Helgen

Wednesday, 06 December, 08:28

Nyheter om Helgen

Klartale - 22 nov 23 kl. 16:30

– Det kan være muligheter for noe hagl

– Når onsdagens vær roer seg, kommer det til å dreie seg om til nordavind. Det sier Martin Granerød til nyhetsbyrået NTB. Han er meteorolog.

NRK - 21 timer siden

Meteorologene varsler temperaturøkning: – Kan bli 20 grader varmere

Etter en kald start på uka flere steder i landet varsler Meteorologisk institutt at temperaturen vil øke til Helgen. – Etter en kuldeperiode skal i alle fall temperaturene gjøre et hopp. Til Helgen kan det faktisk bli 20 grader varmere enn det er i dag enkelte steder, skriver instituttet på X, tidligere Twitter.

NRK - I førrgår: 08:14

Iskaldt i Sibir

I Norge har polare luftmasser bredt seg om i Helgen, men lite kan måle seg med Sibir. Der er det 50 minus flere steder. Blant annet har gradestokken vist 50 blå i Jakutsk i Sakha-republikken, som er en av verdens kaldeste byer.

NRK - 21 nov 23 kl. 12:14

Fossesholm går ikke renn før jul: – På vei tilbake fra en smell

– Jeg har det bra, det går mye bedre nå. Jeg skal verken sleppe en bombe og dette er ingen begravelse. Slik innledet langrennsløper Helene Marie Fossesholm en pressekonferanse mandag ettermiddag.

NRK - 21 nov 23 kl. 12:14

Fossesholm går ikke renn før jul: – Tungt mentalt

– Jeg har det bra, det går mye bedre nå. Jeg skal verken sleppe en bombe og dette er ingen begravelse. Slik innledet langrennsløper Helene Marie Fossesholm en pressekonferanse mandag ettermiddag.

NRK - 20 nov 23 kl. 19:43

E24: Avinor var bare dager unna finansiell kollaps

Før Helgen varslet regjeringen en økning i Avinors inntekter. Uten disse signalene kunne det statlige selskapet vært på konkursens rand alt nå i november, skriver E24. Avinor har hatt en inntektssvikt på 16 milliarder kroner som følge av pandemien.

Klartale - 01 nov 23 kl. 15:30

Været varierer de neste dagene

Anne Solveig Andersen sier det kommer mye forskjellig vær. Hun er meteorolog.Ytre strø av Agder kan få opptil 100 millimeter regn på et døgn, ifølge meteorologen.

NRK - 20 nov 23 kl. 13:45

Siktede etter drapet på Nittedal vil ikke avhøres

Mannen som ble pågrepet og siktet for drapet på Nittedal fredag 17. november, har ikke ønsket å prate med politiet. Det skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

NRK - 20 nov 23 kl. 00:01

Nær 50 journalister drept i krigen mellom Israel og Hamas

Denne Helgen ble tre journalister drept i Gaza. Til sammen er 48 journalister drept i krigen siden 7. oktober, ifølge Committee to Protect Journalists (CPJ).

Aftenposten - 17 nov 23 kl. 08:22

Rødvinskos, konserter, mezeh og julemarkeder. Omfavn mørketiden med disse tipsene for Helgen.

Dene Helgen byr på vinslipp, konserter, julemarkeder og grønne Black Week-alternativer..

Aftenposten - 17 nov 23 kl. 07:00

Dette skjer i Oslo i Helgen

Dene Helgen byr på vinslipp, konserter, julemarkeder og grønne Black Week-alternativer..

NRK - 7 timer siden

Venezuelas president vil erklære ny provins på nabolandets territorium

Presidenten i Venezuela har lagt fram et forslag om å proklamere en ny provins i en region som tilhører nabolandet Guyana. Nicolás Maduro har også gitt det statlige oljeselskapet ordre om umiddelbart å utstede olje-, gass- og gruvelisenser i den oljerike regionen landet gjør krav på. I et regjeringsmøte tirsdag foreslo Maduro å sende et lovforslag til nasjonalforsamlingen om å opprette regionen «Guyana Esequiba».

NRK - 16 nov 23 kl. 08:36

EU-sjefen til Egypt og Jordan i Helgen

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen reiser til Egypt og Jordan i Helgen. Krigen på Gazastripen er bakgrunnen for besøket. Von der Leyen skal blant annet møte Egypts president Abdel Fattah al-Sisi før hun reiser til Sinaihalvøya og grensen til Israel, opplyser talsmann Eric Mamer torsdag.

VG - 15 nov 23 kl. 13:19

Atle Lie McGrath gjør skadecomeback til Helgen

Atle Lie McGrath (23) og syv andre nordmenn stiller i slalåmrennet i østerrikske Gurgl til Helgen. Det har ikke skjedd på 20 år..

Dagbladet - Igår: 13:29

Ville seertall for NRK

Svært mange har sett NRKs julekalendere den første Helgen i desember. Også TV 2 er svært fornøyde med resultatet på sin julekalender..

Aftenposten - 02 dec 23 kl. 12:53

Snøkaos skaper trøbbel for fotball-Helgen og flytrafikk i Europa

Kraftig snøvær i Europa har allerede ført til innstilte fly, stengte skoler og utsatte fotballkamper..

Aftenposten - 01 dec 23 kl. 14:08

Viktig russisk broforsvar ødelagt av storm. Mange av marinens delfiner stakk.

Ukraina fikk i Helgen uventet hjelp fra værgudene i krigen mot Russland..

Aftenposten - 01 dec 23 kl. 07:00

Ny cocktailbar, ny restaurant og nye bruktbutikker! Dette skjer i Helgen.

Desember starter friskt, med ny cocktailbar, ny restaurant og nye bruktbutikker..

NRK - 30 nov 23 kl. 10:42

Påkjørsel på Solli plass: Politiet ber om ny fengsling

Den 18 år gamle mannen som i går ble pågrepet i forbindelse med påkjørselen ved Solli plass i Helgen, blir i dag fremstilt for varetektsfengsling. Politiet ber om fengsling i to uker. Mannen er siktet for siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.

Aftenposten - 29 nov 23 kl. 15:39

NRK: Lundby står over verdenscupåpningen på Lillehammer

Hoppstjernen Maren Lundby stiller ikke til start i sesongens første verdenscuprenn på Lillehammer til Helgen..

NRK - 29 nov 23 kl. 10:06

Påkjørsel på Solli plass: Politiet ber om fengsling av ny pågrepet

Mannen i tenårene som i går ble pågrepet etter påkjørselen på Solli plass i Helgen, blir i dag fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Det opplyser politiadvokat Ole Kristian Holtsmark til NRK. Politiet ber om fengsling i to uker.

NRK - 28 nov 23 kl. 17:24

Minst 40 sivile drept i jihadistangrep mot by i Burkina Faso

Minst 40 mennesker mistet livet da ytterliggående islamister gikk til angrep på en militærbase i byen Djibo i Burkina Faso i Helgen, ifølge FN. Angrepet ble gjennomført søndag og har blitt beskrevet som omfattende. Ifølge FN er det den al-Qaida-tilknyttede gruppen JNIM som står bak.

Klartale - 09 nov 23 kl. 13:33

Neste uke kommer kuldegradene til Sør-Norge

I neste uke blir det kuldegrader i Sør-Norge. – I løpet av Helgen skal kaldere luft trekke sørover i landet vårt. Kuldegradene vil regjere også i Sør-Norge.

NRK - 09 nov 23 kl. 11:30

Kuldegrader i Sør-Norge neste uke

Det blir kuldegrader i Sør-Norge fra starten av neste uke. Det melder Meteorologisk institutt. – I løpet av Helgen skal kaldere luft trekke sørover i landet vårt.

NRK - 09 nov 23 kl. 10:45

Neste uke blir det kuldegrader i Sør-Norge

Nå skal temperaturene ned over hele landet, opplyser Meteorologisk institutt, som sier kuldegradene vil trekke ned til Sør-Norge i neste uke. – I løpet av Helgen skal kaldere luft trekke sørover i landet vårt. Kuldegradene vil regjere også i Sør-Norge fra starten av neste uke, skriver meteorologene på X/Twitter.

NRK - 28 nov 23 kl. 09:59

Drapssiktet fremstilles for fengsling

Den 18 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept en 22 år gammel mann i Porsgrunn natt til mandag, fremstilles i dag for varetektsfengsling. Kvinnen godtar å bli fengslet og kommer derfor ikke til å møte i retten. 18-åringen hadde et forhold til drapsofferet og de to flyttet før Helgen inn i leiligheten der drapet skjedde.

NRK - 27 nov 23 kl. 14:06

Derfor hjalp NRK Jan-Egil Granfoss hjem fra Filippinene

Tidligere mandag meldte VG at NRK hadde bistått Jan-Egil Granfoss, kjent fra NRK-serien «Ingen elsker Bamsegutt», med å komme seg fra Filippinene til Norge. Distriktsdirektør Marius Lillelien i NRK forklarer at det var hensyn til sikkerhetssituasjonen til Granfoss som gjorde at NRK hjalp ham hjem. Før Helgen kom det nye opplysninger rundt sikkerhetssituasjonen til Granfoss som førte til at norske myndigheter vurderte at han og familien burde reise hjem til Norge så raskt som mulig.

NRK - 27 nov 23 kl. 14:06

NRK bidro til å få Jan-Egil Granfoss hjem fra Filippinene

Tidligere mandag meldte VG at NRK hadde bistått Jan-Egil Granfoss, kjent fra NRK-serien «Ingen elsker Bamsegutt», med å komme seg fra Filippinene til Norge. Distriktsdirektør Marius Lillelien i NRK forklarer at det var hensyn til sikkerhetssituasjonen til Granfoss som gjorde at NRK bidro til å få ham hjem. Før Helgen kom det nye opplysninger rundt sikkerhetssituasjonen til Granfoss som førte til at norske myndigheter vurderte at han og familien burde reise hjem til Norge så raskt som mulig.

NRK - 27 nov 23 kl. 13:05

Russland angriper to byer i Ukraina

Russland er på offensiven mot byen Avdijivka og landsbyen Robotyne som lenge har vært under angrep, ifølge ukrainske kilder. Ingen av partene har gjort synderlig framgang de siste ukene, og fronten synes å være ganske frosset. Men i de siste ukene har Russland trappet opp innsatsen mot industribyen Avdijivka, som ligger bare ti kilometer fra Donetsk.

NRK - 27 nov 23 kl. 11:37

Kongen kommer til cupfinalen

Det blir kongelig tilstedeværelse under den kommende cupfinalen mellom Bodø/Glimt og Molde 9. desember. Det bekrefter Slottet overfor NRK mandag.

NRK - 27 nov 23 kl. 10:05

Paven i god og stabil tilstand, melder Vatikanet

Vatikanstaten sier mandag at pave Frans er i «god og stabil tilstand» uten feber og med bedre pust, skriver Reuters. Paven har de siste dagene vært innlagt på sykehus. I Helgen ble det meldt at han hadde lungebetennelse, men Vatikanet sier nå at foreløpige undersøkelser utelukker det.

NRK - 27 nov 23 kl. 09:25

24 omkom i lynnedslag i India

Kraftig regn ledsaget av tordenvær har herjet i en indisk delstat i Helgen. 24 personer er omkommet, og ytterligere 23 er skadd. Enkelte steder i delstaten Gujarat fikk 144 millimeter nedbør på et døgn, ifølge myndighetene i landet.

NRK - 27 nov 23 kl. 06:38

Blokkerte med kajakk

109 klimaaktivister, blant dem en 97 år gammel prest og fem barn, er pågrepet av australsk politi etter å ha blokkert landets største utskipingshavn for kull. Demonstrantene hadde gjennom Helgen sperret for sjøtrafikken i havnebyen Port of Newcastle på Australias østkyst med en rekke kajakker. Aktivistene krevde at regjeringen må stanse eksporten av kull.

Aftenposten - 06 nov 23 kl. 20:47

Over 35 grader på Kreta i Helgen. Det er novemberrekord.

Det er aldri blitt målt så høye temperaturer i Europa i november som i Helgen..

VG - 25 nov 23 kl. 10:28

Helgeværet: Kulden kommer først til uken

Helgeland er landets værvinner denne Helgen med klarvær og sol, men neste uke kommer kulden over hele landet..

VG - 25 nov 23 kl. 06:03

Klare krav til Ap-ledelsen før krisemøte: - Vår beskjed er veldig tydelig

Arbeiderpartiets ledelse vil bli presset på både lakseskatt, næringspolitikk og ytelser når de møter partiorganisasjonen til krisemøte denne Helgen. AUF-lederen er uenig med nestledernes retorikk..

Aftenposten - 24 nov 23 kl. 19:24

Denne innsjøen ser ut som rene idyllen. Nå advares spesielt en gruppe mot tynn is.

Isen ser innbydende ut, men kan være livsfarlig. Før Helgen oppfordres alle til å vise aktsomhet hvis de skal ut på isen..

VG - 24 nov 23 kl. 14:34

Guardiola håper Haaland blir kampklar

MANCHESTER (VG) Erling Braut Haaland (23) fikk en smell i foten og spilte ikke landskampen mot Skottland sist søndag. Men manager Pep Guardiola håper nordmannen er på banen mot Liverpool allerede til Helgen..

VG - 24 nov 23 kl. 12:31

Dennis Hauger med sterk kvalik

Dennis Hauger (20) ble nummer seks i kvalifiseringen i Abu Dhabi fredag. Det betyr en bra startposisjon i begge løpene i Helgen..

NRK - 24 nov 23 kl. 11:17

Irlands statsminister vil modernisere lovverket etter opptøyer

Irlands statsminister Leo Varadkar sier fredag det er på tide at landet moderniserer lovverket etter de kraftige opptøyene torsdag. De neste ukene vil den irske regjeringen innføre nye lover som gjør at politiet kan dra bedre nytte av bevismateriale fra overvåkningskameraer. I tillegg vil de modernisere lovene som går på oppfordring til hatefulle ytringer, og hatefulle ytringer generelt, skriver Reuters.

Aftenposten - 24 nov 23 kl. 07:00

Bistro og cocktails. Denne Helgen kan du sjekke ut et helt nytt sted.

Hotellet Revier i Kvadraturen huser fra før Michelin-restauranten Savage. Nå åpner de også en slags bistro i samme bygg..

Aftenposten - 24 nov 23 kl. 07:00

Bistro og cocktails: Denne Helgen kan du sjekke ut et helt nytt sted

Hotellet Revier i Kvadraturen huser fra før Michelin-restauranten Savage. Nå åpner de også en slags bistro i samme bygg..

VG - 23 nov 23 kl. 19:00

Martin Ødegaard tilbake på treningsfeltet til Arsenal

Martin Ødegaard (24) kan være tilbake på banen til Helgen etter en periode med skadetrøbbel..

Aftenposten - 23 nov 23 kl. 19:00

Martin Ødegaard tilbake på treningsfeltet til Arsenal

Martin Ødegaard (24) kan være tilbake på banen til Helgen etter en periode med skadetrøbbel..

Klartale - 27 sep 23 kl. 15:30

Nå snur årstiden – høstferien kan bringe årets første snø

Starten av høstferien byr nemlig på det som bli årets siste varme helg. Det sier Meteorologisk institutt. – Helgen er en flott mulighet til å komme seg ut å nyte de siste varme temperaturene, sier Eldbjørg Moxnes til nyhetsbyrået NTB.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com