ISS

Monday, 27 June, 07:53

Nyheter om ISS

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 maj 22 kl. 03:43

Boeing-kapsel er på vei mot ISS

Boeings Starliner-kapsel var torsdag på vei til Den internasjonale romstasjonen (ISS) i en ubemannet testflygning. To tidligere forsøk har gått i vasken. Kapselen ble skutt opp ved hjelp av en Atlas V-rakett fra Kennedy Space Center ved Cape Canaveral i Florida torsdag kveld lokal tid.

NRK - 25 apr 22 kl. 19:38

Romturister tilbake på jorda etter første helprivate reise

Deltakerne på den første helprivate reisen til Den internasjonale romstasjonen (ISS) er tilbake på jorda etter en vellykket landing utenfor kysten av Florida. Om bord i Dragon-fartøyet fra SpaceX satt tre rike forretningsmenn som har betalt 55 millioner dollar hver for turen. Summen tilsvarer over 500 millioner kroner.

NRK - 21 maj 22 kl. 03:36

Boeing-romkapsel framme på ISS

Boeings ubemannede romkapsel Starliner har i natt koblet seg til Den internasjonale romstasjonen (ISS). Nasa sier den ubemannede romferden er vellykket. Testflygingen skal legge grunnlaget for framtidig transport av astronauter med Starliner.

NRK - 20 maj 22 kl. 03:43

Boeing-kapsel er på veg mot ISS

Boeings Starliner-kapsel vart i natt skoten opp frå Florida og er på veg mot Den internasjonale romstasjonen (ISS). Om alt går etter planen, skal kapselen nå fram til ISS natt til laurdag, melder NTB. Starliner-kapselen er delvis gjenbruksbar, og kan frakte opptil fire personar.

NRK - 18 mar 22 kl. 21:12

Russiske kosmonauter framme ved ISS

Tre russiske kosmonauter ankom fredag Den internasjonale romstasjonen (ISS) etter å ha blitt skutt opp fra romfartssenteret i Bajkonur i Kasakhstan. Romfartsveteranen Oleg Artemjev forlot jorda sammen med ferskingene Denis Matvejev and Sergeij Korsakov fredag ettermiddag, viste en direktesending fra Nasa. Turen til romstasjonen tok tre timer, og framme ved ISS ble de møtt av et mannskap på to russere, fire amerikanere og én tysker.

NRK - 28 apr 22 kl. 05:06

Nye astronauter til ISS

Tre amerikanske og en italiensk astronaut har landet på Det internasjonale romstasjonen (ISS). Nasa-astronautene Kjell Lindgren, Bob Hines og Jessica Watkins, samt Samantha Cristoforetti fra Den europeiske romfartsorganisasjonen (Esa), reiste på et Dragon-fartøy fra SpaceX. De fire skal erstatte astronautene som nå befinner seg på ISS.

NRK - 30 mar 22 kl. 09:34

Amerikansk og russiske astronauter reiser sammen til jorda

Amerikanske Mark Vande Hei deler romkapsel med russerne Anton Sjklaperov og Pjotr Dubrov onsdag. De tre har forlatt Den internasjonale romstasjonen (ISS) og lander i Kasakhstan om få timer. Det var spekulasjoner om at Vande Hei ikke skulle vende tilbake til planeten vår om bord på et russisk Sojuz-fartøy grunnet den politiske spenningen mellom landene, men dette ble kontant avvist fra begge sider.

NRK - 26 maj 22 kl. 05:11

Boeings Starliner-kapsel er tilbake på jorda

Boeing romkapsel Starliner har landet på jorda etter en ubemannet tur til Den internasjonale romstasjonen ISS. Kapselen landet like før klokka 17 onsdag lokal tid i ørkenen i New Mexico, seks dager etter at den startet ferden. Den ubemannede romferden var den siste testen for Starliner før mennesker skal tas med på en ny testrunde, muligens innen året er omme.

NRK - 19 mar 22 kl. 11:15

Russiske kosmonauter kledd i gult og blått

De første russiske kosmonautene ,etter at Russland invaderte Ukraina, kom til den internasjonale romstasjonen ISS fredag. På en russisk pressekonferanse etter ankomsten, hadde de tre kosmonautene på seg gule drakter med blå striper, de samme fargene som i det ukrainske flagget. Kosmonaut Oleg Artemyev kommenterte det slik: – Det var vår tur til å velge en farge.

NRK - 05 jun 22 kl. 18:07

Tre kinesiske romfarere framme ved romstasjon

Tre kinesiske astronauter ankom landets nye romstasjon Tiangong søndag, sju timer etter oppskyting i Gobi-ørkenen. De tre såkalte taikonautene skal tilbringe de neste seks månedene i verdensrommet, der de skal ferdigstille Tiangong. Dette er det tredje mannskapet Kina har sendt til den sentrale modulen i romstasjonen.

Klartale - 07 okt 21 kl. 15:30

Spiller inn første film i verdensrommet

Russland er et land med mye historie innen romfart. De var blant annet første land som sendte et menneske i bane rundt jorda. Nå har de sendt et filmteam til verdensrommet.

Aftenposten - 21 maj 22 kl. 08:29

Boeings romfartøy lyktes på tredje forsøk. En stor milepæl, ifølge Nasa.

Boeings ubemannede romkapsel Starliner har koblet seg til Den internasjonale romstasjonen (ISS) etter en vellykket ferd….

NRK - 11 mar 22 kl. 14:05

Russland truer med å forlate amerikansk astronaut i verdensrommet

Krigen i Ukraina truer samarbeide på den internasjonale romstasjonen (ISS). Da president Joe Biden kom med sanksjoner mot Russland 24. februar, var dette også sanksjoner mot romindustrien i landet.

NRK - 07 nov 21 kl. 16:02

Sterk vind forsinker astronautretur

De fire astronautene som skal reise hjem fra romstasjonen ISS, har fått utsatt hjemreisen nok en gang på grunn av dårlig vær, skriver NTB Romkapselen skulle ha dratt fra Den internasjonale romstasjonen (ISS) søndag. Men sterk vind ved landingsstedet utenfor kysten av Florida har ført til at returen fra ISS er utsatt til tidligst mandag, opplyser Nasa. Romkapselen skal etter planen lande i sjøen natt til tirsdag norsk tid.

NRK - 29 apr 22 kl. 12:39

Åpner for å straffeforfølge lovbrudd på månen

Den canadiske nasjonalforsamlingen har vedtatt å endre landets straffelov for å tillate at man straffeforfølger forbrytelser som begås på månen. Fra før har den canadiske provinsen Ottawa åpnet for straffeforfølgelse av canadiske astronauter dersom de begår forbrytelser på Den internasjonale romstasjonen (ISS). De blir behandlet på samme måte som om forbrytelsen skulle skjedd i Canada.

Klartale - 28 apr 22 kl. 08:48

Astronauter skal forske på hvordan vi kan være lengre på månen

Fire nye astronauter har kommer fra til Den internasjonale romstasjonen (ISS). Turen tar rundt 16 timer. Kjell Lindgren, Bob Hines, Jessica Watkins og Samantha Cristoforetti er de som kom fram.

NRK - 09 apr 22 kl. 15:12

Tre turister fraktet til verdensrommet: "Milepæl"

Elon Musks SpaceX skal ha fraktet tre betalende turister og en tidligere NASA astronaut til den internasjonale romstasjonen, skriver CNN. Ifølge Reuters er dette det første helt private laget med astronauter som blir sendt til den internasjonale romstasjonen (ISS). Reuters skriver at de skal gjennomføre et vitenskapsoppdrag, og at turen blir hyllet som en milepæl i kommersiell romfart..

NRK - 19 mar 22 kl. 16:30

Russland latterliggjør farge-tolkning

Russlands romfartsorganisasjon avviser at kosmonautene som ankom den internasjonale romfartsstasjonen ISS i blått og gult gjorde det til støtte for Ukraina. – Noen ganger er gult bare gult, skriver Roskosmos i en pressemelding. Det vakte oppsikt tidligere i dag da kosmonautene ankom romstasjonen i gule drakter med blå detaljer i stedet for de «vanlige» draktene i dominerende blått.

NRK - 12 mar 22 kl. 08:41

Hevdar romstasjon kan styrte på grunn av sanksjonar

Dei økonomiske straffetiltaka mot Russland kan føre til at den internasjonale romstasjonen (ISS) styrtar. Det er direktøren for det russiske romfartsbyrået, Dmitrij Rogozin, som seier dette, ifølge AFP. Russland samarbeider med USA og andre land om romstasjonen, men Rogozin hevdar sanksjonane gjer det umogeleg å vedlikehalde han.

NRK - 04 mar 22 kl. 00:30

Tusenvis av russiske forskere fordømmer invasjonen av Ukraina

Nesten 7.000 russiske forskere og akademikere hadde torsdag undertegnet et åpent brev til president Vladimir Putin i protest mot krigføringen i Ukraina. Den brede internasjonale fordømmelsen av invasjonen som ble innledet forrige uke, har allerede rammet en lang rekke vitenskapelige prosjekter, blant annet jobb med den internasjonale romstasjonen ISS og planer om å i samarbeid med europeiske romfartsmyndigheter sende en rover til mars.

NRK - 09 nov 21 kl. 05:13

Astronauter tilbake fra ISS

En Dragon-romkapsel fra SpaceX har landet trygt på jorda med fire astronauter som har tilbrakt et halvt år på Den internasjonale romstasjonen ISS. Kapselen landet i sjøen utenfor Florida ved 4.30-tiden i natt norsk tid..

NRK - 30 jul 21 kl. 08:04

Romstasjon havnet ut av posisjon

En russisk forskningsmodul som nylig ankom den internasjonale romstasjonen (ISS), sendte stasjonen ut av posisjon da den ved en feil avfyrte en fremdriftsenhet. ISS skal ha mistet kontrollen i 47 minutter etter hendelsen. Posisjonen til ISS er avgjørende for kommunikasjon og tilgangen på strøm fra solcellepaneler.

NRK - 15 okt 21 kl. 20:07

Vellykket kinesisk oppskytning

Kinesiske astronauter har gjennomført en vellykket oppskytning til den kinesiske romstasjonen Tiangong. Dette er Kinas andre bemannede romferd. Raketten ble skutt opp fra et oppskytingsfelt i Gobiørkenen natt til lørdag lokal tid.

NRK - 05 okt 21 kl. 07:55

Filminnspeling i verdsrommet

Før første gong i historia reiser ein skodespelar og ein regISSør til verdsrommet for å laga film. Skodespelaren Julia Peresild og regISSøren Klim Sjipenko er klare til oppskyting tysdag, saman med veteranen Anton Sjkaplerov. Teamet skal til Den internasjonale romstasjonen (ISS) og etter 12 dagar skal dei venda tilbake til jorda..

NRK - 17 sep 21 kl. 05:00

Skuespiller klar for verdensrommet

Den russiske skuespilleren Julija Peresild sier det er for sent å bekymre seg for utfordringene ved å spille inn film i verdensrommet. – Om du er redd for ulv, bør du ikke gå inn i skogen. Det er for sent å være redd, sa Peresild til journalister under en digital pressekonferanse torsdag.

NRK - 13 sep 21 kl. 12:18

Ny milliardær til rommet

Den 38 år gamle milliardærer Jared Isaacman og tre andre amerikanere blir onsdag etter planen de første romturistene som sendes opp i bane rundt jorda uten profesjonelle astronauter om bord. Isaacman har chartret et romfartøy av typen Crew Dragon av Elon Musks selskap SpaceX. Det skal bringe de fire amerikanerne lenger ut i rommet enn Den internasjonale romstasjonen (ISS).

Aftenposten - 12 sep 21 kl. 11:46

Norsk luftmåler skal sikre romfarere mot farlige gasser

Et norsk luftmålesystem skal skytes opp til Den internasjonale romstasjonen ISS..

NRK - 09 sep 21 kl. 09:25

Røyk og svidd lukt på romstasjonen

Røykdetektorene ble utløst i den russiske Zvezda-modulen på Den internasjonale romstasjonen (ISS) torsdag, og det ble meldt om svidd lukt. Detektoren ble utløst under automatisk lading av batterier, noe som førte til at alarmen ble utløst. For å hindre at besetningen ble utsatt for eventuell røyk, ble et filteraggregat satt i gang for å rense luften, forklarer det russiske romfartsbyrået Roskosmos.

NRK - 30 aug 21 kl. 14:50

Fant sprekker på romstasjon

Russiske kosmonauter har funnet nye sprekker i en del av Den internasjonale romstasjonen ISS. Det sier sjefsingeniør Vladimir Solovyov ved det russiske rakett- og romtilsynet Energia til nyhetsbyrået Ria Novosty. – Dette er dårlige nyheter som tyder på at sprekkene vil begynne å spre seg over tid, sier Solovyov.

E24 - 30 jun 21 kl. 12:34

ISS sikrer kjempekontrakt med Equinor: Skal drifte kontorer for inntil 5,5 mrd.

Den danske kontor-, kantine- og servicegiganten ISS kan feire at de har sikret seg Norges største såkalte facility-kontrakt..

E24 - 30 jun 21 kl. 12:34

ISS, Core og Securitas sikrer kjempekontrakter med Equinor: Skal drifte kontorer for inntil 8,4 mrd.

Den danske kontor-, kantine- og servicegiganten ISS kan feire at de har sikret seg Norges største såkalte facility-kontrakt..

E24 - 06 maj 21 kl. 20:18

ISS Norge henter finansdirektør fra Team Olivia

Danske ISS henter svenske Lars Iggström for å styre finansene i sin norske virksomhet. Renholds- og vaktmestergiganten er en av Norges største arbeidsgivere..

NRK - 17 apr 21 kl. 06:55

ISS-mannskap landet på jorda

Tre astronauter fra den internasjonale romstasjonen ISS landet lørdag morgen i Kazakstan med en Sojus romkapsel, opplyser Nasa. De tre astronautene, en kvinne og to menn, har vært på romstasjonen i seks måneder og skal være i fin form..

NRK - 03 jun 21 kl. 21:33

Blekkspruter på vei til ISS

Et SpaceX-fartøy som torsdag ble skutt opp til Den internasjonale romstasjonen, har uvanlige passasjerer om bord – nemlig små blekkspruter. De sendes ut i verdensrommet som ledd i et forskningsprosjekt. Om bord er også såkalte bjørnedyr, svært hardføre mikroorganismer som kan tåle både radioaktivitet, vakuum og høyt trykk..

NRK - 02 feb 21 kl. 02:31

Romstasjonen ISS er modernisert

Oppgraderingen av strømforsyningen på Den internasjonale romstasjonen ISS er nå fullført, etter fire års arbeid. Romstasjonen er nå utstyrt med 24 batterier av typen litium-ion som lagrer energi fra solpanelene på ISS..

NRK - 13 maj 21 kl. 14:53

Skal lage film i verdensrommet

Russland skal sende en regISSør og en kvinnelig skuespiller til den internasjonale romstasjonen ISS: Det opplyser den russiske romfartsorganisasjonen Roskosmos. De to vil bli sendt opp fra romfartssenteret Baikonur 5. oktober i år.

NRK - 13 maj 21 kl. 13:30

Japanere på tur ut i rommet

Den japanske milliardæren Yusaku Maezawa og hans assistent Yozo Hirano blir de neste turistene som skal reise til Den internasjonale romstasjonen ISS, ifølge den russiske romfartsorganisasjonen Roscosmos. De to skal reise med et med et Soyuz MS-20 romfartøy som etter planen skal ta av 8. desember fra Kasakhstan..

NRK - 02 maj 21 kl. 09:39

Vellykket landing for astronauter

Fire astronauter fra Den internasjonale romstasjonen er trygt tilbake på jorda etter at Dragon-kapselen deres landet utenfor kysten av Florida i USA. Turen tilbake til jorda tok 6,5 timer. Om bord i kapselen var tre amerikanske og en japansk astronaut, som takket SpaceX som brakte dem både til og fra ISS..

E24 - 24 apr 21 kl. 14:22

SpaceX-romkapsel fremme ved Den internasjonale romstasjonen

Fire astronauter i en romkapsel fra selskapet SpaceX er framme ved Den internasjonale romstasjonen (ISS)..

NRK - 09 apr 21 kl. 10:58

Romfarere til ISS

To russiske kosmonauter og en Nasa-astronaut er skutt opp fra Kasakhstan på vei til Den internasjonale romstasjonen. Oppskytingen fant sted klokken 09:42, norsk tid. De skal gjennomføre eksperimenter innen blant annet biologi, bioteknologi og fysikk..

NRK - 22 mar 21 kl. 23:30

9 smitta på Stavanger International

100 elevar er sett i karantene etter at ein lærar og åtte elevar ved International School of Stavanger (ISS) er koronasmitta, skriv Aftenbladet. Skuledirektør Kevin Gilmore stadfestar dette i ein e-post som er send til føresette måndag kveld..

NRK - 02 mar 21 kl. 11:29

Utsetter testflyving

En ubemannet testflyving for Boeings romkapsel Starliner, som etter planen til slutt skal frakte astronauter til den internasjonale romstasjonen ISS, er utsatt..

E24 - 09 dec 20 kl. 14:36

ISS trekker konkursbegjæring mot Joe & The Juice

Kafékjeden Joe & The Juice Norge må ikke i retten. Rengjøringsgiganten ISS har trukket konkursbegjæringen mot selskapet..

NRK - 17 nov 20 kl. 07:21

Om bord romstasjonen

De fire astronautene om bord romkapselen SpaceX Dragon har kommet om bord den internasjonale romstasjonen ISS. Reisen fra jorden til romstasjonen tok 27 timer og dette er den første gangen Nasa bruker en privatfinansiert romfartøy til ISS..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com