Graver

Monday, 04 March, 21:11

Nyheter om Graver

Dagbladet - 17 feb 24 kl. 19:24

Her Graver de fram skitrekket

Gjennom store deler av vinteren har snøen lavet ned. På isbreen Folgefonna har de blitt nødt til å ta i bruk gravemaskin for å få fram skiheisen fra de enorme snømengdene..

VG - 02 feb 24 kl. 12:08

Drapssaken i Løten: Graver og leter med hunder

Politiet jakter spor med hunder og spader..

NRK - 22 jan 24 kl. 04:26

Over 40 mennesker tatt av skred i Kina

44 mennesker er meldt tatt av jordskred som har rammet to landsbyer i et fjellområde i det sørvestlige Kina Skredet skjedde i kraftig snøvær tidlig mandag morgen i landsbyområdet Liangshui i Zhenxiong-fylket i Yunnan. Den statlige kringkastingen CCTV sier at 44 mennesker i 18 husstander er begravet i skredet, og at 200 mennesker er evakuert. Det er uklart hvor mange landsbyer som er rammet, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

NRK - 22 jan 24 kl. 01:20

Politiet oppfordrer: – Kjør forsiktig

Politiet i Øst skriver at det har samlet seg mye overvann på E6 gjennom Østfold fra Mosseregionen og sørover. – Entreprenører er ute og staker opp avløp og Graver avrenning i brøytekanter, men de rekker ikke å være over alt hele tiden. Kjør forsiktig, skriver politiet..

NRK - 18 jan 24 kl. 06:57

Full stans i togtrafikken mellom Lillestrøm og Gardermoen

Torsdag morgen ble det stengt mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn på grunn av snørydding. – Det har man nok oppdaget på vei oppover, at det var behov for å rydde unna snø og is i sporet, sier pressevakt Mari Rjaanes. Hun forklarer at snøryddingen må gjøres manuelt.

NRK - 18 jan 24 kl. 06:57

Togtrafikken mellom Lillestrøm og Gardermoen åpen igjen etter full stans

Torsdag morgen ble det stengt mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn på grunn av snørydding. – Det har man nok oppdaget på vei oppover, at det var behov for å rydde unna snø og is i sporet, sier pressevakt Mari Rjaanes. Hun forklarer at snøryddingen må gjøres manuelt.

NRK - 23 nov 23 kl. 22:55

85 jødiske Graver vandalisert i Belgia

Minst 85 jødiske Graver i den belgiske byen Charleroi er vandalisert. Lokale myndigheter fordømmer ødeleggelsene. Det var kun gravstedets jødiske del som var berørt av gravskjendingen, noe som underbygger antakelsen om at antisemittisme lå bak skadeverket.

VG - 07 jan 24 kl. 15:24

Graver med hendene på jakt etter svar: – En desperat situasjon

STAVERN (VG) Frivillige strømmer til for å delta i den krevende leteaksjonen etter den savnede kvinnen i Stavern..

VG - 04 jan 24 kl. 19:57

Sporløst borte i to døgn: Nå Graver politiet etter spor i snøen

STAVERN (VG) Det har gått to døgn uten livstegn fra kvinnen. Politiet fortsetter torsdag kveld å grave i snømassene rundt parets hus..

E24 - 28 nov 23 kl. 12:41

Jusprofessor om lovbruddene ved SMK: – Tydelig at ikke alt er framme ennå

Jusprofessor Hans Petter Graver kaller forklaringene på skjulte dokumenter og saksbehandling ved Statsministerens kontor under Erna Solbergs regjeringstid for «ubegripelig»..

Aftenposten - 28 nov 23 kl. 12:41

Jusprofessor om lovbrudd ved SMK: – Ubegripelig

Jusprofessor Hans Petter Graver kaller forklaringene på skjulte dokumenter og saksbehandling ved Statsministerens kontor….

NRK - 28 nov 23 kl. 06:56

India: Fem meter unna innesperrede arbeidere

Indiske redningsarbeidere er nå bare fem meter unna de 41 arbeiderne som har sittet innesperret i en gruve i over tre uker. Det skriver nyhetsbyrået AFP tirsdag morgen. Redningsarbeiderne Graver for hånd, og tror de når inn til gruvearbeiderne «snart».

Klartale - 27 nov 23 kl. 12:28

Sittet fast i en tunnel i 16 dager

41 indere sitter fast i en tunnel. De har alle jobbet med tunnelen. De har vært der i 16 dager.

NRK - 09 nov 23 kl. 03:14

Israel hevder å ha ødelagt 130 Hamas-tunneler

Den israelske hæren (IDF) sier den har ødelagt til sammen 130 av Hamas' tunneler på Gazastripen siden krigsutbruddet for en måned siden. Onsdag publiserte IDF en video som viser anleggsmaskiner som Graver opp tunnelinnganger og løfter vekk en betongplate. I en uttalelse sier hæren at luft- og vannforsyninger til tunnelen er bevis for at de var ment for langvarige opphold.

VG - 31 aug 23 kl. 01:17

Har funnet flere Graver i Canada: – Hjerteskjærende

93 umerkede Graver er funnet ved en tidligere internatskole i Canada. De antas å tilhøre 79 barn og 14 nyfødte..

NRK - 30 aug 23 kl. 01:07

Mulig nytt gravfunn ved tidligere internatskole i Canada

Et urfolkssamfunn vest i Canada har funnet det de tror kan være nesten 100 umerkede Graver nær en tidligere internatskole. Siden 2021 har urfolksgrupper rundt om i landet funnet mer enn 1300 umerkede Graver ved de tidligere internatskolene, der urfolksbarn i mer enn 10 år ble tvangsassimilert og påtvunget katolsk tro av canadiske myndigheter. Mellom slutten av 1800-tallet og fram til midten av 1990-tallet ble rundt 150.

Klartale - 05 okt 23 kl. 15:30

Har funnet grav fra steinalderen i Norge

Graven er like gammel som pyramidene i Egypt. Den er fra begynnelsen av tidlig steinalder. Graven kan gi svar på hvordan jordbruket kom til Vestlandet.

Dagbladet - 10 sep 23 kl. 19:44

- Graver med bare hendene

Et esel blir her reddet ut fra ruinene i fjellandsbyen Tafeghaghte, sørvest for byen Marrakesh, søndag..

NRK - 27 jul 23 kl. 14:04

Dansk vinbutikk utfordrer Systembolaget – interessert i Norge

Den danske vinbutikken Winefinder fikk nylig tillatelse til å selge vin til svenske kunder. Nå ser de på muligheten til å utfordre Vinmonopolet. – Vi ønsker å ekspandere og ser på både Norge og Finland som interessante markeder, sier Winefinders svenske sjef Alex Tengvall til Nettavisen.

Dagbladet - 01 jun 23 kl. 08:49

Graver gigantisk hull

Kinesiske forskere Graver et 10 000 meter dypt hull i ørkenen. Håpet er blant annet å finne nye energiressurser..

NRK - 21 jul 23 kl. 10:15

Tusenvis av ukrainske sivile blir holdt i russiske fengsler

Over hele Russland og i russisk-okkuperte områder av Ukraina blir ukrainske sivile arrestert og satt i fengsler. Fengselsforholdene beskrives som svært brutale. Fanger er blitt satt til å gjøre tungt og farlig arbeid, som å grave skytterGraver i vinterfrossen jord for russiske soldater ved frontlinjene.

NRK - 17 jul 23 kl. 17:47

Dødstallet har passert 400 i sekt i Kenya

Over 400 mennesker er mandag registrert døde etter at en pastor i Kenya overbeviste folk til å sulte seg til døde for å møte Kristus. – Totalt dødstall: 403, sa den regionale kommissæren Rhoda Onyancha til AFP mandag etter den siste runden med å grave opp Graver i Shakahola-skogen. Tolv nye lik ble funnet.

Klartale - 28 apr 23 kl. 06:00

Ukrainas kirkegårder fylles opp

– Jeg får aldri se deg igjen, roper en fortvilet kvinne. Hun er på en gravplass for falne soldater i Ukraina.En ny seremoni er i gang på et eget område for krigens ofre.

VG - 09 jun 23 kl. 15:35

Filmanmeldelse «Birk & Magna – gruvens mørke hemmelighet»: Enkel og effektiv

To stykk deilig rappkjeftede detektiver Graver i både arv og miljøkriminalitet på Vestlandet..

NRK - 23 apr 23 kl. 19:22

Kenya: Politiet har funnet nesten 50 døde som antas å være sektmedlemmer.

I Kenya har politiet søndag funnet 26 døde kropper som man tror er medlemmer av en sekt, melder AFP. Lørdag ble det kjent at politiet hadde gravd opp 21 døde kropper i løpet av to dager, i sammenheng med etterforskningen av den samme sekten «Good News International Church», på norsk «Gode nyheter internasjonale kirke» Følgere av sekten skal ha trodd at de kom til himmelen hvis de sultet seg selv til døde. Politiet Graver i et større skogsområde, og sa lørdag at de ventet å finne flere døde kropper..

NRK - 07 nov 22 kl. 09:14

Tusenvis av nye Graver funnet i Mariupol

Satellittbilder fra Mariupol tyder på at det er gravd tusenvis av Graver i den russiskokkuperte havnebyen ved Svartehavet siden krigen begynte. BBC har undersøkt satellittbilder fra Maxar som viser store gravsteder i Starji Krym, Manhusj og Vynohradne i utkanten av den utbombede byen, som ble erobret av russiske styrker i mai. Centre for Information Resilience (CIR) har analysert bildene fra Starji Krym og konkluderer med at det bare der er gravd 1500 nye Graver siden juni, og at det nå er minst 4600 Graver der.

VG - 02 apr 23 kl. 22:05

Røde Kors etterlyser skredtiltak: — Hvis det er jeg som spar deg fram i et snøskred er du død

LYNGSEIDET (VG) Dersom skredfagleder Frode Hansen i Røde Kors er den som Graver deg frem fra et snøskred er det nok allerede for sent. Nå etterlyser han bedre informasjon til skiturister i Troms..

VG - 02 apr 23 kl. 22:05

Røde Kors etterlyser skredtiltak: — Hvis det er jeg som spar deg fram i et snøskred er du død

LYNGSEIDET (VG) Dersom skredfagleder Frode Hansen i Røde Kors er den som Graver deg frem fra et snøskred er det nok allerede for sent. Nå etterlyser han bedre informasjon til skiturister i Troms..

Klartale - 27 mar 23 kl. 16:30

Tips til en skrekkelig påske

Her får du ti gode tips til skumle bøker du kan lese i påsken. «Den lille fremmede» av Sarah WatersSpøkelser hører til i store, britiske herskapshus. Sarah Waters tar oss med til et slikt miljø.

NRK - 27 mar 23 kl. 16:34

Michael Reiertsen nomineres som ny norsk dommer i Efta-domstolen

Etter en lang og utsatt utnevnelsesprosess er det nå klart at Utenriksdepartementet nominerer lagdommer Michael Reiertsen som dommer i Efta-domstolen. 47-åringen blir kandidat til å overta etter Per Christiansen, skriver Rett24. Reiertsen, som er lagdommer i Borgarting lagmannsrett, ble vurdert opp mot professor Hans Petter Graver.

NRK - 21 mar 23 kl. 09:34

Skjelettfunn utanfor domkyrkja

Under utgravingar utanfor Stavanger domkyrkje har arkeologane funne ei rekke urørte Graver som truleg stammar frå tida etter reformasjonen (år 1537). – Desse skjeletta kan fortelje oss mykje om Stavanger si historie og innbyggjarane som budde her på den tida, opplyser Arkeologisk museum i Stavanger..

NRK - 21 feb 23 kl. 21:18

Har funnet hodeskalle og en uberørt grav

I fem uker framover skal arkeologer grave utenfor Stavanger domkirke. Og i dag ble det gjort funn av en hodeskalle, små biter fra menneskeskjeletter og den første uberørte graven fra middelalderen, forteller forsker Hege Hollund ved Arkeologisk museum. – Da håper vi at vi er nede på middelalderlagene i utgravingen, og at vi vil finne flere Graver, sier hun.

Dagbladet - 12 feb 23 kl. 12:42

- Barn Graver etter døde

I motsetning til FN og det internasjonale samfunnet, har BBCs journalist kommet seg til Idlib-provinsen, nordvest i Syria. - Hjelpen er ikke her, sier BBCs mann opprørt..

NRK - 22 dec 22 kl. 14:47

AP: Minst 10.300 nye Graver i Mariupol sidan mars

Det er oppdaget om lag 10.300 nye Graver i den russiskokkuperte ukrainske havnebyen Mariupol. Det melder nyhetsbyrået AP.

Klartale - 10 feb 23 kl. 11:17

Trodde hun kom til å dø i jordskjelvet

Det har knapt gått fem dager siden jordskjelvet. I Tyrkia Graver de fram døde mennesker. Noen er fortsatt i live etter over 100 timer i ruinene.

Klartale - 28 jan 23 kl. 06:30

Her fant de en 4.000 år gammel mumie

Arkeologer i Egypt har funnet en ny grav ved en pyramide i Saqqara. I mer enn 3.000 år har egyptere blitt begravet der.

NRK - 27 jan 23 kl. 09:27

Over 4000 år gamme mumie funnet i Egypt

Arkeologer i Egypt har funnet en mumie i en forseglet sarkofag som har vært lukket i 4300 år. Det dreier seg om levningene etter en mann som het Kekashepes. Funnet kan være et av de eldste og mest fullstendige i Egypt noensinne av en person som ikke var kongelig, melder BBC.

NRK - 19 jan 23 kl. 02:43

AP: USA sender pansrede personellkjøretøy til Ukraina

USA vil sende nesten 100 pansrede personellkjøretøyer av typen Stryker og minst 50 Bradley-stormpanservogner til Ukraina, ifølge nyhetsbyrået AP. Amerikanske myndigheter jobber med å ferdigstille bistandspakken, som trolig vil være på mer enn 2,6 milliarder dollar, knappe 26 milliarder kroner. En høytstående tjenestemann i Pentagon, Colin Kahl, sier at de nye kjøretøyene blir nyttige for det ukrainske militæret når russiske styrker Graver skytterGraver og legger ut miner.

Klartale - 17 jan 23 kl. 10:34

Verdens eldste runestein funnet ved Tyrifjorden

I 2021 fant arkeologer en stein med innrissede runer ved Tyrifjorden. Det er over 2000 år siden runene ble risset inn. Steinen hr fått navnet Svigerudsteinen.

NRK - 04 jan 23 kl. 23:41

Hærverk mot kristne Graver i Jerusalem

Over 30 gravsteiner er blitt utsatt for hærverk på en protestantisk gravlund på Sionfjellet i utkanten av gamlebyen i Øst-Jerusalem, melder NTB-AFP. Preses i Den norske kirke, Olav Fykse Tveit, fordømmer hærverket. – Grovt hærverk på den protestantiske gravlunden i Jerusalem.

Aftenposten - 07 nov 22 kl. 09:33

BBC: Tusenvis av nye Graver funnet i russiskokkupert by

Satellittbilder fra Mariupol tyder på at det er gravd tusenvis av Graver i den russiskokkuperte havnebyen ved….

Aftenposten - 22 dec 22 kl. 14:04

Nyhetsbyrået AP: Minst 10.300 nye Graver i Mariupol siden mars

AP har analysert satellittbilder tatt mellom mars og desember. De feller en dyster dom om hva som har foregått….

Klartale - 15 dec 22 kl. 08:48

Slik ødela flommen livet til Aisha Ali og familien

I juni startet flommen. Den ble den dødeligste på over ti år, ifølge myndighetene i Nigeria. Mange tusen hjem ble ødelagt.

Aftenposten - 15 dec 22 kl. 08:27

Russerne Graver seg ned. Ekspert tror ukrainske fremrykninger vil bli enda mer dyrekjøpt framover.

Russiske styrker befester sine stillinger bak frontlinjene. Det beste de kan gjøre, mener forsvarsekspert..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com