamas. Men han uttrykte også bekymring over dødstallene på begge sider. – Han fordømte de vilkårlige angrepene mot landsbyer og byer i Israel, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

NRK - 16 mai 21 kl. 01:41

Netanyahu varsler fortsatt offensiv

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at offensiven mot militante palestinere på Gazastripen kommer til å fortsette så lenge det trengs. Netanyahu kom med budskapet i en advarsel til Hamas' ledere da han var på besøk i forsvarsdepartementet i Tel Aviv lørdag kveld. – Dere kan ikke skjule dere.

NRK - 18 juni 21 kl. 19:58

Palestina skroter vaksineavtalen

Palestinske myndigheter sier nei takk til én million koronavaksiner fra Israel, fordi de er i ferd med å gå ut på dato. – De møtte ikke vår standard, så vi besluttet å returnere dem, sier Palestinas helseminister Mai Alkaila. Fredag kunngjorde Israels regjering at de ville overføre vaksinedoser som snart går ut på dato til Palestina.

NRK - 18 juni 21 kl. 11:04

Gis 1 million vaksinedoser

Israel vil gi rundt 1 millioner doser av Pfizer-BioNTech-vaksinen til Palestina, opplyser Israels nye statsminister Naftali Bennett..

Dagbladet - 17 juni 21 kl. 03:12

Ballongene kan blusse opp til krig

En nasjonalistisk marsj og brannballonger førte til at våpenhvilen mellom Israel og palestinerne ble brutt denne uka. Israels ferske statsminister vil etter alt å dømme legge seg på en hardere linje mot den flygende trusselen..

NRK - 14 juni 21 kl. 14:42

Vil forbedre relasjon til Europa

Israels nye utenriksminister, Yair Lapid, sier han vil få slutt på den «fiendtlige» relasjonen til Europa, som han beskylder tidligere president Benjamin Netanyahu for å nære. – A rope om at alle er antisemitter er ikke god politikk eller, selv om det noen ganger føles riktig, sier Lapid. Han lover også å forbedre forholdet til Det demokratiske partiet i USA..

NRK - 11 mai 21 kl. 17:34

Demonstrerer ved Israels ambassade

Mange er samlet utenfor Israels ambassade i Oslo for å demonstrere tirsdag ettermiddag. Det skjer etter den kraftige opptrappingen av konflikten mellom Israel og militante palestinske grupper de siste dagene..

NRK - 11 mai 21 kl. 17:34

Demonstrasjon ved Israels ambassade

Rundt 200 personer samlet seg tirsdag ettermiddag utenfor Israels ambassade i Oslo for å demonstrere. Det skjedde etter den kraftige opptrappingen av konflikten mellom Israel og militante palestinske grupper de siste dagene. Demonstrantene sang og ropte slagord.

Klartale - 14 juni 21 kl. 08:59

Feiret Israels nye regjering

Benjamin Netanyahu er ikke lenger statsminister i Israel. Israelere feiret bytte av regjering i gatene..

NRK - 11 mai 21 kl. 12:18

Israel kaller inn reservister

Israels forsvarsminister kaller inn reservister etter det siste døgnets kraftige opptrapping av konflikten mellom Israel og Gazastripen. Forsvarsminister Benny Gantz beordret tirsdag mobilisering av 5.000 reservister som skal bidra til å styrke Israels forsvar sør i landet, het det i en uttalelse fra den Israelske hæren..

NRK - 13 juni 21 kl. 21:50

Lå på gulvet for å stemme i Knesset

Israels nye regjering vant tillitsvotumet i Knesset med én stemmes margin. Stemmen kom fra ryggmargsskadde Emilie Moatti fra det Israelske arbeiderpartiet. Hun måtte ta permisjon fra sykehuset for å stemme.

NRK - 13 juni 21 kl. 19:59

Israel har fått ny regjering

Med svært knapp margin ble den nye Israelske regjeringen godkjent av nasjonalforsamlingen Knesset søndag ettermiddag. Naftali Bennett, som leder det høyrenasjonalistiske partiet Yamina, er dermed Israels nye statsminister. Han erstatter Benjamin Netanyahu, som har vært statsminister siden 2009..

NRK - 13 juni 21 kl. 16:20

Netanyahu lover å komme tilbake

Israels tidligere statsminister Benjamin Netanyahu lover å forbli i politikken, og sier han snart kommer tilbake. Søndag er Knesset samlet for å stemme over ny regjering i Israel. Den nye regjeringen er en koalisjon på åtte ulike partier..

NRK - 07 juni 21 kl. 15:24

Israel: Skal godkjenne ny regjering

Israels nasjonalforsamling vil stemme for å godkjenne en ny regjering, dannet av motstandere av nåværende statsminister Benjamin Netanyahu. Skiftet med tverrpolitisk koalisjoner skal skje innen 14. juni.

Dagbladet - 07 juni 21 kl. 01:45

Mot slutten for Israels Satan og Messias

Selv om alt tyder på at Israel denne uka får en ny statsminister, tør ennå ingen helt å avskrive landets lengstsittende statsminister gjennom tidende, Benjamin Netanyahu..

Aftenposten - 06 juni 21 kl. 07:32

Yigal (56) ble drept av en rasende arabisk mobb. Her er den nye konflikten som kan endre Israel.

LOD, ISRAEL/OSLO (Aftenposten): Gateslag mellom arabere og jøder i Israels blandede byer har økt frykten for borgerkrig..

Aftenposten - 03 juni 21 kl. 07:05

Han var leder for jødiske bosetterne. Så hvorfor kan arabere hjelpe ham til å bli statsminister?

Naftali Bennett kan bli Israels neste statsminister. Han vil i så fall lede en koalisjon som er enige om bare én ting..

Dagbladet - 02 juni 21 kl. 22:59

Ferdig som statsminister

Han har vært Israels statsminister helt siden 2009. Nå kan Benjamin Netanyahu bli stilt i retten for korrupsjon..

NRK - 31 mai 21 kl. 16:05

Lapid: Mange hindringer i veien

Det gjenstår fortsatt mange hindre før en ny koalisjonsregjering kan være klar, sier Israels sentrumsorienterte opposisjonsleder Yair Lapid. Yair Lapid er mannen som nå forhandler med flere partier om å danne en ny koalisjonsregjering som kan kaste Benjamin Netanyahu ut av statsministerkontoret etter tolv år..

VG - 30 mai 21 kl. 19:42

Kan være slutten for Netanyahu

Det ser ut til at det er over og ut for Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Opposisjonen vil forsøke å danne regjering..

NRK - 30 mai 21 kl. 15:35

Netanyahu møtte egyptisk politiker

Israels president Benjamin Netanyahu møtte søndag etterretningssjefen i Egypt, Abbas Kamel, i Jerusalem. Temaet for samtalen var våpenhvilen mellom Israel og Hamas. Det skriver JNS.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt