Iransk

Saturday, 03 December, 19:42

Nyheter om Iransk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 okt 22 kl. 19:59

Det hvite hus: Iransk personell hjelper Russland i Ukraina

Iransk personell på den russiskokkuperte Krim-halvøya hjelper russiske styrker med å gjennomføre droneangrep mot ukrainske mål, ifølge Det hvite hus. Det sier Det hvite hus' sikkerhetstalsmann torsdag. – Vår vurdering er at Iransk militærpersonell var på bakken på Krim og bisto Russland med disse operasjonene, sier John Kirby.

VG - 24 nov 22 kl. 16:09

Medier: Iransk fotballspiller arrestert for «antistatlig propaganda»

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal Iran ha arrestert en Iransk fotballspiller for «antistatlig propaganda»..

Aftenposten - 24 nov 22 kl. 16:09

Medier: Iransk fotballspiller arrestert for «antistatlig propaganda»

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal Iran ha arrestert en Iransk fotballspiller for «antistatlig propaganda»..

Klartale - 21 nov 22 kl. 14:05

Iran har angrepet kurdiske grupper i Irak

Iran har angrepet kurdiske grupper i Irak. Kurdere er en folkegruppe uten stat. De bor blant annet i Irak, Iran, Tyrkia og Syria.

NRK - 16 nov 22 kl. 16:03

Iran frigir beslaglagte greske oljetankere

Iran har frigitt to greske oljetankere som ble beslaglagt i mai. Oljetankerne har nå forlatt Iran, ifølge greske myndigheter. – Etter flere måneder lange samtaler med Iran har de gresk-flaggede oljetankerne Prudent Warrior og Delta Poseidon nå reist, heter det i en uttalelse fra det greske departementet for maritim handel.

NRK - 14 nov 22 kl. 09:25

Iran har avfyrt raketter mot kurdiske mål i Nord-Irak

Iran gikk mandag morgen til angrep mot Iransk-kurdiske eksilgrupper i Nord-Irak. Minst én person ble drept og åtte såret, opplyser en lokal ordfører. – Fem raketter ble rettet mot en bygning som benyttes av Kurdistans demokratiske parti i Iran, sier ordfører Tariq al-Haidari i byen Koysanjaq.

NRK - 12 nov 22 kl. 13:56

Kritisk for sultestreikende aktivist i Iran

Tilstanden til menneskerettsaktivisten Hossein Ronaghi, som sultestreiker i et Iransk fengsel, er ifølge broren nå kritisk. 37-åringen ble pågrepet og fengslet etter å ha kritisert regimets maktbruk mot demonstranter i september. Nå har han sluttet å ta til seg vann i protest mot at han nektes permisjon på medisinsk grunnlag.

NRK - 07 nov 22 kl. 03:50

Zelenskyj: Iransk hjelp til Russland forlenger krigen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklager Iran for å bidra til forlengelse av krigen ved å forsyne Russland med droner. – Iran støtter Russlands terrorregime og hjelper med å forlenge krigen og derfor forlenge trusselen som Russlands aggresjonskrig utgjør mot verden, sier Zelenskyj i sin daglige videotale. Uten støtte fra Teheran til Moskva, ville Ukraina «allerede ha vært nærmere fred», sier presidenten.

NRK - 26 okt 22 kl. 19:31

USA utvider sanksjonene mot Iran

USA innfører nye sanksjoner mot sentrale personen innen Iransk etterretning, Revolusjonsgarden og fengselsvesenet, samt flere institusjoner og selskap. USA har fra før innført sanksjoner mot en rekke Iranske statsborgere, institusjoner og selskap. Blant dem som nå settes på sanksjonslista, er lederen og nestlederen for Revolusjonsgardens etterretningsorganisasjon, vakter i flere av landets fengsler og et Iransk selskap som benyttes av myndighetene for å sensurere innhold i sosiale medier.

NRK - 5 timer siden

Iran: Bygging av nytt atomkraftverk er i gang.

ran har startet byggingen av et nytt kjernekraftverk, ifølge statlige medier i landet. Lederen for den Iranske atomenergiorganisasjonen, Mohammed Eslami, var til stede da byggearbeidet offisielt begynte lørdag. Det melder statlig Iransk TV og radio.

NRK - I førrgår: 01:42

Iran: Feiret fotballtap, ble skutt

Ifølge Iran Human Rights ble en 27-årig Iransk mann skutt og drept av Iranske sikkerhetsstyrker da han feiret Irans nederlag mot USA i fotball-VM, melder BBC. Det skal ha skjedd i Bandar Anzali i det nordlige Iran. Skuddene skal ha falt da en større gruppe demonstranter var på gaten og feiret nederlaget.

Klartale - 29 nov 22 kl. 13:40

Dette har han gjort før

Mario Ferri er kjent for å storme banen under fotballkamper. Det gjorde han også mandag kveld. For tiden spiller fotball-VM.

NRK - 28 nov 22 kl. 20:28

Iransk general: Over 300 drepne i demonstrasjonar

Over 300 personar er drepne i uroa rundt demonstrasjonane som har prega Iran dei siste månadane, vedgår den Iranske generalen Amir Ali Hajizadeh i Revolusjonsgarden. Dette er dei første dødstala frå offisielt hald, men dei er lågare det den USA-baserte organisasjonen Human Rights Activists in Iran har anslått. Dei reknar med at 451 demonstrantar og 60 personar frå tryggingsstyrkane er drepne i uroa til no.

VG - 28 nov 22 kl. 18:20

USA legger seg flat etter Iransk flaggraseri: – Kan bare beklage

USA ber om unnskyldning etter kontroversene omkring det Iranske flagget under fotball-VM i Qatar..

Aftenposten - 28 nov 22 kl. 18:20

USA legger seg flat etter Iransk flaggraseri: – Kan bare beklage

USA ber om unnskyldning etter kontroversene omkring det Iranske flagget under fotball-VM i Qatar..

NRK - 28 nov 22 kl. 17:45

Iransk skodespelar sett fri mot kausjon

Den Iranske skodespelaren Hengameh Ghaziani, som blei fengsla for vel ei veke sidan for å ha fjerna eit hovudplagg som ein protest, er sett fri mot kausjon, opplyser det statlege nyheitsbyrået IRNA. Ho var ein av åtte kjende personar i Iran som blei arrestert for å ha støtta demonstrasjonane i kjølvatnet av dødsfallet til 22 år gamle Mahsa Amini..

VG - 18 okt 22 kl. 09:55

Iransk klatrer savnet etter å ha konkurrert uten hijab: – Det er bekymring

En kvinnelig Iransk klatrer er savnet i Sør-Korea. Søndag konkurrerte Elnaz Rekabi i Seoul uten hijab i det asiatiske mesterskapet..

Aftenposten - 18 okt 22 kl. 09:55

Iransk klatrer savnet etter å ha konkurrert uten hijab: – Det er bekymring

En kvinnelig Iransk klatrer er savnet i Sør-Korea. Søndag konkurrerte Elnaz Rekabi i Seoul uten hijab i det asiatiske….

VG - 18 okt 22 kl. 09:55

Iransk klatrer skal være savnet etter å ha konkurrert uten hijab: – Det er bekymring

En kvinnelig Iransk klatrer skal være savnet i Sør-Korea. Søndag konkurrerte Elnaz Rekabi i Seoul uten hijab i det asiatiske mesterskapet..

NRK - 27 nov 22 kl. 01:49

Rapper stilt for retten for støtte til demonstranter i Iran

En Iransk rapper som ble pågrepet for støtte til protestene i kjølvannet av Mahsa Aminis død, risikerer dødsstraff, ifølge familien. Toomaj Salehi ble stilt for retten bak lukkede dører lørdag. Han ble pågrepet i oktober etter å ha kritisert regimet og vist støtte til demonstrantene som protesterer mot prestestyret, ifølge menneskerettsgrupper.

NRK - 14 okt 22 kl. 22:08

Iransk politi anklages for seksuelt overgrep mot demonstrant

En video av Iransk opprørspoliti som ser ut til å forgripe seg seksuelt på en kvinnelig demonstrant i Teheran, har utløst nytt raseri i sosiale medier. Mange ber om at politisjefen i den Iranske hovedstaden går av som følge av hendelsen, skriver BBC. Det er også noen regimevennlige stemmer blant dem som fordømmer gjerningspersonene.

NRK - 21 nov 22 kl. 10:21

Irakisk-kurdiske myndigheter fordømmer Iranske angrep

Regjeringen i Iraks selvstyrte kurdiske region fordømmer de Iranske angrepene mot Iransk-kurdiske eksilgrupper. – De gjentatte bruddene som undergraver suvereniteten til Irak og regionen Kurdistan er uberettigede, heter det i en uttalelse fra Kurdistans regionale regjering mandag. Minst én person er meldt drept i angrepene, som ble iverksatt sent søndag kveld.

NRK - 21 nov 22 kl. 05:55

Iran starter nye angrep i Irak

Iran innledet sent søndag nye angrep mot kurdiske opposisjonsgrupper med base i nabolandet irakiske Kurdistan. Irans revolusjonsgarde har igjen bombardert Iranske kurdiske partier, sa antiterroravdelingen i irakisk Kurdistan, uten å nevne om det var noen ofre eller skadde. Det demokratiske partiet i Iransk Kurdistan (PDKI) sa at Iran hadde sendt missiler og selvmordsdroner i Koya og Jejnikan, nær Arbil, hovedstaden i irakisk Kurdistan.

NRK - 20 nov 22 kl. 17:23

Iransk fotballspiller med støtteerklæring til folket under pressekonferanse

Under Irans pressekonferanse i Qatar søndag, adresserte landslagsspiller Ehsan Hajisafi den pågående situasjonen i hjemlandet og fortalte at folket har det vanskelig. Hajisafi startet pressekonferansen med å kondolere til alle sørgende Iranske familier og refererte til guden av regnbuen, som har blitt et symbol for ni år gamle Kian som ble drept av myndighetene for noen dager siden. – Vi må akseptere at situasjonen i landet vårt ikke er bra og at folket vårt ikke er fornøyd, sa Hajisafi.

NRK - 10 okt 22 kl. 16:19

Demonstrasjoner på Iransk oljerafinneri

Ansatte på et Iransk oljerafinneri demonstrerte mandag mot dødsfallet til kurdiske Mahsa Amini (22), melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 10 okt 22 kl. 16:19

Demonstrasjoner på Iransk oljeraffineri

Ansatte på et Iransk oljeraffineri demonstrerte mandag mot dødsfallet til kurdiske Mahsa Amini (22), melder nyhetsbyrået AP. Amini døde 16. september i det Iranske moralpolitiets varetekt.

NRK - 19 nov 22 kl. 15:31

Eksilgruppe: 47 mindreårige blant de drepte i Iran

Minst 378 mennesker, deriblant 47 barn, er drept av Iranske sikkerhetsstyrker, siden protestene startet for to måneder siden, ifølge en Iransk eksilgruppe. Lørdag var det nye demonstrasjoner, og minst tre demonstranter ble drept, opplyser Mahmood Amiry-Moghaddam, som leder den Oslo-baserte menneskerettsorganisasjonen Iran Human Rights. Protestene startet etter at en 22 år gammel kvinne døde 16.

NRK - 16 nov 22 kl. 14:00

Iran har dømt ytterligere fire demonstranter til døden

En Iransk domstol har avsagt fire nye dødsdommer i forbindelse med protestene som har preget landet de siste ukene. Det er andre runde med dødsdommen i løpet av tre dager mot personer som har deltatt i protestene. Titusener er pågrepet, og rundt 20 personer skal ha blitt tiltalt for lovbrudd som kan medføre dødsstraff, ifølge den Oslo-baserte menneskerettsgruppen Iran Human Rights..

NRK - 16 nov 22 kl. 09:42

Iran: Ny demonstrant dømt til døden

En Iransk domstol har avsagt en ny dødsdom i forbindelse med protestene som har preget landet de siste ukene. Det er den andre dødsdommen i løpet av tre dager mot personer som har deltatt i protestene. Titusener er pågrepet, og rundt 20 personer skal ha blitt tiltalt for lovbrudd som kan medføre dødsstraff, ifølge den Oslo-baserte menneskerettsgruppen Iran Human Rights..

NRK - 16 nov 22 kl. 08:53

Iran dømmer demonstrant til døden

En Iransk domstol har dømt nok en demonstrant til døden, melder AFP. Det er andre dødsstraff mot en demonstrant på tre dager. Rundt 14.

NRK - 06 okt 22 kl. 14:43

Iransk fjernsyn bringer «tilståelser» fra to franskmenn

Statlig Iransk fjernsyn viste torsdag angivelige tilståelser fra to franske statsborgere som ble arrestert for fem måneder siden. I en videoklipp som ble sendt på den arabiskspråklige Al-Alam-kanalen, hører man stemmen til Cecile Kohler fra det franske lærerforbundet si at hun er «agent for DGSE», den franske etterretningstjenesten. Hun «innrømmer» også at hun og kollegaen var i Iran for å forberede en revolusjon som skulle styrte det Iranske, islamske regimet.

VG - 13 nov 22 kl. 18:22

Dømt til døden i Iran

En Iransk domstol har avsagt dødsdom for en person, anklaget for å stå bak opptøyer i kjølvannet av dødsfallet til Mahsa Amini (22)..

NRK - 13 nov 22 kl. 17:43

Iran: Første dødsdom etter opptøyene i landet

En Iransk domstol har avsagt dødsdom for en person som deltok i opptøyene etter dødsfallet til 22 år gamle Mahsa Amini. Amini døde i moralpolitiets varetekt. Dommen, som omtales på rettsvesenets nettside Mizian Online, skal være den første i sitt slag etter den siste runden med uro i landet..

VG - 03 okt 22 kl. 10:17

Flere medier: Iransk politi skal ha angrepet studenter

Iransk politi havnet i opptøyer med studenter ved et av landets mest prestisjefylte universiteter søndag, melder flere utenlandske medier..

VG - 03 okt 22 kl. 10:17

Medier: Iransk politi skal ha angrepet studenter

Iransk politi havnet i opptøyer med studenter ved et av landets mest prestisjefylte universiteter søndag, melder flere utenlandske medier..

NRK - 12 nov 22 kl. 19:29

Macron møtte Iranske dissidenter

Frankrikes president Emmanuel Macron hadde fredag et møte med fire framstående Iranske kvinneaktivister. En av dem kaller møtet banebrytende. – Møtet var svært viktig.

NRK - 11 nov 22 kl. 17:11

Storbritannia kaller inn Iransk diplomat etter trusler mot journalister

Den britiske utenriksministeren James Cleverly har innkalt Irans øverste diplomat i Storbritannia etter trusler fremmet mot journalister bosatt i landet. Det skriver britiske UD på sine nettsider. De siste årene har britisk politi vært i kontakt med flere journalister basert i Storbritannia etter å ha fått informasjon om drapstrusler fremmet mot dem..

NRK - 11 nov 22 kl. 15:12

Hundrevis protesterer i Sør-Iran

Hundrevis av demonstranter samlet seg fredag i gatene i provinsen Sistan-Balutsjistan i Sør-Iran for å markere «blodig fredag». Det er seks uker siden protestbølgen startet i landet. Demonstrasjonene er blitt verifisert av nyhetsbyrået AFP ved hjelp av videoer som er lagt ut i sosiale medier.

NRK - 11 nov 22 kl. 15:00

Tidligere NTNU-professor dømt

Ei Iransk-tysk tidligere professor ved NTNU er dømt for å ha invitert fire Iranske borgere som gjesteforskere, uten å ha klarert det med ledelsen. Halve straffen gjøres betinget, med prøvetid på to år, skriver Khrono..

NRK - 11 nov 22 kl. 15:00

Tidligere NTNU-professor dømt til 8 måneders fengsel

Ei Iransk-tysk tidligere professor ved NTNU er dømt til åtte måneders fengsel for å ha invitert fire Iranske borgere som gjesteforskere, uten å ha klarert det med ledelsen. Halve straffen gjøres betinget, med prøvetid på to år, skriver Khrono..

NRK - 01 okt 22 kl. 21:09

Spiondømt amerikaner i Iran får legetilsyn

Iransk-amerikaneren Baquer Namazi slippes ut av Iransk fengsel for å få medisinsk oppfølging, melder Reuters. Amerikanske myndigheter har siden 2016 krevd at amerikansk-Iranske Siamak Namazi og faren hans, Baquer Namazi, blir utlevert til USA. Begge to er dømt til fengsel sammen med fire andre for spionasje i Iran..

NRK - 29 sep 22 kl. 02:36

Ni drept i Iransk droneangrep

Iran har startet en ny bombekampanje mot den Iransk-kurdiske opposisjonsgruppa KDPI i Nord-Irak. Den venstreorienterte gruppa er forbudt i Iran. Minst ni mennesker ble onsdag drept i droneangrep.

NRK - 28 sep 22 kl. 14:37

Sju drept i Iransk droneangrep

Iran har startet en ny bombekampanje mot den Iransk-kurdiske opposisjonsgruppa KDPI i Nord-Irak. Sju mennesker ble onsdag drept i droneangrep. Iranske myndigheter bekrefter at en «separatistgruppe i Nord-Irak» ble angrepet med «presisjonsmissiler» og såkalte selvmordsdroner.

NRK - 28 sep 22 kl. 13:17

To drept i Iransk droneangrep i Nord-Irak

Iran har startet en ny bombekampanje mot basene til den Iransk-kurdiske opposisjonsgruppa KDPI i Nord-Irak. To mennesker ble onsdag drept under et droneangrep. Iranske myndigheter bekrefter at en «separatistgruppe i Nord-Irak» ble angrepet med «presisjonsmissiler» og såkalte selvmordsdroner.

VG - 07 nov 22 kl. 23:00

«Dør jeg nå, så dør jeg for friheten»: Hun ble banket av Iransk sikkerhetspoliti

Atousa (37) flyktet inn i en mørk bakgate, men sikkerhetspolitiet tok henne igjen. Da de hevet slagvåpenet, strømmet en flom av både dødsangst og stolthet gjennom hodet hennes, forteller hun til VG..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com